|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy skora moze stac sie wrazliwa???
Ratunku! Nie wiem co sie dzieje z moja skora
Tak czy owak - Pomocy! Edit: przypomnialy mi sie jeszcze dwie rzeczy ktore moglyby miec cos do czynienia. W srode bylem na czyszczeniu u kosmetyczki, a w czwartek po raz pierwszy uzylem szczoteczki do twarzy (razem z mydelkiem Iod Dior'a) i po tym myciu mnie pierwszy raz zaczelo piec. Ale teraz uzylem nawilzajacego Tolpy na gorna powieke i brwi i tez mnie piecze a tam przeciez ani Differin ani kosmetyczka ani mydlo nie moglo dzialac |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Czy skora moze stac sie wrazliwa???
skórę można uwrażliwić naruszając jej barierę ochronną. wygląda na to, ze połączenie kilku czynników drażniących (differin, oczyszczanie, mydło do mycia twarzy, szczoteczka, + moze chłodny wiatr itp) dało taki efekt. spróbuj odstawić wszystko, co może drażnić, nie używaj szczoteczki, ani mydła do twarzy. do mycia możesz zastosowqać physiogel, a do smarowania np. cos z a-dermy lub physiogel krem. nie stosuj zbyt ciepłej wody do mycia, nie opalaj się. możesz łykać olej z wiesiołka lub ogórecznika w kapsułkach. skóra powinna zregenerować barierę ochronną i wrócić do normy. (tylko na przyszłość pamiętaj, zeby nie przesadzać z agresywntm traktowaniem cery)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Re: Czy skora moze stac sie wrazliwa???
Hm, no tak, mydelko juz odstawilem do czasu uregulowania cery, szczoteczke oczywiscie rowniez... Wczesniej uzywalem mydla wieczorem, rano zelu z AA meskiego (ale tez bardzo delikatny), akurat wtedy uzylem z rana mydelka i klops
Dzisiaj juz skora troche mniej szczypala na czolku i nosie, policzkow prawie nie czulem Olej wyprobuje, dzieki! Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.