|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zanik okresu.
ja waże 40kg/ 170 ;( to dopiero. Musze duzo przytyć
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
ja smutna proponuje -->RKZ
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dalej cichosza
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz odtańczę sambę radości - wrócił
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
gratuluję!!
![]() ![]()
|
|
|
#186 |
|
BAN stały
|
czy jesli przez rok - mialam wtedy 15 lat teraz mam 19- nie mialam okresu, a potem przez dłuugi czas byl nieregularny - bylam chora na anoreksje, potem bulimię- to czy moja "plodnosć" jest obnizona? Moge miec problemy w poznijeszym wieku z zajsciem w ciaze?
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz masz juz oki?? tutaj nie ma zadnej regularnosci...mozesz miec problemy..ale wcale nie musisz... ja...ja juz wiem na pewno ![]() ![]()
|
|
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
nie mam ok..
mialam tak " wmiare" teraz znowu schudlam przez stres, brak apetytu itd.. i spoznia mi siie ponad dwa tyg..ciaze wykluczam. |
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Pojawilo sie u mnie takie drobne plamienie
niewiem ile potrwa bo dopiero 1 dzien. Nie jest duze a wlasciwie malutko ale jest czy myslicie ze okres moglby powoli wracac??---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Ja mam tyle samo wzrostu i tyle samo wagi Przytylas?? Pojawil sie okres??
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Odchudzałam się dosyć intensywnie i z wagi 62kg ważę 52
kg przy wzroście 163cm. Już od jakiś 2-3 miesięcy jem normalnie ( prócz słodyczy, makaronów) ale ostatni raz okres miałam 10 marca Boję się iść do ginekologa, więc chyba narazie się nie przełamię, poradźcie czy mogę coś zdziałać bez recepty? czekam na szybką odpowiedź ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam że mam prawie18 lat (za miesiąc) |
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
okres sam nie wróci bez prawidłowej masy. niestety.
ginekolog nie gryzie i teraz hormony są już bardziej postępowe i niewiele jest przypadków gdzie się od nich tyje.
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
ale chyba przy takim wzroście taka waga nie jest niska. Chyba jest w sam raz? poza tym jem już normalni, tzn uważam na kalorie ale bez przesady. Nie zdecyduje się na przytycie
(
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ma okresu od ponad roku, wczesniej był nieregularny (przez jakies 2 lata) a 3 lata temu przez kilka miesiecy brak. Od roku biore plastry hormonalne, 2 miesiące temu pojawiło się cuś, plamienie 1dniowe. Miesiąc temu też ale popołudniu już nie było. Tak jak smutna i the cherry mam 171cm i waga waha mi sie miedzy 40-42kg. Teraz czuje i widze ze przytyłam, nie umiem tego zaakceptować. To są moze 2kg ale brzuch mam wydęty i ach, dobra, nie o tym miało być. W każdym razie Julietta nie bój się ginekologa, teraz jest tyle możliwości leczenia (tabletki, plastry, dopochwowe tabl.) i napewno dobierze odpowiednie dla Ciebie. Mi jajniki nie pracują, są b. małe, coś z macicą mam i 3 miesiące temu moja ginek powiedziała, że jest prawdopodobieństwo niepłodności i to duże. Przede wszystkim - waga.
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jajnikami...to cie doskonale rozumiem... ja w 2003 juz jeden starcilam... po prostu sie zaszuszyl.... a drugim nawet nie wiem... boje sie wiedziec... Chodzis zteraz na jakas terapie?
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę tapetka, że Ty też ze Śląska. Edytowane przez Delli Czas edycji: 2009-08-04 o 08:04 |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile kalori jesz dziennie?? u mnie drugi dzien krwawienie mam nadzieje ze cos z tego bedzie Tak sie ciesze
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się od prawie dwóch tygodni nie waże bo czuje, że przytyłam... ubrania nosze te same ale czuję się falatnie, napuchnięta, ociężała. Ile jem kalorii?? Ciężkie pytanie bo mam anoreksje bulimiczną... niekiedy kilka napadów dziennie, niekiedy nic nie jem. A od tygodnia staram się zostawiać coś w żołądku ale to są rzeczy małokaloryczne jeszcze. |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy mojej wadze a powiedz mi jaka mialas wage przed choroba??
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty ile ważyłaś najwięcej? Od jak dawna nie masz okresu? Bierzesz jakieś hormony? |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niewiem jak to mozliwe ale sie ciesze bralam zastrzyki przez 3 dni progesteron ale to bardzo dawno na wywolanie ale watpie zeby akurat one pomogly. Teraz nic nie biore chociaz powinnam isc do ginekologa. Dodatkowo zażywam leki przeciwdepresyjne, moze po nich troche sie rozluźnilam bo z natury jestem ,,smutna''
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
A ja biorę się brać jakichkolwiek leków czy hormonów, bo boję się, że jeszcze bardziej przytyję.. I koło się zamyka;/ okresu nie ma 1,5 roku.
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
A ile masz wzrostu i ile ważysz?? Ja tez sie bałam brac ale to chyba ,,dla zdrowia'' moze sie przelam? jak zalezy ci na tym zeby w przyszlosci byc zdrowa i zeby okres wrocil. Ja sobie to tak tlumacze
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam już wagę w normie, dużo przytyłam
ale nie wiem czy moja psychika to wytrzyma, jeżeli przytyję jeszcze więcej..
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Co do tabletek. To ja brałam. Okres wrócił po odpowiedniej wadze i tabletkach i o dziwo wcale nie przytyłam. W ogóle tycie od tabletek to mit... Ja okresem cieszę się już od stycznia
![]() A tak apropo, tyć to może osoba która waży ponad normę i jeszcze tyje. My raczej przybrałyśmy na wadze - aby być w normie. Edytowane przez basiulkaa Czas edycji: 2009-08-04 o 11:57 |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Mi np hormony na wywolanie okresu nie pomogly. Sama w sumie niewiem co sie stalo ze go dostalam? bo nie przytylam dalej waze 40kg;/ a nie biore niczego.
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
40kg na 170 cm wzrostu to bardzo małoOOO!! Ja najmniej ważyłam 42 a teraz 53 waże... ale mam okres.
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sie bałam. Moja ginek wie o chorobie i nie była zdziwiona mojej reakcji. Dobrała mi odpowiednie tabl. (teraz plastry bo miałam opór żeby połykać tabletki). Nie bój się bo nie przytyjesz od tego. Ja się przełamałam. Tym bardzij pomogła mi rozmowa z ginek., wytłumaczyła mi wszystko. Wiele dziewczyn z ED do niej przychodzi więc ma podejście.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze malo ale przytyć tez nie jest łatwo..Nie moge przeskoczyc na diete ktora bedzie dawala mi 3500 kcal bo nie dam rady
Ostatnio jadlam tyle przez dwa dni a potem z bólu brzucha nie moglam nic robic ja tez juz mam okres.
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
ja do wagi dochodziłam 3 miechy w szpitalu... troche czasu Ci to zajmie... najważniejsze aby krok po kroczku się przełamywać, to nie jest takie łatwe wiem. Ale warto. Chociaż wcale bym się nie zdziwiła gdybyś na początku jeszcze schudła ze 2 kg ( ja w szpitalu najpierw schudłam) bo organizm wariuje gdy dostaje więcej papu. I najważniejsze aby robić to dla siebie. Zobaczysz poczujesz różnice. Dla mnie motywacją było to że będę mogła pływać - kiedyś jeździłam na zawody. Teraz dopiero czuje że żyję i mam energie by cieszyć się życiem
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie musze przełamac i jeśc coraz wiecej ale troche to we mnie siedzi wiadomo..
ale ciagle sie motywuje, chce a to jest wazne w 3 miesiace przytylas do swojej wagi? a co jadlas?? i ile?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

niewiem ile potrwa bo dopiero 1 dzien. Nie jest duze a wlasciwie malutko ale jest
czy myslicie ze okres moglby powoli wracac??