|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
![]() Cytat:
monix - za wizyteczoornoo - fajnie ze wszystko OK ![]() zanka - nie chce sie wtracac ale zaciekawlo mnie to z chodzikiem czemu chcecie kupowac czy tam brac dla Filipka chodzić :confuse d:Ja słyszałam, że to dziecku wcale nie pomaga w nauce chodzeniaa ja dzisiaj dałam Kubkowi banana aż mu sie uszy trzesly....przepraszam, ze tak malo ale u mamy jestem i tylko na chwile wpadlam ehh...kubek mnie wykonczy |
||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Igor spi w samym rampersie,jak sie przebudza to go przykrywam cieniutkim kocykiem z polaru.
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Radek spi w pizamie w kosmiczne rakiety, dlugi rekaw i dlugie portki i gole stopy, jakakolwiek proba przykrycia go konczy sie odkopaniem i polozeniem nog na kolderce, wiec spi tak o. A jak sie budze do niego i juz nakarmionego odkladam, juz gdzies o 2-3 w nocy to go nakrywam cienka bawelniana narzuta, ale i tak rano sie z niej wykopuje
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
* zbieżność nicków przypadkowa
a tak serio nie obrażać się, że kogoś podałam za przykład bo to wcale nie znaczy, że wg mnie ta osoba coś źle czy dobrze robi )1. podróż z Dawidofkiem w wieku 4 m-cy ....niewiem jak Wasze dzieci, ale mój Dziubek jak zaśnie w aucie to ok (śpi góra 1,5h nie dojade więc nad morze), ale jak nie śpi to zaczyna mu się nudzić( mimo śpiewania, zabawiania itd), jest mu niewygodnie i zaczyna najnormalniej w świecie płakać. Uważam, że w samochodzie mam o wiele mniejsze pole do popisu jeśli chodzi o zabawy( dzidzia musi siedzieć w foteliku), a ja przypięta pasami.Ja się automatycznie denerwuje, że On płacze a mi pomysłów brakuje,On sie męczy bo mu źle!i chodzi mi głównie o tą męczącą podróż, bo na spacer mogę pójść z Nim wszędzie, fakt że na wakacjach z takim maleństwem bym nie wypoczęła( wiedziałam na co się porywam mówiąc "ja chcę w końcu dzidziusia! )więc nie widze sensu żeby na nie jechać bo pieniądze mogę wydać na coś bardziej pilnego w tej chwili ale za rok to My musimy jechac będzie jadł "normalne " jedzonko, wydaje mi się że więcej rzeczy będzie Go interesowało, choć uwagę dziecko skupia na jednej rzeczy w tym wieku na kilka min tylko.2. Jesli chodzi o słowo "ryczy", "olać" to przytoczę jeszcze kilka innych, na które nikt uwagi nie zwrócił niewiadomo czemu "wyć", " wrzaskun", "wyjec", "drze"...itp...jestem przekonana, że Buziaczka słowo ryczy i olać nie ma nic współnego z lekceważeniem czy nie kochaniem po prostu Ona ma taki styl bycia i pisania!moja mama mówi zawsze, że Dawid się drze ,tak samo jak każda z Nas uzywa innych słów by określić to samo zjawisko itd dla jednego ryczec będzie nieodpowiednim określeniem, dla kolejnego "wyje" czy "beczy"- nie łapmy się za słówka!!3. uważam, że teksty typu, że się nie kocha swojego dziecka, czy chciało mu się zrobić krzywde itp są poniżej pasa gdyby była to prawda to nikt by tu pytań żadnych nie zadawał, bo miał by w dupie czy najpierw soczek,czy jakie warzywko podać kolejne, czy co zrobić z odparzoną pupą...A NIE MA CHYBA MAMUSI, która nigdy pytania nie zadała i nie ma też takiej, która nie kocha swojego dziecka!! )uważają to miejsce nie tylko za forum, które można w każdej chwili zlać ciepłym sikiem! i przykro mi, że robi się tu nieciekawie
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
"3. uważam, że teksty typu, że się nie kocha swojego dziecka, czy chciało mu się zrobić krzywde itp są poniżej pasa
gdyby była to prawda to nikt by tu pytań żadnych nie zadawał, bo miał by w dupie czy najpierw soczek,czy jakie warzywko podać kolejne, czy co zrobić z odparzoną pupą...A NIE MA CHYBA MAMUSI, która nigdy pytania nie zadała i nie ma też takiej, która nie kocha swojego dziecka!! )uważają to miejsce nie tylko za forum, które można w każdej chwili zlać ciepłym sikiem! i przykro mi, że robi się tu nieciekawie Zgadzam się z powyższym. Moim zdaniem, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie ale powinien robić to w sposób nie raniacy drugą osobę. Ja nie mialabym nic przeciwko gdyby ktos powiedzial mi np.: nie podoba mi sie sposob w jaki mowisz o swoim dziecku, wg mnie mozesz w ten sposób zrobic krzywdę dziecku itd, itd. ....ale dorabianie historii pt. wypadkowa zabawowej nocy, zabic dziecko w humanitarny sposób, jest dla mnie ponizej pasa. Nie opowiadam sie po zadnej ze stron, chodzi mi tylko o asertywne wyrazanie wlasnego zdania czyli nie oskarżajac, nie raniac i nie ponizajac drugiej osoby. |
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4449 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zanka z ta królową lodówki to mnie rozśmieszyłaś tylko pytanie, czy po remoncie kuchni, będziesz mogła decydowac o półkach w lodówce ?na usg do bani mamy potrójnie pieluchować( jest lato!) kontrola za 2 m-ce, układac na brzuszku( chyba chodzi o to żeby miał poze na żabkę z zadartymi nóżkami, a Dawidofik prostuje nóżki i juz ich na żabkę nie trzyma)i nosic na biodrze( On 8 kg wazy i nie mam takich długich rąk żeby Go tak objąć żeby się nie kiwał, a był idealnie na biodrze próbowałam![]() Spicegirl, Czorno śliczne awatarki!!!Czorno ja Cie ledwo poznalam z nowym awatarkiem Julka-Małpki, Kubuś- Alkamor-(nie ma to jak refleks, ale lepiej późno niż wcale wszystki ego Naj Naj z okazji miesięcznic!Judy Ty sie wazysz rano czy wieczorem??tzn rano zauważasz uciekające kg czy wieczorem? i ile kilo przybierasz w ciągu dnia?Raspi a co z Jastinka? ![]() Kizia ale ta rodzina Tzta wymagajaca... Co do Tzta jak widać nie każdy odnajduje się w nowej roli....mam nadzieje,że zmieni swoje zachowanie i zacznie mi pomagać, bo wymiękam czasem!
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:13 |
|||||||
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.az tak sie zmienilam?
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniłaś się nie do poznania serio! tak z nienackapytanie: cały dzień mi chodzi po głowie pewna sprawa, jesli byłam piąta w kolejce, to weszliśmy jako piąci???jak to sie odmienia ![]()
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:21 |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. a nie latwiej by bylo jakbyscie bylo czwarci albo szóści? ![]()
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-07-28 o 20:22 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Rozeznanie
|
monixo piąci
![]() Fota młodzieży, która pojawiła się na zaproszeniu:
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u psychiatry?przeciez ja dzis nie mialam wolnych terminow ale jazda- miec takiego psychiatre jak ja 2. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() piąci powiadasz ![]() ale mi to jakos nie pasuje właśnie, dziwnie brzmi i wygląda
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie macie foteliki do samochodow? bo chcemy kupic ale jakis niedrogi i dobry,ale chodzi mi o te wieksze od 9kg
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-07-28 o 20:30 |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomnialabym Igorello, Igorelek jest boski!!!!!!!!!!daj mu cmoka ode mnie!
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monix ty za stara do niego jestes!! kochankow prosze sobie znajdywac w wieku zblizonym do swojego (taki bezsensowny zarcik oczywiscie ucaluje Igorelek
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
mi też te formy dziwnie wyglądaja, ale cóż, "pięci" to od pięt bardziej
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak znajde dla Ciebie wolny terminCytat:
![]() zauwazylam właśnie cos dziwnego jak Dawidusiek śpi w wózku lub łóżeczku wierci się jak Go przełożyłam do Naszego wyrka to spał spokojnie, przełożyłam Go do łóżeczka to znów się wierci i o co biega?
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:49 |
||
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. chce byc blisko mamusi wiecie co?polozylam dzisiaj Igora na brzuszku zeby sie z nim tak pobawic,odeszlam na chwile po aparat,przychodze a on juz lezy na plecach ![]() nie za szybko? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- monix ja przepraszam za to ze taka wscibska jestem i ciagle o to pytam,ale nie moge sie opanowac-jak twoj seks?
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sex...jaki sex? ![]() ![]() ![]() ja nic na ten temat nie wiem
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam ostatanio portfel na allegro, napakowałam go kartami i się nie zapinał, więc po co są te przegródki
wogóle szukam takiego jak miałam i nie ma....a tak go lubiłam:-( i wszytskie są jakieś nie ładne:-(Tztowiec wrócił z pracy....zaraz będe mknęła kąpciu
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 21:06 |
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
emilka prosze o dodanie zdjecia Igorka - 3 miesiac
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
młodociany spac nie chce
|
|
#4466 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój się nie chce podnosić leń jeden, najlepiej jak mu się do rączek poda zabawki ![]() a o matę się nie bój ... wytrzyma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co człowiek to inna opinia ... ja już nie wiem kogo słuchać a tak ogólnie to czekam jeszcze tydzień i zacznę chyba od marchewy ... ale nie wiem- zastanowię się jeszcze Cytat:
o jaki fajny Franek a pokażesz całe zaproszenia ![]() Cytat:
podłączam się do pytania Cytat:
![]() o jaka fajna fota |
||||||||
|
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i ta apropos to taki rozwiercony mi sie zrobił ze szok dzisiaj zajelo mu 5sek przekrecenie sie na bok z pleckow i przekrecenie o 90stopni tak jak wskazowki zegara maszeruje dobrze ze bylam przy nim bo by sfrunal z tej maty a wczoraj na plecach przebyl droge ok 2m az w koncu przekrecil sie z pleckow na brzeuszekMalpka Twoja Julka to lada dzień bedzie po drzewach skakac ![]() Monix strasznie mi przykro ze musicie pieluchować zaraz zrobie zdjecia podziekowań dla chrzestnych ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- o jaki fajny konder joy pięęęękny Igorekjezeli chodzi o lekarza to bardzo ciekawe moze i cos w tym jest bo Adrianek teraz straaaaaaasznie ulewa i faktycznie po soczku a dzisiaj dostal malinke kwaśna byla jak cholerai tak sobie pomyslalm ze jak sa teraz jabllka juz i malinki to moze deserek zrobie mu malinki+jablko+gruszki i zamroze co myslicie? jak to bedzie smakowac ?Kizia Twoj to tez niezly przystojniaczek lapochka prezent cuuuudowny i pewnie znow cos zapomnialam ![]() edit: no tak jak myslalam...skleroza Adrianek śpi w body z krotkim rekawem przekryty do pasa cienkim kocem, rozkopuje sie dopiero nad ranem, zn wtedy kiedy sie juz obudzi
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-28 o 22:04 |
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka skosztujesz to będziesz wiedziała jak smakuje
Czorno Igorelek cudny jak zawsze! Kizia ![]() Rudabln a co u Krzysia? ![]() aaaaaaaaaaa zapomniałam się pochwalić Dawiduś dziś zrobił 1/4 zegara...jeśli to było to ![]()
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 22:08 |
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
fotelik prawdopodobnie kupimy TAKI lub TAKI a moze TAKI
no w kazdym razie cos w tym styluP.S. tak wiem ze bezpieczniejsze sa te drozsze ale nas normanie na nie nie stac Alkamor no moze sie jeszcze zastanowie nad takim rozkladanym...hmmm
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-28 o 22:12 |
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() emilka ja i tak uwazam ze te co pokazalas to sa drogie i nie zamierzam kupic drozszego bo tez mnie nie stac. a jak kupie za 300zl to potem caly miesiac bieda
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

i spi dalej.
za wizyte
:confuse d:Ja słyszałam, że to dziecku wcale nie pomaga w nauce chodzenia
05.07.2008
)
będzie jadł "normalne " jedzonko, wydaje mi się że więcej rzeczy będzie Go interesowało, choć uwagę dziecko skupia na jednej rzeczy w tym wieku na kilka min tylko.

mamy potrójnie pieluchować( jest lato!) kontrola za 2 m-ce, układac na brzuszku( chyba chodzi o to żeby miał poze na żabkę z zadartymi nóżkami, a Dawidofik prostuje nóżki i juz ich na żabkę nie trzyma)i nosic na biodrze( On 8 kg wazy i nie mam takich długich rąk żeby Go tak objąć żeby się nie kiwał, a był idealnie na biodrze próbowałam
wszystki ego Naj Naj z okazji miesięcznic!

monix ty za stara do niego jestes!! kochankow prosze sobie znajdywac w wieku zblizonym do swojego 
az w koncu przekrecil sie z pleckow na brzeuszek