|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
Przyjeżdzaj ![]() Vanessa io Nature Millenaire mam x3 ![]() To co w kartonikach to zafoliowane zapasy są .....
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro, Ty dobrze wiesz, że wystarczyłaby jedna jedyna fotka skarbów z Twojej kolekcji, a już pozieleniałabym z zazdrości i przynajmniej z miesiąc zasypiała z tym bajecznym widokiem przed oczami
. No właśnie - NM nie x 2, a x 3 i PH i Deo A przecież są jeszcze te wspaniałe L'Artisany i Cocon i Nu i Winter Delice i całe stado super odlewek i mnóstwo innych cudowności, których nie wymienię. A wanilie jakie słodziutkie i te herbatki A propos wanilii - wydawało mi się, że zachomikowałaś dużo więcej flachonów, a tutaj tak skromnie... Gdzie je schowałaś, boisz się, że będziemy chciały je wycyganić?Kolekcja piękna i bardzo, bardzo "moja". Gratuluję !!!
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczeglne mniam dla Blueberry Muffin i T4T i całego stada przepięknych odleweczek ![]() Vanesso,
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
NM x3
![]() foliaka nie zauwazylam ![]() A gdzie jest Au the Rouge? Edytowane przez Vanessa io Czas edycji: 2009-07-27 o 22:10 |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daff Przecież wiele z tych flaszek jest i u Ciebie I wiele,wiele innych,które chętnie bym widziała u siebie![]() Sephorowe zapasy na parapet się nie zmieściły Ale zaznaczyłam że są![]() Więc się nie boję nalotu Jeszcze kilka flaszek w drodze.... ![]() Edit : Vanesso Au the Rouge jeszcze nie doszło Czekam od 16 - go Ale to z fragrancex więc ma prawo iść i 10 dni i 14 dni ...... raz nawet paczka szła do mnie 30dni ![]() Sączę jeszcze próbkę I szukam korka (zakupiony został tester)co można wyczytać z podpisu
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-07-27 o 22:26 |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
swietna kolekcja
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro, jesteś kolejną osobą, której kolekcja wprawiła mnie zachwyt. Choć jest bardzo różna od mojej. Wspaniała
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro, bardzo podobaja mi sie twoje cuda
. Nawet kilka flaszek mamy wspolnych Serdecznie gratuluje!
|
#3789 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja jestem w ogóle dość "zdefektowana" estetycznie. Nie mieszczę się chyba w żadnej grupie większościowej. Ani zapachowo, ani muzycznie, ani estetycznie, ani pod względem jakichkolwiek innych upodobań. I dobrze mi z tem, bez dwóch zdań. Cytat:
, ale niesamowicie miłe wyznania też. To jest tak, jak piszesz: Twoja pasja była już w Tobie. Jeśli zrobiłam cokolwiek, to pomogłam Ci uświadomić sobie, że nie jesteś jedyna. To miła świadomość, czyż nie? ![]() Ja sama do niedawna czułam się jak dziwadło trochę. Nie dlatego, że nikt na świecie czy na forum nie lubi "moich" zapachów. A skąd! Raczej dlatego, że dziewczyny deklarujące zamiłowanie do kadzideł i dymów ma jednak szersze spektrum. A ja co? Taki drewniany kocmołuch. ![]() Na szczęście ostatnio frakcja kocmołuszków się wzmocniła i jest nas już kilka. To pocieszające. ![]() Cytat:
Powodzenia w rozwijaniu pasji i czekamy na zdjęcia. Kasiu, piekny zbiór. Zapachy znane? A cóż w tym dziwnego. Na tym forum wszystkie są znane. ![]() Gratuluję. Cytat:
![]() Piękne wszystkie, ale urzekła mnie druga. I trzecia. I czwarta... i tak dalej. ![]() Jasminowa Voluspa to co jest? Cytat:
Nature w tak bajecznych ilościach Ci zazdraszczam, bo piękny to zapach. Wspolne mamy zapachy dość niespodziewane, to znaczy... niepopularne. Earl Grey Tea i Cedarwood Tea. Ale i czwarte zdjęcie bym przygarnęła właściwie w całości. ![]() Odlewkowo łączy nas osiem zapachów, a mogłoby więcej, tylko nie wszystko, co mi się podoba mam. Jak wszyscy. ![]() Gdybym miała podsumować swoje odczucia rzekłabym, że niemonotonnie, a jednak z jakimś wspólnym nastrojem. I to jest bardzo piękny nastrój. ![]() Kurczę, gdzieś mi uciekł jeden cytat...
|
|
#3790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdraszczam Ci balsamu Perles de Lalique.
|
|
|
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
VOL nie ma w sobie nic z jaśminu, definitywnie. ![]() Cytat:
Perełkowego balsamu sama sobie zazdraszczam, bo mały skubaniec i dozuję go w aptekarskich ilościach. Gdyby tak z pół litra- to już by było lepiej!
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro ja wątek omijam, a tutaj takie cudowności.
Nature Millenaire, Nature Millenaire, Nature Millenaire ... Tea for Two Pięknie u Ciebie. |
|
|
|
#3793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Marzenia!
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Twitter...wymiękłam...
Powinnaś robić fotki perfum do jakichs katalogów czy czasopism...Co za scenografia...! Wiesz, ze bardzo mi sie Addict spodobal? Juz sie nie dziwię, czemu tak na niego polowałaś! Piękna ta matrioszka na ostatnim zdjęciu!;-)
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba od wizażanki ![]() Cytat:
![]() Ha! Teraz Ty będziesz polować na Addicta? Piękny jest latem, zimą, wiosną i jesienią ![]() Matrioszka to miniaturka L'eau par Kenzo- mnie też uwiodła, co widać na załączonej fotografii
|
||
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
A oto moja skromna kolekcja. Chaotycznie od lewej, choć właściwie wiele ciekawostek nie posadam
:1) HP Diora z balsamem 2) Cacharel 3) Cacharel Amor Amor Tentation (jeszcze nie odfoliowany) 4) DKNY Delicious Night w towarzystwie balsamu 5) Dior Addict 6) Armani Code po ciężkim wypadku 7) Lancome Hypnose plus balsam 8) Verry Irresistible Sensual 9) Kenzo Amour 10) Valentino Rock'n'rose Couture 11) Pure desir de Lys YR 12) Narciso Rodrigues For Her EDT 13) Paco Rabanne Black XS 14) Japanese Cherry Blossom TBS plus balsam 15) CK Euphoria 16) YSL Cinema 17) Agent Provocateur Maitresse 18) Burberry Weekend 19) Diesel Fuel for Life 20) Fendi Palazzo 21) Neroli Jasmin TBS 22) Hermes Eau des Merveilles 23) źle ustawiona i przez to niewidoczna Bvlgari Omnia 24) Demeter Applie Pie 25) Coco Chanel Mademoiselle 26) fabryczna 'odlewka' Bond no 9 New Haarlem 27) Vanille Bourbon YR 28) Dior Pure Poison 29) TBS The Spirit of Moonflower (perfume oil) i Balsam Noa Cacharel Miniatury: Kenzo Flower, Light blue, Givenchy Amarige, Versace Bright Crystal, Insolence Guerlain, Ghost Deep Night, Givenchy Ange ou Demon, Versace Crystal Noir Nie ma na zdjęciu: Sinfonia di Note Coeur de Noisette, CH 212 Sexy, TBS Velique, Coolwater Davidoff, Baby Doll YSL, Salvador Dali EDP, Comptoir Sud Pacifique Caramel Sunset, i kilku próbek |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Tsukichan, Twoja kolekcja wcale nie jest skromna. Wręcz przeciwnie - jest bardzo nieskromna
Flakony, miniatury, balsamy...Łączy nas 5 zapachów (do niedawna 6). A skąd się bierze takową fabryczną 'odlewkę' Bond no 9 New Haarlem ?
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro jak ja mogłam przegapić twoją kolekcję
![]() Tsukichan oj joj joj, nie myślałąm, że aż tyle wspólnych zapachów mamy Również gratuluję, bardzo bliskiej memu sercu kolekcji
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MerciA Bonda kupiłam na aukcji. Nie wiem, czy to dokładnie nazwać odlewką, ale nie jest to ani miniatura (podłużny atomizer z nadrukiem), ani próbka (8 ml), było to maleństwo dodane jako prezent do pełnego flakonu i sprzedawcy nie zależalo na nim aż tak bardzo. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudności!
|
|
|
|
|
#3801 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś jeszcze było NINA RICCI LES BELLES DELICEDziękuję Cytat:
Cytat:
Sabbath od 9 czerwca można oglądać moją małą kolekcję w profilu Już się troszkę pozmieniała ![]() Earl Grey Tea i Cedarwood Tea to jedyne zapachy z całej mojej kolekcji,które używa TŻ Może jeszcze Duel![]() Cytat:
Cytat:
To mnie zawstydziłyście Kochane Dziękuję Wszystkim za miłe słowaDla zainteresowanych.Edytował am post ze zdjęciami i wkleiłam spis flakonów
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-07-30 o 18:08 |
|||||||
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Same bliskie memu sercu kolekcje ostatnio
Łączy nas miłośćTentation, Delicious Night, Dior Addict, Armani Code ,Lancome Hypnose, Paco Rabanne Black XS,YSL Cinema Łączy nas użytkowanie Hermes Eau des Merveilles i Euphorii, ale wiele z Twoich zapachów mam w zakupowych planach
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łączy nas Ange ou Demon i Hypnose (Diesla się pozbywam lada dzień) No i z chęcią bym Ci podkradła Black XS i piękną dużą flachę Code
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Tsukichan
Bardzo miła i słodka kolekcja.Wcale nie taka skromna ![]() Gratuluję
|
#3805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ładnie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to, co zostawiłam z Twojego wpisu - to mamy wspólne Sporo ![]() Cytat:
Gratuluję A te trzy sztuki nas łączą
|
||||
|
|
|
#3806 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
laczy nas 7 zapachow, kolejnych kilka chetnie bym podkradla ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Tsukichan ciekawa, zupelnie nieskromna kolekcja
Gratuluje!
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro
o Mistrzyni Herbaty, Pierników i Odlewek! ![]() Tsukichan piękna kolekcja
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Naoglądałam się wczoraj pięknych kolekcji...
i zachciało mi się nową odsłonę mojej pokazać A zmian trochę jest i jeszcze parę rzeczy w locie (Cardinal, Elixir - Penhaligon's, Incense -M.Williamson, CdG2 pocket size i Lutki wspólnozakupowe, i odlewka SpicyCocoa CdG )Ale do dzieła: Zdjęcie 1 Python – Trussardi Parfum Sacre – Caron Oriental Summer – Celine Liberte – Cacharel Eau de Merveilles – Hermes Brown – Sephora Kenneth Cole New York woman Słoń – Kenzo Belle en Rykiel – Sonia Rykiel Etra – Etro Ambra – Etro Theorema – Fendi With Love – Hilary Duff Zdjęcie 2 Cuir Mauresque – Serge Lutens Opium PH – YSL Paczulowanilia – Sephora Gucci PH – Gucci Padparadscha – Satellite Idole – Lubin Tobacco Vanille – Voluspa Wolfgang Joop PH – Joop! Nature Millenaire PH – YR Tumulte PH – Ch.Lacroix Extreeme PH – Paul Smith Black Cashmere - Donna Karan Nu edp – YSL Nu edt – YSL Zdjęcie 3 Intimatley Night - David Beckham Daim Blond – Serge Lutens Miel de Bois - Serge Lutens Brit Gold – Burberry Flower Oriental – Kenzo Malabah – Penhaligon’s Oh la la - Azzaro Grey Flannel – G. Beene Tsukimi – Annayake Habanita – Molinard Mira Bai – Chopard The Parfum – Ch. Jourdan Gloria – Cacharel Miyako – Annayake Eau d’Iparie - L'Occitane Le Baiser du Dragon – Cartier Just Me – Montana Zdjęcie 4 Black XS – Paco Rabanne Amethyst Fatale - Oriflame Stella – S. McCartney Neonatura Cocon – YR John Galliano Apparitin – Ungaro Madness – Chopard Fever – Celine Neonatura Souffle – YR Miracle Forever – Lancome Angel Pivoine – T. Mugler London Woman – Paul Smith Lolita Lempicka Edp L de Lolita Lempicka Fleur Defendue – Lolita Lempicka Tumulte – Ch. Lacroix Hot – Ralph Lauren M – Mariah Carey Amour – Kenzo Secrets de Hammam - Isabel Derrosine Rose Divine - Isabel Derrosine Zdjęcie 5 Voile d'Ambre – YR Nemo – Cacharel A*Men – T.Mugler Black Lim. Ed. – Kenneth Cole Coriolan – Guerlain London Man – Paul Smith Ambre Gris – Balmain Desnuda – Ungaro Pi – Givenchy Kapsule Woody – Lagerfeld Kingdom - A.McQueen Terre d’Hermes – Hermes Kouros – YSL Jaisalmer - Comme des Gracons Kashmina Touch – MaxMara Must – Cartier Onde Extase – Armani Black Orchid Edt – Tom Ford Zdjęcie 6 Very Irresistible Soleil d'ete – Givenchy Libertine – V.Westwood Scent Gloss - Costume National Image Woman – Cerutti Cashmere Mist – Donna Karan Couture - K. Minogue In Black – J. del Pozo BLV Notte – Bvlgari Musc Ravageur – F. Male Mat White – Masaki Mathusima Romeo Gigli Cabotine – Gres Sun Deligh – Jil Sander Ode a l'amour – YR Ostatnie zdjęcie miniatury i odlewki + próbki ![]() I tyle ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

.....
. No właśnie - NM nie x 2, a x 3 i PH i Deo
A przecież są jeszcze te wspaniałe L'Artisany i Cocon i Nu i Winter Delice i całe stado super odlewek i mnóstwo innych cudowności, których nie wymienię. A wanilie jakie słodziutkie i te herbatki
A propos wanilii - wydawało mi się, że zachomikowałaś dużo więcej flachonów, a tutaj tak skromnie...
Gdzie je schowałaś, boisz się, że będziemy chciały je wycyganić?
zapomniałam dodać