Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 cz. II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-28, 16:18   #4441
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
takiego drewnianego? raczej nie
takie drewniane to moglabym od siostry wziąć
ale plastiki tez sa rozkladane niektore....a dluzej posluza

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Laura spi w samym body... mimo iz nozki jej przykryje w 5 min sie rozkopuje i spi dalej.
kubek tez w body

monix
- za wizyte
czoornoo - fajnie ze wszystko OK
zanka - nie chce sie wtracac ale zaciekawlo mnie to z chodzikiem czemu chcecie kupowac czy tam brac dla Filipka chodzić:confuse d:Ja słyszałam, że to dziecku wcale nie pomaga w nauce chodzenia

a ja dzisiaj dałam Kubkowi bananaaż mu sie uszy trzesly....przepraszam, ze tak malo ale u mamy jestem i tylko na chwile wpadlam ehh...kubek mnie wykonczy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 16:28   #4442
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

pytanko
w pokoju dzidzi powinno być (wszedzie piszą) 21-22 stopnie, ale wiadomo lato jest i średnio u nas jest 24-25 lub nawet pod 30,
teraz pytanko
jak ubieracie na noc maluszki?
czym przykrywacie?
u mnie Julka jak nie ma skwaru to spi w cienkich spioszkach i pod cienkim kocykiem a jak duchota to w rampersie z krótkim rekawem itez pod cienkim kocykiem
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 16:56   #4443
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
pytanko
w pokoju dzidzi powinno być (wszedzie piszą) 21-22 stopnie, ale wiadomo lato jest i średnio u nas jest 24-25 lub nawet pod 30,
teraz pytanko
jak ubieracie na noc maluszki?
czym przykrywacie?
Igor spi w samym rampersie,jak sie przebudza to go przykrywam cieniutkim kocykiem z polaru.

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 17:11   #4444
kajaska87
Raczkowanie

Radek spi w pizamie w kosmiczne rakiety, dlugi rekaw i dlugie portki i gole stopy, jakakolwiek proba przykrycia go konczy sie odkopaniem i polozeniem nog na kolderce, wiec spi tak o. A jak sie budze do niego i juz nakarmionego odkladam, juz gdzies o 2-3 w nocy to go nakrywam cienka bawelniana narzuta, ale i tak rano sie z niej wykopuje
kajaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 17:27   #4445
monix0
Zakorzenienie

* zbieżność nicków przypadkowa a tak serio nie obrażać się, że kogoś podałam za przykład bo to wcale nie znaczy, że wg mnie ta osoba coś źle czy dobrze robi)
1. podróż z Dawidofkiem w wieku 4 m-cy np.300km nad morze samochodem była by męczarnią i dla mnie i dla Dawidka....niewiem jak Wasze dzieci, ale mój Dziubek jak zaśnie w aucie to ok (śpi góra 1,5h nie dojade więc nad morze), ale jak nie śpi to zaczyna mu się nudzić( mimo śpiewania, zabawiania itd), jest mu niewygodnie i zaczyna najnormalniej w świecie płakać. Uważam, że w samochodzie mam o wiele mniejsze pole do popisu jeśli chodzi o zabawy( dzidzia musi siedzieć w foteliku), a ja przypięta pasami.Ja się automatycznie denerwuje, że On płacze a mi pomysłów brakuje,On sie męczy bo mu źle!i chodzi mi głównie o tą męczącą podróż, bo na spacer mogę pójść z Nim wszędzie, fakt że na wakacjach z takim maleństwem bym nie wypoczęła( wiedziałam na co się porywam mówiąc "ja chcę w końcu dzidziusia!)więc nie widze sensu żeby na nie jechać bo pieniądze mogę wydać na coś bardziej pilnego w tej chwili ale za rok to My musimy jechac Dawidek będzie już siedział, może i biegał będzie jadł "normalne " jedzonko, wydaje mi się że więcej rzeczy będzie Go interesowało, choć uwagę dziecko skupia na jednej rzeczy w tym wieku na kilka min tylko.
2. Jesli chodzi o słowo "ryczy", "olać" to przytoczę jeszcze kilka innych, na które nikt uwagi nie zwrócił niewiadomo czemu "wyć", " wrzaskun", "wyjec", "drze"...itp...jestem przekonana, że Buziaczka słowo ryczy i olać nie ma nic współnego z lekceważeniemczy nie kochaniem po prostu Ona ma taki styl bycia i pisania!moja mama mówi zawsze, że Dawid się drze,tak samo jak każda z Nas uzywa innych słów by określić to samo zjawisko itd dla jednego ryczec będzie nieodpowiednim określeniem, dla kolejnego "wyje" czy "beczy"- nie łapmy się za słówka!!
3. uważam, że teksty typu, że się nie kocha swojego dziecka, czy chciało mu się zrobić krzywde itp są poniżej pasa gdyby była to prawda to nikt by tu pytań żadnych nie zadawał, bo miał by w dupie czy najpierw soczek,czy jakie warzywko podać kolejne, czy co zrobić z odparzoną pupą...A NIE MA CHYBA MAMUSI, która nigdy pytania nie zadała i nie ma też takiej, która nie kocha swojego dziecka!!
w****iają mnie te kłótnie!!!niektóre z Nas (np ja)uważają to miejsce nie tylko za forum, które można w każdej chwili zlać ciepłym sikiem! i przykro mi, że robi się tu nieciekawie
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 17:47   #4446
pentuerka
Rozeznanie

"3. uważam, że teksty typu, że się nie kocha swojego dziecka, czy chciało mu się zrobić krzywde itp są poniżej pasa gdyby była to prawda to nikt by tu pytań żadnych nie zadawał, bo miał by w dupie czy najpierw soczek,czy jakie warzywko podać kolejne, czy co zrobić z odparzoną pupą...A NIE MA CHYBA MAMUSI, która nigdy pytania nie zadała i nie ma też takiej, która nie kocha swojego dziecka!!
w****iają mnie te kłótnie!!!niektóre z Nas (np ja)uważają to miejsce nie tylko za forum, które można w każdej chwili zlać ciepłym sikiem! i przykro mi, że robi się tu nieciekawie [/QUOTE]"

Zgadzam się z powyższym. Moim zdaniem, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie ale powinien robić to w sposób nie raniacy drugą osobę.

Ja nie mialabym nic przeciwko gdyby ktos powiedzial mi np.: nie podoba mi sie sposob w jaki mowisz o swoim dziecku, wg mnie mozesz w ten sposób zrobic krzywdę dziecku itd, itd. ....ale dorabianie historii pt. wypadkowa zabawowej nocy, zabic dziecko w humanitarny sposób, jest dla mnie ponizej pasa.

Nie opowiadam sie po zadnej ze stron, chodzi mi tylko o asertywne wyrazanie wlasnego zdania czyli nie oskarżajac, nie raniac i nie ponizajac drugiej osoby.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 18:07   #4447
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
i przykro mi, że robi się tu nieciekawie

Stary 2009-07-28, 20:01   #4448
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj dałam Kubkowi bananaaż mu sie uszy trzesly....przepraszam, ze tak malo ale u mamy jestem i tylko na chwile wpadlam ehh...kubek mnie wykonczy
widac smakowalo
Stary 2009-07-28, 20:04   #4449
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

monix - za wizyte

a ja dzisiaj dałam Kubkowi banana aż mu sie uszy trzesly....przepraszam, ze tak malo ale u mamy jestem i tylko na chwile wpadlam ehh...kubek mnie wykonczy
, banany...mniam wie KUbus co dobre
śliczne te zaproszenia
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

wiecie co moja Julka robi łapie za zabawke zwisającą z maty i sie podciąga ciekawe ile ta mata wytrzyma wogóle jak jej sie rece poda to głowe podnosi
super a mata z papaieru nie jest, jeszcze kilka DNI wytrzyma
Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Dzieñ dobry!
SoNeRa - sto lat i duzo szczescia w Rodzince!
Monix - trzymamy kciuki za wizyte...
A ja nie mam czasu nadrobic tym razem - dobrze sie sklada akurat widze...
Boli mnie glowa - czuje sie jak na kacu a nic nie wypilam... Tz ma w sierpniu urodzinki i po nocach, ukradkiem robimy (z Jankiem...) album ze zdjeciami...no i kurcze mnie wszystko boli...
A za chwile na spacer do kolezanki...

Gabi - ja jestem w takim razie Twoim przeciwienstwem... nie lubie konfliktow, nie opowiadam sie po zadnej stronie, po prostu taka jestem...jak juz musze, ale w tym wypadku jakos nie widze potrzeby...moze to i wygodnictwo, ale tak juz jest i mi z tym dobrze

Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego dnia!
za kciuki, a prezent robicie super!
Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Ty to tak jak moj Tz tez dostalam od niego 2 lata temu piekny album z najsmieszniejszymi naszymi zdjeciami plakalam jak glupia kiedy go zobaczylam Tz bedzie zachwycony

Za Dawidoffka

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny, właśnie wyrzuciłam z lodówki kilka przeterminowanych rzeczy, w koszu się nie mieszczą
tylko smalec i śledzie w puszka są ważne
ale i tak się nie poluzowało, bo mnóstwo tam jakiś słoików, pojemników i garnków, nie wiem z czym ale wszystko tłuste, nawet olej po frytkach w słoiku jest
jakbym nie wywalił to byśmy się potruli
otworzyłam słoiczek z koncentratem pomidorowym, wystrzelił, dymek poleciał a śmierdział jakby sfermentował ale nie było pleśni
ehhh trzeba czuwać nad naszym zdrowiem
Zanka ja czasem wyrzucam swoj spelsniały koncentrat w lodówki, po prostu rzadko uzywam takiego czegos, a jak juz uzyje to pol, a drugie pol stoi i czeka.....
Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
dzien dobry
wszystkim ktorym sie nalezy - STO LAT
monix

bylismy na tym usg glowki,ale lekarka usg nie zrobila zbadala Igorka i powiedziala ze to ksiazkowe dziecko,ze dobrze sie podnosi do siadu jak na swoj wiek,ze napiecia miesni ogolnie nie ma tylko ma troszeczke napiete dlonie,ale mam mu je masowac i przejdzie... i uwaga! wazna wiadomosc dla mam ktore chca juz cos nowego wprowadzac! ta lekarka (a uwazam ze jest bardzo kompetentna) powiedziala ze jak dziecko skonczy 3mce to mozna raz dziennie przed mlekiem dac 2-3 lyzeczki jakiegos owocu ze sloiczka,ale nie marchewka ani jablko! bo one zawieraja cos tam co moze szkodzic(nie pamietam co to bylo),napisala mi na karteczce ze najlepiej dac morele,sliwke,dynie,brzos kwinie,gruszke,a jak skonczy 4mce to mozna juz sloiczek wprowadzic jako jedno cale danie. i nie zaczynad wprowadzania nowych rzeczy od soczkow bo przez nie dziecko moze bardziej ulewac... kurcze co lekarz to inaczej
dziekuje,ja wiedzialam ze wszytko bedzie ok!

Zanka z ta królową lodówki to mnie rozśmieszyłaśale wiem o co biega tylko pytanie, czy po remoncie kuchni, będziesz mogła decydowac o półkach w lodówce?

na usg do bani mamy potrójnie pieluchować( jest lato!) kontrola za 2 m-ce, układac na brzuszku( chyba chodzi o to żeby miał poze na żabkę z zadartymi nóżkami, a Dawidofik prostuje nóżki i juz ich na żabkę nie trzyma)i nosic na biodrze( On 8 kg wazy i nie mam takich długich rąk żeby Go tak objąć żeby się nie kiwał, a był idealnie na biodrze próbowałam) i co teraz

Spicegirl, Czorno śliczne awatarki!!!Czorno ja Cie ledwo poznalam z nowym awatarkiem
Julka-Małpki, Kubuś- Alkamor-(nie ma to jak refleks, ale lepiej późno niż wcale)wszystki ego Naj Naj z okazji miesięcznic!
Judy Ty sie wazysz rano czy wieczorem??tzn rano zauważasz uciekające kg czy wieczorem?i ile kilo przybierasz w ciągu dnia?
Raspi a co z Jastinka?
Kizia ale ta rodzina Tzta wymagajaca...
Co do Tzta jak widać nie każdy odnajduje się w nowej roli....mam nadzieje,że zmieni swoje zachowanie i zacznie mi pomagać, bo wymiękam czasem!

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:13
Stary 2009-07-28, 20:09   #4450
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:

1.na usg do bani mamy potrójnie pieluchować( jest lato!) kontrola za 2 m-ce, układac na brzuszku( chyba chodzi o to żeby miał poze na żabkę z zadartymi nóżkami, a Dawidofik prostuje nóżki i juz ich na żabkę nie trzyma)i nosic na biodrze( On 8 kg wazy i nie mam takich długich rąk żeby Go tak objąć żeby się nie kiwał, a był idealnie na biodrze próbowałam) i co teraz

2.Spicegirl, Czorno śliczne awatarki!!!Czorno ja Cie ledwo poznalam z nowym awatarkiem
1. monix glowa do gory!! teraz sie pomeczycie z potrojnym pieluchowaniem,a jak Dawidek urosnie to bedzie mial najfajniejsze bioderka na swiecie
2.az tak sie zmienilam?

Stary 2009-07-28, 20:16   #4451
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
1. monix glowa do gory!! teraz sie pomeczycie z potrojnym pieluchowaniem,a jak Dawidek urosnie to bedzie mial najfajniejsze bioderka na swiecie
2.az tak sie zmienilam?
mi szkoda tej jego pupci, bo ona skłonna do odparzeń, a tu jeszcze nam lekarz jedna pieluche dołożył, na szczescie teraz odparzen ma o wiele mniej niz na początku
zmieniłaś się nie do poznania serio! tak z nienackanawet mnie nie ostrzegłaś

pytanie: cały dzień mi chodzi po głowie pewna sprawa, jesli byłam piąta w kolejce, to weszliśmy jako piąci???jak to sie odmienia

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:21
Stary 2009-07-28, 20:21   #4452
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
1.zmieniłaś się nie do poznania serio! tak z nienackanawet mnie nie ostrzegłaś

2.pytanie: cały dzień mi chodzi po głowie pewna sprawa, jesli byłam piąta w kolejce, to weszliśmy jako piąci???pięci???jak to sie odmienia
1.bylam u kosmetyczki,fryzjera( i przy okazji u psychiatry) i mala metamorfoza byla
2. a nie latwiej by bylo jakbyscie bylo czwarci albo szóści?

Edytowane przez czoornoo
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:22
Stary 2009-07-28, 20:23   #4453
...:::kizia:::...
Rozeznanie

monixo piąci

Fota młodzieży, która pojawiła się na zaproszeniu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg młody.jpg (87,9 KB, 14 załadowań)

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 20:25   #4454
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
1.bylam u kosmetyczki,fryzjera(i przy okazji u psychiatry) i mala metamorfoza byla
2. a nie latwiej by bylo jakbyscie bylo czwarci albo szóści?
1. u psychiatry?przeciez ja dzis nie mialam wolnych terminow ale jazda- miec takiego psychiatre jak jao matko
2. no ale 5 byliśmy no!

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
monixo piąci

moge zgadywac?moge???czyzby to był Franko?
piąci powiadasz ale mi to jakos nie pasuje właśnie, dziwnie brzmi i wygląda
Stary 2009-07-28, 20:28   #4455
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
1. u psychiatry?przeciez ja dzis nie mialam wolnych terminow ale jazda- miec takiego psychiatre jak jao matko

jakie macie foteliki do samochodow? bo chcemy kupic ale jakis niedrogi i dobry,ale chodzi mi o te wieksze od 9kg

Edytowane przez czoornoo
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:30
Stary 2009-07-28, 20:31   #4456
monix0
Zakorzenienie

Cytat:

jakie macie foteliki do samochodow? bo chcemy kupic ale jakis niedrogi i dobry,ale chodzi mi o te wieksze od 9kg
ja mam jakiś, ale Go na oczy jeszcze nie widziałam, bo to od kogoś dostaliśmy i na strychu w worku leży
zapomnialabym
Igorello, Igorelek jest boski!!!!!!!!!!daj mu cmoka ode mnie!
Stary 2009-07-28, 20:35   #4457
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
zapomnialabym
Igorello, Igorelek jest boski!!!!!!!!!!daj mu cmoka ode mnie!
monix ty za stara do niego jestes!! kochankow prosze sobie znajdywac w wieku zblizonym do swojego
(taki bezsensowny zarcik )
oczywiscie ucaluje

Igorelek

Stary 2009-07-28, 20:39   #4458
Rozeznanie

mi też te formy dziwnie wyglądaja, ale cóż, "pięci" to od pięt bardziej

Stary 2009-07-28, 20:48   #4459
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
monix ty za stara do niego jestes!! kochankow prosze sobie znajdywac w wieku zblizonym do swojego
(taki bezsensowny zarcik )
oczywiscie ucaluje

Igorelek
kochankow jednak znajde dla Ciebie wolny termin
Cytat:
mi też te formy dziwnie wyglądaja, ale cóż, "pięci" to od pięt bardziej
pięci to tak na szybko wymysliłam bo piąci mi nie pasowało, to chciałam pozostawić jakiś wybór

zauwazylam właśnie cos dziwnego jak Dawidusiek śpi w wózku lub łóżeczku wierci się jak Go przełożyłam do Naszego wyrka to spał spokojnie, przełożyłam Go do łóżeczka to znów się wierci i o co biega?

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:49
Stary 2009-07-28, 20:56   #4460
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
1.kochankow jednak znajde dla Ciebie wolny termin

2.zauwazylam właśnie cos dziwnego jak Dawidusiek śpi w wózku lub łóżeczku wierci się jak Go przełożyłam do Naszego wyrka to spał spokojnie, przełożyłam Go do łóżeczka to znów się wierci i o co biega?
1.znajdz znajdz...
2. chce byc blisko mamusi

wiecie co?polozylam dzisiaj Igora na brzuszku zeby sie z nim tak pobawic,odeszlam na chwile po aparat,przychodze a on juz lezy na plecach
nie za szybko?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

monix ja przepraszam za to ze taka wscibska jestem i ciagle o to pytam,ale nie moge sie opanowac-jak twoj seks?

Stary 2009-07-28, 20:59   #4461
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
1.znajdz znajdz...
2. chce byc blisko mamusi

wiecie co?polozylam dzisiaj Igora na brzuszku zeby sie z nim tak pobawic,odeszlam na chwile po aparat,przychodze a on juz lezy na plecach
nie za szybko?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

monix ja przepraszam za to ze taka wscibska jestem i ciagle o to pytam,ale nie moge sie opanowac-jak twoj seks?
TY sie ciesz, a nie pytasz czy nie za szybko, brawa dla Igorelka!

sex...jaki sex? ja nic na ten temat nie wiem czyli bez zmian
Stary 2009-07-28, 21:02   #4462
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
1.TY sie ciesz, a nie pytasz czy nie za szybko, brawa dla Igorelka!

2.sex...jaki sex? ja nic na ten temat nie wiem czyli bez zmian
1.
2.

Stary 2009-07-28, 21:04   #4463
monix0
Zakorzenienie

zamówiłam ostatanio portfel na allegro, napakowałam go kartami i się nie zapinał, więc po co są te przegródki wogóle szukam takiego jak miałam i nie ma....a tak go lubiłam:-( i wszytskie są jakieś nie ładne:-(

Tztowiec wrócił z pracy....zaraz będe mknęła kąpciu

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-28 o 21:06
Stary 2009-07-28, 21:12   #4464
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

emilka prosze o dodanie zdjecia Igorka - 3 miesiac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mnm.bmp.jpg (30,6 KB, 31 załadowań)

Stary 2009-07-28, 21:12   #4465
Rozeznanie

Cytat:

zauwazylam właśnie cos dziwnego jak Dawidusiek śpi w wózku lub łóżeczku wierci się jak Go przełożyłam do Naszego wyrka to spał spokojnie, przełożyłam Go do łóżeczka to znów się wierci i o co biega?
wygodnicki
młodociany spac nie chce

Stary 2009-07-28, 21:41   #4466
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
owszem czasem kupujemy, pisałam, małe ilosci, bo nie ma gdzie tego trzymać
ale poczekajcie, aż zrobimy kuchnię... to ja będę królową i to dziadek będzie sie prosił o wolną półkę w lodówce sa sa sa sa

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wiecie co moja Julka robi łapie za zabawke zwisającą z maty i sie podciąga ciekawe ile ta mata wytrzyma wogóle jak jej sie rece poda to głowe podnosi
no to ładnie
mój się nie chce podnosić leń jeden, najlepiej jak mu się do rączek poda zabawki
a o matę się nie bój ... wytrzyma

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Boli mnie glowa - czuje sie jak na kacu a nic nie wypilam... Tz ma w sierpniu urodzinki i po nocach, ukradkiem robimy (z Jankiem...) album ze zdjeciami...no i kurcze mnie wszystko boli...
no to fajny prezent suuuuper

Cytat:
zanka, hardcore masz.
a ja też wywalałam, ubranka Franko, połowę! teraz będzie golutki pomykał, chyba,że na zakupy pójdę
to dobrze że jest ciepło

Cytat:
bylismy na tym usg glowki,ale lekarka usg nie zrobila zbadala Igorka i powiedziala ze to ksiazkowe dziecko,ze dobrze sie podnosi do siadu jak na swoj wiek,ze napiecia miesni ogolnie nie ma tylko ma troszeczke napiete dlonie,ale mam mu je masowac i przejdzie... i uwaga! wazna wiadomosc dla mam ktore chca juz cos nowego wprowadzac! ta lekarka (a uwazam ze jest bardzo kompetentna) powiedziala ze jak dziecko skonczy 3mce to mozna raz dziennie przed mlekiem dac 2-3 lyzeczki jakiegos owocu ze sloiczka,ale nie marchewka ani jablko! bo one zawieraja cos tam co moze szkodzic(nie pamietam co to bylo),napisala mi na karteczce ze najlepiej dac morele,sliwke,dynie,brzos kwinie,gruszke,a jak skonczy 4mce to mozna juz sloiczek wprowadzic jako jedno cale danie. i nie zaczynad wprowadzania nowych rzeczy od soczkow bo przez nie dziecko moze bardziej ulewac... kurcze co lekarz to inaczej
no widzisz jakie masz książkowe dziecko
a co człowiek to inna opinia ... ja już nie wiem kogo słuchać
a tak ogólnie to czekam jeszcze tydzień i zacznę chyba od marchewy ... ale nie wiem- zastanowię się jeszcze

Cytat:

na usg do bani mamy potrójnie pieluchować( jest lato!) kontrola za 2 m-ce, układac na brzuszku( chyba chodzi o to żeby miał poze na żabkę z zadartymi nóżkami, a Dawidofik prostuje nóżki i juz ich na żabkę nie trzyma)i nosic na biodrze( On 8 kg wazy i nie mam takich długich rąk żeby Go tak objąć żeby się nie kiwał, a był idealnie na biodrze próbowałam) i co teraz

Cytat:
o jaki fajny Franek
a pokażesz całe zaproszenia

Cytat:

ja jeszcze nie mam ...
podłączam się do pytania

Cytat:
nie za szybko?
suuuper nie za szybko bo każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie .... widzisz jaki zdolniacha

Cytat:
o jaka fajna fota
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 21:55   #4467
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
nie za szybko?
za szybko? Adrian sie przekręcał z brzuszka na plecki jak miał 9 dni

no i ta apropos to taki rozwiercony mi sie zrobił ze szok dzisiaj zajelo mu 5sek przekrecenie sie na bok z pleckow i przekrecenie o 90stopni tak jak wskazowki zegara maszeruje dobrze ze bylam przy nim bo by sfrunal z tej maty
a wczoraj na plecach przebyl droge ok 2m az w koncu przekrecil sie z pleckow na brzeuszek (chociaz to nie wiem czy prawda tzn nie wiem czy TZ mu troszke nie dopomogl bo jakos przy mnie nigdy sam sie na brzuszek nie przekrecil, tzn tak prawie prawie ale nigdy nie wie co z rekami zrobia)

Malpka Twoja Julka to lada dzień bedzie po drzewach skakac

Monix strasznie mi przykro ze musicie pieluchować

zaraz zrobie zdjecia podziekowań dla chrzestnych dziisja przyszly, nie robilam sama w koncu tylko zamowilam (no zdjecie Adrianka obrobilam jedynie) bo stwierdzilam ze zanim ja w tej wiosce znajde potrzebne mi rzeczy to Adrian do komunii bedzie szedl

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
o jaki fajny konder joy pięęęękny Igorek

jezeli chodzi o lekarza to bardzo ciekawe moze i cos w tym jest bo Adrianek teraz straaaaaaasznie ulewa i faktycznie po soczku no i co ja mam mu dac do picia

a dzisiaj dostal malinke kwaśna byla jak cholera wiem bo probowalam, jakos takie niezmielone mnniej kwasne sa
i tak sobie pomyslalm ze jak sa teraz jabllka juz i malinki to moze deserek zrobie mu malinki+jablko+gruszki i zamroze co myslicie? jak to bedzie smakowac?

Kizia Twoj to tez niezly przystojniaczek wklej zdjecia calych zaproszen

lapochka prezent cuuuudowny mam nadzuieje ze TZ doceni

i pewnie znow cos zapomnialam

edit: no tak jak myslalam...skleroza

Adrianek śpi w body z krotkim rekawem przekryty do pasa cienkim kocem, rozkopuje sie dopiero nad ranem, zn wtedy kiedy sie juz obudzi

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:04
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:06   #4468
monix0
Zakorzenienie

Emilka skosztujesz to będziesz wiedziała jak smakujea dla Adrianelka brawa!!!
Czorno Igorelek cudny jak zawsze!
Kizia padnie na pewno z przemęczenia
Rudabln a co u Krzysia?
aaaaaaaaaaa zapomniałam się pochwalić Dawiduś dziś zrobił 1/4 zegara...jeśli to było to

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:08
Stary 2009-07-28, 22:10   #4469
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

fotelik prawdopodobnie kupimy TAKI lub TAKI a moze TAKI no w kazdym razie cos w tym stylu

P.S. tak wiem ze bezpieczniejsze sa te drozsze ale nas normanie na nie nie stac

Alkamor no moze sie jeszcze zastanowie nad takim rozkladanym...hmmm

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:12
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:22   #4470
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
za szybko? Adrian sie przekręcał z brzuszka na plecki jak miał 9 dni

Cytat:
aaaaaaaaaaa zapomniałam się pochwalić Dawiduś dziś zrobił 1/4 zegara...jeśli to było to

emilka ja i tak uwazam ze te co pokazalas to sa drogie i nie zamierzam kupic drozszego bo tez mnie nie stac. a jak kupie za 300zl to potem caly miesiac bieda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości