|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Ja też nie zamierzam czatować - kupiłam beżowego plunga tylko dlatego, że dziewczyna kupiła 3 rozmiary i miała odsyłać mój rozmiar - czyli fart
![]() [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]A jakość przypomina mi mojego starego atlantica, którego kupiłam za 30zł ... taki bawełniany, przyjemny, ale szybko był do wyrzucenia. [/quote] ja z kroju znowu byłam bardzo zadowolona. Ale jakość to nie jest coś za co chcę dawać 100zł. [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Mnie najbardziej w tym wszystkim wkurza nie te wzorki dziwne, nie brak paragonów, ale to, że w sklepie będą tylko "krótkie serie". Gdyby były normalne kolekcje "półroczne" i bazówka to mi by było wszystko jedno - mogłabym kupować same bazowe, ozdobić sobie mogę sama :P [/quote] a mi chyba zaczyna być wszystko jedno, niech nie robi serii bazowej jeśli jej się nie podoba, w końcu to ona decyduje, niech robi po dwa staniki w każdym rozmiarze, w końcu wystarczy jak ostanikuje 50 babeczek, dżisas, zdobędzie sobie nowe klientki, po co jej jakieś dziewuchy z lobby, które mają czelność mieć wymagania. Bierze się to co dają, się nie gada. [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768] Ciesze się że weszła kolekcja Cleo oraz Showgirls, fajnie że powstały nowe sklepy m.in z gossardem i ruby pink ... poza tym ja chyba pozostanę przy kupowaniu z ebaya i przerabianiu - przynajmniej kieszeń nie ucierpi i nie bede się denerwować tym wszystkim ... [/QUOTE] właśnie mnie natchnęłaś, przejrzałam allegro, zamiast 70gg czy 70h które dostać jest trudno w normalnych cenach poszukałam większych obwodów. Staniki la senzy można dostać w 80e za 20-30zł. Za taką lumpeksową kasę to ja sobie naprawdę mogę spędzić te 3h na przerabianiu obwodu i misek (co i tak przy panaszkach do tej pory robiłam). Myślałam, że nie będę musiała tego robić :/ Ale podobnie jak Ty cieszę się z Showgirls i z Ruby Pink (i z Pour Moi, widziałyście to cudo: http://www.figleaves.com/uk/product....uct_id=PM-9500 ? ![]() [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13499768]Kurde jak coś nie tak to porównanie bo innym też tak się zdarza .. ciekawe dlaczego z kolekcjami tak nie porówna ![]() ja ogólnie przestaję rozumieć zachowanie Ewy. Cytat:
![]() A Ewa nie mówi "dopiero zarabiamy na coś", nie wiem, na szwalnie, na lepsze materiały, na maszyny które zapewnią możliwość podniesienia jakości - nie, Ewa mówi "będę dawała małą ilość modeli w niektórych rozmiarach i tak będzie nawet jak będzie sklep bo taki mam zamysł artystyczny". No jak ma to spoko, pięknie potraktowała dziewczyny, które z nią były od początku. I ja bym chciała mieć następnego Effuniaka, ale jeśli w końcu pojawi się model, który mi się spodoba to będę mieć duuży problem. Bo uważam, że to upokarzające, tak jak napisałaś - że to uwłacza, że muszę na coś się rzucać, polować. Może towar jest dla mnie za mało luksusowy, nie wiem. Z drugiej strony mam ochotę zapolować na jesienne maskaradki, ale to zupeeeełnie inna jakość bielizny jest. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wzory mi są obojętne, jak mi się nie będzie podobał wzór to nie kupię. Chcę wiedzieć tylko, że niezależnie od wzoru stanik będzie naprawde dobrej (w stosunku do ceny) jakości. Oczywiście, że chciałabym jakiś prosty czarny bez udziwnień, albo coś w stylu maskaradek - ale to moje myślenie życzeniowe i tak jakby punkt numer ileśtam na liście życzeń do spełnienia przez dobry stanik. Cytat:
A tym stanem po praniu to mnie wywołałaś, aż wkleję zdjęcia mojego effuniaka... I, wybacz, ale mam kilka staników innych firm i jakość wszystkiego o czym pisałam, wykończeń, materiałów, połączeń - jest dra-sty-cznie inna. I nawet nie brytyjczyków - staniki mojej mamy jakichś polskich firm są lepszej jakości (chociaż konstrukcyjnie dla uświadomionych - klapa). Nie mogę wymagać, żeby nie dawano mi byle czego? Nie mówię o nie podobaniu się wzorka, jak mi się nie podoba to nie kupuję... co do grubości ramiączek, zmierzyłam przed chwilą, Effuniak: 1,5cm, moja nowa Ruby Pink - 1,8cm. Oba 70GG. Więc nie tylko Effuniak potrafi... Cytat:
A o większość staników jest wojna. Zobacz co się działo jak się pojawiły te "nudne" cieliste ![]() No i ile było tych sztuk w każdym rozmiarze? 1? 2? .... Cytat:
Cytat:
Aha, uważam za totalną ZŁOŚLIWOŚĆ wypełnienie cielistych staników jakimiś miśkami czy innymi domkami. Niektórym na pewno się to spodoba, ale powinna wyraźnie napisać na blogu: stanik który kupujecie z zewnątrz jest spokojny i nudny, a w środku zrobiłam go PO SWOJEMU. Dżisas jak ja nie lubię takich zagrywek. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4353 |
Konto usunięte
|
przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D
a stanik 30 B wygląda tak: |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502129]przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D
a stanik 30 B wygląda tak:[/QUOTE] a czeeemu ten stanik nie ma fiiszbin? I co to jest za firma? bo 30B z firmy No Name będzie na ogół rozciągało się jak 75-tka conajmniej ![]() małobiuściaste, jak to u Was z fiszbinami, można nosić bez i bierze się taki sam rozmiar? |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A z pour moi? muszę się bardziej zapoznać bo marka ma również bardzo przystępne ceny ![]() ![]() ![]() A z miśkami fakt, trochę niezbyt to .. ale w środku to mi już wisi ... chociaz naprawde mogłby być łaniejsze, bardziej zabawne, a nie jak z piżamki dla niemowlaka :/ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tego, że Effuniaki tracą na jakości z czasem: to jest raz. Dwa - to jak są na starcie zrobione pozostawia moim zdaniem wiele do życzenia. Ja mam stanik jeszcze bez podszycia miseczek (może te z podszyciem są lepsze, nie wiem), na zdjęciach ponoć wyszedł super (były na balkonetce dopóki nie skasowałam konta), ale na żywo...cóż, wystarczy że komukolwiek go pokazuję to słyszę, że 100 by za to w życiu nie dali, nawet mimo tego co robi z biustem. http://picasaweb.google.com/delfinakardas/Effuniak02# mam nadzieję, że link się wklei ![]() pisały dziewczyny, i tutaj i na balkonetce, że niektóre (nie wiem czy wszystkie) staniki w beżu są podszyte.. o ile to nie jest mój kolor, o tyle jakby mi ktoś tak czarny stanik podszył to bym go oddała albo zaniosła do krawcowej żeby mi bez uszczerbku dla stanika podszewkę wypruła :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13502319]A z miśkami fakt, trochę niezbyt to .. ale w środku to mi już wisi ... chociaz naprawde mogłby być łaniejsze, bardziej zabawne, a nie jak z piżamki dla niemowlaka :/
La senza też się rozwija ![]() La senza jest moją ulubiona marką. Jakość ich beżowego multiwaya porównuję bez wahania do tego jak wykonany jest mój strapless porcelanka, więc całkiem nieźle.
