![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III
Czesc dziewczyny, czy ktoras z konsultantek jest z warszawy i jest moze w posiadaniu tuszu WONDER czarnego?
Bardzo mi potrzebny, zalezy mi na czasie i odbiorze osobistym;p Proszę o ewentualne wiadomości na priv Pozdrawiam ![]()
#2822 |
Wtajemniczenie
|
To może i ja się wypowiem na temat terminu skladania zamówień. Zauważyłam pewną zalezność: im ktoś jest na wyższym poziomie, tym sklada zamówienia później. Oczywiście zauważyłam to w swoim otoczeniu, nie mówię, że tak jest wszędzie.
Dokładniejszy przykład: ja kończę katalog już pierwszego dnia - tzn. zamawiam w pierwszy poniedziałek i dla mnie katalog już jest zakończony - w środę rozdaję już nowsze katalogi, które jeszcze nie obowiązują. (jestem na 3%) Moja sponsorka(6%) zamawia pod koniec pierwszego lub drugiego tygodnia obowiązywania katalogu, po czym również rozdaje już te nowe. Sponsor mojej sponsorki(poziom ok 15%) - co prawda zamawia kilka razy, ale nowe katalogi rozdaje dopiero, gdy zaczynają obowiązywać!(przykładowo od poniedziałku rozdaje katalog 11, podczas gdy moje klientki w środę mają już 12....) O co w tym wszystkim chodzi - doprawdy nie wiem ![]() Myślałam też żeby skladać 2 zamówienia - jedno pierwszego dnia, drugie w środku lub pod koniec. Ale nie wiem za bardzo jak mam to zorganizować, bo skoro na początku obowiązywania 11 klientki mają już 12, to czy ktoś będzie zamawiał z 11? Wogóle pewnie będzie zdziwienie"z Avonu zawsze dostajemy 1 katalog, a tutaj 2 naraz".... wogóle czasami to muszę się nieźle natłumaczyć, dlaczego na katalogu pisze, że obowiązuje np od 4-25 lipca, a zamówienia każę im skladać do 2 lipca... ![]()
#2823 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny ...odbieram dzisiaj zamówienie z11 katalogu i będę mieć 12ty katalog.Te klientki ,które złożyły już zamówienie otrzymają go dzisiaj,a reszta wtedy kiedy zamówi.jeśli nie zamówią z 11-tego to dostaną 12-ty kat.tydzień przed rozpoczęciem,gdyż obawiam się,że 11 poszedłby w odstawkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Przyczajenie
|
hmmm... jestem na 9% i nie zdarzyło mi się od początku mojej pracy w Ori, żebym nie wysłała zamówienia 1 dnia katalogu. Zaniosłam klientowi katalog, po tygodniu wpadam w odwiedziny - z próbkami. Staram się doradzić jak najlepiej, jeśli czegoś nie jestem pewna czy nie wiem to dzwonię do mojej dyrektor - ona uzupełnia moje braki wiedzy :P. Wcześniej dorzucałam pojedyncze zamówienia sponsorowi - nie miał nic przeciwko
![]() Z czasem okazało się, że ludzie sami potem czegoś szukają proszą, to ktoś zobaczył katalog i chce coś domówić - sama do końca nie wiem jak to się stało... W tej chwili na 9% pracuję podwójnie. Na promocjach z katalogiem 11, a moi klienci już wkrótce zobaczą 12. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, a kto lepiej niż Wy, rozwieje moje wątpliwości ![]() Wyobraźmy sobie taką sytuację: Zwykły, szary konsultant. Co katalog zbiera 100 PP, ale nie buduje własnej grupy. Nagle zapisuje jedną osobę o ogromnym potencjale, która szybko zostaje dyrektorem. I teraz pytanie: co się dzieje z tym zwykłym, szarym konsultantem? Również uzyskuje poziom 21% i tytuł dyrektora? Przysługują mu zaproszenia na bale itp? Mam nadzieję, że mi ktoś wyjaśni ![]()
#2828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nowe katalogi też można dawać. Często tak się zdarza, że dane produkty raz są a potem ich nie ma albo odwrotnie teraz nie ma tego co klientkę interesuje a w następnym będzie, więc w tej sytuacji w bieżącym katalogu zamówi trochę a w kolejnym inne produkty albo nowości, albo coś co będzie w promocji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiam zazwyczaj w ostatnim tygodniu katalogu. No chyba że jest coś co wiadomo że "zejdzie" w momencie. ![]()
![]() |
#2834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszesz że "nie ma tak łatwo"... tylke tylko ze ja nie chcę żeby było łatwo - pytam dlatego, że czasami mam opór przed zaproponowaniem współpracy osobie, w której widze ogromny potencjał... i jestem pewna, że będzie rozwijać się szybciej ode mnie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
Gdzie można znaleźć takie informacje - ile trzeba mieć PP i jaką grupę żeby awansować na poszczególne poziomy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Przyczajenie
|
Nie miej oporów przed zapraszaniem ludźmi o dużym potencjale. Dajmy na to - Ty budujesz grupę... masz z 6 osób - wszystkie po 100pp + jedna która również buduje i ma w swojej grupie powiedzmy 600pp. Zliczając - Ty masz łącznie w grupie 1200pp czyli poziom 9%. Jaki masz zysk co katalog??
* 9% bonusu ze swojego zamówienia * 9 % bonusu z zamówienia tych 6 osób (ok.102,60) * 3% z tej pracującej osoby - (ok. 34,20) Dzięki temu Twój zarobek wzrasta. Gdybyś nie zaprosiła tej osoby Twój zarobek byłby ok. 100zł mniejszy. Przy okazji mobilizacja, bo szybciej można osiągnąć wyższy % bo pracują dwie osoby. Masz z kim pracować - w pojedynkę nie jest fajnie. W cenniku znajdujemy TABELĘ BONUSÓW WYNIKOWYCH: od 200 - 599 - 3% od 600 - 1199 - 6% od 1200 - 2399 - 9% od 2400 - 3999 - 12% od 4000 - 6599 - 15% od 6600 - 9999 - 18% od 10000 - 21% Edytowane przez Anisiaa Czas edycji: 2009-08-05 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Raczkowanie
|
Fotka dotyczaca awansów :
#2840 |
Zadomowienie
|
Anisiaa, bernatunia - dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Wtajemniczenie
|
Znam progi punktowe na poszczególne poziomy... ale skąd mam np wiedzieć, że
Cytat:
![]()
![]() |
#2842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zdarzyło się już komuś że wpisał nie swoj kod i to wykryli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Skąd brać te informacje?
![]() - z literatury klubowej (biuletyny, "Droga do Sukcesu") - ze strony oriflame.pl w dziale Informacje - od Sponsora, Lidera, Dyrektora.. ![]()
#2844 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.
Na wizaz-u jestem nowa ![]() Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z tą nagrodą 1000 zł z turnieju mistrzowskich... w Oriflame. Czy to 1000 zł dzielą na cztery czy dla każdego z nas- z czterech. ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to 1000zł jest dla całej drużyny, więc teoretycznie wychodzi po 250zł na osobę, ale to chyba od Lidera drużyny zależy ile kto dostanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No coz tak już to bywa w sumie jesli punkty z konkursu bedzie mozna dodawac jeszcze do 25to się załapie na ta myjke heh zal:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
BAN stały
|
Wiecie co? Jak tak czytam wasze posty na temat % dla sponsorów, to jestem zła, że dałam się wciągnąć w to osobie, której jedyną pracą było przekazanie mi wniosku ze swoimi danymi jako sponsora...
![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie myślę... Jakbym zrezygnowała, a potem chciała zapisać się ponownie do Ori, ale pod tutejszego sponsora, to tak można, czy nadal będę podlegała pod swoją obecną sponsorkę? Orientujecie się może ile czasu trwa rezygnacja? Bo najlepiej gdybym z jednego katalogu zrobiła zamówienie jeszcze na obecną umowę, a z następnego już na nową umowę ![]() Poza tym mam plany współpracy z moją przyjaciółką (również konsultantką) i chciałabym mieć "czystą" sprawę zanim zacznę budować grupę. Co o tym myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziesz zapisana pod nowego sponsora, ale okres wygaśnięcia członkostwa trwa rok od dnia ostatniego zamówienia, chyba, ze się mylę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Kalien witaj w klubie:/
ja mam tak samo.babka mnie zapisala i na tym się skończyło;(
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.