|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Ładny avatarek gusiak
![]() Dzięki Beatrice. Tobie życzę pomyślnego rozwoju wydarzeń. Wierzę, że jeśli to nie kwestia gardłowa, która miałabym Wam zostawić skazę na całym życiu, to się dogadacie. A czuję, że to nie jest jedna z tych najgorszych spraw, lecz taka do dogadania.
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-29 o 23:56 |
|
|
|
#4683 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej i jestem z Wami trochę mi zajęło czytanie Was
A więc w poniedziałek odebrałam suknię i znowu babka zabobonem strzeliła w sklepie że suknie musiała wziąć koleżanka żeby przenieść przez próg pierwsze słyszę jak by jej nie było to ciekawe kto by mi przeniósł chyba ona. Mehja Ty też tak miałaś?Makijaż wyszedł super i co najważniejsze trzymał się calutki Boży dzień Teraz trochę spraw pozałatwiałyśmy jeszcze piątek mnie czeka męczący sprzątanie i strojenie kościoła. aaaa zapomniałabym dopisać że umalowałam włosy i teraz TŻ-et na mnie mówi rzepa Cytat:
![]() Ja też chodzi o nieużywanie ą ę ł mnie to nie przeszkadza ale ja sama nie lubię tak pisać i zawsze poprawiam jak widzę że nie tak napisałam.Cytat:
Ja dziś z nią rozmawiałam bo byłam w Tarze, kręcą te baby i jedno powiem moja noga tam już nie powstanie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Veroeve trzymaj się cieplutko jesteś silną kobietą i nie dasz się chorobie ja wierze że wszystko dobrze będzie. Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-30 o 01:24 |
||||||||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
uwierz mi ze ja tez
![]() Cytat:
hej podziwiam że znalazłas czas zeby do nas zajzec a tym bardziej na nadrobienie zaleglosci ![]() nie zazdroszcze ci piatku dzien przed slubem jeszcze sie tak meczycdzieki, tak bym chciala zobaczyc juz reszte zdjec... to juz pojutrze |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
biore się za nadrabianie bo jestem dzień do tyłu. Nie mieliśmy neta wczoraj. Znowu![]() kasiuni_a butki fajowe. Ja bym się jednak bała,że mi ze stopy zlecą (chude mam nużyny). azakowana piękne fryzurki.eh............ veroeve bardzo pomysłowa sprawa jeśli chodzi o zawieszki Tym bardziej,że będzie tyle okazji do toastów![]() mehja no faktycznie,że koleś niepoważny.Przecież za to się mu płacił,żeby robił tak,jak chce klient a nie na swoje widzi mi się. Mam nadzieję,że uda się wam coś z tym zrobić. madziaciu za fotografa płace dokładnie nie wiem ile ale od 900-1300-zależy od wielkości albumu. Jeszcze sie do końca nad tym nie zastanawialiśmy Ale oglądaliśmy fotki w tym albumie za 1300 to jak dla mnie jest za duży (wielka księga ok 30x35 cm i gruba z 10 cm bo to ten skórzany w twardych oprawach i kartach).Cena oczywiście obejmuje też parcę fotografa![]() Justys nie miałam okazji pić tej wódki. Też się zastanawiamy jaką by tu sobie sprawić. beatrice1234 trzymam kciuki za wytrwanie w postanowieniu
K.CZ. (F). ![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-07-30 o 09:28 |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej by było, gdyby muzyka była przepleciona z głosami naturalnymi wesela ![]() Super Elsi, że zajrzałaś w tym przedślubnym szaleństwie Mam nadzieje, że pogoda Wam dopisze, wszystko będzie tak jak zaplanowaliście i będziesz miała o czym opowiadać po ślubie
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam znowu dużo postów na raz i nie wiem już co miałam pisać...
Veroeve trzymam kciuki żeby wszystko było z Twoim zdrowiem jak najlepiej! My za fotografa płacimy 1500 zł. Mamy wszystkie zdjęcia na płytce. Chyba 20 w większym formacie i dwa albumy 10x15 tylko nie wiem ile to jest dokładnie zdjęć. Może ok 80-100. Kamerzystę mamy osobno i płacimy 1000 zł. Elsi miło, że udało Ci się zajrzeć w całym tym natłoku przedślubnych zajęć. Będę trzymała kciuki za pogodę i organizację w Novum
Syneczek Edytowane przez przeddzidzie Czas edycji: 2009-07-30 o 10:02 |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny w ten słoneczny poranek
![]() Elsi fajnie ze zajrzałas do nas Dopisze ta hurtownie kwiatów na pierwsza strone moze sie przyda.
|
|
|
|
#4689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc raczej już nic z tą płytą nie zrobi. Ściągnę jakiś program do tego i może samej mi się uda ![]() Elsi tak w ogóle to jak samopoczucie? Dopiero co ja miałam 2 dni do ślubu a już prawie 3 tyg minęły. Pierwszy taniec przećwiczony? Nie mogę się doczekać twojej relacji. Pogodę chyba będziesz miała piękną. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-30 o 10:39 |
||||
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
justys1358 o własnie, ta hurtownia kwiatów na pewno bedzie pomocna.
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja!!!
Wczoraj byliśmy u teściów Wczoraj wspomnieliśmy coś o noclegach w internacie, to teść tylko kręcił nosem, bo to warunki nieodpowiednie, za niski standard itd. Dziewczyny mówię Wam, że już mam tego wszystkiego dosyć Później został poruszony temat wódki. I teść znowu swoje. Pałacowa i żadna inna. My myśleliśmy już bardzo poważnie nad Żołądkową Gorzką de Luxe, ale oczywiście jemu to nie odpowiada W niedzielę razem z rodzicami TŻ-a jedziemy do Ostrowca, na spotkanie z właścicielką lokalu, a później do moich rodziców na obiad. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że rodzice TŻ-a nie widzieli w ogóle sali, tyle tylko co na zdjęciach. Boję się, że jak zobaczą okolicę, to znowu mogą być problemy Elsi super, że udało Ci się do nas zajrzeć. Będę trzymała kciuki za piękną pogodę w sobotę.
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Michel a co twój narzeczony na to?
Kurcze Wy się im w ogóle postawić nie możecie? Mówiliście im jakie macie zdanie na ten temat w ogóle, czy po prostu wysłuchujecie ich narzekań i na tym się kończy? A co do alkoholu to teść ma razję - na 120 osób spokojnie Wam wystarczy 120 butelek i jeszcze zostanie - zobaczysz
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-30 o 10:55 |
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ trzyma oczywiście moją stronę. Mówiliśmy im o tym, ale co z tego, skoro to oni (a właściwie teść) dają na to wszystko kasę, więc za wiele nie mamy w tej sprawie do powiedzenia. To jest zupełnie inna gadka niż z moimi rodzicami. Oni szanują nasze zdanie i zrobiliby wszystko, żeby było tak jak my chcemy, teście niestety nie
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Aga a co do alkoholu, to chcemy więcej z tego względu, że już wiem, że na bramki trochę pójdzie (wiem przynajmniej o 4 bramkach u mnie), poza tym chcemy dać orkiestrze, kamerzyście i fotografowi po butelce, więc kolejne 7 butelek na to pójdzie, a poza tym dużo wódki pójdzie na oczepinach podczas różnego rodzaju zabaw. Jak wstępnie obliczyliśmy to będzie około 20 butelek. Dlatego chcemy się zabezpieczyć większą ilością alkoholu, bo wątpię, że w razie braku ktoś poleci do Tesco
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
U nas było 125 osób na weselu, była jedna bramka, każdej rodzinie na wyjście dawaliśmy butelkę wódki, zespół dostał 4 - dla każdego członka zespołu jedna, kamerzysta dostał dwie, i jeszcze nam zostało na niedzielę - a mieliśmy 108 butelek wódki
w sumie
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
A mieliście dzieci na weselu??
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- U nas będzie dużo młodzieży i wiem, że jak starsi nie wypiją dużo, to młodzież na pewno podgoni. Znam to towarzystwo bardzo dobrze i wiem co się dzieje na weselach (zarówno z mojej jak i TŻ-a rodziny).
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Michel82 akurat co do wódki to teść ma rację. My na 115 osób mieliśmy 140 butelek i zostało 70! A goście na prawdę sporo pili. A dużo poszło na szlabany i większość osób jeszcze dostało do domu po butelce i zespołowi też daliśmy. U nas było b. dużo młodzieży spoooro pijącej
A co do noclegów to skoro nie chcą nocować gości w internacie to może w Venus? Byłoby bliziutko i standard sporo większy ale i wydatek też ale skoro tak chcą... |
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Noclegi są też w Panoramie, ale to dość daleko...
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
No mu tak myslimy na pare po 1,5 l.na 2 dni. I teraz chcemy kupic 200 butelek. Wesele liczac 130 os. Tez chcemy dac zespołowi, kamerzyscie i na zabawy wiec pojdzie tego troche.
|
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
michel82 co do wódki to popieram dziewczyny,ze to troche przydużo. Kurcze,jak można byc takim nieugietym( myslę o teściu). Fatk,że płaci za imprezę,ale moi rodzice też płacą a nie ja i nie wyobrażam sobie ( i nigdy nie było takiej sytuacj) by mi ktos cokolwiek narzucał.Niestety ludzi sie nie zmieni i teściów nie wybiera
A co z tym hotelem Hutnik czy jakis tak?? Może tam by ulokować tych gości?? Kurcze,jak by mi ktos fundował lulanie to bym mu jeszcze dziękowała,że do domu nie musze sie tłuc nad ranem np. w autokarze (byłam już na takiej imprezie-kiepsko się wraca,ojjjj kiepsko)
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
Venus odpada, bo w tym dniu jest wesele i nie ma możliwości wynajęcia tam pokoi, bo w pierwszej kolejności goście z tamtego wesela wynajmują.
Panorama jest faktycznie za daleko, ale jest tam sporo pokoi, więc może i byłaby szansa żeby coś wynająć. Myśleliśmy o Szewnie, tam na ul. Armii Krajowej mają cały domek do wynajęcia, ale tam też jest kawałek i nie wiem, czy standard się spodoba. Moja mama już w nerwach kiedyś powiedziała, że jak im to nie pasuje, to zawsze zostaje Łysica, tam już jest wysoki standard, bo w końcu to hotel ***
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pomyślcie przez chwilę - ile może wypić normalny człowiek na takim weselu. butelka to jest naprawdę bardzo dużo. U nas na weselu młodzieży było niewiele (jak to młodzież nadgoni - dzieciaki 16-17 letnie będą nadrabiały za dorosłych - daj spokój
), ale za to mieliśmy dużo naszych znajomych ze studiów czyli ludzie 26-27 lat.
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu chodzi tylko o gości ze strony TŻ-a, więc niech teściu za nich płaci i tyle.
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, ja uciekam. Idę do spółdzielni zapłacić za mieszkanie, a przy okazji zrobię zakupy na dzisiejszy obiad. Później do Was zajrzę.
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas własnie tyle było |
|
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas jest wódki dużo za dużo kupione, bo na 160 osób, wesele dwudniowe mamy 190 butelek 0,5l. Młodych osób też mamy bardzo dużo, ale jestem pewna że sporo z tego zostanie
![]() Idziemy dziś odebrać obrączki, bo już są gotowe, a od 1 do 9 sierpnia pracownia będzie nieczynna. poza tym mamy dziś kupić kamizelkę z musznikiem i buty dla Tżta. Wyobraźcie sobie, że zrobił mi taką niespodziankę, że kupił sobie garnitur w tamtym tygodniu i nic sie nie przyznał Według niego to wspaniała niespodzianka a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał![]() Weszłam wczoraj do paryżanki żeby się umówić na przymiarkę na poniedziałek i dowiedziałam się całkiem w sumie przypadkiem, że już przy pierwszych poprawkach krawieckich trzeba wpłacić całą resztę za sukienkę szkoda że od razu tego nie mówiły.
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jesli chodzi o suknie to u mnie tez tak bylo bo niby nie mozna im dac do poprawek nie swojej sukienki i musialam podpisac nowa taka niby umowe ze zlecam im poprawki
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-07-30 o 11:58 |
||
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby moja tak cudowała, to bym jej cos powiedziała. Powinni wczesniej pomyslec o tym, a teraz wkurzaja wszystkich dookoła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

pierwsze słyszę jak by jej nie było to ciekawe kto by mi przeniósł chyba ona. Mehja Ty też tak miałaś?
ale fotki na strone maja wrzucic wiec moze niedlugo zobacze no i wy tez
przy okazji dowiedziałam się o rozpiętość cen bukietów i są one od 80zł do 400zł 

....

a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał