Informacje o konkursach fotograficznych; aktualne konkursy! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Notka

Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 15:14   #31
olik04
Zakorzenienie

Konkurs fotograficzny Google

Google i londyńska Saatchi Gallery są współorganizatorami nowego konkursu fotograficznego. Młodzi zwycięzcy będą mieli okazję wystawić swoje prace w galerii oraz na milionach stron internetowych iGoogle.

Zwycięskie zdjęcia dostępne będą dla milionów użytkowników Google na całym świecie na spersonalizowanych stronach domowych iGoogle oraz wystawione na specjalnie przygotowanej wystawie w Saatchi Gallery. Pierwsza nagroda to również 5 tysięcy funtów.

Konkurs jest skierowany do studentów uczelni wyższych z wielu krajów całego świata, w tym z Polski. Aby wziąć w nim udział należy złożyć pięć fotografii pod adresem google.com/photographyprize do 31 maja.

Wstępnie wyłonionych zostanie trzydzieści sześć prac, z których internauci do 11 czerwca wybiorą w drodze głosowania te najlepsze.

http://www.webinside.pl/news/5948

Welcome to the Google Photography Prize

The Google Photography Prize is a global competition for students to create themes for iGoogle. Run in collaboration with the Saatchi Gallery London, the Google Photography Prize is open to students across the world.
We have opened up iGoogle, our personalised homepage, as the digital canvas for your creativity. We invite you to submit your compelling photography and bring your art online to a global audience.
How it works

Enter your portfolio of five digital photos that together will make up the iGoogle theme.
We will also be running a leader board for the university/college with the most entrants for everyone to see, so tell your friends to enter to see your university at the top.
  • The shortlist: 36 shortlisted entries will be turned into iGoogle themes, shown on Google and put to public vote.
  • The finalists: 6 finalists will be exhibited at the Saatchi Gallery London, and reviewed by our independent jury.
  • The winner: 1 winner will receive a £5,000 ($7500 USD) bursary and an invite to spend a day with Martin Parr.
Deadline

Submit your entry on this website by 31st May. How to enter

Stary 2009-05-20, 15:21   #32
olik04
Zakorzenienie

Dot.: Podpisywanie zdjęć POTRZEBNA NATYCHMIASTOWA POMOC

3 Konkurs Fotografii Industrialnej "FOTO-PEIN" 2009
Celem konkursu jest zainteresowanie twórców i odbiorców fotografii tematyką przemysłową i industrialną, poszukiwanie i promocja nowego spojrzenia na tę tematykę. Wykształcenie pozytywnego postrzegania i odbioru, a także tworzenie archiwum "znikających punktów" architektury i infrastruktury przemysłowej. Zależy nam na ukazaniu autorskiej wizji, artystycznych ujęciach i ukazaniu piękna tematu.
Organizatorami konkursu są: Dom Kultury w Rybniku Chwałowicach, Grupa Fotograficzna INDYGO, Grupa Artystyczna Konar. Konkurs współfinansowany jest ze środków Urzędu Miasta Rybnika.
Uczestnictwo
a) konkurs adresowany jest zarówno do amatorów jak i profesjonalistów.
b) uczestnictwo w konkursie jest bezpłatne
c) do konkursu dopuszcza się wyłącznie zgłoszenia autorskie.
Kategorie
a) architektura, budowle przemysłowe oraz inne obiekty przemysłowe
b) industri- maszyny, urządzenia, infrastruktura przemysłowa(linie kolejowe, torowiska, tunele, wiadukty itp.)
c) future - obiekty przemysłowe powstałe po 1990 roku
Terminy
  • do 31.07.2009 - termin przyjmowania zgłoszeń
  • 17 października 2009 o godz. 17.00 -wernisaż wystawy pokonkursowej w Domu Kultury w Rybniku-Chwałowicach
  • 9 listopada 2009 o godz. 18.00 - Galeria w Piecu, Gaszowice

O konkursie
Dokumenty

KONTAKT:
Dom Kultury w Rybniku - Chwałowicach
ul. 1 Maja 95, 44-206 Rybnik
tel. 0 698 680 185
tel. 0 696 393 400
e-mail: fotopein@vp.pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 039_pat01_f4db01f0.gif (60,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2009-05-20, 15:26   #33
olik04
Zakorzenienie

Dot.: Europejski Konkurs Fotograficzny!

Chwyć aparat i zrób zdjęcie, które będzie twórczym przedstawieniem kwestii bezpiecznego i zdrowego środowiska pracy w Europie. Masz szansę wygrać nawet 3000 EURO! Zapraszamy wszystkich, którzy kochają fotografię - nie musisz być profesjonalistą!

Konkurs

Ogólnoeuropejski konkurs organizowany jest przez Europejską Agencję Bezpieczeństwa i Zdrowia w Pracy, w celu zwiększenia świadomości problemów bezpieczeństwa i zdrowia w miejscu pracy. Misją Agencji jest "poprawa bezpieczeństwa, zdrowia i wydajności miejsc pracy".
Zadaniem uczestników konkursu jest przedstawienie ich własnego obrazu bezpieczeństwa i zdrowia w pracy. Międzynarodowe jury oceni walory artystyczne nadesłanych prac. Szczególnie zachęcamy do pokazania pozytywnych aspektów kwestii bezpieczeństwa i zdrowia w miejscach pracy.
Spośród wszystkich nadesłanych prac wybrane zostaną trzy zdjęcia najlepiej ocenione pod względem oryginalności i pomysłowości, a także uniwersalnego, europejskiego przesłania i wyczerpania tematu przewodniego konkursu.
Internauci będą mogli wybrać w ogólnodostępnym głosowaniu internetowym pracę, która otrzyma nagrodę publiczności. Termin nadsyłania prac mija 15 sierpnia 2009 roku

http://www.osha-photocompetition.eu/home_pl.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1f94d066f660392fcc30e62115836ad7.jpg (12,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2009-05-22, 21:48   #34
ElizaDaphneKrakow
Przyczajenie

Dot.: Informacje o konkursach fotograficznych; aktualne konkursy!

To i ja coś polecę ;-)

http://galerie.superfoto.pl/static.p...wie_2009/index

Zakochani w obiektywie - konkurs fotografii ślubnej i weselnej.

Sezon wiosenny, to czas, kiedy wiele zakochanych par decyduje się powiedzieć sobie sakramentalne "Tak". Zapraszamy do konkursowej zabawy wszystkich, którzy uwiecznili na zdjęciach wyjątkowe chwile z ceremonii ślubnych i wesel. Do wygrania ekskluzywna fotoksiążka w skórzanej oprawie o wartości 559, 99 złotych.
Najpiękniejsze wybrane zdjęcia można przesyłać w terminie od 11 maja do 12 lipca 2009 r.

Do udziału w konkursie zapraszamy zarówno fotografów amatorów, jak i profesjonalistów zajmujących się fotografią ślubną. Pokażmy jak piękne mogą być zdjęcia, które pokazują miłość, bliskość, radość i zabawę.
Trzy nagrodzone prace zostaną opublikowane w jesiennym wydaniu "Magazynu Wesele".
ElizaDaphneKrakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 11:54   #35
Helga20
Raczkowanie

foto konkurs-atrakcyjna nagroda

Pewna firma zajmująca sie rezerwacjami hotelowymi organizuje konkurs.Trzeba wysłac fotke z majówki lub wakacji,jeżeli zdobędzie ona dużą liczbe pozytywnych głosów trafi do top10 z którego zostanie wybrany zwycięzca.Konkurs trwa do 15 czerwca

http://www.wygrajweekend.pl/?affiliateID=1279

Nagrodą jest weekendowy pobyt dla dwóch osób w luksusowym 5gwiazdkowym hotelu SPA na Mazurach.Zachęcam do udziału bo na razie poziom konkursu jest słaby
Helga20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 19:02   #36
mmlatos
Przyczajenie

Konkurs "Ogród Botaniczny UAM w moim obiektywie"

KONKURS FOTOGRAFICZNY

Zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym: "Ogród Botaniczny Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w moim obiektywie"

Na konkurs można nadsyłać zdjęcia przedstawiające tylko elementy przyrodnicze i kulturowe Ogrodu Botanicznego UAM w Poznaniu.

Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się na stronie: http://www.ogrod.amu.edu.pl/konkurs/

Termin składania prac upływa z dniem 1 sierpnia 2009 r.
mmlatos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 07:46   #37
biejcia
Raczkowanie

Witam,
czy ktoś jest mi w stanie pomóc rozszyfrować regulamin vivy?
http://www.photo-awards.viva.pl/?pages=regulamin
Dokładnie chodzi mi o kategorię: PORTRET:

Do 3 zdjęć, ale 1 osoba prezentowana jest na 1 zdjęciu lub seria portretów różnych osób, maks. do 6 zdjęć

jak to rozumiecie? Będę wdzięczna za pomoc
pozdrawiam
biejcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 11:21   #38
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biejcia Pokaż wiadomość
Witam,
czy ktoś jest mi w stanie pomóc rozszyfrować regulamin vivy?
http://www.photo-awards.viva.pl/?pages=regulamin
Dokładnie chodzi mi o kategorię: PORTRET:

Do 3 zdjęć, ale 1 osoba prezentowana jest na 1 zdjęciu lub seria portretów różnych osób, maks. do 6 zdjęć

jak to rozumiecie? Będę wdzięczna za pomoc
pozdrawiam
Możesz dać max 3 zdjęcia, na których jest jedna tylko osoba lub 6 zdjęć-tutaj może być po kilka osób na zdjęciu, seria, taki trochę reportaż.

No nie wiem, ja to tak rozumiem xD
Najlepiej dać 3 zdjęcia to się nie złamie regulaminu
squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 14:49   #39
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja polecam stronę www.fotografuj.pl po prawej stronie co miesiąc są nowe konkursy i różne tematyki konkursów.
POLECAM!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 05:24   #40
littlem3
Raczkowanie

to ja polecę www.swiatobrazu.pl

tam tez warto śledzić dział konkursy
littlem3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 18:14   #41
kardamon
Raczkowanie

Tu też fajny konkurs fotograficzny:
http://develey.pl/konkursfoto/
Trzeba zgłosić max. 3 zdjęcia z produktami Develey. I można wygrać bardzo fajne nagrody, bo m.in. kilka lustrzanek cyfrowych Nikona- d5000 i d90.
kardamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 21:26   #42
lid-ka
Raczkowanie

Konkurs fotograficzny

hej, znalazłam fajną stronkę, może komuś się przyda - wystarczy zrobić zdjęcie lub filmik pt. Zaskakujące orzeźwienie i można wygrać lot balonem, albo nawet wycieczkę na Kilimandżaro http://www.orzezwienie.pl/
lid-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 11:39   #43
pasteque
Raczkowanie

To ja dodam konkurs wakacyjny - na najładniejsze zdjęcie z wakacji. Ważne do 21 września!

http://galerie.superfoto.pl/static.php?static=static/info/contest/superlato_2009/index&sid=7846f78b4a5edd
207c616

Nagrodą główną jest aparat Sony CyberShot DSC-H20! Serdecznie zachęcam do brania udziału.

Stary 2009-07-31, 22:11   #44
semnom
Przyczajenie

Bardzo fajny konkurs, fotki zrobione z wielką fantazją i nagrody też z wyższej półki.
semnom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-31, 23:37   #45
Jedlinka
Raczkowanie

Dot.: Konkurs fotograficzny

Cytat:
Napisane przez lid-ka Pokaż wiadomość
hej, znalazłam fajną stronkę, może komuś się przyda - wystarczy zrobić zdjęcie lub filmik pt. Zaskakujące orzeźwienie i można wygrać lot balonem, albo nawet wycieczkę na Kilimandżaro http://www.orzezwienie.pl/
Wysłałam już zdjęcie mojej córeczki.
Fajny ten patent z mikrofonem na stronce
Jedlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 20:40   #46
ma-rzena
Raczkowanie

też biorę udział w tym konkursie hortexu mam nadzieję wygrać lot balonem, fajnie pewnie tak przemknąć sobie nad wybranym miastem
Stary 2009-08-03, 22:18   #47
semnom
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kardamon Pokaż wiadomość
Trzeba zgłosić max. 3 zdjęcia z produktami Develey. I można wygrać bardzo fajne nagrody, bo m.in. kilka lustrzanek cyfrowych Nikona- d5000 i d90.
Brał ktoś z Was udział? Kuszące są te lustrzanki:P
semnom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 10:09   #48
Dziumdzia
Raczkowanie

Cytat:
Napaliłam się na te aparaty dzisiaj kupię jakiś ketchup czy sosik i wieczorem wykminię coś
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 08:08   #49
frodo75
BAN stały

Przeglądałem właśnie galerię na tej stronie Develey`a i ci ludzi są po prostu niesamowici. Pomysłowość Polaków jest rewelacyjna - Dziumdzia udziału możesz próbować, ale konkurencja jest bardzo dużo, chętnie będę cię wspierać swoim głosem, podeślij tylko link ;-)
frodo75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 09:01   #50
madelinem
Zadomowienie

Ogłoszenie ze strony mojego miasta:

"Portal turystyczny www.polskaniezwykla.pl organizuje konkurs fotograficzny pod hasłem „Polska jest niezwykła”.
Czas wakacji sprzyja wędrówkom z aparatem po różnych zakątkach naszego kraju – warto podzielić się tym, co nas zachwyciło, zdumiało, urzekło… Warto też pokazać innym swoją „małą ojczyznę” - własny, niepowtarzalny kawałek Polski.

Zdjęcia można zgłaszać w czterech kategoriach: Cuda natury, Perły architektury, Niezapomniana impreza, Miejsca niezwykłe. Każdy uczestnik ma prawo zgłosić jedną lub więcej fotografii do każdej z konkursowych kategorii, przy czym łączna liczba zgłoszonych przez niego zdjęć nie może przekroczyć czterech. Jury wyłoni zdobywcę Grand Prix oraz przyzna I, II i III miejsce, a także wyróżnienia w każdej kategorii, Przewidziano atrakcyjne nagrody – zdobywca Grand Prix spędzi niezapomniany weekend w zabytkowym pałacu, natomiast laureaci w poszczególnych kategoriach otrzymają sprzęt turystyczny, kosmetyki oraz przewodniki z serii Polska Niezwykła. Organizatorzy czekają na wspomnienia zatrzymane w obiektywie do 30 września 2009 roku.
Regulamin dostępny jest na stronie konkursowej www.polskaniezwykla.pl/konkurs/
Zapraszamy do udziału wszystkich miłośników fotografii."
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 09:37   #51
frodo75
BAN stały

Cytat:
Powiedz mi do kiedy trwa ten konkurs, do końca wakacji czy jeszcze dłużej?
Stary 2009-08-20, 12:57   #52
kardamon
Raczkowanie

Konkurs trwa do końca sierpnia. Im wcześniej wstawi się zdjęcia, tym chyba lepiej. Choć niekoniecznie, bo największe szanse na głosy mają chyba najświeższe zdjęcia. Dzisiaj doszło nieziemskie zdjęcie:
http://develey.pl/konkursfoto/galeria.html
Jeż łakomy na musztardę Develey
Stary 2009-08-21, 07:55   #53
frodo75
BAN stały

Ktoś wykorzystał jeża do niecnych celów :P
Oby tylko osoba, które przygotowała tą fotografię powinna otrzymać nagrodę za własne poświęcenie ;-)
Stary 2009-08-21, 09:36   #54
stasiek
Wtajemniczenie

ten konkurs develey jest beznadziejny Wszyscy znajomi i rodzina głosują, niektóre zdjęcia są tragiczne, ale i tak mają po kilkaset punktów.
Stary 2009-08-21, 12:20   #55
kardamon
Raczkowanie

Moim zdaniem znacznie bardziej uczciwa jest wygrana dzieki głosowaniu, niż dzięki odgórnej decyzji. Widać niektórzy są bardziej zdeterminowani, by wygrać główną nagrodę. Może nie mam kilkuset punktów, ale moje zdjęcie dostaje punkty.Takie uznanie internautów to miły sprawdzian moich zdolności fotograficznych.
Stary 2009-08-24, 09:00   #56
frodo75
BAN stały

Stasiek zasady tego konkursu są dla mnie jego wielkim plusem. Gdyby decydowało jury to uzależnionym jest się od jednej lub grupy kilku osób, a tutaj zwycięstwo uzależnione jest od własnego zaangażowania bo prócz liczenia na internautów można również prosić o głosy znajomych ;-)
Stary 2009-10-03, 14:34   #57
Laurencjaa
Przyczajenie

Hej, jesli interesuje Was fotografia , to moge spokojnie polecic konkurs na najlepsze zdjecia na stronie Planete. Jesli Wasze wygra- macie szanse na ciekawe nagrody. Jest ktos zaintersowany?

Ja mam NIkon'a i nadaje sie do zdjec profesjonalych tylko polowicznie, ale po ustawieniu opcji wiele mozna z niego wycisnac". Mam zamiar sie profesjonalnie zajac tym kiedys, ale niestety czasu brak. Chcialam pare fotek wyslac na jakis konkurs,aby ktos ocenil moje zdjecia. Znacie jakies ciekawe konkursy fotograficzne?

Edytowane przez olik04
Czas edycji: 2009-10-11 o 20:22 Powód: post pod postem
Laurencjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 14:56   #58
pikla
Raczkowanie

Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje

hm, musisz napisac cos wiecej o tym konkursie, albo podac adres, gdzie mozna sie cos wiecej o tym dowiedziec
pikla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 10:27   #59
electrofunklover
Raczkowanie

GG do electrofunklover Send a message via Skype™ to electrofunklover
Dot.: Aparaty cyfrowe wizażanek

Cytat:
Napisane przez Laurencjaa Pokaż wiadomość
Ja mam NIkon'a i nadaje sie do zdjec profesjonalych tylko polowicznie, ale po ustawieniu opcji wiele mozna z niego wycisnac". Mam zamiar sie profesjonalnie zajac tym kiedys, ale niestety czasu brak. Chcialam pare fotek wyslac na jakis konkurs,aby ktos ocenil moje zdjecia. Znacie jakies ciekawe konkursy fotograficzne?
Poszukaj może na stronach Nikona, Canona itd. Tego jest pełno, także na pewno byś coś znalazła Poza tym na szerokikadr.pl też są konkursy, a raczej takie ''zadania domowe''. Oglądasz filmik z jakimś fotografem w roli głównej i on zadaje zadanie. Najlepsze zdjęcia wygrywają np. aparat cyfrowy

electrofunklover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 18:53   #60
Laurencjaa
Przyczajenie

Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje

Hej, polecam Ci konkurs z Planete na planete.pl--> konkurs
zajrzyj i zobacz kryteria. Pzdr
Laurencjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości