|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja również chcę wrócić do swoich naturalnych, uważam że w naturalnym kolorze mam swój urok, nawet w jasnym blondzie tego nie mam...
Poza tym, same wiecie drogie wizażanki - zdrowe włosy, to piękne włosy! Naturalne mam ciemny blond, zafarbowałam na blond jasny i tak nosiłam, były różne zmiany, potem miałam blond pasemka i nie wiem co mi odbiło na wyjeździe (bodajże 13 lipca jakoś) zafarbowałam czarną szmaponetką z pallette... Atramentowa czerń czy granatowa, no mniejsza o to. Kolor wyszedł równomiernie i wyglądałam na początku bardzo ładnie... (chwilowe zauroczenie) Wróciłam po niecałym tygodniu do domu i zobaczyłam ze kolor się zmywa, a w miejscu pasemek blond robi się siwo-jasny kolor. Kupiłam więc sobie z koleżanką która długo farbuje na czarno, szampon koloryzujący z Joanny taki do 24 zmyć, podobno nie ma lepszego ![]() ![]() Kupiłam 2 rozjaśniacze Joanny do pasemek i balejażu i mama moja rozjaśniła mi te praktycznie czarne włosy, wyszył takie dziwne trocę 3 kolorowe ale nie były o dziwo, tragiczne ![]() ![]() no ale nic dziwnego. Regenerowałam je cały dzień, odżywki, maseczki, później dałam im samym wyschnąć, skalp psikałam skrzypem wlanym to buteleczki z atomizerem, wieczorem nałożyłam na włosy mleczko kokosowe z rożnymi domieszkami i zawinęłam w ręcznik po czym poszłam spać. Rano zmyłam głowę dość obficie i nałożyłam farbę L'oreal Excell 10' kolorem ciemny lodowy blond nr 7.13 i trzymałam z zegarkiem w ręku (dosłownie) z 8 min i zmyłam, później oczywiście balsam który był w zestawie - jak dla mnie bardzo dobry, ale znów szału jak np. wax który moje włosy uwielbiają, nie robi. I teraz czekam aż wyschną, nie chce ich męczyć suszarką, chyba że mnie coś podkusi unieść lekko u nasady, ale postaram się nie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
ja też dążę do takiego koloru. Z tego co widziałam to farby z Loreala mają fajne kolorki ale są drogie, za dwie wydałabym majątk więc prędzej zdecyduję się na joannę...
![]()
![]() |
#2134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czym je pielęgnujesz? ![]()
![]() |
![]() |
#2136 |
Przyczajenie
|
Z kondycją dobrze, nie są zniszczone ale mam kręcone włosy i po wysuszeniu suszarką niestety wyglądają jak siano... Więc unikam suszenia w ten sposób. Od czasu do czasu przelecę je prostownicą ale to musi być dobra okazja do tego. Poza farbowaniem na czarny nic nie robiłam i teraz mam za swoje. Jakbym nie mogła wybrać np. brązu od razu. Ale za błędy się płaci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
angel a jaki masz naturalny? bardziej blond czy rudawy??
Nom troche poniszczone wlosy, dlatego ja balabym sie dekolaryzacji. Ale na "szczescie" moje wlosy slabo trzymaja farbe i po miesiacu z czarnego mialam braz. Moje odrosty widac tylko pod sloncem ![]() ale blac nie moge wytrzymac teraz z moja fryzura. Caly czas przezywam, jak mloda babka mogla mnie tak sciac ![]() ![]() a i podzielcie sie swoim zdaniem. Bo mialam 5 cm pasmo bardzo zniszczonych wlosow. I mowie dla babki ze to dlatego ze uzywalam prostownicy z rynku za 40 zl. A ona do mnie ze to nie ma roznicy czy uzywam taka za 40 zl czy za 500 (taka kupilam, z jonizacja itd,). Jeszcxze wyjela swoja prostownice, machnela 5 razy i nic sie nie wyprostowalo( efekt taki sam jak pierwsze prostownice od razu z karbownica) Ja widze roznice miedzy ta rynkowa a drozsza, mniej pali wlosy, nie pusza sie po i wystarczy 1 pociagniecie i sa proste...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest uczącą się na fryzjerkę dziewczyną i widzi różnice ![]()
![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
co do prostownic to ja mam za 80 ceramiczną i jest w porządku, tak samo prostuje jak ta wielka fryzjerska , mi fryzjera mówila że nioe ma róznicy byle by dobrze grzaŁa to Ładnie wyprostuje,
a ja dzis wŁaśnie ścieŁam sobie poŁowe wŁosów z takich po Łopatki na takie do ramion i wycieniowaŁam tak do póŁ gŁowy , jestem zadowolona bo pozbyŁam sie poŁowe tych okropnych zniszczonych wŁosow - nigdy wiecej dekoloryzacji u fryzjera i nigdy wiecej samodzielnego farbowania bo doprowadzilam tym moje piekne dŁugie wŁosy do siana kompletnego, stwierdzam że farby sklepowe są nic nie warte
![]() |
#2140 |
Przyczajenie
|
Ja co do prostownicy mam z wkładką porcelanową i daje rade. Zwykłą to nawet fryzjer się dziwił że nie można wyprostować moich włosów. Ten typ tak ma niestety. A co do tego co mam na głowie to nie są zniszczone jak umyłam dzisiaj i wyschły naturalnie to jest duuuuuuuuuuuuuuża różnica niż na zdjęciu po suszeniu suszarką. Tak jak mówiłam kondycja moich włosków mimo tego że mają teraz dwa kolory jest naprawdę dobra. Mój błąd że chciałam szybko wysuszyć by zobaczyć kolor jaki wyszedł na suchych i pstyknełam foto. Dodam jutro zdjęcie jak są wysuszone naturalnie zobaczyćie różnicę. A teraz lecę nynać. A kolor mój naturalny to "mysi ciemny blond".
Edytowane przez angel2508 Czas edycji: 2009-07-31 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja chcę mój mysi blondzik! ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Kondycja moich włosów jest dobra mimo że prostuję, ja także mam prostownicę ceramiczną i bardzo mocno grzeje więc wystarczy tylko 1 pociągnięcie aby były proste (im więcej razy pociągasz to samo pasemko tym bardziej są zniszczowe więcej wody wygrzewa i są suche) pierwsze co zrobiłam to ściełam włosy u fryzjerki która wtarła mi przyokazji serum i zrobiła maske to mi dużo dało a zapłaciłam tylko 10 zl. więcej przy cięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
Ja juz wracam do naturalngo koloru z pół roku czasu,od stycznia. To tak dlugo trwa. Czasami patrze w lustro i sie zalamuje,bo juz nie moge patrzec na te odrosty.To znaczy ich tak bardzo nie widac,bo mam nawet fajny kolor naturalny (średni blond),mim to oba te kolory mnie denerwuja.Wolalabym,zeby juz w koncu moje wlosy byly jednolite.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Również wracam do naturalnych. Mam kolor brązowy - mysi, ale jestem już zmęczona farbowaniem i odrostami. Zrobiłam pierwszy krok, przefarbowałam się na kolor zbliżony do naturalnego (bo mojego koloru nie produkują, jest zbyt brzydki). Tęsknię za rudymi włosami, które miałam, ale chcę mieć spokój.
Dziwnie mieć znowu brązowe włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
życzę wytrwałości:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Mam średni mysi blond (nie ciemny) a latem robiły mi się zawsze wręcz podchodzące pod "zimne złoto" pasemka prawie platynowe. Ogólnie chłodny odcień włosów, żadnych w sumie ciepłych odcieni i rudości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
ja chyba zwariuję!!!mam już 2,5 cm odrostu-mysi brąz i prawie go nie widać, bo farbowane mam też na brąz-tyle,że ciepły odcień.Coś mnie wczoraj podkusiło i kupiłam rozjaśniacz i farbę blond
![]() ![]() I cały czas pytam męża czy nie widać moich odrostów ![]()
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie lubie moj kolor i zawsze jak mialam troche odrostu to wydawalo mi sie,ze fajnie wygladam ,nie odroznial sie bardzo ,bo mam blond i robilam np blond pasemka....no,ale zawsze jak mialam juz cala glowe ,to znalazl sie ktos kto mnie skusil ........teraz pewnie mialabym juz dawno swoje.....w ciazy nie farbowalam w ogole i chyba rok po,wiec mialam juz swoje ....zdrowe i swiecace....patrze na fotki i nie wierze jak ja moglam ten blask zamalowac !!!!! teraz nie moge sie doczekac i boje sie ,ze jak sie juz doczekam,to wyjda mi siwki ,bo mam juz 26 lat ,a moj tata i mama kolo 30-tki mieli siwe....a buuuuuuuuu...slyszalam ,ze jest jakas dieta itp zeby to opoznic...macie linka do takiego watku? albo do tej diety? bo ja nie moge nic znalezc....jem duzo owocow ,warzyw ,lykam jakies wit ....znacie jakies metody ? kurcze uparlam sie i nie chce przez kilka lat farbowac
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Przyczajenie
|
A ja mam problem wynikający z mojej głupoty >_<
Chciałam na wakacje pokolorować sobie włosy szamponetką, ale w końcu zrobiłam to farbą.. ;/ Z mysiego na taki jasny blondzik. Po m-cu już widać odrosty.. ;< W mojej szkole nie uznaje się farbowania, więc zastanawiałam się czy może nie spróbować dekoloryzacji u fryzjera, jeżeli kolor się nie spłucze do końca wakacji? Tylko to chyba mocno niszczy włosy, prawda..? Na czym to ogólnie polega? Są jakieś komplikacje oprócz wysuszenia, wypadania włosów?.. edit: Już wiem; ach, ta wyszukiwarka ;p Chyba jednak w takim razie nie będę tego robić, tylko będę próbować spłukać kolorek, ech... i chodzić z odrostami ;( Edytowane przez Michinko Czas edycji: 2009-08-02 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
kurcze ,nie rob tego! ZABRANIAM !!!!! ![]() Dzięki za wsparcie!To że włosy się wysuszą i będą wyglądać jak siano-to szczera prawda...najgorsze jest to,że normalnie jestem uzależniona od farbowania- w końcu 10 lat katuję je bez przerwy.Mam teraz rzadkie włosy-do tego stopnia że widać trochę skórę głowy na czubku ![]() I właśnie dlatego chciałam je na blond-ale z drugiej strony jak pomyślę o ciemnych odrostach na tle żółtych kłaczków(bo takie na pewno wyjdą) i o spalonych włosach, kruszących się końcówkach, to mnie wzdryga!
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
nie kupujcie farb drogerynych , nie warto
![]() ![]()
![]() |
#2152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
ja jednak postanowiłam zafarbować włoski.... na podobny do naturalnego. Swoje mam taki jakby średni mysi blond, a na głowie teraz mam takie nie wiadomo co.... dziś kilka osób stwierdziło że są z deka rude
![]() zastanawiam się nad dwiema farbami, jedna wydaje sie za ciemna, druga za jasna. Zastanawiam się, może by tak je zmieszać, ale nigdy nie mieszałam farb, może wy ,macie jakieś doświadczenie?? a te odcienie wydają mi się dość naturalne: http://www.drogeria-sklep.pl/product...ny-blond-.html http://www.*************/kosmetyki/j...atynowy-blond/ co sądzicie?? ![]()
![]() |
#2154 |
Przyczajenie
|
Hej,
Dołączyłam do Was w lutym mając 4-5 cm odrostu. Nadal trwam w swym postanowieniu, chociaż wyglądam jak idź z tąd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oto przepis: - 3 garści suszonego korzenia rabarbaru - sok z 1 cytryny - odrobina olejku roślinnego Wsypujemy proszek do miseczki, dodajemy soku z cytryny i olejek roślinny i mieszamy aż powstanie papka. Do papki dolewamy gorącej wody i ciągle mieszamy aż do uzyskania takiej masy. Zostawiamy naszą farbę ![]() ![]() A i zamierzam tę mieszankępołożyć tylko na odrosty,zeby delikatnie zmienicodcień odrostów na cieplejszy i moze trochę jaśniejszy....
...nie jestem na tym świecie by spełniać Twoje oczekiwania, a Ty nie jesteś na tym świecie by spełniać moje. Ty jestes Ty, a ja jestem ja. A jeśli sie oboje odnajdziemy to wspaniale. Jeśli nie to trudno. I nic nie można na to poradzić. Frederick Perls Edytowane przez mika.z Czas edycji: 2009-08-03 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie po miesięcznej przerwie
![]() ![]() mika.z: popieram Twój podpis pod komentarzem, również nie kupuję kosmetyków testowanych na zwierzetach ![]() Edytowane przez grzywa17 Czas edycji: 2009-08-03 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
Mogę się pochwalić?
![]() Nie wiem czy pamiętacie, czy nie, ale w październiku zamieszczałam tu zdjęcia mojego ścięcia się z długich farbowanych włosów na naturalne króciutkie. Mam już włosy do ramion (te dłuższe, krótsze do ucha ![]() ![]() Jestem z siebie dumna, że zdecydowałam się na tak radykalny krok, tym bardziej, że podoba mi się mój naturalny kolor ![]() ![]() Jak będzie mi się chciało, wrzucę Wam fotki na zmobilizowanie ![]()
![]() |
#2159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A u mnie już po wizycie u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.