|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
nie mogliśmy wybrać między cappuccino, zielonym, czerwonym i czarno - czerwonym z nowej serii na czarnym stelażu.Jakoś przebolałam Roana i teraz się zachwycam Tako ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz nie wiem czy nie popełniłam wielkiego błędu kupując ostatnio niebieskie śpioszki
|
|||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy inny model?
|
|
#3093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale co do tego, ze nie wiemy, to wielu znajomych jest zdziwionych nasza decyzją, ze nie chcemy wiedzieć jaka płeć , a wózek wybralismy kolor zielony (wiec tez niezgodny z teorią) , chyba, ze jak bedziemy zakupywac to się nam odmieni buziaki niedzielkowe
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie z gatunku głupich pytań
Spirytus do pępka kupuje się w aptece czy gdzie Bo zapytałam i mamę i siostrę i chociaż obie dzieci rodziły to żadna nie pamięta gdzie owy płyn kupowały ![]() Także uświadomcie głupią babę gdzie kupujemy spirytus do pępka
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Umieram z nudów
|
#3097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jumper X
![]() A jeszcze dokupiliśmy jednak fotelik do samochodu, bo jest większy niż foteliki "firmowe", które widzieliśmy (no i cena - niecałe 200 zł), a poza tym ma taki nakładany nad główką daszek (jak w gondoli) i pokrowiec na nóżki, więc na zimową porę jak najbardziej się przyda, bo dzidzi już nie trzeba będzie niczym przykrywać przenosząc z auta do domu. Cytat:
![]() Cytat:
) albo waciki nasączone już tym roztworem, ale nam położna polecała 70% spirytus - który trzeba samemu zrobić rozcieńczając spirytus.
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-08-02 o 19:40 |
||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy niedawno z działki od teściów i padam z najedzenia....
Wczoraj wesele, a dziś teściowa jak zwykle dogadzała - najpierw grill, potem ziemniaczki pieczone i na koniec deser lodowy Jutro chyba lekko się muszę przegłodzić ![]() Jutro też mam wizytę u ginki - swoją drogą ciekawe jak moja waga
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam jutro wizytę
Zawsze ważę się w domu przed wizytą, a teraz popsuła się waga i nie wiem czy pomiar z innej będzie obiektywny... Ale obstawiam 13kg na plusie od początku ciąży. Pocieszam się tylko tym, że po 34tc waga już tak nie leci w górę... ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Bo jestem na etapie poszukiwań
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O! No to będziemy dwie z tym wózkiem w czerwonym kolorze Tylko my mamy wstawkę czarną w białe i czerwone kółka.
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie wróciłam od siostry ze spuchnietymi nogami po wczorajszym dniu mam nogi jak baloniki :/ mi jest cięzko usiedzieć godzinę w jednym miejscu, plecy bolą strasznie.
Ja mam wizytę 14 sierpnia, ciekawe ile mała będzie ważyć bo teraz brzuszek rosnie jak szalony aż się boje co bedzie za 2,5 miesiąca.
|
#3102 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na kiedy masz termin??
Edytowane przez belfegoreczka Czas edycji: 2009-08-02 o 21:12 |
||
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na to co zostanie to raczej nikt się nie skusi bo preferujemy inne alkohole. Cytat:
|
||
|
|
|
#3104 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki,
Właśnie wróciłam z imienin teściowej. Posiedzieliśmy pół dnia na dworze, maleństwo się dotleniło, pies wybiegał, ja się przejadłam, a mąż napił ![]() Cytat:
![]() Mój synek ma wózek czerwony, wpadający w malinowy, więc obawiam się, że mógłby również zostać odebrany jako gejowski Cytat:
![]() Ja co prawda tv nie oglądam ostatnio, ale spędzam po kila godzin przed lapkiem. Od września będziemy miały niezłą musztrę, więc teraz musimy się trochę poopieprzać ![]() Cytat:
Co do spirytusu to koleżanka, która niedawno urodziła polecała mi właśnie gotowe waciki nasączone spirytusem, do kupienia w aptece. |
|||
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi najbardziej dokucza ból od siedzenia zaraz pod piersiami po środku i na wysokości żeber Dopiero zmiana pozycji na bardziej "leżącą" pomaga - jak kieruję samochodem, to siedzenie muszę trochę rozkładać i jakoś jadę ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Moja czasem jak jej się zachce w nocy to na balkonie wali klocka. Jakoś jeszcze nie nauczyła się wołać, że chce, póki co jej wybaczam, ale zdecydowanie wolałabym żeby wołała.
|
|
|
|
#3107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My kupiliśmy po prostu wózek z fotelikiem Tako. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
hmmm ... nie wyobrażam sobie swojej suni na balkonie walącej klocka
albo siurającej po pierwsze chyba balkon by pływał,po drugie zanim ja bym takie wielkiego kloca sprzatnela ... po trzecie koty to chyba by sie przemeczyly przez przykrywanie (a przykrywają wszystko) ...Moja sunia bardzo szybko nauczyła sie wołać, ze chce na dwór. Miała chyba zwe 2 miesiące i już leciała pod drzwi, albo ciągała smycz po mieszkaniu. I zostało jej to do dzisiaj, bez względu na to czy jest rano, popołudniu, wieczór, w nocy (1,2,3 czy 4) siada pod drzwiami, smycz w zebach, jak nikt nie reaguje to zaczyna szczekac albo piszczec, a jak to nie pomaga to lata po mieszkaniu jak szalona i ciagnia za nogawki czasami ![]() Koty też mi sie udały czyscioszki, nigdy nie narobily poza kuweta nawet jak lazienka zamknieta (tam stoi kuweta), to beda miauczec dopoki nikt im nie otworzy. Tylko kocurek nie przykrywa, a kotka przykrywa za dwoje ![]() Tylko szcvzur mi sie brudas udał ... leje pod siebie ![]() Ide na kolacje i uciekam lulu
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu X-lander nie ma możliwości wpięcia spacerówki w obu kierunkach. Pewnie dlatego wybór wózka nie jest taki prosty ![]() Też o tym słyszałam. |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio widziałam znajomą która urodziła chłopca i ma wózek czerowny w białe kwiatki, jak dla mnie to jest kwestia podejścia i nie widzę w tym nic złego
![]() Moja mała też już nie kopie tak jak wczesniej, tylko brzuch ma zmienne kształty no i oczywiście kopie mnie po pęcherzu, co czasami nie jest miłe. belfegoreczka ja mam termin na 20 października ale wydaje mi się że z moją cukrzycą urodzę wczesniej
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kota to może samce tak mają bo mój w kuwecie zawzięcie kopie, ale nigdy jeszcze nic nie zakopał
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie chodzi mi o tą deseczkę . Ja nie mam zamiaru zmieniać później spacerówki, więc dlatego zdecyduję się na x-landera
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś znów kiepsko ze zdrowiem, rano w kościele po 15 minutach wyszłam bo nie mogłam złapać powietrza, a pod wieczór dostałam biegunki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z nauką też było ciężko, dlatego że jak ją kupiłam ważyła 600g, a to był styczeń i trzaskający mróz. Uczyłam ją robić na gazetkę, wyłożyłam pokój starą wykładziną. Jak miała 3 miesiące ugryzł ją mój drugi pies - owczarek (jak mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym), tak że o mało oka nie straciła. Do dnia dzisiejszego zresztą ma problem z zamknięciem powieki - uszkodzony nerw. Miała duży uraz psychiczny i dlatego skończyło się karcenie za siuśki. Młoda lała gdzie jej się podobało, nawet do łóżka... Zaczęła wołać jak miała ok 2 lata, wcześniej trzeba było za nią pamiętać. Teraz wystarczy ją zapytać: "chcesz iść na dwór?", jak zaczyna szczekać tzn. że chce, a jak nie tzn. że nie chce Poza tym przychodzi poinformować, że ma potrzebę siadając i uporczywie się wpatrując.Koleżanka miała też spirytus, ale specjalnie dokupiła te waciki, podobno zdecydowanie wygodniej, tak więc będę polegać na radach doświadczonej mamy |
|
|
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
dzisiaj mielismy pracowita niedziele, robilismy przemeblowanie w pokoju, żeby zrobić miejsce na łóżeczko co do tych gazików to nazywaja sie Leko są bardzo sztywne i cieżko sie nimi przemywa pępuszek, ale przydaja sie w szpitalu a potem w domu spirytus kupiłam dzisiaj sobie kostium ciązowy taki jak ten w decathlonie http://www.decathlon.com.pl/PL/mum-black-20060466/ tylko ciekawe czy bedzie pogoda nad morzem żeby go choc raz załozyc wyjeżdżamy 13 sierpnia na tydzień do Władysławowa |
|
|
|
#3116 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Ciekawa jestem ile juz wazy, bo USG bede miala po powrocie do kraju we wrzesniu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak sie po porodzie okazalo Teraz plci tez niechce znac, ale czuje, ze to bedzie ... drugi synek Poczekamy do rozwiazania i zobaczymy jak z moja intuicja ![]() A przyznac sie ktora chce zdobyc zloty medal i na pierwszy rzut na porodowce sie znalesc bo zazwyczaj na kazdym watku znajduje sie mamusia, ktora nieplanowanie miesiac czy nawet 2 wczesniej urodzi Ja w kazdym badz razie czekam do pazdziernika
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieprawda. Na jego gojenie wpływa suchość, którą daje dostęp powietrza i dezynfekcja skóry.
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry U nas nad ranem była burza z piorunami i się obudziłam, a zasnęłam dopiero koło 6:30, jak mąż wychodził do pracy ![]() Teraz na dworze takie nie wiadomo co - 20 stopni, brak słońca, brak wiatru i duszne powietrze - nienawidzę takiej pogody, bo nie mam czym oddychać
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię takiej pogody. W ciąży zdecydowanie kocham deszcz
![]() Ja tam się nie spieszę na porodówkę
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
witam
a ja dzisiaj znowy spacerowalam i jadlamw nocy ale przynajmniej jak potem zasnelam to spalam do 6, a potem jeszcze przyznelam to nawet do 8.30. no ale nie ma co sie dziwic skoro pol nocy nie spalam- trzeba bylo odrobic nad ranem.kurcze musze jeszcze kupic pare rzeczy do wyprawki ale jakos juz stracilam ten zapal no ale musze sie w koncu to zrobic zeby byc przygotowana w kazdej chwili- bo moja siostra opowiadala ze jej najlepsza przyjaciolka miala tetrmin na poczatek wrzesnia, a wczoraj rano odeszly wody i wieczorem juz miala w objeciach swojego zdrowego synka- i to wcale nie maluszek jak na wczesniaczka bo maly wazyl 3100kg.no ale bylo troche zamieszania z tym przedwczesnym porodem bo torba do szpitala nie spakowana, w ogole nie kupione rzeczy do szpitala typu kosztula, podklady i cala reszta. no i ta moja siostra musiala biegac po aptekach i galeriach zeby zrobic zakupy (no i do mnie non stop wydzwaniala w pytaniami)- bo mąż jak to facet- byl bardziej niezorientowany jakie wklady, jaka koszula, itp.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Czy inny model?

(ostatnio to było, że będę najstarsza na porodówce oraz że wózek kupuje się pod płeć dziecka 

Jutro chyba lekko się muszę przegłodzić
albo siurającej 
kurcze wkurza mnie to ze spac nie moge