|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki
Z pogodą się nigdy nie trafi
Nie ważne jaki miesiąc, ostatnio przecież w czerwcu cały czas było bardzo deszczowo. Wrzesień na pewno będzie piękny. A mały deszczyk wróży szczęście
|
#332 |
|
BAN stały
|
No rzeczywiscie na 26 jest nas coraz wiecej. Super! Będziemy razem przezywać
Ja właśnie wróciłam z Polski. Byliśmy pozałatwiać ostatnie sprawy związane ze ślubem. Także już 95 procent załatwione. Juz nawet zapowiedzi w kościele lecą. Ale jestem nakręcona ale też z drugiej strony przeraża mnie fakt, że ten czas tak szybko leci. No i żeby ta pogoda dopisała. Pleeeaaase...
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
nie ma co oglądać wcześnie pogody, bo jak twierdza meteorolodzy nie da się przewidzieć dlugotermninowo. Podobno trzy dni do przodu tyko, więc jestem dobrej myśli
|
|
#334 |
|
BAN stały
|
Ja jestem również wrześniówką,ale 2010.Tylko,że czekam aż wrzesień 2009 minie i PMK-i2009 wyjdą za mąż,bo wtedy PMK-i 2010 "przejmą" ten wątek.
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja muszę czekać aż PMki 2010 wyjdą za mąż
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
czy można? 18.09.2010
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, jestem kolejną wrześniówką 4.09.2010
Na razie mamy salę i orkiestrę i nie wiem co dalej szczerze mówiąc... Pozdrawiam!
|
#338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!więc radzę dmuchać na zimne.... I jeszcze nauki przedmałżeńskie - to lepiej zrobić jak się ma więcej czasu, bo im bliżej, tym mniej ... A dalej to pomalutku - zrób plan działania i trzymaj się go, ja nie zrobiłam i troszkę mnie już panika ogarnia
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladyblack83 jak sprawa z suknią?? czy wszystko rozwiązało się tak jak sobie tego życzyłaś??
Witam nowe Wrześniówki, coraz więcej dziewczyn przybywa, na razie co prawda 2010 ale ja cierpliwie tu poczekam na rocznik 2011
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No niestety niby wszystko oki, ale nie jestem uspokojona na 100% Byłam z moim tż w salonie (niestety widział suknie na żywo ), Pani oburzyła się na niedoświadczona koleżankę, ze mi bzdur naopowiadała z tą suknią (i nie przedłużą jej umowy.. ). Pokazała mi kalendarz z rezerwacjami, laska która ma ślub 2 tyg przede mną jest niższa ode mnie o 5 cm, więc w sierpniu mają dowieść drugi egzemplarz dla mnie... pożyjemy - zobaczymy ![]() o zwrocie zadatku nawet nie rozmawiałam... poczekam do sierpnia. jak będzie coś ni tak, to pojadę do Wrocławia po ta sukienkę z ogłoszenia
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Już dopisuję nową PM - prowl
![]() Dzisiaj idę pierwszy raz na nauki przedmałżeńskie. Najprawdopodobniej pierwszy i ostatni ![]() Później tylko raz do poradni. Mam zamiar porozmawiać o pieśniach podczas mszy, szczególnie zależy mi na granej na wejscie PM (chcialabym coś innego ) a przyznam szczerze,ze mam problemy zeby znalezc cos na internecie,bo sa teksty,ale nie ma muzyki.
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dawno nie pisałam
![]() Przygotowania idą pełną parą, w ostatnim czasie zarezerwowaliśmy dekoratorkę, autobus, rozdaliśmy już prawi wszystkie zaproszenia, zostały nam 2. Jedno wysyłam dziś pocztą. W piątek mam przymiarkę |
|
|
|
#343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli czas szukać fryzjera i wizażystki! Ale głównie zastanawiałam się, czy to już czas szukać kamerzysty, fotografa, dekoratora. Nie mam pojęcia na ile przed trzeba szukać sukni, obrączek i całej masy innych rzeczy. W ogóle mam wrażenie, że nie mam żadnej konkretnej wizji tego dnia. A zostało 400 dni Nauki najprawdopodobniej w zimie, bo wtedy będziemy mieć czas.Czy może znalazłyście w internecie czy gdzieś jaki poradnik dla zagubionych panien młodych? ![]() Cytat:
|
|
#344 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeśli byłabyś zainteresowana, daj znac w wolnej chwili powypisuje tytuły
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o salę myślałam o instrumentalnych wersjach różnych piosenek, póki co skończyło się na płytkach które już mam w domu- romantique instrumental hits, piosenki m.in
chi mai, je t'aime moi non plus, careless whispers, my way (p.anka), love story, conquest of paradise (vangelis), einsamer hirte, phantom of the opera.... To tak po krótce, z tych bardziej znanych płytki są 2 więc jest w czym wybierac, ja i tak planuję zgrac całośc na 1 ![]() W przypadku kościoła, koleżanka podrzuciła mi płytę "just married"- a tam 22 utwory, z czego większośc niestety typowo "organowa", poza Wagnerem i kilkoma utworami Bacha, większośc nie w moim stylu, ale może komuś się przyda.... Z góry przepraszam za literówki ![]() 1. F. Mendelssohn Bartoldy-Hochzeitsmarsch 2.A.Soderman-Hochzeitsmarsch 3. J. Helmich Roman-Sinfonia di Chiesa 4. J.S Bach- Jesu bleibet meine Freude 5. L. Boelmann-Menuet gothique 6.Traditional Hochzeitsmarsch aus Jamtland 7. J.S Bach-Air 8.G.Idenstam-Birkenlied 9.R.Wagner-Hochzeitschor 10.T.Dubois-Toccata 11.M. Arnberg-Hochzeitsmarsch 12.J.S.Bach-Bouree 13.J.Clarke-The trumpet voluntary 14.E.Satie-Gymnopedie no1 15.Bjorn J. Lindh-Flamischer Hochzeitsmarsch 16.J.S Bach- Prelude BWV 545 17.Traditional Hochzeitsmarch aus Leksand 18. L. Boelmann- Piere a Notre Dame 19.J.S Bach- Prelude BWV 552 20. J. Helmich Roman-Allegro con spirito 21.A Soderman- Hochzeitsmarch 22. C. M. Widor - Toccata |
|
|
|
#347 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dawno mnie nie bylo na watku. Widze, że sporo nowych wrzesniówek dołaczylo. Witam was wszytskie serdecznie. U nas sporo spraw udalo nam sie ostanio zalatwic. Rozdalismy juz wszystkie zaproszenia, "spadlismy" z ambony, kupilismy wczoraj Tż-owi garniutur do slubu i na poprawiny razem z koszulami, kamizelka i musznikiem . Ale mial radoche, jak mu powiedzialam,że jest niezle ciacho..hehe Mężczyzni to jednak próżni sa...A nas sie czepiaja...Moja suknia ślubna jest wykanczana, kupuje do niej koronkowe bolerko, zeby zakrylo ramiona w kosciele, a poza tym jakby bylo chlodniej to zawsze jaka ochrona (niewielka co prawda, ale zawsze).
|
||
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=blueeye;13499998]jeśli chodzi o salę myślałam o instrumentalnych wersjach różnych piosenek, póki co skończyło się na płytkach które już mam w domu- romantique instrumental hits, piosenki m.in
chi mai, je t'aime moi non plus, careless whispers, my way (p.anka), love story, conquest of paradise (vangelis), einsamer hirte, phantom of the opera.... To tak po krótce, z tych bardziej znanych płytki są 2 więc jest w czym wybierac, ja i tak planuję zgrac całośc na 1 ![]() W przypadku kościoła, koleżanka podrzuciła mi płytę "just married"- a tam 22 utwory, z czego większośc niestety typowo "organowa", poza Wagnerem i kilkoma utworami Bacha, większośc nie w moim stylu, ale może komuś się przyda.... Z góry przepraszam za literówki ![]() Dziękuję bardzo kochana |
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście nad fotografem i kamerzystą też już powinnaś myśleć - ale te drobne rzeczy też są ważne i nie powinno się ich odkładać na ostatnią chwilę ![]() Jeśli chodzi o terminarz - pogrzeb dobrze w necie, na pewno coś znajdziesz, ale uważaj, bo w niektórych są nie adekwatne do dzisiejszych realiów terminy (np. sala na 6 m-cy przed przydatny, ale ja go za późno wyszukałam...Jeśli chodzi o nauki - nie wiem jak jest u ciebie, ale w wawie w parafii mojego tż był straszny problem z zapisaniem się do poradni (dużo chętnych, a 1 pani na 3 godziny raz w tygodniu), ostatecznie wcisnęłam nas do innej parafii i to na ostatnią chwilę przed ślubem (a bez tego nie ma protokołu). Sporo tego wszystkiego, ale masz jeszcze dużo czasu i na pewno ogarniesz powodzonka i czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
|
proszę bardzo, jak jeszcze coś wynajdę to dopiszę
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za te utowry
Kochane wizażanki jak to jest z USC? W poniedzialek chcialam jechac TŻtem spisać "coś" do ślubu konkordatowego. Okazalo sie, ze potrzebuję akt urodzenia,ale zapomnialam zapytac czy skrócony czy zupełny i czy on ma jakąś datę ważności (mój TŻ ma bardzo bardzo dawno temu wydany,a nie wiem czy on nie jest ważny 3 miesiace). Pomożcie ![]() :conf used:![]()
|
|
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
o akt urodzenia zapytają gdy ślubujesz w innej miejscowości niż się urodziłaś, wystarczy odpis. Co do ważności tego dokumentu niestety nie jestem w stanie Ci pomóc. My zabraliśmy nasze akty urodzenia do USC jednak wcale nam nie były potrzebne, ach i gdy nie ma kolejki to całośc uda Wam się załatwic maks w 30 min
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Zarówno ja , jak i TŻ urodziliśmy się w innym mieście , niż będziemy brać ślub.
|
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli KasienkoKG w waszym przypadku, musicie udac sie do USC miast, gdzie sie urodziliscie, żeby pobrac te akty i przedstawic je w USC gdzie bedziecie ślubowali. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-07-30 o 12:42 |
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Drogie koleżanki, jak zwykle proszę o poradę. Już niedługo fryzura i make up próbne, a za 1,5 m-ca !!!
wielki dzień Załączam moje ubranko i część dodatków - motyw przewodni stylizacji: lata 20-30 i liczę na wasze opinie, które są dla mnie bardzo cenne - wszystkie!!! |
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
coś nie wszystko wkleiło
![]() Fotka z Drew - zamiast welonu będzie woalka, ale jeszcze nie wiem czy taka przy spince, czy przy nakryciu typu łezka (zależy od fryzury), wisiorek kupiłam do komplety, bu suknia jest strona (wyszywana kryształkami). co do butów mam kilka typów, ale już nie będą was zarzucać ;-) Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-07-30 o 15:27 |
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fryzurka ta pierwsza Diane Kruger, reszte bym mocno przemyslala. Masz dosyc ozdobna sukienke (przepiekna!!) wiec nie warto przesadzac z ozdobami, jak woalka, to nie spinka (mozesz zamienic pozniej), kolczyki typowe dla tej ery (tzw chandellier) duze i swiecace, ale juz innej bizuterii bym nie zakladala. No, oprocz obraczki i pierscionka oczywiscie Przemysl tez buty, bo jednak widac je, a typowo slubnych bym nie zakladala - no i oczywiscie Pan Mlody musi pasowac! Milego planowania!!! xx |
|
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zaproszenia już skonczone :jupi; podobają Mi sie jak wyszły ![]() Nie mogę sie już doczekac 12 WRZESNIA ![]() Najładniejsza fryzurka to charlize theron nie jest ulizana i najładniej wygląda ,ale to zależy tez od kształtu Twojej buzi.Bukiety najładniejsze są na 3 zdj. i 6 ![]() Co do biżu. najlepiej z tym nie przesadzac masz bardzo strojną suknie wystarczą kolczyki ,ja mam mniej strojną a bede miała tylko branzoletke
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama na moje wesele będzie się stylizowała na lata 50 a dokładniej na Audrey Hepburn i do tego makijaż w stylu pin-up girl.
Jeśli chodzi o fryzurę z lat 20/30 to najlepszym przykładem zresztą takim który mi się baaardzo podoba jest Dita von Teese.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Nie ważne jaki miesiąc, ostatnio przecież w czerwcu cały czas było bardzo deszczowo. Wrzesień na pewno będzie piękny. A mały deszczyk wróży szczęście

czy można? 18.09.2010

Pozdrawiam!

!!!
). Pokazała mi kalendarz z rezerwacjami, laska która ma ślub 2 tyg przede mną jest niższa ode mnie o 5 cm, więc w sierpniu mają dowieść drugi egzemplarz dla mnie... pożyjemy - zobaczymy 

Z góry przepraszam za literówki