![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Konkurs fotograficzny Google
Google i londyńska Saatchi Gallery są współorganizatorami nowego konkursu fotograficznego. Młodzi zwycięzcy będą mieli okazję wystawić swoje prace w galerii oraz na milionach stron internetowych iGoogle.
Zwycięskie zdjęcia dostępne będą dla milionów użytkowników Google na całym świecie na spersonalizowanych stronach domowych iGoogle oraz wystawione na specjalnie przygotowanej wystawie w Saatchi Gallery. Pierwsza nagroda to również 5 tysięcy funtów. Konkurs jest skierowany do studentów uczelni wyższych z wielu krajów całego świata, w tym z Polski. Aby wziąć w nim udział należy złożyć pięć fotografii pod adresem google.com/photographyprize do 31 maja. Wstępnie wyłonionych zostanie trzydzieści sześć prac, z których internauci do 11 czerwca wybiorą w drodze głosowania te najlepsze. http://www.webinside.pl/news/5948 Welcome to the Google Photography Prize The Google Photography Prize is a global competition for students to create themes for iGoogle. Run in collaboration with the Saatchi Gallery London, the Google Photography Prize is open to students across the world. We have opened up iGoogle, our personalised homepage, as the digital canvas for your creativity. We invite you to submit your compelling photography and bring your art online to a global audience. How it works Enter your portfolio of five digital photos that together will make up the iGoogle theme. We will also be running a leader board for the university/college with the most entrants for everyone to see, so tell your friends to enter to see your university at the top.
Submit your entry on this website by 31st May. How to enter
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podpisywanie zdjęć POTRZEBNA NATYCHMIASTOWA POMOC
3 Konkurs Fotografii Industrialnej "FOTO-PEIN" 2009
Celem konkursu jest zainteresowanie twórców i odbiorców fotografii tematyką przemysłową i industrialną, poszukiwanie i promocja nowego spojrzenia na tę tematykę. Wykształcenie pozytywnego postrzegania i odbioru, a także tworzenie archiwum "znikających punktów" architektury i infrastruktury przemysłowej. Zależy nam na ukazaniu autorskiej wizji, artystycznych ujęciach i ukazaniu piękna tematu. Organizatorami konkursu są: Dom Kultury w Rybniku Chwałowicach, Grupa Fotograficzna INDYGO, Grupa Artystyczna Konar. Konkurs współfinansowany jest ze środków Urzędu Miasta Rybnika. Uczestnictwo Kategoriea) konkurs adresowany jest zarówno do amatorów jak i profesjonalistów. Terminya) architektura, budowle przemysłowe oraz inne obiekty przemysłowe
O konkursie Dokumenty KONTAKT: Dom Kultury w Rybniku - Chwałowicach ul. 1 Maja 95, 44-206 Rybnik tel. 0 698 680 185 tel. 0 696 393 400 e-mail: fotopein@vp.pl
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Europejski Konkurs Fotograficzny!
Chwyć aparat i zrób zdjęcie, które będzie twórczym przedstawieniem kwestii bezpiecznego i zdrowego środowiska pracy w Europie. Masz szansę wygrać nawet 3000 EURO! Zapraszamy wszystkich, którzy kochają fotografię - nie musisz być profesjonalistą!
Konkurs Ogólnoeuropejski konkurs organizowany jest przez Europejską Agencję Bezpieczeństwa i Zdrowia w Pracy, w celu zwiększenia świadomości problemów bezpieczeństwa i zdrowia w miejscu pracy. Misją Agencji jest "poprawa bezpieczeństwa, zdrowia i wydajności miejsc pracy". Zadaniem uczestników konkursu jest przedstawienie ich własnego obrazu bezpieczeństwa i zdrowia w pracy. Międzynarodowe jury oceni walory artystyczne nadesłanych prac. Szczególnie zachęcamy do pokazania pozytywnych aspektów kwestii bezpieczeństwa i zdrowia w miejscach pracy. Spośród wszystkich nadesłanych prac wybrane zostaną trzy zdjęcia najlepiej ocenione pod względem oryginalności i pomysłowości, a także uniwersalnego, europejskiego przesłania i wyczerpania tematu przewodniego konkursu. Internauci będą mogli wybrać w ogólnodostępnym głosowaniu internetowym pracę, która otrzyma nagrodę publiczności. Termin nadsyłania prac mija 15 sierpnia 2009 roku http://www.osha-photocompetition.eu/home_pl.html
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Dot.: Informacje o konkursach fotograficznych; aktualne konkursy!
To i ja coś polecę ;-)
http://galerie.superfoto.pl/static.p...wie_2009/index Zakochani w obiektywie - konkurs fotografii ślubnej i weselnej. Sezon wiosenny, to czas, kiedy wiele zakochanych par decyduje się powiedzieć sobie sakramentalne "Tak". Zapraszamy do konkursowej zabawy wszystkich, którzy uwiecznili na zdjęciach wyjątkowe chwile z ceremonii ślubnych i wesel. Do wygrania ekskluzywna fotoksiążka w skórzanej oprawie o wartości 559, 99 złotych. Najpiękniejsze wybrane zdjęcia można przesyłać w terminie od 11 maja do 12 lipca 2009 r. Do udziału w konkursie zapraszamy zarówno fotografów amatorów, jak i profesjonalistów zajmujących się fotografią ślubną. Pokażmy jak piękne mogą być zdjęcia, które pokazują miłość, bliskość, radość i zabawę. Trzy nagrodzone prace zostaną opublikowane w jesiennym wydaniu "Magazynu Wesele". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
foto konkurs-atrakcyjna nagroda
Pewna firma zajmująca sie rezerwacjami hotelowymi organizuje konkurs.Trzeba wysłac fotke z majówki lub wakacji,jeżeli zdobędzie ona dużą liczbe pozytywnych głosów trafi do top10 z którego zostanie wybrany zwycięzca.Konkurs trwa do 15 czerwca
http://www.wygrajweekend.pl/?affiliateID=1279 Nagrodą jest weekendowy pobyt dla dwóch osób w luksusowym 5gwiazdkowym hotelu SPA na Mazurach.Zachęcam do udziału bo na razie poziom konkursu jest słaby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Konkurs "Ogród Botaniczny UAM w moim obiektywie"
KONKURS FOTOGRAFICZNY
Zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym: "Ogród Botaniczny Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w moim obiektywie" Na konkurs można nadsyłać zdjęcia przedstawiające tylko elementy przyrodnicze i kulturowe Ogrodu Botanicznego UAM w Poznaniu. Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się na stronie: http://www.ogrod.amu.edu.pl/konkurs/ Termin składania prac upływa z dniem 1 sierpnia 2009 r. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Witam,
czy ktoś jest mi w stanie pomóc rozszyfrować regulamin vivy? http://www.photo-awards.viva.pl/?pages=regulamin Dokładnie chodzi mi o kategorię: PORTRET: Do 3 zdjęć, ale 1 osoba prezentowana jest na 1 zdjęciu lub seria portretów różnych osób, maks. do 6 zdjęć jak to rozumiecie? Będę wdzięczna za pomoc ![]() pozdrawiam
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, ja to tak rozumiem xD Najlepiej dać 3 zdjęcia to się nie złamie regulaminu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam stronę www.fotografuj.pl po prawej stronie co miesiąc są nowe konkursy i różne tematyki konkursów.
POLECAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
to ja polecę www.swiatobrazu.pl
tam tez warto śledzić dział konkursy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Tu też fajny konkurs fotograficzny:
http://develey.pl/konkursfoto/ Trzeba zgłosić max. 3 zdjęcia z produktami Develey. I można wygrać bardzo fajne nagrody, bo m.in. kilka lustrzanek cyfrowych Nikona- d5000 i d90. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Konkurs fotograficzny
hej, znalazłam fajną stronkę, może komuś się przyda - wystarczy zrobić zdjęcie lub filmik pt. Zaskakujące orzeźwienie i można wygrać lot balonem, albo nawet wycieczkę na Kilimandżaro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
To ja dodam konkurs wakacyjny - na najładniejsze zdjęcie z wakacji. Ważne do 21 września!
http://galerie.superfoto.pl/static.php?static=static/info/contest/superlato_2009/index&sid=7846f78b4a5edd
207c616 Nagrodą główną jest aparat Sony CyberShot DSC-H20! Serdecznie zachęcam do brania udziału.
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajny konkurs, fotki zrobione z wielką fantazją i nagrody też z wyższej półki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Konkurs fotograficzny
Cytat:
Fajny ten patent z mikrofonem na stronce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
też biorę udział w tym konkursie hortexu
![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Przeglądałem właśnie galerię na tej stronie Develey`a i ci ludzi są po prostu niesamowici. Pomysłowość Polaków jest rewelacyjna - Dziumdzia udziału możesz próbować, ale konkurencja jest bardzo dużo, chętnie będę cię wspierać swoim głosem, podeślij tylko link ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ogłoszenie ze strony mojego miasta:
"Portal turystyczny www.polskaniezwykla.pl organizuje konkurs fotograficzny pod hasłem „Polska jest niezwykła”. Czas wakacji sprzyja wędrówkom z aparatem po różnych zakątkach naszego kraju – warto podzielić się tym, co nas zachwyciło, zdumiało, urzekło… Warto też pokazać innym swoją „małą ojczyznę” - własny, niepowtarzalny kawałek Polski. Zdjęcia można zgłaszać w czterech kategoriach: Cuda natury, Perły architektury, Niezapomniana impreza, Miejsca niezwykłe. Każdy uczestnik ma prawo zgłosić jedną lub więcej fotografii do każdej z konkursowych kategorii, przy czym łączna liczba zgłoszonych przez niego zdjęć nie może przekroczyć czterech. Jury wyłoni zdobywcę Grand Prix oraz przyzna I, II i III miejsce, a także wyróżnienia w każdej kategorii, Przewidziano atrakcyjne nagrody – zdobywca Grand Prix spędzi niezapomniany weekend w zabytkowym pałacu, natomiast laureaci w poszczególnych kategoriach otrzymają sprzęt turystyczny, kosmetyki oraz przewodniki z serii Polska Niezwykła. Organizatorzy czekają na wspomnienia zatrzymane w obiektywie do 30 września 2009 roku. Regulamin dostępny jest na stronie konkursowej www.polskaniezwykla.pl/konkurs/ Zapraszamy do udziału wszystkich miłośników fotografii." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Konkurs trwa do końca sierpnia. Im wcześniej wstawi się zdjęcia, tym chyba lepiej. Choć niekoniecznie, bo największe szanse na głosy mają chyba najświeższe zdjęcia. Dzisiaj doszło nieziemskie zdjęcie:
http://develey.pl/konkursfoto/galeria.html Jeż łakomy na musztardę Develey ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Ktoś wykorzystał jeża do niecnych celów :P
Oby tylko osoba, które przygotowała tą fotografię powinna otrzymać nagrodę za własne poświęcenie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
ten konkurs develey jest beznadziejny
![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem znacznie bardziej uczciwa jest wygrana dzieki głosowaniu, niż dzięki odgórnej decyzji. Widać niektórzy są bardziej zdeterminowani, by wygrać główną nagrodę. Może nie mam kilkuset punktów, ale moje zdjęcie dostaje punkty.Takie uznanie internautów to miły sprawdzian moich zdolności fotograficznych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
Stasiek zasady tego konkursu są dla mnie jego wielkim plusem. Gdyby decydowało jury to uzależnionym jest się od jednej lub grupy kilku osób, a tutaj zwycięstwo uzależnione jest od własnego zaangażowania bo prócz liczenia na internautów można również prosić o głosy znajomych ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Hej, jesli interesuje Was fotografia , to moge spokojnie polecic konkurs na najlepsze zdjecia na stronie Planete. Jesli Wasze wygra- macie szanse na ciekawe nagrody. Jest ktos zaintersowany?
![]() Ja mam NIkon'a i nadaje sie do zdjec profesjonalych tylko polowicznie, ale po ustawieniu opcji wiele mozna z niego wycisnac". Mam zamiar sie profesjonalnie zajac tym kiedys, ale niestety czasu brak. Chcialam pare fotek wyslac na jakis konkurs,aby ktos ocenil moje zdjecia. Znacie jakies ciekawe konkursy fotograficzne? Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2009-10-11 o 20:22 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje
hm, musisz napisac cos wiecej o tym konkursie, albo podac adres, gdzie mozna sie cos wiecej o tym dowiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty cyfrowe wizażanek
Cytat:
Poszukaj może na stronach Nikona, Canona itd. Tego jest pełno, także na pewno byś coś znalazła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje
Hej, polecam Ci konkurs z Planete na planete.pl--> konkurs
zajrzyj i zobacz kryteria. Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.