|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]()
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Raczkowanie
|
mam prostownice romix h50 ale chcialabym zakupic sobie jakas nowa, w przyzwoitej cenie do 100zeta i moje pytanie co polecacie? ile W powina miec czy im wiecej tym lepiej czy nie? moj romix ma 80 w ale nie prostuje tak jabym tego chciala;/za chwile znowu wlosy sie kreca;/ doradzcie cos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na allegro można ją dostać za 115zł+koszt przesyłki, np tu: http://www.allegro.pl/item694505591_...ahl_cutek.html Może gdzieś indziej, albo na innych aukcjach udałoby się ją jeszcze taniej dostać ![]() ![]() Jeżeli chodzi o jakość prostowania i jak długo włosy pozostają proste, to nie wiem czy fakt jak dużo prostownica ma W ma znaczenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Przyczajenie
|
Witam ;-) tak czytam czytam .. i się doszukac nie mogę ;d
Czy ktoś może mi polecić prostownicę do grubych , gęstych,bardzo podantych na kręcie się włosów szczególnie przy wilgoci ? tak do 150 zł ;> ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() znalazłam jeszcze jedną stronę internetową gdzie są fajne przeceny, ale tej również nie ma na liście stron zamieszczonych na oryginalnej stronie GHD ![]() Edytowane przez alu51 Czas edycji: 2009-07-29 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
to super jak zamawiasz do Anglii,bo wysylka darmowa i nie bedzie przewalutowania(do Polski moglo by byc dodatkowe 50zl),oczywiscie ze dam znac jak cos odpisza.Moj brat jest jeszcze kilka dni w Londynie dlatego tez sie zastanawiam,ale mam swojego Farouka i mi sluzy tylko jak gladam te oferty ze sklepu to mnie kusi
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- patrze na ten sklep i wyglada porzadnie,ale ze nie ma go na liscie to lepiej nie ryzykowac. te prostownice sa bardzo popularne,wiec duzo jest podrobek kuszacyh niskimi cenami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ważne jest też używanie wszelkich "wygładzaczy" - dzięki nim łatwiej osiągnąć efekt gładkich i prostych włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Zastanawiam się (jak wiele innych dziewczyn, które czytają ten wątek) nad kupnem prostownicy. Moje włosy są cienkie, ale zdrowe. Mam fryzurke na tzw. boba, z tyłu ciut krótsze a z przodu lekko za brodę. Włosy same w sobie są proste, zalezy mi na efekcie podwiniętych ładnie, gładko do środka końcówek. Niestety układanie na samej szczotce daje krótkotrwały efekt. Którą prostownicę polecacie? No i czy regulacja temperatury będzie mi przydatna? Zastanawiam się nad prostownicami firmy ga.ma (Ga.ma Nano Tourmaline, CP3) - ten model akurat nie ma regulacji, ale jest przystępny dla mnie cenowo. Ta z regulcją to juz wydatek powyżej 300... ale skoro mam cienkie włosy, to może powinnam jednak miec taką z regulacją? A może cos innego? Tondeo? Babyliss? Ciężko się zdecydować. Z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Raczkowanie
|
a remington 2014? kosztuje ponad 100zl z czytam na wizazu ze tez jest dobra....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
ja mam game to z all za 208 zl i powiem wam ze to szajs jakich malo, jeszcze nigdy nie mialam tak zniszczonych koncowek po tak krotkim czasie uzytkowania
#1932 |
Raczkowanie
|
A znacie jakieś dobre, naprawdę dobre prostownice z grubymi płytkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
A co wizażanki sądzą o prostownicy philips hp 4667 ? Interesuje sie wlasnie tym typem od jakiegos czasu i zauwazylam, iz ich cena na allegro troszke spadla wiec przymierzam sie do jej kupna. Jest na forum jakas posiadaczka tej wlasnie prostownicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=eni200;13482666]Moj brat jest jeszcze kilka dni w Londynie dlatego tez sie zastanawiam,ale mam swojego Farouka i mi sluzy tylko jak gladam te oferty ze sklepu to mnie kusi
![]() Ja gdybym nie miała możliwoości kupienia ghd też na pewno wziełabym Farouka to tez świetna prostownica i w działaniu ponoć podobna do ghd! Ale rozumiem Cie!! ghd baaaaardzo kusi .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
No dobra to może zapytam się na co zwrócić największą uwagę przed kupnem prostownicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogolnie jestem zadowolona,stosuje oprocz tego balsam welli shockwaves do prostowania i proste wloski utrzymuja sie spokojnie do nastepnego mycia glowy.Prostownica jak najbardziej na plus ![]() aha,jeszcze jedno,ktos tu powyzej pisal,ze zamawia z Anglii prostownice,pamietajcie,z e W uk sa inne wtyczki ! Edytowane przez MoniX24 Czas edycji: 2009-07-30 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Przyczajenie
|
Prostownica
Witam. Mój pierwszy post! Mniejsza z tym. Mam jakąś tam badziewną prostownicę z tesco za 30zł, z której, o dziwo! nie jestem zadowolony. Co do prostownic, jestem kompletnie zielony. Teraz patrze, że jest promocja na "Remington S2002" i zamiast 130 zł kosztuje 70. Opłaca się? Czy może w jakąś inną zainwestować? Z prostownicy bardzo często krozystam (raz dziennie codziennie, prawie że), włosy średnie/długie. Liczę na pomoc.
P.S. czytałem opinie o niej na tej stronie, były mieszane, jedne na tak, drugie na nie. Może lepiej pomęczyć się jeszcze ze starą i uzbierać na jakąś lepszą? Przepraszam, nie zauważyłem tematu o prostownicach, już tam piszę, ten można usunąć/zamknąć, chyba, że ktoś chce odpowiedzieć. Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-07-31 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Przyczajenie
|
Witam. Mój pierwszy post! Mniejsza z tym. Mam jakąś tam badziewną prostownicę z tesco za 30zł, z której, o dziwo! nie jestem zadowolony. Co do prostownic, jestem kompletnie zielony. Teraz patrze, że jest promocja na "Remington S2002" i zamiast 130 zł kosztuje 70. Opłaca się? Czy może w jakąś inną zainwestować? Z prostownicy bardzo często krozystam (raz dziennie codziennie, prawie że), włosy średnie/długie. Liczę na pomoc.
P.S. czytałem opinie o niej na tej stronie, były mieszane, jedne na tak, drugie na nie. Może lepiej pomęczyć się jeszcze ze starą i uzbierać na jakąś lepszą? Przepraszam, że piszę to 'ponownie' - poprostu nie widziałem wcześniej tego tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostownica
Chłopak prostujący włosy? czy to nie troche kobieca czynność?
Moim zdaniem pedalsko to u chłopaka wygląda ;d Remington robi dobre prostownice, sama mam i jestem bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Przyczajenie
|
Ale modely różnią się, niektóre nie są tak dobre jak inne.
Co do tego, że jestem chłopakiem i prostuję włosy - pedalsko? A to dlaczego? Bo wole mieć proste włosy niż kręcone? Czy to, że mam dłuższe włosy niż inni, czyni ze mnie pedała? Pozatym nie pytałem o to, tylko o prostownice, z takich rzeczy idź się pośmiej z koleżankami z podwórka Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-07-31 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Przyczajenie
|
Chodzi o prostownice buraku! Chłopcy z dłuzszymi włosami to najcześciej skate
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A pewnie, że pójde ;] Nie to, że masz dłuzsze włosy czyni z ciebie pedała, tylko to, że je prostujesz ;d cyaa ;*;d ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Przyczajenie
|
Niech będzie, że jestem pedałem, tylko nie pytałem o to, a o prostownice. Też masz problem, bo jakiś facet sobie prostuje włosy. Pff. Tak, to jest tak samo pedalskie jak całowanie się z drugim facetem itp. głupiaś, skończ już. Prostuję, bo mam naturalnie pokręcone i mi się nie podobają. Tak, tak, pedalskie.
To ktoś doradzi? Czy co najwyżej poużeram się z jakimś polaczkiem, co to tylko chce się dowartościować? Co sądzicie o BABYLISS ST30E ? Albo PHILIPS - HP 4669/00 (koleżanka mi poleciła). Mnie osobiście zaciekawiła Ga.Ma * Nano Tourmaline, CP3. Tak czy inaczej, jestem niezdecydowany. Byłbym bardzo szczęśliwy jak by mi ktoś stanowczo jakąś doradził, do 200zł co najwyżej. O specyfikacjach nic nie napiszę, bo najzwyczajniej na świecie, nie znam się, nie wiem co dobre. Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-08-01 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do prostownic to dalej uwazam ze najlepsze są Farouk i ghd, ale to niestety duży wydatek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Przyczajenie
|
Przy tej co ja mam, to po wyprostowaniu włosy zaraz się 'psują' - kręcą się lekko. Przy wilgoci to już nawet nie wspominam, wtedy prostowanie mija się z celem. Farouk/ghd cenowo jak?
Słyszałem też dobre opinie o 'cutek wahl' a w dodatku jest niedroga. Myślałem o jakiejś prostownicy z jonizacją, bo słszałem, że nie niszczą tak bardzo włosów. A na włosy nic nigdy nie stosowałem, czasem odżywki, ale nie jakieś do prostowania, tylko po umyci włosów. Na ile ten olejek starczy? http://allegro.pl/item692461972_l_or...y.html#gallery to jest ten sam? Szczerze, namówiłaś mnie na kolejny wydatek Teraz nie wiem, czy kupić tańszą i jakieś płyny do tego, czy droższą ? Fundusze ograniczone mimo wszystko Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-08-01 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oryginalna ghd to wydatek z rzędu 500zł(w zależności jak drogi jest funt), pozatym raczej niedostępna w Polsce (jedynie brytyjskie sklepy internetowe ![]() Natomiast farouka mozna dostać na allegro za ok. 350zł (zobacz na strone wczesniej - tam podawałam linki do prostownic farouka ![]() Co do wahl cutek to tez słyszałam ze jest dobra, ale na sobie nigdy nie próbowalam, więc nic wiecej o niej nie powiem ![]() Jezeli chodzi o prostownice z jonizacja, to braun es2, o którym wcześniej pisałam posiada ową jonizację ![]() Pod wpływem wilgoci większośc kręconych włosów sie puszy - cóż taka ich "urok" ![]() ![]() Aha, co do tego olejku, to nie chce cie namawiac na zaden wydatek - pytales o jakies specyfiki do prostowania to odpowiedziałam poprostu - ja jestem zadowolona z niego, bo dodatkowo nabłyszcza i wygładza - dzieki temu włosy sie mniej puszą, ale trudno mi powiedziec czy rowniez sprawdzi sie u ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Przyczajenie
|
Prostownice
Zamierzam zafundować sobie jakąś cienką prostownicę (moja poprzednia prostownica to patelniasty antyk!) i zacząć dbać o fryzurę.
Wobec tego mam pytanie, czy żeby prostownica była "skuteczna" muszę wybierać taką za 150-200 zł, czy wystarczy taka jakaś za 50-100? Może macie coś godnego polecenia? ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- O proszę, wyszukiwarka mi nie znalazła tagu prostownica, ale zerknęłam nieco niżej i zobaczyłam obszerny wątek na ten temat, także przepraszam i co złego to nie ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
Powiedzcie mi, czy tak do 150 zł idzie kupić gdzieś prostownicę, którą da się zrobić loczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, zacznij sobie depilować nogi, bo takie Ci sie bardziej podobają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.