|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Ja chce zeby wiecej lekarzy jak Dr, House bylo
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
a co do smoków to Julka ma jednego i od razu jej podpasował ale się wkurzyłam zadzwoniła rano do przychodni spytac czy moge przyjsc dzisiaj na szczepienie, pani powiedziala ze tak oczywiście ale najlepiej kolo 17 bo to chlodniej bedzie. Ja ze pozniej nie moge to poszlam kolo14 i co sie okazało, po 1 że dzis mi dziecka nie zaszczepią a po 2 ze przychodnia tylko do 15 ![]() nie mam siły wiecej pisać
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zaraz zwariuje Dawid marudzi i "skacze" w wozku, obawiam sie, że zaraz go rozwali ![]() a wtedy bedzie musial chodzic ciekawe czy zdaje sobie z tego sprawe
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-30 o 17:58 |
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Julka tez wariowała i jak próbowałam ją uśpić to nie chciała spac a teraz ją włożyłąm do łózeczka pod karuzelę i już śpi
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"jak przyjdzie do oduczania to smoczek wyrzucisz a kciuk???" danych nie znam, mądrych pism nie czytałam ale tak prywatnie to z dwojga złego osobiście wolę smoczek (znaczy wolę aby Kaja ssała smoczek) ona ma taki silny odruch ssania, że jak śpi czasem (bez smoczka sypia) to przez sen sobie ssie (tylko ona wie co) Cytat:
![]() Mój A. "odnosi" Kaję dopiero jak już nawet noszenie na rękach nie pomaga, ale ja czasem jak patrzę jak "on się z nią bawi" to np. zawiśnie sobie nad nia i muczy do niej! centralnie jak krowa muczy a ta sie cieszy ![]() np. stanie i "przekręcając" szybko głową rzuca a'la po japońsku np. "trzyma" jej nóżki a'la do góry i wesoło i z miną klauna gada teksty typu "pierdząccccccccccccccccy , no kto tu jest pierdząccccccccy"??? i takie tam Cytat:
chyba z tego "tłumaczenia" więcej ogólnie takich ludzi bo ja ogólnie takich ludzi lubię, szczerych-brutalnych i wbrew pozorom wcale nie (jak dla mnie ) chamskich ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Kai też "posmakowały" dwa pierwsze smoczki Nuka które miała, ale.... nie umiała po nich jeść, bo to jakieś tam "uspokajacze" były! otulały jej buzię poszłam kupiłam aventu udajace sutka (dwa odrazu, jeden na dwór, jeden do domu) ma do dziś |
|||
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Oj kolezanki. Pol dnia mnie nie bylo a tu 3 strony!!
![]() ![]() Ale ciekawy temat na tapecie to produkujecie ![]() Ja mam podobne zdanie jak emilka co do szczepien -wiec sie nie powtarzam czornoo pneumokoki-sredni koszt 300zl.CZasem warto popytac bo w aptece moze byc taniej niz w przychodni. JA np. zaszczepilam nowa Synflorixem-jest pelniejsza bo 10-walentna ( a 'stara" 7) a tansza. Powiem Wam ze jedyna roznica jaka zauwazylam miedzy szczepieniami refundowanymi a tymi platnymi -to dzieciaki nie marudza,nie placza i nie goraczkuja po tych platnych.I tyle. A ja dzis zaopatrzylam sie w sloiczki-obiadki i deserki.Jutro pierwsza konsumpcja.Niestety nie dostalam obiadkow Hippa ( a uwazam ze sa najlepsze skladnikowo) wiec wzielam co bylo-Gerber i Bobo Vita.Sklep ma najtansze produkty w miescie a Hippa akurat nieraspberry pisalas o Hippie ze ma dobre kosmetyki(swoja droga poczytalam tu na biochemii i faktycznie bardzo polecaja-"czyste"kosmetyki,pro ste skladniki) a co uwazasz o ich jedzonku?? Ja nie mam mozliwosci ugotowac zupki dla Julki ze swoich zdrowych warzywek,eko zywnosci tez nie mam-a po ostatnich wydarzeniac ryzykowac nie bede. monix czytalam ten schemat-troche dziwny bo produkty wprowdzaja dopiero po 5 miesiacu(u dzieci na butli) ,z warzyw tylko dynia,marchew,ziemniak.:c onfused: Ale zawsze cos jeszcze do tego co juz wiem Chyba trzeba poprostu postudiowac te "madre"strony,ksiazki,por adniki,gazetki(swoja droga strony o jedzeniu w gazetkach o dzieciach sa sponsorowane!!! ) i wyposrodkowac to wszystko.Mamy butelkowe-najlepiej te karmiace butelkami Tommee Tippee-czy zmienilyscie smoczki na te o srednim przeplywie??Niby sa dla grupy wiekowej 3+-czyli musialabym Julce zmienic ale nie widze jakiejs potrzeby.Moze mi ktos wytlumaczy dlaczego nalezy zmienic??Bo nie wiem(...moze glupia jestem )Zmykam-trzeba Julci Soczysta Marchew dac ![]() ![]()
Edytowane przez fizjo83 Czas edycji: 2009-07-30 o 18:31 |
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
![]() :conf used: ....goraco-nie zakumalam![]() A co do Twojego pytania monix. Mysle ze na brzuszku to juz klasycznej zabki Dawidek nie zrobi ale dobrz by bylo zeby chociaz uda byly w miare prostopadle do tulowia.Wtedy glowa kosci udowej jest stabilnie wmocowana w panewke. Mozesz oczywiscie cwiczyc-robic koleczka,zginac nozki w odwiedzeniu-"na zabke" ale wiadomo-dlugo z dzieckiem nie pocwiczysz.Dlatego probuj klas-moze jak zasnie to przewracaj na brzuszek i pod nozki podloz poduszke zeby utrzymac zgiecie,nos na biodrze albo przodem do siebie nogami Dawidka opasajac swoj tulow(nie wiem czy dobrze napisalam). jesli lubi bawic sie na brzuszku zawsze mozesz mu lekko nozki podtrzymywac w prawidlowej pozycji i zabawiac. I tyle z mojej strony. mam nadzieje ze jakos pomoglam
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym sie wkurzyla ![]() Cytat:
. Sama ostatnio sobie kupilam sloiczek indyk,marchew plus ryz dobre ![]() Kosmetyki naprawde fajne maja A teraz ja mam pytanie czy takowe obiadki sie podgrzewa???
|
|
#4601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rudalbn - zaraz postaram się napisać co i jak z zasiłkiem tylko dopiero co wróciłam z młodym i muszę go ogarnąć ![]()
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zmieniłam przy okazji pleśniawek - wymieniałam wtedy wszytskie smoczki i o ile do butelki marchewki jest ok to butelki do soczku jabkowego i herbatek lub wody jest za duża dziurka i Adrianek sie strasznie dlawi
|
|
#4603 | ||
|
Zadomowienie
|
Na razie nadrobilam pol. Jeszcze czytam.
Cytat:
Cytat:
Eeee. no ja moja Mimi bardzo lubie, tylko jest tak skubana prozna, ze czasem mam wrazenie ze ona zartuje, dopiero po tym jak rykne smiechem po jej minie widze, ze mowi powaznie. Ale ogolnie super jest - wracam po pracy do domciu i zamiast latac po domu gotowac, sprzatac itp to moge sie z Julinka pobawic, nakarmic ja spokojnie a obiad jest przygotowany. Po obiedzie/kolacji ide mala kapac i klade spac a jak schodze z gory, to juz jest posprzatane. Moja kochana Mimi Zaczelam Julcie klasc o 8 wieczorem, bo mi szkoda, ze ja co rano musze budzic o 6:30, wiec myslalam, ze jak poloze ja o 8 to moze ona mnie raz obudzi. Jak widac nie, musze chyba jeszcze wczesniej To kiedy ja sie z nia mam bawic |
||
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
rasperry ja bym ciut podgrzala bo w sumie my jemy obiady cieple.A te z mieskiem juz na pewno podgrzeje.
Soczysta Marchew pycha!!Sama spijam resztki jak Julka nie moze(czyli po 3 od otwarcia).Mala wypila 30 ml i az sie cala trzesla jak "szlam"z lyzeczka do buzki ![]()
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kosmetyki to nie wiem...ja mam Nivea i nie narzekam...zreszta moje dziecię na nic uczulenia nie ma jeżeli chodzi o kosmetykitak obiadki podgrzewa się w kapieli wodnej.Zresztą na opakowaniu jest napisane ![]() co do zasiłku : Po pierwsze papiery można złożyć do pół roku po zakończeniu urlopu macierzyńskiego(zasiłku) czyli jak ja urodziłam 27 lutego to wyliczyła, że urlop przysługiwałby mi do 16 lipca i od 16 lipca mam pół roku na złożenie papierów. Pani dała mi dokumenty i .... wszystkie (łącznie z tymi które tylko na wypełniam) dokumenty + odpis aktu urodzenia dziecka wysyła się/zanosi do zakładu pracy i trzeba im jeszcze(pracodawcy) napisać pisemko, że po 1.mają to odesłać do ZUSu a nie do nas i o przyznanie urlopu macierzyńskiego (pytałam i nie mogą odmówić tego urlopu ![]() a zasiłek ma się przez tyle co normalny urlop macierzyński czyli chyba 18 tygodni :confuse d: Z tym, że nie wiem czy nie jest to troszkę inaczej jeżeli za ew.zwolnienie w ciąży płacił Ci bezpośrednio ZUS.Bo mnie płacił pracodawcaA babcia kupiła dzisiaj Kubkowi "soczki" Bobovita.W Tesco jest promocja 4w cenie 3. I za 9,87 zł sa 4 buteleczki tyle, że UWAGA tego 300 ml a nie 175ml ![]() czyli Kubek ma zapas![]() ![]() Buziaczek się chyba naprawdę obraził :confuse d:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie jestem na urlopie macierzyńskim bo byłam na umowie zleceniu na czas nieokreślony.Kubka urodziłam 27 lutego ale zwolnienie od gina miałam do 8 marca i 9 marca rozwiązali ze mną umowę.KAsy nie mam żadnej.I dla takich własnie matek jest zasiłek macierzyński.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Wiecie co ?? może sobie pomyślicie, że jestem wredna ale...oglądałam Fakty na TVN i w****iła mnie jedna rzecz. Nie rozumiem ludzik którzy za przeproszeniem naklepali np 7 dzieci a teraz uważają, że PAństwo MUSI im pomóc finansowo. Ja rozumiem, że ktoś chce mieć np dużo dzieci, dużą rodzinę ale zdaje się najpierw trzeba pomyśleć czy ma się na to pieniądze |
|
|
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Kuuuurcze
Dzisiaj rano nie zdazylam odciagnac calego pokarmu po karmieniu malej, bo zaspalam i bym sie spoznila do pracy, a Julcia sie przy jedzeniu wydurniala i mi z nia zeszlo 20 minut. No wiec odciagnelam tylko troche, jakies 150 ml. Teraz jestem w pracy i mam kamien wielkosci piesci w lewym cycu. Zaraz sie wsciekne z bolu. Przy moim odciaganiu o 11 to sie w ogole nie dalo odciagnac Za godzine ide znowu odciagac, zyczcie mi powodzenia. Juz 3 razy mialam zapalenie gruczolu mlecznego, a Julcia ma dopiero 4 miesiace ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Nie wiem, czy mowili o tym w Polsce, ale kilka dni temu w USA (oczywiscie) kobieta zabila swojego 3tygodniowego synka, pogryzla mu palce u nog, odciela glowe i zjadla mozg... link do artykulu |
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie-jak ktos nie da rady utrzymac 6 dzieci to niech sie zabezpiecza i ma jedno gora dwoje. Cytat:
![]() ![]() ![]() : eek:.Skad ci ludzie sie biora????????
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Haha jak to skad - z Hameryki!
![]() A tak serio to chyba jakis skrajny wypadek depresji poporodowej, ale ze nikt nie widzial, co sie z nia dzieje i nie zabral jej dziecka? W szpitalu musielismy przed wyjsciem obejrzec polgodzinny film o depresji poporodowej i musielismy podpisac, ze go rozumiemy. Zeby ta depresje rozpoznac, zanim bedzie niewesolo. Wydaje mi sie, ze w przypadku tej matki w gre musialy wchodzic tez narkotyki, ale ja wiem? Taka tragedia...
|
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka ale zakręceni w tej przychodni
ja obiadki podgrzewam w mikrofai lub kapili wodnej i te "swojskie"(czasami zrobie jak Adrianek spi i czekaja na niego wiec sie robia chlodne) i te sloiczkoweRaspi masz racjje z Hipp'em ze oni najmniej swinstwa wrzucaja, np patrzylam sooki bobofriut od 5miesiaca (300ml) i sa z cukrem normalnie masakra a i sprawdzilam deserki co kiedys kupilam i na razie stoja i czekaja(z gerbera) i maja cukierCytat:
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze uda ci się jakos odciagnac i nie nabawisz sie znowu zapalenia Cytat:
tymbardziej ze ja wiem ze jest problem z praca ale i z dobrymi pracownikami tez, moja siostra teraz poszla do pracy z kolezanka, ktora wytrzymala az jeden dzien bo dla niej za goraco....no i taka idzie po zasilek bo nie ma za co zyc...
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
a ja dalej nie umiem wielocytowac..;/ zaznaczalam i nic z tego nie wyszlo..
ja od 3 dni mam malego terroryste w domu! uspic go nie mozna, jesc mi nie chce, na zeby nie bo lekarka mowila, ze jeszcze nie pora a zagladala mu w buzke.. co do smoczkow od butelek to ja wymienilam mu na te 3+ ale nie umie z niego pic bo ma wieksza dziurke i sie ksztusil i dlawil wiec wrocilismy do 0+ a tamten bedzie jak bede mu dawac kleik albo kaszke.. ta kobitka chora!!! az mi sie niedobrze zrobilam i poszlam do tego mojego terrorysty spojrzec:P co do jedzenia to tez uwazam, ze hipp, jakies najlepsze mi sie wydaja i skladem tez mi odpowiadaja i konsystencja a moj terrorysta (nie bede go dzis inaczej nazywac:P) tez sie slini i skacze i zaczyna gadac jak widzi lyzeczke, sliniak i sloiczek ![]() a przychodnie no coz, ja juz przywyklam i zaluje, ze nie ma prywatnego pediatry:P:P |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dokladniej przeczytam etykiete ale jak patrzylam to bez cukru |
|
|
|
|
#4617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszte podgrzalam i bylo mniam Cytat:
![]() U mnie sa po niemiecku instrukcje ciezko z czytaniem a Tz'ta nie bylo ![]() Cytat:
![]() A artykul no comment ![]() ![]() ![]()
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: confused: bo u lekarza nie byłam.Pierś mnie niby jakoś strasznie nie bolała ale 38 stopni mnie dobijałoBoże prawie się popłakałam http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny pisze do was poniewaz też mam wisennego dzieciaczka i mam takie pytanie, byłam u lekarza bo chciałabym zacząc już wprowadzac nowe pokarmy do jadłospisu mojej dzidzi ale lekarka mi nie pozwoliła, wy już coś dajecie swoim bobaską?????
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu Ci zabroniła ?? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Nie chcecie gadać to nie ![]() dobranoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

zadzwoniła rano do przychodni spytac czy moge przyjsc dzisiaj na szczepienie, pani powiedziala ze tak oczywiście ale najlepiej kolo 17 bo to chlodniej bedzie. Ja ze pozniej nie moge to poszlam kolo14 i co sie okazało, po 1 że dzis mi dziecka nie zaszczepią a po 2 ze przychodnia tylko do 15 
05.07.2008 
kto powiedzial, ze smoczek zdorwszy 

( a uwazam ze sa najlepsze skladnikowo) wiec wzielam co bylo-Gerber i Bobo Vita.Sklep ma najtansze produkty w miescie a Hippa akurat nie
Ale zawsze cos jeszcze do tego co juz wiem

a to dlatego ze ja glupia na chwile mu pokazalam ze mozna siedziec i o lezeniu nie bylo mowy

wiec sie robia chlodne) i te sloiczkowe