|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Svinecko z okazji urodzin życzę Ci dni,
w których wszystkie wspaniałości świata zbliżą się ku Tobie, a Ty wybierzesz to, co jest najmilsze, najlepsze, najpiękniejsze, a nieosiągalny cel stanie sie zdobyczą dnia codziennego. ![]() ![]()
![]() |
#1472 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Dzień dobry drogie mamy i przyszłe mamy
![]() Svinecka wszystkiego dobrego z okazji urodzin ![]() Wczorajsze popołudnie spędziłam u fryzjera ![]() ![]() Wyniki badania na Paciorka są ok, co mnie bardzo cieszy. Wczoraj skończyłam 38tc i zaczynamy 39. Pozostaje siedzenie na walizce i czekanie na pojawienie się małego rozdartuska ![]() Dostałam od teściów leżaczek- bujaczek http://www.allegro.pl/item692922317_...her_price.html Mąż ma go dziś przywieź. A w czwartek na ktg. Mam nadzieję że teraz wyjdzie lepiej ![]() Muszę się wziąć za pomycie garów i zrobienie serka homo do ptasiego mleczka... To tylko chwilka ale jakoś brak mi weny do pracy ![]() ![]() A tak z dobijających wieści... to brzuch mi popękał makabrycznie... Już się cieszyłam że zostanie ładny, że mi rozstępów wystarczy na ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
Svinecko ja rowniez zycze Ci wszystkiego najlepszegi i duzo zdrowka dla calej waszej rodzinki
![]()
#1474 |
Zakorzenienie
|
Svinecko wszytskiego naj lepszego pociechy z dzidziolków !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Svinecko ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Gratuluję Unholy ![]() ![]() ![]() Życzenia dla Svinecki ![]() ![]() Spóźnione dzięki za życzenia imieninowe ![]() A ja sie troche poskarże.... W sumie nie mam jakiegoś szczególnego powodu, bo czuje sie dobrze, ale siedzę juz 3 tydzień w domu i zaczyna mi się nudzić. A jednocześnie nic mi się nie chce ![]() Wczoraj widzieliśmy z tż tygodniowego bratanka tż ![]() ![]() Idę dzisiaj do fryca, bo muszę zrobić coś innego niż zwykle. Miłego dnia ![]()
#1477 |
Zakorzenienie
|
![]() Svinecko, spelnienia wszystkich marzen!!!
#1478 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekuje Wam dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#1479 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() Svinecko najlepszego! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozstepami sie nie przejmuj -teraz dzidzia wazniejsza ![]() ja nie mam jak narazie ale wiadomo ze czesto po porodzie tez wychodza wiec.....narazie sie nie ciesze ![]() u mnie w domu dzis brak wody bo nam sie bojler zepsuł i tata cos tam kombinuje........na szczescie udalo mi sie zupke ugotowac za nim tata zastawił wode ![]()
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Svinecko wszystkiego naj naj najlepszego!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez w czwartek ktg ![]() A co do rozstepow to poki co jeszcze ich nie mam rozstepow na brzuszku ale wszystko jeszcze moze sie zdazyc... Ide poprasowac troszke. Przygotowalam juz pieczarki i wolowinke i dzis beda placki po wegiersku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rozstępy... no cóż. taka już moja uroda. trudno. Z mostu z tego powodu nie skoczę ![]() ![]() ![]() ![]() Placki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
ja tez chcialam zlozyc bukiecik najserdeczniejszych zyczen
przede wszystkim to zadowolenia z podwojnego macierzynstwa, a w dalszej kolejnosci z mężczyzny ![]() I chcialam zapytac co tam o seksie ost wspominalyscie? Svinecka juz sie sexuje i z kg leci w dol? bo tak z kontekstu wywnioskowalam.Oswieccie mnie ![]() Ja póki co jestem wyspana mama.Mala budzi sie co 3,4h na mleczko i spi dalej.Tym sposobem i ja i mąż jestemy wyspani ![]() Od kiedy zaczynaja sie kolki u malych dzieci?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kg tez jej spadaja ![]()
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Svinecko spełnienia marzeń, wszystkiego najlepszego!!
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U mnie dzisiaj też placki po węgiersku, idę smażyć wołowinkę ![]() To na razie ![]()
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona nacieta niebyla, czy cesarka?przepraszam za niewiedze,ale jak wspomnialam, nie nadrabialam was po mojej nieobecnosci. Ja "tamta"czesc ciala myje zdecydowanie dluzej niz cale cialo z myciem wlosow łącznie.Nie mam odwagi sobie tam zajrzec.Myje sie po omacku i badam sytuacje. Pielegnacje powierzylam Mężusiowi.Zaraz po powrocie z kliniki poucinal mi pętlki bo mnie strasznie uwieraly. Wcz. polozna pow zebym wytrzymala do sr/czw nim mi je wyjmie, bo jak za wczesnie to potem problem. Oprocz tantum rosa stosuje octanisept.I tu znow mężuś sie tym zajmuje ![]() Na sama mysl, ze mialabym miec "cos" w srodku...eeeee nieeee jeszcze sie nie zagoilam, pobolewa,ciagnie itp Pisalyscie o rozstepach, tak wiec ziajki od poczatku ciazy-wciaz tej samej w opakowaniu ok3/4, a na brzuchu wcz odkryłam tylko 2rozstepy. Dzis kupuje vichy-znaczy mąż pojedzie mi kupic, i rozpoczynam kuracje ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekowac
![]() dziekuje rowniez ![]() Cytat:
![]() taaaa ja sie sexuje od 9dnia po porodzie i robie to bardzo czesto ![]() ![]() kg tez leca w dol ale nie wiem czy od tego czy ze zmeczenia ![]() Cytat:
![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() nie pekaj ja po sn pol roku sie nie seksilam a teraz moge ![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojego kolki zaczęły się w 3 tż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, kiedy wy zaczęłyście odczuwać skurcze, ale nie te porodowe, tylko te wcześniejsze (przy niemal każdym wysiłku brzuch twardnieje i robi się kwadratowy)? Do terminu został dokładnie miesiąc, ale mam wrażenie, że urodzę wcześniej. Najgorsze jest to, że do połowy sierpnia mam jeszcze 4 imprezy rodzinne.
Aha, i jeszcze jedno pytanie: w którym t. c. miałyście robione ostatnie USG i od którego t. c. oraz jak często miałyście robione KTG? Svinecko: wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i przede wszystkim zdrówka dla twojego maleństwa.
Edytowane przez Puniax Czas edycji: 2009-07-28 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() wiesz ja tez caly czas myslala, ze urodze wczesniej, a teraz mam wrazenie ze jak nigdy nie urodze!! powaznie i to nie ze zmeczenia, poprostu nie wydaje mi sie aby to dziecko sie uszykowaly i zaczelo w koncu wychodzic. kiedykolwiek. ja ide na usg 31.07 czyli niecale 3 tyg przez teoretycznym rozwiazaniem, ale nie mam pojecia czy to bedzie ostatnie... do pytania o KTG dolaczam sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz nawet krotki spacer sprawia ze brzuch ciagnie w dol i bolą pachwiny -wczoraj tak mialam ![]() ostatnie usg i wizyte mialam w 38tc, a ktg ani razu ![]() wlasnie wstalam-normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje , ogladalam tv i zasnelam....... ![]()
![]() |
#1492 | |
celebriti
|
czekoladko ja wiem ja wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jedziesz sie rozpakowac ![]() ![]() najpozniej jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Też mi tak twardnieje brzuch, najczęściej jak kucam i się podnoszę, albo jak się schylam.Chwilę tak dziwnie pociągnie i puszcza, to skurcz.
W dodatku od paru dni mnie też skóra na brzuchu dziwnie piecze/swędzi strasznie głupie uczucie, smaruje się oliwką ale to nie pomaga.Rozstępy się nie pojawiają, zresztą nie mam ich wcale, także nie wiem o co kaman ![]()
#1494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A rozstepy...no coz...polozna mowila, ze to taki "order matki" ![]() No i jak bylo? Pochwal sie fotka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do usg i ktg nie pomoge, bo w Holandii jest inaczej. Z tego co wiem, ktg robia chyba od 37 tygodnia, ale pewna nie jestem. Wrocilam z wizyty, bylo super! Dziecko rosnie jak na drozdzach, juz ma okolo 3300 ![]() ![]()
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ktg to pierwszy raz mialam cos ok 15 lipca (termin z OM mialam na 12 lipca) i z tego co wiem to pierwsze ktg robi sie blisko terminu porodu. Wiec jeszcze czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to plus butelki naogladalam sie dziewczyn karmiacych=obolalych,plac zacych i patrzac tak na nie stwierdzilam ze bankowo gleboka i ciezka depreche poporodowa bym miala, tak wiec dziewczyny....rispect za wasza cierpliwosc i wytrwalosc w postanowieniu ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Zalezy jak przebiega ciaza, czy wystepuje jakas patologia i w zaleznosci od tego wykonuje sie ktg, zeby miec pod kontrola prace macicy,ruchy dzieckam,a przede wszystkim jego serduszko.
||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Gratuluję rozpakowanym ![]() W weekend przeprowadziliśmy się do nowego domku ![]() ![]() Będę zaglądać w wolnym czasie. Buziaki ![]()
![]() |
#1498 | |||||||
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() Skierko, święte słowa!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ja tezz mam taką nadzieję! Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój Baruś też budzi sie tylko na mleczko, przeważnie 2 razy w nocy, ale je ok 1,5 godziny a ja prawie zasypiam nad nim ![]() Cytat:
![]() ![]() sexiku mi brakuje ... jak oglądam jakiś film z romatyczną sceną to ![]() ![]() Cytat:
![]() szczerze Ci zazdroszczę ![]() i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() SVINECKO wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim Wam kochane dziękuję za ![]() ![]() Mój pan doktor miał wypadek i sam biedny jest w szpitalu.... Nie będzie o do połowy sierpnia!!!!!!!! Wprawdzie zadzwoniłam do niego dał mi nr tel do jakiejś innej babki kazał sie umówić na jutro tylko że ona nie odbiera!!!! a ja nie chcę na finiszu zmieniać lekarza;( Jestem wkurzona na maksa nic nie wiem ostatnie badanie miałam 9 czerwca i chcę wiedzieć co u mojej niuni... Dobra idę trochę poprasować to się trochę odstresuje.
#1500 | ||
Zadomowienie
|
ostatnią wizytę miałam w skończonym 37tc, parę dni później ktg i tak co tydzień,. czyli po skończonym 37tc
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja termin mam na 10tego, czekam tylko do końca tego miesiąca i potem już bym chciała rodzić... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.