|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XI
moja obojętność Cię zabije.
już nigdy więcej kołysanek. i tak jak Wdowa , wolę nic nie mieć niż mieć coś na niby. już nie chcę być tylko dla Ciebie. a ja bezczelnie uwielbiam za nic , a zarazem za wszystko.
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
To jest tylko kwestia czasu, a nie mam go zbyt wiele.
Stąpam po cienkiej białej linie Pomiędzy miłością a nienawiścią. Dochodząc do tych samych wniosków. Utknęliśmy w martwym punkcie, żyjemy dłużej niż nasze złudzenia. dylemat stulecia.dyskomfort jakich mało. W ciszy mojego pokoju Wciąż słyszę szmer twego głosu.
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
jesteś formą ponad treść, niepodzielną całością, przecinkiem w tysiącu codziennych zdań i drgającą żyłką w powiece.
skoro już jesteśmy przy temacie soboty, leniwie spędzona smakuje niczym kakao którym uwielbiam się delektować, a pachnie wspomnieniem nierozerwalnych uścisków. dużo we mnie buntu, złości i jakiegoś mroku, którego nie potrafię wyjaśnić słowami. dzielić się ciszą, choćby chwilowym spojrzeniem. rozkoszuję się bujając w obłokach i wyjadając chmurkowy krem wolności niebu. moje racjonalne myślenie gdzieś wyparowuje, później skrapla się i opada z deszczem, którego mam już powoli dosyć. a smutek który gdzieś tam w sercu na dnie pomieszkiwał zepchnę głębiej jeszcze - dziś nie pora na zamglone oczy.
|
|
#3004 |
|
Przyczajenie
|
‘ ludzi do ludzi zbliżasz. i stale uczysz odchodzić. ‘ idealna całość żyję po połowie.’ ' Ludzkie tragedie zapamiętane w punktach_' 'wszystko, żeby nie widzieć jeszcze, a już wierzyć.' ‘za ręce razem ku losowi nawet spłonąć.’ 'czy umiesz przestać pisać żeby zacząć czytać?' ‘przychodzę tu nieraz jak pogryziony psiak i ostrożnie dokładnie po kolei wyjmuję z łap kolce lęku’
'.. ile to razy nawet nie wierząc spotykamy się w innym świecie? ' sia - soon we'll be found. <3 najlepsza piosenka. Edytowane przez aishhh Czas edycji: 2009-07-31 o 10:58 |
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
Tam na dole na ulicy stoją dwie walizki
spakowałam Ci wspomnienia, zdjęcia już po wszystkim. Witamy w piekle, gdzie telefon traci zasięg. Chyba potrzebuję męskiego towarzystwa, czy nie mam racji? Dziś o godzinie dwunastej pieniądze będą lecieć z nieba. Wyobraź sobie lecą dzień cały non stop, prawdziwa ulewa. Nawet, jeśli będzie gęsta mgła, ja w tej mgle do Ciebie będę szła. Musimy się nauczyć siebie Nauczyć siebie swoich prawd Musimy też szanować siebie Szanować miejsce i wspólny czas
Gdybym jeszcze umiał się śmiać To bym chciał umrzeć tu ze śmiechu i to nie raz Nawet chciałbym uciec stąd Tylko dokąd, dokąd tu uciekać? Edytowane przez Nieracjonalna Czas edycji: 2009-07-31 o 11:37 |
|
|
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
* Pogubiłam się proszę podaruj mi mapę Twojego serca...
* Samotna aż do bólu. * Nawet nie wiesz jak to boli, gdy nie mogę wypowiedzieć tych dwóch najważniejszych słów, bo nie chcesz ich usłyszeć. * Odejdę, byś zatęsknił, pokochał lub zapomniał na wieki. * Gdybym kiedyś nie zdążyła i by nie było za późno: KOCHAM CIĘ. * Brak Ciebie w mej przestrzeni, brakuje mi oddechu, serce dzielę na dwa, połowę wyślę Tobie. * Wyznać pragnę moją miłość z nadzieją, że nie odrzucisz mego serca. * Nie znam smaku Twych ust lecz tęsknie za nim jak za niczym na tym świecie. * Czy można tęsknic za kimś kogo się widziało raz w życiu? Kogo się nawet dobrze nie zna? * Brak miłości, brak wszystkiego... * Nigdy już....
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
o widzę że ktoś tak jak ja lubi nową piosenkę Sashy <3
'To taki moment życia, w którym wyjdę, trzasnę drzwiami, Nie chcę wiedzieć co będzie, nie chcę wiedzieć co z nami. Nie mam czasu na rozmowę, nie mam czasu na spotkanie,' Nic nie muszę, mogę wszystko, od nowa zaczynam świat jest pełen pozorów , a ja gubię się w tej całej hipokryzji .. ' bo , ja czuje ten styl .. '; > chciałabym być dla Ciebie kimś , kogo było by Ci brak .. ' a Ty wodzisz za mną wzrokiem ; > Powinniśmy zawsze słuchać małego dziecka, którym niegdyś byliśmy -i które wciąż w sobie nosimy. |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
letni romans.
niedorzeczne myśli. kolorowe kredki. kocham Twój uśmiech. |
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
ktoś mnie karmi złudzeniam,tanią miłość daje mi
Tak mijają dni bez ciebe Z ciszą pośród czterech ścian Nie przekrzyczy jej mój strach echo Twoich słów kołysze mnie do snu tęsknie już ostatni raz
|
#3010 |
|
xoxo
|
zmywam po kolei z palców twych odciski. byłeś mi bliski.
zmywam pocałunki resztą silnej woli. powoli. będę tracić czas, szukać dobrych gwiazd, gapić się na dziury w niebie. ciągle na nowo pełna nadziei, tak wiem.. tak wiele znaczeń, które przynosi nam czas. Może też nie możesz zasnąć, proszę Cię uśmiechnij się. Może też stajesz do walki, ale upadasz na deski. Może czujesz to co ja i za czymś tęsknisz.? Niektóre wydarzenia odciskają się w nas tak głęboko, że stają się bardziej doniosłe dopiero długi czas później. Takie chwile jątrzą przeszłość, a przez to są zawsze obecne w naszych wciąż bijących sercach. Niektórych wydarzeń się nie wspomina, lecz przeżywa je od nowa.. byle mieć złudzenia.. ciepła i miłości. Śmiech, sen i nadzieja - to trzy rzeczy nam dane po to, aby osłodzić przykrości życia. Czyż to mało znaczy cieszyć się słońcem, radośnie powitać wiosnę, kochać, zamyślić się, związać koniec z końcem?!
|
#3011 |
|
Rozeznanie
|
uwielbiaj - po pierwszych opisach już Cię uwielbiam, a co dopiero bd później. ![]() zmarnowaliśmy świt.
a tego nie wybaczy nam żadne niebo.
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2009-07-31 o 11:59 |
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
-"a to??"- "a to są te słynne puste słowa"
myślisz że będę płakać, bo Cię tu nie ma , myśl tak dalej ![]() beznamiętna opadam na dno dziś wreszcie potrafię kochać a kiedy już zajdzie słońce ja będę świeci ć dla Ciebie może to nie mnie szukałeś, ale to mnie znalazłeś ![]() każdy ma coś za kołnierzem, czasem to niestety zbyt wiele i pamiętaj, że mimo wszystko to ja jestem tu cały czas, a Ty uciekłeś kiedyś Cię spotkam, niby przypadkiem a jednak Cie zaboli
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Milczysz? To dobrze. Nie mów zapomnij. Nie mów tak. Jesteś przecież rozumnym człowiekiem. Więc gdybym zapomniała, to nie byłabym już ja, bo Ty weszłeś we wszystkie moje rzeczy, zmieszałeś się z najdawniejszymi wspomnieniami, doszłeś tam, gdzie nie ma jeszcze myśli, gdzie nie rodzą się nawet sny.. I gdyby ktoś wydarł Cię ze mnie, zostałaby pustka, jak gdyby nigdy mnie nie było. -Mogę Cię przytulić? -A czy gdy chcesz zjeść obiad pytasz się widelca czy możesz na niego nabić kawałek ziemniaka? ![]() Paliłam papieros za papierosem. Zadymiony cały pokój i mój umysł.
Przynajmniej Twoja twarz była słabo widoczna.
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2009-07-31 o 12:25 |
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
gdybyś był , a nie bywał .. raz na jakiś czas .
bo Ty tak pięknie pachniesz .. umieramy po cichu , kochamy bez słowa ideały są jak gwiazdy . jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć , to należy się według nich orientować . you’ll learn to hate me but still call me ' baby ' .. - weź mnie w worek , wrzuć do wody i ucałuj dla osłody - |
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
ciirci , dziękuję ;-))
__ jestem w stanie w którym facet wypełnia mi świat. faceci są jak papierosy - ta sama paczka , a każdy smakuje inaczej. i mam niebo w oczach! muszę być silna , jutro. to głupie , mi nawet nie wolno tęsknić za Tobą.
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że cząstka ciebie wciąż mnie kocha.
może w końcu się nauczę o co chodzi w życiu, jeśli w tobie całkiem się zatracę. rozpisuję tobą długopis. wiem, ze niedługo rozpoczniesz wspaniale życie, że będziesz gwiazdą na niebie kogoś innego.. ale dlaczego nie może być to moje niebo? anioł stróż nie kocha nas. |
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
JednaNaMilion - ciesze sie, ze sie spodobal
que le temps me laisse vivre ma vie mais sans remords. que le temps me laisse ivre et boire jusqu’a l’aurore. qu’il m’apprenne a survivre, en oubliant ta voix. et puis jour après jour, qu’il m’apprenne sans toi. || niech czas pozwoli mi żyć moim życiem, lecz bez wyrzutów sumienia. niech czas pozwoli mi być pijanym i pić aż do świtu. niech nauczy mnie, jak przetrwać bez Twojego głosu. a potem, dzien po dniu, niech nauczy mnie być bez ciebie .
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
`przepijemy naszej babci domek cały..
Sans toi la vie est triste... - bez ciebie życie jest smutne Codzienność to nie taniec towarzyski to całkiem inna jazda i całkiem inne kroki Tak pusto tu bez ciebie, aż brakuje słów. miłość przegrała...zwyciężyła nienawiść. Ciągle tu jesteś... wiesz ? |
|
|
|
#3019 |
|
Raczkowanie
|
W nocy, gdy cały dom już śpi,
Stukostrachy. Stukostrachy stukają do drzwi. Nie łudź się. Słuchawki zawsze będą splątane, herbata za gorąca, a facet nie ten. where troubles melt like lemon drops. ![]() najważniejsze? żeby to co najważniejsze, pozostało najważniejsze. jeśli na wielkim i wspaniałym drzewie widzisz robaki i poczerniałe końcówki liści, sam pień, choć nietknięty, wydaje Ci się parszywy. 'Amor nosi łuk i strzały, a nie zestaw testów psychologicznych.' niepokój rośnie w moich snach.
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
kończę na dłuższą chwilę z wizażem. do zobaczenia.
![]() ________________ A czas płynie, a to co jest we mnie stanęło. Stanęło w czasie. Proszę o zwolnienie, o usprawiedliwienie mojego nie mogę Świat wisi na sznurowadle. Słyszysz mnie ? Czy marnuję sobie tylko czas mówiąc do Ciebie.. Śladami marzeń, szłam za Tobą.. Urządzam po swojemu , mały fragment świata.. Chemiczny świat papierowej miłości. Wyrzeźbiłam Cię w powietrzu, oprawiłam w złotą ramkę. Dziś w jego oczach słońce zgasło, wszystko nagle gubi sens. Płomienie miłości przejęły kontrolę .. Jeśli nie spłoniemy razem , spłonę sama.
|
|
#3021 | |
|
Przyczajenie
|
.. ja wiem, nosiliśmy w sercach misterne projekty bezpiecznej hodowli dusz. .. jeszcze nasycam się powietrzem, oddechy przenajświętsze karmią serce przez noc. .. ci ludzie tacy mądrzy - a bredzą jak pijani. .. każdy proton tęskni za istotą absolutu. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
plus moja droga.
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
* W parku wśród różnych alejek wyśniłam tą scenerię.![]() * To jest to, dzięki czemu kotki mruczą najgłośniej![]() * Kotku, Schowaj swe pazurki, Nie chcesz chyba mnie podrapać..* Jedyne co się nie zmieniło nadal czuje twój zapach i twój smak.* Wdech, wydech... puszczony z dymem...* Szkoda mi życia na to zakochanie.* Pomyśl o mnie, jak ja myślę o Tobie.* A powodem zwykle co? Zwykłe bzdury.* Mieć Ciebie tylko dla siebie, z nikim się nie dzielić <3* Jesteś moim Skarbem i ukryję Cię przed światem![]() * Nagi instynkt, żar, miłosny kod, praktyka* ![]()
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym spalić lub podrzeć twoje zdjęcie, jednak brak mi odwagi. Potajemnie przebiegasz przez moje myśli. To była jedna z tych rozmów, która sprawia, że byle reklama zmusza do płaczu. Zagubiona... W twoim pokoju Gdzie czas stoi w miejscu Albo płynie według twojego uznania. Obnażyłeś moje serce, rozdarłeś.w imię zabawy.
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Nieświadoma swoich błędów, tracę cię.
Zobaczysz,przyjdzie dzień, przyjrzę się waszemu szczęściu. Od kiedy jesteś, świat ma więcej barw i chyba śmiało mogę stwierdzić, że jest piękny. Życie dało mi solidnego kopa w dupe. Myslałam, że już nie spotksa mnie nic dobrego. Ale jesteś... Chciałabym móc spojrzeć na świat Twoimi oczami i docenić siebie. Życie mnie przeraża, ale z tobą jest mi łatwiej. Chusteczka, rozbita szklanka i podarta kartka papieru na miliony drobnych kawałków. Tylko tyle po Tobie zostało. Jesteś cudem, w który wątpiłam i nadzieją, którą traciłam wiele razy. Jesteś światem, którego nie potrafiłam nigdy docenić i niebem, które zawsze było szare. Jesteś uśmiechem, który zawsze gasł i światłem, którego nigdy nie mogłam odnaleźć. Jesteś wszystkim, bo jesteś.
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że moda jest na bycie skur.wy.synem.
Kozak jest ten co naubliżał swej dziewczynie. ale pamiętaj nie żyję dla Ciebie. brak entuzjazmu odbierasz jak opuszczenie . Pokazujesz, jak bardzo sobie beze mnie nie radzisz. I przefiltrowałam moje serce z kamienia. bez podtekstu i bez tła. Tu są, bo tak chcą. Ona ma go, a on ją.. jutro się rozstaną. zamykam oczy, czuję.. szczęście znów opuszcza mnie.. Nie ma go obok, i uśmiecham się. - 3 maja to święto. - skąd wiedziałeś? - bo to święto narodowe. - o. a ja myślałam że wiedziałeś, że mam imieniny.
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że zemsta ma słodki smak. moja ma smak goryczy...
gdybym powiedziała Ci teraz całą prawdę, płakałbyś... bezkresna głębia ukrytych marzeń. jeśli nie jestem dla ciebie wszystkim, to co ty na to, żebym była dla ciebie nikim? każda chwila w samotności przypomina mi Ciebie. każde miejsce w którym byliśmy, każdy przedmiot którego dotknąłeś, na który spojrzałeś. pamiętam dokładnie każdy uśmiech każdą sekundę kiedy byliśmy razem. wszystko w moim życiu przypomina mi o Tobie... jak zapomnieć?
Edytowane przez agattee Czas edycji: 2009-07-31 o 15:24 |
|
|
|
#3027 | |
|
xoxo
|
Cytat:
__________________ To jakaś moda na pisanie,że kończy się z wizażem ? _________________ `.Gdybyś myślał 1/1000 tego co ja o Tobie.Gdybyś kochał mnie 1/100 mojego uczucia. Gdybyś tęsknił za mną 1/10 tego co ja za Tobą...Byłabym szcześliwa.` Nie mogę niczego z siebie wykrzesać. Jestem chodzącym sarkofagiem, skorupą, kruchą wydmuszką, zalepionym grubo taśmą klejącą plastikowym pudełeczkiem. A i z zewnątrz niewiele bodźców do mnie dociera. Potrzebuję jakiegoś silnego impulsu, nagłego porywu, drżenia serca czy chociażby kopa w tyłek, do cholery. Mam pendrive'a w kieszeni... a serce w pendrvie... Nikt nie wie co w sercu na dnie jakie uczucia pozostają spakowane, a jakie wypakowane. Jedno w tym wszystkim jest niezmienne że pendrive'a sformatuję, a serca nie... zresetuję. Ubiorę się dziś na czarno;kolor żałoby.Uczczę pamięć mojej śp.nadziei, którą Ty tak brutalnie wykończyłeś. Cholera. Znów zapomniałam kim jestem, co czuję i o co chodzi w życiu. Później weszłam na aleję smutku... Czekasz aż świat zainteresuje się Tobą? Zajmij się sobą i swoją pasją a wtedy staniesz się dla niego bardziej atrakcyjnym...
|
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
Kochane, mam do was prośbę .
Chciałabym jakieś szczęśliwe opisy. Żadne o miłości.! Optymistyczne . Mam nadzieję, że da się to zrobić. Liczę na wszystkie dziewczyny |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Don't promise me forever
Don't promise me the sun and sky Don't pretend to know you'll never make me cry Just hold me now And promise me you'll try Nie obiecuj mi na zawsze Nie obiecuj mi słońca i nieba Nie udawaj, że wiesz, że nigdy nie zapłaczę Tylko trzymaj mnie teraz I obiecaj, że spróbujesz Leaving eachother’s lives Oddychamy wzajemnymi życiami The call and insarity of steel machines have consumed our euphoria Zimna bezgrzeszność kradnących maszyn Skonsumowała naszą euforię Fox’s illustrate what we already know Książki obrazują to co my już wiemy Can describe our worst disguise Swiece płaczą wprost ku niebu What’s the philosophy of missplaced minds? Czym jest filozofia mojego zagubienia? I need, I feel, a love, You love to love the fear Potrzebuję, czuję, miłość, kochasz kochać strach The road keeps moving clouds The clouds become unreal Droga wciąż porusza chmury Chmury stają się nierealne 1000 years ago in mesopotamia ![]() 1000 lat temu w Mezopotamii Goodbye blue sky Żegnaj niebieskie niebo We fall in sleep as people as animals on this planet Spadamy śpiąc, gdy na tej planecie ludzie są jak zwierzęta I'm sick and tired of these psycho people Jestem chory i zmęczony psychicznym ludem Where were you on the day When Mercury went into retrograde? Gdzie byłeś tego dnia Kiedy Merkury ruszył wstecz? Cursed Earth, Cursed Earth, Cursed Earth, Cursed Earth Przeklęta Ziemia, przeklęta Ziemia, przeklęta Ziemia, przeklęta Ziemia I will never feed off the evergreen luster of your heart all Nigdy nie przestanę żywić się wiecznie zielonym połyskiem twego serca Your stars are baked Twoje gwiazdy są wypalone Watching, From a post up high Oglądasz, wywieszkę zawieszoną wysoko You are the light post Jesteś lekką przesyłką Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-07-31 o 16:39 |
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Jesteś lepszy od poezji, prozy i najlepszego filmu
gorzki miód czarna tęcza w białe kropki
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

plus moja droga.

wystarczy Marzena