Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 09:41   #4351
ineczka7
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Ja też nie zamierzam czatować - kupiłam beżowego plunga tylko dlatego, że dziewczyna kupiła 3 rozmiary i miała odsyłać mój rozmiar - czyli fart Ale w sumie i tak z jakości i kroju nie jestem zadowolona [/quote]
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]A jakość przypomina mi mojego starego atlantica, którego kupiłam za 30zł ... taki bawełniany, przyjemny, ale szybko był do wyrzucenia. [/quote]
ja z kroju znowu byłam bardzo zadowolona.

Ale jakość to nie jest coś za co chcę dawać 100zł.

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Mnie najbardziej w tym wszystkim wkurza nie te wzorki dziwne, nie brak paragonów, ale to, że w sklepie będą tylko "krótkie serie".
Gdyby były normalne kolekcje "półroczne" i bazówka to mi by było wszystko jedno - mogłabym kupować same bazowe, ozdobić sobie mogę sama :P [/quote]
a mi chyba zaczyna być wszystko jedno, niech nie robi serii bazowej jeśli jej się nie podoba, w końcu to ona decyduje, niech robi po dwa staniki w każdym rozmiarze, w końcu wystarczy jak ostanikuje 50 babeczek, dżisas, zdobędzie sobie nowe klientki, po co jej jakieś dziewuchy z lobby, które mają czelność mieć wymagania. Bierze się to co dają, się nie gada.

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]
Ciesze się że weszła kolekcja Cleo oraz Showgirls, fajnie że powstały nowe sklepy m.in z gossardem i ruby pink ... poza tym ja chyba pozostanę przy kupowaniu z ebaya i przerabianiu - przynajmniej kieszeń nie ucierpi i nie bede się denerwować tym wszystkim ... [/QUOTE]
właśnie mnie natchnęłaś, przejrzałam allegro, zamiast 70gg czy 70h które dostać jest trudno w normalnych cenach poszukałam większych obwodów. Staniki la senzy można dostać w 80e za 20-30zł. Za taką lumpeksową kasę to ja sobie naprawdę mogę spędzić te 3h na przerabianiu obwodu i misek (co i tak przy panaszkach do tej pory robiłam).
Myślałam, że nie będę musiała tego robić :/

Ale podobnie jak Ty cieszę się z Showgirls i z Ruby Pink (i z Pour Moi, widziałyście to cudo: http://www.figleaves.com/uk/product....uct_id=PM-9500 ? ) - u nich mam coś mniej więcej w swoim stylu (chociaż moim stylem są raczej maskaradki..) i nie muszę się z nikim bić...

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Kurde jak coś nie tak to porównanie bo innym też tak się zdarza .. ciekawe dlaczego z kolekcjami tak nie porówna [/QUOTE]
ja ogólnie przestaję rozumieć zachowanie Ewy.

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
A ja sobie myślę.... tak od rana, nie wiem czy klarownie, bo spałam znowu tylko 5 godzin, że ta Pani zwyczajnie się nie wyrabia. Powinna przede wszystkim zainwestować konkretnie. Ja przy sklepie netowym też to musiałam zrobić. Bez tego się nie da. Ktoś wejdzie, zobaczy, że 2 rozmiary i pójdzie. Wybór to podstawa. Wiadomo, że tej kasy nikt nie ma jak lodu, bo jakby miał, to by interesu nie otwierał, myślę sobie. Ale ona została tak wypromowana, tak bardzo jest o niej głośno, że kredyt na szwalnię i personel, dostałaby moim zdaniem z palcem w ....
Bo oprócz pomysłu, jakości (chociaż coraz częściej czytam o potknięciach) i marketingu, który nota bene zrobiły jej same klientki, trzeba mieć też jakiś program rozwojowy.
Ja osobiście Effuniaka nie próbowałam. Nie polowałam ani nic, bo to mi jakoś tak... uwłacza.
Z drugiej strony rozumiem dziewczyny, którym rozmiar nie pozwala na wielki wybór. Ale ani ten stanik nie jest jakoś specjalnie tani. U mnie w sklepie można kupić dużo fajniejsze taniej, ani urodziwy (ale to tylko moje zdanie).
Natomiast wiem dokładnie co się czuje, kiedy od przedsięwzięcia zależy wszystko. U mnie tak jest. Cieszę się, kiedy przychodzi zamówienie. Patrzę wtedy na moje dzieciaki i myślę, że dam radę.
I mimo wszystko życzę Ewie powodzenia. Początki bywają trudne. A najłatwiej być klientem
Pozdrawiam porannie
Agnieszko, ale Ty mówisz wyraźnie: dopiero zaczynam, nie ma pieniędzy, poczekajcie i będzie. I w tym wszystkim idziesz nam - klientkom, na rękę. Pozwalasz uczestniczyć w zamawianiu towaru (czyli po raz pierwszy nie mam sytuacji zastanawiania się, czy właścicielka sklepu ma podobny do mnie gust, bo właścicielka przed zakupem konsultuje ze mną zamówienie...), doradzasz, nie wciskasz nic na siłę Masz takie normalno-ludzkie podejście - i to Ci się chwali. Pamiętam jak na początku naskoczyłam na Twój sklep bo zobaczyłam rozmiarówkę - nie usłyszałam od Ciebie złego słowa "bo tak ma być i już" tylko właśnie, że dopiero się rozkręcasz, że to duże pieniądze, że zaraz będzie nowe zamówienie. Tak się zdobywa klienta. O.

A Ewa nie mówi "dopiero zarabiamy na coś", nie wiem, na szwalnie, na lepsze materiały, na maszyny które zapewnią możliwość podniesienia jakości - nie, Ewa mówi "będę dawała małą ilość modeli w niektórych rozmiarach i tak będzie nawet jak będzie sklep bo taki mam zamysł artystyczny". No jak ma to spoko, pięknie potraktowała dziewczyny, które z nią były od początku.

I ja bym chciała mieć następnego Effuniaka, ale jeśli w końcu pojawi się model, który mi się spodoba to będę mieć duuży problem. Bo uważam, że to upokarzające, tak jak napisałaś - że to uwłacza, że muszę na coś się rzucać, polować. Może towar jest dla mnie za mało luksusowy, nie wiem. Z drugiej strony mam ochotę zapolować na jesienne maskaradki, ale to zupeeeełnie inna jakość bielizny jest.

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Ewa Michalak z tego co się orientuje ma zarejestrowaną działalność, więc i papierologię powinna prowadzić, a obowiązek dołączania do staników dowodów zakupu również posiada. Nie wiem co o tym sądzić i zaczynam czuć się oszukana nie tylko jako potencjalna klientka, ale też jako uczciwy obywatel.
ja chyba jestem mało uczciwym obywatelem, ale jeśli to co robi jest gdzieś niezgodne z prawem to klientki mają prawo chcieć, aby to było zmienione. I bawią mnie argumenty na lobby (o dzisas, nie lubię lobby a od wczoraj tam siedzę i czytam ), że dokumentowanie sprzedaży podniesie cenę staniczków...a niech podnosi, ciekawe kto tą piankę kupi za ponad 100zł [pewnie znajdą się chętne, niestety..]

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Myślę, że trzeba wziąć pod uwagę, że jednak przez długi czas zarabiała dużo mniej niż ostatnio, przygotowywała projekty, kupowała koronki i inne materiały na prototypy, wiele z nich uległo zniszczeniu, wtedy tylko niewielka część się sprzedawała. Kupiła też serwis internetowy, a to nie jest tanie. To wszystko kosztowało, a dochody miała małe, albo i żadne. Więc ja małe serie rozumiem, ale wolałabym, żeby napisała wyraźnie, że firma się rozkręca i dlatego takie małe serie są. A nie pisała, że tak sobie wymyśliła.
Tylko, że ona tego nie napisze, bo taką ma osobowość/charakter/dumę. Nie przyzna się, że nie jest w stanie czegoś zrobić.

Aha, no i wolałabym, żeby te małe serie miały jednak bardziej sensowne wzory, a to pewnie byłaby w stanie zrobić.
ale jak bardzo by zaplusowała normalnym podejściem do klientek...bo przecież przez tyle czasu nie było, że to klientki, to były dziewczyny, które pomogły jej w ogóle zaistnieć, wykreowały podaż na to co ona produkuje. A teraz te dziewczyny obrywają jakąś dumą po głowie? niefajnie :/

wzory mi są obojętne, jak mi się nie będzie podobał wzór to nie kupię. Chcę wiedzieć tylko, że niezależnie od wzoru stanik będzie naprawde dobrej (w stosunku do ceny) jakości.
Oczywiście, że chciałabym jakiś prosty czarny bez udziwnień, albo coś w stylu maskaradek - ale to moje myślenie życzeniowe i tak jakby punkt numer ileśtam na liście życzeń do spełnienia przez dobry stanik.

Cytat:
Napisane przez dudkaaa Pokaż wiadomość
Moze sie wlacze, bo posiadam dwa Effuniaki ktore moge porownac do panache i do curvy kate:
Effuniaki mam plunge, rozmiar 70 DD oraz E, na mnie sa wprost idealne: juz nie ma problemu ze zbyt szerokim rozstawem, fiszbiny siegaja do polowy pachy, nie mam dzieki temu odrapanych ramion... zapiecie jest na dwie haftki nie na 4 (jak w CK) , co wyglada ladniej (to samo ramiaczka, juz nie 2 cm!), mostek wystarczajaco nisko do dekoltow.
Co do podtrzymania jest swietnie, bardzo fajnie ksztaltuje biust, wykonanie bardzo porzadne, pralam juz wiele razy a wszystko w porzadku. Wzory jakie sa, kazdy widzi, nie kazdemu musza sie podobac, robic z tego afery nie ma co.
poza praniem wszystko co napisałaś jest odnośnie konstrukcji - a my już pisałyśmy, że konstrukcja effuniaków jest na ogół dobra.

A tym stanem po praniu to mnie wywołałaś, aż wkleję zdjęcia mojego effuniaka...

I, wybacz, ale mam kilka staników innych firm i jakość wszystkiego o czym pisałam, wykończeń, materiałów, połączeń - jest dra-sty-cznie inna. I nawet nie brytyjczyków - staniki mojej mamy jakichś polskich firm są lepszej jakości (chociaż konstrukcyjnie dla uświadomionych - klapa).
Nie mogę wymagać, żeby nie dawano mi byle czego? Nie mówię o nie podobaniu się wzorka, jak mi się nie podoba to nie kupuję...

co do grubości ramiączek, zmierzyłam przed chwilą, Effuniak: 1,5cm, moja nowa Ruby Pink - 1,8cm. Oba 70GG. Więc nie tylko Effuniak potrafi...

Cytat:
I nie rozumiem zupelnie o co chodzi z ta wielka walka, ja po prostu weszlam na bloga i zamowilam rozmiar, z nikim nie walczylam!
to jaki Ty masz rozmiar, że był? czy po prostu weszłaś i zobaczyłaś po lewo, że jakiś model jest i kupiłaś, "bo był"? Moje 70H też jest, od daaawna, w kolorze który dla mnie jest ohydny i jakby mi dopłacali to bym go nie założyła...

A o większość staników jest wojna. Zobacz co się działo jak się pojawiły te "nudne" cieliste popularne rozmiary zniknęły w parę minut, później wszystkie pozostałe.

No i ile było tych sztuk w każdym rozmiarze? 1? 2? ....

Cytat:
Przesylka byla szybciutka, jestem bardzo zadowolona.
Nie wiem, moze jestem w mniejszosci, ale razi mnie kiedy dziewczyny probuja Ewie "fachowo doradzac" w kwestiach firmy, np zaciagania kredytu... Co innego wzornictwo, tu mozna dyskutowac, ale w sprawach rozwoju czy prowadzenia firmy to chyba Ewa ma najlepsze wiadomosci i zna swoje mozliwosci.
akurat w kwestii organizacji firmy doradzała Ewie dziewczyna, która też ma firmę, więc raczej możesz odpuścić cudzysłów przy "fachowo". I o tym jak Ewa organizuje sprzedaż naprawdę możemy rozmawiać, nie wiem z jakiej okazji miałybyśmy unikać tego tematu? Że co, że Effuniak to jakieś bóstwo i nie-krytykować bo się nie daj boziu obrazi? Właśnie chyba przez takie podejście mamy obecną sodóweczkę...
Cytat:
Czekam niecierpliwie na inne modele, polecam wypowiadajacym sie najpierw choc wyprobowac jakis effuniak,
Pozdrawiam!
wypróbowałam i nadal noszę, myślałaś że to o materiałach to tak z powietrza? :/

Aha, uważam za totalną ZŁOŚLIWOŚĆ wypełnienie cielistych staników jakimiś miśkami czy innymi domkami. Niektórym na pewno się to spodoba, ale powinna wyraźnie napisać na blogu: stanik który kupujecie z zewnątrz jest spokojny i nudny, a w środku zrobiłam go PO SWOJEMU. Dżisas jak ja nie lubię takich zagrywek.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:48   #4352
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
właśnie mnie natchnęłaś, przejrzałam allegro, zamiast 70gg czy 70h które dostać jest trudno w normalnych cenach poszukałam większych obwodów. Staniki la senzy można dostać w 80e za 20-30zł. Za taką lumpeksową kasę to ja sobie naprawdę mogę spędzić te 3h na przerabianiu obwodu i misek (co i tak przy panaszkach do tej pory robiłam).
Informacyjnie - ja mam takie cycki, że mi la senza 70F z serii lace pasuje I-DE-AL-NIE, na allegro nowiutkie kupuję dosłownie za gorsze (bo co to jest 30zł..?), mam ich razem 9 i po Twoich opiniach na temat jakości efuniaków zastanowię się pewnie kilkanaście razy, czy brac jakikolwiek effuniakowy stanik, który traci na jakości, jeśli bez użerania, bez polowania, bez niczyjej łaski mogę mieć coś, co wrzucam do pralki i na jakosci nie traci, a kosztuje 30zł...
Cytat:
Aha, uważam za totalną ZŁOŚLIWOŚĆ wypełnienie cielistych staników jakimiś miśkami czy innymi domkami. Niektórym na pewno się to spodoba, ale powinna wyraźnie napisać na blogu: stanik który kupujecie z zewnątrz jest spokojny i nudny, a w środku zrobiłam go PO SWOJEMU. Dżisas jak ja nie lubię takich zagrywek.
Jezu, o tym nie wiedziałam. W zyciu bym się nie spodziewała w środku takiego stanika miśków...
Stary 2009-07-30, 09:52   #4353
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D

a stanik 30 B wygląda tak:
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 09:56   #4354
ineczka7
Zadomowienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502129]przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D

a stanik 30 B wygląda tak:[/QUOTE]

a czeeemu ten stanik nie ma fiiszbin? I co to jest za firma?
bo 30B z firmy No Name będzie na ogół rozciągało się jak 75-tka conajmniej

małobiuściaste, jak to u Was z fiszbinami, można nosić bez i bierze się taki sam rozmiar?
Stary 2009-07-30, 10:01   #4355
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Ale podobnie jak Ty cieszę się z Showgirls i z Ruby Pink (i z Pour Moi, widziałyście to cudo: http://www.figleaves.com/uk/product....uct_id=PM-9500 ? ) - u nich mam coś mniej więcej w swoim stylu (chociaż moim stylem są raczej maskaradki..) i nie muszę się z nikim bić...

Agnieszko, ale Ty mówisz wyraźnie: dopiero zaczynam, nie ma pieniędzy, poczekajcie i będzie. I w tym wszystkim idziesz nam - klientkom, na rękę. Pozwalasz uczestniczyć w zamawianiu towaru (czyli po raz pierwszy nie mam sytuacji zastanawiania się, czy właścicielka sklepu ma podobny do mnie gust, bo właścicielka przed zakupem konsultuje ze mną zamówienie...), doradzasz, nie wciskasz nic na siłę Masz takie normalno-ludzkie podejście - i to Ci się chwali. Pamiętam jak na początku naskoczyłam na Twój sklep bo zobaczyłam rozmiarówkę - nie usłyszałam od Ciebie złego słowa "bo tak ma być i już" tylko właśnie, że dopiero się rozkręcasz, że to duże pieniądze, że zaraz będzie nowe zamówienie. Tak się zdobywa klienta. O.

Ja już pisałam gdzieś, że gdyby tak z kasą się liczyla to zrobiła by pare wzorów i klientki zamawiałyby konkretne rozmiary z danego wzoru - jaka to oszczędność !

A z pour moi? muszę się bardziej zapoznać bo marka ma również bardzo przystępne ceny Teraz już mam trochę staników i mi nie potrzeba nowego, ale z chęcią bym przetestowała St Tropez .. a ten co wkleiłać - cudny tyle że musiałabym 70F brać - ciekawe jak z obwodami

A z miśkami fakt, trochę niezbyt to .. ale w środku to mi już wisi ... chociaz naprawde mogłby być łaniejsze, bardziej zabawne, a nie jak z piżamki dla niemowlaka :/

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Informacyjnie - ja mam takie cycki, że mi la senza 70F z serii lace pasuje I-DE-AL-NIE, na allegro nowiutkie kupuję dosłownie za gorsze (bo co to jest 30zł..?), mam ich razem 9 i po Twoich opiniach na temat jakości efuniaków zastanowię się pewnie kilkanaście razy, czy brac jakikolwiek effuniakowy stanik, który traci na jakości, jeśli bez użerania, bez polowania, bez niczyjej łaski mogę mieć coś, co wrzucam do pralki i na jakosci nie traci, a kosztuje 30zł...

Jezu, o tym nie wiedziałam. W zyciu bym się nie spodziewała w środku takiego stanika miśków...
La senza też się rozwija Zwiększyli miseczki do G - wprawdzie malo modeli jest ale zawsze ...
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:07   #4356
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
La senze to ja bym mogła kupić nawet w obwodzie 75 i nic z nią nie robić o ile ich obwody się od paru lat nie zmieniły, bo dawno temu miałam 75-tkę i była idealna. Za to miseczka już idealna nie była, a mojej w obwodzie 75 nie robią. Więc zostaje jakby co kupić za grosze 80 tkę i ciąć

Co do tego, że Effuniaki tracą na jakości z czasem: to jest raz. Dwa - to jak są na starcie zrobione pozostawia moim zdaniem wiele do życzenia. Ja mam stanik jeszcze bez podszycia miseczek (może te z podszyciem są lepsze, nie wiem), na zdjęciach ponoć wyszedł super (były na balkonetce dopóki nie skasowałam konta), ale na żywo...cóż, wystarczy że komukolwiek go pokazuję to słyszę, że 100 by za to w życiu nie dali, nawet mimo tego co robi z biustem.

http://picasaweb.google.com/delfinakardas/Effuniak02# mam nadzieję, że link się wklei

Cytat:
pisały dziewczyny, i tutaj i na balkonetce, że niektóre (nie wiem czy wszystkie) staniki w beżu są podszyte.. o ile to nie jest mój kolor, o tyle jakby mi ktoś tak czarny stanik podszył to bym go oddała albo zaniosła do krawcowej żeby mi bez uszczerbku dla stanika podszewkę wypruła :/
Stary 2009-07-30, 10:09   #4357
hihi
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13502319]A z miśkami fakt, trochę niezbyt to .. ale w środku to mi już wisi ... chociaz naprawde mogłby być łaniejsze, bardziej zabawne, a nie jak z piżamki dla niemowlaka :/

La senza też się rozwija Zwiększyli miseczki do G - wprawdzie malo modeli jest ale zawsze ...[/QUOTE]Może ja jestem nienormalna i zbyt rozpieszczona faktem posiadania "łatwego" biustu, który sie mieści we wszystkich rozmiarówkach, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi na lobby (niecierpię, ale warto było), że staniki effuniak, które kosztują 100zł robią wrażenie taniości, że z dsleka widać, że to "ekonomiczne" staniki, że pianka jest nieprzyjemna w dotyku, że niszczeją od prania, to naprawdę, płacąc już te 100zł za ten wymarzony beżowy plunge o świetnej konstrukcji chciałabym mieć stanik, który spełnia oczekiwania, a jako że bielizna jest dla mnie prawie tym, czym perfumy czułabym sie beznadziejnie nakladając gładki, minimalistyczny stanik wyłożony misiaczkami. To tak, jakbym pod elegancką spódnicę zakładała majtki w misie..., kiedy normalnie noszę tylko koronkowe albo gładkie...

La senza jest moją ulubiona marką. Jakość ich beżowego multiwaya porównuję bez wahania do tego jak wykonany jest mój strapless porcelanka, więc całkiem nieźle.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 10:12   #4358
ineczka7
Zadomowienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13502319]
A z pour moi? muszę się bardziej zapoznać bo marka ma również bardzo przystępne ceny Teraz już mam trochę staników i mi nie potrzeba nowego, ale z chęcią bym przetestowała St Tropez .. a ten co wkleiłać - cudny tyle że musiałabym 70F brać - ciekawe jak z obwodami
[/QUOTE]

no właśnie ponoć rozmiarów jest więcej niż są dostępne na figleaves, prosiłam Agnieszkę z onlyher o sprawdzenie dostępności paru modeli w 70G, może jak coś będzie dużomiskowe to będzie na mnie dobre ten wklejony wyjątkowo się spodobał mojemu TŻowi

ja właśnie mam niewiele dobrych staników w tej chwili (sprzedałam ostatnio arizę za grosze i clarissę, marnowały się w szafce...), ale też mam dwa dodatkowe koty na dniach i muszę przystopować z gotówką
Stary 2009-07-30, 10:14   #4359
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
La senze to ja bym mogła kupić nawet w obwodzie 75 i nic z nią nie robić o ile ich obwody się od paru lat nie zmieniły, bo dawno temu miałam 75-tkę i była idealna. Za to miseczka już idealna nie była, a mojej w obwodzie 75 nie robią. Więc zostaje jakby co kupić za grosze 80 tkę i ciąć
Jeśli masz w tym wprawę, to jasne, ale ja, naiwna, gdy nie było wymarzonego morskiego koloru w moim rozmiarze, wzięłam 75 z odpowiednio przeliczoną miską, obcięłam przy misce obwód (jak to gdzies tutaj wyczytałam), doszyłam na nowo, nic nie widać, tyle, że teraz fiszbiny mi się rozjeżdzają i zamiast ślicznie piersi ukladać, jak to robią 70siątki, to je spłaszcza i morskiego stanika nadal niet Ale u mnie zapewne wyniknęło to z braku praktyki i wiedzy o zwężaniu obwodów
Cytat:
Co do tego, że Effuniaki tracą na jakości z czasem: to jest raz. Dwa - to jak są na starcie zrobione pozostawia moim zdaniem wiele do życzenia. Ja mam stanik jeszcze bez podszycia miseczek (może te z podszyciem są lepsze, nie wiem), na zdjęciach ponoć wyszedł super (były na balkonetce dopóki nie skasowałam konta), ale na żywo...cóż, wystarczy że komukolwiek go pokazuję to słyszę, że 100 by za to w życiu nie dali, nawet mimo tego co robi z biustem.

http://picasaweb.google.com/delfinakardas/Effuniak02# mam nadzieję, że link się wklei
No, wszystko rozumiem
Cytat:
pisały dziewczyny, i tutaj i na balkonetce, że niektóre (nie wiem czy wszystkie) staniki w beżu są podszyte.. o ile to nie jest mój kolor, o tyle jakby mi ktoś tak czarny stanik podszył to bym go oddała albo zaniosła do krawcowej żeby mi bez uszczerbku dla stanika podszewkę wypruła :/
Na urlopie byłam przez chwilę, a tyle mnie omineło - effuniaki w krowy, effuniaki w koty, beżowe, białe, opisy wrażeń, tylko nadrabiać
Stary 2009-07-30, 10:16   #4360
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Może ja jestem nienormalna i zbyt rozpieszczona faktem posiadania "łatwego" biustu, który sie mieści we wszystkich rozmiarówkach, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi na lobby (niecierpię, ale warto było), że staniki effuniak, które kosztują 100zł robią wrażenie taniości, że z dsleka widać, że to "ekonomiczne" staniki, że pianka jest nieprzyjemna w dotyku, że niszczeją od prania, to naprawdę, płacąc już te 100zł za ten wymarzony beżowy plunge o świetnej konstrukcji chciałabym mieć stanik, który spełnia oczekiwania, a jako że bielizna jest dla mnie prawie tym, czym perfumy czułabym sie beznadziejnie nakladając gładki, minimalistyczny stanik wyłożony misiaczkami. To tak, jakbym pod elegancką spódnicę zakładała majtki w misie..., kiedy normalnie noszę tylko koronkowe albo gładkie...

La senza jest moją ulubiona marką. Jakość ich beżowego multiwaya porównuję bez wahania do tego jak wykonany jest mój strapless porcelanka, więc całkiem nieźle.
podpisuję się obiema łapkami pod podkreślonym

mój stanik z la senzy był niezniszczalny, jakość po prostu sama w sobie. Bardzo mnie bolało pozbycie się go, ale był za mały, leżał w szafce, a któregoś dnia nocowała u mnie koleżanka, na którą był idealny (i się ostanikowała jednocześnie ) i jej go dałam...nie można ciągle chomikować
Stary 2009-07-30, 10:17   #4361
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
a czeeemu ten stanik nie ma fiiszbin? I co to jest za firma?
bo 30B z firmy No Name będzie na ogół rozciągało się jak 75-tka conajmniej
małobiuściaste, jak to u Was z fiszbinami, można nosić bez i bierze się taki sam rozmiar?
ten wyżej to M&S

udało mi się jeszcze dopasować beżowy 30 A z doben hams
ale białe nie były takie ładne

i nadal nie mam białego stanika
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 10:34   #4362
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Ineczka7, dziękuję za takie miłe słowa, aż się wzruszyłam..
Ja myślę, że Ewie musi być bardzo trudno. Ale w takich sytuacjach trzeba schować dumę do kieszeni i powiedzieć prawdę. To się ceni. Ja - kiedy nie ma rozmiaru, albo cokolwiek - dzwonię, piszę do klientek. To przecież bardzo ważne, bo towar jest nie dla mnie (chociaż chciałabym mieć wszystko dla siebie ), ale dla klienta.
Więcej nie napiszę, bo wiadomo.
W każdym razie podejście do ludzi to najważniejsze. Mówię z doświadczenia sprzedażowego prawie dziesięcioletniego. Wprawdzie sprzedawałam wcześniej maszyny do PVC i mężczyznom, a nie bieliznę kobietom, ale satysfakcja dotyczy obu płci.

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502684]ten wyżej to M&S

i nadal nie mam białego stanika[/QUOTE]

Ollencja, wg mnie powinnaś mieć jakiś usztywniany, padded albo plunge.
No i jak z budżetem? Bo to ważne jednak. Na pewno można coś dobrać, pomożemy przecież

Edytowane przez AguniaT
Czas edycji: 2009-07-30 o 10:38
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:38   #4363
evelinek_r
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie wytrzymałam i założyłam wątek o effuniakach:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354824

Zapraszam do dyskusji i wymiany opinii
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:42   #4364
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Ja juz jakis czas temu odpuscilam sobie effuniaki
obecnie testuje La Senze i Masqueradki i widze, ze coraz wiecej Polskich firm robi kusidelka, to sobie pozamawiam z Mileny, Ewy Bien czy Comeximu

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502684]ten wyżej to M&S

i nadal nie mam białego stanika[/QUOTE]

Stanik z fiszbinami bedzie trzymal piers w miseczce i wtedy bedzie ona lepiej wypelniona
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:44   #4365
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Ja juz jakis czas temu odpuscilam sobie effuniaki
obecnie testuje La Senze i Masqueradki i widze, ze coraz wiecej Polskich firm robi kusidelka, to sobie pozamawiam z Mileny, Ewy Bien czy Comeximu
W życiu nie widziałam stanika Ewy Bien... Aż idę obejrzeć
Stary 2009-07-30, 10:46   #4366
moooniaaaa
Zakorzenienie

Jeszcze co do miśków po wewnętrznej stronie effuniaków. Jak je zobaczyłam to myślałam,że padnę Już w głowie mam obrazek jak podczas gorącej sytuacji stanik leci na przykład na podłogę i ląduje wewnętrzną stroną na widoku. Ciekawe jaką minę miałby TŻ jakby mu pod stopami wylądował stanik w miśki Bo jak ja na te misiaki patrzę to mia utentycznie podniecenie przechodzi
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:50   #4367
anonyme
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Jakiś czas temu pisałam tu, że kupiłam Portię 65FF.
Od początku była za mała na większą pierś(mam sporą asymetrię, na mniejszej jest na styk).
Ale i tak był o niebo lepszy od reszty moich staników. Nie wiem czy to możliwe, ale mam wrażenie, że już dopadła mnie migracja, a nie nosiłam cały czas przecież tego "dobrego" stanika
Moje wymiary teraz to:
72- ciasno pod biustem
77/78- luźno
96- w biuście w miękkim staniku(było 94)
99- w biuście bez stanika( nie wiem skąd ta różnica)
101- w zwisie

No i zastanawiam się w co celować teraz. 30G? 30GG?
Poza tym zamówiłam effuniaka 70FF(tak mi wyszło w ich kalkulatorze). Mam nadzieję, że będę bardziej zadowolona od was, bo trwa tu niezła dyskusja od jakiegoś czasu

Bardzo proszę o pomoc. Portię chyba wystawię na all, chociaż wyprułam z niej tasiemki
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:52   #4368
Konto usunięte

Cytat:
Tyle że ja nie mieszczę się w rozmiarówce Potrzebuje u nich raczej 70FF A wkleisz tego multwaya ? Ja bym w sumie chętnie u nich kupowała, bo mają ładne, chociaz troche niedopracowane miseczki (chociaż niektórym leża wiec ok) .. no ale są to ogólnie tanie staniki

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wytrzymałam i założyłam wątek o effuniakach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354824
Zapraszam do dyskusji i wymiany opinii
Heh mi już przeszło :P ale jak znowu mnie weźmie po czytaniu lobby to się zaczne wypowiadać
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:52   #4369
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
W życiu nie widziałam stanika Ewy Bien... Aż idę obejrzeć
http://www.ewabien.com/eshop/?catalog,bras,2009L
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:55   #4370
201701300931
Konto usunięte

Ładniutkie Ale o moim rozmiarze mogę zapomnieć

Troszkę gotówki wpadło, więc się wybiorę w przyszłym tygodniu w końcu do sklepu i spróbuję coś na siebie znaleźć. Mam nadzieję, że się uda i kupię mój pierwszy w życiu porządny stanik.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:03   #4371
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja mam już powoli dość tych stanikowych zakupów
posprzedawałam stare staniki w rozmiarach 70D i 70DD bo już nie pasowały i teraz co zamówię to jest złe
Lemon Sorbet- 65H przykrywał mój biust nie robiąc z nim zupełnie nic, do tego fiszbiny były za daleko
teraz zamówiłam Milenę Roses bardotkę 70E (podobno ścisła, moim zdaniem raczej normalna; przeliczyłam sobie 65H za duże to 70E powinno być ok) nie wiem czy to jest kwestia stanika, ale górna krawędź się odcina i część piersi zostaje powyżej;
a chciałam zamawiać Romanticę i Scarlett, jak myślicie 65G/H; 70E/F

najgorsze jest to, że nie mam na tyle kasy żeby pozamawiać więcej niż 2-3 staniki jednocześnie

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-07-30 o 11:06
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:05   #4372
hihi
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13503319]Tyle że ja nie mieszczę się w rozmiarówce Potrzebuje u nich raczej 70FF A wkleisz tego multwaya ? Ja bym w sumie chętnie u nich kupowała, bo mają ładne, chociaz troche niedopracowane miseczki (chociaż niektórym leża wiec ok) .. no ale są to ogólnie tanie staniki

Heh mi już przeszło :P ale jak znowu mnie weźmie po czytaniu lobby to się zaczne wypowiadać [/QUOTE]Na balkonetce wrzucałam fotki i tu na wątku tez były, daj mi moment, to poszukam

edit:
tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2918

Ja przecztytałam wypowiedź Ewy na Lobby i co? I odechciało mi się tych staików w ogóle, bo... jestem rozpuszczona, rozpieszczona, rozbezstwiona przez wolny rynek, na którym normalnie producent walczy o klienta i chce mu sprzedać towar i baRRRRdzo nie odpowiada mi sytuacja, gdy ja komuś chcę zaplacić moje ciężko zarobione pieniądze, a on z łachą, że albo biorę to co on mi ma kaprys dać albo niech spadam na szczaw... no to ja wole spaść na szczaw tam, gdzie ktoś z chęcią mi pomoze...
Dziękuję

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-07-30 o 11:08
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:15   #4373
dudkaaa
Raczkowanie

Cytat:
ja z kroju znowu byłam bardzo zadowolona.

Ale jakość to nie jest coś za co chcę dawać 100zł.

a mi chyba zaczyna być wszystko jedno, niech nie robi serii bazowej jeśli jej się nie podoba, w końcu to ona decyduje, niech robi po dwa staniki w każdym rozmiarze, w końcu wystarczy jak ostanikuje 50 babeczek, dżisas, zdobędzie sobie nowe klientki, po co jej jakieś dziewuchy z lobby, które mają czelność mieć wymagania. Bierze się to co dają, się nie gada.

ja ogólnie przestaję rozumieć zachowanie Ewy.

A Ewa nie mówi "dopiero zarabiamy na coś", nie wiem, na szwalnie, na lepsze materiały, na maszyny które zapewnią możliwość podniesienia jakości - nie, Ewa mówi "będę dawała małą ilość modeli w niektórych rozmiarach i tak będzie nawet jak będzie sklep bo taki mam zamysł artystyczny". No jak ma to spoko, pięknie potraktowała dziewczyny, które z nią były od początku.

I ja bym chciała mieć następnego Effuniaka, ale jeśli w końcu pojawi się model, który mi się spodoba to będę mieć duuży problem. Bo uważam, że to upokarzające, tak jak napisałaś - że to uwłacza, że muszę na coś się rzucać, polować. Może towar jest dla mnie za mało luksusowy, nie wiem. Z drugiej strony mam ochotę zapolować na jesienne maskaradki, ale to zupeeeełnie inna jakość bielizny jest.

ja chyba jestem mało uczciwym obywatelem, ale jeśli to co robi jest gdzieś niezgodne z prawem to klientki mają prawo chcieć, aby to było zmienione. I bawią mnie argumenty na lobby (o dzisas, nie lubię lobby a od wczoraj tam siedzę i czytam ), że dokumentowanie sprzedaży podniesie cenę staniczków...a niech podnosi, ciekawe kto tą piankę kupi za ponad 100zł [pewnie znajdą się chętne, niestety..]

ale jak bardzo by zaplusowała normalnym podejściem do klientek...bo przecież przez tyle czasu nie było, że to klientki, to były dziewczyny, które pomogły jej w ogóle zaistnieć, wykreowały podaż na to co ona produkuje. A teraz te dziewczyny obrywają jakąś dumą po głowie? niefajnie :/

wzory mi są obojętne, jak mi się nie będzie podobał wzór to nie kupię. Chcę wiedzieć tylko, że niezależnie od wzoru stanik będzie naprawde dobrej (w stosunku do ceny) jakości.
Oczywiście, że chciałabym jakiś prosty czarny bez udziwnień, albo coś w stylu maskaradek - ale to moje myślenie życzeniowe i tak jakby punkt numer ileśtam na liście życzeń do spełnienia przez dobry stanik.

poza praniem wszystko co napisałaś jest odnośnie konstrukcji - a my już pisałyśmy, że konstrukcja effuniaków jest na ogół dobra.

Konstrukcja jest dobra, szwy sa rowne, material o odpowiedniej rozciagliwosci, nic nie odstaje, nie drapie, nie pruje sie... Nie wiem o czym moglabym napisac?

A tym stanem po praniu to mnie wywołałaś, aż wkleję zdjęcia mojego effuniaka...

I, wybacz, ale mam kilka staników innych firm i jakość wszystkiego o czym pisałam, wykończeń, materiałów, połączeń - jest dra-sty-cznie inna. I nawet nie brytyjczyków - staniki mojej mamy jakichś polskich firm są lepszej jakości (chociaż konstrukcyjnie dla uświadomionych - klapa).
Nie mogę wymagać, żeby nie dawano mi byle czego? Nie mówię o nie podobaniu się wzorka, jak mi się nie podoba to nie kupuję...

Wybaczam Byc moze mialam szczescie, ale przy odpowiednim praniu i suszeniu co dwa/trzy dni staniki wygladaja tak samo, jak kiedy je kupilam, a co do polskich stanikow to nosilam ich przeciez kilka, i jakoscia niestety nie grzeszyly, ale nie bede sie tu argumentowac, bo nawet juz nie potrafie podac modeli, wszystkie w koszu... Tam tez wyladuja pewnie i effuniaki za jakis czas, nie mam zwyczaju nosic rzeczy calymi latami, zwlaszcza bielizny... Co do brytyjczykow to nie mialam zadnego usztywnianego plunge'a, mam za to Tango plunge, ale niestety jest dla mnie niekompatybilny...

co do grubości ramiączek, zmierzyłam przed chwilą, Effuniak: 1,5cm, moja nowa Ruby Pink - 1,8cm. Oba 70GG. Więc nie tylko Effuniak potrafi...

Nie powiedzialam ze nikt nie potrafi, zaznaczylam ze porownuje z CK i panache (tango)

to jaki Ty masz rozmiar, że był? czy po prostu weszłaś i zobaczyłaś po lewo, że jakiś model jest i kupiłaś, "bo był"? Moje 70H też jest, od daaawna, w kolorze który dla mnie jest ohydny i jakby mi dopłacali to bym go nie założyła...

Nie rozumiem co znaczy "po lewo", ale moge sie domyslic, ze wzielam co bylo? Nie, wzielam bardzo ladny czarny stanik z czerwona rozyczka, a potem w rozowa krateczke, bo takie mi sie podobaly, zgadzam sie za to, ze wg innych, np Ciebie, mam zly gust, natomiast nie rozumiem czemu odmawiasz mi prawa zeby mi sie to podobalo...? Tobie nikt przeciez nie kaze tam kupowac... A rozmiar przeciez podalam, moze nie dopatrzylas

A o większość staników jest wojna. Zobacz co się działo jak się pojawiły te "nudne" cieliste popularne rozmiary zniknęły w parę minut, później wszystkie pozostałe.

No i ile było tych sztuk w każdym rozmiarze? 1? 2? ....

Nie wiem, jaka walka sie odbyla o cieliste, bo mnie zupelnie nie interesuja, co do ilosci to sie zgadzam ze jest malo, po 1,2 sztuki z rozmiaru, ale ja lubie oryginalne rzeczy... Skoro Ci sie nawet nie podobaja, to co Ci robi za roznice ile ich jest?

akurat w kwestii organizacji firmy doradzała Ewie dziewczyna, która też ma firmę, więc raczej możesz odpuścić cudzysłów przy "fachowo". I o tym jak Ewa organizuje sprzedaż naprawdę możemy rozmawiać, nie wiem z jakiej okazji miałybyśmy unikać tego tematu? Że co, że Effuniak to jakieś bóstwo i nie-krytykować bo się nie daj boziu obrazi? Właśnie chyba przez takie podejście mamy obecną sodóweczkę...

Przeczytaj uwaznie: "fachowe uwagi" odnoszę do rad na temat kredytow jakie sie nawet tu pojawily, ktore uwazam nie na miejscu. Oczywiscie ze mozna krytykowac, ale pozwol, ze ja bede miala swoje, pozytywne zdanie

wypróbowałam i nadal noszę, myślałaś że to o materiałach to tak z powietrza? :/

Nie wiem dlaczego uwazasz ze odnioslam sie do Ciebie osobiscie, zupelnie tak nie bylo. Mam nadzieje ze Cie nie urazilam nigdzie bo nie bylo to moja intencja... Przeczytalam tylko wypowiedzi, np ze nie bedzie sie walczyc na sile o staniki bo to uwlaczajace, z czeo wywnioskowalam, ze osoba ta nie ma zadnego effuniaka, ale wydaje krytyczne opinie (krytyka moze byc pozytywna lub negatywna, a uwazam ze nie ma sensu wypowiadac sie ani dobrze ani zle o czyms czego sie nawet w rekach nie mialo).

No tu mi brakuje argumentu... Czysta zlosciwosc... hehehe

Moje dopiski zapisaly sie w wypowiedzi Ineczki, nie umiem zrobic inaczaej, nie dosc ze fatalny gust to jeszcze kompletna noga w internecie...

Pozdrawiam cieplo!

Edytowane przez dudkaaa
Czas edycji: 2009-07-30 o 11:27
dudkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:23   #4374
simeri
Wtajemniczenie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502129]przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D

a stanik 30 B wygląda tak:[/QUOTE]
a mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu? zmierz się jeszcze w pochyleniu czyli w tzw zwisie. na pewno się dobrze zmierzyłaś? może trzymałaś za wysoko miarkę z tyłu na łopatkach dlatego wyszło więcej, poza tym kształt piersi też ma znaczenie.

30D jest teoretycznie na 65/83 więc na osobę która ma o 9cm więcej w biuście niż Ty, spróbuj 65C z fiszbinami, pamiętam o prawidłowym zakładaniu (najlepiej w pochyleniu) i o wygarnianiu spod pach.

nie kupuje się staników bez fiszbin, bo po co? nic to z biustem nie robi tylko zakrywa bezfiszbinowce się bardziej rozciągają i przez to spłaszczają

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-07-30 o 11:33
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:35   #4375
satsu
Raczkowanie

Witam
Dzisiaj podkusiło mnie by poczytać o dobrze dobranym staniku. Zmierzyłam się jak trzeba i wyszło, że mam 60 w obwodzie i 81. Zawsze nosiłam małe A, kupowane na oko (;o) a z tabeli rozmiarów brytyjskich wyszło mi 28D :O Czy to możliwe, czy ja źle mierze? Dodam, że mam bardzo mało piersi.
satsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:43   #4376
201604211131
Konto usunięte

Odnośnie effuniaków to nigdy ich nie kupię... albo będzie zmienione wzornictwo i mój rozmiar w odpowiedniej ilości - 65 DD lub E.
O Ewie Bień mogę zapomnieć też.. nie ma obwodu 65.
Szczerze, to mogłabym z moim Tango Plungem wdziąć nawet ślub. Jest cudowny - nawet podczas snu. Nigdzie nie ciśnie, choć obwód mogłabym spróbować 60, ale bym musiała nosić przedłużkę, bo zapinam się na ostatnią od zewnątrz czyli pierwszą haftkę i jest na styk.
Teraz tylko wezmę 65 E i pewnie będzie cudownie, bo jak dobrze wygarnę to bułki się niestety robią - to dzięki migracji. Szczerze to chcę z tego miejsca podziękować wizażance dzięki której znalazłam ten wątek, dobrałam dobry (prawie) biustonosz.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:46   #4377
itakasia
Zakorzenienie

wow, ale zagorzala dyskusja mnie sie nie podobaja effuniaki. wole bardziej elegancka bielizne.

jutro bede miala u siebie tease me i oriona. zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje ze simeri i luizka tym razem nie beda krzyczaly ze za male juz sie nie moge doczekac
Stary 2009-07-30, 11:49   #4378
Konto usunięte

Cytat:
Na balkonetce wrzucałam fotki i tu na wątku tez były, daj mi moment, to poszukam

edit:
tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2918
hehe dzięki jak tylko napisałaś że wrzucałaś fotki to przypomniało mi się że chyba nawet sama wtedy o nie prosiłam
Ale kurcze fajniutki ten stanik No ale cóz .. mam już effuniaka ... do przeróbki ;]
Stary 2009-07-30, 11:52   #4379
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
O Ewie Bień mogę zapomnieć też.. nie ma obwodu 65.
z tego co widzę to są przecież o, np tutaj, ten model : http://www.ewabien.com/eshop/?prod,1054 - 65E, F, G i H jest

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 11:57   #4380
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
z tego co widzę to są przecież o, np tutaj, ten model : http://www.ewabien.com/eshop/?prod,1054 - 65E, F, G i H jest
O dzięki I nawet podobny do tanga... tylko, że zamiast listków ma kwiatki.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości