Zjadanie ludzkich płodów ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-12, 16:56   #31
kermitowa
Zadomowienie

Dot.: Zjadanie ludzkich płodów ?

Tragedia, tak to moge określić.
Stary 2009-07-12, 17:07   #32
monca
Przyczajenie

Brakuje słów żeby opisać coś tak złego. Nie słyszałam o tym wcześniej i nie dziękuję za taką informację.

moje ulubione tapetki
monca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 17:17   #33
shockwaves
Wtajemniczenie

Kanibalizm jest stary jak świat, dziwię się, że dopiero teraz to odkrywacie.

Edytowane przez shockwaves
Czas edycji: 2009-07-12 o 17:17 Powód: odpisek
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 17:40   #34
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Kanibalizm jest stary jak świat, dziwię się, że dopiero teraz to odkrywacie.
Kaziroctwo też jest stare jak świat, a mimo tego nieustannie szokuje i wzbudza przeciw. To, że coś jest "stare jak świat" nie oznacza, że powinniśmy to przyjmować ze stoickim spokojem i nie powinno nas w ogóle wzruszać.

Dla mnie ta relacja i zdjęcia są obrzydliwe, ale zdaję sobie sprawę, że to, i mnóstwo innych szokujących praktyk ma miejsce na naszym globie. Ot, wystarczy poczytać o zwyczajach niektórych plemion amazońskich i afrykańskich. Włos się jeży.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 17:44   #35
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
To, że coś jest "stare jak świat" nie oznacza, że powinniśmy to przyjmować ze stoickim spokojem i nie powinno nas w ogóle wzruszać.
A co mamy robić? jechać na misję i nauczać, że to nieładnie jeść płody?
Na mnie to nie robi wrażenia, jestem zła?
Stary 2009-07-12, 18:12   #36
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
A co mamy robić? jechać na misję i nauczać, że to nieładnie jeść płody?
Na mnie to nie robi wrażenia, jestem zła?
Nic nie musisz robić. Czy ja Cię do czegoś namawiam? Sugeruję jedynie, że kanibalizm to kwestia szokująca i nie ma w tym nic dziwnego - Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby kanibalizm miał być normalką dla każdego człowieka, bo przecież "istniał zawsze", więc heloł czemu was szokuje?

Nie wiem czy jesteś zła. Nie znam Cię. A chcesz być?
Stary 2009-07-12, 19:16   #37
xxmoonlightxx
Raczkowanie

Ryczeć się chce nad tym światem...Dziękuję Bogu,że się urodziłam w Pl.... i że rodzina ma inne przywiązania kulinarne.

SZUKAM PILNIE ZATYCZKI DO MODEMU HUAWEI E 122 . SPRAWA ŻYCIA I ŚMIERCI !!!
xxmoonlightxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 19:41   #38
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Caly ten portal jest - ujmijmy to delikatnie - kontrowersyjny Nie ma to jak tania sensacja.
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 19:45   #39
agniesikk
Zakorzenienie

Wierzyć mi się nie chce.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 20:01   #40
peggy_blue
Zakorzenienie

prawda czy ściema, ciesze się, że przeczytałam kilka postów i nie kliknęłam na linka, bo mam słaby żołądek. A co do Chin, to niewiele jest w stanie mnie zdziwić.
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 20:06   #41
Constanca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UrbanWarrior Pokaż wiadomość
Caly ten portal jest - ujmijmy to delikatnie - kontrowersyjny Nie ma to jak tania sensacja.
Nie nazwałabym tego tanią sensacją, a rzeczywistością. Brutalną rzeczywistością.
Stary 2009-07-12, 20:26   #42
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

cóz... ludzie są w koncu wszystkożerni. Pies zje swoje młode, kot zje swoje młode, a nawet i człowiek się na swoje skusi. Po prostu brutalny świat.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 21:04   #43
Goshia
Rozeznanie

http://szokblog.pl/t.jsp?idblg=1465&b=Kara wychłostania bambusowym kijem w Chinach

(musicie skopiować cały link)

Cytat:
Kara wychłostania bambusowym kijem na zupełnie gołe pośladki, uważana w Chinach za jedna z najłagodniejszych. Stosowana za drobne przekroczenia oraz wobec kobiet w ciąży , nie wyrażających zgodę na aborcję .W tym przypadku ilość chłost była uzależniona od dni stwierdzonej ciąży: jeden dzień = jedna chłosta.
Goshia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 21:05   #44
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Kaziroctwo też jest stare jak świat, a mimo tego nieustannie szokuje i wzbudza przeciw. To, że coś jest "stare jak świat" nie oznacza, że powinniśmy to przyjmować ze stoickim spokojem i nie powinno nas w ogóle wzruszać.

Dla mnie ta relacja i zdjęcia są obrzydliwe, ale zdaję sobie sprawę, że to, i mnóstwo innych szokujących praktyk ma miejsce na naszym globie. Ot, wystarczy poczytać o zwyczajach niektórych plemion amazońskich i afrykańskich. Włos się jeży.
Szok, oburzenie i tego typu rzeczy to sprawa indywidualna, która wynika bardziej z ograniczeń psychiki, niż z jej normalności. Można sobie to i inne rzeczy przyjmować ze stoickim spokojem, można się wzruszać, ale nie ma żadnego 'powinno'.

Po drugie, plemiona amazońskie i afrykańskie mają swoją kulturę, swoje wartości i swoją moralność. Być może dla któregoś z nich szokującą, obrzydliwą i wzbudzającą sprzeciw praktyką byłoby smażenie banana, który przecież ma uczucia.

Po trzecie, to co Cię zszokowało, to mistyfikacja. Lalka, kurczak albo kaczka i parę zdjęć o wątpliwej wiarygodności.
Stary 2009-07-12, 22:12   #45
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Szok, oburzenie i tego typu rzeczy to sprawa indywidualna, która wynika bardziej z ograniczeń psychiki, niż z jej normalności. Można sobie to i inne rzeczy przyjmować ze stoickim spokojem, można się wzruszać, ale nie ma żadnego 'powinno'.
Nie twierdzę, że każdy powinien się oburzyć na takie praktyki. Twierdze jedynie, że oburzenie większości wizażanek jest normalne (bo dla shockwaves było przecież czymś dziwnym, skoro o kanibaliźmie słyszy się od wieków). Dla mnie argument "toż kanibalizm to praktyka stara jak świat, więc co się oburzacie" jest co najmniej dziwny, stąd też chciałam wyrazić swoje zdanie. Statystycznie, u większości ludzi kanibalizm będzie pewien sprzeciw i chyba nie ma co na ten temat polemizować.

Cytat:
Po drugie, plemiona amazońskie i afrykańskie mają swoją kulturę, swoje wartości i swoją moralność. Być może dla któregoś z nich szokującą, obrzydliwą i wzbudzającą sprzeciw praktyką byłoby smażenie banana, który przecież ma uczucia.
Oczywiście, że te plemiona mają swoją moralność - nie powiedziałam, że nie. Tak samo jak miewali ją kanibale. Dla nich szokujące będzie smażenie banana, a mnie się włos najeży jak usłyszę, że palą na żywca wdowy na stosie. Inna kultura, inne wartości, inna moralność.

Cytat:
Po trzecie, to co Cię zszokowało, to mistyfikacja. Lalka, kurczak albo kaczka i parę zdjęć o wątpliwej wiarygodności.
Mam taką nadzieję. Mimo wszystko, nie zdziwiłabym się, gdyby te praktyki były gdzieś powszechnie stosowane.
Stary 2009-07-12, 22:47   #46
teofano86
Zadomowienie

aż chciałoby się powiedzieć: dzikusy i barbarzyńcy... skąd oni takie idiotyzmy biorą... jak się zjedzą to się skończy potęga... porażka
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-12, 23:06   #47
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Nie dałam rady obejrzeć wszystkich zdjęć... Szok! Jestem przerażona, jak można dopuścić się takich rzeczy...

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 00:56   #48
xkulkausmiechux
Rozeznanie

to jest straszne...
ludzie, którzy nie mają serca zjedli maleństwa z serduszkami, które nie były niczemu winne... nie dano im szansy żyć
byłoby to szczęściem, jeśli te zdjęcia i ten artykuł okazałby się kłamstwem...

ŁKS-u.
motocykli.
aktorstwa.

Cel:
Zostać aktorką, posiadać motocykl i jeździć nim na mecze.

"(...) Wtedy już się uparłem, to była ambicja... Jak mnie tam skur*syny nie chcą to ja się tam właśnie dostanę."

K. Kieślowski.

Edytowane przez xkulkausmiechux
Czas edycji: 2009-07-29 o 01:16
xkulkausmiechux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 10:05   #49
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xkulkausmiechux Pokaż wiadomość
to jest straszne...
ludzie, którzy nie mają serca zjedli maleństwa z serduszkami, które nie były niczemu winne... nie dano im szansy żyć
byłoby to szczęściem, jeśli te zdjęcia i ten artykuł okazałby się kłamstwem...
Może dorzucisz jakiś wierszyk o tym, co czuje płód?
ratunku mamo! on urwał mi już kolano.
Gdybyś przejrzała wątek, wiedziałabyś, że te "maleństwa z serduszkami" to lalki wypchane jakimś drobiowym mięsem i autor performance'u jest chyba jedyną osobą (pomijając miliony tych które dają się nabrać, bo google gryzie) przekonaną, że płody są prawdziwe.
Stary 2009-07-29, 10:36   #50
panierrka
Zadomowienie

Możliwe, że te zdjęcia to mistyfikacja, jednak sam hmmm zwyczaj, to chyba nie. kilka lat temu głośno było o pielęgniarce, która pomagała przy aborcjach i na czarnym rynku sprzedawała płody, a czasem sama je zjadała.

