|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część XI
Cytat:
![]() ____ Nie mów mi, że jestem tą 'najlepszą'... Bo czuję się jak kolejna 'najlepsza'.
... nagle zdałam sobie sprawe z tego, że nie, że wcale nie chce żadnego 'męża' w postaci jakiegoś ciacha z wypiętą klatą i opalonym ciałem, że wcale nie chce aby pisał mi słodkie smsy na dobranoc i nazywał mnie swoją żoną, swoją ogólnie, czy księżniczką... że wcale nie potrzebuje aby pisał do mnie "moja śliczna" i że wcale nie chce od niego natłoku słodkich buziaków... że w tym wszystkim jedno tylko ma dla mnie sens. Kocham tamtego. I mogę od niego nie dostawać niczego, albo wiecznie dostawać po tyłku, ale nie potrafie zapomnieć... Żyła. Ale bez niego to było trudniejsze. Nie mów, że wrócisz. Ty zawsze kłamałeś... Czuję zapach Twojego oddechu . W jakimś sensie budujesz cały mój świat, ale kiedy odwracasz się ode mnie, ten świat się wali...
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________ Daj mi co dnia 86400 sekund szczęścia. Wczoraj na dnie. Dziś na samym szczycie.
Mów mi co dzień jak bardzo kochasz moją twarz ozdobioną piegami.
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2009-08-03 o 17:39 |
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
____________ -Kiss mi nie gryź mi szyi Opętańcze! Ludzie patrzą jak łamiesz konwenanse awansem anonsem niech będzie iż nonsensem jest tak naprędce. Spokojnie teraz spuść oczy spleć ręce wieczorem do domu (i bierz mnie) za-bierz mnie.! -Lubię sie na disco gibać, Bo wtedy stringi mi widać. Różowy rąbek wystaje I niejeden Wacek wtedy wstaje. Cekiny na biuście szeleszczą I wzrok męski pieszczą. "Chodź tu do mnie chłopcze wyżelowany, Pokaż, jaki jesteś wyuzdany." Wzrok mi się miesza od piwa, Więc myślę, że ze mnie niezła diwa. Teraz wyłożę mej sprawy sedno. Chodzi mi o jedno. Chciałabym być bez picia fajna, A tak nawet nie jestem zwyczajna. -Chodź cię popieszczę, tak jak nikt jeszcze.! ![]() -Uśmiech to połowa pocałunku... ![]() ______________
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Lubię Cię, ale ani kroku dalej. |
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
wyegzystencjonowana tylko dla jednego Pana.
-Wiesz, mogę mieć tu każdego na którego spojrzę... -Więc w czym problem? -Bo On jedyny nie patrzy. I właśnie Jego chcę. teraz trochę więcej piję, trochę więcej palę . wracając do punktu wyjścia ze sponiewieranymi marzeniami. i ten cholerny niedosyt Ciebie, ta pustka. uśmiechała się. bawiła się wszystkimi. a tak naprawdę nie umiała o nim zapomnieć. ponadgryzane przez życie marzenia
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[!] Popłyniemy ulicami, tam gdzie tanie wino w szklankach... : * Malutki trybik w wielkiej machinie bezduszności... Biegnę w złą stronę jednokierunkowej ulicy . swoim niemym głosem opowiadam Ci własną przyszłość. ^ Malowana barwami ciepłymi, by wyglądała ciepło na zewnątrz...Przetrzymując chłód w sobie, starała go ukryć... Świat wokół mnie po swojemu maluję... Strach przed lataniem i głód doświadczeń. Jak nic znudzona światem, wyrzucasz do kosza wczorajsze sny... Chemiczny świat, pachnący szarością, z papieru miłością... Ciągle czekam schowany w kącie szafy Twej Mów, niech Twoje słowa zbudzą krew. Beze mnie jesteś NIKIM [!] . Ej! W DUPĘ mnie pocałuj! ![]() Nierealne marzenia zamknięte w okręgu beznadziejności... Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści... Idę za nimi, bo oni idą za mną. Wiesz jak to się nazywa? To lojalność. .Wymyśliła sobie, że kiedyś będzie tak cholernie szczęśliwa.
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
bo słowo, przypadkowe lub nieprzemyślane, potrafi zniszczyć to co piękne.
w pięści ściskasz frustracje, bezsilne łzy płyną z oczu. bo życie to dzi*ka parszywa... wypisałam Go sobie na recepcie ale w aptece nie mieli... - dowiedziałem się, że kobiety, które przejmują inicjatywę w łóżku są szczęśliwe. powiedziałem żonie, żeby przejęła... - i co? - poszła spać. mówi, że jest szczęśliwa.
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Słoneczka;*
Ale daaawno mnie tutaj nie było:P pewnie nawet nikt nie mnie nie pamięta:P ale przyznaje sie ebz bicia... kradłam cały czas ^^ :P jesteście boskie;* wszystkie bez wyjątku;* Kiedy Cię nie ma to jakby nagle w moim życiu zabrakło muzyki... Moi przyjaciele... z Wami wiem, że wszystko mogę, że wystarczy tylko chcieć;* Pamiętaj, że przyjaciele mają szczególne prawa... a zwłaszcza Ty w dialogu miłości Każdy ma swoją wyspę na oceanie niepokoju Zapomnieć o Tobie... Powiedz jak?? Pamiętasz co Ci kiedyś powiedziałam? Za bardzo mnie kochałeś, by widzieć moje wady. A mam ich sporo... Naprawdę. Czasami chciałam, żeby ktoś pokochał mnie tak samo jak Ty... Ale ponoć taka miłość trafia się tylko raz... |
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
deszcz tu moich łez - jest krystalicznie
wciąż czaruje ,magik! chciałam być cała Twoja od pierwszego dnia po dzisiaj , po nasz koniec .. po jutro i pojutrze. 'jak dobrze jest mi z Tobą , tak mi serce bije ..' pieprzona księżniczka i dziwka w jednym , miło mi.
|
#3161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _____ Tak bardzo tęsknię, ale wiem - nie poddam już się. Nie odnajdziesz mnie ! Tak trudno było przetrwać mi chwile złe. Trudno było też zapomnieć Cię. miłość umarła. a ja razem z nią. Obiecałeś mi wspólne marzenia, sny.. A odebrałeś sens na kolejne dni. Twe smutne oczy wciąż nie dają mi spać. Nie rozumiem czemu mam w taką grę grać.
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
jestem prostym pytaniem.Ty jesteś na nie odpowiedzią.
po tamtej stronie marzeń . jeśli mnie nie chcesz- ja ci pokażę. że jestem jedyna na tym obszarze!.
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
pamiętam o tobie usilnie, błądząc po kartkach książki telefonicznej
czuję się jak rękawiczka, która zgubiła palec ja wysiadam, proszę Pana. do widzenia. do nieusłyszenia. drzwi pustego domu, samotność szklanki jestem 6 stóp od krawędzi i myślę. może te 6 stóp to nie tak wysoko
|
#3164 |
|
Przyczajenie
|
- Jest przeje.bane, jak ludzie mają naje.bane.
- tutaj M jak melanż, nie jak miłość. - a kto mówił ci, że będzie łatwo? - Są takie drzwi których już nigdy nie otworzę. - gdy przestaniesz tak naprawdę znaczyć już cokolwiek dla mnie.. - Zawiesiłam sie gdzieś pomiędzy teraz i zaraz. - razem jest nam nie po drodze... - Z dumą się odnoszę, jeśli przegram cię docenię.. - wśród zagubionych marzeń. - zmęczone są jej dłonie i smutne są jej oczy. - pamietasz jak blagalam bys nigdy nie zabieral wszystkiego co kochalam? Edytowane przez gerllsowa Czas edycji: 2009-08-02 o 17:04 |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, nadmuchany dumą panie ze zdjęcia, byłeś dla mnie WSZYSTKIM.
Czasami mam tak, że mieszają się we mnie wszystkie uczucia. Nienawiść i miłość szczególnie. Przeplatają się wzajemnie i nie mogę rozszyfrować, co czuję tak naprawdę. I dzisiaj właśnie był taki moment. Moment, który będzie trwał wieki... głośny krzyk o pomoc i cisza w odpowiedzi ... Najgorsza nienawiść to ta, która zastępuje największą miłość...
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie twoja godzina, sama wejdzie do twego domu, w twe życie, do twego serca. chciało by odnaleźć zmarnowany czas. porcja ciepłych złudzeń przenika do serc.
|
#3167 |
|
Przyczajenie
|
- widocznie bez powietrza da się żyć.
- ludzie kochając, robią wszystko z miłości, te największe podłości też. - śmierć to zbyt mały powód, aby przestać kochać. - ja jestem zerem, ale przynajmniej Cię nie zdradzam. - i znów ból zaciska mi pętle na szyi. - gdy myślę, że jest już dobrze, pojawiasz się Ty i rujnujesz mi wszystko na nowo. - kocham cię! - głupie słowa, nigdy w to nie uwierze. już nie. - być zafascynowaną kroplą deszczu, jedną łzą. - jak mam wierzyć jeszcze w miłość? - nigdy nie bierz mnie za ręke, jeśli masz mi złamać serce. - mówiłam : jeśli chcesz mnie skrzywdzić i być kolejnym palantem to się odwróć i nie marnuj mojego cennego czasu. - nie masz talentu? możesz pokazać cycki (; Edytowane przez gerllsowa Czas edycji: 2009-08-02 o 17:22 |
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
xxxJuanaxxx zapomniećć..? o Tobie..?
chyba żartujesz Witamy ponownie ![]() theytalkshit a dziękuję miło mi Najbardziej Cię kocham kiedy jesteś w głowie.. Mogę wymyślać co i jak mi powiesz.. Widzę, że jesteś szczęśliwy.. Nie jestem zazdrosna.. Nic a nic.. Życie jest bardziej zaskakujące niż się na pozór wydaje.. Zawsze masz szansę na odrobinę szczęścia, nawet wtedy, gdy wydaje się to niemożliwe.. Pokaż że potrafisz pokochać.. Nie bój się ludzi, uczuć.. Pokaż wreszcie to, co masz w środku.. |
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
tequila sunrise .
życie to słaby film z jeszcze słabszą fabułą . kolejna historia, w zasadzie bez happy endu . trzy kroki do nikąd, to tak niedaleko stąd . wyprzedaż uśmiechów na chwilę . czołgam się przez dżunglę życia . /crawlin` through life`s jungle/ kilku myśli nie potrafię opisać . /several thoughts I can't define./ zmiotłam Ciebie z mojego serca ./I swept u from my heart./ ________________________
minęło pół roku... nauczyłam się spokojnie oddychać, wcześniej zasypiać, normalnie funkcjonować. Czasami tylko spotykam Ciebie i wtedy uczę się tego wszystkiego od nowa . Edytowane przez KaMa2704 Czas edycji: 2009-08-02 o 18:00 |
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Tak znam algorytm miłości gdzie wynikiem prostym jest nieskończoność.
Nadchodzą czasem ciężkie chwile. Chciałoby się wtedy iść i nie wrócić. Zasnąć i się nie obudzić. Nie żyć. Nie kochać. Miłość przypomina gumę do żucia: z początku czujesz miętę, a dalszy ciąg - wiadomy. z dala od wspomnień, to recepta by zapomnieć Nie pamiętam już, jak mam czytać z Twoich oczu.
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
. Jestem nOwa ;D zn. nie zupełnie bo śledzę was już trochę czasuuuuuuuuuu.! ;p
ja normalnie się w was po zakochiwałam.! Jesteście boskie =** ___ Robi mi się słodko w ustach, gdy o Tobie myślę. Ey! Złap mi szczęście. Największe, najcięższe. I chciałabym się znowu schować za tym najbezpieczniejszym murem, jakim są Twoje ramiona. śniłam, że mnie zabrakło, a ty byłeś taki przerażony. jeszcze Nikt, nie mówił do mnie tak jak Ty narysować kredką szczęście ... przecież to nie jest chyba takie trudne.? Mogę mieć takie życie jaki inni mają sen. Przyszłam na świat po to, aby spotkać Ciebie nauczę cię kiedyś, jak mnie znienawidzić |
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
proszę mów, ciągle mów
Tak pomiędzy nami powiem ci że gdybyśmy mieli zbawiać świat pewnie zostalibyśmy sami tak sam na sami "Nie czuję się ani szczęśliwa, ani nieszczęśliwa, i tego nie mogę dłużej znieść" `Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.` |
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
Po dłuższych wakacjach na chwilę wracam
Pozdrawiam.*Masz takie przyjemne ręce. *Brakuje mi Ciebie na odległość dotknięcia. *Jeszcze mało znana Twoim wargom. *Uwolniłeś mnie od tylu nieobecności, tylu oczekiwań. *Siedzę w metrze i wdycham między palcami zapach swojej pierwszej miłości. *Dojmujący ból nieobecności. *Nie mów słów pustych jak gipsowe odlewy. *Powoli, powoli jesteś na brzegu zapomnienia.
