Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 23:04   #4681
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość

Te Pstryki mi sie podobają. Jutro chyba tam zadzwonie...
no mnie też, już nie mogę się doczekać jak Ania pokaże zdjęcia.
Stary 2009-07-29, 23:52   #4682
veroeve
Rozeznanie

Ładny avatarek gusiak

Dzięki Beatrice. Tobie życzę pomyślnego rozwoju wydarzeń. Wierzę, że jeśli to nie kwestia gardłowa, która miałabym Wam zostawić skazę na całym życiu, to się dogadacie. A czuję, że to nie jest jedna z tych najgorszych spraw, lecz taka do dogadania.

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2009-07-29 o 23:56
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 01:21   #4683
Elsi81
Zakorzenienie

Hej i jestem z Wami trochę mi zajęło czytanie Was

A więc w poniedziałek odebrałam suknię i znowu babka zabobonem strzeliła w sklepie że suknie musiała wziąć koleżanka żeby przenieść przez próg pierwsze słyszę jak by jej nie było to ciekawe kto by mi przeniósł chyba ona. Mehja Ty też tak miałaś?
Makijaż wyszedł super i co najważniejsze trzymał się calutki Boży dzień tak więc jestem zadowolona.
Teraz trochę spraw pozałatwiałyśmy jeszcze piątek mnie czeka męczący sprzątanie i strojenie kościoła.

aaaa zapomniałabym dopisać że umalowałam włosy i teraz TŻ-et na mnie mówi rzepa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
pstryki odpisali ze czekaja dalej na albumy z introligatorni ale fotki na strone maja wrzucic wiec moze niedlugo zobacze no i wy tez
Super , powiem jedno fotki z mężem macie cudne.

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Ja nawet nie zauważyłam
Ja też chodzi o nieużywanie ą ę ł mnie to nie przeszkadza ale ja sama nie lubię tak pisać i zawsze poprawiam jak widzę że nie tak napisałam.

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
A ja niestety jestem niepocieszona, bo znowu nic nie załatwiłam w Tarze, w sumie mogłam się spodziewać, że właścicielka nie zaszczyci swoją obecnością ponoć przebywa we Włoszech i jest dostępna na tel, tyle, że nie odbiera przy okazji dowiedziałam się o rozpiętość cen bukietów i są one od 80zł do 400zł

dzwoniłam także do pani Ani Carso i pozostaje mi się tylko umówić na konkretny termin
W jakich Włoszech??? Ja dziś z nią rozmawiałam bo byłam w Tarze, kręcą te baby i jedno powiem moja noga tam już nie powstanie.

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Wpadłam, aby się pochwalić, że załatwiłam dziś bardzo sprawnie temat tortu i ciast tort będzie czekoladowy z pyszną bitą śmietaną i kawałeczkami brzoskwiń a pani Ania okazała się przemiłą kobietą
Bardzo miła ja dziś dzwoniłam a że nie odebrała to potem zadzwoniła do mnie to się nazywa kobieta z klasą która dba o swoich klientów. Ja mam 2 krążki w smaku wiśniowym i 2 brzoskwiniowym bo nie mogłam się na jeden zdecydować.

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć ze jest sprawdzony cukiernik na tym forum... Ja musze dopytać na Smykowie czy jest ciasto bo jak to nie to bede musiała sie do niej wybrać. A trzeba jakoś dużo wczesniej?
W Smykowie maja swoje ciasto.
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
To bardzo dobrze, bo sporo ich zamówiłam
Z tego co mówiła to współpracuje i stale dostarcza ciasta do Red i Pod Różą, pewnie gdzieś jeszcze ale tyle wiem na pewno.
Do Novum jeszcze dostarczatak że cieszę się bardzo że będę jej ciasta na swoim weselu miała.

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy białe margaretki do 12 wazonów, sztuka kosztuje tam 3 zł(my zamówiliśmy po jednej gałązce do każdego flakonu-wazony są wąskie i wysokie). Nie wiem jak ceny wyglądają jeśli chodzi o inne kwiaty

Zamawialismy tam bo podobno ceny bardzo przystepne
Dziewczyny zlazłam wczoraj Hurtownię kwiatów za wiązkę margaretek 6,5 płacę a w wiązce jest 5 sztuk. Zamówiłam tam kwiaty do kościoła. Podaję adres ul Kilińskiego 26a to jest w podwórku tam gdzie jest "ROZWÓJ".

Cytat:
Musiałam się prosić ale pokazuje zdjęcia moich butków. Robione niestety telefonem
Śliczne buciki

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Aha zawzięłam się i od wtorku biorę się za odchudzanie, i to na maxa, trzymajcie za mnie kciuki bo do zrzucenia mam 10 kg, ale z pięciu też będę zadowolona. Zaczełabym już wcześniej ale jak odmówie sobie jedzenia na weselu Elsi, nie da rady
Cieszę się że będziesz

Veroeve trzymaj się cieplutko jesteś silną kobietą i nie dasz się chorobie ja wierze że wszystko dobrze będzie.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-30 o 01:24
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 07:48   #4684
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
no mnie też, już nie mogę się doczekać jak Ania pokaże zdjęcia.
uwierz mi ze ja tez

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość

Super , powiem jedno fotki z mężem macie cudne.

hej podziwiam że znalazłas czas zeby do nas zajzec a tym bardziej na nadrobienie zaleglosci
nie zazdroszcze ci piatku dzien przed slubem jeszcze sie tak meczyc

dzieki, tak bym chciala zobaczyc juz reszte zdjec...

to juz pojutrze jak tam ze stresem? trzymam kciuki za pogode i wogóle żeby wszystko było tak jak sobie wymarzyłaś
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 08:49   #4685
ninuska
Zadomowienie

hej kobietki biore się za nadrabianie bo jestem dzień do tyłu. Nie mieliśmy neta wczoraj. Znowu

kasiuni_a butki fajowe. Ja bym się jednak bała,że mi ze stopy zlecą (chude mam nużyny).
azakowana piękne fryzurki.eh............
veroeve bardzo pomysłowa sprawa jeśli chodzi o zawieszki Tym bardziej,że będzie tyle okazji do toastów
mehja no faktycznie,że koleś niepoważny.Przecież za to się mu płacił,żeby robił tak,jak chce klient a nie na swoje widzi mi się. Mam nadzieję,że uda się wam coś z tym zrobić.
madziaciu za fotografa płace dokładnie nie wiem ile ale od 900-1300-zależy od wielkości albumu. Jeszcze sie do końca nad tym nie zastanawialiśmy Ale oglądaliśmy fotki w tym albumie za 1300 to jak dla mnie jest za duży (wielka księga ok 30x35 cm i gruba z 10 cm bo to ten skórzany w twardych oprawach i kartach).Cena oczywiście obejmuje też parcę fotografa
Justys nie miałam okazji pić tej wódki. Też się zastanawiamy jaką by tu sobie sprawić.
beatrice1234 trzymam kciuki za wytrwanie w postanowieniu

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-07-30 o 09:28
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:15   #4686
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Azakowana tam gdzie jest podłozona muzyka np. podczas zyczen czy wychodzenia z domu to nie slychac zadnych głosów tylko ta muzykę
Mehja to jeżeli leci sama muzyka to spokojnie można ją zastąpić nowym podkładem a kamerzysta o tym powinien wiedzieć skoro ja - totalny laik w tej sprawie to wiem
Gorzej by było, gdyby muzyka była przepleciona z głosami naturalnymi wesela

Cytat:
Super Elsi, że zajrzałaś w tym przedślubnym szaleństwie Mam nadzieje, że pogoda Wam dopisze, wszystko będzie tak jak zaplanowaliście i będziesz miała o czym opowiadać po ślubie
Stary 2009-07-30, 09:56   #4687
przeddzidzie
Raczkowanie

Przeczytałam znowu dużo postów na raz i nie wiem już co miałam pisać...

Veroeve trzymam kciuki żeby wszystko było z Twoim zdrowiem jak najlepiej!

My za fotografa płacimy 1500 zł. Mamy wszystkie zdjęcia na płytce. Chyba 20 w większym formacie i dwa albumy 10x15 tylko nie wiem ile to jest dokładnie zdjęć. Może ok 80-100.
Kamerzystę mamy osobno i płacimy 1000 zł.

Elsi miło, że udało Ci się zajrzeć w całym tym natłoku przedślubnych zajęć. Będę trzymała kciuki za pogodę i organizację w Novum

Edytowane przez przeddzidzie
Czas edycji: 2009-07-30 o 10:02
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:27   #4688
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hej dziewczyny w ten słoneczny poranek
Elsi fajnie ze zajrzałas do nas Dopisze ta hurtownie kwiatów na pierwsza strone moze sie przyda.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:37   #4689
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A więc w poniedziałek odebrałam suknię i znowu babka zabobonem strzeliła w sklepie że suknie musiała wziąć koleżanka żeby przenieść przez próg pierwsze słyszę jak by jej nie było to ciekawe kto by mi przeniósł chyba ona. Mehja Ty też tak miałaś?
nie

Cytat:

W jakich Włoszech??? Ja dziś z nią rozmawiałam bo byłam w Tarze, kręcą te baby i jedno powiem moja noga tam już nie powstanie.
a zaliczkę ci oddali?

Cytat:

Dziewczyny zlazłam wczoraj Hurtownię kwiatów za wiązkę margaretek 6,5 płacę a w wiązce jest 5 sztuk. Zamówiłam tam kwiaty do kościoła. Podaję adres ul Kilińskiego 26a to jest w podwórku tam gdzie jest "ROZWÓJ".
.
to b.niedrogo. Ja na targu u tej kwiaciarki płaciłam 3zł za gałazkę.

Cytat:
Mehja to jeżeli leci sama muzyka to spokojnie można ją zastąpić nowym podkładem a kamerzysta o tym powinien wiedzieć skoro ja - totalny laik w tej sprawie to wiem
Gorzej by było, gdyby muzyka była przepleciona z głosami naturalnymi wesela
tak tylko on teraz nie odbiera telefonów więc raczej już nic z tą płytą nie zrobi. Ściągnę jakiś program do tego i może samej mi się uda

Elsi tak w ogóle to jak samopoczucie? Dopiero co ja miałam 2 dni do ślubu a już prawie 3 tyg minęły. Pierwszy taniec przećwiczony? Nie mogę się doczekać twojej relacji. Pogodę chyba będziesz miała piękną.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-30 o 10:39
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:40   #4690
ninuska
Zadomowienie

justys1358 o własnie, ta hurtownia kwiatów na pewno bedzie pomocna.

Stary 2009-07-30, 10:45   #4691
michel82
Wtajemniczenie

Witam i ja!!!
Wczoraj byliśmy u teściów i znowu się zaczęło Temat noclegów dla gości. Czy już coś załatwiliśmy w tej sprawie, czy będą mieli gdzie spać, bo będzie kilka osób, które na pewno do samego rana nie wytrzymają. Przecież mnie szlak trafi Jak na początku moja mama pytała, czy ma to być lokal z pokojami, to cały czas mówili, że nie, a teraz wszystko wychodzi Wiedziałam, że tak będzie Nie wiem co my mamy teraz zrobić Wczoraj wspomnieliśmy coś o noclegach w internacie, to teść tylko kręcił nosem, bo to warunki nieodpowiednie, za niski standard itd. Dziewczyny mówię Wam, że już mam tego wszystkiego dosyć

Później został poruszony temat wódki. I teść znowu swoje. Pałacowa i żadna inna. My myśleliśmy już bardzo poważnie nad Żołądkową Gorzką de Luxe, ale oczywiście jemu to nie odpowiada Sprawdzaliśmy ceny i między Żołądkową a Pałacową jest 4 zł różnicy, jak dla nas to dużo. Choć teściu stwierdził, że on maksymalnie może dać za wódkę 30zł. Pytał ile zamierzamy tej wódki kupić na jeden dzień. TŻ powiedział, że myślimy o 150-170 butelkach, bo tak liczyliśmy. Jesteśmy zdania, że lepiej, żeby zostało, niż brakło. Oczywiście teść stwierdził, że to zdecydowanie za dużo, bo skoro jest proszone 120 osób, to ma być 120 butelek wódki. On z góry zakłada, że to wystarczy, mało tego że jeszcze połowa zostanie. Ja już nie mogę
W niedzielę razem z rodzicami TŻ-a jedziemy do Ostrowca, na spotkanie z właścicielką lokalu, a później do moich rodziców na obiad. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że rodzice TŻ-a nie widzieli w ogóle sali, tyle tylko co na zdjęciach. Boję się, że jak zobaczą okolicę, to znowu mogą być problemy

Elsi super, że udało Ci się do nas zajrzeć. Będę trzymała kciuki za piękną pogodę w sobotę.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:54   #4692
azakowana
Zakorzenienie

Michel a co twój narzeczony na to?
Kurcze Wy się im w ogóle postawić nie możecie? Mówiliście im jakie macie zdanie na ten temat w ogóle, czy po prostu wysłuchujecie ich narzekań i na tym się kończy?
A co do alkoholu to teść ma razję - na 120 osób spokojnie Wam wystarczy 120 butelek i jeszcze zostanie - zobaczysz

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-07-30 o 10:55
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:59   #4693
michel82
Wtajemniczenie

Mój TŻ trzyma oczywiście moją stronę. Mówiliśmy im o tym, ale co z tego, skoro to oni (a właściwie teść) dają na to wszystko kasę, więc za wiele nie mamy w tej sprawie do powiedzenia. To jest zupełnie inna gadka niż z moimi rodzicami. Oni szanują nasze zdanie i zrobiliby wszystko, żeby było tak jak my chcemy, teście niestety nie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Aga a co do alkoholu, to chcemy więcej z tego względu, że już wiem, że na bramki trochę pójdzie (wiem przynajmniej o 4 bramkach u mnie), poza tym chcemy dać orkiestrze, kamerzyście i fotografowi po butelce, więc kolejne 7 butelek na to pójdzie, a poza tym dużo wódki pójdzie na oczepinach podczas różnego rodzaju zabaw. Jak wstępnie obliczyliśmy to będzie około 20 butelek. Dlatego chcemy się zabezpieczyć większą ilością alkoholu, bo wątpię, że w razie braku ktoś poleci do Tesco

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:02   #4694
azakowana
Zakorzenienie

U nas było 125 osób na weselu, była jedna bramka, każdej rodzinie na wyjście dawaliśmy butelkę wódki, zespół dostał 4 - dla każdego członka zespołu jedna, kamerzysta dostał dwie, i jeszcze nam zostało na niedzielę - a mieliśmy 108 butelek wódki w sumie
Stary 2009-07-30, 11:07   #4695
michel82
Wtajemniczenie

A mieliście dzieci na weselu??

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

U nas będzie dużo młodzieży i wiem, że jak starsi nie wypiją dużo, to młodzież na pewno podgoni. Znam to towarzystwo bardzo dobrze i wiem co się dzieje na weselach (zarówno z mojej jak i TŻ-a rodziny).

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:10   #4696
mehja
Zakorzenienie

Michel82 akurat co do wódki to teść ma rację. My na 115 osób mieliśmy 140 butelek i zostało 70! A goście na prawdę sporo pili. A dużo poszło na szlabany i większość osób jeszcze dostało do domu po butelce i zespołowi też daliśmy. U nas było b. dużo młodzieży spoooro pijącej

A co do noclegów to skoro nie chcą nocować gości w internacie to może w Venus? Byłoby bliziutko i standard sporo większy ale i wydatek też ale skoro tak chcą...
Stary 2009-07-30, 11:12   #4697
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Noclegi są też w Panoramie, ale to dość daleko...

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:14   #4698
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

No mu tak myslimy na pare po 1,5 l.na 2 dni. I teraz chcemy kupic 200 butelek. Wesele liczac 130 os. Tez chcemy dac zespołowi, kamerzyscie i na zabawy wiec pojdzie tego troche.
Stary 2009-07-30, 11:19   #4699
ninuska
Zadomowienie

michel82 co do wódki to popieram dziewczyny,ze to troche przydużo. Kurcze,jak można byc takim nieugietym( myslę o teściu). Fatk,że płaci za imprezę,ale moi rodzice też płacą a nie ja i nie wyobrażam sobie ( i nigdy nie było takiej sytuacj) by mi ktos cokolwiek narzucał.Niestety ludzi sie nie zmieni i teściów nie wybiera Trzymam kciuki, byście się porozumieli i w sprawie alkoholu i w kazdej innej kwestii.

A co z tym hotelem Hutnik czy jakis tak?? Może tam by ulokować tych gości?? Kurcze,jak by mi ktos fundował lulanie to bym mu jeszcze dziękowała,że do domu nie musze sie tłuc nad ranem np. w autokarze (byłam już na takiej imprezie-kiepsko się wraca,ojjjj kiepsko)

Stary 2009-07-30, 11:20   #4700
michel82
Wtajemniczenie

Venus odpada, bo w tym dniu jest wesele i nie ma możliwości wynajęcia tam pokoi, bo w pierwszej kolejności goście z tamtego wesela wynajmują.
Panorama jest faktycznie za daleko, ale jest tam sporo pokoi, więc może i byłaby szansa żeby coś wynająć.
Myśleliśmy o Szewnie, tam na ul. Armii Krajowej mają cały domek do wynajęcia, ale tam też jest kawałek i nie wiem, czy standard się spodoba.
Moja mama już w nerwach kiedyś powiedziała, że jak im to nie pasuje, to zawsze zostaje Łysica, tam już jest wysoki standard, bo w końcu to hotel ***

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:21   #4701
azakowana
Zakorzenienie

Ale pomyślcie przez chwilę - ile może wypić normalny człowiek na takim weselu. butelka to jest naprawdę bardzo dużo. U nas na weselu młodzieży było niewiele (jak to młodzież nadgoni - dzieciaki 16-17 letnie będą nadrabiały za dorosłych - daj spokój), ale za to mieliśmy dużo naszych znajomych ze studiów czyli ludzie 26-27 lat.
Stary 2009-07-30, 11:23   #4702
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pomyślcie przez chwilę - ile może wypić normalny człowiek na takim weselu. butelka to jest naprawdę bardzo dużo. U nas na weselu młodzieży było niewiele (jak to młodzież nadgoni - dzieciaki 16-17 letnie będą nadrabiały za dorosłych - daj spokój), ale za to mieliśmy dużo naszych znajomych ze studiów czyli ludzie 26-27 lat.
Aga ale ja mówię o takiej młodzieży powyżej 18 lat. W przedziale wiekowym 18-27. Takich osób będzie około 30.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:24   #4703
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Venus odpada, bo w tym dniu jest wesele i nie ma możliwości wynajęcia tam pokoi, bo w pierwszej kolejności goście z tamtego wesela wynajmują.
Panorama jest faktycznie za daleko, ale jest tam sporo pokoi, więc może i byłaby szansa żeby coś wynająć.
Myśleliśmy o Szewnie, tam na ul. Armii Krajowej mają cały domek do wynajęcia, ale tam też jest kawałek i nie wiem, czy standard się spodoba.
Moja mama już w nerwach kiedyś powiedziała, że jak im to nie pasuje, to zawsze zostaje Łysica, tam już jest wysoki standard, bo w końcu to hotel ***
Michela skoro teściu płaci to niech teściu sobie wybierze miejsce dla swoich gości, tylko postaw sprawę jasno, ze Twoi rodzice się do tego nie dołożą

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Aga ale ja mówię o takiej młodzieży powyżej 18 lat. W przedziale wiekowym 18-27. Takich osób będzie około 30.
- no to to już nie jest młodzież - u nas było mniej więcej tyle samo
Stary 2009-07-30, 11:26   #4704
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Michela skoro teściu płaci to niech teściu sobie wybierze miejsce dla swoich gości, tylko postaw sprawę jasno, ze Twoi rodzice się do tego nie dołożą
Na pewno się nie dołożą. Bo niby z jakiej racji??? Z mojej strony wszyscy goście są miejscowi (poza moją siostrą ze śląska, ale akurat ona z mężem będzie nocować u swoich rodziców). Rodzina, która przyjedzie z Irlandii też ma gdzie nocować, bo mają rodzinę i nie będzie problemu.
Tu chodzi tylko o gości ze strony TŻ-a, więc niech teściu za nich płaci i tyle.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:33   #4705
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno się nie dołożą. Bo niby z jakiej racji??? Z mojej strony wszyscy goście są miejscowi (poza moją siostrą ze śląska, ale akurat ona z mężem będzie nocować u swoich rodziców). Rodzina, która przyjedzie z Irlandii też ma gdzie nocować, bo mają rodzinę i nie będzie problemu.
Tu chodzi tylko o gości ze strony TŻ-a, więc niech teściu za nich płaci i tyle.
No dokładnie i jak placi to niech opłaci nocleg gosciom jaki tylko chce
Stary 2009-07-30, 11:36   #4706
michel82
Wtajemniczenie

Dobra, ja uciekam. Idę do spółdzielni zapłacić za mieszkanie, a przy okazji zrobię zakupy na dzisiejszy obiad. Później do Was zajrzę.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-07-30, 11:44   #4707
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
ale w Venus jest 30 pokoi i na pewno nie wszystkie będą zajęte przez gości weselnych bo to trochę nierealne, ok.60 osób żeby nocowało, to wyjdzie ponad 3 tys za noclegi

Cytat:
u nas własnie tyle było
Stary 2009-07-30, 11:53   #4708
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U nas jest wódki dużo za dużo kupione, bo na 160 osób, wesele dwudniowe mamy 190 butelek 0,5l. Młodych osób też mamy bardzo dużo, ale jestem pewna że sporo z tego zostanie

Idziemy dziś odebrać obrączki, bo już są gotowe, a od 1 do 9 sierpnia pracownia będzie nieczynna. poza tym mamy dziś kupić kamizelkę z musznikiem i buty dla Tżta.
Wyobraźcie sobie, że zrobił mi taką niespodziankę, że kupił sobie garnitur w tamtym tygodniu i nic sie nie przyznał Według niego to wspaniała niespodzianka a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał

Weszłam wczoraj do paryżanki żeby się umówić na przymiarkę na poniedziałek i dowiedziałam się całkiem w sumie przypadkiem, że już przy pierwszych poprawkach krawieckich trzeba wpłacić całą resztę za sukienkę szkoda że od razu tego nie mówiły.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:54   #4709
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ale w Venus jest 30 pokoi i na pewno nie wszystkie będą zajęte przez gości weselnych bo to trochę nierealne, ok.60 osób żeby nocowało, to wyjdzie ponad 3 tys za noclegi
mozliwe u nas własnie tyle osób nocowało w pałacu no dokładnie to 59

Cytat:
U nas jest wódki dużo za dużo kupione, bo na 160 osób, wesele dwudniowe mamy 190 butelek 0,5l. Młodych osób też mamy bardzo dużo, ale jestem pewna że sporo z tego zostanie

Idziemy dziś odebrać obrączki, bo już są gotowe, a od 1 do 9 sierpnia pracownia będzie nieczynna. poza tym mamy dziś kupić kamizelkę z musznikiem i buty dla Tżta.
Wyobraźcie sobie, że zrobił mi taką niespodziankę, że kupił sobie garnitur w tamtym tygodniu i nic sie nie przyznał Według niego to wspaniała niespodzianka a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał

Weszłam wczoraj do paryżanki żeby się umówić na przymiarkę na poniedziałek i dowiedziałam się całkiem w sumie przypadkiem, że już przy pierwszych poprawkach krawieckich trzeba wpłacić całą resztę za sukienkę szkoda że od razu tego nie mówiły.
to niezłą niespodzianke ci zrobil a jesli chodzi o suknie to u mnie tez tak bylo bo niby nie mozna im dac do poprawek nie swojej sukienki i musialam podpisac nowa taka niby umowe ze zlecam im poprawki

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-07-30 o 11:58
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:58   #4710
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Jakby moja tak cudowała, to bym jej cos powiedziała. Powinni wczesniej pomyslec o tym, a teraz wkurzaja wszystkich dookoła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości