|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: P o K a Z się, czyli jak przy niskim wzroscie byc F I T ?!
Neitka, bardzo malenko ważysz! Wrzucisz swoje fotki?
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Jak tylko Tż sprodukuje
postaram się jutro. Zapewniam, że nie wyglądam na swoją wagę. Nie wiem już, co mam zrobić ze swoją sylwetką :/
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
neitka:Mamy podobne marzenia!
teraz tylko o nie walczyc! a wiadomo razem razniej Tak czytam i uwierzyc nie moge..., ze przy takiej wadze mozesz byc nie zadowolona ze swojej figury. Schudlam podobnie jak Ty/5kg/co w obwodach daje 4/5 cm mniej. Uda i talia to inna historia ... tu sie trzeba poswiecic ... Cos jest nie tak, moze sie zle mierzysz? moze waga jakas niewiedzona... A najlepiej wstaw fotki, bedzie wiadomo. Co do 40 kg. Roznie to sie rozklada u kazdego, sama jestem zdziwiona jak baaardzo roznie. Moja znajoma wazy 41 kg, wzrost 158 i wyglada normalnie... nie jest wychudzona... Gdybym to ja wazyla te 41 kg bylabym chodzacym wieszakiem. Nie ma co sie sugerowac ... |
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Schudłam szybko, bo jestem teraz na diecie Dukana (normalne zdrowe odżywianie przez trzy miechy nic nie dało) a różnica to 0.5 cm w udach. Żeby było śmieszniej mój maleńki biust, którego utraty się obawiałam - nawet nie drgnął. Vette, Kochana, widzisz przecież moje wymiary i są zupełnie inne, niż możnaby się spodziewać. Też myślałam, że waga wariuje, ale ważyłam się na kilku :/
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Vette dokładnie! Ja np. nie chciałabym nigdy ważyć mniej niz 47-48kg (taką wagę bym chciała
) bo już przy tej wadze wyglądałam kiedyś bardzo szczupło, no poza nogami, które zawsze były moim utrapieniem... szczególnie łydki Mam koleżankę która waży przy tym samym wzroście 10kg mniej niż ja a z grubsza wyglądamy dość podobnie.Trzeba też pamiętać, że tłuszczyk waży mniej niż mięśnie i kobieta która ma więcej tkanki mięśniowej będzie ważyła więcej niż druga przy identycznych wymiarach z przewagą tkanki tłuszczowej. Vette a ile Ty obecnie ważysz? Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-07-29 o 00:11 |
|
|
|
#96 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wazylam kiedys 44 kg i podobno mnie juz prawie nie bylo...wiec pewnie te 48 kg byloby optymalnie. Tak jak u Ciebie. Tylko kwestia utrzymania tej wagi . Poki co cwicze, nie chce schodzic z wagi...chce sie pozbyc tluszczu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Moze to bedzie rownoznaczne z utrata kolejnych kg? ines: Znowu cos mnie ominelo?! jakie lydki? ja w nich nic utrapieniogennego nie zauwazylam?!. Mam podobne i je lubie Teraz waze 50 kg. Tak jak sobie wymarzylam prawie 4 miesiace temu. Edytowane przez vette Czas edycji: 2009-07-29 o 00:34 |
||
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcia zrobione
Proszę zauważyć, jak dyskretnie wycięłam swoją twarz Wszelkie wypowiedzi krytyczne i porady mile widziane
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Neitka, figurę masz świetną jednak ja bym ją umięśniła i ujędrniła
Poćwicz, zdrowo się odżywiaj i będzie ideał!
Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-07-29 o 15:51 |
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
neitka: Podoba mi sie Twoja figura!
Nie masz co narzekac na talie bo proporcje masz bardzo dobre. A nogom brakuje jedynie czestszych treningow... beda mialy wtedy wyrazniejszy ksztalt ... Popracowalabym tez nad 1/2 cm tluszczyku na udach....ale nie wiecej. Do dziela!
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
To nie jest takie proste - ja się wzięłam za dietę, bo ćwiczenia nie pomagały. Bardzo dziękuję za miłe słowa,
* :teoretycznie najlepiej by było, jakbym zaczeła ćwiczyć siłowo, kłopot w tym, że ja się wtedy rozrastam. Tak, łatwo mi przybywa masy mięśniowej, a tłuszcz spalam baaaardzo powoli i to jest mój główny problem ![]() Mimo wszystko spróbuję sobie jakieś najprostsze zestawy siłowe z netu i moooże się zmobilizuję do treningu HiiT
Edytowane przez neitka Czas edycji: 2009-07-29 o 19:21 |
|
|
|
#102 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka jestem, miękka...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajne zdjęcie w avatarze! Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na superaśnej wypaśnej sałatce z grillowanym kurczakiem. Nigdy nie jadłam tego typu sałatki z melonami i ananasem. Smakowło super i taka duźa porcja. Okopisty talerz o średnicy 24 cm. Jak będziecie kiedyś w Myślenicach to koniecznie musicie odwiedzić lokal "U Babci Mailny". Tak źe dziś juź w mojej diecie więcej zielonego! Mam nadzieje, źe jutro teź będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam, miłego wieczorku!
Edytowane przez Elfik333 Czas edycji: 2009-07-29 o 20:38 |
||||||||
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elfik : ale kusisz! az chce sie jechac do Myslenic ![]() Nie zdziwie sie jak w najblizszym czasie przejazdem tam sie zatrzymam. Dziewczyny! pomozcie mi stworzyc tygodniowy plan treningu. Mam do dyspozycji 30/40 min dziennie. Cwicze silowo z obciazeniem, tamilee, 8 minutowki buns, legs, brzuch na drazku, stretching nog, skakanka, rolki. Jak byloby najbardziej efektywnie i z korzyscia dla moich nog i brzucha. Poki co cwicze bardzo chaotycznie... Czy lepiej bedzie np. jeden dzien poswiecic na brzuch, a drugi na reszte czy jakos zupelnie inaczej?. |
|
|
|
|
#104 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W avatarze Tż Cytat:
Cytat:
ale moje ciało nie wygląda na osobę, która uwielbia aerobik (co prawda z płyty, ale jednak) , prawda? Chętnie się podpisze pod Twoim pytaniem
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
neitka: jest jedrne... wiec czego ma nie wygladac? ale miesnie moglyby byc bardziej zarysowane
No to czekamy na odzew kogos z pomyslem. W koncu to nie sztuka cwiczyc bez opamietania ... musi to miec jakis sens. Za eksperta sie nie uwazam wiec chetnie poslucham kogos kto ma pojecie... Edytowane przez vette Czas edycji: 2009-07-29 o 21:23 |
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Vette, szczerze pisząc
polecałabym zrezygnować z 8 minutówek na rzecz sensownego treningu siłowego całościowego. I tak np. polecam bardzo fajny trening ze sztangielkami http://super-sylwetka.pl/sztangielkowy_full_wypas.php lub np. http://super-sylwetka.pl/trening_w_w...h_domowych.php do tego oczywiście stretching Proponuję np. tak: poniedziałek: trening siłowy wtorek: HIIT środa: trening siłowy czwartek: wolne! ![]() piątek: HIIT sobota: trening siłowy niedziela: wolne lub HIIT zależnie od tego jak się czujesz na siłach... To taka moja propozycja aczkolwiek jestem totalnym amatorem w tym temacie więc lepiej jeśli ktoś bardziej profesjonalnie Ci doradzi No i ważne by zwiększać obciążenie jak również zwiększać liczbę serii zmieniać co jakiś czas liczbę powtórzeń w serii itp. Chodzi o to by był stały progres. Polecam w ogóle tą stronkę do poczytania, warto! http://super-sylwetka.pl/ Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-07-29 o 21:36 |
|
|
|
#107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko jak już dziewczyny wspomniały pewne partie ciała bardziej bym zarysowała ![]() Vette ja Ci w ustalaniu treningu niestety nie pomogę bo mój wygląda tak naprzemiennie rower/rolki i Aerobic Pump it up Albo Ultimate Dance Workout ![]() A i obiecane foto całej sylwetki - dzisiejsze tyle ze w ruchu bo wychodzilam z wody |
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
inessssss:Tylko szczerosc mnie interesuje !
Na pewno uwzglednie w planie, zastanawiam sie tylko w jakim stopniu. Hiit mnie lekko przerazil, ale i zaciekawil jednoczesnie. Musze poczytac cos wiecej na ten temat. To samo sie tyczy calosciowego silowego treningu, cos wiem... ale za malo. Musze poczytac i wystartuje od sierpnia. poza tematem: coraz baaardziej podoba mi sie slowo PROGRES Dzieki za www poki co nie moge przejsc do tekstu pisanego bo zdjecia mnie rozpraszaja - boskie .
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Całościowy trening siłowy przy odpowiedniej diecie i jeszcze na przemian z HIIT bardzo ładnie potrafią podkręcić metabolizm i fajnie się spala tkankę tłuszczową na rzecz mięśniowej co chyba jest jak najbardziej przez nas pożądane
![]() ![]() Co do HIIT to wciąż mam duże wątpliwości co do 100% poprawności jego wykonywania. Robię na orbitreku i mam taki, który dość długo łapie tętno... dlatego mam wątpliwości czy tętno przy spriiiincie (jeśli na orbitku można to tak nazwać ) jest prawidłowe. Staram się jednak robić na max jak tylko daję radę. Fajny artykuł o HIIT jest na tym www co podałam wyżej.
Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-07-29 o 21:57 |
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
justcassie: Ty masz 154 wzrostu? figura rzeklabym modelaszcza.
Nic dodac nic ujac. Masz moje blogoslawienstwo na te kilometry rowerem, ktore pokonujesz. Nieeeezle. Jedno ale : zdjecie nie jest lekko rozciagniete? bo mam dziwne wrazenie. Ale to zupelnie nie wplywa na ocene Twojej figury. Przy Twoim wzroscie jest poprostu filigranowa. Zdradz nam swoje wymiary. Choc musze przyznac, ze dla siebie zarezerwowalam jednak bardziej atletyczna sylwetke. Smukla ale nie chuda...wyrzezbiona ale nie ciezka. No i przede wszystkim kobieca. Mozna tak w ogole? Rozmarzylam sie... ![]() ines25: Mowiac "o odpowiedniej diecie" masz na mysli 10PZ czy jeszcze cos innego?. Edytowane przez vette Czas edycji: 2009-07-29 o 22:23 |
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Nie pamietam jakie dokładnie 10PZ jest na wizazu ale ja się staram się wzorować na tym 10PZ:
http://super-sylwetka.pl/dziesiec_pr...ieniowych.html i na tym (szczególnie staram się przestrzegać tego co trafia na talerzyk )http://super-sylwetka.pl/strategia_w...ieniowych.html |
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
jest lekko rozciągniete to fakt bo jedyny program do zmniejszania zdjec jaki posiadam obecnie to paint ;D
Aktualne wymiarki to jak pisalam w ramionach 90 brzusio 60 i w pupie mam prawie ze 100:P tyłeczek mi troche odstaje czego tu nie widac ale to akurat baaaardzo w sobie lubie ![]() Chyba tych twoich wymagań nie da się razem w jedno Chociaż wiesz możesz spróbowac i nam pokazac czy się da ![]() Podziwiam was za jakies diety jeszcze
|
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to wspaniała figurka godna pozazdroszczenia! Vette co do figurki atletycznej i kobiecej itp itp to dla mnie, niestety niedoścignionym, ideałem jest Lyen Wong (http://www.lyenwong.com/comp/eng/pictures/index.html) tu są jej fotki do pooglądania. Na niektórych fotkach wydaje mi się, że może ma zbyt masywne nogi ale chciałabym i takie przy takej jędrności i mięśniach! Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-07-29 o 23:13 |
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
justcassie: Absolutnie to nie sa wymagania. Tak jak napisalam to raczej sfera marzen. W dodatku tylko i wylacznie moich
ines25: Wong ma niesamowite cialo, ale ja wole bardziej realne ksztalty, delikatny zarys. Pierwsza mysl to np. hmmm jessica biel. Ma piekne ramiona no i mnostwo innych atutow . edit: jej trening : “There’s no pill, there’s no diet, there’s no magic drink.” J. Biel Jessica Biel from Blade Trinity and I Now Pronounce You Chuck and Larry shows you can still be toned and firm and not lose your femininity. She is a perfect example of in shape Hollywood. Warm Up - 5 minutes of on the treadmill - 3 to 5 minutes of light stretching (warm-ups was the walking lunge 8 to 10 repetitions per leg). Cardiovascular exercise - Jogs for half a mile to warm up - intervals with 6 sprints(Rests about a minute between each sprint: 2 sets of 200 meter sprints 2 sets of 150 meter sprints 2 sets of 100 meter sprints Plyometrics training - Plyometrics training is specialized, high intensity training techniques used to develop athletic power (strength and speed). Jessica Biel jumps from the bottom step of a flight of at least 20 stairs with 3 flights in total Another plyometric exercise she has done was the jumping squats. (She did 12 repetitions) exercise tightened up her legs and core muscles. Weight Training - Her weight workout that changed from week to week such as shoulders, opposing body parts, chest, back, biceps, triceps, quadriceps and hamstrings. Abs - leg raises with Russian twist and crunches. She was able to loose 10 pounds(4.6kgs) and reduced her body fat by 10 percent before shooting Blade Trinity. Edytowane przez vette Czas edycji: 2009-07-29 o 23:33 |
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
ines ja ma 25 lat....jezeli chodzi o nogi to i tak sie nimi nie rpzejmuje juz aby celulitu nie bylo i zeby galareta nie latala...ja zle wygladam jak waze 51 kg....obecnie waze 58 kg...wiem ze duzo choc chyba nie wygladam na tyle...zreszta co do moich wymairow jestem we Wloszech od 13 lipca i nie przytylam chyba z wagi spadlam...strasznie sie pilnuje z jedzeniem i oczywiscie nie przerwalam cwiczen. Jezeli chodzi o moje lydki na chwile obecna rano mam 36cm pozniej mi nogipuchna z goraca... na kosciach biodrowych mam 80cm w pumie 90 wiec wszystko w normie w talii 65...jestem z siebie zadowolona bo zrobilam postep przelamalam sie i cwicze
jeszcze ta opalenizna dodaje mopjemu brzuszkowi uroku i zaczelam sie dobrze czuc w swoim ciele....Ps. Jedzenie Wlosi maja boskie...ale facetow jeszcze lepszych...ja bylam raz w ziemie ale tez bylo fajnie akurat byl slub mojej siostry ciotecznej...a wakacje nad morze to bajka ...polecam ...przepraszam za off
|
#116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o treningi o nie jestem zbyt sumienna... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to mało, bo cztery dni, bo nie zależy mi na mocnym schudnięciu, tylko trochę.To i tak trochę "na zapas". W zasadzie to nie mam wcale wymarzonej wagi, tylko wymarzone wymiary. Od siebie od razu serdecznie polecam chlebek dukana (wątek z przepisami), który naprawdę pomaga przetrwać pierwszą fazę. Ja go spróbowałam dopiero dziś i bardzo żałuję, bo myślę, że gdybym jadła go wcześniej, mniej bym "grzeszyła" na diecie.
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę si wiecej dowiedzieć o diecie i poczytać. Teraz w sobotę idę na imieniny a w przyszy weekend do znajomych na grillika więc narazie i tak nie będę zaczynać diety. Dziś wykonałam 1000 skoków na skakance 10 km na rowerku stacjonarnych i brzuszki na ab rocket u siostry Juź mi lepiej ale martwa jesem zwłaszcza, źe pół dnia za kółkiem w upale...
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziś czeka pląsanie z Deanne Berry i załogą.Ciekawam ile ona ma wzrostu.Chyba malutko,bo wysoka kobitka raczej nie zalożyłaby na nogi czegos takiego.W każdym razie to moja fitnessowa motywacja od dzisiaj
.Zwłaszcza,że po cięzkim dniu, w którym to rzuciłam się na kremy,lody i czekoladę przybył mi kilogram .
"Miałem niepowtarzalny sen, w którym odrzuciłem wszystko, co nie było mi potrzebne..." Edytowane przez Snaefridur Czas edycji: 2009-07-30 o 21:45 |
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
A ja w tym upale zatrzymałam się w trasie na pyszną mroźoną kawę z
lodami (wzoraj) 1000 x skakanka i łydki bolały niemiłosiernie. Ale dziś będzie lepiej. Rowerek i skakanka i w ogóle pełen zestaw ![]() Nie znam D. Berry W ogóle to co tu za jakaś taka cisza? ![]() A i zamówiłam sobie porządny stanik do ćwiczeń! Przesyłam link do strony producenta i aukcji: http://www.shockabsorber.co.uk/ http://allegro.pl/item698879758_shoc...rtowy_80e.html Na stronie producenta warto wybrać swój rozmiar miseczki i rodzaj sportu, który się uprawia. Wizaualizacja, która się ukazuje jest... szokująca
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

postaram się jutro. Zapewniam, że nie wyglądam na swoją wagę. Nie wiem już, co mam zrobić ze swoją sylwetką :/
teraz tylko o nie walczyc! a wiadomo razem razniej
) bo już przy tej wadze wyglądałam kiedyś bardzo szczupło, no poza nogami, które zawsze były moim utrapieniem... szczególnie łydki
Mam koleżankę która waży przy tym samym wzroście 10kg mniej niż ja a z grubsza wyglądamy dość podobnie.

. Poki co cwicze, nie chce schodzic z wagi...chce sie pozbyc tluszczu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Moze to bedzie rownoznaczne z utrata kolejnych kg?

taka jestem, miękka...
poki co nie moge przejsc do tekstu pisanego bo zdjecia mnie rozpraszaja - boskie
A w ogóle to wspaniała figurka godna pozazdroszczenia!