Michaelowa Nibylandia III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-04, 11:09   #4141
Ash882
Zadomowienie

GG do Ash882
Dot.: Michaelowa Nibylandia III

Nareszcie!Właśnie przyszedł do mnie świeżutki Moonwalker Idę oglądac,pózniej napisze jak moje wrażenia.Jestem taka roztrzęsona aaaa...

Jak przyjde tradycyjnie najpierw bedę musiała przebrnąc przez kilka stron,także wiecie...spokojnie,nie spieszczie się

"So someone put your hand out
I`m begging for your love..."
Ash882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:12   #4142
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Cytat:
Napisane przez donay Pokaż wiadomość
Dziewczyny !! mialam sen z Majkim ohhh jaki cudowny w tym śnie miał około 30 (okres bad'a) i oskarżałi go o cos w sadzie( to juz mniej przyjemne) ale wszyscy wiedzieli ze ejst niewinny i najpierw siedzielismy razem w ławce na sali przytuleni a potem ja zeznawalam ale siedzialam na Jego kolanach haha i on w tym śnie mnie tak kochał jakby był moim tż piękny sen

nie bijcie

dzień doberek

I co się dziwić, że u mnie codziennie "pusto" w głowie...skoro codzień lata po Was
Majk, Ty draniu

Cytat:
Napisane przez anka1709 Pokaż wiadomość

Idź, pierz lepiej ten swój kocyk
Zamiast błąkać się po nocy
Miauczysz wściekle jak ten Klakier
A z higieną żeś na bakier

Majk od Ciebie właśnie wrócił
I coś bardzo się zasmucił
Przyniósł w worku brudną pościel
I rozwiesił ją na moście

Mówi: byłem u dziewczyny
Co ma usta jak maliny
Gładkie, młode, świeże lica
No i cyca jak donica

Alem widział ciut za dużo
Chyba proszki Jej nie służą
No bo pościel to nieświeża
Czuć tam jakby zapach zwierza

Łóżko trochę wypierdziane
Te warunki opłakane
Mnie nie kręcą, chociaż młócę
To już więcej tam nie wrócę.

Madie Radomskie, ale jak Pan Major sobie życzy, to Anka ma Camele.

Aleście poszalały wariatki w nocy
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:14   #4143
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ash882 Pokaż wiadomość
Nareszcie!Właśnie przyszedł do mnie świeżutki Moonwalker Idę oglądac,pózniej napisze jak moje wrażenia.Jestem taka roztrzęsona aaaa...

Jak przyjde tradycyjnie najpierw bedę musiała przebrnąc przez kilka stron,także wiecie...spokojnie,nie spieszczie się
Ojej, jak ja lubię ten film w zasadzie bajkę. Dobry humor na cały dzień gwarantowany!
Stary 2009-08-04, 11:16   #4144
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez biedronka91 Pokaż wiadomość
Ojej, jak ja lubię ten film w zasadzie bajkę. Dobry humor na cały dzień gwarantowany!
ja tez go lubie
Nie wiem tylko jak TZ to zniesie, jak sobie zapodam swiezutka kopie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:16   #4145
mysz672
Zakorzenienie

Cytat:
jakby, kurde, mogły to by mu jeszcze loda zrobiły...
mysz672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:24   #4146
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysz672 Pokaż wiadomość
jakby, kurde, mogły to by mu jeszcze loda zrobiły...
Taa.. Cena sławy. Fajnie mieć fanów, być wielbionym, ale Majkel wiele razy wspominał, że to męczarnia. Ile razy musiał uciekać przed ludźmi, nie mógł pójść do sklepu, przejść się ulicą jak normalny człowiek, którym przecież był. Przerąbane..

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja tez go lubie
Nie wiem tylko jak TZ to zniesie, jak sobie zapodam swiezutka kopie
Oj ten Twój biedny małż, trochę się nacierpi.
Stary 2009-08-04, 11:27   #4147
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

co sie dziwic, przeciez by go rozszarpaly, milosc miloscia, ale bez przesady..

Mnie sie smiac chcialo, jak MJ mowil, ze lubi sie przebierac i siedziec w publicznym miejscu i obserwowac ludzi, a jakby sie zapytali kim jest i powiedzial prawde, ze Michael Jackson, to nikt by mu nie uwierzyl
paradoksalnie ma racje

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Taa.. Cena sławy. Fajnie mieć fanów, być wielbionym, ale Majkel wiele razy wspominał, że to męczarnia. Ile razy musiał uciekać przed ludźmi, nie mógł pójść do sklepu, przejść się ulicą jak normalny człowiek, którym przecież był. Przerąbane..

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Oj ten Twój biedny małż, trochę się nacierpi.
w niedziele cierpial, jak koncert z Auckland puscilam, dla dobra naszego wspolnego interesu mialam sluchawki na uszach a koncert ogladalam z laptopa, a ze sluchawki maja dobra dynamike, wszystko bylo slychac, wiec sila rzeczy musial to znosic
Jemu sie tylko Thriller, Bad podoba i dwa kawalki z Dangerous

It is what it is

Stary 2009-08-04, 11:28   #4148
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Madonny nigdy jakos nie darzylam sympatia.. kiedys cos glupio palnela na temat MJ to juz w ogole stracila w moich oczach.. pare piosenek ma fajnych, ale zeby ogladac ja na zywo to jakos nie mam ochoty..

Wkurzylo mnie, ze po smierci MJ nazwali ja Krolowa Popu... pierwsze slysze.. jak dla mnie to byla zawsze ekshibicjonistka scenowa jakby mogla to by sie dudkala na koncercie z tancerzami
Dla Madonny mam szacunek ze względu na dwie rzeczy:
- utrzymuje się na szczycie tego zafajdanego showbiznesu od ponad 25 lat pomimo zupełnie przeciętnych zdolności wokalnych. Sam Michael kiedyś powiedział: "Ona nie umie śpiewać. Co jest jej atutem? Ona wie, jak się trzeba sprzedać". Miał 100% racji, Madonna powinna być wzorem dla każdego marketingowca.
To w niej podziwiam- zdolność autokreacji, zdolność wodzenia mediów za nos i sprawiania, by tańczyły, jak ona im zagra. Co więcej, mam świadomość, że to pozorne "obnażanie się" przed mediami, świecenie gołym tyłkiem i cyckami tak naprawdę pomaga Madonnie ukrywać to, co ważne.
- szanuję ją też za niezwykle silną psychę. Tyle lat na świeczniku, tyle lepszych i gorszych chwil i- ani jednego załamania nerwowego, żadnych pogłosek o narkotykach, lekach, alkoholizmie. A zobaczmy na Mariah Carey, Whitney Houston...

Gwoli ciekawostki: Madonna rozpoczynała poważne wdrapywanie się na szczyt, gdy nasz Mike był już ikoną. Wtedy zapragnęła mieć tego samego menażera, co Mike. I udało się- ona też współpracowała z Freddiem De Mannem, który podobno miał jej obiecać: "zrobię z ciebie Michaela Jacksona w spódnicy"...

Różnica między Michaelem i Madonną jest zasadnicza- On był artystą obdarzonym nieziemskim talentem, Ona jest bardziej typem bizneswoman i ciężką pracą nadrabia inne niedostatki. Królowa Popu? Raczej Królowa Show. Królowa Popu musiałaby mieć głos.
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me"

anka1709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:28   #4149
ushia
Zadomowienie

Witajcie gromadnie zryte!

o matko, jak Was czytuje to mysle ze dobrze ze ja abstynent jestem

a tak w ogole, to jak skonczyla sie sprawa z nasza emotka? wybaczcie, ale nie jestem w stanie nadrobic tych prawie dwustu stron
ushia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:28   #4150
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Cytat:
1:38 ten sweterek z myszką miki wymiata
Stary 2009-08-04, 11:32   #4151
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
- utrzymuje się na szczycie tego zafajdanego showbiznesu od ponad 25 lat pomimo zupełnie przeciętnych zdolności wokalnych. Sam Michael kiedyś powiedział: "Ona nie umie śpiewać. Co jest jej atutem? Ona wie, jak się trzeba sprzedać". Miał 100% racji, Madonna powinna być wzorem dla każdego marketingowca.
To w niej podziwiam- zdolność autokreacji, zdolność wodzenia mediów za nos i sprawiania, by tańczyły, jak ona im zagra. Co więcej, mam świadomość, że to pozorne "obnażanie się" przed mediami, świecenie gołym tyłkiem i cyckami tak naprawdę pomaga Madonnie ukrywać to, co ważne.
- szanuję ją też za niezwykle silną psychę. Tyle lat na świeczniku, tyle lepszych i gorszych chwil i- ani jednego załamania nerwowego, żadnych pogłosek o narkotykach, lekach, alkoholizmie. A zobaczmy na Mariah Carey, Whitney Houston...

Gwoli ciekawostki: Madonna rozpoczynała poważne wdrapywanie się na szczyt, gdy nasz Mike był już ikoną. Wtedy zapragnęła mieć tego samego menażera, co Mike. I udało się- ona też współpracowała z Freddiem De Mannem, który podobno miał jej obiecać: "zrobię z ciebie Michaela Jacksona w spódnicy"...

Różnica między Michaelem i Madonną jest zasadnicza- On był artystą obdarzonym nieziemskim talentem, Ona jest bardziej typem bizneswoman i ciężką pracą nadrabia inne niedostatki. Królowa Popu? Raczej Królowa Show. Królowa Popu musiałaby mieć głos.
tak, racja.. trzeba jej przyznac, ze wie jak sie utrzymac na topie i nie pojsc na dno...
MJ winien brac z niej przyklad.. ale mial chyba miekszy tylek od niej.. a szkoda..

madonna zawsze rywalizowala z MJ.. a ona faktycznie, ani dobrego glosu ani drygu do tanca..

It is what it is

Stary 2009-08-04, 11:34   #4152
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2009-08-04, 11:37   #4153
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
dlatego wkurzyli mnei w mediach, ze wyniesiona ja na piedestal MJ i mowia, ze Krola Popu juz nie ma, a jest Krolowa Popu jeszcze... a porownywac ja do Majka to skandal przeciez..

It is what it is

Stary 2009-08-04, 11:44   #4154
mysz672
Zakorzenienie

Cytat:
racja. ja się na muzyce nie znam(nie wiem czy ktoś dobrze trafił w ton itd.) dlatego nie jestem w stanie ocenić jej zdolności(z tego co się dowiaduję, marnych zdolności). według mnie Madonna jest właśnie taką Królową Show, ale ludzie z baraku laku obwołali ją Królową Popu. jak dla mnie ona nie dorasta Majkowi do pięt, ale ma mocny łeb i to się ceni.
Stary 2009-08-04, 11:46   #4155
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
dlatego wkurzyli mnei w mediach, ze wyniesiona ja na piedestal MJ i mowia, ze Krola Popu juz nie ma, a jest Krolowa Popu jeszcze... a porownywac ja do Majka to skandal przeciez..
Zauważyłam też tendencję do nazywania młodych wokalistek np. Britney, Jamelia księżniczkami popu (niezależnie od tego co osiągnęły). Może przed śmiercią MJ nie zwracałam na to uwagi, a może po prostu teraz media zaczęły nadużywać tych tytułów

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:47   #4156
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Zauważyłam też tendencję do nazywania młodych wokalistek np. Britney, Jamelia księżniczkami popu (niezależnie od tego co osiągnęły). Może przed śmiercią MJ nie zwracałam na to uwagi, a może po prostu teraz media zaczęły nadużywać tych tytułów
naduzywaja, na 100%

a z ciekawostek przyrodniczych, na albumie History w chorkach czesto sluchac Janet i Boyz II Men

Ania i Margo pewnie to wiedza

It is what it is

Stary 2009-08-04, 11:48   #4157
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Cytat:

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości

Znwu wizaż coś zamula

Ja mam chyba dzisiaj jakiś kiepski nastrój...niedobrz, niedobrz...ryczeć nei zmaierzam (zresztą chyba pobiłam mój rekord bo to już tydzień będzie bez ryku ) ale kto to wie, co będzie wieczorem
Stary 2009-08-04, 11:49   #4158
mysz672
Zakorzenienie

Cytat:
np. Królowa Kiczu- Doda
Król Shitu- Feel
Stary 2009-08-04, 11:49   #4159
biedronka91
Zakorzenienie

Ano właśnie. A ostatnio ten jej hołd oddany Majkelowi był dla mnie raczej próbą wypromowania się, niż osobistych szczerych intencji. Tak jak już wcześniej zostało powiedziane rywalizowała z M. zawsze bolało ją to, że jest lepszy, sławniejszy, uwielbiany.
Stary 2009-08-04, 11:51   #4160
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że to dobry wybór.
I powodzenia dzisiaj.
Dziękuję, przyda się.

Cytat:
Problem Mike'a polegał na tym, że On prywatności nie miał nigdy. "Thriller"- moim zdaniem- stał się Jego błogosławieństwem i przekleństwem zarazem. Wyniósł Go na orbitę i spełnił marzenia o rekordzie sprzedaży, ale jednocześnie na zawsze zamknął drzwi do szansy na choćby odrobinę prywatności. To raz. A dwa- było wiadomo, że po TAKIM sukcesie apetyt rośnie. I apetyt artysty i apetyt mediów. Siłą rzeczy, wszystko, co zrobił po "Thrillerze" do niego było odnoszone, porównywane. Gdy wydał "Bad", pragnął, by ta płyta pobiła "Thrillera" po względem sprzedaży. Tak się nie stało, bo rynek muzyczny zaczął się zmieniać. Dla Mike'a sprzedane w 32 mln kopii "Bad" było więc- paradoksalnie- swoistą porażką.
A po "Dangerous" (bodajże również 32 mln) i oskarżeniach wszystko się zmieniło. Zmieniły się priorytety. Już nie chodziło o rekordy, tylko o to, by odżyć, przetrwać i przeżyć. Potem było "HIStory" (21 mln- drugi najlepszy na świecie wynik sprzedaży dwupłytowego albumu po "The Wall" Floydów), "Blood On The Dancefloor" (6 mln- najlepszy na świecie wynik sprzedaży albumu z remiksami). No i na koniec "Invincible" (11 mln)- jak na czasy ściągania mp3 z Internetu sukces, ale czy Mike widział to tak samo?

Sorry, za rozwlekłość, ale chyba sama staram się pewne rzeczy pojąć.

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość
Witajcie gromadnie zryte!

o matko, jak Was czytuje to mysle ze dobrze ze ja abstynent jestem

a tak w ogole, to jak skonczyla sie sprawa z nasza emotka? wybaczcie, ale nie jestem w stanie nadrobic tych prawie dwustu stron
Emotka chyba przepadła wciągnięta do kieszeni wężem sknerusów i zazdrośników.

Stary 2009-08-04, 11:51   #4161
ushia
Zadomowienie

Madonna zasluzyla sobie na moj szacunek przygotowaniami do Evity - naprawde ciezko harowala chcac dostac te role - wtedy musiala rozszerzyc skale glosu do granic mozliwosci

a tytuly - no coz, sepy beda teraz sypac przy kazdej mozliwej okazji "ksiezniczkami" "nastepcami" itp
zlewac ich sikiem prostym
Stary 2009-08-04, 11:51   #4162
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysz672 Pokaż wiadomość
np. Królowa Kiczu- Doda
Król Shitu- Feel
A z tym to akurat się zgadzam Takich tytułów można używać do woli.
Stary 2009-08-04, 11:52   #4163
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Jestem jakoś mi to sprawnie poszło.I normalnie 22 sierpnia jak to założe to Majk z nieba spadnie rzadko się sobie podobam tak jak w tych ciuchach.A i bielizne sobie taką kupiłam,że masakra zaszalałam jak nigdy

...50 lat to zdecydowanie zbyt krótko...

Michael Jackson told me "Just call my name and I'll be there knocking at your door"-I used to call many times.

historjon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:56   #4164
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Ano właśnie. A ostatnio ten jej hołd oddany Majkelowi był dla mnie raczej próbą wypromowania się, niż osobistych szczerych intencji. Tak jak już wcześniej zostało powiedziane rywalizowała z M. zawsze bolało ją to, że jest lepszy, sławniejszy, uwielbiany.

Ja, chcąc oddać hołd nie zrobiłabym tego na oczach niemalże całego świata. Składanie hołdu Majkelowi stało się bardzo popularne wśród tamtejszych gwiazdek.

Jednak najbardziej mnie wpieniło, jak niedawno na jakimś koncercie (w Polsce), który był emitowany przez Polsat (bodajże w Mrągowie), Blue Cafe wyskoczyło z You're Not Alone. Było to najbardziej żałosne wykonanie jakiejkolwiek piosenki jaki kiedykolwiek "widziałam"... poszukam na Youtube i chętnie wrzucę jak tylko znajdę. Po kilku słowach musiałam przełączyć. Męczarnia dla uszu!!! I oddanie hołdu pod publikę. to było ŻAŁOSNE!

Moonwalker

Edytowane przez Kasieńka_666
Czas edycji: 2009-08-04 o 11:58
Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:56   #4165
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Media potrzebują takich słownych "perełek", tylko, że zapominają o jednej rzeczy: bawią się ludźmi. Żywymi ludźmi. Takimi, którzy mają uczucia, kompleksy, gorsze dni. Niektórzy są w stanie jakoś to przetrzymać, inni wymiękają. Nie ma ideału- ideałem byłoby, gdyby Michael ze swoim talentem miał psychę Madonny. Ale takie rzecz się nie zdarzają. Nie mozna mieć wszystkiego. Zawsze i każdemu czegoś będzie brakowało. Przeżyją tylko ci, którzy te braki zaakceptują, budując wokół siebie skorupę.

Stary 2009-08-04, 11:57   #4166
madie
Zakorzenienie

Ho ho ho! Witojcie!
Cytat:
Napisane przez donay Pokaż wiadomość
Dziewczyny !! mialam sen z Majkim ohhh jaki cudowny w tym śnie miał około 30 (okres bad'a) i oskarżałi go o cos w sadzie( to juz mniej przyjemne) ale wszyscy wiedzieli ze ejst niewinny i najpierw siedzielismy razem w ławce na sali przytuleni a potem ja zeznawalam ale siedzialam na Jego kolanach haha i on w tym śnie mnie tak kochał jakby był moim tż piękny sen
No ładnie, ale każdemu się należy

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
Wow jak tu spokojnie wczoraj do rańca tworzyły a dzisiaj odsypiaja....
A teraz jak ja mam więcej czasu to cisza
Wstawać dziołchy!!! Majkel czeka
Oj tam zaraz odsypiają. Trza było wypełnić obowiązki szarego człowieka nim zasiędzie się na kawie

Cytat:
Bohaterek wieczoru nie ma, kaca leczą, ale niech piją jak najwięcej, bo taka wena jest bezcenna.

Oj, jaki hardcore! Madie, Ty to się zgorszyłaś konkretnie, pamiętam Cię z początków wątku, takie niewinne, zawstydzone paluszkami dziecię było.
Bozia mnie oszczędziła, kaca nie ma Ale jak ma być jak do piątej nad ranem dawno wytrzeźwiałam

Cytat:
Idź, pierz lepiej ten swój kocyk
Zamiast błąkać się po nocy
Miauczysz wściekle jak ten Klakier
A z higieną żeś na bakier

Majk od Ciebie właśnie wrócił
I coś bardzo się zasmucił
Przyniósł w worku brudną pościel
I rozwiesił ją na moście

Mówi: byłem u dziewczyny
Co ma usta jak maliny
Gładkie, młode, świeże lica
No i cyca jak donica

Alem widział ciut za dużo
Chyba proszki Jej nie służą
No bo pościel to nieświeża
Czuć tam jakby zapach zwierza

Łóżko trochę wypierdziane
Te warunki opłakane

Mnie nie kręcą, chociaż młócę
To już więcej tam nie wrócę.

Coś wymyślasz moja droga
łoże tu mam jak dla Boga
całe w złocie i atłasie
Więc coś kłamiesz- oj głuptasie

Za to tu Majki bardzo narzeka
Że Ci przez stringi coś przecieka
Że w swojej halce masz dziuuuury taaakie
że by się w nich można rozłożyć z hamakiem
Że zamiast pończoch masz marne skarpetki
mizerne z kiosku antypodnietki

Ty się lepiej zajmij cerowaniem halki
miast kłamać tu, zachęcać do nierównej walki
wymyślać taakie rzeczy
Że pościel wypierdziana
Jestem w szoku, taka lektura tu czekała z rana!

Majk da Tobie w ciry za Twoje kłamstewka
i spadnie na Ciebie zimnej wody konewka
bo należy Ci się prysznic zimny za to Aniu
że poranki całe w Nibylandii spędzasz na kałamaniu

Dzień dobry

Cytat:
Niestety, najgorsze jest to, że picia nie muszę okupować cierpieniem- nie miewam kaca.
Nalewka z rana jak śmietana.

Madie umiejętnie się bunkrowała.
Ze czym się bunkrowałam ? Aleosochozi??

Edytowane przez madie
Czas edycji: 2009-08-04 o 11:59
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 11:58   #4167
mysz672
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez historjon Pokaż wiadomość
Jestem jakoś mi to sprawnie poszło.I normalnie 22 sierpnia jak to założe to Majk z nieba spadnie rzadko się sobie podobam tak jak w tych ciuchach.A i bielizne sobie taką kupiłam,że masakra zaszalałam jak nigdy
no i bardzo dobrze trzeba od czasu do czasu zaszaleć
Stary 2009-08-04, 12:00   #4168
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Problem Mike'a polegał na tym, że On prywatności nie miał nigdy. "Thriller"- moim zdaniem- stał się Jego błogosławieństwem i przekleństwem zarazem. Wyniósł Go na orbitę i spełnił marzenia o rekordzie sprzedaży, ale jednocześnie na zawsze zamknął drzwi do szansy na choćby odrobinę prywatności. To raz. A dwa- było wiadomo, że po TAKIM sukcesie apetyt rośnie. I apetyt artysty i apetyt mediów. Siłą rzeczy, wszystko, co zrobił po "Thrillerze" do niego było odnoszone, porównywane. Gdy wydał "Bad", pragnął, by ta płyta pobiła "Thrillera" po względem sprzedaży. Tak się nie stało, bo rynek muzyczny zaczął się zmieniać. Dla Mike'a sprzedane w 32 mln kopii "Bad" było więc- paradoksalnie- swoistą porażką.
A po "Dangerous" (bodajże również 32 mln) i oskarżeniach wszystko się zmieniło. Zmieniły się priorytety. Już nie chodziło o rekordy, tylko o to, by odżyć, przetrwać i przeżyć. Potem było "HIStory" (21 mln- drugi najlepszy na świecie wynik sprzedaży dwupłytowego albumu po "The Wall" Floydów), "Blood On The Dancefloor" (6 mln- najlepszy na świecie wynik sprzedaży albumu z remiksami). No i na koniec "Invincible" (11 mln)- jak na czasy ściągania mp3 z Internetu sukces, ale czy Mike widział to tak samo?

Sorry, za rozwlekłość, ale chyba sama staram się pewne rzeczy pojąć.
Tak masz rację. Nie tylko media podsycały sprawę, ale sam Majk też, był niesamowicie ambitny. Denerwują mnie ludzie, zwłaszcza dziennikarze muzyczni, którzy oceniają całą twórczość Majkela z perspektywy Thrillera. Porównują, patrzą jednostronnie, subiektywnie. Beznadziejne, powierzchowne myślenie, porównywanie cyferek, które nie ma przełożenia na rzeczywistość.
Stary 2009-08-04, 12:02   #4169
mysz672
Zakorzenienie

Cytat:

Ja, chcąc oddać hołd nie zrobiłabym tego na oczach niemalże całego świata. Składanie hołdu Majkelowi stało się bardzo popularne wśród tamtejszych gwiazdek.

Jednak najbardziej mnie wpieniło, jak niedawno na jakimś koncercie (w Polsce), który był emitowany przez Polsat (bodajże w Mrągowie), Blue Cafe wyskoczyło z You're Not Alone. Było to najbardziej żałosne wykonanie jakiejkolwiek piosenki jaki kiedykolwiek "widziałam"... poszukam na Youtube i chętnie wrzucę jak tylko znajdę. Po kilku słowach musiałam przełączyć. Męczarnia dla uszu!!! I oddanie hołdu pod publikę. to było ŻAŁOSNE!

Bożeeee w Ameryce to jeszcze jak cie moge, bo niektórzy pracowali z nim przy jakiś piosenkach czy śpiewali na koncertach(chociaż i tak to mnie denerwuje, rozpacz pod publiczkę...) NO, ALE POLSKA?! gdzie Blue Cafe, a gdzie taka Madonna... no ludzie chcieli być kul, ale im nie wyszło...
Stary 2009-08-04, 12:02   #4170
ushia
Zadomowienie

anka - niestety masz racje
Mike byl zbyt wrazliwy na taka nagonke, owszem potrzebowal fanow, koncertow, calej tej atmosfery - to jest dla artysty jak tlen
ale jak sie nawdychasz czystego tlenu to tracisz przytomnosc
wczoraj mycha zapodala filmik gdzie caly kordon ochroniarzy musi walczyc z tlumem zeby mogl dojsc do samochodu, gdzies widzialam fana pytajacego czy MJ musi chodzic do kibla - no naprawde korba
na mniejsza skale takie uwielbienie jest cholernie przyjemne - na tak ogromna to koszmar
zwlaszcza ze wtedy wyraznie widac ze ludzie nie kochaja ciebie, tylko jakiegos fantoma, wyobrazenie, lalke ze sceny
Mike chyba w tym wszystkim zgubil siebie i rozpaczliwie chcial odnalezc - nie tworce Thillera tylko MIchaela Jacksona-czlowieka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości