Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-26, 13:11   #2851
misia_25_26
Wtajemniczenie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Witajcie
Wieki mnie tu nie byloale staralam sie podczytywac,chociaz z czasem ostatnio kiepsko na wizaz
Gratuluje juz wszystkim mezatka,i zazdrosze ze to juz za wami
Jestesmy w trakcie szukania garnituru,oraz butow i bielizny dla mnie,co nie jest latwe,bo niechce typowo slubnych butow

kitek z czytaniem listu nie pomoge,bo my bierzemy slub cywilnyale wydaje mi sie ze mowi sie "czytanie pierwszego listu do koryntian "
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 15:12   #2852
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Aha! Mam pytanko, jak w kościele podczas mszy czyta się czytanie (wybrałam hymn o miłości) to się mówi "czytanie pierwszego listu do koryntian" czy jak? Bo nie umiem tego rozgryźć.
a nie mowi się czytanie z ...... ??
zapomnialam zwrocic na to uwage dzisiaj w kosciele :/ bedziesz musiała zrobić sobie chyba czas na msze w tygodniu jeszcze zeby się upewnic
a to kto u was to czyta ?? nie ministranci?

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:13   #2853
kitek_fm
Rozeznanie

Ladysith
O to chodzi, z eto czytanie to ja mam czytać. Ale nic to, zaraz sobie zobaczę filmiki ze ślubów i to rozpracuję.

Kupiłam biżuterię. Zamiast 2 godzin łaziliśmy 3,5. Mój stwierdził, ze jak następnym razem będziemy w krakowie, to już nie chce iść do sukiennic. A ja, ze przez 2 lata nie chce iść do żadnego jubilera. Mam dość.
Obeszliśmy sukiennice chyba 100 razy. Jak były kolczyki, nie było wisiorka itd. itp. Ja w płacz, że już nic nie kupię, że daremne jechanie byłoi td. No ale w końcu wymyśliliśmy, że jak nie ma wisiorka o kolczyków, to kupimy 2 pary kolczyków i z jednego kolczyka zrobimy wisiorek. I zaś po tych budkach łazimy, tylko teraz kup 2 pary kolczyków - też niet. No ale w końcu na jednym stoisku były takie, które w miarę mi się podobały i były 2 pary. Potem se wymyśliłam, ze jak już to mamy to poszukam bransoletki. Zaś nie było. W końcu kupiłam bransoletkę ciut inną od "kompletu", ale już mi nie zależało żeby było identyczne. A kto też na to zwróci uwagę, czy jest na bransoletce lekka łezka czy migdałek. W domu musiałam wszystko mniej więcej przymierzyć (czy biżuteria pasuje do sukni), bo jak jechaliśmy to stwierdziłam, że ten bursztyn jest za żółty. No ale przymierzyłam i jest OK, pasuje
teraz oglądałam pogodę, ma być w sb ładnie, w sumie pokrywa się ta prognoza z podaną na www.pogody.pl. Więc jest szansa, że się sprawdzi.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:40   #2854
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

kitek
fajnie ze jest biżu... nareszcie...
ps.moja mama tez mowi ze jest czytanie z listu...

Stary 2009-07-26, 20:19   #2855
kitek_fm
Rozeznanie

Oglądam filmiki teraz, ale na tych co zobaczyłam to już było samo czytanie, nie było tego wcześniej, ze czytanie takie i takie.
Mnie się też wydaje, ze jest: "czytanie z ...", ale zaś dziwnie by brzmiało "czytanie z pierwszego listu do koryntian". Jak ksiądz będzie miał dla nas w pt czas, to się go dopytam, a jak nie najwyżej powiem "czytanie pierwszego listu do koryntian".

Stary 2009-07-26, 20:24   #2856
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

hmm w sumie ja to sobie tlumaczylam ,ze czyta się fragment [wiec czyt z..] a nie całosc [jak by to moglo sugerowac czytanie listu]. google pokazuje obie formy wiec najlepiej zasiegnąc jezyka u księdza własnie

ps.pokaz fotki biżu

Stary 2009-07-26, 20:25   #2857
JennyAniolek
Zakorzenienie

Z tego co wiem to chyba czytanie z listu...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 20:39   #2858
kitek_fm
Rozeznanie

OK! dzięki za pomoc, macie rację, więc będzie "czytanie z pierwszego listu do koryntian".

P.S. Jutro zrobię fotki biżu

Stary 2009-07-26, 20:57   #2859
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Jest czytanie z 1 listu bo czyta się fragment a nie cały list

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 06:55   #2860
kitek_fm
Rozeznanie

Susanna
Dzięki za pomoc

Stary 2009-07-27, 07:43   #2861
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Susanna
Dzięki za pomoc

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 08:29   #2862
kitek_fm
Rozeznanie

Fotka biżuterii:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (147,4 KB, 31 załadowań)

Stary 2009-07-27, 08:50   #2863
JennyAniolek
Zakorzenienie

Bardzo ładny komplet biżuterii

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2009-07-27, 09:25   #2864
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Bardzo ładny komplet biżuterii
Dzięki. Denerwuje mnie trochę, ze ta bransoletka nie jest "od kompletu", no ale jakoś to przeżyję

Stary 2009-07-27, 09:36   #2865
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Denerwuje mnie trochę, ze ta bransoletka nie jest "od kompletu", no ale jakoś to przeżyję
Ważne, że znalazłaś w tym samym kolorze, a kształt tylko troszkę się różni. Jak już mówiłam mi się podoba

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 10:05   #2866
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

bizu calkiem nice choc osobiscie nie przepadam za bursztynem..
a watpie zeby ktos sie przygladal tak dokladnie twojej bransolecie..

Stary 2009-07-27, 12:32   #2867
kitek_fm
Rozeznanie

Też wątpię No mnei się bursztym też średnio podoba, ale najbardziej pasuje mi do sukni.
A ! za ten komplecik dałam 138zł (jeszcze 7 zł utargowaliśmy).
A tam, gdzie mi mieli zrobić dałabym 270zł, jak ogladałam w Yes to tam taki maluteńki komplecik, który ewentualnie brałam pod uwagę kosztował około 400zł.
Po setnym tel. do kwartetu w końcu zagrają to co chcę. czyli marsz Wagnera a potem kanon, a Kanona nie chcieli zagrać bo niby za długie ale to im płacę i jak będę miec kaprys to będą grac i 10-minutowy utwór. No ale zwaliłam na księdza, że ksiądz tak też by chciał i jest OK! Zresztą, jak się pytałam księdza o to czy nie będzie utwór za długi to powiedział, ze on sobie chętnie też posłucha, bo jeszcze kwartetu nie było na ślubie
A jak w sb byłam na ślubie, to organistka przed rozpoczęciem mszy grała chyba ze 3 utwory, to dopiero było przedłużanie (tym bardziej że naszej organistce słoń nadepnął na ucho).
Będzie więc ten marsz, potem kanon, na ofiarowaniu ave maria śpiewane przez solistkę i grane przez kwartet; na komunii 2 utwory w tym Panis Angelicus śpiewany przez solistkę, po błogosławieństwie Marsz Mendelsohna.
I nie można było od razu tak tego ustalić. A nie, milion razy do każdego dzwonić, wysyłać maile, żeby za milion pierwszym razem było tak jak chcę.

A! potwierdziłam tez bryczkę, jak będzie taka pogoda jak była u nas w sb (było oberwanie chmury i to chyba z 6 razy w ciągu dnia), to bryczki nie będzie. Trzymajcie kciuki za ładną pogodę 01.08.
Ci od bryczki b. się zdziwili, ze nie chcę żadnych dekoracji, a wg mnei ta bryczka jest na tyle ładna, że nie trzeba jej przystrajać jakimiś wątpliwymi dekoracjami (pewnie byłyby to jakieś sztuczne kwiatki ze sklepu wszystko po 4 zł).

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-07-27 o 12:44
Stary 2009-07-27, 12:53   #2868
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

wczoraj ogladalam jakas pogode na caly tydzien to mowili o upale...
a tego Panis Angelicus to nie znam w ogole (pogooglałam zeby wyczaić co to...) , choc dość dużo utworków klasycznych kojarze

Stary 2009-07-27, 15:46   #2869
agulla8
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Czy była któraś z Was na weselu organizowanym w Domu Bankietowym A-Dong nad zalewem Nakło Chechło? Jestem ciekawa opini o tym miejscu..
agulla8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 17:22   #2870
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez agulla8 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czy była któraś z Was na weselu organizowanym w Domu Bankietowym A-Dong nad zalewem Nakło Chechło? Jestem ciekawa opini o tym miejscu..
jedna z naszych wizażanek, SSR, ma tam wesele 3 10 2009. niestety chwilowo jest na wyjezdzie i nie wiem kiedy wraca.

dzisiaj zaczynamy remont.. choc na razie to tylko kontener z remondisa przyjechał i trzeba stare graty powywalać... ale zawsze to jakiś początek... a ja od wczoraj na L4, bo mnie gorączka dopadła.. tak więc trochę pomogę, choć na razie to mnie zdegradowali do obsługi gastronomicznej ;D [zebym z domu nie wychodziła]

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-07-28 o 08:44 Powód: dopisek
Stary 2009-07-28, 11:17   #2871
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć dziewczynki Trochę mnie nie było, ale najpierw byliśmy z TŻ w Borach Tucholskich (było super) teraz niekończący się remont i tata mi wystawił kompa z pokoju, neta nie ma więc korzystam przez chwilę w pracy TŻ.

Z nowości u mnie, to:
- mamy papiery w USC załatwione (przyjmuję nazwisko męża oczywiście)
- jadę dziś do Częstochowy po butki, tzn. producent butów Aranci zrobi mi specjalnie butki, bo nigdzie ich nie mogę znaleźć
- goście odpowiadają, ale i tak po 1sierpnia będę dzwonić, bo zapominają powiedzieć czy przyjeżdżają w piątek czy w sobotę a noclegi czekaja.
Protokół nie spisany, bo czkamy aż wikary (który mysli, że będzie nam dawał ślub) wyjedzie na urlop a my z farorzem wszystko załatwimy-mam nadzieję.
Będę Wam odpowiadać na raty, bo nie wiem ile zdołam napisać dziś:

Kasiamaja ładne masz butki, ale zdjęcie niestety nie oddaje koloru, to w końcu s białe czy ecru?

Zanetaa88
widzę, że przeraziła Cię suma wesela Kitka, ale ja będę miała podobnie, bo muszę prawie wszystkim załatwić noclegi do tego transport na salę, zresztą pochwalę się jak się już doliczę
A pasa do pończoch jednak nie będę brała, ale zastanawiam sie czy sobie nie kupić stringów zamiast normalnych majtasów
I jak było na przymiarce?
A gdzie kupiliście gang przystojniakowi i za ile?
A skąd masz tak tani welon z all? I pochwal się butkami za 51zeta i kiecką
A jakie słodycze kupowaliście dla dzieci i to na bramy czy na te wasze wierszyki?
Jaki bukiet zamówiłas i z czego?

LadySith jeśli chodzi o tą przewagę restauracji nad lokalem, to ja też mogę zamówić wszystko w mim domu bankietowym i właściciele mi przywożą, na dobą sprawę to muszę tylko swój alkohol dowieść, bo ciasta i to będzie dowozić firma.
Co do miejsca mojego wesela to noż trudno jak rodzice chcą zabierać swoje pociechy to muszą się nimi zajmować więc albo albo, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nikt w chechle się nie utopi
I co macie coś na oku z tym mieszkankiem w Bytomiu? Bo ja dałam właśnie do wyliczenia premii gwarancyjnej na książeczce mieszkaniowej i czekam na odbiór, wtedy zobaczę na co mnie stać a Wy chcecie wynajmować?
Co do mojej bielizny to stanik kosztował 66zł, jedne majtki 37 a drugie 34zł. A i nie będę zmieniać, choć słyszałam, że znajoma zmieniała w trakcie wesela bo mieli w ponad 30st upale i się zapociła, pewnie miała jakieś nieprawdopodobne syntetyki. A zastanawiam się czy sobie stringoli nie kupić, ale jeszcze się wstrzymam
Ten diadem co pokazałaś to ładny taki królewski
A Ty się pochwal tym komplecikiem ze sklepu dla dorosłych byłaś w TG? I jakie tablice kupiłaś i kieliszki i gdzie? A książeczki do kościoła to biało-czarne okładki czy jeden kolor i zostawiacie je w kościele czy zabieracie?
Lady macie już menu? jakieś nowości?

mewcia witaj i jak znalazłaś tą kosmetyczkę? ja mam kosmetyczkę z TG, al czy jest dobra to nie wiem, bo jeszcze u niej nie byłam, jak chcesz to podam Ci namiary
Mewcia ładne buty, a podeszwę mają bezową?

Kitek czekam na zdjęcia spinek, gangu i Twojej biżu no super, ze po przejściach z jubilerem i bransoletką masz swoją biżu Biżu bursztynowa rewelacja
Super będziecie mieć weekend poślubny Zamek Książ, jeziorka mmmmmmm ekstra zdradź gdzie będziecie mieszkać/nocować? Ja też chcę fotki
A serwetki t jakie masz? Papierowe z motywem ślubnym?
Super masz to bolerko, kiece też i butki I Ty masz takie prawie ecru wszystko, chodzi mi o kolor?
Kitek pogodą się nie martw, zapowiadają super A ilu w końcu gości będzie?
Jakie perfumy kupiłaś lubemu i jakie dyplomy zamówiłaś? I czekam na foki Obfotografuj wszystko co masz
Ale cukierków do pudełek dawałaś po równo, po dwa? I fajne te Twoje paczki na bramyMogę ściągnąć?
Mam nadzieję, że kotek już lepiej? I przykro mi z powodu tych wszystkich okoliczności na ostatni moment, ale nie ma tego złego.... Będziesz przynajmniej swoimi siłami miała to co chcesz, tylko szkoda Twoich nerwów
Kitek co do czytania w kościele, to mówi się czytanie z pierwszego listu do koryntian, czytanie z księgi rodzajów, z księgi wyjścia itp.

anialaura witaj w Ojczyźnie A jakie winko kupiliście? I jak przymiarki? O widzę, fajna kieca, i te szare róże, a co z bukietem? i jaka biżu do kołnierza?
A jaką wódkę kupiliście w końcu?

nicolaa i co z zespołem? wybraliście? Mi właścicielka lokalu też poleciła jeden i zachwalała, że wszyscy się przy nim świetnie bawią, a okazało się że to kicha. Ladysith może potwierdzić bo słyszała ten zespół w Neo i to co polecają inni nie zawsze zgadza się z naszymi gustami.
Moja kieca chyba 1750 chyba że coś tam do niej doszyję to 150więcej, buty właśnie po nie jadę, ale myślę że koło 100zł, welon też no i bielizna i pończochy 100zł kolejna. a i jeszcze biżu której nie mam

aniaaa84 witaj, w Zabrzu się nie orientuję, ale nawet u siebie butków nie znalazłam a było tego mnóstwo, więc uderzyłam do producenta w Cz-wie.

moniqa84 fiu, fiu ale Ty będziesz miała gości cała seta A rozmawiałaś z organistą o trębaczu? I co w końcu z autkiem? A i pokaż diadem
A to super, że panieński się udał, gdzie się bawiłyście?

agulla8 ja tam mam weselicho, ale dopiero za dwa miechy, więc wiele nie pomoge:/

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 12:15   #2872
kitek_fm
Rozeznanie

SSR- Ty jak zwykle zadajesz milion pytań
Fotki biżu są wyżej. Garniturka i spinek dam potem. Namiary na hoteli wyślę Ci na priv.
Serwetki papierowe z motywem ślubny, jak będę poukładane na sali to dam fotkę.
Tak, wszystko jest koloru ecru.
Perfum mojemu to Davidoff Good life (ten zapach to nasze "początki")
Cukierków wszędzie po 2.
Na dyplomy czekam, jak przyjdą to wkleję fotkę.

U mnie tak: kwartet potwierdzony, dj potwierdzony, foto&video potwierdzone, dekoracje potwierdzone, atrakcje potwierdzone, bryczka potwierdzona, gołębiarz potwierdzony.
W czw. jedziemy na salę przypilnować dekoratorów, nadmuchać balony dla dzieci, porozstawiać winietki na stołach itd. itp. zawieść różne akcesoria.
W pt zawieść na salę alkohol, cukierki itd. , przypilnować przywozu ciasta.
Jutro idę ostatni raz przed ślubem do kosmetyczki na jakiś zabieg "przed wielkim wyjściem", potem na zakupy. W czw. po południu na paznokcie a potem jeszcze drobne zakupki. Jutro też troszkę udekoruje domek, a resztę w pt.
W pt wieczorem do fryzjera.

Domek posprzątany, w pt tylko pościerać kurze i umyć podłogi

Jak mam chwilkę to wkleję fotki "dekoracji".
Po kolei: łopatki do toru, rożki na płatki, koszyczki z płatkami, kosze z rożkami; kosze na alkohol itd.; kompozycja do przedpokoju, kompozycja na murek przed domem.
W czw. dam jeszcze kilka fotek (postrojonej sali, domku itd. itp)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.jpg (159,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (163,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (152,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (155,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (153,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (93,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (153,9 KB, 20 załadowań)

Stary 2009-07-28, 12:19   #2873
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Trochę mnie nie było, ale najpierw byliśmy z TŻ w Borach Tucholskich (było super) teraz niekończący się remont i tata mi wystawił kompa z pokoju, neta nie ma więc korzystam przez chwilę w pracy TŻ.
całe szczęście ze wróciłas bo juz zbyt spokojnie sie zaczynalo robic :P
Cytat:
Z nowości u mnie, to:
- mamy papiery w USC załatwione (przyjmuję nazwisko męża oczywiście)
- jadę dziś do Częstochowy po butki, tzn. producent butów Aranci zrobi mi specjalnie butki, bo nigdzie ich nie mogę znaleźć
- goście odpowiadają, ale i tak po 1sierpnia będę dzwonić, bo zapominają powiedzieć czy przyjeżdżają w piątek czy w sobotę a noclegi czekaja.
Protokół nie spisany, bo czkamy aż wikary (który mysli, że będzie nam dawał ślub) wyjedzie na urlop a my z farorzem wszystko załatwimy-mam nadzieję.
my mamy już protokół załątwiony [trzeba było z farorzem załatwiać tak czy siak] i u mnie juz od dzisiaj zapowiedzi wiszą

Cytat:
I co macie coś na oku z tym mieszkankiem w Bytomiu? Bo ja dałam właśnie do wyliczenia premii gwarancyjnej na książeczce mieszkaniowej i czekam na odbiór, wtedy zobaczę na co mnie stać a Wy chcecie wynajmować?
jednak sprawa upadła i bedziemy mieszkac w miasteczku na razie mamy pół mieszkania od ciotki, w drugiej połowie mieszka ona [ale te połówki są dość indywidualnie od siebie umieszczone bo to stare budownictwo i kiedys to były 2 mieszkania w ogole-lata temu...] tak że wspolny jest korytarz i łazienka. dzisiaj zaczelismy tam robic porzadki.. kontener juz pusty stoi, bo wyniesli caly badziew i stare ciuchy z pokoju ktory sie szykuje do remontu i przy okazji z pokoju po moim chrzestnym.
Cytat:
Co do mojej bielizny to stanik kosztował 66zł, jedne majtki 37 a drugie 34zł. A i nie będę zmieniać, choć słyszałam, że znajoma zmieniała w trakcie wesela bo mieli w ponad 30st upale i się zapociła, pewnie miała jakieś nieprawdopodobne syntetyki. A zastanawiam się czy sobie stringoli nie kupić, ale jeszcze się wstrzymam
w dalszym ciagu czekamy na fotki ja tez kiedys myslalam o stringach, ale tych sciagających niby.. ale w koncu pomysl upadl ;D
Cytat:
Ten diadem co pokazałaś to ładny taki królewski
a dziekuje
Cytat:
A Ty się pochwal tym komplecikiem ze skle]pu dla dorosłych byłaś w TG?
tak, w tym naprzeciw hali, w bramie. bardzo miła babka, pozartowała, moglam poogladac i pomacac też inne ciuszki

Cytat:
I jakie tablice kupiłaś i kieliszki i gdzie? A książeczki do kościoła to biało-czarne okładki czy jeden kolor i zostawiacie je w kościele czy zabieracie?
kieliszki takie plastikowe 40 szt za 7 zl, w tym sklepie na tylnej o ktorym pisalam, a tablice "goście weselni" dla odmiany na zamkowej. książki mamy czarne, takie z motywem slubnym-obraczki zdaje sie tam są. i na świecy tez mam obrączki wiec tak sie przypadkiem dopasowało. ksiazki zabieramy, nie slyszalam jeszcze zeby sie zostawialo w kosciele ;o
Cytat:
Lady macie już menu? jakieś nowości?
mamy menu - z nowosci to tyle, ze 2 ciepla kolacja, ta w nocy wymieniona na płonącą gicz, tort jednak wieczorem bedzie. no i gratis dostalismy tam jakies pierdoły jeszcze. np wiecej wędlin do zimnej plyty, dodatkowe surówki, "szałot" z majonezem podczas tej zimnej płyty... i to chyba tyle
aa i jeszcze dokupilismy wina polwytrawne do obiadu

Stary 2009-07-28, 16:18   #2874
agulla8
Przyczajenie

Dzieki SRR za odpowiedz. Ja mam wczesniej bo 22 sierpnia i już jestem nerwowa i wymyślam różne rzeczy Mam nadzieje, że wszystko wyjdzie tam dobrze
agulla8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 18:51   #2875
annyonne
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny
Mam do Was ogromną prośbę, czy możecie polecić firmę z okolic Katowic zajmującą się dekoracją kościołów? Wdzięczna będę ogromnie
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 23:51   #2876
mewcia
Raczkowanie

SSR teoretycznie znalazłam kosmetyczkę, ale tylko teoretycznie bo też nie byłam jeszcze na próbnym. Umówiłam się dopiero na 14 sierpnia bo pani nie miała wcześniej terminu, ale jest to profesjonalistka, tylko cena mnie troche przeraża bo normalnie koszt ślubnego makijażu z próbnym to 160 zł, a ona powiedziała, że jeśli mam problemy z cerą to zejdzie jej więcej produktów i powinnyśmy sie zamknąć w 200 zł !! Na szczęście mam ulotkę z -10% no ale tak czy tak. Mam tylko nadzieję, że pani będzie ładnie malowała bo wydawanie 80 zł po to żeby później się rozczarować to też jest niezła lipa.

A jak tam wasze pierwsze tańce dziewczyny? Nam (a właściwie to mi ) wymarzył się walc angielski. Chodziliśmy w zeszłym roku na kurs tańca ale po 3 miesiącach zabrakło nam zapału Cieżko jednak jest znaleźć ładną piosenkę do walca angielskiego. Chciałam polską ale niestety Wodecki mnie nie przekonał więc musiało stanąć na angielską. Ostatecznie będziemy tańczyć coś podobnego do tego filmu na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=t0vp68orq5A

Edytowane przez mewcia
Czas edycji: 2009-07-29 o 00:29 Powód: literówki :)
mewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 23:54   #2877
moniqa84
Rozeznanie

Moj organista pojechal na urlop a jak z nim gadalam nie mogl odnalesc telefonu do trebacza bo to mial jakiegos nowego bo tatnten juz nie gra dlatego zdecydowalam sie na sprawdzona skrzypaczke, prawie wszytsko gotowe, pazurki zrobione jutro farbowanie, i probny makijaz - mialam sie sama pomalowac bo kolezana nawalila ale sie znalazl ktos inny z polecenia - zobaczymy, video, zespol zalatwiony, juto dzwonie do foto jeszcze, w salonie z suknia kupilam tez bolerko - boskie, rekawiczki,diadem, bizu i welon - wkoncu tylko do kostek, suknia wyglada uroczo jak juz wykonczona, cena za wsyzstko 2450 - uff (do tego buty i bielizna)
zostalo mi jeszcze do popakowania ciasteczka przed koscilol - 130 woreczkow z organzy czeka, jutro tez ide zaniesc paczki do cukierni - tzn plastiki z naklejkami i dogadac sie musze kiedy poprzywozic wodke itp,
aha jesli znacie jakies fajne zabawy weselne toprosze bo wydaje mi sie ze zespol ma malo do wyboru, poszukam tez w necie oczywiscie ale moze akurat jakas fajowa przyjdze do glowy, w koncu pojedziemy kabrio - chryslerem srebrnym mam nadzieje ze bedzie ladnie bo z dachem wyglada juz mniej odjazdowo chociaz calkiem fajnie wiecej relacji jutro
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 06:44   #2878
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mewcia Pokaż wiadomość
SSR teoretycznie znalazłam kosmetyczkę, ale tylko teoretycznie bo też nie byłam jeszcze na próbnym. Umówiłam się dopiero na 14 sierpnia bo pani nie miała wcześniej terminu, ale jest to profesjonalistka, tylko cena mnie troche przeraża bo normalnie koszt ślubnego makijażu z próbnym to 160 zł, a ona powiedziała, że jeśli mam problemy z cerą to zejdzie jej więcej produktów i powinnyśmy sie zamknąć w 200 zł !! Na szczęście mam ulotkę z -10% no ale tak czy tak. Mam tylko nadzieję, że pani będzie ładnie malowała bo wydawanie 80 zł po to żeby później się rozczarować to też jest niezła lipa.

A jak tam wasze pierwsze tańce dziewczyny? Nam (a właściwie to mi ) wymarzył się walc angielski. Chodziliśmy w zeszłym roku na kurs tańca ale po 3 miesiącach zabrakło nam zapału Cieżko jednak jest znaleźć ładną piosenkę do walca angielskiego. Chciałam polską ale niestety Wodecki mnie nie przekonał więc musiało stanąć na angielską. Ostatecznie będziemy tańczyć coś podobnego do tego filmu na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=t0vp68orq5A
Ja za makijaż płaciłam 80zł za próbny i 150 zł zapłacę za ślubny. Pani przyjedzie do mnie (w jedną stronę ma 40km). I to też jest profesjonalistka, zdobyło wiele nagród na jakichś konkursach makijażu, pani jest po szkole plastycznej, i zajmuje się tylko wizażem (nie jest od wszystkiego i niczego).

Do walca angielskiego to znam mnóstwo piosenek, ale masz rację, polskich nie ma za dużo. My też będziemy tańczyć walca angielskiego, na kurs chodzimy juz ponad 3 lata

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
Moj organista pojechal na urlop a jak z nim gadalam nie mogl odnalesc telefonu do trebacza bo to mial jakiegos nowego bo tatnten juz nie gra dlatego zdecydowalam sie na sprawdzona skrzypaczke, prawie wszytsko gotowe, pazurki zrobione jutro farbowanie, i probny makijaz - mialam sie sama pomalowac bo kolezana nawalila ale sie znalazl ktos inny z polecenia - zobaczymy, video, zespol zalatwiony, juto dzwonie do foto jeszcze, w salonie z suknia kupilam tez bolerko - boskie, rekawiczki,diadem, bizu i welon - wkoncu tylko do kostek, suknia wyglada uroczo jak juz wykonczona, cena za wsyzstko 2450 - uff (do tego buty i bielizna)
zostalo mi jeszcze do popakowania ciasteczka przed koscilol - 130 woreczkow z organzy czeka, jutro tez ide zaniesc paczki do cukierni - tzn plastiki z naklejkami i dogadac sie musze kiedy poprzywozic wodke itp,
aha jesli znacie jakies fajne zabawy weselne toprosze bo wydaje mi sie ze zespol ma malo do wyboru, poszukam tez w necie oczywiscie ale moze akurat jakas fajowa przyjdze do glowy, w koncu pojedziemy kabrio - chryslerem srebrnym mam nadzieje ze bedzie ladnie bo z dachem wyglada juz mniej odjazdowo chociaz calkiem fajnie wiecej relacji jutro
To ty będziesz miała i bolerko i rękawiczki, welon, diadem... Nie a dużo tego wszystkiego? Jak masz bolerko to zrezygnowałabym z rękawiczek (albo odwrotnie).

Stary 2009-07-29, 08:44   #2879
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Zanetaa88
widzę, że przeraziła Cię suma wesela Kitka, ale ja będę miała podobnie, bo muszę prawie wszystkim załatwić noclegi do tego transport na salę, zresztą pochwalę się jak się już doliczę
A pasa do pończoch jednak nie będę brała, ale zastanawiam sie czy sobie nie kupić stringów zamiast normalnych majtasów
I jak było na przymiarce?
A gdzie kupiliście gang przystojniakowi i za ile?
A skąd masz tak tani welon z all? I pochwal się butkami za 51zeta i kiecką
A jakie słodycze kupowaliście dla dzieci i to na bramy czy na te wasze wierszyki?
Jaki bukiet zamówiłas i z czego?
Kochana
Właśnie co do noclegów mam liczną rodzinę i nie martwię się o to, bo ślub by mnie kosztował o 50% więcej, wychodzę z tego założenia że jak większość dojeżdża to powinni się sami o to martwić. My jak jedziemy gdzieę w inne strony na ślub to też sobie sami załatwiamy spanie.Ja tez nie kupuje pasa do pończoch,jeszcze dokupię tylko rajstopy na wszelki wypadek. Przymiarka udana i co raz mniej się stresuje jutro idę jeszcze potem w piątek i w poniedziałek prawdopodobnie odbiór
Nawet się mniej stresuje niż na początku, chyba ufam mojej krawcowej bo na początku to KOSZMAR, pisałam z resztą że spać nie umiałam.
Garnitur przystojniakowi kupiliśmy sunset suits, garnitur i kamizelka itp PRZEŚLICZNE, ale koszule dostaliśmy umazana i wszystkie był umazane jak poszliśmy je wymienić jest w pralni.Paranoja taki sklep i brudne koszule dają, a sama koszula 99zl. Za garnitur daliśmy 1200zl gwarancja na 2 lata i możemy potem np skrócić koszule na krótki za darmo.No i Przystojniak będzie miał jeszcze do koszuli takie zapinanie nie wiem jak to się nazywa z bursztynu dostał kiedyś od dziadka, ślicznie wygląda buty kupiliśmy dla niego w CCC za 80zl wybrał sobie takie które mu się podobają i wie że będzie w Nich chodził po weselu, przymierzaliśmy wcześniej za 300zl ale obciskały go i wybrał te z CCC, zadowolony jest strasznie Ja na początku nie byłam przekonana do nich bo jakoś mi nie pasowały do garnituru ale potem jak przymierzył wszystko to normalnie biznesmen, jestem zadowolona z jego wyboru.
No z allegro zamówiłam welon szukaj allegrowicza z nickiem welony to tam u nich zamówiłam, cena 18 zł i prosty grzebień cały bo ponoć nie raz się łamię, ale dostałam wszystko w dobrym stanie.
Słodycze to mam czekolade princesse żelki takie małe lizaki i cukierki snicersy itp. gumy mambo i huba buba. Nawet tanio to wyszło a wygląda jakbym nie wiem ile tego miała.

A bukiet zamówiłam z róż biało-zielonych końcówki ma zielone i pomarańczowe i dodatki takie jasne zielone florystka powiedziała,że będzie się pięknie komponowalo.
A buciki na zdjęciu wyglądaja jak babcine ale na nodze elegnacko. Jak bede miala chwile czasu to zrobie zdjecie na nodze, bo teraz mamy NAWAŁ pracy, remont.

A tak czytam,ze ślub masz w pazdzierniku a USC już załatwiłaś a z tego co pamiętam to 3 miesiace papierek jest ważny, nie będziecie miec problemów?!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (48,7 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2009-07-29 o 08:46
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 09:53   #2880
mewcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Kochana
Właśnie co do noclegów mam liczną rodzinę i nie martwię się o to, bo ślub by mnie kosztował o 50% więcej, wychodzę z tego założenia że jak większość dojeżdża to powinni się sami o to martwić. My jak jedziemy gdzieę w inne strony na ślub to też sobie sami załatwiamy spanie.Ja tez nie kupuje pasa do pończoch,jeszcze dokupię tylko rajstopy na wszelki wypadek. Przymiarka udana i co raz mniej się stresuje jutro idę jeszcze potem w piątek i w poniedziałek prawdopodobnie odbiór
Nawet się mniej stresuje niż na początku, chyba ufam mojej krawcowej bo na początku to KOSZMAR, pisałam z resztą że spać nie umiałam.
Garnitur przystojniakowi kupiliśmy sunset suits, garnitur i kamizelka itp PRZEŚLICZNE, ale koszule dostaliśmy umazana i wszystkie był umazane jak poszliśmy je wymienić jest w pralni.Paranoja taki sklep i brudne koszule dają, a sama koszula 99zl. Za garnitur daliśmy 1200zl gwarancja na 2 lata i możemy potem np skrócić koszule na krótki za darmo.No i Przystojniak będzie miał jeszcze do koszuli takie zapinanie nie wiem jak to się nazywa z bursztynu dostał kiedyś od dziadka, ślicznie wygląda buty kupiliśmy dla niego w CCC za 80zl wybrał sobie takie które mu się podobają i wie że będzie w Nich chodził po weselu, przymierzaliśmy wcześniej za 300zl ale obciskały go i wybrał te z CCC, zadowolony jest strasznie Ja na początku nie byłam przekonana do nich bo jakoś mi nie pasowały do garnituru ale potem jak przymierzył wszystko to normalnie biznesmen, jestem zadowolona z jego wyboru.
No z allegro zamówiłam welon szukaj allegrowicza z nickiem welony to tam u nich zamówiłam, cena 18 zł i prosty grzebień cały bo ponoć nie raz się łamię, ale dostałam wszystko w dobrym stanie.
Słodycze to mam czekolade princesse żelki takie małe lizaki i cukierki snicersy itp. gumy mambo i huba buba. Nawet tanio to wyszło a wygląda jakbym nie wiem ile tego miała.

A bukiet zamówiłam z róż biało-zielonych końcówki ma zielone i pomarańczowe i dodatki takie jasne zielone florystka powiedziała,że będzie się pięknie komponowalo.
A buciki na zdjęciu wyglądaja jak babcine ale na nodze elegnacko. Jak bede miala chwile czasu to zrobie zdjecie na nodze, bo teraz mamy NAWAŁ pracy, remont.

A tak czytam,ze ślub masz w pazdzierniku a USC już załatwiłaś a z tego co pamiętam to 3 miesiace papierek jest ważny, nie będziecie miec problemów?!
co do bielizny to ja osobiście zdecydowałam sie na pas do pończoch bo mój TŻ uwielbia takie gadżety Nie wiem jak się będę w nim czuła ale na wszelki wypadek kupiłam też samonośne

A gangol TŻ też kupiliśmy w SUNSET Zresztą cały komplet tam kupiliśmy i za wszystko zapłaciliśmy coś koło 1200 właśnie. Buty ma ze sklepu Ryłko ale firma jakaś inna za 250 zł, ale szukaliśmy takich mega eleganckich co to pasują tylko na wielkie okazje bo takie normalne eleganckie to ma kupione w zeszłym roku na ślub kuzynki właśnie też w CCC

A te róże biało-zielone jestem bardzo ciekawa jak wyglądają. Ale na pewno będą się pięknie prezentować. Ja się zastanawiam nad bukietem w kolorze intensywnego różu z białym i fioletem ale się okaże.

Dzisiaj idę na próbna fryzurę wiec trochę się stresuję, ale trzymajcie kciuki bo zaufania do fryzjerów nie mam jeszcze do tego z moimi włosiskami

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości