|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
z przyjemnością.Tydzień temu byliśmy u księdza spisywać protokół, a jutro lecą pierwsze zapowiedzi - CZYTANE! ![]() miłego weekendu? i jak tam, bawi się dziś któraś na jakimś weselichu? ja nie mam tej przyjemności niestety... |
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dzięki
![]() Cytat:
Relacja pod spodem. Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak chcesz i nie będziesz więcej płakać![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj z TŻ i mamą na sali, mam baaaaaarrdzzzzooooo zadowolona, bardzo jej się podobało. Było akurat ustrojone przed weselem więc miałam pogląd na wszystko. To co mnie interesowało to się wypytałam. Więc tak, kawę i herbatę mam bez ograniczeń, witają nas chlebem i solą i to też jest od sali, do stłuczenia mamy piękne długie kileichy udekorowane do stłuczenia (kieliszki na zdjęciu coś podobnego tylko że białe całe)i to też daje sala więc teraz jestem spokojna![]() Młodzi co tam mieli wczoraj wesele mieli pokrowce na krzesłach i udekorowane taką ziloną wiosenną organzą i mamie i TŻ tak się podobały, że też je wypożyczamy. Choć chiała mieć taką surową drewnianą salę (bo tam są stropy drewnianie, słypy, belki i dekoracja brązowo-zielona-take mają zasłonki w oknach. Najpierw chciałąm dekorację i bukiet zielony, potem żółty, później niebieski a teraz jak zobaczyłąm tą wiosenną zieleń to chcę taką Pokrowce do wypożyczenia za 5zł od sztuki, przewiążę je organzą tak jak na zdjęciu (tylko węższą 12cm) i na stole też organzę położę (szerokość 40cm), w rogach sai zrobięzielone kokardy, a i bukiet przed Młodą Parą też muszę jakiś załatwić, ale już wiem, że będzie biało zielolny pasujący do wystroju W kościele będzie biało-zielono, a ja bukiet chyba też sobie zrobię biało-zielony więc wracamy do korzeni (to co mi sie podobało w lutym )
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
SSR bardzo ładna ta dekoracja. i faktycznie urzekająca jest ta zieleń. a do czego będziesz mocować te kokardy w rogach sali?
pozdrawiam! |
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony to salę mam w ciemnym brązie (sufit, słupy) i musze to jakoś rozjaśnić A w rogach sali to są takie krokwie czy jakoś tak takie pionowe drewniane bele i do tego w połowie wysokości przymocuję takie duże kokardy zielone. A i jeszcze są dwa słupu na środku sali ale to tam dam białą organzę, żeby jeszcze bardziej rozjaśnić i moż etrochę tej zileonej. A i koszyk dla starosty też zrobię z takiej białej i zielonej organzy i będzie wszystko kolorystycznie pasować A świaczki dam na przemian białe i zielone, tylko zastanawiam się co z winietkami dać białe czy takie żółte jak miałam zaproszenia? Hmmmmm muszę się zastanowić![]() Dziewczyny do kiedy macie potwierdzenia? Bo mi 1sierpnia minął termin (tak wcześnie ze względu na noclegi) i na 95osób (lista razem z niemowlakami) to na razie na NIE jest 10osób. A chciałam 40osobowe wesele a tu proszę będzie może 60!! Ale daję im czas do jutra i będę ich nękać, jak się nie zdecydują to będą spać na ulicy
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-08-02 o 20:51 |
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dawno mnie tu nie było
Przy okazji wyjazdu do Bułgarii kupiłam sobie biżuterię do ślubu (taka ewentualna opcja jakby pasowała ) sory za kiepskie zdjecia Naszyjnik i bransoletka, muszę jeszcze dokupić kolczyki
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-08-02 o 22:27 |
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przesłuchania już chyba lepiej wyglądają Judith widziałąm sukienkę no faktycznie polot był, ja bym nawet powiedziała że ją fantazja poniosła ja to bym dla świętego spokoju powiedziała jej co myślę o tej sukience żeby nie było nieporozumień
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty spisywałaś już protokół? Jadę dziś po moje buciki do ślubu, mam nadzieję, że pan zrobił mi takie jak chciałam i będzie super, trzymajcie kciuki ![]() Jeszcze dziś umówić się trzeba z zespołem, a jutro do kancelarii protokół i te sprawy i jeszcze do gości podzwonić uffff, ale tego sie nazbierało.....