#4358 |
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13502319]
A z pour moi? muszę się bardziej zapoznać bo marka ma również bardzo przystępne ceny ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] no właśnie ponoć rozmiarów jest więcej niż są dostępne na figleaves, prosiłam Agnieszkę z onlyher o sprawdzenie dostępności paru modeli w 70G, może jak coś będzie dużomiskowe to będzie na mnie dobre ![]() ![]() ja właśnie mam niewiele dobrych staników w tej chwili (sprzedałam ostatnio arizę za grosze i clarissę, marnowały się w szafce...), ale też mam dwa dodatkowe koty na dniach i muszę przystopować z gotówką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój stanik z la senzy był niezniszczalny, jakość po prostu sama w sobie. Bardzo mnie bolało pozbycie się go, ale był za mały, leżał w szafce, a któregoś dnia nocowała u mnie koleżanka, na którą był idealny (i się ostanikowała jednocześnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
udało mi się jeszcze dopasować beżowy 30 A z doben hams ale białe nie były takie ładne i nadal nie mam białego stanika |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Ineczka7, dziękuję za takie miłe słowa, aż się wzruszyłam..
Ja myślę, że Ewie musi być bardzo trudno. Ale w takich sytuacjach trzeba schować dumę do kieszeni i powiedzieć prawdę. To się ceni. Ja - kiedy nie ma rozmiaru, albo cokolwiek - dzwonię, piszę do klientek. To przecież bardzo ważne, bo towar jest nie dla mnie (chociaż chciałabym mieć wszystko dla siebie ![]() Więcej nie napiszę, bo wiadomo. W każdym razie podejście do ludzi to najważniejsze. Mówię z doświadczenia sprzedażowego prawie dziesięcioletniego. Wprawdzie sprzedawałam wcześniej maszyny do PVC i mężczyznom, a nie bieliznę kobietom, ale satysfakcja dotyczy obu płci. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502684]ten wyżej to M&S udało mi się jeszcze dopasować beżowy 30 A z doben hams ale białe nie były takie ładne i nadal nie mam białego stanika[/QUOTE] Ollencja, wg mnie powinnaś mieć jakiś usztywniany, padded albo plunge. No i jak z budżetem? Bo to ważne jednak. Na pewno można coś dobrać, pomożemy przecież ![]() Edytowane przez AguniaT Czas edycji: 2009-07-30 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie wytrzymałam i założyłam wątek o effuniakach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354824 Zapraszam do dyskusji i wymiany opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rzabbocop
|
Ja juz jakis czas temu odpuscilam sobie effuniaki
obecnie testuje La Senze i Masqueradki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502684]ten wyżej to M&S udało mi się jeszcze dopasować beżowy 30 A z doben hams ale białe nie były takie ładne i nadal nie mam białego stanika[/QUOTE] Stanik z fiszbinami bedzie trzymal piers w miseczce i wtedy bedzie ona lepiej wypelniona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do miśków po wewnętrznej stronie effuniaków. Jak je zobaczyłam to myślałam,że padnę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jakiś czas temu pisałam tu, że kupiłam Portię 65FF. Od początku była za mała na większą pierś(mam sporą asymetrię, na mniejszej jest na styk). Ale i tak był o niebo lepszy od reszty moich staników. Nie wiem czy to możliwe, ale mam wrażenie, że już dopadła mnie migracja, a nie nosiłam cały czas przecież tego "dobrego" stanika ![]() Moje wymiary teraz to: 72- ciasno pod biustem 77/78- luźno 96- w biuście w miękkim staniku(było 94) 99 ![]() 101- w zwisie No i zastanawiam się w co celować teraz. 30G? 30GG? Poza tym zamówiłam effuniaka 70FF(tak mi wyszło w ich kalkulatorze). Mam nadzieję, że będę bardziej zadowolona od was, bo trwa tu niezła dyskusja od jakiegoś czasu ![]() Bardzo proszę o pomoc. Portię chyba wystawię na all, chociaż wyprułam z niej tasiemki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Rzabbocop
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Troszkę gotówki wpadło, więc się wybiorę w przyszłym tygodniu w końcu do sklepu i spróbuję coś na siebie znaleźć. Mam nadzieję, że się uda i kupię mój pierwszy w życiu porządny stanik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
ja mam już powoli dość tych stanikowych zakupów
![]() ![]() posprzedawałam stare staniki w rozmiarach 70D i 70DD bo już nie pasowały i teraz co zamówię to jest złe Lemon Sorbet- 65H przykrywał mój biust nie robiąc z nim zupełnie nic, do tego fiszbiny były za daleko teraz zamówiłam Milenę Roses bardotkę 70E (podobno ścisła, moim zdaniem raczej normalna; przeliczyłam sobie 65H za duże to 70E powinno być ok) nie wiem czy to jest kwestia stanika, ale górna krawędź się odcina i część piersi zostaje powyżej; a chciałam zamawiać Romanticę i Scarlett, jak myślicie 65G/H; 70E/F ![]() najgorsze jest to, że nie mam na tyle kasy żeby pozamawiać więcej niż 2-3 staniki jednocześnie
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-07-30 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13503319]Tyle że ja nie mieszczę się w rozmiarówce
![]() ![]() ![]() ![]() Heh mi już przeszło :P ale jak znowu mnie weźmie po czytaniu lobby to się zaczne wypowiadać ![]() ![]() edit: tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2918 Ja przecztytałam wypowiedź Ewy na Lobby i co? I odechciało mi się tych staików w ogóle, bo... jestem rozpuszczona, rozpieszczona, rozbezstwiona przez wolny rynek, na którym normalnie producent walczy o klienta i chce mu sprzedać towar i baRRRRdzo nie odpowiada mi sytuacja, gdy ja komuś chcę zaplacić moje ciężko zarobione pieniądze, a on z łachą, że albo biorę to co on mi ma kaprys dać albo niech spadam na szczaw... no to ja wole spaść na szczaw tam, gdzie ktoś z chęcią mi pomoze... Cytat:
![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-07-30 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje dopiski zapisaly sie w wypowiedzi Ineczki, nie umiem zrobic inaczaej, nie dosc ze fatalny gust to jeszcze kompletna noga w internecie... ![]() Pozdrawiam cieplo! Edytowane przez dudkaaa Czas edycji: 2009-07-30 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;13502129]przy wymiarach 74 i 83 wg najnowszych wytycznych powinnam nosić 30 D
a stanik 30 B wygląda tak:[/QUOTE] a mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu? zmierz się jeszcze w pochyleniu czyli w tzw zwisie. na pewno się dobrze zmierzyłaś? może trzymałaś za wysoko miarkę z tyłu na łopatkach dlatego wyszło więcej, poza tym kształt piersi też ma znaczenie. 30D jest teoretycznie na 65/83 więc na osobę która ma o 9cm więcej w biuście niż Ty, spróbuj 65C z fiszbinami, pamiętam o prawidłowym zakładaniu (najlepiej w pochyleniu) i o wygarnianiu spod pach. nie kupuje się staników bez fiszbin, bo po co? nic to z biustem nie robi tylko zakrywa ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-07-30 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzisiaj podkusiło mnie by poczytać o dobrze dobranym staniku. Zmierzyłam się jak trzeba i wyszło, że mam 60 w obwodzie i 81. Zawsze nosiłam małe A, kupowane na oko (;o) a z tabeli rozmiarów brytyjskich wyszło mi 28D :O Czy to możliwe, czy ja źle mierze? Dodam, że mam bardzo mało piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Konto usunięte
|
Odnośnie effuniaków to nigdy ich nie kupię... albo będzie zmienione wzornictwo i mój rozmiar w odpowiedniej ilości - 65 DD lub E.
![]() O Ewie Bień mogę zapomnieć też.. nie ma obwodu 65. ![]() Szczerze, to mogłabym z moim Tango Plungem wdziąć nawet ślub. ![]() ![]() ![]() Teraz tylko wezmę 65 E i pewnie będzie cudownie, bo jak dobrze wygarnę to bułki się niestety robią - to dzięki migracji. Szczerze to chcę z tego miejsca podziękować wizażance dzięki której znalazłam ten wątek, dobrałam dobry (prawie) biustonosz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
wow, ale zagorzala dyskusja
![]() jutro bede miala u siebie tease me i oriona. zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje ze simeri i luizka tym razem nie beda krzyczaly ze za male ![]() ![]()
#4378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale kurcze fajniutki ten stanik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
z tego co widzę to są przecież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.