W Chinach wielodzietność jest karana ogromnymi karami, więc aborcja jest czymś powszechnym.
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 10:54   #51
My life be like
BAN stały

!? Jezu, jak przeczytałem temat to aż mnie zatkało.
Dla mnie to jest niewyobrażalne...
My life be like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 11:42   #52
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Możliwe, że te zdjęcia to mistyfikacja, jednak sam hmmm zwyczaj, to chyba nie. kilka lat temu głośno było o pielęgniarce, która pomagała przy aborcjach i na czarnym rynku sprzedawała płody, a czasem sama je zjadała.

W Chinach wielodzietność jest karana ogromnymi karami, więc aborcja jest czymś powszechnym.
Jasne, że są ludzie, którzy jedzą płody. Zawsze byli. Są też ludzie, którzy jedzą mniej lub bardziej nieświeże trupy, czasem po, lub w trakcie stosunku. Jest ich mniej niż tych którzy wolą kurczaka, tylko co z tego?

Po drugie, jeżeli w Chinach jest więcej tego typu przypadków niż gdziekolwiek indziej, to tylko dlatego, że jest tam więcej ludzi niż gdziekolwiek indziej. To, że biednych rodzin nie stać na wiele dzieci nie znaczy od razu, że wszyscy je mordują a potem maleństwa z serduszkami trafiają na czyjś talerz, zwłaszcza, że są sposoby na ominięcie tych kar; jest tam też taki wynalazek jak antykoncepcja, trochę tańszy niż dziecko.
Stary 2009-07-29, 12:07   #53
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Jasne, że są ludzie, którzy jedzą płody. Zawsze byli. Są też ludzie, którzy jedzą mniej lub bardziej nieświeże trupy, czasem po, lub w trakcie stosunku. Jest ich mniej niż tych którzy wolą kurczaka, tylko co z tego?
To z tego, że mają coś z deklem i powinno się ich przymusowo leczyć.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:23   #54
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

O ja! Te zdjęcia są straszne!
Raz katechetka na religi pokazywała nam artykuł w gazecie właśnie na ten temat. Powiedziała nam jeszcze, że podobno produkuje się z ludzkich płodów kosmetyki
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 12:49   #55
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
To z tego, że mają coś z deklem i powinno się ich przymusowo leczyć.
Wyobraź sobie, że twoja moralność nie jest wyznacznikiem idealnego dekla. Można sobie krzyczeć, że szok, że skandal i oburzenie, tylko, że to nic nie zmienia w kwestii tego, że są ludzie dla których jedzenie ludzkiego mięsa jest ok i to robią, i są tacy dla których jedzenie ludzkiego mięsa nie jest ok, więc tego nie robią. Możesz oceniać którzy są lepsi, a którzy gorsi, ale to nigdy nie będzie obiektywne, a subiektywnie to ja też bym sobie chętnie wysłał na przymusową terapię parę grup które mi nie pasują.
Stary 2009-07-29, 13:02   #56
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyobraź sobie, że twoja moralność nie jest wyznacznikiem idealnego dekla. Można sobie krzyczeć, że szok, że skandal i oburzenie, tylko, że to nic nie zmienia w kwestii tego, że są ludzie dla których jedzenie ludzkiego mięsa jest ok i to robią, i są tacy dla których jedzenie ludzkiego mięsa nie jest ok, więc tego nie robią. Możesz oceniać którzy są lepsi, a którzy gorsi, ale to nigdy nie będzie obiektywne, a subiektywnie to ja też bym sobie chętnie wysłał na przymusową terapię parę grup które mi nie pasują.
Podobnie jak dla wegetarian jedzenie kurczaka jest szalenie niemoralne, a inni panierują i wcinają ze smakiem.
Stary 2009-07-29, 13:09   #57
Kira87
Wtajemniczenie

Wiedziałam o tym, że Filipińczycy/Chińczycy jedzą płody mysz/szczurów i kur (to ostatnie jest uznawane za lek na potencję), ale o ludzkich płodach pierwsze słyszę.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 13:09   #58
Malaika85
Zadomowienie

na onecie jest info ze jakas laska zabila i zjadla mozg swojego dziecka bo ja opuscil parnter zyciowy...w USA. wszystko mozliwe
Stary 2009-07-29, 13:24   #59
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A czy ja krzyczę, że szok i skandal ? Mówię, że mają coś z deklem i należy ich leczyć (tych, np. którzy jedzą ludzkie trupy w trakcie kopulacji czy przyrządzają sobie posiłek z ludzkich płodów czy choćby tylko z mięsa kurczaka uformowanego na ich kształt). Mają nasrane pod deklem, cześć pieśni i żaden relatywizm nawet w twoim wykonaniu sytuacji nie zmieni.

Cytat:
Podobnie jak dla wegetarian jedzenie kurczaka jest szalenie niemoralne, a inni panierują i wcinają ze smakiem.
Czujesz różnicę między kurczakiem a ludzkimi zwłokami ? No.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:25
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 17:07   #60
punia10
Raczkowanie

o jezu płody na niektórych zdięciach są już dobrze wykształcone naprawde żal mi tych matek i ich płodów
punia10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości