|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
nie nudzi Ci się to?
|
|
#3992 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja będę się raczej bawić w porównywanie umów ze stanem faktycznym. Promotor mi tak wymyślił i nie wiem jaką on ma wizję... A chciałam coś zacząć pisać, bo w przyszłym roku jeszcze licencjat będę pisać i jedno chciałabym już mieć z głowy. Ale jak usiadłam do tej magisterki, to nie wiem, za co się zabrać, więc jeśli promotora nie złapię, to pewnie nie napiszę nic :/
|
|
|
|
|
#3993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na moim slubie zamowie sobie taki repertuar zeby mi odpowiadal ![]() ogolnie jestem dosc imprezowa i lubie kazdego rodzaju okazje do powyglupiania sie ze znajomymi, a jak jeszcze biora slub i moge z nimi swietowac tego dnia to juz w ogole ![]() Cytat:
![]() ja nigdy nie bralam udzialu w zadnej zabawie, a jak trzeba bylo lapac welon/bukiet to poprostu nie rzucalam sie do lapania tylko robilam kroczek w bok - znalazlo sie cale stadko chetnych do zlapania za mnie ![]() grunt to wyluzowac i nie brac wszystkiego smiertelnie powaznie ![]() Cytat:
ja to na pewno zrobie sobie wszystkie badania, zaczne lykac co trzeba itp - ale to dla zdrowia dziecka, a nie dla wzmozenia plodnosci ![]() Cytat:
ufff![]() Cytat:
Cytat:
na tej samej zasadzie nie potrafilabym opisac smaku oliwy z oliwek ale warto sprobowac - smaczny jest nie czuc takiego chamskiego oleju ![]() co do cen za osobe to my mamy w umowie 175zl/os i w tym jest obiad, deser, 4 gorace dania, kawa, herbata, soki i napoje (cola, fanta, sprite) bez ograniczen, zimna plyta (salatki, wedliny, sery, pieczywo, sledzie itd.), owoce i dekoracja sali ze swiezych kwiatow w takim kolorze jaki sobie zazyczymy. sami musimy sobie zalatwic ciasta, tort i alkohol ![]() jak na Krk i mega oblegana sale to cena calkiem rozsadna ![]() z okazji tego, ze w koncu udalo mi sie zapuscic pazurki kupilam sobie krwistoczerwony lakier fajny
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-28 o 22:42 |
||||||
|
|
|
#3994 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale żeście się naprodukowały
, całe 3 strony musiałam czytać![]() Cytat:
Cytat:
ja też musze mieć wielkie łoże małżeńskie bo jak Tż u mnie śpi to sie nie wysypiam na mojej wersalce, która tylko teoretycznie mieści 2 osoby, bo jak śpie sama to zajmuję 2/3 a resztę mój króliś ![]() Cytat:
to ich druga już, ale jak widzę TŻ czasami jak siedzimy wszyscy znajomi ( od niego ) z dziećmi ( bo tam już wszyscy po ślubie z conajmniej jednym dzieckiem ) to widzę jak TŻcik patrzy na te dzieciątka i też by chciał, ale mówi: też będziemy takie mieli, a ja dodaję- jakiś czas po ślubie, no i TŻ łagodnie kiwa głową ![]() Witaj Yovitka Cytat:
Cytat:
![]() u nas chyba będzie 120zł, narazie mamy 100zł w umowie wpisane ale z mośliwością wzrostu nawet o 40% ![]() ![]() ![]() ale właścicielka mówi że 120zł pewnie będzieCytat:
ja tez nie biore nigdy udziału w tego typu zabawach, nie bawią mnie i tyle i zawsze wychodzę z wesela na dwór albo się gdzieś ukrywam żeby mnie nie zagonili do oczepin Lain ja nie uważam że ten kto nie lubi wesel to dziwak czy że coś tam sobie wymyśla. Po prostu jak się mawesel dużo to się ma przesyt i tyle, ale ja nigdy nie pokazuję że się źle bawię, nawet jeśli tak jest, i zawsze przy wyjściu dziękuję za super zabawę młodym, więc nigdy nie narzekam, że coś mi się nie podoba, że coś jest nie tak, Tylko jestem tam dla nich ( tzn dla młodych ) więc z nimi świętuję ten dzień i staram się jakoś dostosować. Oczywiście duzo fajniej jest jak się zna przynajmniej 2 osoby z którymi się siedzi przy stole, ale bywa różnie, a nie zawsze da się złapać fajny kontakt z innymi gośćmi przy stole. Bierzcie też pod uwagę to że jak ktoś Wam powie że np nie może przyjść, albo że nie lubi wesel itp, to czasami jest to wymówka od: nie mam pieniędzy, nie mam się w co ubrać, itd. |
||||||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam to co napisałyście i teraz ja się trochę poprodukuję.
My płacimy 110 zł od osoby bez tortu, ciast i soków. Co do dzidziusia, to mam radę dla PMek, które chcą zacząć starania od razu po ślubie: warto już teraz zacząć łykać kwas foliowy. Odo dawna wiadomo, że zmniejsza ryzyko wad wrodzonych, jeśli się go bierze jakoś czas przed zajściem w ciąże. A najnowsze badania wykazały, że u kobiet, które brały kwas foliowy co najmniej rok przed zajściem w ciąże, zmniejszało się ryzyko przedwczesnego porodu. Ta zależność nie wystąpiła, jeśli kobieta brała te tabletki krócej niż rok wcześniej. Byliśmy wczoraj z TŻ w kościele zaklepać termin, ale się okazało, że proboszcz ma urlop i musimy przyjść za tydzień. W sobotę jedziemy na wesele do kuzyna TŻ. A że musimy dojechać około 200 km to do fryzjera jestem umówiona na 8 rano. Mogę się poczuć jak panna młoda Pozdrowionka dla wszystkich |
|
|
|
#3996 | |||
|
Zakorzenienie
|
3 strony to pikus... kiedys tu bylo znacznie wiecej... zwlaszcza paradoksalnie w czasie sesji
![]() Cytat:
my z TZem w ogole nie czujemy instynktow ani macierzyskich ani tacierzynskich na razie skupiamy sie na sobie, karierze i spelnianiu swoich zachcianek/marzen. na dzieci przyjdzie czas... ciekawe czy kiedys rzeczywiscie poczujemy instynkty czy poprostu zrobimy sobie dziecko z rozsadku ![]() Cytat:
![]() to ladne sobie pole do popisu zostawiaja ![]() Cytat:
![]() dlatego u mnie beda winietki - tak zeby kazdy siedzial przy kims kogo zna i lubi |
|||
|
|
|
#3997 |
|
BAN stały
|
lain,noi nie biore udziału w tych zabawach.
A to,że takich zabaw nie lubie,to wcale nieznaczy że biore wszystko na poważnie,to tak gwoli wyjasnienia.
|
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lain chyba nie przeczytałaś uważnie moich postów, do wszystkich znajomych chodzę na wesela i nie narzekam że mam aż tyle. Mówię to Wam argumenując mój brak entuzjazmu kolejnymi weselami. Więc jeśli twoi znajomi ci powiedzą że im się nie chcę to rzeczywiście kiepscy znajomi, ale jeśli im się rzeczywiście nie chce i nie powiedzą o tym, ale chcą być z Tobą w tak ważnym dla Ciebie dniu to chyba najlepsi jakich mogłabyś mieć.... u mnie też będą winietki
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2009-07-28 o 23:33 |
|
|
|
|
#3999 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Too fajno,że karczmy się podobają.Fajne mają klimaty. ![]() Też zazwyczaj albo ide do kibelka,albo na korytarz bądz poprostu siedze twardo i nigdzie się nieruszam.Aczkolwiek u brata byłam wyciągana przez kuzyna,bo przyszły teść,a teraz teśc mojego brata zauważył że siedze w niesosie.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-07-28 o 23:36 |
|
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie przezywanie tego, ze jeju takie straszne te wesela i w ogole jedna wielka męka to juz moim zdaniem brak wyluzowania... a juz wykrecanie sie za wszelka cene od przyjsci na takie wesele, bo sie nie lubi to moim zdaniem olanie znajomych... przeciez to poprostu zwykla imprezka, na ktorej sie je, pije i mozna sie powydurniac w tancu przy roznych 'hiciorach'... w trakcie mozna isc na spacerek, jak juz pada sie z nog - mozna isc do domu... jeszcze pewne gdybym nie miala TZa i byla narazona na zaloty roznych dziwnych podpitych osob to moglabym narzekac... no ale mam TZa, ktory chroni mnie przed takimi watpliwymi przyjemnosciami, wiec problemu nie widze ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
nie wyobrazam sobie zeby mi ktos odmowil przyjscia z takiego durnego powodu.
|
||
|
|
|
#4001 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ostatnio to właśnie u mojego brata pare lat temu. A póki co cisza,nikt w rodzinie się nie hajta,albo nie jest się zapraszanym.Poprostu nie lubie i koniec,na weselu u brata mego źle się bawiłam bo wtedy byłam po rozstaniu i jak widze siebie naburmuszoną na fotkach jakbym tam była za kare to--> ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- lain,to był Twój 4000 post. Jeszcze tysiak,do nowej części.
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiem Wam że moja mam to już od 3 lat kupuje ubranka dziecięce i chowa po pawlaczach i mówi że musi się szykować bo przecież jakby chcieć wszystko naraz kupić to tak drogo wyjdzie itp itd![]() A co do oczepin, to dzika jestem, ale czasami ludzie z siebie takich idiotów robią i ja chyba za poważna jestem na takie debilne zabawy ale cóż chyba na tym mają polegać oczepiny ![]() Cytat:
yyyy to już ja teraz nie wiem o co chodzi my będziemy mieć kilku foto, ale żadnego nie ściągam, oni się sami zaoferowali, ale będą u mnie gośćmi Też czytałam coś o tym foto co nie lubi wesel, ale to nie ja pisałam, nie wracam wstecz, w każdym bądź razie to głupia wymówka ![]() Mój króliś siedzi koło mnie i liże mnie po nodze... uwielbiam Go
|
||
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Coś Ty, to jest pasjonujące
więc jeszcze przede mną sporo lat nauki i praktyki, ale jak nie utknę na jednym stanowisku, to raczej nuda mi nie grozi. Najgorzej jest zajmować się małym wycinkiem księgowości (unikam takich ofert pracy jak ognia), a jak się samemu robi wszystko i ma się całościowy obraz przedsiębiorstwa, to jest fajnie i się nie nudzi. Cytat:
powiedz mi jeszcze tylko czy to się stosuje tak samo jak zwykły olej czy np. raczej tylko do mięs, a do frytek nie za bardzo ![]() Ja też jak jestem na weselu w odpowiednim towarzystwie, to nawet do dicho mogę się świetnie bawić. Kurcze, miałam iść z koleżanką na film na Era Nowe Horyzonty, ale na ten na który chciałyśmy iść już nie ma biletów a tak nam pasował, bo miał być o 16, a my kino mamy blisko.
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mi się podobał poprzedni: "sexi dzikie kotki..."
|
|
|
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toz to te ubranka z mody wyjda a kupuje dla dziewczynki czy chlopaka? ![]() Cytat:
w kazdym badz razie pije ciagle do tamtego osobnika...ogolnie rzecz biorac moje zdanie jest takie, ze rozumiem, ze mozna nie lubic wesel (ja nie lubie sylwestra ), ale nieprzychodzenie z takiego powodu na wesele znajomych to dla mnie zenua
|
||
|
|
|
#4007 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do oczepin,zgadzam się. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie podobal
![]() no ale zyskal wiele przeciwniczek podobnie jak pedzacy rumak, ktory nie zyskal poklasku Cytat:
frytki moga nawet nabrac ladnego kolorku aczkolwiek ja na nim frytek nie smazylam, bo szkoda by mi bylo wlac go 6 litrow do frytkownicy
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc już wiem że musi być pierwsza dziewczynkaA te ubranka to są takie cudowne, jak je oglądałam, no i ogądam bo mama co jakiś czas kupuje to się zachwycam i już chcę wtedy baby, no ale poczeka spokojnie do ślubu, potem jakiś czas po ślubie i tak jak Ty chciałabym pierwszego dzidziusia do 32l. urodzić. Teraz dużo z tych ubrań oddałam siostrze TŻ, bo jak się okazało, ona oddała siostrze ciotecznej, tzn pożyczyła, ale jej teściowa ( tzn tej siostry ciotecznej ) oddała koleżance i siostra Tż została bez ubranek dla córci .Więc mama moja mówi: M. poszukaj ubranek tu... tu... tu... i... tam... i ... jeszcze tam... No więc ja przeszukałam całe mieszkanko i wynalazłam kilka siat. Tylko muszę się szczerze przyznać że zrobiłam przeszperę i co najładniejsze to zostawiłam dla siebie, no bo przeciez nie wiem, czy komuś się nie spodoba u siostry TŻ i nie będzie chciał później przechwycić tych ubranek, albo że ona zapomni i da komuś innemu. Więc sobie trochę zostawiłam ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- kładę się dziewczynki bo jutro rano muszę z królisiem do weta na obcięcie ząbków jechać. Ale się o tych dzieciach nagadałam, teraz to mi się śnić będą... a jak się dzieci śnią to podobno niedobrze... nie żebym jakaś zabobonna była, ale moja mama zawsze tak mówi .Dobrej nocy |
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwsze to gdzies tak w wieku 29 lat mam nadzieje, ze do tego czasu wyklaruje mi sie juz sytuacja zawodowa i bede mogla sobie spokojnie odejsc na macierzynski ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Temat dzieci
Akurat dziś wieczorem jak rozmawiałam z TŻ, to mówił, że jego koleżanka z pracy dzisiaj oznajmiła, że jest w ciąży. No i TŻ znowu się włączył instynkt tacierzyński i on już by chciał taką małą dzidzię. TŻ w ogóle już od jakiegoś czasu mówi, że już by chciał dziecko. No ale jeszcze z 2-3 lata musi poczekać, aż przyszła mama ustawi się w pracy tak, żeby po macierzyńskim wrócić do pracy na pół etatu i nie biedować przez to.
|
|
|
|
#4012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() Jak mi odpalisz połowę pierwszej wypłaty to mogę iść z Tobą na tą rozmowę kwalifikacyjną jako tłumacz ![]() ![]() Cytat:
W sumie to już go biorę bo łykam sobie codziennie Vitaral a tam jest kwas foliowy w ilości zaspokajającej 100% dziennego zapotrzebowania ponoć ![]() Cytat:
![]() A potem był półgodzinny wywód o tym że jej zdaniem dziecko powinno być zaraz po ślubie bo nie ma co z tym czekać (a my byśmy chcieli tak 2-3 lata po ślubie bo młodzi jesteśmy i ona o tym wie ) Tak że moja mama to ma dopiero instynkt babciowy ![]() Chociaż ma dopiero niecałe 43 lata
|
|||
|
|
|
#4013 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Jejku ale wczoraj miałm dzień Najpierw siostrzenica przyjechałą. Mój mamy kochany bąbelek. Powiedziała, żePati( czyli ja ), Misio(Tż) i Gaga(mój brat Gabi) mamy jechać z nią nad morze na wakacje Słodziaczek malutki A później z mama zrywałam ogórki i fasolkę a później robiłyśmy zaprawy. Masakra ile tego było![]() Cytat:
I zjednej strony chciałabym mieć dzidziusia zaraz po ślubie a z drugiej się boję. a tżt by chciał najlepiej już teraz mieć dzidziusia. I też chcemy mieć 2 a jak będzie nas stać to 3![]() Cytat:
Najpóźniej![]() Nas też było w domu 4 i było super. Zawsze wesoło ![]() Cytat:
Witam nową pannę młodą Wow super cena My płacimy 150 bez placka i napojów. Ale u nas rzadko są sale co dają własne napoje i ciasto a jak dają to wszystko najgorsze(czytaj najtańsze) i pozostałe jedzenie nie za dobre i mało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój kochany tżcik![]() Gosica moja mama ma 43 lata i ma 2 letnią wnusię
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-07-29 o 07:44 |
||||||
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oni wychodza z zalozenia, ze tyle lat w nas inwestowali, placili na szkoly, kursy, zajecia dodatkowe, ze teraz tego nie wolno zmarnowac tylko trzeba wykorzystac, a na pchanie sie w pieluchy jeszcze bedzie czas ![]() z reszta juz mam powiedziane, ze oni swoje dzieci odchowali i zadnych innych wychowywac juz nie chca, wiec podrzucanie dzieci dziadkom, bo gdzies wyjezdzamy poki co odpada moze jak przyjdzie co do czego to im sie zmieni... a moze nie i bede musiala je podrzucac mojej sasiadce z Wieliczki Samci a tak w ogole to my sami z TZem nie jestesmy gotowi na dzieci ![]() wiec wychodze z takiego samego zalozenia jak moi rodzice - na pieluchy, piaskownice, walki o miejsce w zlobku i przedszkolu, stosy zabawek, chodzenie po pediatrach itd. jeszcze bedzie czas na razie nie chcemy sobie skracac beztroskiej mlodosci ![]() ehhh ciotka mnie obudzila telefonem... wlasnie beda wracac z kuzynami z nad morza i zebralo jej sie na pisanie kartek, wiec jej dyktowalam adres
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć cześć
Ale się wczoraj zdenerwowałam Jestem wyrozumiała, bardzo wyrozumiała, ale kiedyś nie wytrzymam Poczytam co tam naskrobałyście wczoraj wieczorem i dzisiaj a później wracam
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Cytat:
Odnośnie tego "dzieci mają dzieci" to ja do TŻ mówię to samo, że ja nie jestem gotowa bo sama jestem jeszcze takim duzym dzieckiem no i że mam królisia i mi wystarcza do pełni szczęścia to TŻ się wkurza, bo On 4 lata starszy jest ode mnie a jego znajomi większość ma już dzieci i wiem że by chciał, ale dla mnie to duże wyzwanie na które nie jestem jeszcze gotowa, dlatego pisałam że do 32 l chciałabym już coś mieć, ale jeśli będzie wcześniej, np. 28-29 to też nie będzie źle W przyszłym roku będę miała 25l to TŻ pewnie będzie się czaił żeby 26-27 już dzidziusia mieć, i każe mi odstawiać tabsy zaraz po ślubie, a ja będę walczyć![]() Zmykam się szykować i z kruszynką lecę do weta. Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() U nas koszt od osoby wynosi 105zł - to cena podstawowa w której jest 7 ciepłych dań, tort, ciasta, soki, owoce, dekoracja stołów, szampan. Ale chcemy sobie troszkę zmienić menu, więc wg obliczeń max na osobę wyjdzie nam 130 zł. A co do dzieci, to ja instynkt czuję już od jakiegoś czasu, TŻ również, wiem że będzie świetnym tatą, ma dużo bratanic i bratanków i po prostu widać jak uwielbia dzieci a one jego Koleżanka, która ma 2letnią córę powiedziała mi, że mój TŻ będzie idealnym ojcem, stwierdziła to po obserwacji jakie on ma podejście do jej dziecka. Moi rodzice cieszyliby się ogromnie, gdyby już zostali dziadkami Mama nawet mówiła, że może by tak zrobić wesele i chrzciny Ale my mamy jeszcze czas, tak jak któraś z Was pisała, chcemy się nacieszyć sobą, stworzyć sobie dobre warunki, ja muszę znaleźć pracę
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć ![]() Właśnie robię porządki w moich komodach i szafie ![]() Pogoda się dzisiaj popsuła Nie pada, ale tak szaro jest blee
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu mój TŻ ma złote serducho i często gęsto jest to wykorzystywane. Są też sytuacje, kiedy on nie może odmówić "pomocy", jest jak jest, tylko trochę się boję, że po ślubie będzie tak samo a nie wiem, czy aż tyle cierpliwości będę miała
|
|
#4020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i dopiero teraz biora sluby albo nie moga sie jeszcze zdecydowac czy w ogole brac slub (a gdzie tam jeszcze do dzieci... ) to i tak jest nad wyraz dorosly ![]() u nas ogolnie znajomi nie maja dzieci... jakos tak wszyscy stawiaja najpierw na ustawienie sie w zyciu, prace, kupienie mieszkania, samochodu... wielu znajomych planuje sluby na przyszly rok, ale o dzieciach nikt nie mowi... nikomu sie nie spieszy ![]() Cytat:
ale co innego snuc plany i zajmowac sie cudzymi dziecmi, a co innego miec wlasne na wlasne jeszcze nie jestesmy gotowi ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-29 o 10:19 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

ale chodzę na prawie wszystkie bo właśnie mamy z TŻtem wrażenie że jak nie przyjdziemy to się obrażą.... No chyba że to ślub jakiejś mamy koleżanki dziecka to wtedy jak mało ich znam, albo nie lubię to po prostu nie idę i nie jest mi przykro odmawiać. Ale na resztę chodzę, pomimo tego że na wielu się męczę... no ale ciężko się też nie męczyć, jak ma się 4 wesela w m-cu , co tydzień, to nawet wypocząć nie ma jak, a przecież wesela wyglądają podobnie
nie wiem jak to będzie na moim ślubie... eh
Ja również jestem z tych,którzy nie lubią wesel,tych tańców,spoconych i pijanych wujków i co najgorsze oczepiny i te durne zabawy.U nas pierwszą opcją było jak to tż mówi-dwa placki i dwa świadki czyli małe wesele,obiad i do domu.Zaś z drugiej strony,nie chciałam/nie chcemy aby ze ślubu/mini wesela była stypa noi jednak będzie u nas orkiestra i tańce,a z oczepin zrezygnujemy.No cóż będe/będziemy musieli się przełamać bo tż też jest anty weselny. 

, całe 3 strony musiałam czytać
mówię przed chwilą do TZ