Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 19:53   #4411
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez Chudy1985 Pokaż wiadomość
mamę??????hmmm az zerkne
Była Twoją wychowawczynią w podstawówce podobno
Stary 2009-07-27, 19:57   #4412
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci zaproszenie na NK
Ty mnie pewnie nie znasz, ale masz w znajomych moją mamę
Oooooo jeju.... jesteś córką mojej wychowawczyni z podstawówki.... łoooo ale zbieg okoliczności.... Ucałuj ode mnie mamę!!!

PS... Te zaproszenia to na sprzedaż???:P
Chudy1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 19:59   #4413
azakowana
Zakorzenienie

Rozmawiałam z nią przed chwilą, żeby się upewnić - Też masz pozdrowienia
Stary 2009-07-27, 20:03   #4414
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Rozmawiałam z nią przed chwilą, żeby się upewnić - Też masz pozdrowienia
Oj ale fajnie... Dziękuję Serdecznie... kiedy ja ją widziałem .... Super że się wyjaśniło... Aż przypomniały mi się czasy podstawówki...

PS... Tak przy okazji może wiesz kto jest moderatorem tego forum? Mogę prosić o dopisanie na pierwszej stronie daty mojego ślubu?
Stary 2009-07-27, 20:05   #4415
azakowana
Zakorzenienie

Tu moderator nie potrzebny - Michel Cię dopisze jak będzie - napisz tylko tutaj datę, miejsce ślubu i wesela
Stary 2009-07-27, 20:08   #4416
michel82
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o dopisanie na pierwszej stronie, to to zadanie należy do mnie
Napisz dokładnie kiedy i gdzie będzie ślub i wesele, a zostaniesz dopisany.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:10   #4417
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dopisanie na pierwszej stronie, to to zadanie należy do mnie
Napisz dokładnie kiedy i gdzie będzie ślub i wesele, a zostaniesz dopisany.
26.06.2010 NMP Piaski i Hotel RED ... Z góry dziękuję
Stary 2009-07-27, 20:13   #4418
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:

Załatwione. Jesteś już na pierwszej stronie.

A tak przy okazji skoro już jesteś z nami na wizażu to ja również wysłałam Ci zaproszenie na nk. Znalazłam Cię u Agi

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:15   #4419
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Agula84 ma w tym samym dniu ślub na Piaskach
Stary 2009-07-27, 20:43   #4420
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Agula84 ma w tym samym dniu ślub na Piaskach
Aaa to już wiem kto nam podebrał godzine 17:P hihiih my mamy o 18.... tak przy okazji chciałbym zamienić kilka słów z agulą84 - chcielibyśmy się dowiedzieć jak z przystrojeniem kościoła ale to nie rozmowa na forum... jest kilka kwestii... możliwe że się dogadamy
Stary 2009-07-27, 21:17   #4421
olajka
Zadomowienie

Witajcie Miałam ostatnio problem z monitorkiem, ale już jest dobrze. W sobotę bylismy w Kielcach no i odebraliśmy z Apartu nasze obrączki (wygrawerowane oczywiście ) ja kupiłam, buty do mojej sukienusi na poprawiny, ale oczywiście nie kupiłam ślubnych!! nic nie było. Mierzyłam takie jak kupiła Elsi te pantofelki na Plantach ale nie było mojego rozmiaru no i wogóle to obcas w nich jak dla mnie jest za niski, bo ja wysokie lubie Ogólnie buciki śliczne! Mój TŻ zakupił smoking Wygląda w nim niesamowicie szarmancko, prawdziwy gentelman no ale..właśnie ale.. nie wiemy czy kupowac do niego ten pas..no i wiadomo że musi być mucha (oczywiście satynowa bo takie sa klapy przy górze). Butów nie kupił bo mu nie odpowiadały.
Jeśli chodzi o sztuczne rzęsy to ja sobie mam zamiar zrobicć na próbę Ostatnio mi znajoma zaproponowała, że mio doklei bo sama sobie zakłada i nawet na dzień wyglądają fajnie i naturalnie w miare. Mówiła że dobre są z tej firmy Top Choice.
My idziemy za dwa tygodnie na wesele no i mam doagdać z kumpelą wiązanki dla nas, ja mam niebieską sukienkę, czarne buty. Jak myslicie w jakiej kolorystyce będzie pasował bukiecik?? Myślałam o biało-niebieskim..
Co sądzicie?
Dziewczyny..a wiec zostało mi juz dwa miesiące do wesela..ale ten czas zapieprza no i tu pojawia sie pytanie czy to już czas na podpisanie protokołu? Czy przy podpisaniu daje sie kase za ślub księdzu i dla chórzystki, pani od dekoracji..?? Wogóle to od czego zacząć? od spraw urzędowych czy kościelnych???C holera nie chodzimy jeszcze na kurs tańca.. nie wiem jak to będzie nie ma czasu ciagle. Zacznie sie teraz załatwianie wszystkiego naraz na gwałt. Moja fryzjerka z którą rozmawiałam ostatnio o kwiatuszku we włosach stwierdziła, że zawsze psikają lakierem i nawet te białe i nigdy nie żółkna i spokojnie powinien mi dotrwać. Acha dostałam ostatnio od mojej cioci śliczną podwiązkę ( oczywiście niebieską) do swojej ślubnej garderoby

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:26   #4422
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Witajcie Miałam ostatnio problem z monitorkiem, ale już jest dobrze. W sobotę bylismy w Kielcach no i odebraliśmy z Apartu nasze obrączki (wygrawerowane oczywiście ) ja kupiłam, buty do mojej sukienusi na poprawiny, ale oczywiście nie kupiłam ślubnych!! nic nie było. Mierzyłam takie jak kupiła Elsi te pantofelki na Plantach ale nie było mojego rozmiaru no i wogóle to obcas w nich jak dla mnie jest za niski, bo ja wysokie lubie Ogólnie buciki śliczne! Mój TŻ zakupił smoking Wygląda w nim niesamowicie szarmancko, prawdziwy gentelman no ale..właśnie ale.. nie wiemy czy kupowac do niego ten pas..no i wiadomo że musi być mucha (oczywiście satynowa bo takie sa klapy przy górze). Butów nie kupił bo mu nie odpowiadały.
Jeśli chodzi o sztuczne rzęsy to ja sobie mam zamiar zrobicć na próbę Ostatnio mi znajoma zaproponowała, że mio doklei bo sama sobie zakłada i nawet na dzień wyglądają fajnie i naturalnie w miare. Mówiła że dobre są z tej firmy Top Choice.
My idziemy za dwa tygodnie na wesele no i mam doagdać z kumpelą wiązanki dla nas, ja mam niebieską sukienkę, czarne buty. Jak myslicie w jakiej kolorystyce będzie pasował bukiecik?? Myślałam o biało-niebieskim..
Co sądzicie?
Dziewczyny..a wiec zostało mi juz dwa miesiące do wesela..ale ten czas zapieprza no i tu pojawia sie pytanie czy to już czas na podpisanie protokołu? Czy przy podpisaniu daje sie kase za ślub księdzu i dla chórzystki, pani od dekoracji..?? Wogóle to od czego zacząć? od spraw urzędowych czy kościelnych???C holera nie chodzimy jeszcze na kurs tańca.. nie wiem jak to będzie nie ma czasu ciagle. Zacznie sie teraz załatwianie wszystkiego naraz na gwałt. Moja fryzjerka z którą rozmawiałam ostatnio o kwiatuszku we włosach stwierdziła, że zawsze psikają lakierem i nawet te białe i nigdy nie żółkna i spokojnie powinien mi dotrwać. Acha dostałam ostatnio od mojej cioci śliczną podwiązkę ( oczywiście niebieską) do swojej ślubnej garderoby
Ola według mnie jak smoking to pas koniecznie
Jeżeli chodzi o bukiet to niebieski tylko z naturalnie niebieskich kwiatów - nie barwionych
Zacząć lepiej od spraw urzędowych a potem kościelne.
Stary 2009-07-27, 21:34   #4423
olajka
Zadomowienie

Aga ale czy nie będzie za niebiesko??? Jeśli pas to tylko czarny. Czyli jak urzędowe to co najpierw? do USC się idzie najpierw po jakiś druk do wypełnienia i opłate tak?PROSZE RAZ JESZCZE O DOKŁADNY PLAN ZAŁATWIANIA TYCH SPRAW

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:35   #4424
Latka86
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie
JA też zaczełabym od spraw urzędowych. a ja papierki dla księdza mam dostarczyć na ostatnią naukę i wtedy spiszemy protokół. a do fryzjerki zapisana jestem na 9 i chcę mieć żywego kwiatka we włosach ale boję się że nie wytrzyma całego wesela i przyjęcia
Latka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:35   #4425
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cześć Olajka przy tych przygotowaniach nie pomogę, bo to wszystko przede mną wiec zwyczajnie nie wiem jeszcze.
Bukiecik myślę że biało niebieski będzie OK do niebieskiej sukienki. Mam u siebie na dysku parę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fashmbm0203_01 nieb.jpg (26,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieski.jpg (23,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieski b.jpg (20,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6dc9afd710de3e22la0.jpg (23,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20_780.jpg (11,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 381ef150fa58886fyk8.jpg (21,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buknieb.jpg (16,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebbb.jpg (13,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebi.jpg (19,4 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-07-27 o 21:50
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:38   #4426
madziaciu
Zadomowienie

Kurde nie mam kiedy pisać z Wami bo tak drukujecie ze nie nadążam czytac a pozniej zapominam co miałam napisać.

Chudy witaj i kojarze Cie z podstawówki (oglądałam zdjęcia u Agi)
Beatrice wszystko sie jakos ułoży, u mnie tez pewnie bedzie niejedna awantura przed slubem...
Justys i Michael współczuje i trzymam kciuki za kolejną prace. Bedzie wszystko dobrze.
Aga moja kolezanka miała sztuczne rzesy na swoim weselu i chyba nie narzekała a slicznie to wygladało, sama sie nad tym zastanawim. Ale sprawdz sobie przedtem i ponoś nawet po domu Czy dobrze sie czujesz. I miała w kąciku oka dzecika ale odbijała światło fotografowi a w kosciele robiła zajączki

U mnie na weselu tez musi byc tradycyjne jedzonko bo by mnie zlinczowali chyba że dama nawymyslała...
Zespół nie daje mi nadal spokoju wiec cieszcie sie wszyscy Ci którzy mają sprawdzonych grajków... Moi biorą 2400 zl za dwa dni (wydaje mi sie to podejrzanie mało?)
I wracając do naszego "rodzynka" to wiecie ze przede mna siedział tu moj TZ? To on najpierw Was czytał a ja dopiero sie zarejestrowałam...

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

kurde nie wnosze tu nic nowego ... Sliczne te bukiety. Nawet z przewagą białego mozesz sobie zrobić i bedzie gites!!!
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:43   #4427
grunia27
Raczkowanie

Hej dziewczyny- ja dopiero teraz. jestem padnieta- caly dzien jezdzilismy ogladac sale i na 99% jestesmy zdecydowani na Novum, a zespół to Sukces??tak naprawde to nigdy ich niesłyszalam jak graja tylko moj Tż i jego rodzice sie uparli- naprawde sa tacy dobrze jak ludzie mowia czy tylko przereklamowani??
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:44   #4428
Latka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Latka86 Pokaż wiadomość
JA też zaczełabym od spraw urzędowych. a ja papierki dla księdza mam dostarczyć na ostatnią naukę i wtedy spiszemy protokół. a do fryzjerki zapisana jestem na 9 i chcę mieć żywego kwiatka we włosach ale boję się że nie wytrzyma całego wesela i przyjęcia
my najpierw poszliśmy do urzędu stanu cywilnego w miejscowości gdzie się urodziliśmy i tam dostaliśmy akty chrztu (22zł) (urodziliśmy sie w tym samym mieście) później pojechaliśmy urzędu gminy(w naszym przypadku bo mieszkamy na wsi) z której ja pochodzę i tam dostaliśmy takie zaświadczenia w 3 egzemplarzach (82zł) i mamy zanieść je do księdza
Latka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:13   #4429
Andromedaa
Rozeznanie

Nareszcie udało mi się nadrobić zaległości, aż wprost nie dowierzam, że od wczoraj przybyło mi do czytania 5 stron szalejecie na całego...

witam nowego kolegę... doprawdy budujące, że są jeszcze faceci, którzy marzą, by dzień ślubu był tym najpiękniejszym preludium do wspólnego życia

beatrice bardzo Ci współczuję tego kryzysu, przez który przechodzicie wiem coś o tym... i nie dalej jak kilka dni temu sama z żalem wspominałam tu o swoich problemach nic się w tej kwestii nie zmieniło, ale wiem też, że przetrwamy te burze z piorunami, a o rozstaniu nawet nie pomyślałam, bo są to zmartwienia innej natury nie podejmuj drastycznych dla obojga wyroków, emocje są zazwyczaj złym doradcą, a Wy powinniście uczynić możliwie wszystko, by ratować, to co Was łączy 3 mam mocno kciuki

michel przykro mi z powodu utraty pracy, to dość nieprzyjemny temat, ale musisz wierzyć, że jeszcze wszystko przed Tobą i, że czeka na Ciebie o wiele lepsza posada

ja jutro wybieram się do Tary, żeby ustalić ostatecznie szczegóły... mam nadzieję, że nie będzie rozczarowania

ciekawe jak wrażenia Elsi z próbnego makijażu...

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:23   #4430
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Była Twoją wychowawczynią w podstawówce podobno
o matko to Chudy jest z Pułanek? To pewnie ja tez go znam

Cytat:
Mój TŻ zakupił smoking Wygląda w nim niesamowicie szarmancko, prawdziwy gentelman no ale..właśnie ale.. nie wiemy czy kupowac do niego ten pas..no i wiadomo że musi być mucha (oczywiście satynowa bo takie sa klapy przy górze). Butów nie kupił bo mu nie odpowiadały.

mi się te pasy nie podobaja
mi fryzjerka tez pryskala cantadeske lakierem i wcale nie zmienila koloru a trzymala sie swietnie od rana w sobote do niedzieli wieczór.

najwyzszy czas na spisanie protokołu udajcie sie koniecznie oboje do usc, pani was zapyta o przeciwwzkazania do zawarcia zwiazku, o nazwisko twoje i dzieci po slubie. Te zaswiadczenia beda do odebrania po tygodniu, z tym idziecie do ksiedza i spisujecie protokół. Jesli oboje jestescie z ostrowca to akty urodzenia nie sa potrzebne
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:27   #4431
Chudy1985
Raczkowanie

Dziękuję.... staram się chyba powinienem urodzić się kobietą:P ehehhe mam nadzieje że nikt z Panów mnie nie pozna:P Ale sądząc po tym że nie ma nawet jednego... chyba mi to nie grozi
Stary 2009-07-27, 22:27   #4432
mehja
Zakorzenienie

Chudy oczywiscie ze cie znam, nawet dzis na spotkaniu z kolezankami z liceum przewinelo sie twoje nazwisko. No prosze prosze, zenisz sie wiec, szalejecie z tym slubem
Stary 2009-07-27, 22:31   #4433
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Chudy oczywiscie ze cie znam, nawet dzis na spotkaniu z kolezankami z liceum przewinelo sie twoje nazwisko. No prosze prosze, zenisz sie wiec, szalejecie z tym slubem
Przewineło tzn??? a moge wiedzieć kim ty jesteś??? widze że sporo osób przegląda mój profil na NK... wszystko by było super gdybym i ja mógł zerknąć na zdjęcia osob które mnie przeglądają... odblokowane jest tylko 1 zdjęcie i nic na nim nie widać... buuu
Stary 2009-07-27, 22:32   #4434
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny..a wiec zostało mi juz dwa miesiące do wesela..ale ten czas zapieprza no i tu pojawia sie pytanie czy to już czas na podpisanie protokołu? Czy przy podpisaniu daje sie kase za ślub księdzu i dla chórzystki, pani od dekoracji..?? Wogóle to od czego zacząć? od spraw urzędowych czy kościelnych???
Olajka, załatw akty urodzenia, jeśli nie rodziliście się w Ostrowcu. Trzeba pojechać do tych miast i za 22 zł odebrać skrócone odpisy. Potem do Ostrowca do USC. Zapłacić w kasie w UM na ul. Głogowskiego ok. 82 lub 84 zł i z kwitkiem pójść na Siennieńską i spisać akt ślubu. Na dokumenty czeka się kilka dni, więc zabierzcie się za to jak najszybciej. W międzyczasie pozbierajcie dokumenty kościelne: metryki chrztu, zaświadczenia o bierzmowaniu, jeśli były w innych parafiach niż ślub bierzecie. Powinniście mieć ukończony kurs przedmałżeński, jak są jakieś wątpliwości, to dobrze też mieć ostatnie świadectwo nauczania religii (ale to rzadko sprawdzają). Papiery z USC można donieść później. Moje np. donosił tata jak również odbierał za upoważnieniem z USC. W kościele dostaniecie kartki na zapowiedzi. Praktykuje się tak, że jak Ty bierzesz ślub w swojej parafii to tż zanosi najpierw do swojej, tam są wygłaszane, potem podpisaną karteczkę z powrotem przynosi się do księdza. W międzyczasie wygłaszane są zapowiedzi w Twojej parafii. Jeśli bierzecie ślub w trzecim kościele, to Ty tez musisz zanieśc do swojej parafii. Płacisz lub nie tylko za zapowiedzi. Za ślub tuż przed ślubem, organiście i kościelnej też.

Cytat:
To jesteście w bardzo dobrej sytuacji, o której niejedna Para może tylko pomarzyć
A z drugiej strony co zrobić, gdy rodzice na siłę chcą pieniądze dać Młodym? Nie z chęci ingerencji w ich wesele, ale dlatego, że tak byli wychowani - rodzice wyprawiają Młodym wesele
Przyjmiesz - ingerencja w imprezę, nie przyjmiesz obraza majestatu, a to w końcu rodzice
Słuchajcie, czasami bywa zgoła odwrotnie. Dziś słyszałam historię z Krakowa. Dziewczyna, jedynaczka, wychodziła za mąż za znajomego mojej koleżanki. I jej rodzice powiedzieli jej, że pieniądze tylko za nią zakładają i że ma im zwrócić z tego, co dostaną od gości. Mało tego, matka jeszcze dyktowała warunki, na jakich ma się odbyć przyjęcie: najdroższa restauracja, samochód itp, żeby na kamerze wszystko wyglądał najlepiej, bo jak nie to obciach będzie przed ludźmi.

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:37
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:33   #4435
elwirach
Przyczajenie

Witam po straaaaaaaaaaasznie dlugiej przerwie!! niestety przez ostatnich kilka dobrych tyg nie mialam czasu zeby sie aktywnie udzielac ostatnia sesja skonczona...a razem z sesja ja:| oj... teraz sie trzeba zmobilizowac i czynnie brac udzial w przygotowaniach do slubu.... juz tylko...39dni!!masakra... Wogóle to:
Gratuluje świeżo-upieczonym mężatkom
dziewczyny ratujcie! podpowiedzcie mi prosze gdzie w ostr mozna wypozyczyc szklane wazony??coś na dekorację stołów...kojarze ze kiedys na forum ktos o tym pisal ale kto i kiedy nie mam pojecia;/ probowalam odszukac ale niestety mi sie nie udalo...i czy ktos z Was byl na weselu na ktorym gral zespol Revers? nie wiem jak ja zdaże ze wszystkim....i to jeszcze na odleglosc bo do ostrowca bede "wpadac" przed slubem.... skonczyl sie jeden stres....zaczyna kolejny...i tak ciagle...
Stary 2009-07-27, 22:42   #4436
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Olajka, załatw akty urodzenia, jeśli nie rodziliście się w Ostrowcu. Trzeba pojechać do tych miast i za 22 zł odebrać skrócone odpisy. Potem do Ostrowca do USC. Zapłacić w kasie w UM na ul. Głogowskiego ok. 82 lub 84 zł i z kwitkiem pójść na Siennieńską i spisać akt ślubu. Na dokumenty czeka się kilka dni, więc zabierzcie się za to jak najszybciej. W międzyczasie pozbierajcie dokumenty kościelne: metryki chrztu, zaświadczenia o bierzmowaniu, jeśli były w innych parafiach niż ślub bierzecie. Powinniście mieć ukończony kurs przedmałżeński, jak są jakieś wątpliwości, to dobrze też mieć ostatnie świadectwo nauczania religii (ale to rzadko sprawdzają). Papiery z USC można donieść później. Moje np. donosił tata jak również odbierał za upoważnieniem z USC. W kościele dostaniecie kartki na zapowiedzi. Praktykuje się tak, że jak Ty bierzesz ślub w swojej parafii to tż zanosi najpierw do swojej, tam są wygłaszane, potem podpisaną karteczkę z powrotem przynosi się do księdza. W międzyczasie wygłaszane są zapowiedzi w Twojej parafii. Jeśli bierzecie ślub w trzecim kościele, to Ty tez musisz zanieśc do swojej parafii. Płacisz lub nie tylko za zapowiedzi. Za ślub tuż przed ślubem, organiście i kościelnej też.

Słuchajcie, czasami bywa zgoła odwrotnie. Dziś słyszałam historię z Krakowa. Dziewczyna, jedynaczka, wychodziła za mąż za znajomego mojej koleżanki. I jej rodzice powiedzieli jej, że pieniądze tylko za nią zakładają i że ma im zwrócić z tego, co dostaną od gości. Mało tego, matka jeszcze dyktowała warunki, na jakich ma się odbyć przyjęcie: najdroższa restauracja, samochód itp, żeby na kamerze wszystko wyglądał najlepiej, bo jak nie to obciach będzie przed ludźmi.
Nieźle ... tylko pozazdrościć takich rodziców.... katastrofa...
Dodatkowo podaje link... zerknijcie... to dopiero nie fart... współczuje
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=vjqOc4h8MuY

PS... Zgineło wtedy 19 osob z rodziny
Stary 2009-07-27, 22:48   #4437
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Nieźle ... tylko pozazdrościć takich rodziców.... katastrofa...

Jeśli na filmie giną ludzie, to uprzedź. Ja nie oglądam tego typu filmów.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:52   #4438
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

veroeve przeciez napisal ze zginelo 19 osob

gusiak nowy avatar!

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-27 o 22:55
Stary 2009-07-27, 22:52   #4439
Chudy1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Jeśli na filmie giną ludzie, to uprzedź. Ja nie oglądam tego typu filmów.
Tzn. spokojnie możesz zobaczyć.... nic wielkiego tam się nie dzieje... na weselu pod ciężarem gości weselnych zawala się podłoga i spadają ok 15 metrów ... niestety zakończyło się to tragicznie ale nie ma tam scen drastycznych jak opisano w filmie...
Stary 2009-07-27, 22:53   #4440
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elwirach Pokaż wiadomość
Witam po straaaaaaaaaaasznie dlugiej przerwie!! niestety przez ostatnich kilka dobrych tyg nie mialam czasu zeby sie aktywnie udzielac ostatnia sesja skonczona...a razem z sesja ja:| oj... teraz sie trzeba zmobilizowac i czynnie brac udzial w przygotowaniach do slubu.... juz tylko...39dni!!masakra... Wogóle to:
Gratuluje świeżo-upieczonym mężatkom
dziewczyny ratujcie! podpowiedzcie mi prosze gdzie w ostr mozna wypozyczyc szklane wazony??coś na dekorację stołów...kojarze ze kiedys na forum ktos o tym pisal ale kto i kiedy nie mam pojecia;/ probowalam odszukac ale niestety mi sie nie udalo...i czy ktos z Was byl na weselu na ktorym gral zespol Revers? nie wiem jak ja zdaże ze wszystkim....i to jeszcze na odleglosc bo do ostrowca bede "wpadac" przed slubem.... skonczyl sie jeden stres....zaczyna kolejny...i tak ciagle...
Elwirach wysokie wazony wypożycza Pani w Dekorze, w Ziemiańskiej chyba też mają o wypożyczenia ale pewna nie jestem

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości