|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
dlatego wanienke przenosi moj TZ
gratuluje kg ja tez musze sie zwazyc zobaczyc czy cos zeszlo znowu ale chyba nie
|
|
#272 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dzieńdoberek
![]() Ale się dzisiaj wyspałam. Mały obudził się dwa razy w nocy, ale tylko pojadł i dalej spał nawet bez najmniejszego kwękania ![]() Małego kąpię i sama i z Małżem i nawet Bartuś mi pomaga. Pierwszy raz się stresowałam (kąpałam z Małżem), ale to normalne. W końcu miałam ponad 6 lat przerwy. Ale teraz raz dwa i sama go migiem wypluskam ![]() No i położnej nie ma, a już po 12.. Czekam do 15 i dzwonię, kiedy się pojawi. Wiadomo, że jestem w domu, ale....cały dzień się kogoś spodziewać, to nie jest wygodne.
|
#273 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jeju Unholy ale Ci zazdroszcze, moj maly wstaje co dwie godziny
a moze mi ktos powiedziec o co chodzi z moim krwawieniem? po porodzie krwawilam ok 7 dni i przeszlo, pozniej czasami co dwa trzy dni tylko jeszcze cos mi polecialo a teraz znowu leci mi krew codziennie a juz prawie miesiac minal od porodu. to normalne? moze powinnam isc do lekarza, moze cos ze mna nie tak?
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!! oficjalnie melduję sie na odchowalni
moja mała dzisiaj dala mi pospac wreszcie byla najedzona i zadowolona a potem dostala papu i znowu 4 godziny![]() piła tylko moje mleczko, a w lodowce czeka kolejna porcja zeby tylko szybko te brodawki wygoić i juz butelka nie bedzie potrzebna......byla u nas dzis polozna.....sprawdzala mi te piersi i mowila ze mam juz duzo pokarmu i zebym odciagala zeby sie jakis zastoj nie zrobil-odciagam tak co 4-5 godzin po 30ml z kazdej piersi, bo na wiecej nie mam sily.....a małej to starcza ![]() za 3 dni znowu przyjdzie sprawdzic mi krocze, bo mowila ze jakiejs dziewczynie teraz sie szwy rozeszly a ona nawet tego nie czula no i nastraszyla mnie tym ![]() wy tez mialyscie po porodzie uczucie ze oczy wam wyciska? ja mam tak od 3 dni......i bola mnie te gałki jak ruszam, narazie krople swietlikiem , a jak nie przejdzie to bede musiala isc do okulisty i oczywiscie musze ograniczyc komputer na jakis czas......nawet nie nadrabiam bo za duzo czytania dla moich oczu
|
#275 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja z oczami nic nie mam, ale przez pierwsze dni strasznie bolał mnie kręgosłup, nie mogłam się wyprostować, zresztą jeszcze trochę ten ból został. Dodatkowo w szyji i barku "wszedł" mi taki ból-kręcz - nie mogłam skręcić głowy w prawo i wstać z łóżka. Cała szyja mnie bolała, ze przy podnoszeniu i schylaniu wyłam. Ale to już przeszło. Fajnie, że Weroniczka je i pokarm się pojawił w większych ilościach. Też się martwiłam na początku, a teraz mam bardzo dużo. I nawet brodawek nie mam bolących ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Svinecko, co do krwawienia, to nie wiem co Ci poradzić.Okres to raczej nie jest - przecież karmisz piersią i to za szybko na @. Może jeszcze coś się oczyszcza jeszcze, ale dla świętego spokoju możesz iśc do dr.
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to sporo. Ja nie karmie piersia wiec to może @? Już sama nie wiem.
|
|
|
#277 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem juz sama - czytalam, ze mozna krwawic nawet 4 tygodnie wiec moze tak jest
ale jesli bedzie sie dluzej krwawic to jest mozliwe, ze przy cc nie wyczyscili wszystkiego dokladnie i mogly zostac jakies resztki lozyska, skrzepy itp - jesli tak jest to wykaze to USG i trzeba albo brac tabletki albo czyszczenie ![]() ja mam jeszcze czas ale Ty Cass powinnas isc do lekarza bo przeciez u Ciebie juz sporo czasu minelo a moze sie wdac infekcja i wtedy bedzie nie fajnie musze Wam sie pochwalic prezentem na ur od TZ - dzis przyszly bardzo mi sie podobaja ![]() http://www.allegro.pl/item682990727_...osna_2009.html ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- jestem w szoku - moje dziecko pierwszy raz spi cale przedpoludnie az mu temperature zmierzylam zeby zobaczyc czy nie jest chory ale nie jest moze po prostu go juz brzuszek nie boli ![]() az mi sie nudzi normalnie, ale nie chce mi sie sprzatac ani nic, mam lenia jakiegos, dzis tylko ugotowalam zupke a przydaloby sie odkurzyc - i lazienka prosi sie o posprzatanie, nie wiem kiedy to zrobie
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz co ja tez po cc jutro minie mi 6 tyg i od 5 dni tez zaczeło znów ze mnie leciec a juz po 3 tyg przestało a terz znów i tez tak tym sie martwie ale slyszalam ze po cc tak moze byc poprostu cos sie jeszcze nie oczysciło. kolczyki cudne ![]() gratulacje dla nowych mamusiek ;* |
|
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze wstrzymam sie z lekarzem, poczekam bo byc moze to juz @. Jak dalej bede krwawić to pojde do ginki. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Nie ma co sie martwić.
|
|
|
#280 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
dzis czytalam w necie jak dziewczyna opisywala, ze jej niedokladnie usuneli, zostaly jej jakies kawalki pecherza plodowego, jakies skrzepy i inne takie smieci i poszla do lekarza i skierowal ja na oczyszczenie tego ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- znalazlam co napisala ta dziewczyna: "Dziewczyny - to NIE jest normalne. jak słyszę - a bo to tak bywa, a bo to taka pani uroda może, a niektóre kobiety tak krwawią to mi się nóż w kieszeni otwiera. Krwawienia po porodzie czy po cesarce nie muszą trwać 6 tygodni z zegarkiem w ręku ale jeśli nawracają, nie ustają, cały czas są czerwone to znaczy że macica jest źle oczyszczona, nie obkurcza się tak jak trzeba, coś w środku zostało. I nie wierzcie że po cesarce nic w środku nie zostawią - u mnie zostawili cały śmietnik, błony płodowe, skrzepy, resztki łożyska, które obumarły i spowodowały infekcję. Jedna sobie przeczeka aż wszystko samo wyleci, a druga w międzyczasie umrze na infekcję albo na krwotok, a lekarz będzie stał obok i mowił że to tak bywa. Ja też po jednym i po drugim cc krwawiłam, za 1 razem po 7 tygodniach miałam łyżeczkowanie, usuwanie tych obumarłych resztek łożyska, za drugim razem pojechałam do szpitala po 10 dniach bo już wiedziałam że coś jest nie tak i wtedy wystarczyły leki na obkurczenie macicy i wydalenie skrzepu. Jeśli jesteś pewna że to nie jest miesiączka, jeśli krwawienia utrzymują się od cesarki - jedź do szpitala. Przynajmniej usg trzeba zrobić żeby sprawdzić przyczynę, na usg widać czy coś zostało. "
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko prezent od TŻ-ta super
ale naszczęście jeszcze nie ześniedziały ![]() Nie bede sie sprzeczać. Pisze tylko to co sie dowiedziałam. Napewno jeszcze pozostały jakieś resztki i powoli sie jeszcze macica oczyszcza. Brzuch mnie nie boli, nic niepokojącego nie zauwazyłam.
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie mam pytanko do was
![]() kiedy zeszla wam opuchlizna ze stop?? bo moje wygladaja dalej jak przed ciaza i tak samo bola
|
#283 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() a raczej śpiąąąąąący ![]() Moje dziecie mi dało popalic w nocy .... nie dość że małż mnie wkurzył i do północy nie spałam to potem wstawałam co godzinę, dwie bo mały co chwile jadł ![]() Potem marudził całe przedpołudnie ... i zasnął dopiero o13 ![]() Jestem nieporzytomna! oooo przyszły mi juz zaproszenia na chrzest ... są sliczne! Teraz musze wpisać datę - jednak 9 sierpień - duzo czasu nam nie zostało ... i jedziemu zapraszać gości ![]() Cytat:
ja chodzę jak by mnie ktoś trzasnął w głowę ![]() no i zjawiła sie ta połozna??? co powiedziała ciekawego? ![]() Cytat:
a moja maruda własnie się budzi ![]() Super, ze masz coraz więcej pokarmu Cytat:
|
|||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
mój synuś dopiero usnął od rana
![]() wcześniej tylko drzemał przy piersi - jestem wykończona, nic nie jadlam chyba się zdrzemnę razem z nim, a na spacer pójdziemy jak małż wróci w jednej piersi zrobił mi sie jakis zastój, ale tylko w jednym miejscu wyczuwam twarde miejsce - próbowałam rozmasować i robić zimne okłady, ale Tomuś jakoś nie chce wyjeść tego, a jak ściągam laktatorem to pierś się opróżnia, a to miejsce nadal pozostaje twarde nie wiem co mam zrobić - macie jakieś sprawdzone metody, bo do lekarza nie bardzo chce iść bo boję sie, ze da mi jakieś leki znajoma mamy mówiła, że ludową metodą są okłady z liści kapusty - chyba spróbuję - nie mam nic do stracenia
|
|
#285 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję niewyspania. Dużo macie gości na chrzcinach? Cytat:
Liście kapusty podobno pomagają. A znalazłam jeszcze coś takiego: Co możesz zrobić jeśli tylko spostrzeżesz, że doszło do zastoju miejscowego: " Staraj się aby ta właśnie pierś była podawana do karmienia w pierwszej kolejności. " Jeśli dziecko nie może, z jakichś powodów, opróżnić piersi samodzielnie to należy ten pokarm odciągnąć ręcznie lub odciągaczem. " Jeżeli pierś jest przepełniona to należy przed podaniem jej dziecku nieco ją rozluźnić poprzez odciągnięcie pokarmu. " Przed karmieniem można pierś rozgrzać ciepłym okładem, a po karmieniu zastosować zimny okład. " Możesz również zrobić okład z liści białej kapusty, który działa przeciwzapalnie. Dlatego dobrze jest jeśli jeszcze przed porodem zamrozisz w zamrażarce kilka umytych liści kapusty. Przygotowując okład z kapusty należy pamiętać o uprzednim nasmarowaniu piersi czymś tłustym, aby sok nie podrażnił nazbyt skóry. Okład powinien być położony co najmniej na pół godziny po karmieniu a jeśli się uda to nawet do następnego karmienia. Jednak należy go zdjąć na około pół godziny przed karmieniem. " Możesz w takiej sytuacji karmić nieco częściej. " W przypadku znacznej trudności opróżniania piersi można skorzystać z preparatu oksytocynowego, ale ponieważ nie jest on powszechnie dostępny, prawdopodobnie zaaplikuje ci go osoba którą poprosisz o pomoc kiedy sama już nie będziesz umiała sobie poradzić. " Jeśli masz taką możliwość, to bez zahamowań, skontaktuj się z osobą która może cię wesprzeć psychicznie lub fizycznie w "problemach piersiowych". A w załączeniu mój dzisiejszy śpioszek
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stopy nadal mnie dziwnie bolą, szczegolnie jak rano wstaje lub dlugo posiedze. Tak w środku bolą, jakby kości...nie wiem od czego.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Jaki słodziutki
|
|
|
#287 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
og,óle nawet na kontrole nie planowalam isc ale cóz chyba bede musiala sie wybrac. a moze to @??/ jest jednak???? bo czytałam ze moze tez tak byc, w koncu nic mnie nie boli ale brzuchol mam jeszcze duzy to moze ta macica sie nie obkurcza????? o rany julek my baby to mamy przerabane ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Cytat:
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-08-04 o 16:47 |
|||
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moja tylko w takiej pozycji spi w dzień a po kapieli normalnie w lozeczku. dziadki ja rozpiescili mi by tylko na raczka chciała być ale jest duzo chetnych do noszenia |
|
|
|
|
#289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przeciez to bolimi ostatni lekko sie naderwał ze skóra i piekło jak diabli.Od razu czulam ze cos tam jest nie tak,wiec polozna ją wyciągnęła.Wła,ściwie jestem juz zagojona.Boli mnie tylko miejsce gdzie mam delikatnie naderwana skórke.Historie o rozlazłych szwach mnie tez nie ominęły i klopotach jakie są z tym związane.Oczy mnie nie bola.Przy porodzie mialam tylko 3 parte i mała byla na swiecie, no i oczy miałam zamknięte jak radzili. Cytat:
![]() Ogólnie reszta ciała zwiotczała...ramiona,uda stąd wiem ze woda schodzi i moze to trwac przez caly połóg. Cytat:
![]() Ogólnie nie powinno tak małe dzieciątko leżeć na boczku żeby "niezlasowac bioderek" doslownie tak uslyszalam w szpitalu .Nie wiem czy dac temu wiare ![]() Moja dzis sobie marudkała, niespała za bardzo po porannym mleczku i do popoludniowego kręciła się,popłakiwała, jakas niespokojna była.Tez zmierzyłam temperture ![]() Po czym nałożyłam czapke na głowe i poszłysmy na spacer na którym spała ponad 4h i mnie uziemiła ale przyjemne to poswiecenie.Dzis pierwsza kąpiel ktora odbyła sie zupełnie bez płaczu.Nie wiem ...to chyba przypadek. acha, no i wydaje mi sie czy Tru sie nie udziela wcale? ja sama nie zagladam juz tak czesto ale staram siebyc z wami na bierzaco.Po drugie moj transfer zwolnił i dlugo ładuje mi sie wizaz i to mnie tez zniecheca. A Tru dlaczego nie ma?wie ktos, cos?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-04 o 19:51 |
||||
|
|
|
#290 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a moje dziecko dzis caly dzien przespalo szok jak nie oni dalej spi od 19.30 tatus zostal sam z dziecmi i je nawet wykapal dal radea mamusia sobie poszla na zakupki i na solarium a co
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio jak probowalam sie zalogowac i sie poddalam to wizaz zrozumial to tak jkbym odczytala posty.Teraz zauwazylam ze pytalas czy Laurka tyle pije i ze też zainteresowalyscie sie brakiem obecnosci naszych mam.
Cass-Tak wiec Laurka popija glukoze zamiennie z herbatka.Ma dni ze wypije strasznie duzo, a są takie że 100ml stoi i stoi i na koniec dnia koncowke lub pół wylewam bo juz stara mi sie ta wydaje.Innym razem-najczesciej jak jestem na spacerku u mamy wypija na raz 100ml i potem sie martwie ze bedzie plakac a ja nie bede miala jej czego dac. Staram sie tez nie dopajac jej na krotko przed karmieniem bo wtedy mleczka zostawia a zalezy mi zeby pelna porcje wypijala. Zmienilam jej smoczek na avent z 1 dziurki na 2 bo mialam wrazenie ze strasznie sie meczy pijac-ciagnąc przez mikroszczelinke.To juz z piersi leci o wiele wiecej W szpitalnych butelkach byly czy wyraznie widoczne dziurki a w tych takie tyci tyci Teraz sprawniej jej idzie i szybciej i sie tak nie meczy.A do herbatki 1dziurke zostawilam, bo to troche inna konsystencja.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-04 o 23:07 |
|
|
|
#292 |
|
BAN stały
|
Witam wszytkie mamusie!
nie wiem czy wogole powinnam tu pisac ale pomyslama że chyba to nie zaszkodzi. można sie tu przecież dowiedziec wielu pozytycznych rzeczy. Miałam zostać mamusią w listopadzie a los tak chciał że mój mały Patryczek urodził się w sierpniu i moje biedactwo walczy teraz o każdy dzień życia. ![]() pozdrawiam wszytkie mamusie i ich dzieciątka |
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
solarium... ja tez chce, a boje sie ze mi plamy wyjda wiec sie wstrzymuje.Zapytam polozna jak do mnie zajrzy.
Pogoda sie u mnie popsula wiec nawet na spacerku sie nie opale,a nogi mam tak blade ze rażą po oczach ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
i nie uwierzysz...ale myslalam ostatnio jak potoczyly sie wasze losy, bo jesli dobrze kojarze plamilas na poczatku ciazy-prawda? trzymałam za was kciuki Co bylo powodem wczesniejszego rozwiazania? serdecznie pozdrawiam a dla dzieciątka moc pozytywnych fluidków zasyłam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#294 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a własciwie do konca nie wiadomo czemu mały wczesniej przyszedł na świat miałam skurcze , pozniej rozwarcie, pękniecie pecherzyka płodowego i pozniej szybko się już potoczyło![]() dziękuje za "fluidy" pozdrawiam |
|
|
|
|
#295 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twojego synka aby zwalczyl wszystkie przeciwnosci i rosl zdrowo ![]() katarzynko co do opalania to ja juz kiedys pisalam - nie boje sie plam i nienawidze byc blada, wiec juz w ciazy opalalam sie na sloncu, a teraz zaczynam chodzic na solarium nie moge patrzec w lustro jak jestem blada wiec musze jedyne co sie balam to o pokarm ale pytalam lekarza i mozna normalnie sie opalac i na sloncu i w solarium tylko trzeba zaslonic brodawki - jedyne na co moze to wplynac to na wieksza laktacje spowodowana cieplem i chyba to prawda bo piersi zaraz mi wybuchna a maly spi ![]() za to moj starszy szkrab jeszcze nie spi i oglada sobie film wojennya co tam w koncu sa wakacje - we wrzesniu znow o 20 do wyrka bedzie smigal
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Fridy!!!
Czekoladko, milo cie widziec , a Niunie masz przesliczna ![]() Ostatnie dwa dni mialam bardzo intensywne , Antonio spi juz znacznie mniej, a w tych przerwach najulubienszym zajeciem jest patrzenie w pozycji pionowej. Jako ze dotad spal w koszu, to postanowilismy zlozyc lozeczko i zamontowac karuzele. Teraz przynajmniej zasniecie wieczorem sprawniej nam idzie. A kosz, bardzo poreczny zreszta, stoi sobie w salonie i uzywam go w ciagu dnia.Jutro ide na wizyte kontrolna do mojej lekarki, jestem ciekawa wynikow (pewnie i tak nic nie znalezli ) i tego, jak ustawi mi moje tabletki.Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze zyczenia zdrowia dla Patryczka!
|
|
#297 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariola
![]() trzymam kciuki za wyniki ![]() musze Ci powiedziec, ze sie opitalasz i juz dawno nie widzialysmy "swierzej" foteczki Antonia
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#299 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o matko moje dziecko caly dzien pieknie spi i teraz tez
sa dwie wersje - albo przeszly mu kolki albo zbiera sily na noc oby to pierwsze
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcie jakim moja Weroniczka jest spiochem
wczoraj spala w dzien 5 godzin, obudzila sie akurat na kapanie potem spala 4 i dalam jej mleczko i wypila 100ml teraz znou spacznie spi juz 3 godzine![]() moje brodawki nie maja strupkow, smaruje bepanthenem bo teraz jest nowy nablonek, ale mysle ze za 2 dni i bedzie juz miec swojego cyca, co bedzie wielka wygoda dla mnie, bo nie bede musiala latac po butelke do lodowki i czekac, a ja musze smoczkiem oszukiwac ![]() dzisiaj sie znowu wazylam i znowu 2 kg poszly w dol acha jesli chodzi o te masc bepanthen to musze powiedziec ze jest naprawde super,smaruje mala w miejscach gdzie moga powstac odparzenia i ma fajna skore a do kapieli uzywam mydelka nivea i potem oliwki Hippa, czyli plyn do kapieli narazie czeka buzi nie smaruje jej niczym-polozna powiedziala ze w ten sposob chroni ja to przed potowkami a w przyszlosci przed tradzikiem, a jak bedzie miec mocno sucha skore to wtedy dopiero posmarowac troszke oliwka... wczoraj kapalismy ja razem z tż- on ja trzymal a ja ja mylam i jakos sama bym sie bala ja kapac bo ktos musi jej ta raczke przytrzymywac zeby nia nie ruszala .......biedna moja mala ![]() Svinecko ten pas poporodowy nosisz caly czas?? bo mi moze dzisiaj przyjdzie wiec chcialabym juz go nosisc ale nie wiem czy moge.... a tesciowa dala mi wczoraj taki spodenko-pas modelujacy, ale jeszcze nie mierzylam.....tylko narazie wole nie zakladac zeby krocze miala powietrze a w tym wiadomo-nie dosc ze podpaska, majtki to jeszcze to by bylo za duzo chyba..... od jakis 2 dni jak ide siku to strasznie mnie cos piecze, w prawdzie nie za kazdym razem ale nie wiem czemu, moze od tego cewnikowania jeszcze, najbardziej po prysznicu, mam nadzieje ze to nie jakies zapalenie.....
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-08-05 o 09:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

ja tez musze sie zwazyc zobaczyc czy cos zeszlo znowu ale chyba nie

a potem dostala papu i znowu 4 godziny
zeby tylko szybko te brodawki wygoić i juz butelka nie bedzie potrzebna......

Napewno jeszcze pozostały jakieś resztki i powoli sie jeszcze macica oczyszcza. 

a moja maruda własnie się budzi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)