![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Tarasia
![]() ![]() ![]() a z Moich dokładnych obliczen My mamy dzis 114 dzien brzuszka ![]() ![]() uciekam teraz do przyjacióki drukowac zaproszenia a potem do babeczki od ciast ![]() ![]()
#692 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
No to widze, ze ominela m nie cala zabawa w zgadywanie. Ale ze zdjecia Tarasi od razu wiedzialam, ze dziewczynka, bo u mnie byl podobny widok
![]() Tarasiu, gratuluje dziewczynki ![]() Belladona, gratuluje chlopca ![]() Sexy body, ![]() Domi, a z ta farba, to spokojnie. Jesli ni bylas tam zbyt dlugo, ani jej nie pilas, to nie powinno wam zanadto zaszkodzic. Zreszta u mnie jedna dziewczyna na studiach byla w ciazy i chodzila razem z nami na laboratoria chemii organicznej, 2x tygodniowo po 8 h, przez pol roku. Normalnie po takich zajeciach w przemilej atmosferze oparow wracalismy do domow zieloni. Jej jednak nic nie bylo i urodzila zdrowego synka. Chociaz wszyscy jej odradzali uczestnictwo w zajeciach. No ale coz. Mam nadzieje, ze jej synus do tej pory jest zdrowy. Teraz dziewczyny dziekuje wam za trzymanie kciukow ![]() Oto raport. Ja jestem zdrowa jak kon, pH pochwy w porzadku, wiec zadnych infekcji, szyjka zamknieta i szczelna, cukier w porzadku, od ostatniej wizyty przybralam 4 kg ![]() U corci tez ok. Podskakuje i serduszko bije ladnie. A podczas samej wizyty moja rozmowa z lekarzem: Lekarz: No to on bla, bla, bla. Ja: Znaczy sie ona. Lekarz: No tak, ale on - ten plod ![]() A pod spodem jeszcze moje wczorajsze zdjecie. Sama przyznaje, ze uroslam ![]() I moje wczorajsze zdobycze ![]() ![]()
#694 |
BAN stały
|
gucia6zdjecie śliczne
![]() super że u ciebie i maleństwa wszytko wporządku i oby tak dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Dziękuję kochane
![]() Gratuluję tym, które poznały płeć dzieci ![]() ![]() ![]() Póki co czeka mnie 8 sierpnia mój wielki dzień - ślub. W zasadzie nasz ![]() Mimo śmierci Dziadka moja rodzina cieszy się bardzo z tego ślubu, a rodzice mówią że to dobrze, że zajmiemy się przygotowaniami i będziemy mieć te chwile radości. To nam pomoże. Co do przytulanek, to ja powiem szczerze, że u mnie problemem nie jest suchość a raczej duża "mokrość", normalnie wiosło by sie przydało ![]() No i w takiej sytuacji też nie jest za ciekawie. Ale bujamy sie wytrwale ![]() Aha!!! Wczoraj zaczęliśmy 20 tydzień ![]() ![]() gucia zdjęcia super! Ja za tydzień, kiedy już minie 20 tc zamierzam nareszcie kupić coś Maleństwu. A ze zdjęciem brzuszka poczekam aż mi tak widocznie urosnie, bo narazie to słabo by sie prezentował przy Waszych brzucholkach ![]()
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-29 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
BAN stały
|
sexy bodygratulacje z okazji rozpoczecia wczoraj 20 tygodnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I wszystkiego dobrego rowniez na slub. Korzystajcie z ostatnich chwil wolnosci ![]()
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
gucia śliczny brzuszek!
a z tymi kilogramami to niesamowite... ani sie nie obżeram, ani nie wstaję w nocy podjadać a i tak tyję ![]() mam tylko nadieję, że po porodzie to zrzucę! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Bravurko cieszę się, że się trzymasz
![]() Cytat:
![]() Tarasiu gratuluję CÓRECZKI !!! Czyli te dwie kuleczki to była pupka ![]() A ja myślałam, że jajeczka.
![]() |
#700 |
BAN stały
|
ja się własnie dowiedziałam że będe mogła wstać
![]() radość normalnie ![]() chyba nie jest ze mną az tak bardzo źle |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!!
Jak to fajnie być na urlopie ![]() ![]() ![]() Bravurka - Ty jak coś napiszesz to zaraz mi się oczy mokre robią ![]() ![]() Ravenne Gratuluję 24 tygpodnia! ![]() ![]() tarasia Dzięki za odp ![]() gucia6 Super wyglądasz ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no widzisz! trzeba myśleć pozytywnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!
![]() Tarasia- gratuluję Córeczki !!! no wreszcie jesteś, bo przeciez tyle nerwów, że hoho ![]() Bravurka - też Cię podziwiam, za taką pracę. Moja kochana Babcia umierała w hospicjum i nie wyobrażam sobie siebie w takim miejscu. Ja bym tam codziennie płakała, jestem za słaba psychicznie. Dlatego za Twoje dobre uczynki- urodzisz zdrowego Synusia o czasie i będzie wszystko dobrze!!! I widzisz juz się sprawdza, skoro możesz wstać!! Sexy body - wiosła?! hihi to się uśmiałam! ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-29 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
BAN stały
|
kamilla123 nie chce absolutnie doprowadzać nikogo do płaczu. zamiast łez wole wasze uśmiechy
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- elalank zdrowy a do tego piłkarz bo kopie strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj tak ![]() ![]() bravurka wzruszylas mnie tym, co napisalas...Ja tez "pracowalam" w hospicjum w tym rowniez dla dzieci...Niezapomniane doswiadczenie... ![]() Tez od zawsze chcielismy adoptowac z moim tz'tem dziecko...jakos tak wyszlo, ze i on i ja mamy to samo pragnienie... ![]() Dziewczyny, dzisiaj cala noc snily mi sie karuzele na lozeczko, maty edukacyjne i hustawki dla dzidzi... ![]() Ale mate juz wybralam i hustawke prawie tez... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-29 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Bravurka - no widzisz, świetnie, że mały się rozbrykał!
![]() a ja musiałam się cofnąć do zdjęcia Tarasi i zobaczyć jeszcze raz! i muszę powiedzieć, ze lekarze to sa jacyś magicy ![]() i muszę powiedzieć, że dziś po raz pierwszy wykorzystałam mój stan ciążowy do ominięcia kolejki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Tarasiu gratuluje córeczki (czyli tym razem w oby przypadkach trafiłam
![]() ![]() Gucia bardzo ładnie wygladasz i wcale nie widac tych dodatkowych kilogramów- wszystko w brzuszek ci idzie ![]() sexy gratuluje połoweczki ![]() Ravenne gratuluje 24 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
BAN stały
|
dobra to ja od dzisaj kończe z leniuchowaniem i uzaleniem się nad sobą i zaczynam szukać czegoś dla małego
![]() Chce do domu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz jeszcze przed soba kilka takich zgadywanek ![]() Cytat:
lepiej byc pod kontrola lekarzy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
tak przywileje kobiet w ciąży - szkoda tylko, ze w naszym społeczeństwie brak kultury
wyobraźcie sobie - mam wielki brzuch więc widac że to ciąża a nie otyłość - wchodzę do piekarni, przy ladzie nikogo no tylko ekspedientka, za mną starsza starsza pani która przy ladzie znalazła sie pierwsza, a za mną weszła następna starsza pani, kóra staneła za mną ta pierwsza oczywiście kupiła i moja kolej a ta druga próbuje mi się wepchnąć, wiecie co tak na nią popatrzyłam, ze gdyby wzrok zabijał to by już nie żyła. Koszmar inna sytuacja - jesteśmy w supermakecie i jest tam kasa dla ciężarówek a do kasy stoją baby z wózkami wypełnionymi po brzegi - ja miałam tylko 3 zeczy, myślicie, ze któraś zareagowała ni wózki były tak postawione, ze chyba góra musiałabym sie przpchnąć, jedna z pracownic do mnie, ze mam pierwszeństwo a ja że nie mam jak przejść i tak stalam w kolejce korzystajcie dziewczyny ile wlezie z przywilejów i tak naprawdę to trzeba byc chamskim inaczej się nie da, jest taka znieczulica, ze szok, byłam w ciąży z Izą i wracałam busem z pracy, weszła dziewczyna w widocznej ciąży - zgadnijcie ile osób jej ustąpiło miejsce NIKT no ja tez wiadomo ale ja przynajmniej nie mam wyrzutów, bo sama miałam brzuch przed sobą |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Gucia piekny brzusio
![]() ![]()
#712 |
Raczkowanie
|
Belladonna, gratuluję syneczka
![]() A Tarasi córeńki ![]() Sexy Body, bardzo mi przykro z powodu Dziadziusia ![]() Gucia, to się nazywa brzuszek ciążowy! Śliczny ![]() Bravurko, cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Aha, była wczoraj mowa o Luteinie... No więc ja jestem jedną z tych, które ciągle biorą Luteinę. To progesteron i rzeczywiście na tym etapie ciąży łożysko powinno go produkować w wystarczającej ilości, ale pewnie nie zawsze tak jest skoro lekarze nawet w III trymestrze Luteinę przepisują... W moim przypadku Luteina ma pomagać szyjce macicy i ja ją pewnie do końca ciąży będę musiała stosować... Szczerze mówiąc nie spotkałam się z opiniami co do szkodliwości długotrwałego stosowania Luteiny, a nawet jeśli byłoby coś takiego to chyba nawet wolę o tym nie wiedzieć żeby się bardziej nie stresować. Muszę ufać że moja gin. wie co robi... Pozdrawiam ![]()
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-07-29 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Wtajemniczenie
|
Bravurka ale nie bądź zbyt aktywna
![]() a użalac się jeszcze trochę to zacznie każda z nas nad sobą sama jak brzuchy będa większe, ja np. mam ciężko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zycze milych poszukiwan. Tylko z tym tez ostroznie, bo w tej chwili jest tyle tego wszystkiego, ze mozna zwariowac ![]() ![]() Dziekuje dziewczyny za wasze slowa. Brzusio tak mi wsykoczyl przez ostatni tydzien (doslownie widzialam jak rosl z dnia na dzien), ale na szczescie poki co, tfu tfu i odpukac, nie mam zadnych rozstepow ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-29 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W De nikogo nie ruszaja kobiety w ciazy...chocby miala brzuch miedzy nogami juz to nigdzie jej nie ustepuja... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#716 |
BAN stały
|
tarasia lekarze mi kilka dni temu powiedzieli że zosatne tutaj az do rozwiązania ale może będe mogła wyjść wczesniej mam taką nadzieje czuje się w miare więc nie wiem po co tu jestem a te wszytkie leki mogłabym brać w domu
gucia6 myśle że zaczne od takich podstawowych spraw jak łozeczko i mebelki i powybieram co ciekaawsze a pożniej przedyskutuje z tżetem a jesli chodzi o rostępy to ja niestety je mam i stusuje kremy rożne ale raczej to nic nie pomaga ![]() magdawikp mnie kręgosłup boli od tego lezenia cały czas w tej samej pozycji. okponość ![]() Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-07-29 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co zauwazylam, to to, ze na babke w ciazy gapia sie wszyscy jakby byla jakims nadprzyrodzonym zjawiskiem ![]()
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze zrzucisz a na razie dzidzia ich potrzebuje... ![]() Co do wychodzenia wczesniej do domku to rozumiem, ze masz dosc szpitala i w ogole, ale moze na razie lepiej nie ryzykowac... ![]() Cytat:
Popieram...a juz myslalam, ze tylko na mnie tak sie patrza... ![]() ![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Magda u nas tez nie jest lepiej. w autobusie zwykle mi ktos miejsce chce odstapic ale jak jade z wozkiem z Adrianem to najlepiej aby bylo to miejsce gdzie mozna obok postawic wozek.. no bo przeciez go nie zostawie samego a sama nie pojde gdzies w tyl siedziec wiec tez zwykle musze stac.. na poczcie zawsze jest kolejka i jedno okienko i nie wazne ze duzo osob czeka to nie otworza kolejnego..
w tesco jest kasa uprzywilejowana dla kobiet w ciazy i niepelnosprawnych ale zawsze jest zamknieta ![]() Kareninko szczerze mowiac dziwi mnie takie cos ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-07-29 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.