potrzebuję wielkiego billboardu, komunikatu w 'dzień dobry tvn', napisu na śniegu przed moim domem bo nie dokońca jeszcze wierzę że Go mam. Edytowane przez garfieldo14 Czas edycji: 2009-08-03 o 08:51 |
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może coś się jeszcze przyda: I żal. Ogromny żal, który we mnie siedzi i nie chce wyjść.A jakby tak odwrócić Twój świat do góry nogami? I co ?! Tak po prostu po 244 (około) Ci przeszło??? Chcesz być wolny??? A co ze mną??? Ja już za bardzo zatraciłam się w Tobie. To zaszło za daleko... To koniec-Proste słowo, które bardzo boli,ale zawsze będzie w głównej roli... i nos do góry ________________ Zagubiony jak we śnie spędzasz swój kolejny dzień
I znów szybki kawy łyk i uczucie, ze nie rozumie nikt. Warto mieć marzenia i uśmiechem witać dzień, nowy dzień każdy dzień przynosi przecież nowe nadzieje Z nieba znowu tylko deszcz a ulice jak we mgle Szybować nad chmury tak jak ptak, zwyczajnie wolności poczuć smak [Sasha- To nic kiedy płyną łzy]
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie jestem nowa tzn.zarejestrowalam sie wczoraj. Co prawda na temacie waszych opisow jestem od IX serii i jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego,więc jeśli będą się jakieś opisy powtarzac to przepraszam Was najmocniej
![]() Opisy na gg ![]() Chciałabym Cię stąd porwac- pod warunkiem że się zgadzasz...? Nie musisz nic mówic-po prostu uśmiechnij się! Czy wierzysz w miłośc od pierwszego wejrzenia? Nie?To muszę jeszcze raz przedefilowac Ci przed nosem! Halo,pszczółko-tu Twój miodek! Jeszcze jestem obca,ale za chwilkę możemy się znac jak łyse konie/byc ze sobą za pan brat/byc jak papużki nierozłączki-co Ty na to?? Nieważne kim jestem, jedno wiem na pewno: Odnajdziemy się! Może dziś,może jutro....Nie ma się z czego śmiac. Jestem cierpliwa! Jak by Ci tu powiedziec...No cóż...Jak by Ci tu... Właściwie chciałam... Tak sobie tylko myślałam...Otoż właśnie... Naprawdę bardzo mi się podobasz. Jeszcze nie mogę Ci zdradzic swojego imienia, ale wiem,że jesteśmy dla siebie stworzeni. Urocza awionetka szuka lądowiska, Czy mogę wylądowac u Ciebie? Wprawdzie nie mam pod ręką żadnego odjechanego na maksa cool tekstu,żeby Cię poderwac,ale za to cholernie dobre powody! Szkoda że jestem taka nieśmiała i czerwienię się na widok fajnego chłopaka...
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic.
tyle myśli w jednej sekundzie.. Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz, kiedy okażą się potrzebne... Ludzie nie mogą stać sie ludźmi bez ciepła przyjaźni. Up to the sky, where angels fly.. Joy commands in my sou // Do góry do nieba, gdzie anioly lataja... Szczescie nakazuje w duszy. Every time I Try To Fly I Fall-Without My Wings I Fell So Small... // Kiedy za kazdym razem próbuje sie wbzic do góry, spadam - bez moich skrzedel czuje sie taka mala |
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
płoniesz ambicją . /u’re burnin` and wishing./
najpierw zaczekaj, nie dostaniesz nic na talerzu . /at first wait, won't get it on a plate ./ nie ma nic lepszego niż zasłużyć na swoje marzenie . /nothing can compare to deservin` your dream./ frustracje w powietrzu . /frustrations in the air./ i ludzie, których nie obchodzisz . /and people who don’t care./
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
każdy ma prawo marzyć inaczej.
tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz, nie jest jakiś nieziemsko piękny, ale jest w nim to coś, czego nie ma żaden inny. moja wyobraźnia pijana od dotyku i smaku Jego ciała. głowy mamy w chmurach po to, żeby być bliżej słońca. wiedział czego jej potrzeba. wiedział czego u Niego szukała i co sama pragnie Mu dać. niespieszną, pełną czułości, dojrzałą miłość. tak jak ona, był poruszony, ale nie przejęła się tym; wiedziała, że potrafi rozładować Jego wzburzenie. Jego usta ześlizgnęły się po jej policzku, odnalazły wargi i spoczęły na nich, wygięte w rozmarzonym uśmiechu. pocałunek był głęboki i bezszelestny. eve rozpłynęła się w ramionach swojego mężczyzny, Jego silna kobieta o skołatanej duszy, a On trzymał ją mocno przy sobie i razem pożeglowali na morze wielkiego spokoju, usta przy ustach i serce przy sercu. tym razem, wiedział o tym dobrze, jej rwący puls, szybki jak trzepot ptasich skrzydeł, był sygnałem zadowolenia. kiedy wypuścił ją z rąk i mogli odnaleźć się wzrokiem, spojrzała na Niego z uśmiechem.
|
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
Zanim coś zrobisz. Zanim kogoś zranisz, odrzucisz. Przestań na chwile...
Przerwij bieg i zastanów się nad tym czy warto. Szalej, baw się- to przywilej młodości ale nie kosztem innych... Czyste uczucia są zbyt cenne, żeby je odrzucać. Myśl dziesięć razy... myśl zanim zabrniesz za daleko ... Zanim dojdziesz tam skąd trudno się cofnąć.... Zawsze zostawiaj po sobie otwarte drzwi... |
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki tobie już umiem
Nie szukać zbędnych mi złudzeń Nie jestem naiwna Tak jak byłam dotychczas Nie dam zniszczyć swych uczuć Tylko po to byś znów mógł Cieszyć się swoim szczęściem Niszcząc we mnie całą resztę jesli bylo to bardzo przepraszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

chyba żartujesz
Pozdrawiam.