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-08-03 o 08:24 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
SSR nie ja jeszcze z protokołem nie byłam bo ja 2010
![]() Perełki są takie zwykłe, perełkowe klasyczny kolor
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
czekajcie i ja się dołączam
03.10![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- może pomożecie, jaki kolor butów do sukni w kolorze ivory?? jakie bolerko czy cos takiego, bo suknia bez rekawkow nawet ramiaczek brak a w poździerniku może być różnie |
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna PM-ka co ma ślub wtedy co ja![]() Niestety ja mam kiecę białą, to ci za bardzo nie pomogę, ale butki to taka śmietankowa złamana biel (są takie ni to biel bi to coś). Bolerko to musiałoby być też ivory, albo etola albo futerko. A skąd jesteś? I jak duże masz weselicho i gdzie? ![]() Dziewczynki mam już swoje papucie do ślubu, jak któraś to określiła ![]() A i dzwoniliśmy dziś do zespołu i jesteśmy ugadani na 14sierpnia, ufffff mamy jeszcze czas aby sie naradzić co na 1 taniec. PM-ki zdradźcie jakie macie grawery na obrączkach ![]() Dziewuchy z 3.10. za 2 miesiące będziemy żonkami ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mi to TŻ dziś uświadomił, to się nie umiałam doliczyć, którego dzisiaj mamy, tak się roztrzęsłam, a i motyle w brzuchu mam takie, ze hej
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-08-03 o 18:11 |
|
|
|
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
Obecnie mieszkam w Warszawie a moje wesele w rodzinnej częstochowie, przyjecie na ok100-110osób. Najlepiej było by i butki i bolerko w ivory tylko gdzie tego szukać??
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i wiem, ze niektóre dziewczyny na październik mają etole, a widziałam już nie białe tylko takie jaśniutkie ecru.
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
a masz namiary na tego Pana, bo musiala bym sie umowic jak juz pisalam mieszkam w Warszawie w Czwie zadko bywam ale zawsze moge podjechac po moje butki
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
tu widoczny w całości
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno byćbialebuty.pl ![]() mają tam na prawde śliczne modele ! już na wyprzedażowych, tych gotowych znalazłam 2 pary na które bym się skusciła a cena jest wprost śmieszna ja planuje kupić 2 pary, wyższe ok 5cm do kościoła i tak ok 2 do zabawy
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-08-03 o 21:21 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to na środku to co to? masa perłowa? O dzięki za zwrócenie uwagi. Powinno być białebuty.com.pl oczywiście ![]() bianeczka a wiesz, że 5 a 2 cm to aż 3cm różnicy i musisz uwzględnić cioranie i zamiatanie kiecką po ziemi.
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-08-03 o 21:18 |
|
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana ja już je obejrzałam i myśle, że coś wybrała bym, z tym, że nie z kolekcji ślubnej a wizytowej, tylko kolor nalezało by zmienic, dziękuje za informacje, a numer oczywiscie poprosze:iwcia6@buziaczek .pl
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- i kontakt już też mam, ale jeszcze pytanie, jakie ceny mają butków?? |
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
tak to masa perłowa, a z tymi obcasami to nie pomyślałam
no to może przynajmniej 3 bym wzięła, czy 2 cm to będzie taki kłopot? czy bardzo będzie widać że sukienka jest dopasowana do 3 cm a nie do 5? bo to i tak tylko do kościoła, a w razie czego zdecyduje się na jedne 3 cm---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#1040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i ja za swoje butki płaciłam 110zł (robota w kilka dni i ta cyrkonia co zwiększa wartosc buta ) Ale inne było po 100.Cytat:
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny,
dawno mnie nie było, ale was czytałam. Witam wszystkie nowe PM październikowe, widzę że wątki się połączyły Mnóstwo nowych dziewczyn dołączyło.Iwciag, ja też mam sukienkę w kolorze ivory. Wszystkie dodatki już praktycznie mam. Widzę, że pochodzisz z Czestochowy. Ja kupiłam buty w kolorze śmietankowej bieli firmy Emis. Firma ta podobno jest z Czestochowy, a ponadto mają gdzieś hurownię na Prymasa Tysiaclecia w Warszawie. Tylko uważaj na rozmiarówkę, bo na mnie był rozmiar mniejszy dobry, niż ten który noszę normalnie. Dodatkowo na bazarze rózyckiego jest jakiś facet który robi buty takie jak w salonach ślubnych, za dużo niższą cenę. Co do bolerka, to też zamówiłam w kolorze śmietankowej bieli, znalazłam na allegro babkę, która ma salon sukien slubnych, a od niedawna zajmuje się sprzedażą internetową. Poniżej wstawie link. Ta babka szyje bolerka na wymiar, na jej stronei jest tabela z rozmiarówką. Jako jedna z nielicznych ma własnie wybór róznych materiałów i kolor taki jak nasze sukienki. MOdel wybierasz sama, choć osobiście polecam z wąskim rękawem. Zamawiałam u niej dwie sztuki bo pierwsze mi ukradziono i te z szerokim rękawem zdecydowanie mniej korzystnie na żywo wyglądało. Dodatkowo poproś zeby zrobiła Ci zaszewki z tyłu, bo mi z tylu sporo odstawało. Wpisz sobie na wyszukiwarce allegro bolerko ślubne, widzialam że w śmietankowej bieli jest ich więcej. http://www.allegro.pl/item699835885_...na_wymiar.html Pochwal się sukienką! SSR, czy Ty wstawiałaś juz zdjęcie swoich butków? Bo jakoś mi to umknęło. Moi rodzice też za remonty sie zabrali przed ślubem ![]() Potem wstawie zdjęcie swoich i biżuteri też ![]() W koncu zaczeliśmy zaproszenia rozdawać! 12 sztuk poszło w weekend. Edytowane przez lady1980 Czas edycji: 2009-08-04 o 09:20 |
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, już pokazuję sukienieczkę, aczkolwiek zdjęcie nie oddaje jej uroku9tren jest pięknie zdobiony) niestety tylko takie posiadam póki co. Zakupiłam ją w salonie Susan Blanche.
Pokaże butki które ewentualnie wchodziły do dziś w gre, ale myślę, że cos jednak zmienię, oraz wspnie fryzurka. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-09 o 17:12 |
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
chociaż nie, buty już odpadają-taka właśnie jestem zdecydowana..Nie mam pomysłu gdzie ewentuanie w fryz włożyc kwiatka(nie bede miala welonu)
A jaką masz biżuterię do Ivory? |
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Lady1980
matko kocham cię za to że wkleiłaś link do tej babki!! ona ma przecudne rzeczy i najważniejsze!!!!! 2,5 m hiszpański welon którego wszędzie szukałam w komplecie z krótkim mam nadzieje że będzie miała go za pół roku. Matko! Właśnie sobie uświadomiłam że za jakieś pół roku będę zamawiałą sukienkę ale leci ten czas ![]() Ale mam problem, bo październik może byći ciepły i ziemny i się zastanawiam czy etola nie będzie przesadna żeby śmiesznie nie wyglądało jak będzie ciepło a ja w futrze
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
|
Iwciag, sukienka super! Ja będę miała biżuterie z kryształków. To tak naprawdę zależy od zdobień które masz na sukience. Wieczorem wkleję zdjęcia, bo teraz jestem w pracy i nie mam na tym kompie.
Buty widzę lubisz wysokie. Moje mają 7,5-8 cm, chociaż babka u której je kupiłam, mowiła że 6,5. Są zakryte, tylko bok jest odkryty z wewnętrznej strony, ale zreszta na fotkach zobaczysz. Myslę też o kwiatach żywych we wlosach. Ubzdurały mi sie cantadeskie. Co do fryzury, to jak masz ładne włosy to jak najbardziej tak się czesz. Ja mam cieniutkie włosy i sobie nie wyobrazam żebym mogla je na slub rozpuścic. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Bianeczkaa, przyznam się że u tej babki oglądałam tylko bolerka i jakoś mi umknęło zeby jej inne rzeczy obejrzec. Mam ten sam dylemat, czy może etola nie bylaby lepsza. Na pierwsze bolerko czekalam ok. 10 - 11 dni, na drugie jakieś 3 dni. Welon kupiłam w salonie slubnym i chyba z 10 razy za niego przeplacilam, a dopiero potem zobaczylam ze na necie mozna znalezc takie same za duzo niższą cenę. W jakim kolorze masz suknię? |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
B o koszt nowej ok 1500, max 1800 A moja jest ze starej kolekcji więc i za 1200 może kupię Kolor biel, ale złamana, może gołębia albo śmietankowa, ja się mocno opalam i jestem Zimą więc biel nawet śnieżna będzie mi pasować, no i mam czarne włosy, a taki kontrast bardzo by mi pasował Ja jestem z 2010 więc zamówię za jakieś pół roku byłam 2 razy się rozejrzec i jakoś nic prawie mi się nie podoba a jak już coś mnie urzekło to 6000 zł
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-08-04 o 10:11 |
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
butów nie lubie wysokich w ogolew takich nie chodze, ostatni raz mialam tak wysokie na obronie czyli jakies2lata temu,ale myśle,że te kilka godz sie przemęcze.bizu albo perły albo kryształki jakieś,myśle,ze jutro sie zdecyduje.Wlosy ma dluuuugie i gęste mimo ze jestem po porodzie
tylko nie bardzo widze kwiatka w mojej fryzurce,ale moze na probnej cos wymyslimy.
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam na mailu fotki biżuterii. Najprawdopodobniej założe tą całą z kryształków. Kolczyki mam te krótsze, bo na pierwszym zdjęciu są długie, ale mi babka przerobiła. Generalnie to jestem niezdecydowana i już kombinuje zeby sobie inną bizu zamówic. Tą z perełkami zamówilam bo może na pop0rawiny sie przyda, bo generalnie perelki mi do sukienki ślubnej nie bardzo pasuja. Nie wiem czy w ogole nie zrezygnuję z naszyjnika, bo mam górę sukni zdobioną
A co do tego grzebienia we włosy, to jeszcze nie wiem czy go wepnę, bo rozwazam też opcję zywego kwiatka we wlosach Edytowane przez lady1980 Czas edycji: 2009-08-04 o 10:53 |
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Długo mnie tu nie było
|
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
B.ładne!!!!ja mysle ze tez niedlugo sie pochwale swoimi..pusc linka do stronki z ta bizuteria! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

, aż sie boje
z przyjemnością.
Ale z drugiej strony to salę mam w ciemnym brązie (sufit, słupy) i musze to jakoś rozjaśnić
Przy okazji wyjazdu do Bułgarii kupiłam sobie biżuterię do ślubu (taka ewentualna opcja jakby pasowała 

w komplecie z krótkim
byłam 2 razy się rozejrzec i jakoś nic prawie mi się nie podoba a jak już coś mnie urzekło to 6000 zł