|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
od jutra mam zamiar się do was przyłączyć, więc trzymajcie kciuki
pod koniec dnia zdam relacje co i jak
|
#4172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na urlop wybywam w poniedziałek i stwierdziłam ze moje obstępstwo będzie polegało na alkoholu nie ma bata, nie dam rady się oprzeć tym arbuzom Mam nadzieję, ze z racji tego ze bede miała wiecej ruchu (pływanie, spacery) to nie przybiorę za dużo ![]() A za pomoc nie ma sprawy i (jeszcze) nie jestem chudzinką ![]() Miłego urlopiku ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
a przydałoby mi się tam to Twoje 1,5 cm ![]() Jak mozesz to wklej zdjęcia przed i teraz chętnie sobie popatrze na dukanowe efekty (mobilizujące)Swoją drogą, jak wrócę z wakacji (pewnie z dodatkowymi kg) to moze też sobie przejdę na 4/3...---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dobrze ze tu zajrzalam bo ta dieta to dla mnie Chcialam sie Was zapytac jak obliczyc ile mam miec dni I etapu-iderzeniowej? Ja chce plaski brzuszek
|
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez podpsuje sie pod tym pytaniem
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Lodówka pełna kefirów - Powracam
|
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny
Wczoraj późnym wieczorem dopadła mnie żądzą czegoś słodkiego, ale nie że chciało mi się, po prostu
|
#4177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i proszę zerknąć na mój podpisik - półmetek minął.....
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy! Edytowane przez Evick Czas edycji: 2009-07-28 o 08:32 |
|
|
|
|
#4178 |
|
Przyczajenie
|
Serdeczne gratulacje!!!
Ja dalej ostro się trzymam dziś waga pokazała 71,6kg już nie mogę się doczekać 6 przed
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Evick-gratuluję! tez już bym taj chciała.
Jednak jesteem na dobrej drodze- moge się pochwalić- po pierwszym dniu 0,8 kg mniej!! mądrala- mi nie chodziło o odżywki jako takie, tylko chciałam wiedziec czy czasami moge to użyć w ramach alternatywy dla jakiegos posiłku, np. w drodze. Albo jak zaśpię do pracy ![]() Czy któraś z was znalazła odpowiednie dla diety gumy do żucia? Bo te co ja ogladałam to mimo że są bez cukru, maja elemnty nie zalecane przez Dukana...A chetnie bym sobie pozuła. A czy normalne jest to, że ja przez te bialak w ogóle glodu nie czuję? A to dopiero 2 dzień... Fajnie by było jakby to uczycie zostało mi tak na stałe...rozmażyłam się....
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-28 o 16:05 |
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie; grzeszycie czasami na diecie? Tzn. czy czasami macie już tak dość, że np. zjadacie coś co jest niedozwolone i jeżeli tak to co się dzieje z Waszą wagą?
|
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
mój pierwszy dzień fazy uderzeniowej
) ale trzymam się bardzo dobrze :Pna śniadanie dwa jogurty light (małe) później activia naturalna(nie było w sklepie jogurtów małych 0%, a spieszyłam się do pracy) na obiad: mamusia zrobiła mi pulpeciki z kurczaka i indyka mniam ![]() tylko nie wiem czy długo być na tej fazie uderzeniowej czy może od razu wskoczyć na tryb naprzemienny :P
biegam dbam o siebie Edytowane przez ojalika Czas edycji: 2009-07-28 o 14:45 Powód: dopisek |
|
|
|
#4182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Po takich "małych" grzeszkach (na duże, tzn. zawieszenie diety na cały dzień i zajadanie się niedozwolonymi rzeczami czy zjedzenie całego "normalnego" posiłku sobie nie pozwoliłam jeszcze) z moją wagą nie dzieje się nic, tzn. stoi w miejscu albo spada sobie normalnie kilkaset gramów. Ale to chyba wyrzuty sumienia powodują szybsze spalanie i chudnięcie...
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Nie, żebym ja była nerwowa...
ale straciłam kolejny kg, a wymiary są identyczne cały czas!
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Długo mnie nie było i wałśnie przeczytałam zaległości. Jestem już po 4 dniach P+W i przed okresem i ciągle chce mi sie cos słodkiego.Wcześniej na samych proteinach w ogóle nie chciało mi sie słodkiego.Cały czas trzymam sie diety ale od tych 4 dni zawsze cos zjem słodkiego.Mało ale zawsze coś. Wczoraj zrobiłam tiramisu i nie wyszło za dobre.W ogóle to desery mi jakos nie wychodzą.Coś ta zelatyna mi się scina jak ja wleje to masy. Ważyłam sie po 9 dniach uderzeniówki i tylko 2 kg mniej.Nie wiem czy moze ważyłam jednak wiecej przed dietą niż 75 kg . No nic 2 fazę ciągnę do 19 sierpnia bo wtedy wyjeżdzam do Polski i tam już w sobotę czeka mnie panieńskie, potem jedziemy na Słowacje na 2 dni no i mam wesele.Więc w tych dniach mam zamiar jesć normalnie tzn.proteny no i odświętny posiłek.Ale po każdym takim dniu zamierzam jesć same proteiny z fazy uderzeniowej. W ogóle to zazdroszczę tym, którym tak dużo waga spadłą.Mnie tak szybko to nie zejdzie.Centymetry trochę spadły ale brzuch mam nadal. Taki mału OT. wiolqn polecam zoo w Colchester.Londyńskie sie normalnie chowa przy tym. |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny? Pamiętacie mnie?
Strasznie za Wami tęskniłam. Przyznaję się bez bicia, że moje odchudzanie legło w gruzach. Bardzo długo nie było mnie na forum, przez jakiś czas nie miałam komputera, co było spowodowane remontem, który niestety jeszcze się nie zakończył. Jednak teraz mam przynajmniej kuchnię, która jest w miarę w stanie używalności. Dlatego postanowiłam wracać do Was ![]() Dziś przyniosłam wagę, która pokazała mi 65 kg. Jest to moja czerwona lampka-waga w miarę dopuszczalna, ale trzeba już się brać za siebie. Dlatego dziś robię listę zakupów i startuję od jutra-przynajmniej się postaram Placki zrobię na pewno, bo to jest jedna z moich ulubionych rzeczy które jadłam na tej diecie ![]() Dobiję do 60, wtedy było blisko, więc wiem, że można i że się uda
|
|
|
|
#4186 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=AJKB;13466489]Evick-gratuluję! tez już bym taj chciała.
Jednak jesteem na dobrej drodze- moge się pochwalić- po pierwszym dniu 0,8 kg mniej!! mądrala- mi nie chodziło o odżywki jako takie, tylko chciałam wiedziec czy czasami moge to użyć w ramach alternatywy dla jakiegos posiłku, np. w drodze. Albo jak zaśpię do pracy ![]() Czy któraś z was znalazła odpowiednie dla diety gumy do żucia? Bo te co ja ogladałam to mimo że są bez cukru, maja elemnty nie zalecane przez Dukana.. .Ja kupuję orbit bez cukru w drażetkach nie posiada nic zakazanego taka saszetka niebieska 46 drazetek pisze na niej po polsku i czesku |
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
Nagrzeszyłam dzisiaj okropnie, biję się w pierś, ale nie poddaję się i idę dalej
|
|
|
|
#4188 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest też tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...304067&page=28 ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Witamy, witamy... ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
A po 2 miesiącach diety okazało się że 35 cm z brzucha mi spadło. Wszystko w swoim czasie.
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() jutro lecę po książkę do księgarni ta dieta to chyba dla mnie-od 2 lat przyjmuję hormony i troszkę przybyło i nijak nie chce ubyć mam nadzieję,że ta dieta mi pomoże pozdrawiam serdecznie wszystkich walczących
|
|
|
|
#4190 |
|
Przyczajenie
|
mam do Was ogromną prosbe. co sie dzieje-na samych proteinach chudnę rewelacyjnie a jak dodaję warzywa to nie doćś że waga stoi to czasem przybędzie nawet 2kg.Nie odzywałam się przez to wszystko bo się trochę zalamałam ,potem znowu 5dni protein i 3,6kg!!!!!!!! a przez kolejne 5 dni warzyw 1,5kg do przodu.Może któraś z Was też tak ma ?
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Może wcinasz jakieś wyjątkowo kaloryczne warzywa? np. kukurydzę, marchew, albo warzywa z puszek? One są chyba zazwyczaj jakieś bardziej kaloryczne...?
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Proteinki kochane, aż wstyd mi się tu pokazywać
![]() dieta zupełnie się powywracała... wyszedł mi dzień węglowodanowy... zaczęło się od głupiego serka homo, a później to już płatki kukurydziane, musli, nektarynki,płatki ryżowe itp.. wiedziałam, że nie powinnam... ale oderwać się nie mogłam Teraz próbuję naprawić swój błąd. Lodówka wypchana twarogami, kefirami itp.. już będę grzeczna!
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie zawsze kupowałam zielone Orbit tez teoretycznie bez cukru, ale jest w nich sorbitol, ewidentnie nie zalecany przez Dukana
dukan - ja dopiero jestem w I fazie, ale wiem z książki, że takie coś może się przydażyć Organizm z warzyw pobiera wodę i zatrzymuje ją w sztucznie uprzednio osuszonych tkankach. Nie nalezy sie tym przejmować. u niektorych jest to widoczne mniej, a u niektórych bardziej. Za kilka dni, będe mogła ci powiedziec jak to się u mnie odbywa ![]() Ja tylko o piciu marzę na tej diecie...normalnie dostaję ślinotoku na widok szklanki z wodą Aż jestem zdiwiona że po takiej ilości przyjmowanych płynów jest jakis ubytek na wadze...![]() Czy któraś z was wspiera dietę ćwiczeniami? Przyspieszyło to efekty? Przy tej diecie, to chyba ładnie mięśnie powinny się kształtować A, chciałam sie wam pochwalić moim pierwszym objawem silnej woli- wczoraj odwiedzałam wraz z innymi koleżankami przyjaciółkę, która wróciła ze szpiatal. No i oczywiście było moje ukochane piwko i juz mniej ukochanu, ale jednak lubiany sernik (swoja droga dziwna mieszanka ). A ja grzecznie siedziałam przy kawie i wodzie! Kwiatkami sobie to wszystko zasłoniłam i nie było źle. Dałam radę
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-29 o 10:04 |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
podaj maila to wysle ci ebooka
Rozmawialam wczoraj z rodzinka z Polski na skypie. Nie widzieli mnie od maja. Chcieli fotke, wiec im podeslalam zrobiona w niedziele i wszyscy stwierdzili jednomysle: rany dziewczyno jak ty schudlas! Czy moze byc lepsza motywacja? Osobiscie dietke uwielbiam, trzymam sie zasad ogolnie ale jak mam straszna ochote na cos, np czekolade to sobie zjem kostke. Swiat sie od tego nie zalamie, a wiem ze az tak bardzo mi nei zaszkodzi bo jak widac i tak chudne. Oczywiscie nei zachecam nikogo do grzeszenia. Po prostu czasem warto sobie pofolgowac odrobinke, aby potem ze zdwojona sila wziac sie do pracy. Doktorek twierdzi ze 64kg mam osiagnac 2 wrzesnia i wydaje mi sie to calkiem prawdopodobne. Chudne sobie powolutku - niecaly kg na tydzien, ale przeciez oto chodzi, aby schudnac jak najwolniej i dac organizmowi czas do przyzwyczajenia sie do nowej wagi. Co do przybywania kg na warzywkach. Nie tyjemy w przeciagu 3 dni. 1kg tluszczu to ponad 7000 nadrogramowych kcal. A na tej diecie nie je sie az tak duzo. Jezeli przybywa ci za kazdym razem na warzywkach to ogranicz te dni a przedluz proteinowe. Polowa lata a tu leje kazdego dnia. Z moim szczesciem to jak za 3 tygodnie zajade do Polski to tam przywioze deszcz a tu sie zrobi ladna pogoda.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Nie było mnie tydzień bo zamieszanie miałam w domu z okazji wesela i do tego rozłożyła mnie jeszcze angina. U mnie po 2 tyg diety jest 4kg mniej. Na weselu byłam grzeczna - jadłam tylko miesko+warzywa a że było sporo drobiu i ryb bo nie było problemu. Alkoholu nie piłam bo jestem na antybiotykach - a tego najbardziej się bałam, a tu proszę jak sie ułożyło. |
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety w weekend nagrzeszyłam
ciasta, kanapki, drinki, sery...echh.. a teraz?? 2 kilo więcej i brzuch odstaje głupia ja..mam pytanie: czy kawę izbożową np.inkę można pić?? |
|
|
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
eh hello
chyba jestem uzalezniona od Dukana...
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
ehh ja przeszłam na montiego i ciąfle łapię się na tym, że gotuję z przepisów dukana..
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

pod koniec dnia zdam relacje co i jak 

nie ma bata, nie dam rady się oprzeć tym arbuzom 
i (jeszcze) nie jestem chudzinką 
to moze też sobie przejdę na 4/3...

82 **********72,3***** 67 kg 

75kg-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62