Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 07:36   #2821
seclusion
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Czesc dziewczyny, czy ktoras z konsultantek jest z warszawy i jest moze w posiadaniu tuszu WONDER czarnego?
Bardzo mi potrzebny, zalezy mi na czasie i odbiorze osobistym;p
Proszę o ewentualne wiadomości na priv

Pozdrawiam
Dobry kontakt
zdrowy dystans
garść perspektyw.
seclusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:05   #2822
nieprzytomna
Wtajemniczenie

To może i ja się wypowiem na temat terminu skladania zamówień. Zauważyłam pewną zalezność: im ktoś jest na wyższym poziomie, tym sklada zamówienia później. Oczywiście zauważyłam to w swoim otoczeniu, nie mówię, że tak jest wszędzie.
Dokładniejszy przykład: ja kończę katalog już pierwszego dnia - tzn. zamawiam w pierwszy poniedziałek i dla mnie katalog już jest zakończony - w środę rozdaję już nowsze katalogi, które jeszcze nie obowiązują. (jestem na 3%)
Moja sponsorka(6%) zamawia pod koniec pierwszego lub drugiego tygodnia obowiązywania katalogu, po czym również rozdaje już te nowe.
Sponsor mojej sponsorki(poziom ok 15%) - co prawda zamawia kilka razy, ale nowe katalogi rozdaje dopiero, gdy zaczynają obowiązywać!(przykładowo od poniedziałku rozdaje katalog 11, podczas gdy moje klientki w środę mają już 12....)

O co w tym wszystkim chodzi - doprawdy nie wiem Może jednak lepiej brać przykład z osoby która jest na 18%?

Myślałam też żeby skladać 2 zamówienia - jedno pierwszego dnia, drugie w środku lub pod koniec. Ale nie wiem za bardzo jak mam to zorganizować, bo skoro na początku obowiązywania 11 klientki mają już 12, to czy ktoś będzie zamawiał z 11? Wogóle pewnie będzie zdziwienie"z Avonu zawsze dostajemy 1 katalog, a tutaj 2 naraz".... wogóle czasami to muszę się nieźle natłumaczyć, dlaczego na katalogu pisze, że obowiązuje np od 4-25 lipca, a zamówienia każę im skladać do 2 lipca...
Stary 2009-08-05, 08:06   #2823
angelaori32
Przyczajenie

Talking Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

hej dziewczyny ...odbieram dzisiaj zamówienie z11 katalogu i będę mieć 12ty katalog.Te klientki ,które złożyły już zamówienie otrzymają go dzisiaj,a reszta wtedy kiedy zamówi.jeśli nie zamówią z 11-tego to dostaną 12-ty kat.tydzień przed rozpoczęciem,gdyż obawiam się,że 11 poszedłby w odstawkę
angelaori32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:12   #2824
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
(...) wogóle czasami to muszę się nieźle natłumaczyć, dlaczego na katalogu pisze, że obowiązuje np od 4-25 lipca, a zamówienia każę im skladać do 2 lipca...
A ja właśnie tak robię Jeśli przykładowo katalog 12 zacznie się 24go sierpnia to moje klientki proszę o zamówienia do około 21-22go I już wiedzą że zawsze w pierwszym tygodniu obowiązywania katalogu dostaną kosmetyki i nowy katalog A ja staram sie zamówić w pierwszy dzień katalogu i w razie gdyby coś jeszcze chciały to domawiam Nie ma w tym dla mnie problemu bo mam kawałek do oddziału A jeśli ktoś nie zamawia to następny katalog pokazuje około tydzień wcześniej

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:17   #2825
angelaori32
Przyczajenie

Cytat:
To może i ja się wypowiem na temat terminu skladania zamówień. Zauważyłam pewną zalezność: im ktoś jest na wyższym poziomie, tym sklada zamówienia później. Oczywiście zauważyłam to w swoim otoczeniu, nie mówię, że tak jest wszędzie.
Dokładniejszy przykład: ja kończę katalog już pierwszego dnia - tzn. zamawiam w pierwszy poniedziałek i dla mnie katalog już jest zakończony - w środę rozdaję już nowsze katalogi, które jeszcze nie obowiązują. (jestem na 3%)
Moja sponsorka(6%) zamawia pod koniec pierwszego lub drugiego tygodnia obowiązywania katalogu, po czym również rozdaje już te nowe.
Sponsor mojej sponsorki(poziom ok 15%) - co prawda zamawia kilka razy, ale nowe katalogi rozdaje dopiero, gdy zaczynają obowiązywać!(przykładowo od poniedziałku rozdaje katalog 11, podczas gdy moje klientki w środę mają już 12....)

O co w tym wszystkim chodzi - doprawdy nie wiem Może jednak lepiej brać przykład z osoby która jest na 18%?

Myślałam też żeby skladać 2 zamówienia - jedno pierwszego dnia, drugie w środku lub pod koniec. Ale nie wiem za bardzo jak mam to zorganizować, bo skoro na początku obowiązywania 11 klientki mają już 12, to czy ktoś będzie zamawiał z 11? Wogóle pewnie będzie zdziwienie"z Avonu zawsze dostajemy 1 katalog, a tutaj 2 naraz".... wogóle czasami to muszę się nieźle natłumaczyć, dlaczego na katalogu pisze, że obowiązuje np od 4-25 lipca, a zamówienia każę im skladać do 2 lipca...
ja tak właśnie robię,na katalogach piszę 2-3 terminy składania zamówień,ale już wytłumaczyłam dlaczego wcześniej proszę o zamówienie.Otóż pierwszego dnia jest najmniej braków,a na ostatniej stronie katalogu na samym dole drobnym druczkiem pisze,,Liczba produktów w promocji ograniczona",chociaż niektórzy i tak zamawiają później.A to pewnie z powodu różnych wydatków
angelaori32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:39   #2826
Anisiaa
Przyczajenie

GG do Anisiaa

hmmm... jestem na 9% i nie zdarzyło mi się od początku mojej pracy w Ori, żebym nie wysłała zamówienia 1 dnia katalogu. Zaniosłam klientowi katalog, po tygodniu wpadam w odwiedziny - z próbkami. Staram się doradzić jak najlepiej, jeśli czegoś nie jestem pewna czy nie wiem to dzwonię do mojej dyrektor - ona uzupełnia moje braki wiedzy :P. Wcześniej dorzucałam pojedyncze zamówienia sponsorowi - nie miał nic przeciwko gdyż nie opłacało się wysłać zamówienia za 30 zł bo cały zarobek wydałabym na produkt na biuro a tego nie chciałam.
Z czasem okazało się, że ludzie sami potem czegoś szukają proszą, to ktoś zobaczył katalog i chce coś domówić - sama do końca nie wiem jak to się stało...
W tej chwili na 9% pracuję podwójnie. Na promocjach z katalogiem 11, a moi klienci już wkrótce zobaczą 12.
Anisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:56   #2827
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Witam ponownie Ja zamierzam póki co pracować tak jak pracowałam, chciałabym co prawda składać 2 zamówienia na katalog, ale tak zacznę robić dopiero wtedy, gdy bez problemu co katalog będę "zbierała" 200 PP.

Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, a kto lepiej niż Wy, rozwieje moje wątpliwości
Wyobraźmy sobie taką sytuację:
Zwykły, szary konsultant. Co katalog zbiera 100 PP, ale nie buduje własnej grupy. Nagle zapisuje jedną osobę o ogromnym potencjale, która szybko zostaje dyrektorem.
I teraz pytanie: co się dzieje z tym zwykłym, szarym konsultantem? Również uzyskuje poziom 21% i tytuł dyrektora? Przysługują mu zaproszenia na bale itp?
Mam nadzieję, że mi ktoś wyjaśni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 09:03   #2828
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że na terminy składania zamówień nie ma tak do końca reguły. Weźmy np taką sytuację, gdy zbierasz zamówienia jeszcze przed wejściem danego katalogu, ale w trakcie jego trwania pozyskujesz nowe klientki, i co ? Każesz im czekać do następnego katalogu? Jeśli chcą złożyć zamówienie to ja bym je złożyła po raz kolejny...

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 09:09   #2829
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Myślę, że na terminy składania zamówień nie ma tak do końca reguły. Weźmy np taką sytuację, gdy zbierasz zamówienia jeszcze przed wejściem danego katalogu, ale w trakcie jego trwania pozyskujesz nowe klientki, i co ? Każesz im czekać do następnego katalogu? Jeśli chcą złożyć zamówienie to ja bym je złożyła po raz kolejny...
Hm... ale przecież w trakcie obowiązywania katalogu mam już nowe katalogi... czyli w takiej sytuacji daję tym nowo pozyskanym klientkom najnowsze katalogi...
Stary 2009-08-05, 09:17   #2830
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Hm... ale przecież w trakcie obowiązywania katalogu mam już nowe katalogi... czyli w takiej sytuacji daję tym nowo pozyskanym klientkom najnowsze katalogi...
Myślę, że nowe katalogi też można dawać. Często tak się zdarza, że dane produkty raz są a potem ich nie ma albo odwrotnie teraz nie ma tego co klientkę interesuje a w następnym będzie, więc w tej sytuacji w bieżącym katalogu zamówi trochę a w kolejnym inne produkty albo nowości, albo coś co będzie w promocji...

Dukan

Stary 2009-08-05, 09:49   #2831
GracjaR
Raczkowanie

Hej Brakuje mi 100punktów do gwarantowanej myjki w konkursie discover i mam nie typowa prozbe bo czytalam wczesniej ze kilka osob dosatlo zdrapki a nie bierze udzialu w konkursie:P Więc jesli to możliwe to prosze zeby ktos wyslal mi na priv lub gg 405325 kod tak żebym miała chociaż ta myjke:P
Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam
GracjaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 09:56   #2832
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GracjaR Pokaż wiadomość
Hej Brakuje mi 100punktów do gwarantowanej myjki w konkursie discover i mam nie typowa prozbe bo czytalam wczesniej ze kilka osob dosatlo zdrapki a nie bierze udzialu w konkursie:P Więc jesli to możliwe to prosze zeby ktos wyslal mi na priv lub gg 405325 kod tak żebym miała chociaż ta myjke:P
Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam
Tak chyba nie można robić, bo system i tak sprawdzi, że nie było to Twoje zamówienie... To tak jakby ktoś Ci oddał naklejkę z programu lojalnościowego - system to wykryje
Stary 2009-08-05, 09:59   #2833
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisiaa Pokaż wiadomość
Wydaję mi się, ze stroną wyprzedażową jest str 46 - ta obok klocków lego. Jak na moje - mało atrakcyjna.
Też mi się tak wydawało ale miałam nadzieję że jest coś jeszcze bo na tej stronie kicha totalna.

Ja zamawiam zazwyczaj w ostatnim tygodniu katalogu. No chyba że jest coś co wiadomo że "zejdzie" w momencie.
Stary 2009-08-05, 10:16   #2834
bernatunia
Raczkowanie

Cytat:
Witam ponownie Ja zamierzam póki co pracować tak jak pracowałam, chciałabym co prawda składać 2 zamówienia na katalog, ale tak zacznę robić dopiero wtedy, gdy bez problemu co katalog będę "zbierała" 200 PP.

Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, a kto lepiej niż Wy, rozwieje moje wątpliwości
Zwykły, szary konsultant. Co katalog zbiera 100 PP, ale nie buduje własnej grupy. Nagle zapisuje jedną osobę o ogromnym potencjale, która szybko zostaje dyrektorem.
I teraz pytanie: co się dzieje z tym zwykłym, szarym konsultantem? Również uzyskuje poziom 21% i tytuł dyrektora? Przysługują mu zaproszenia na bale itp?
Nie, nie. W ori nie ma tak łatwo Aby mieć jakiekolwiek korzyści finansowe ze swojej grupy trzeba być zawsze przynajmniej o jeden poziom wyzej od pozostałych W innym przypadku nie są to duze zyski

bernatunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:02   #2835
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernatunia Pokaż wiadomość
Nie, nie. W ori nie ma tak łatwo Aby mieć jakiekolwiek korzyści finansowe ze swojej grupy trzeba być zawsze przynajmniej o jeden poziom wyzej od pozostałych W innym przypadku nie są to duze zyski
Jeżeli chodzi o zysk ze sprzedazy to wiem, że trzeba być jeden poziom wyżej, sprawdzałam kiedyś w wizualizacji. Ale chodzi mi o sam tytuł dyrektora i zysk ze sprzedaży własnej 21%....

Piszesz że "nie ma tak łatwo"... tylke tylko ze ja nie chcę żeby było łatwo - pytam dlatego, że czasami mam opór przed zaproponowaniem współpracy osobie, w której widze ogromny potencjał... i jestem pewna, że będzie rozwijać się szybciej ode mnie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 11:13   #2836
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Aby uzyskać tytuł Starszego Konsultanta (a później Dyrektora) należy mieć albo 10000 PP w całej grupie, albo osobę pod sobą, która ma 21% i do tego 4000PP z innych osób w grupie osobistej. Jednak z doświadczenia wiem, że jak już ktoś wprowadza jedną osobę, to wprowadzi więcej, zwłaszcza, gdy zobaczy, jak osoba pod spodem szybko rekrutuje

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:18   #2837
BogaczKa22
Zadomowienie

Gdzie można znaleźć takie informacje - ile trzeba mieć PP i jaką grupę żeby awansować na poszczególne poziomy

Dukan

Stary 2009-08-05, 11:25   #2838
Anisiaa
Przyczajenie

GG do Anisiaa

Nie miej oporów przed zapraszaniem ludźmi o dużym potencjale. Dajmy na to - Ty budujesz grupę... masz z 6 osób - wszystkie po 100pp + jedna która również buduje i ma w swojej grupie powiedzmy 600pp. Zliczając - Ty masz łącznie w grupie 1200pp czyli poziom 9%. Jaki masz zysk co katalog??
* 9% bonusu ze swojego zamówienia
* 9 % bonusu z zamówienia tych 6 osób (ok.102,60)
* 3% z tej pracującej osoby - (ok. 34,20)
Dzięki temu Twój zarobek wzrasta. Gdybyś nie zaprosiła tej osoby Twój zarobek byłby ok. 100zł mniejszy.
Przy okazji mobilizacja, bo szybciej można osiągnąć wyższy % bo pracują dwie osoby. Masz z kim pracować - w pojedynkę nie jest fajnie.

W cenniku znajdujemy TABELĘ BONUSÓW WYNIKOWYCH:
od 200 - 599 - 3%
od 600 - 1199 - 6%
od 1200 - 2399 - 9%
od 2400 - 3999 - 12%
od 4000 - 6599 - 15%
od 6600 - 9999 - 18%
od 10000 - 21%

Edytowane przez Anisiaa
Czas edycji: 2009-08-05 o 11:29
Anisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:37   #2839
bernatunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Gdzie można znaleźć takie informacje - ile trzeba mieć PP i jaką grupę żeby awansować na poszczególne poziomy
Fotka dotyczaca awansów :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1120917.jpg (171,9 KB, 27 załadowań)

bernatunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 11:42   #2840
BogaczKa22
Zadomowienie

Anisiaa, bernatunia - dziękuję

Dukan

Stary 2009-08-05, 11:43   #2841
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Znam progi punktowe na poszczególne poziomy... ale skąd mam np wiedzieć, że
Cytat:
Aby uzyskać tytuł Starszego Konsultanta (a później Dyrektora) należy mieć albo 10000 PP w całej grupie, albo osobę pod sobą, która ma 21% i do tego 4000PP z innych osób w grupie osobistej.
Stary 2009-08-05, 12:04   #2842
GracjaR
Raczkowanie

Cytat:
Tak chyba nie można robić, bo system i tak sprawdzi, że nie było to Twoje zamówienie... To tak jakby ktoś Ci oddał naklejkę z programu lojalnościowego - system to wykryje
Dziękuje za odpowiedz nie wiedzialam ze tak jest
A zdarzyło się już komuś że wpisał nie swoj kod i to wykryli?
Stary 2009-08-05, 12:06   #2843
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Skąd brać te informacje?
- z literatury klubowej (biuletyny, "Droga do Sukcesu")
- ze strony oriflame.pl w dziale Informacje
- od Sponsora, Lidera, Dyrektora..

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:07   #2844
Nerwus07
Raczkowanie

Witam serdecznie.
Na wizaz-u jestem nowa

Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z tą

nagrodą 1000 zł z turnieju

mistrzowskich... w Oriflame. Czy to 1000 zł

dzielą na cztery czy dla każdego z

nas- z czterech. ???
Nerwus07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:11   #2845
JennyAniolek
Zakorzenienie

Z tego co wiem to 1000zł jest dla całej drużyny, więc teoretycznie wychodzi po 250zł na osobę, ale to chyba od Lidera drużyny zależy ile kto dostanie.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:12   #2846
Kasiuchetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GracjaR Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowiedz nie wiedzialam ze tak jest
A zdarzyło się już komuś że wpisał nie swoj kod i to wykryli?
Myślę, że to nie chodzi o kod, tylko czy zapracowałaś na swoim koncie na te punkty W końcu te zdrapki są na fakturze wyliczone.
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 13:41   #2847
GracjaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiuchetka Pokaż wiadomość
Myślę, że to nie chodzi o kod, tylko czy zapracowałaś na swoim koncie na te punkty W końcu te zdrapki są na fakturze wyliczone.
SpokoMoim zdaniem to oni robia to sami bez sensu jednym nie wysylaja wogole pomimo ze powinni a innym wysylaja za duzo:P
No coz tak już to bywa w sumie jesli punkty z konkursu bedzie mozna dodawac jeszcze do 25to się załapie na ta myjke heh zal:P
Stary 2009-08-05, 16:45   #2848
Kalien
BAN stały

Wiecie co? Jak tak czytam wasze posty na temat % dla sponsorów, to jestem zła, że dałam się wciągnąć w to osobie, której jedyną pracą było przekazanie mi wniosku ze swoimi danymi jako sponsora... Kiedy miałam do niej pytania w sprawie zamówień itd., to wysyłała mnie do swojej sponsorki, która nie miała dla mnie czasu Tak więc do wszystkiego musiałam dojść sama - począwszy od rozeznania w numerach próbek pomadek, przez usuwanie produktów oczekujących i katalogów za 2 zł, po sytuacje, w której miałam brak w paczce czy to produktu, czy hologramu... Na dodatek obie te osoby mieszkają ode mnie daleko i nigdy nie mogłam liczyć na dorzucenie swojego zamówienia w przypadku braku 100PP. Najgorsze jednak było to, że wniosek zanosiłam do biura w swoim mieście i bardzo głupio się czułam, kiedy osoba prowadząca biuro tłumaczyła mi co i jak na start i starała się mi pomóc
Tak sobie myślę... Jakbym zrezygnowała, a potem chciała zapisać się ponownie do Ori, ale pod tutejszego sponsora, to tak można, czy nadal będę podlegała pod swoją obecną sponsorkę? Orientujecie się może ile czasu trwa rezygnacja? Bo najlepiej gdybym z jednego katalogu zrobiła zamówienie jeszcze na obecną umowę, a z następnego już na nową umowę
Poza tym mam plany współpracy z moją przyjaciółką (również konsultantką) i chciałabym mieć "czystą" sprawę zanim zacznę budować grupę.
Co o tym myślicie?
Kalien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 16:56   #2849
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalien Pokaż wiadomość
Wiecie co? Jak tak czytam wasze posty na temat % dla sponsorów, to jestem zła, że dałam się wciągnąć w to osobie, której jedyną pracą było przekazanie mi wniosku ze swoimi danymi jako sponsora... Kiedy miałam do niej pytania w sprawie zamówień itd., to wysyłała mnie do swojej sponsorki, która nie miała dla mnie czasu Tak więc do wszystkiego musiałam dojść sama - począwszy od rozeznania w numerach próbek pomadek, przez usuwanie produktów oczekujących i katalogów za 2 zł, po sytuacje, w której miałam brak w paczce czy to produktu, czy hologramu... Na dodatek obie te osoby mieszkają ode mnie daleko i nigdy nie mogłam liczyć na dorzucenie swojego zamówienia w przypadku braku 100PP. Najgorsze jednak było to, że wniosek zanosiłam do biura w swoim mieście i bardzo głupio się czułam, kiedy osoba prowadząca biuro tłumaczyła mi co i jak na start i starała się mi pomóc
Tak sobie myślę... Jakbym zrezygnowała, a potem chciała zapisać się ponownie do Ori, ale pod tutejszego sponsora, to tak można, czy nadal będę podlegała pod swoją obecną sponsorkę? Orientujecie się może ile czasu trwa rezygnacja? Bo najlepiej gdybym z jednego katalogu zrobiła zamówienie jeszcze na obecną umowę, a z następnego już na nową umowę
Poza tym mam plany współpracy z moją przyjaciółką (również konsultantką) i chciałabym mieć "czystą" sprawę zanim zacznę budować grupę.
Co o tym myślicie?

Będziesz zapisana pod nowego sponsora, ale okres wygaśnięcia członkostwa trwa rok od dnia ostatniego zamówienia, chyba, ze się mylę Jakby co dziewczęta poprawią

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 17:14   #2850
sylwianna1985
Zakorzenienie

Kalien witaj w klubie:/
ja mam tak samo.babka mnie zapisala i na tym się skończyło;(

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości