|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV
Witam!
Ja też odliczam dni do urlopu, choć nigdzie nie wyjeżdzam. Ale nie będę musiała zrywać się o świcie i odpocznę trochę mając więcej czasu dla siebie i znajomych. A urlop dopiero od drugiej połowy sierpnia, choć jak dobrze pokombinuję to będę miałą wolne od 11 sierpnia od godziny 13.30 ![]() Heroldin - dziekuję za radę z tym olejkiem. co prawda mnie komarzyce rzadko gryzą, teorie na ten temat są różne jedna z nich to taka ze jestem taką zołzą że mnie nawet komary nie chcą gryść Ale lubie sobie biegać, szczególnie po lesie gdzie na spoconego komary rzucają ię w ilościach hurtowych. tak wiec na pewno wypróbuję ten sposób jak tylko dorwę ten olejek
|
|
|
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam,że się wtrące,ale coś mnie zdziwiło na wizażu, a mianowicie poszukuje opinii na temat kilku produktów CHI i nie moge nic znaleźć w KWC! Czy ja coś źle robie czy po prostu ich nie ma w katalogu? Jeśli tak to dlaczego?
|
|
#4953 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Po cichu na to liczę. Mam tylko nadzieję, że teście nie będą chcieli non stop spędzać z nami czasu, bo podobno planują sobie urlop w tych samych terminach
... a ja lubie tak w samotności z TŻ'tem poprzebywać ![]() Cytat:
![]() Do włosów jakiś olej też by sie przydał, ale pewnie na razie pozostanę przy kokosie i migdale, albo skuszę się na pestki winogron z marketu ![]() Bo zakupy innych raczej mnie zrujnują ![]() Cytat:
![]() Co prawda już bardzo ładnie nauczył się przybiegać na zawołanie, ale nowe miejsce, nieznane otoczenie... trzeba mu jakiś nadajnik założyć, bo jak pójdzie w las, to ho, ho... Cytat:
Mnie też komary pożerają, w ilościach hurtowych i nawet bycie zołzą mi nie pomaga Bo nikt ich jeszcze nie zgłosił.
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wróciłam i pierwsze co zrobiłam to szukam nowej częsci włosomaniaczek a tu nie ma, co tak cicho tu było
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
No cicho niestety...
![]() Ale Mirelka - opowiadaj!
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co opowiadac, mazury piękne, ale mój obóz to jakas pomyłka była
![]() ale za to świetni ludzie ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- w jednym wątku dziewczyna chwali tą maske http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785 uzywała któras? |
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4959 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() To ja już się nie dopytuję
|
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałabym kupić kokos, jojoba, macadamia, ze słodkich migdałów i jakiś jeszcze... ciekawe, ile na moje włosy trzeba będzie nakładać Cytat:
kupiłam ją już ponad pół roku temu, małe opakowanie, teraz zamówię sobie większe ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-318665 swoją drogą ostatnio wklejałam tutaj moją kolekcję: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=914 może akurat którejś z Was się przyda, bo jest wśród nich jakiś kosmetyk, który chodzi Wam po głowie i będę mogła powiedzieć swoje spostrzeżenia na jego temat ![]() |
||
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba skusze się na tą maske, choć własnie zamówiłam litrowego kallosa
![]() i wezme sobie do tego szampon z tej serii ![]() w ogóle szukałam tej maski na składowym, ale znalazłam z tej serii tylko balsam i szampon |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mirelkaaa;13477182]nie ma co opowiadac, mazury piękne,QUOTE]
To daj mi chociaż tą namiastkę uroku / przygody ! Opowiedz ! Daj powąchać zapach jeziora i tataraku ! Ja po "kądzieli" z polskiej Krainy Tysiąca Jezior pochodzę i daaaaaawno tam nie byłam . Twoimi przeżyciami - tam będę ! P.S. Zapraszam ! U mnie jest zawsze pokój dla gości . Około 40 km. od morza. |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
To mój ostatni krzyk ! I tak mnie zlinczują ...
Jakoś tak przpomniało mi się ! Cicho - starczy uwiąd też ma prawa . Byłyście w harcerstwie ?! Bo ja - nie ! I nigdy na tzw.: obozy i kolonie nie jeździłam ! A co ... Nanny {Au Pair World, Kinder-Oppas} miałam. Ale piosenkę letnią znam. A Wy ?! Chciałam konkurs zrobić, ale w dzisiejszej erze "internetu" ... Znacie ?! Zielone konie przebiegły galopem, a spod ich kopyt wytrysnęły kwiaty. Żaby w sadzawce rozpaliły ogień, na niebie księżyc pozapalał gwiazdy. Nad brzegiem stawu, wsłuchany w krzyk czajek, owiany mocną wonią tatraku, patrzyłeś w gwiazdy na samym dnie stawu mówiłeś do mnie, że nadchodzi lato ! Lato pachnące miętą; lato koloru malin; lato zielonych lasów; lato kukułek i czajek. I co ?! Potraficie to zaśpiewać ?! ?! ?! Mam nadzieję, że "druga zwrotka" się nie spełni ! |
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nigdy nie chciałam, natomiast całkiem niedawno stwierdziłam, że trochę szkoda, bo na pewno byłoby to coś niezapomnianego na całe życie ![]() nie znam tej piosenki, której tekst wkleiłaś, ale z młodych lat przypomniało mi się "Lato z komarami" (to tak a propo naszej niedawnej rozmowy, zresztą )Najpierw długo miało przyjść, Potem długo miało być, Wyczekane, wymarzone, wyśpiewane, A gdy nadszedł wreszcie ten, Wytęskniony pierwszy dzień Nie wiedziałem jeszcze jakie będzie dalej. Siedem minut spóźnił się Pociąg, który zawiózł mnie, A gdy namiot stanął wreszcie nad jeziorem, Zrozumiałem wtedy, że: Coś mnie gryzie, coś mnie je, Nie zważając na pogodę i na porę. Lato - z komarami, Lato - swędzące bez przerwy, Lato - znaczone bąblami, Lato - komary i nerwy Miał być spokój, miał być las I my razem pierwszy raz Na wakacjach pod namiotem całkiem sami, Pasmem szczęścia miały być Nasze noce, nasze dni, Zagubione gdzieś pomiędzy jeziorami. A tu witamina "b", owadozol i-te-de, I sielanka wkrótce stała się koszmarem, I zwijałem namiot swój, Wokół mnie komarów rój Pobzykiwał turystyczne pieśni stare. Lato - z komarami,... nie dość, że się ją śpiewało, to jeszcze ja zawsze podgrywałam do tego na gitarze - najczęściej śpiewaliśmy sobie takie szlagiery na ogniskach
|
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu się muzycznie zrobiło
|
|
|
|
|
#4968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja na twoim miejscu bywałabym takm kilka razy w roku, a w lato to juz w ogóle![]() cóż ci mam powiedziec, masz zdjęcia, ale tylko 2 jeziora, bo na innych ja jestem i uwierz nie chciaŁABYS ICH OGLĄDAC ![]() przygód było dużo, ale pisac mi się nie chce
|
||
|
|
|
|
#4969 | |
|
|
Cytat:
czy może tylko ja to tak odbieram [melancholija mnie jakaś dopada ]W harcerstwie nie byłam co prawda [a z zuchów mnie wywalili, bo nie byłam na żadnej zbiórce ] mnie tej piosenki nie uczono, ale znam . Na wyprawie kajakami kilka lat temu zasłyszałam, a pięknie ją śpiewał i na gitarze przy okazji przygrywał sympatyczny człowiek, który ... dziś jest wicemarszałkiem mojego województwa [a co tam, się pochwalę ] A skoro już jesteśmy w klimatach, to przypomniało mi się TO ![]() Kiedy nadejdzie czas, wabi nas ognia blask Na polanie, gdzie króluje zły Gwiezdny pył w ogniu tym, łzy wyciska nam dym Tańczą iskry z gwiazdami, a my Śpiewamy wszyscy w ten radosny czas Śpiewamy razem, ilu jest tu nas Choć lata młode szybko płyną Wiemy że, nie starzejemy się W lesie, gdzie licho śpi, ma przygoda swe drzwi Chodźmy tam, gdzie na skraju lasu lśnią Oczy sów, wilcze kły, rykiem powietrze drży Tylko gwiazdy przyjazne nam są Dorzuć do ognia drew, w górę niech płynie śpiew Wiatr poniesie go w wilgotny świat Każdy z nas o tym wie, znowu spotkamy się A połączy nas bieszczadzki trakt
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Och, lata chmurne i durne ! Nic - tylko grilla uruchamiać
! A u mnie za oknem leje. 'Estelle' - chyba trochę tak ... Jakoś tak spleenowato uczuję się. Chyba czas nowe buty kupować ! A ta melancholia , to przez ten deszcz. Do kompletu zauważyłam wczoraj, że wrzosy zaczynaja kwitnąć i jarzębinowe kuleczki czerwienieć. Koniec lata !!! Mirelkaaa - oj mnie też tęsknica za serce chwyta ! Tam za serce ... Za żołądek ! Tęsnica za kiszką kartoflaną, babką kartoflaną, no i - przede wszystkim : kartaczami. Niestety, pozostają marzenia. Przyjaciółka z dawnych lat, która jeszcze tam mieszka, obiecała, że tego lata przyjedzie do mnie chociaż na parę dni i babkę kartoflaną upiecze. Czekam ... Mazurskie komary, bestje szczególnie paskudne, też pamiętam. Zawsze wracałam z wakacji u Babci cała w strupach. |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lato w mieście nie ma swojego uroku...
|
|
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komary, kleszcze i inne paskudztwa a fe do teraz mi nie zeszło Dja nigdy żadnej babki kartoflanej itp nie jadłam ![]() a w ogóle przec chwilą zrobiłam sobie budyn malinowy, zjadłam połowe i myśle, ze jakiś dziwny jest, patrze na opakowanie, a ja kisiel z mlekiem zrobiłam wyrzuciłam to co zostało i wreszcie wcinam normalny budyń
|
|
|
|
|
|
#4974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z początku też mnie to troche śmieszyło, ale teraz uważam, że te wyrażenia tworzą taki specyficzny urok Dzieki temu książka nie jest właśnie taka typowa.Cytat:
![]() Cytat:
A zdjecia świetne, ja jeszcze nigdy na Mazurach nie byłam ![]()
|
||||
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() wieki mnie tu nie było... a czas leci, wloski sobie rosną... teraz one maja wakacje i moja pielegnacja polega na przyzwoitej diecie gdzie dominuja warzywka i owocki, ograniczam się do zwykłego szamponiku i od czasu do czasu kallosek ![]() ha...komary to jak wizytówka, nie dają długo zapomnieć o wakacjach ja sie juz przyzwyczaiłam z racji ze mam je na codzień... off na wycieczki jeździ zawsze w aucie z nami. W dzien jak w dzien ale wieczorne wypady to tez dobry czas na komarze wypady, wiec wtedy jest najwiecej ofiar ![]() oj Wy macie melancholie że już koniec lata itp. a ja na czerwieniącą się jarzębinkę patrzę z nadzieją i marze żeby nadeszła kolorowa jesień dziwna jestem,no cóż tak już mam
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2009-07-31 o 18:39 |
|
|
|
|
#4976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
dzień pod znakiem 3 razy P = pranie, prasowanie, pakowanie
dobiega końca i powoli jestem gotowa do wyjazdu ![]() wyjazd jutro o 4.30
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam..już zaglądam na wątek evangeline
SORRY...ale nie mam neta w domu teraz. bo przeprowadziłam się w maju do własnego M. ............. A teraz co do włosisków- naszych kochanych moherków Wciąż mam fizia na ich punkcie-nic się nie zmieniło. Udało misięodchodować naturalne i znowu je pofarowałam bo mi się chciało I teraz mam "miedzianą czerwień" z garniera na głowie i włoski długości do końca ucha oraz ukośną grzywęcję. Zapuszczam włosiska do ramion- mam zamiar "móc sobie z nich zrobić kitka" tym bardziej że jestem w ciąży (4 miesiąc się zaczyna) i jak dzidźka się urodzi to nie bede mieć czasu na bajery Co obecnie na półkach: szampon Sylos do farobanych czy jakoś tak (ta nowa seria z DN) ..Delikatny dla włosów, włoski nie są wysuszone, kolor włosów się trzyma....a dotego pachnie czekoladowym budyniem ![]() Odzywka...stara-zachowana od farby loreala z masłem kakaowym..uwielbiam te ich odżywki-mogliby je sprzedawać osobno. Odzywka w spray'u GLIS KUR do łamliwych- SUUUUPER Odzywka sylos do objętości (odczasu doczasu) -nieużywana (nie mam czasu ostatnio ) kochana nafta kosmetyczna-------------------II------------------ kochany Wax brązowy!Ale doczeka się kolejeczki ...na jesień! Używam też odrobikę jedwabiu czasen na końcóweczki Z włosowych grzechow: suszara i prostownica ..nie bjcie a do stylizacji- tylko ukochana nivea...pianka nivei, lakier nivei i "żel-krem" nivei! ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- aha...mam ten żel z 99% aloe vera ale jakośdowłosów mi nie przypasił. lepszy jest jako krem-żel do buzi lub balsam ![]() I miałam próbę podejścia do szamponów dziecięcych (bambino) ale dostałam po nim łupież (uwierzycie a niby taaaaki łagodny!) . Może nast. razem kupię ten dziecięcy z kaczuchą???
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
sylos? jak z składem?
kup sobie baby dream dla dzieci w rossmanie, ja uzywam i jest ok
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
niby na opakowaniach jest napisane "profesional performance"...nie jestem teraz u siebie w domu to skądu nie przytoczę ale założę się że ma jakieś silikony
![]() Chociaż mi pasuje i to bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

... a ja lubie tak w samotności z TŻ'tem poprzebywać 
i szykować się do wyjazdu