|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
qrde jak mozna byc tak zakreconym jak ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3692 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mnie pomogło i od kilku dni nie zauważam już plamień. Spróbuj ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- wydaje mi się, że troszeczkę zleciałam z wagi, w każdym razie mam na pewno mniejszy apetyt. Są momenty, że zmuszam się, by wrzucić coś do układu pokarmowego, bo przykładowo cały dzień nic nie tknęłam... ![]() co do cery, to trudno mi cokolwiek powiedzieć. Mam od kilku lat problemy z trądzikiem + zrogowacenie. Od ponad pół roku łykam tabletki od dermatologa i używam różnych maści i specyfików, głównie na twarz. Raczej wszystko stoi w miejscu
|
||
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny od wczoraj zaczęłam brać yaz. Są to moje pierwsze tabletki anty. Wyczytałam z ulotce że stosowanie leków ziołowych na bazie dziurawca może powodowac osłabienie dzialania yaz. Ja mam małe problemy z trawieniem i codziennie pije sobie herbate ziołową 'verdine' jej skład to: ziele mięty, owoc kolendry, owoc kminku, owoc dzikiej róży, liść palczatki cytrynowej, liść herbaty zielonej, korzeń lukrecji, korzeń mniszka. Jak widac nie ma dziurawca ale czy powinnam zaprzestać picie tej herbaty?
bardzo dobrze sie po niej czuje i nie chciałabym z niej rezygnować. Doradźcie coś
|
#3694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis byłam u dermatologa, powiedział, że Yaz powinny pomóc, jednak efekty będą widoczne po około 3 miesiącach. Dał mi leki, jednak stwierdził, że większą nadzieje widzi w Yaz niz w Isotexinie.... |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam czegoś takiego jak trądzik, ani tym bardziej większych problemów z cerą. Jednak na początku października zdarzyła mi się niewydolność nerwu błędnego, który leczny był sterydami, co podrażniło nerwy, i wyskoczyło mi kilka niespodzianek ![]() Pod koniec czerwca udałam się do dermatologa, nie dostałam zadnych srodków doustnych, a dermatolożka zdążyła zapytać się milion razy, czy aby napewno Yaz nie jest stosowany właśnie z tego powodu. Tradzik leczy sie trzy razy dziennie. Przegotowaną wodą, pastami robionymi na zamówienie i kilkoma maściami - każdą na inną porę dnia. Łyknięcie jednego, różowego Yazu nie załatwi tu sprawy.. (ależ się na mnie zaraz gromy posypią.. )
|
|
|
#3697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Czesc,
ale nabroiłam bardzo proszę o waszą radę, bo palnęłam głupotę.Brałam tabletki Yasminelle, jednak wyjezdzalam pod koniec nad morze wiec lekarz kazał mi łączyc opakowania i dostałam YAZ (taki sam sklad wiec wszystko ok, a po Yasminelle sie troche zle czulam przy przerwach 7dniowych). Ale jak wrocilam to zaczelam bardzo mocno plamic po wzieciu 7 tabletki z opakowania Yaz. I tak sobie w mojej glupiej glowie pomyslalam, ze przeciez wzielam 21 tabletek Yasminelle (a Yaz ma taki sam sklad) wiec teraz wychodzi ze wzielam 28 tabletek (czyli tak jakby opakowanie Yaz) no i wzielam 4 placebo(dziś ostatnią). Z tym ze nie wpadlam na to ze YAZ ma przeciez 24 tabletki czynne a nie 28 !
"Bo śmiałkiem jest ten, kto podejmuje decyzje wbrew obawom, ten, kogo na każdym kroku nękają demony, kogo nurtują rozterki, czy ma rację czy nie. A mimo to działa - bo również wierzy w cuda." kierowca od 18.02.2010
|
|
|
|
#3699 |
|
Przyczajenie
|
Wzielam wlasnie 17 rozowa tabletke i chcialabym jak najszybciej dostac okresu. Nie wiem czy w takim wypadku brac biale tabletki czy w ogole nic. Dodam ze nie bede brala kolejnego opakowania. Prosze o szybka pomoc
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bierz do końca, bo inaczej narobisz sobie w organizmie bałaganu.
|
|
#3701 |
|
Przyczajenie
|
zdaje sobie z tego niestety sprawe ale strasznie zle sie po nich czuje i chce je juz odstawic tylko nie wiem wlasnie ktore rozwiazanie bedzie najlepsze
|
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za pomyłkę, bister.
Zaczęłam od nowa BISTER, jestem przy 8 tabletce i używam prezerwatyw oczywiście, ale jestem ciekawa kiedy zaczną one działać. Nawet przez chwilę nie pomyśłałam, że mogę być zabezpieczona od pierwszej tabletki, tylko ciekawa jestem czy po 7 będę... A teraz z inen beczki, ostatni raz kochałam się z chłopakiem w środę i doszedł we mnie, a w sobote nie wzięłam już pigułki, mam nadzieję że plemniki nie zdołały tyle przeżyć
|
#3703 |
|
Przyczajenie
|
też mam przepisany m.in. Isotrexin - na plecy, bo ponoć jest bardzo silny i mimo, że nie mam do końca wyleczonych, polecam, bo bardzo mi pomogły! Choć uprzedziła mnie dermatolog, że bez względu na lek - blizny pozostaną i jedyną radą jest kosmetyczka
na twarz stosuję Differin, również pomógł. Rzeczywiście masz rację, na jakiekolwiek reakcje ze strony Yaz muszę poczekać
Edytowane przez incognito777 Czas edycji: 2009-07-28 o 23:12 |
|
|
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki znów BISTER??![]() Może po prostu mów opakowanie, skoro to takie trudne słowo |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobra, wiadomo o co chodzi ![]() ja np. nie mogę zakodować sobie, że wycieraczki w samochodzie to wycieraczki, a nie... wykałaczki dla mnie zawsze będą wykałaczkami ![]() przepraszam za offtopa
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
BLISTER* Nie wiem co mi się umyślało
![]()
|
#3708 |
|
Przyczajenie
|
czy brak @ na ostatniej białej tabletce pierwszego opakowania jest powodem do zrobienia testu ciążowego?
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Przyczajenie
|
to moze jeszcze troszkę poczekam, chociaż cenię spokój nade wszystko
|
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
poranek po przyjęciu 3 tabletki placebo pierwszego opakowania godzina 8 - nagła pobudka spowodowana @
![]() więc jest pozytywnie ^^
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
hej,
właśnie kupiłam pierwsze opakowanie tabletek, niestety bądź stety z zażyciem pierwszej muszę poczekac do 10.08 (wtedy teoretycznie dostanę @). Martwią mnie 2 rzeczy: po pierwsze mój TŻ wraca z 3 miesięcznych wakacji 5.09 i z moich obliczeń wynika że akurat wtedy powinnam dostac następnej @ ale wydaje mi się że skoro wytrzymaliśmy tak długo bez seksu to te pare dni nie zrobi nam różnicy, mam przynajmniej taką nadzieje drugą sprawą, która mnie niepokoi jest moja cera, od paru miesięcy mam z nią straszne problemy i po cichu liczę że tabletki mi pomogą w leczeniu (tak wiem, wiem nie jest to żadna metoda ale fajnie jest miec chociaż przez chwilę gładziutką buzię). po przeczytaniu PRAWIE wszystkich postów dowiedziałam się że na początku może byc mały wysyp i bardzo się martwię że mój TŻ akurat wróci na najgorsze ale poczekamy zobaczymy bo w sumie jak stosowalam Yasminelle to nic nie miałam.a tak poza tym dla wszystkich dziewczyn mieszkajacych w katowicach znalazłam aptekę w których YAZ kosztuje niecałe 35 zł, więc nawet nienajgorzej. |
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! MAM PROBLEM!!!!!!!!!!!!
zapomnialam zazyc tabletke z 3 rzedu wiec wg. instrukcji nie robilam przerwy tylko zaczelam kolejne opakowanie i zapomnialam kolejnej tabletki z 1 rzedu i w zwiazku z tym co robic???? bo wlasciwie skoro przerwy nie bylo to nie jest to 1 rząd tylko wychodzi 5 , a tylko przy 1 rzedzie pisze ze istnieje ryzyko CIĄŻY CO ROBIC???/ przerwac??? brac dalej ???? chcialam sie dostac do gina ale okres urlopowy.......... mozna zdechnac , a nikt Cie nie przyjmie
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Przyczajenie
|
Zaczęłam 3 opakowanie Yaz i choć po pierwszym czułam się fatalnie, to teraz czuję się bardzo dobrze. Wreszcie miałam motywację do rzucenia palenia i mój układ krążenia teraz już ma się dobrze, ręce i nogi przestały drętwieć i jest ok
Miałam też straszne zmiany nastroju, słowem byłam straszną zołzą, ale dobry nastrój wrócił i teraz się cieszę że to wszystko przeczekałam a nie zrezygnowałam z tabletek A co najważniejsze, wreszcie skoczyło libido
|
|
|
|
#3717 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam pytanie czy jesli robilam to od 8 tabletki a w pierwszym tygodniu wzielam jedna 10 h za pozno to moge byc w ciazy??Pozniej jeszcze mialam jeden przypadek pod koniec 2 tyg ale o 2/3h za pozno a reszta tabletek regularnie,jestem na 2 placebo i nie mam krwawienia;(ale to pierwsze opakowanie i boli mnie gardlo i sie slabo czuje ale to chyba jakas choroba?? Czekam na odp
|
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! MAM PROBLEM!!!!!!!!!!!!
zapomnialam zazyc tabletke z 3 rzedu wiec wg. instrukcji nie robilam przerwy tylko zaczelam kolejne opakowanie i zapomnialam kolejnej tabletki z 1 rzedu i w zwiazku z tym co robic???? bo wlasciwie skoro przerwy nie bylo to nie jest to 1 rząd tylko wychodzi 5 , a tylko przy 1 rzedzie pisze ze istnieje ryzyko CIĄŻY CO ROBIC???/ przerwac??? brac dalej ???? chcialam sie dostac do gina ale okres urlopowy.......... mozna zdechnac , a nikt Cie nie przyjmie
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co dobrego mi polecił, to zrobić sobie badanie na poziom testosteronu , ale nie wiedział czy to badanie ma sens jak biorę tabsy.Cytat:
)
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2009-07-29 o 18:21 |
||
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, śledzę ten wątek już od jakiegoś czasu...CIężko go przewertować w całości, póki co jestem po 7 pigułce YAZu...dalej mam okres ( tyle że mój normalnie tyle trwa) Gorzej bo strasznie bolą mnie jajniki, ale własnie z ich powodu te piguły. Czy któraś też tak ma , czy to tylko na poczatku?
Mam dwa pytanka: 1) kochałyście się bez innego zabezpieczenia już przy braniu pierwszego listka czy czekałyście do kolejnego cyklu? 2) Tym dziewczynom , którym po tym poprawiły siępiersi - po jakim gdzieś czasie brania ową poprawę zauwazyłyście? Tak z czystej ciekawości;D ![]() wiem że to się non stop przewija i na każdego działa to inaczej...
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

mnie pomogło i od kilku dni nie zauważam już plamień. Spróbuj 
bardzo dobrze sie po niej czuje i nie chciałabym z niej rezygnować. Doradźcie coś

)