Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 20:10   #4201
luizka__
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez minus Pokaż wiadomość
Ojej przepraszam, już wyjaśniam.

Ob pod biustem 60
Ob w biuście 71

Miseczki mam 55B i nie wiem czy dobrze mierze.
jeśli pod biustem zmierzyłaś się bardzo ciasno, to prawidłowo. a czy mogłabyś zmierzyć jeszcze obwód biustu w pochyleniu? obwodu 55 niestety nie produkują, ale bardzo ścisłe są effuniaki (w nich bierzemy rozmiar biustu w pochyleniu, więc może 60c będzie dobre). albo możesz spróbować z atlantis 65a. panache cleo charlie i robyn są w 60c - one są podobno małomiseczkowe, a teraz na dopasowanej jest promocja na cleo -15%.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
znalazlam cos
Załącznik 2402582

jaki stanik proponujecie?
to ta sukienka? jeśli tak, to potrzebujesz plunga. może masquerade shanghai (on jest srebrny i ma różowe ramiączka), albo zara jest multiwayem z odpinanymi ramiączkami. jest jeszcze taka różowa freya retro. zapomniałam jeszcze o masquerade orion - super dekolt i ramiączka w kolorze fuksji! dla mnie orion byłby numerem 1.

Cytat:
Napisane przez wwweeerka Pokaż wiadomość
Hej
Trafilam tu dzieki jednej z wizazanek
Chcialabym kupic sobie Biustonosz Flamenco czarno-czerwony Soft firmy Milena tylko jaki mam wziac rozmiar?
Moje wymiary:
pod biustem 77
w biuscie 91
postawa pochylona 95

Kochane pomozcie
ja bym wzięła 75C

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-07-27 o 20:21
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:11   #4202
megan_77
Rozeznanie

Hej Dziewczyny!

Mam znów do Was pytanie. Bardzo mi się podoba MASQUERADE ISIS i zastanawiam się nad rozmiarem. Czytałam, że miski ma troszkę mniejsze.
pod biustem mam 72 cm, a w biuście (w zwisie) 94 cm - pionowo mam mniej, ale jak tak liczę to zawsze za małe staniki są.
Mam Freyę Rio w rozmiarze 65F oraz Curvy Kate Criss Cross w rozmiarze 65FF i jest na styk.

Jak myślicie jki rozmiar Isis brać 65FF czy 65G ?
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:28   #4203
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszedł mój allegrowy Effuniak i... jest za mały Jestem strasznie zła, bo raczej bałam się że będzie za duży. Kalkulator wyliczył mi 70B (70/87), wzięłam 70C a miski i tak ma za małe... To znaczy bez wygarniania jest akurat ale jak wygarnę to połowa biustu na wierzchu W tym Effuniaku przekonałam się że mam duuużo do wygarnięcia Są jakieś plusy Poza tym stanik jest tak wygodny że marzę o 70D. Koniecznie muszę mieć Effuniaka Jest cudowny, ma ciasny obwód, ciaśniejszy niż moja CK (która trochę podjeżdża), nic się nigdzie nie wbija (a po CK mam brązowe kropki pod pachami od fiszbin), marzenie
Staniczek puszczę dalej w obieg, z wielkim bólem...

Poza tym przybył mi 1cm w pochyleniu, a Princess jak wszystko wygarnę też już bułkuje. Ja chcę nowy stanik
szkoda, że za mały, ale przynajmniej już wiesz, jaki masz effuniakowy rozmiar mam nadzieję, że kolejny stanik juz będzie idealny. udanych zakupów!

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Mam znów do Was pytanie. Bardzo mi się podoba MASQUERADE ISIS i zastanawiam się nad rozmiarem. Czytałam, że miski ma troszkę mniejsze.
pod biustem mam 72 cm, a w biuście (w zwisie) 94 cm - pionowo mam mniej, ale jak tak liczę to zawsze za małe staniki są.
Mam Freyę Rio w rozmiarze 65F oraz Curvy Kate Criss Cross w rozmiarze 65FF i jest na styk.

Jak myślicie jki rozmiar Isis brać 65FF czy 65G ?
ta małomiseczkowość danego modelu dużo zależy od biustu - dla jednej osoby może on być małomiseczkowy, a dla innej nie. ja bym wzięła 65ff. mi się wydaje, że isis ma podobne miseczki jak hestia, innych maskaradek w 65 nie mierzyłam.

jedna wizażanka zamówiła kiedyś dwa modele w tym samym rozmiarze: CK portię(chyba to portia była) i masquerade pandorę. portia była dobra, a pandora bułkowała.
ja w tym czasie wyrosłam ze swojej portii 28g (bułkowała) i czekałam na pandorę 28g. kiedy zobaczyłam zdjęcie wizażanki byłam pewna, że pandora okaże się na mnie za mała, a okazała się dobra, nawet muszą ją dobrze powygarniać, żeby wypełnić miskę.
Stary 2009-07-27, 20:32   #4204
mysha25xx
Rozeznanie

Czy Panache George i Ariza mają podobny rozmiar miseczek do Freya Rio (70E)? Czy są mniejsze i brać rozmiar większe?
mysha25xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:47   #4205
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wwweeerka Pokaż wiadomość
Hej
Trafilam tu dzieki jednej z wizazanek
Chcialabym kupic sobie Biustonosz Flamenco czarno-czerwony Soft firmy Milena tylko jaki mam wziac rozmiar?
Moje wymiary:
pod biustem 77
w biuscie 91
postawa pochylona 95

Kochane pomozcie
ja bym wzięła 75D lub nawet E, ja też chcę go kupić od dłuższego czasu i dużo czytałam, przede wszystkim każda dziewczyna pisała że jest małomiseczkowy, więc na pewno jedną miseczkę więcej niż wychodzi z kalkulatora, a dla niektórych biustonosz większy o 2 miski okazał się dopiero dobry, tym bardziej że masz dość dużą różnicę między wymiarem w pozycji prostej a w zwisie
najlepiej jakbyś wzięła 2 rozmiary i wybrała ten lepszy
najtaniej widziałam flamenco na evene.pl (bo jest darmowa wysyłka) 58zł
tu możesz poczytaj więcej opinii: http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-07-27 o 20:48
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:50   #4206
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysha25xx Pokaż wiadomość
Czy Panache George i Ariza mają podobny rozmiar miseczek do Freya Rio (70E)? Czy są mniejsze i brać rozmiar większe?
chodzi Ci o George z cleo? jeżeli tak to słyszałam że jest ciasny i mało miseczkowy, freya jest dużomiseczkowcem więc chyba wziełabym 70F ? a jak z arizą to nie wiem
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:50   #4207
itakasia
Zakorzenienie

luizka
dziekia powiedz mi czy wiesz jak wypadaja masquerade orion jesli chodzi o sclisliwosc i miske?
Stary 2009-07-27, 20:51   #4208
megan_77
Rozeznanie

Kochana Luizko!

dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Poluję na allegro na Isis i niestety nie ma jej w rozmiarze 65FF , bo też o tym rozmiarze myślałam, no nic poczekam sobie ...

Mojego Effuniaka dzisiaj odesłałam, ale teraz nie wiadomo kiedy dostanę/upoluję staniczek na wymiankę
Swoją drogą to wydaję mi się, ze jeśli ktoś zakupi stanik i chce go wymienić to powinno mu się wymienić a nie, że ta osoba musi sobie jeszcze upolować stanik w odpowiednim rozmiarze
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:07   #4209
mysha25xx
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13461779]chodzi Ci o George z cleo? jeżeli tak to słyszałam że jest ciasny i mało miseczkowy, freya jest dużomiseczkowcem więc chyba wziełabym 70F ? a jak z arizą to nie wiem [/QUOTE]
Tak, czytałam na lobby biusciastych, powinien być ścisły jak Rio, czyli 70 OK, wezmę F, bo nie widzę FF (www.Intymna) od razu jest G też brać?
mysha25xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 22:43   #4210
olkka16
Rozeznanie

Zamówiłam sobie stanik milena lemon sorbet... rozmiar 65 H. I teraz nie wiem czy będzie pasował...wymiary 73 pod biustem, 93 w biuście.
Stary 2009-07-27, 22:59   #4211
pill
Przyczajenie

ja mam milenę lemon sorbet 60h, wymiary 68/89 i jest niby dobra, lekko bułkuje, ale robi naprawdę dziwny kształt - tak dziwny, że jej nie noszę.
pill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 23:03   #4212
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pill Pokaż wiadomość
ja mam milenę lemon sorbet 60h, wymiary 68/89 i jest niby dobra, lekko bułkuje, ale robi naprawdę dziwny kształt - tak dziwny, że jej nie noszę.
Mój sorbet też na samym początku nadawał dziwny kształt (kacze dzioby?), ale jak go trochę ponosiłam ładnie dopasował się do biustu i teraz jestem z niego naprawdę zadowolona.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 23:15   #4213
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pill Pokaż wiadomość
Skoro bulkuje to znaczy, że jest za mały. Może stąd ten kształt.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 09:22   #4214
stokrotka_dorotka
BAN stały

Lokalizacja: Wysyłam zaproszenia do *******.com - genialne nagrody.Pisać pw ze swoim mailem

Witam
Przymierzałam staniki freya 65d był na mnie za ciasna
stanik z atlantika 65e był w obwodzie ok ale lekkie byu mi się tworza no jakies te miseczki takie szerowkie są tak mi sie wydaje ze jakoś dziwnie wygląda
może mi doradzić jakiś taki mało ściśliwy bo freya mnie uciskała troszkę za bardzo w ciągu dnia nie mogłabym chyba zapomnieć o tym że go nie mam
stokrotka_dorotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 09:31   #4215
neroza
Zadomowienie

Kochane Dziewczynki!
Jestem przeszczęśliwa bo właśnie przyszedł do mnie mój PIERWSZY właściwy stanik w odpowiednim(czy na pewno to się zaraz okaże) rozmiarze. Powinnam była wziąć 60E ale oczywiście nie było więc pokusiłam się na 65D. Lecę przymierzać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 10:01   #4216
neroza
Zadomowienie

Już poprzymierzałam stanik jest na prawdę fajny ale jednak w przyszłoście będę zamawiała 60E bo 65D jest dosyć ścisły ale jak się troszkę rozciągnie to już nie będzie tak cudownie trzymał
Wklejam fotki zobaczcie czy dobry rozmiar i czy wszytko ok, bo na moje oko jest ok, ale ja się na tym tak bardzo nie znam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01384.jpg (51,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01387.jpg (48,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01388.jpg (57,3 KB, 75 załadowań)
Stary 2009-07-28, 10:02   #4217
neroza
Zadomowienie

Aha stanik Freya MYRTLE
Stary 2009-07-28, 10:07   #4218
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Już poprzymierzałam stanik jest na prawdę fajny ale jednak w przyszłoście będę zamawiała 60E bo 65D jest dosyć ścisły ale jak się troszkę rozciągnie to już nie będzie tak cudownie trzymał
Wklejam fotki zobaczcie czy dobry rozmiar i czy wszytko ok, bo na moje oko jest ok, ale ja się na tym tak bardzo nie znam
Stanik piękny, po prostu cudny, gdyby nie szerokaśne frejowe ramiączka i typowy frejowy krój miski, to juz bym na niego polwoała ...
Stary 2009-07-28, 10:29   #4219
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Kochana Luizko!

dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Poluję na allegro na Isis i niestety nie ma jej w rozmiarze 65FF , bo też o tym rozmiarze myślałam, no nic poczekam sobie ...

Mojego Effuniaka dzisiaj odesłałam, ale teraz nie wiadomo kiedy dostanę/upoluję staniczek na wymiankę
Swoją drogą to wydaję mi się, ze jeśli ktoś zakupi stanik i chce go wymienić to powinno mu się wymienić a nie, że ta osoba musi sobie jeszcze upolować stanik w odpowiednim rozmiarze
masz rację z tą wymianą, w ogóle ta cała sytuacja z polowaniem jest dziwna. mam nadzieję, że sklep się niedługo otworzy.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
luizka
dziekia powiedz mi czy wiesz jak wypadaja masquerade orion jesli chodzi o sclisliwosc i miske?
obwód i miski standardowe. obwód jest bardzo przyjemny, elastyczny (lubię takie, bo ładnie opinają, a nie cisną).

Cytat:
Napisane przez stokrotka_dorotka Pokaż wiadomość
Witam
Przymierzałam staniki freya 65d był na mnie za ciasna
stanik z atlantika 65e był w obwodzie ok ale lekkie byu mi się tworza no jakies te miseczki takie szerowkie są tak mi sie wydaje ze jakoś dziwnie wygląda
może mi doradzić jakiś taki mało ściśliwy bo freya mnie uciskała troszkę za bardzo w ciągu dnia nie mogłabym chyba zapomnieć o tym że go nie mam
mi się wydaje, że to uciskanie freyi nie tyle było spowodowane za ciasnym obwodem, bo fiszbinami. na razie nie jesteś do nich przyzwyczajona, a miękkie staniki mają tendencję do mocnego dostosowywania się (czyli u niektórych wbijania) w ciało. może spróbuj z modelami piankowymi, one jak dla mnie są najwygodniejsze (np. panache porcelain - ale normalny, nie strapless, wszystkie maskaradki, panache cleo robyn i charlie, effuniaki...).

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
na moje oko też jest ok, a stanik śliczny
Stary 2009-07-28, 10:49   #4220
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ja dopiero po uświadomieniu zaczęłam zwracać uwagę na podkreślanie biustu strojem. Mój TŻ do dziś nie wie jak to się stało, że mój biust taaaak urosnął. No cóż jak się go zgniatało za małymi pushupami to co się dziwić?

A skoro narzeczonemu biust się podoba to czego chcieć więcej?
Dokładnie, ja też dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę, wcześniej brałam bluzkę jaka mi się podobała a mierzyłam dopiero w domu i się okazywało, że leży nie tak jak trzeba, teraz wszystko najpierw przymierzam. Noi się pochwalę moimi 80cm w biuście: oto mój biust w prawie idealnym staniku i dopasowanej bluzce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01240.jpg (29,4 KB, 72 załadowań)
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 10:57   #4221
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Dziewczny ale jestem zadowolona Właśnie przyszedł mój Robyn
Stary 2009-07-28, 10:58   #4222
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Dziewczny ale jestem zadowolona Właśnie przyszedł mój Robyn
To proszę się pochwalić
Stary 2009-07-28, 11:03   #4223
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
To proszę się pochwalić
Wkleję fotki jak dostanę mój aparat - chwilowo gości w serwisie
Stary 2009-07-28, 11:11   #4224
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pisałam na inny forum ale zgłoszę się jeszcze tutaj...Pomożecie?
Pod biustem 68 cm (ciasno mierzone)
W 82 cm (luźno, tułów równolegle to podłogi)
Jaki rozmiar proponujecie? i w jakich sklepach mogę taki dostać? Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe? Pozdrawiam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 11:17   #4225
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja też dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę, wcześniej brałam bluzkę jaka mi się podobała a mierzyłam dopiero w domu i się okazywało, że leży nie tak jak trzeba, teraz wszystko najpierw przymierzam. Noi się pochwalę moimi 80cm w biuście: oto mój biust w prawie idealnym staniku i dopasowanej bluzce
I to jest 80cm? Może Ci się miarka popsuła.
Stary 2009-07-28, 11:22   #4226
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
I to jest 80cm? Może Ci się miarka popsuła.
Antii89, wystraszyłam się że przyszłaś mnie ochrzanić zanim przeczytałam Twój post

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-07-28, 11:22   #4227
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Antii89, wystraszyłam się że przyszłaś mnie ochrzanić zanim przeczytałam Twój post
Ochrzanić? A co ja wiedźma jestem?
Stary 2009-07-28, 11:26   #4228
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ochrzanić? A co ja wiedźma jestem?
No że znowu drażę ten temat moich DD albo E albo już sama nie wiem

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2009-07-28, 11:29   #4229
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
No że znowu drażę ten temat moich DD albo E albo już sama nie wiem
Ojej, a co w tym takiego, że chcesz usłyszeć parę opini?
I tak będziesz pewno musiała zamówić conajmniej dwa rozmiary, bo to co wychodzi z tabelki to tylko rozmiar wyjściowy. Od niego zaczynamy mierzenie staników.
Stary 2009-07-28, 11:31   #4230
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ojej, a co w tym takiego, że chcesz usłyszeć parę opini?
I tak będziesz pewno musiała zamówić conajmniej dwa rozmiary, bo to co wychodzi z tabelki to tylko rozmiar wyjściowy. Od niego zaczynamy mierzenie staników.
Na razie widziałam fajny niedrogi na allegro 60E i od tego chyba zacznę....a potem to chyba zamiast kupić auto i się ochajtać będę inwestować w staniki, bo takie rozmiary prawdziwe a nieznane tanie nie są....

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości