|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
Obsługa często opróżnia kosze. Najgorszy był stres jak z przyzwyczajenia wrzucalam papier do toalety, bo sie bałam, ze cos sie stanie![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Weszłam do takiej lux toalety, czyli dziury z wyznacoznymi miejscami na stopy i uznałam, że napewno obsikam sobie nogi i nie skorzystałam
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilkadziesiat zaleglych dni to nie zazdroszcze... to tam ludzie maja chyba dolary w oczach albo to postepujacy pracoholizm ![]() i co to znaczy ze sie praktykuje tygodniowe urlopy? przeciez to jest niezgodne z prawem kazdy pracownik na umowe o prace musi dostac raz w roku 10 dni roboczych pod rzad urlopu to az sie prosi o inspekcje pracy ![]() Cytat:
a jak negocjowalismy? "prosimy, prosimy" i maslane oczka? ![]() w ogole jaja z ta moja legitymacja ktora wykorzystuje TZ byly przy kasie kolejki na Kasprowy. kupujemy bilet, ja pokazuje przez szybke moja legitymacje, a tu pani prosi zeby jej dac dwie i to do reki a TZ ma ta moja no wiec dajemy dwie moje, pani dokladnie oglada lacznie ze zdjeciami, ja juz w glowie szykuje gadke szmatke wyjasniajaca, a tu pani mowi "dziekuje" i nam daje dwa ulgowe bilety ja nie wiem czy to jakas rutyna czy co, ze ta kobieta nie zauwazyla, ze na dwoch legitkach jestem ja |
||
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie skorzystałam z tego cudu (jakby to nazwać....) architektury ![]() Lain tam to chyba jest na porządku dziennym Raz z TZtem (w czasach gdy oboje byliśmy studentami) wogóle nie zabralismy legitymacji ze sobą. Ale wchodząc bodajże do Doliny Białego kupując bilety zagadaliśmy do pani o 2 bilety studenckie tyle, że powiedzieliśmy iż nieopatrznie zostawiliśmy je w drugim plecaku Nie wiedzieliśmy o tym i też nikt nas nie poinformował
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2009-07-31 o 13:51 |
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak pisalam - wiadomo, ze dla turystow to pewno raczej zwykle sa a co tam oni maja w domach to juz oni wiedza
|
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie masz planu to nie dstaniesz urlopu, chyba tak jest, dwa tygodnie tylko na specjalne okazje, wiem, że to niezgodne z kodeksem i jestem ciekawa jak to będzie w praktyce, na razie . Ale szczerze mowiąc mnie to nie martwi, bo wtedy możemy jechac na tydzień w jedno miejsce a na drugi tydzien w drugie w innym terminie, gorzej jak ja będe dostwać 10 dni pod rząd Wyjdzie w praniu. Tz wykorzystał w poprzedniej pracy, bo bylismy w Paryżu w ramach urlopu.Cytat:
Jeju głupio sie tak tłumaczyć, ale wtedy gadka, że pomyliliście i wzięliście dwie TWoje a jego się gdzieś zawieruszyła
|
|
#4236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli trafisz do porzadnego pracodawcy to na pewno bedziesz dostawala 10 dni z rzedu ![]() ja tam prawde mowiac wole 10 dni z rzedu ![]() straszna kiszka, ze oni urlop uzalezniaja od planu u TZa od planu to jest uzalezniona premia... a urlop to jego podstawowe prawo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() a do Jaskini Mroznej to my oboje ulgowe kupowalismy to tam jest gdzies napisane ze tylko dla mlodziezy szkolnej? chyba mikroskopijna czcionka...
|
|||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy takie zdanie odnośnie urlopów, że jeśli idzie o leżenie to nam wystarczy tydzień, tydzień leżenia i tydzień zwiedzania to dla nas idealne wakacje i tż nie ma problemu z przestawieniem się, bo nawet podczas weeknedu odpoczywa Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.Zamówiliśmy przez neta dwa studenckie i laska chciała dwie legitki to musialam ratować sytuacje i mi się udalo
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
bo Twoj TZ pracuje w systemie premiowym
tak jak doradcy kredytowi u mojego TZa. podstawa niewielka, a wiekszosc pensji musza sobie wypracowac sami w formie premii ![]() a dla mojego TZa premia to poprostu taki dodatek, forma nagrody ![]() ide pod prysznic, bo cos czuje sie brudna po tym sprzataniu |
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za póltora tygodnia pracy tz już mial tyle ile w poprzedniej pracy także miazga i mi sie taki system podoba No a Twój tż to ppwinien spora premię dostać, skoro u niego plany sie same robią, az chce sie wtedy pracować![]() Ja własnie zabieram sie za sprzątanie i póki będę brudna pójde na rower i dopiero pod prysznic
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Idę zaraz po drugą kawkę i biorę się za pisanie. A tymczasem jeszcze pokażę Wam suknie, które mi się właśnie spodobały (właśnie przed chwilą)
![]() Tu jest pierwsza: tył: http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/11.html#03 i przód: http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/12.html#03 i to jest kolejna suknia vogue, w której tył podoba mi się bardziej ![]() Na samym dole tej stronki jest suknia, która podobała mi się wcześniej. Kosztuje 3.600 No i jeszcze jedna. Ten wielki kwiat bym usunęła, albo nie wiem co wstawiła na jego miejsce, ale jakoś tak tandetnie mi on wygląda. Ale podobają mi się te delikatne ramiączka. Edit: chyba jednak w tej pod spodem się nie widzę. Nie wyobrażam sobie w niej swojego big cyca. Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-07-31 o 14:21 |
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Pokażę Wam jeszcze jedną, w której mogłabym wystąpić. Zgapiłam ją od kogoś. Już nie pamiętam od kogo. Zdjęcie jest małe i nie widzę co ona ma tam przy dekolcie, ale bym to obcięła, żeby tam było równo.
|
|
|
|
#4242 |
|
Konto usunięte
|
Na razie ta ostatnia mi się podoba najbardziej
|
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
Jazz ta druga mi się podoba
Ja jeszcze nie znalazłam sukni która by nie zachwyciła
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jestesmy spokojni ![]() i chyba sie szykuje w grudniu podwyzka ![]() tak mi pod prysznicem ( i skoro daja na tydzien to pojedziecie na tygodniowa podroz poslubna ![]() Cytat:
![]() edit: hahaha widze, ze kazdej podoba sie najbardziej inna
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 14:34 |
||
|
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drugiej jak masz big cyca to te ramiączka są chyba za cienkie, ale ogólnie w niej właśnie podoba mi sie góra. Cytat:
![]() Cytat:
To teraz workuje na premie NIe boje się o podróż, bo to jest okazja na którą dają W sumei tutaj problemem jest to, że jak dwa tygodnie w tej pracy to na prawde dużo, bo dużo spraw jest w toku nawet kilka tygodni a nie można tak olać klienta. I tż będzie musiał przed wyjazdem pozamykac pewne sprawy i to bedzie ciężkie, dlatego rozważamy dwie podróze poślubne po tydzień każda, zwłaszcza, że nie możemy sie zdecydować gdzie chcemy jechać Wiesz, to się wszystko okaże, tz dopiero zaczyna i tak na prawde wszystko mu sie rozkręci tak w okolicach wrzesnia-października(zapieprz będzie niezły, ale po cos sie pracuje ), bo teraz jest sezon ogórkowy i zobaczymy jak to wygląda, cos trzeba bedzie poradzić Na razie nie panikujemy, zobaczymy na jesień jak się to wszystko wyklaruje. Przupuszczam, ze jesli tz dostanie urlop na jesień to będzie to na zasadzie tydzień-dwa przed, ale gdybac to ja sobie mogę
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nieustajaco workuje na premie
bo premia jest poprostu za zrobienie planu. nic wiecej ponad to nie trzeba ![]() Cytat:
(bo slyszalam o przypadkach gdzie nie robilo to na pracodawcy wrazenia i o zadnym urlopie nie bylo nawet mowy ).moj TZ jak wyjezdza na urlop to poprostu przekazuje swoje sprawy koledze no ale u Twojego TZa to w sumie kazdy robi na swoje prowizje, wiec pewno koledze by sie nie usmiechalo brac na siebie spraw za ktore nic nie dostanie, a jeszcze sie narobi choc w sumie w ramach transakcji wymiennych (ja tobie, a ty mi) mogliby tak robic
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() TZ właśnie kąpał Olivke i jak juz ja wyciągnął to go objęła za szyje jak dziecko
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-31 o 15:43 |
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I każdy doradca prowadzi swojego klienta, bo kazdy jest inny i często wychodzą różne problemy i jakis nie wdrozony w temat doradca może sie nie orientować. Bo własnie problem nie jest w złożeniu wniosku, bo papiery moze przyjąć każdy tylko jak idzie o uruchomienie kredytu to sie zaczynają schody. Poza tym te papiery sie rejestruje chyba z godzinę![]() No zobaczymy, właśnie na transakcje wymienne trzeba liczyć, tylko tz i tak będzi emusiał byc pod telefonem, zeby opieprzyc kogo trzeba(dewelopera z reguly albo fikający bank ). Powiem Ci, że to jest taka praca jak we własnej firmie, ze trzeba dbac o swoje sprawy i jest się w zasadzie niezastąpionym i to jest problem. Ale my sie na razie nie ciśnieniujemy tylko cieszymy, bo tz sie podoba i kasa jest
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeszcze troche i sama bede umiala to robic dzis mial wlasnie podpisywanie hipoteki, co najpierw poprzedza zebranie wszelkich dokumentow, ktorych jest tona, wprowadzanie wnioskow (czasem nawet tracenie czasu na wnioski, ktore i tak wiadomo z gory ze nie przejda ), zlecanie inspekcji, gonienie posrednikow zeby gonili klientow itd a potem babranina z wyplacaniem kolejnych transzy, donoszeniem dokumentow, kolejne inspekcje, uzeranie sie z klientami (twoj TZ zalatwi kredyt i konczy sie jego praca - u mojego minusem jest to ze przez caly kredyt systematycznie musi sie tym klientem zajmowac i wszystkiego pilnowac ) itd. no ale radza sobie we wspolpracy z kolega dobrze ![]() moj TZ na urlopie wylacza telefon i go wszystko rybka ![]() jak sie Twojemu TZowi podoba to ok... choc na dluzsza mete kasa kasą, ale cena tez jest spora (szczegolnie te urlopy - sie mozna urobic po pachy i dupa zbita trzeba cos z tym zrobic )---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale tak jak pisze lain kazdej podoba sie co innego
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
a chciał ja schłodzic troszkę
no i chciał żeby była czyściutka i pachnąca, ale chyba ja nie dokładnie umył bo sie lizała po kąpielita suknia jasmine ma okropne ramiączka-takie wiszące :/
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-31 o 16:21 |
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam moich miskow bez waznego powodu ('kapiel' w emalii, futro zaklejone mlekiem kaktusa) nie kapie, bo koty nie lubia wody i jest to dla nich stresujace (choc sa wyjatki jakbym chciala wykapac Benia to musialabym go chyba jakos do wanny przywiazac i unieruchomic euro spada mam nadzieje, ze przez nasz pobyt nic zlego sie nie stanie i i waluty nie skocza do gory jakos tragicznie, bo teraz wezmiemy gotowke tylko zeby zaplacic za apartament, a tak to bedziemy tam na biezaco wyciagac z bankomatu i placic karta, wiec codziennie pewno po innym kursie
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 16:44 |
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie Twojego tz może nie obchodzić co sie dzieje w oddziale pod jego nieobcenośc a mojego musi, bo klient nie przychodzi do oddziału tylko konkretnie do niego i z nim robi deal Tż sie podoba, bo praca ciekawa a póki co żadnej ceny nie płaci, same plusy a z urlopami to my jako fani podrózy nie damy sie tak łatwo ustawić Teraz zdajemy sobie sprawę, że nie pracuje długo a w nowej pracy nikt od razu urlopu nie daje, także to jest standard.I tak super, że ma dzień wolny w kazdym tygodniu, niedługo znów musimy obstawic trzydniowy weekend A cena moga byc jedynie urlopy, bo jak praca sprawia przyjemnośc i zarabia sie dobre pieniądze to przeciez o to w pracy chodzi![]() Kasia pewnie tak ta kaapielą schłodziliście kota, że mu sie cisnienie podnioslo
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
idę do lekarza po wyniki ostatnich badań.... ciekawe jak wyjdą
![]() ooooo jeszcze nie widziałam kąpiącego się kota
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zbieram na te takie podstawowe badania krwi od poczatku roku ![]() Ja widziałam takiego kota na filmie i na zdjęciach, smiesznie wyglada
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
kot robi sie o polowe 'chudszy' i wyglada jak sierota z takim zmoknietym przyklejonym futrem
http://wholeenchilada.files.wordpres...h-_-lol-10.jpg http://www.funny-potato.com/images/a...t/cat-bath.jpg http://icanhascheezburger.files.word...at-in-bath.jpg Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-31 o 17:08 |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja wlasnie nie rozumiem kapieli kotow bez waznych powodow
one na prawde tego w wiekszosci nie lubia ![]() choc jak mylam Franeczka z kaktusowego mleka ciepla woda i go przy tym masowalam to sobie radosnie mruczal
|
|
|
|
#4259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba by do podstawowego wyposażenia turysty dodać lupę
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję
Obsługa często opróżnia kosze. Najgorszy był stres jak z przyzwyczajenia wrzucalam papier do toalety, bo sie bałam, ze cos sie stanie
i dzieki bogu 

to nie zazdroszcze...
to tam ludzie maja chyba dolary w oczach
albo to postepujacy pracoholizm
kazdy pracownik na umowe o prace musi dostac raz w roku 10 dni roboczych pod rzad urlopu
no wiec dajemy dwie moje, pani dokladnie oglada lacznie ze zdjeciami, ja juz w glowie szykuje gadke szmatke wyjasniajaca, a tu pani mowi "dziekuje" i nam daje dwa ulgowe bilety 

i skoro daja na tydzien to pojedziecie na tygodniowa podroz poslubna