|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Teraz 8 miesiąc to niech dzidzia w brzusiu poczeka
![]() A od września może powoli się szykować do wyjścia, nie mam nic przeciwko jak urodzi się dwa tygodnie wcześniej
|
#3122 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ależ mieliśmy miły relaksujący weekend. W piątek obejrzeliśmy pokaz sztucznych ogni i poszliśmy na wesołe miasteczko, z okzaji obchodów tygodnia miasta. W sobotę dokonaliśmy kolejnych zakupów dla maleńkiej : mamy kołyskę potem pracowaliśmy w ogródeczku i zrobiliśmy grilla, a niedziele- peeeełne lenistwo ![]() Cytat:
ale tutaj będzie jedyną Lenką, więc Polską się nie przejmuje , będziemy tam na wakacje tylko. ŚLICZNE!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze a ja myślałam, że dla mnie , żebym w poniedziałek nie musiała 2 godziny nadrabiać..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
powolutku i się wkręcisz powakacyjnie tylko nas odwiedzaj, bo bardzo cię brakuje! Cytat:
ja nie chcę złotego medalu, dzięki hihihihihi
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
cześć wam
ja miałam dzis myć okna ale pada deszcz ja chciałabym urodzic w we wrześniu nie wcześniej wczoraj bylismy w ikeii i kupiłam dla maleństwa ręczniczek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10132255 zabawke do powieszenia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40094695 i lampke http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10074646 |
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was Kochane!
strasznie za Wami tęskniłam! u mnie dziś lepiej, mam nadzieję że wszystkie złe choróbska odejdą już! ![]() ten tydzień mąż kazał mi siedzieć w domu, nie wychodzić nigdzie samej, nie gotować, odpoczywać ![]() zanudzę się chyba ![]() czytam o Waszych wyprawkach, ja jeszcze nic nie mam, prócz paru ciuszków, poza tym resztę ciuszków dostanę od męża siostry tak więc pozostanie kupić mi wszystko, oprócz ciuszków ![]() za dwa tygodnie wyjeżdzamy z mężem na wczasy ![]() dwa tygodnie nad morzem ...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Wczoraj była u nas iście tropikalna pogoda, wilgotne, gorące, stojące powietrze, ale w nocy przeszła burza i dzisiaj mamy pięknie zachmurzone niebo i wiaterek Ach jak przyjemnie![]() Cytat:
Też uwielbiam deszcz w ciąży, pomimo, że wcześniej świetnie znosiłam upały. Teraz mam popuchnięte nogi i ręce, myślę że właśnie od upałów Cytat:
Nika1980 pokoik prześliczny. Wszystko tak ładnie do siebie pasuje i współgra |
||
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez tak bym chciala nad morze.... niestety od nas to ponad 6 godzin jazdy, takze w tym roku calkowicie odpada ja dzisiaj jestem na "NIE" echhhhh i to bez powodu
|
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Zakorzenienie
|
oooo rety, właśnie sobie uświadomiłam , że zaczynamy dziś 8 miesiąc!!
![]() łoooooooooooooo rety......a w sobotę zaczęliśmy 31 tydzień... no i zaczyna się robić gorąco... ![]() Cytat:
![]() my teraz każdy weekend wykorzystujemy dla siebie nawzajem , spimy długo, albo nie śpimy tylko "spędzamy czas w sypialni" ( .... ![]() ) , spacerujemy, robimy maratony filmowe, czytamy książki, słuchamy muzyki, robimy wszystko to, na co już niedługo nie będzie czasu. może dlatego tak mi się podoba bycie w ciązy ![]() Cytat:
a ja jeszcze pierwszego nie urodziłam HALO!!!! Cytat:
a tak na serio , przesyłam wirtulanego uściska i nie martw się, każdy ma prawo do gorszego dnia....hormony może?
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Woman, My też mamy kawał drogi, ok 500 km, ale mimo wszystko jedziemy
![]() wyjedziemy w nocy, auto mamy kombi, jedziemy we dwójkę jakby co rozłożę siedzenie i prześpię się, klima jest śniadania, obiady i kolacje wykupione, a już znamy i wiemy że smaczne, to odpoczniemy sobie że hej
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak czujesz sie na silach i nie ma przeciwskazan to mozesz smialo jechac. ja to nawet sie nie napalam na taki wykazd poniewaz jakis czas temu meczylam sie strasznie w podrozy 2,5 godzinnej- a niby samochod dobry i duzy, i niby wygodnie- bo mialam poduszke, kocyk i wszystkie udogodnienia- ale mimo to mialam wrazenie ze mnie wytrzeslo (oczywiscie wina polskich drog). a ponadto lekarz powiedzial ze w tych miesiacach to juz lepiej nie wybierac sie w taka dluga podroz. no i ja wole byc ostrozna ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
my tak samo - mamy kolyske i lozeczko- ale ja nawet nie planuje sprzedawac kolyski bo napewno w przyszlosci planuje miesc drugie dziecko (no ale napewno nie szybko ).a jezeli chodzi o zly dzien to zauwazylam ze odkad jest do porodu blizej niz dalej to zaczynaja szalec u mnie hormony- a tak sie cieszylam ze w ciazy nie dalam sie za bardzo we znaki dla meza ![]() ![]() za to teraz nadrabiam![]() ![]() ![]() no ale wkurza mnie to ze bez powodu chce mi sie poplakac i wszystko mnie irytuje. no i oczywiscie w takij chwili to kazdy powod jest dobry i wszystko jest na "nie" |
||
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlatego zorganizowaliśmy sobie wakcje wcześniej jak jeszcze brzuszek mały i jakoś łatwiej znosiłam podróże. jutro idę do położnej, może się dowiem czegoś ciekawego...zrobi mi badanie na żelazo.
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie czy któraś z was zamawiała pościel od tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3173338 bo chciałabym zamowic taka posciel tylko troche sie boje jak jest z jakościa tej poscieli |
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą już po poronieniu powtarzałam niebu: ok, ok, no to nie trójkę, ale błagam daj nam chociaż jedno zdrowe dzieciątko. może stąd mi się w głowie poprzestawiało...? może to przyjdzie samo z siebie potem...? nie wiem. jak mąż kołyski sprzedać nie zechce to nie sprzedamy. Słonko, ja mam tak samo, czasem muszę pobeczeć... czasem boli mnie okropnie, że jestem tak daleko od Polski, rodziny, przyjaciół. właśnie teraz kiedy chciałabym otoczyć się kochającymi ludźmi. Bardzo boli, że moja matka ma mnie w doopie, właśnie teraz gdy mamy kobiecie tak potrzeba....czasem jak mi się zbierze to ryczę jak bóbr...z tych i wielu innych powodów... hormony mąż rozumie. nie martw się, jak ci najdzie ochota to popłacz, nie ma co ścikać w środku bo to nie pomaga. idę robić coś konstruktywnego....
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czuję się ogólnie mało ciążowo. Tylko brzuszek czasem mi to przypomina
Ostatnio na SR większość dziewczyn (mniej więcej te same terminy porodu) ledwo się ruszała, po kilku schodkach wchodziły sapiąc, wstawać pomagali im partnerzy, a nogi miały jak balony. Nawet mój mąż zwrócił na to uwagę. No bo ja śmigam, po schodach to najwyżej na moje 4 piętro dostanę lekkiej zadyszki, nogi mi od czasu do czasu puchną lekko w kostkach. Mam nadzieję, że będzie tak do końca i że po porodzie również szybko wrócę do formy.
|
#3134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wlasnie tez jestem ciekawa jakiej jakosci jest ta posciel bo tez chce zamowic u tego sprzedawcy, dokladnie taka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post13557069- bezowa w misie ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
fajnie Ci ze masz ochote na cos konstruktywnego bo ja..... ja to nie mam ochoty na nic ![]() nawet dzisiaj nieposprzatalam. ale ok koniec tego uzalania- juz biore sie w garsc- przynajmniej sie postaram |
||
|
|
|
#3135 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Siostra fajne przygody miała. Mój pewnie by sobie poradził bo w domu lista leży gdzie i co kupić. |
||||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co to mnie denerwuje to, że jak wracam z pracy, to mam już mało energii, żeby coś zrobić w domu, a tyle jest jeszcze do wysprzątania, natomiast w weekendy albo jest za gorąco, albo ciągle gdzieś wybywamy i nawet nie wiem, kiedy kończy się niedziela
Przydałoby się kilka dni wolnego, tylko że w pracy też mnie terminy gonią
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam lenia i nic mi się nie chce, a do lekarza muszę się zebrać
![]() Przez tą pogodę głowę mam ciężką, jakbym ze 3 dni balowała gdzieś ![]() Dla zainteresowanych - dziecięca oferta promocyjna z Biedronki http://www.biedronka.pl/img/ofespec/...p2009/1142.php
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-03 o 11:09 |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do lekarza idę w środę, ale jutro czeka mnie test obciążenia glukozą 75 g.... Ja nie wiem, jak mi pobiorą trzy razy krew...
|
#3139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas zawsze będą dziadkowie, którzy chętnie wnuka na weekend przygarną, więc jak rodzice będą chcieli mieć trochę czasu tylko dla siebie to będą mieli gdzie "sprzedać" swoją pociechę ![]() Na początku też mieliśmy opcję, że wszystko będziemy zostawiać dla następnego Mąż chciał jednego po drugim... Na szczęście policzył ile taki dzieć kosztuje i się opamiętał Postanowiliśmy, że najpierw weźmiemy się za kupno działki i rozpoczniemy budowę i wtedy zaczniemy myśleć o następnym dzieciorku. Tak za mniej więcej 5 lat![]() Cytat:
![]() Ja sobie teraz nie wyobrażam wyprawy nawet nad jezioro
|
||
|
|
|
#3140 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nika ja mam bardzo podobną pościel do łóżeczka
![]() Cytat:
A co do terminu to właśnie małż wpatrzony w tv spojrzał na mnie i mówi z wielkimi oczami; "za miesiąc już może nas być więcej" Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam oczy w mokrym miejscu i byle co sprawia, że sobie płaczę. A już zwłaszcza teraz kiedy z mamą moją dogadać się nie mogę Odwaliło jej na stare lata i teraz kiedy jej najbardziej potrzebuje ona ma mnie gdzieś. Cytat:
Pewnie, że nie wlatuję po schodach jak przed ciążą, ale spokojnym tempem daję radę i nie jestem jakoś szczególnie zaziajana.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, ja cały czas Was czytam ale tylko z pisaniem jest do tyłu
Postaram się nadrobić zaległości ![]() co u mnie? jak narazie świetnie się czuję, malutki kopie z całych sił, ostatnio tak szaleje, że jak leżę to i mną buja ale mimo diety bezsolnej to i tak puchnę w przyszłym tygodniu idę do gina to mu powiem.W weekend byłam na dwudniowej imprezie i komplementów nasłuchałam się za wszystkie czasy i od dziewczyn i od facetów ![]() muszę wziąć fotki od koleżanki na pamiątkę ![]() Teraz też jestem na etapie tworenia listy czego nie mam, muszę podzielić ją na 2 części co kupuję w tym miesiącu a co w przyszłym ze względu na wydatki ... hmmm... chyba trochę się udało nadrobić
|
#3142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do zostawiania rzeczy dla drugiego dziecka to raczej będę zostawiać, ale do końca nie jestem przekonana czy się zdecydujemy. Co do zostawiania z dziadkami, to na ten moment nie wiem czy mogę na moją mamę liczyć. Natomiast teściowa nawet jak by raz z dzieckiem 15 minut została to do końca życia słuchalibyśmy, że za nas dziecko wychowała. |
||
|
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki Cytat:
szczególnie wieczorem
|
|
#3144 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać, każdy inaczej ciążę znosi... Naprawdę podziwiam, że cały czas pracujesz. Ja bym nie dała rady... Cytat:
Ona się budzi jak już ją mocno naciśnie i wtedy muszę szybko wystartować z łóżka i dojść do balkonu.Mega dziwne są te psiska ale pewnie dlatego takie kochane, bo niestandardowe Cytat:
|
|||
|
|
|
#3145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że poniedziałek nie jest dobrym dniem na konstruktywne przedsięwzięcia
dobrze, że dziś mam szkołę rodzenia hihiCytat:
jedyne co mi dolega to twardnieje mi brzuszko i od paru tygodni do tego twardnienia dochodzi ból- to jest taki krótkotrwały upierdliwy skurcz ![]() Cytat:
a kto powiedział , że mam ochotę ![]() Cytat:
ja nie wiem skąd mój mąż pomysł z tym drugim wziął... może mnie tylko drażni? życie pokaże. Cytat:
ja właśnie też tak mam teraz, jestem całkiem zafiskowana na małej. nie mogę sobie nawet wyobrazić w tej chwili myślenia o drugim dziecku. mój świat się kręci wokół niej. i tak póki co zostanie. a potem , kto wie.... tak, aktywność ma znaczenie, ale też predyspozycje. niestety niektóre kobiety po prostu źle znoszą ciążę. ja zauważyłam, że się szybciej męczę ale połozna powiedziała mi, że to kwestia uciskania dużej już macicy również na żebra, nie da rady już tak zaczerpnąć powietrza jak wcześniej, stąd kobieta się szybciej męczy. mimo, że robię ćwiczenia codziennie, zauważyłam, że z każdym tygodniem jest trudniej. Cytat:
super, że syneczek tak pięknie rośnie w siłę o puchnięciu powiedz lekarzowi, może jest jakaś inna przyczyna? fotki chętnie zobaczę!!!!!!!!!!!! my też rodzielamy wydatki , żeby w każdym miesiącu coś kupić, wtedy się tak nie odczuwa. najważnijesze, że największe wydatki już za nami....
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() HEJ NIKA
|
|
#3147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jedynym wyjsciem, zeby psiak zalapal jest wychodzenie jak najwczesniej rano i jak najpozniej wieczorem, no i w dzien dosc czesto . Nie wiem kiedy nasz zalapal gdzie sie TO robi, ale ogolnie jakos dlugo to nie trwalo, madra bestiaObserwuj ja, pies swoim zachowaniem "mowi", bo nie koniecznie musi szczekac , ze cos chce![]() Ja rozumien wszystko co chce moj pies, albo prawie wszystko .np. TZ czesto mu dokucza i stawia jego zabawki wysoko, zeby ich pies nie siegnal, a ten jak znajdzie to oczywiscie szczeka pokazujac wzrokiem (patrzac sie tam gdzie to stoi) .Gdy jest glodny to poszczekuje i sie oblizuje i jak widzi ze za nim ide leci do kuchni ![]() Psa mozna zrozumiec ale trzeba chciec, moj TZ nie rozumie np naszego psa choc ten daje bardzo wyrazne znaki. ![]() Cytat:
). Nasz jak byl szczenieciem mieszkal na trzecim pietrze w mieszkaniu i nigdy nie zostal ukarany za to, ze sie zlal w domu (no dobra raz dostal w tylek, bo TZ nie wytrzymal , ale to bylo raz, bo za to TZ dostal ode mnie w tylek i wiecej psa nie uderzyl )Jedynie jak pisze, jak zachcialo sie psa i trzeba z nim niestety dosc czesto wychodzic, jedyny sensowny sposob nauki Cytat:
Rano juz bylam u weta zaszczepic jednego kundla,przy okazji poprosilam, aby sprawdzil czipa, wszysko OK jest nadal i dziala , dostalismy tez prezent pojemniczek z woreczkami na kupe ![]() . za kilka dni jade z nastepnym i pewnie zabiore suke, niech ja obejrzy, w koncu jest zagrozona przezutami , moze to ma jakis zwiazek z rakiem oby nieKurcze musze sprzatac, bo jeden z tymczasowych kierowcow TZ bedzie u nas kilka dni spal, jest polakiem i nie zna jezyka (chyba tylko troche po angielsku), ale dosc slabo, bo rano u nas juz byl (panicznie boi sie psow , a my trzy mamy) i wszystko musialam TZ tlumaczyc, wiec nie wiem co on tu bedzie robil , jeszcze sie gdzie bida zgubi![]() To sie rozpisalam , juz sobie ide
|
|||
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała właśnie uskutecznia ulubioną zabawę: jak głęboko mogę wepchnąc stopę pod żebro mamy............ ![]() Pinky podłącz wiatrak jak tak gorąco , bo te upały tylko pogorszą te twoje puchnięcie u nas holenderskie lato, czyli raz słońce, raz chmury, raz deszcz, temp 20-23 stopnie...
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj w nocy o 2:30 była straszna burza, chyba nawet jakoś blisko naszego bloku bo nawet sekundy nie było od błysków do uderzenia
pierwszy raz bałam się burzy i synek też. Z małżem biegaliśmy po domu zamykać okna i wyłączać sprzęt. W ostatnią burzę u rodziców sąsiadowi piorun jak walnął chyba gdzieś blisko domu, to wysadził mu tv, kompa, internet, domofon itpwszystko mu popaliło
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reeety.... strach naprawdę...u nas tego lata też raz była taka okropna burza, to też się bałam... a w piątek byliśmy na pokazie fajerwerków i maleńka chyba też się przestraszyła bo zaczęła falować w brzuszku, mąż mnie przytulił mocno i jeszcze położył swoje ręce na brzuszku, żeby aż tak mocno nie słyszała tego hałasu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Pare dni temu dowiedzialam sie ze wlasciciele mieszkania ktore wynajmuja bede jeszcze przed zima robic remont dachu (mieszkam na poddaszu) i ze najlepiej by bylo gdybysmy sie wyniesli. A ze zostajemy w niemczech tylko do konca roku czeka mnie szukanie mieszkania na jakies 3 miesiace i przeprowadzka przed samym porodem, bo pewnie za szybko mieszkania na taki krotki okres czasu nie znajdziemy. Do przeprowadzki musimy sie wstrzymac z wszelkimi zakupami dla dziecka, bo nie ma sensu wozic wszystkiego w te i z powrotem, a ja juz tak chcialm wszystko skompletowac
Ciekawe jak pozniej z tym wszystkim zdazymy 
)
Ja w kazdym badz razie czekam do pazdziernika 

Przydałoby się kilka dni wolnego, tylko że w pracy też mnie terminy gonią
za wyniki
, jedynym wyjsciem, zeby psiak zalapal jest wychodzenie jak najwczesniej rano i jak najpozniej wieczorem, no i w dzien dosc czesto
oby nie