![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
![]()
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a inni niech ci zazdroszczą! kupiłam sobie wczoraj super wygodne spodenki w ciucholandzie. nie są ciążowe ale maja bardzo niski pas więc są w sam raz! ![]() a dzisiaj chyba dokonam pierwszego zakupu dla dzidzi, tak mnie juz nosi, że chyba juz nie wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś jadę odebrać od przyjaciółki łóżeczko, wanienkę, ciuszki ![]() Jak wpadnę w szał przestawiania mebli to usnąć pewnie nie będę mogła!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja na swoim połówkowym będę w 23 tyg także nie jest z Tobą tak źle ![]() Belladonie i Tarasi gratuluję poznania płci ![]() Ja dzisiaj sobie spedzam cały dzień w kuchni bo robie ogórki konserwowe na zimę ![]() ![]() ![]() to miłego popołudnia życzę Mamusiom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czytałam, ze to możliwe ale czy któraś też tak ma - mam zawroty głowy?
ja nigdy nie miałam takich dolegliwości, jedynie na jesieni miałam problem z migreną i zatokami jednoczesnie i po lekach przeszły mi dolegliwości związane z tymi przypadłościami, ale teraz już któryś raz mnie to złapało, wczoraj miałam być u gina ale jego nie ma jest na urlopie już - wcześniej niż miał być, w szpitalu strajki i kicha, dziś pójdę prywatnie bo się już zdenerwowałam |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
![]() Ja dzis nic nie pisze, bo od rana siedze i ogladam i przegladam meble w necie. I jestem juz zdecydowana zamowic biurko i regał, teraz tylko czekam, zeby Tz zobaczyl. W sklepie prawie 100 zł drozsze to biurko, ktore mielismy kupowac ![]() Tarasia gratuluje córeczki ![]() Gucia ale urosłas wow ![]() ![]() Ja tez mam LUTEINE i musze soie wkładać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Magdawikp ja czasem mam zawroty jak długo leżę i zbyt gwałtownie wstanę z łóżka. ale zawsze tak miałam wiec raczej u mnie nie jest to spowodowane ciążą. A Ty lepiej faktycznie to skonsultuj z lekarzem
![]() A i jeśli chodzi o moje miejsce zamieszkania to faktycznie niedaleko Ciebie bo mam do Bełżyc ok 17 km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
a w która stronę te 17 km?
czytałam, ze zawroty moga byc ale i tak musze pójść albo dziś albo za tydzień, a wyniki badań mam aktualne na dziś |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ale tu sie działo od wczoraj!!!
![]() Tarasiu - gratki z "okazji" zobaczenia pośladeczków!!! Chciałaś córeczkę, pamietam ![]() Belladonno - gratki z "okazji" ujrzenia klejnotów ![]() Sexy - bardzo mi przykro z powodu śmierci kochnego dziadka ![]() No i ciesze sie z poprawy stanu Bravurki. Ach, i Gucia - ślicznie wyglądasz. ![]() Karenina, trochę mnie stresować zaczynasz tymi zakupami swoimi... nie naddawaj takiego tempa, dziewczyno ![]()
#731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
ja od czasu do czasu wpadam do was, zobaczyć co słychać, w sumie to ja żyję teraz odliczaniem do wtorku i połówkowe usg
![]() ![]() z samopoczuciem to różnie u mnie, niby dobrze ale szybko sie męcze, więc sprzątanie robię na raty. brzusio się zaokrągla, ale pomału pomału, za to coraz częściej czuję mojego malucha w brzuchu, narazie delikatnie ale juz jestem pewna że to on. pozdrowienia dla wszystkich i ja narazie spróbuje nadgonić wasze zapiski, bo nie wiem nawet co i do czego jest luteina a widzę że trochę ostatnio o niej piszecie. jedyne co mnie ostatnio przestraszyło troche, to jakieś pieczenie w tamtych okolicach i już panikę miałam że jakaś infekcja czy coś (tfu tfu), ale zmieniłam papier toaletowy perfumowany na zwykły, płyn do higieny z korą debu zakupiłam i kilka razy napar z rumianku i przeszły w parę dni UFFF!!! na basen mam wielka chęć się wybrać... ale jakoś nie ma czasu nikt ![]()
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
A ja tak sobie siedzę i patrze na moje mieszkanie i mam "mała" załamkę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No Mamusie, ja dzis mam wczesne wyjscie z pracy ![]() Pozdrawiam i do uslyszenia jutro
![]() |
#735 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() magdawikp Szkoda słów, skąd tacy ludzie się biorą?? Kompletny brak kultury. I macie rację - trzeba walczyć o swoje ![]() Jeśli chodzi o Luteinę to ja akurat biorę duphaston. Zaczęłam w 16 tygodniu jak miałam plamienia, ale teraz już jest wszystko ok, a lekarz i tak kazał mi brać 2 x dziennie. Sama nie wiem dlaczego, ale widocznie tak musi być. Jedno opakowanie kosztuje 40 zł, a na miesiąc potrzebuję aż 3 ![]() ![]() Miłego popołudnia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Ravenne mój TŻ też naczytał się gdzieś ze kobiety w drugim trymestrze maja mega ochotę i trochę robił mi wyrzuty że dlaczego ja nie mam. Ale widzę nie jestem sama. u mnie też suchości i jakos chęci specjalnie nie mam... ja w ogóle zrobiłam się leń do wszystkiego, a może tak: to co bym chciała zrobić to mi nie wolno. idę coś zjeść bo mały głód czuję i nawet nie wiem na co miałabym ochotę :/ napewno na truskawki... których nie mam
![]()
![]() |
#737 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak piszecie o tych upławach i się zaczynam zastanawiać czy ze mną wszystko w porządku ![]() ![]() I fakt z tą ochotą w w 2 trym to faktycznie przereklamowane!! chyba to były fantazje facetów! ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-29 o 14:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
A ja siedzę w pracy i się zastanawiam co zjeść na obiadek
![]() Dookoła tylko kebaby, frytki, McDonald, zapiekanki i lody. Czyli nic dla mnie ![]() A Wy tu czasem o takich pysznościach wypisujecie, a mnie aż skręca z zazdrości ![]() Co do zawrotów głowy, to mi też sie zdarzają, ale tak falami, np. przez 3 dni, potem 3 tygodnie spokoju i znowu. Ja też nie miałam jeszcze przyjemności korzystać z ciążowych przywilejów w autobusie lub kolejce ale mam ochotę z premedytacją wykorzystać mój stan ![]() ![]() Raz tylko w Atenach jechałam z TŻ autobusem, ścisk i upał niemiłosierny i TŻ zapytał jakiegoś faceta czy by mi nie ustąpił miejsca bo jestem w ciąży, ale facet nie posłuchał ![]() bravurka to musisz TŻeta do masaży zagonić, bo kręgosłup to poważna sprawa ![]() A ja kupiłam ostatnio białą spódniczkę ciążową, no boska, wygodna jak nie wiem. I po 1 dniu chodzenia uprałam ją miedzy innymi z niebieska kiecką która nigdy nie farbowała i zgadnijcie co? Mo0ja piękna biała spódniczka jest w brzydkie niebieskie plamy ![]() Postanowiłam przerzucić sie też na ciucholandy!
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Aleście się rozpisały
![]() Mama moja wreszcie przyjechała i z tego wszystkiego nie napisałam wszystkiego co chciałam. Guciu piękny brzuszek, taki szpiczasty, duży ale nie rozlazły, no cudo normalnie ![]() Madziu z tą znieczulicą to prawda ![]() Że nie wspomnę, jak mnie czasem minie jakaś kobieta z takim zniesmaczeniem na twarzy, jakbym nago biegała, a nie z brzuchem. Nie rozumiem ![]() I to kobiety, bo mężczyźni zazwyczaj są mili. Co do zawrotów głowy, to ja miałam na samym początku, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Sexy szkoda spódnicy ![]() Mama mi dzisiaj na obiad zrobiła zupkę fasolkową i naleśniki ![]() Normalnie, nic nie musiałam robić, jeszcze się przyzwyczaję ![]()
#741 |
BAN stały
|
wsumie rozmawiałam z lekarzem i może głupią decyzje podjełam ale chce za kilka dni wrocić do domu jeśli nie bedzie żadnych kompikacji bo jak będe w domu to dla wszytkich raczej lepiej będzie i dla mnie tez.
mam nadzieje że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że chcesz być w domu, ale dobrze to sobie jeszcze przemyśl i najlepiej przedyskutuj z TŻ.
![]() |
#743 |
BAN stały
|
lekarz mnie obchodzi najmniej bo takie oni teksty mają że mnie tylko wkurzają ;/ miedzyinnymi daletego nie chce tu być. tż się własnie zgodzić nie chce ale myśle sobie ze w domu bym miała lepszą atmosfere
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czytam wszedzie,że to jest noramlane i że w ciazy pojawia sie taka wydzielina, ze często... jest mokro... ![]() (chociaz szkoda, że jak ustaliłyśmy nie wtedy - kiedy byśmy chciały ![]() i ze jest to najzupełniej normalne... tak że bez paniki... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brombi ale masz fajnie z tym obiadkiem... A ja tu siedzę juz taka wygłodniała... ![]()
![]() |
#745 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tempa? Ja nie nadaje zadnego tempa...kazdy przygotowuje sie kiedy mu wygodnie. Ja bede rodzila kolo 20 pazdziernika i wiem, ze takiej mozliwosci jak teraz nie bede miala pozniej wiec dzialam...zreszta co sie bede tlumaczyla...moge sobie po cichutku przygotowywac wszystko bez wstawiania zdjec itp. skoro takie "stresy" to wywoluje... ![]() Cytat:
Uuuu...wyobraznia dzieci nie zna granic.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, wy piszecie o nieuprzejmosci ludzi na ulicy itp. wobec kobiet w ciazy a ja przeciez mam teraz profesorke, ktora nie chciala mnie przepuscic dalej i dopuscic do egzaminu z powodu 3 nieobecnosci...na wszystkie te nieobecnosci mam i dalam jej zwolnienie lekarskie. Ale ona oswiadczyla, ze "ciaza to nie choroba" i nic jej nie obchodzi i ze takie zwolnienia lekarskie to mozna sobie "zalatwic"... Zebyscie widzialy jaka zrobilam zadyme na uczelni...powiedzialam o tym mojej lekarce, ktora zadzwonila do dziekanatu i zapowiedziala, ze takie "podwazanie autorytetu lekarskiego" jest niedopuszczalne i jesli ta pani tego nie odwola to ona ja osobiscie zaskarzy o znieslawienie. Potem jeszcze ja rozmawialam z dziekanem i jej przelozonym itp. itd no i moj tz zadzwonil tam bez mojej wiedzy i powidzial, ze jesli przez te nerwy cos sie stanie z dzieckiem to ich tam wszystkich rozniesie w drobny mak......koniec koncow wygralam, ale normalne to nie bylo... Nie pisalam Wam o tym? Bylam pewna, ze tak... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-29 o 15:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy robi jak mu wygodniej, ja uważam ze mam jeszcze czas i zdąże ze wszytskim. ![]() Wspominałas o tej historii, normalnie tragedia... ![]()
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze zdazysz ![]() ![]() Heee...wlasnie wcinam ciasto z truskawkami i popijam kawka... ![]()
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Kareninko mi ta historia z uczelni umknela:/ ale nie dziwie sie w ogole ze sie lekarka zdenerwowala.. no a twoj tz bardzo slusznie ze wstawil sie za toba
![]() ![]()
#749 |
Wtajemniczenie
|
wpadam żeby się pochwalić moim pierwszym oficjalnym zakupem dla córci. Nie jest różowy tak na wszelki wypadek ale to taki komplecik body + skarpeteczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwonil bez mojej wiedzy...bo ja pewnie bym mu nie pozwolila, ale odnioslo to skutek... ![]() ![]() Cytat:
Ale slodziak... ![]() ![]() Tak a propos - zauwazylam, ze wygodniejsze do ubierania maluszka sa body kopertowe...tak samo bluzki... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.