Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 20:41   #4651
Elfia4
DOMator

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez fioletowakasia Pokaż wiadomość
no to mam takie ujęcie i więcej zdjęć nie zrobię, bo bateria padła

i co, wymieniać na większy?
Jeśli tylko możesz, to wymień na większy o 1-2 miseczki. Zobacz w którym miejscu pod pachą powinna się zaczynać fiszbina i jak stanik powinien zbierać buły z boków.
Ale i tak ten jest lepszy od tego białego staniczka o miseczkach wielkości łupiny orzecha, który mógłby co najwyżej zakryć sutki, a nie podtrzymać całe piersi.

Dzisiaj osiagnęłam sukces - koleżance, która chciała kupić 85D tak długo mówiłam o ciaśniejszym obwodzie, większej misce, że stopniowo doszłyśmy do 80F. Już przy 80E zauważyła róznicę i uznała, że faktycznie przy większej miseczce biust lepiej się układa
Mam nadzieję, że teraz już będzie wiedziała jakie stanik kupować w przyszłości.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 20:46   #4652
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
ale 60C jest bardzo malo, poza tym tylko białe i czarne, zadnych kolorowych
Czy to ja zle patrze?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

ale z 60C sa tylko biale i czarne, zadnych kolorowych
chyba,ze ja zle patrze?
lepiej poszukaj 60D bo przy tych małych rozmiarach kalkulator przekłamuje
zobacz jakie one maleńkie, za małe dla większości dziewczyn którym wyszedł ten rozmiar
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/60c
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28c

Cytat:
Napisane przez fioletowakasia Pokaż wiadomość
ehh. ależ ja głupia jestem nawet stanika dobrze nie umiem kupić :/
32e nie przymierzałam.
jedyne co mierzyłam to 32dd(ten co mam), 70e(za ciasny) i 75e(były dobre. chociaż już sama nie wiem )
dobra jutro idę do sklepu, zobaczę czy da się wymienić. oby.
pewnie wydawał się za ciasny bo miseczka była za mała jak miseczka jest za mała to piersi ciągną obwód i wtedy wydaje się ciaśniejszy, poza tym przy większej miseczce są ciut szersze fiszbiny, więc obwód też wydaje się ciut mniej ciasny

32DD jest na 91,5cm a 70E jest na 91cm w biuście
75E jest na 96cm w biuście
tabelka rozmiarów brytyjskich i polskich

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez 123maja123 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy w dobrym miejscu zwracam się o pomoc, ale proszę o drobną poradę.
Moje wymiary to- pod biustem mam 73 cm, a w biuście 81-wiem że malutko;(. Jak myślicie jaki jest mój rozmiar, 70B czy 65B czy może jeszcze jakiś inny. Ogólnie na stornie triumpha wyszło mi 70 AA, no ale bez przesady...
kalkulator triumpha źle pokazuje! i w ogóle triumpha nie polecamy

Twój rozmiar to brytyjskie 30C (65C) i polskie 65B/C

mały biust też może ładnie wyglądać nawet w miękkim staniku
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-08-05 o 20:48
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 20:47   #4653
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 123maja123 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy w dobrym miejscu zwracam się o pomoc, ale proszę o drobną poradę.
Moje wymiary to- pod biustem mam 73 cm, a w biuście 81-wiem że malutko;(. Jak myślicie jaki jest mój rozmiar, 70B czy 65B czy może jeszcze jakiś inny. Ogólnie na stornie triumpha wyszło mi 70 AA, no ale bez przesady...
jeśli pod biustem zmierzyłaś się na wydechu tak bardzo-bardzo ciasno a w biuście w miarę luźno to wychodzi brytyjskie 65C polskie 65B lub C. sprawdź adresy sklepów stacjonarnych podane na pierwszej stronie - jeśli masz w swoim mieście jakiś to koniecznie odwiedź

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 20:58   #4654
megan_77
Rozeznanie

Hej wszystkim!
Wczoraj przyszedł do mnie Effuniak z wymianki. Miałam beżowy rozmiar 70DD i był zdecydowanie za mały. Udało mi się wymienić na 70E biały
Tylko sama nie wiem, nie powoduje ten stanik u mnie zachwytu, tzn nie leży idealnie na moim biuście
Może nie pasujemy do siebie Obwód ma bardzo ciasny, będę nosić z przedłużką, bo bez to chyba nie dam rady Mam ściśle ok 72cm pod biustem, ale należe do odób małościśliwych
Raczej go zostawię, bo pomimo poszukiwań białego/cielistego stanika pod jasne bluzki w rozm 65FF to jedyny taki stanik, który obecnie posiadam
Chciałabym się Was dopytać jaki rozmiar Effuniaków brać w przyszłości, bo już nie mam pojęcia.

Oto zdjęcia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 001.jpg (37,8 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 006.jpg (37,2 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 011.jpg (49,0 KB, 86 załadowań)
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 21:09   #4655
fioletowakasia
Raczkowanie

GG do fioletowakasia

dzięki za wszytskie rady
jutro wymieniam ehem
byleby na dobry.

fioletowakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 21:24   #4656
laiamand
Raczkowanie

Bardzo przydatny temat

Dziś odkryłam, że mam dobry stanik, tylko miałam za bardzo wydłużone ramiączka. Po maksymalnym skróceniu z wizualnego B przeszło na wizualne DD :P Wreszcie to się dobrze trzyma.

A teraz zagadka: jak przekonać do zakupu stanika 75G osobę, która uparła się, ze nie wyda więcej niż 20 zł?

Próbowałam przekonać ciocię, że powinna nosić ok. 75 FF/G, bo co tu dużo mówić tyle ma. Mierzyłyśmy ją trzy razy, za każdym wymiary wskazywały na 75F, a to niemożliwe, bo między nami jest przepaść, a nie dwa rozmiary. Po godzinie wyszło, że piersi były na dole przyciśnięte biustonoszem i rozmiar wychodził mniejszy. Niestety nie udało mi się jej przekonać, że powinna zainwestować w dobrą bieliznę i nadal nosi za małe :/ Przeglądnęłyśmy katalogi w necie i nic, chociaż się zachwycała haftami i kolorami. Chyba muszę jej kupić sama.
Stary 2009-08-05, 21:27   #4657
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
ale 60C jest bardzo malo, poza tym tylko białe i czarne, zadnych kolorowych
Czy to ja zle patrze?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

ale z 60C sa tylko biale i czarne, zadnych kolorowych
chyba,ze ja zle patrze?
Z 60C masz cła kolekcje Panache Cleo. A one sa kolorowe.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 21:32   #4658
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laiamand Pokaż wiadomość
Chyba muszę jej kupić sama.
kup jej w prezencie, najlepiej w sklepie internetowym żebyś mogła odesłać jeśli nie będzie pasować
Stary 2009-08-05, 21:48   #4659
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Z 60C masz cła kolekcje Panache Cleo. A one sa kolorowe.
Ale jeszcze tylko w tej i najbliższej kolekcji. Wiosna/lato 2010 będzie już bez rozmiarów 60C i 65C.
http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...nadziei-i.html
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 21:51   #4660
tulumka
Raczkowanie

Przyłażę, żeby was pochwalić Miałyście rację. Moje piersiaki już doszły do rozmiaru 28ff, a byłam przekonana, że to niemozliwe. Moje wymiary wtedy (ok miesiąca 1,5 temu) to 65 pod i w (uśrednione z pochyleniem) 87,5.

Do dziewczyn świeżo nawróconych. Nie przejmujcie się ścisłymi obwodami, wielkimi miseczkami. Po 2 tyg. noszenia nie czuć, że ma się na sobie stanik, a wszystko jest na swoim miejscu.

Takie moje spostzreżenie. W ubraiu biust optycznie mi zmalał, a bez urósł.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 21:54   #4661
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Ale jeszcze tylko w tej i najbliższej kolekcji. Wiosna/lato 2010 będzie już bez rozmiarów 60C i 65C.
A Te 60C było nadzieja dla malobiusciastych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 22:03   #4662
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka śliczna ta łączka muszę ją mieć!

a 60C i 65C nie będzie pewnie dlatego, że się źle sprzedają, bo są źle skrojone
Stary 2009-08-05, 22:04   #4663
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Dziewczyny, mam kolejna rozterkę stanikową.
W wolnej chwili poszłam do kolejnego sklepu z bielizną. Zapytałam, czy mają 65D. Oczywiście nie było. Dziewczyna zaproponowała mi 70D. Przymierzałam, w końcu nic nie traciłam.

No i może pomożecie mi z rozwiązaniem rozterki, bo sama nie wiem, czy mogłam brać, czy nie. Zapinając stanik na pierwszą haftkę nie był zbyt ciasny, ale na drugiej już tak. Zrezygnowałam, bo wyznacznikiem jest zawsze pierwsza haftka.

Druga sprawa, to latanie piersi. Lekko poruszałam i piersi się ruszały. Już nie wiem, czego to wina, czy zabudowy stanika, czy czego, ale zawsze piersi mi się ruszają, a wiem, że dobrze dobrany stanik nie powinien na to pozwalać.

Trzecia sprawa to buły. Nie wiem, do którego momentu traktować "wybrzuszenia" jako winę kroju stanika, a kiedy jest to już bułkowanie wynikające ze złego rozmiaru. Przy tym staniczku z miską D wydawało mi się, że piersi wychodziły minimalnie, ale ogólni wygląd piersi i tak mi się nie podobał.

No i załamuję się, bo dobrze by było, żeby któraś z Was była wtedy przy mnie i powiedziała wprost, co jest źle. Fałdek na skórze nie miałam po naciągnięciu na ta drugą haftkę. A, no i kolejna rzecz, to przyleganie stanika do mostka. Ten przylegał dobrze na samiutkim dole, góra troszkę odstawała. Ten moste ma oddzielać piersi od siebie, czy może na górze trochę odstawać?

Ratunku, jaka ja jeszcze jestem durna w tym temacie. W efekcie nic nie kupiłam, bo szkoda mi było 120 na " próbowanie ", poszukam czegoś na allegro.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 22:25   #4664
simeri
Wtajemniczenie

cu.Kinia, najlepiej idź do sklepu z brafittingiem poprzymierzać (chociaż ja bym tego brafittingu w bieliźniakach też nie przeceniała )

pooglądaj na balkonetce jak wyglądają dobrze dobrane staniki i źle dobrane
Stary 2009-08-05, 22:28   #4665
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Zapinając stanik na pierwszą haftkę nie był zbyt ciasny, ale na drugiej już tak. Zrezygnowałam, bo wyznacznikiem jest zawsze pierwsza haftka.
Stanik zapięty na pierwszej haftce nie ma być zbyt ciasny, nawet ciasny nie ma być. Stanik zapięty na pierwszej haftce powinien mieć odpowiedni obwód, ani za luźny, ani za ciasny. Taki obwód, który trzyma się na miejscu i nie podjeżdża do góry.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 22:30   #4666
Dominiique
BAN stały

KOniecznie przeczytajcie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...ODOW_.html?v=2
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 22:35   #4667
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Stanik zapięty na pierwszej haftce nie ma być zbyt ciasny, nawet ciasny nie ma być. Stanik zapięty na pierwszej haftce powinien mieć odpowiedni obwód, ani za luźny, ani za ciasny. Taki obwód, który trzyma się na miejscu i nie podjeżdża do góry.
PRzepraszam, ale MUSZĘ to napisac - czytam wizaz, czytam lobby i przypomina mi się, jak pisano mi, że nie ma za ciasnego obwodu, bo za ciasny to taki, ktorego nie zdołam na sobie zapiąć, a obwód powinien trzeszczeć - wtedy jest dobry, inaczej za ciasny...

A teraz, po setki razy napisanych tego typu radach nagle zmienia się front i pisze, że... no moze jednak buły plecowe to jednak nie wina tego, ze cyc uciekl na plecy, ale drastycznego zanizania obwodów, powodujcego migrację w tył... co widać na fotach na balkonetce.
Stary 2009-08-05, 22:47   #4668
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
jaka śliczna ta łączka muszę ją mieć!

a 60C i 65C nie będzie pewnie dlatego, że się źle sprzedają, bo są źle skrojone
ale z tymi mniejszymi biustonoszami nawet freya malo sobie radzi. A jesli chodzi o Cleo to wiekszosc jest rozciagliwa, a ktos kto potrzebuje 60C ma mniej niz 65 pod biustem wiec takie odpadaja Juz nie mowiać , że dziewczynom majacym w biuscie 75 60C okazuje się za małe
Stary 2009-08-05, 23:02   #4669
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
PRzepraszam, ale MUSZĘ to napisac - czytam wizaz, czytam lobby i przypomina mi się, jak pisano mi, że nie ma za ciasnego obwodu, bo za ciasny to taki, ktorego nie zdołam na sobie zapiąć, a obwód powinien trzeszczeć - wtedy jest dobry, inaczej za ciasny...

A teraz, po setki razy napisanych tego typu radach nagle zmienia się front i pisze, że... no moze jednak buły plecowe to jednak nie wina tego, ze cyc uciekl na plecy, ale drastycznego zanizania obwodów, powodujcego migrację w tył... co widać na fotach na balkonetce.
Rzeczywiście takie rady padały, nie wiem czy setki razy, ale na pewno sporo razy. Ale wiele razy też pisano o tym, że niektóre osoby muszą zaniżać o 10 cm, a innym wystarczy np. 3cm. Wiele razy pisano też, że czasami odrobinę za stanik z większym obwodem układa się lepiej niż stanik z mniejszym. I to nie teraz. Tu ( http://forum.gazeta.pl/forum/w,50580,83222707,0,O.html ) jest wątek sprzed roku, no prawie, bo z 10 sierpnia 2008 roku.

Po prostu wiele osób zaczęło interpretować pojęcie "ciasnego obwodu" zbyt przesadnie. Obwód owszem ma być ciasny, ale nie ma być zbyt ciasny. Ma być wygodny. Zresztą nie bez powodu pierwsze zdaniena LMB (prawie od początku jego istnienia) to "Chcesz mieć wreszcie naprawdę WYGODNY stanik?"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 23:14   #4670
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście takie rady padały, nie wiem czy setki razy, ale na pewno sporo razy. Ale wiele razy też pisano o tym, że niektóre osoby muszą zaniżać o 10 cm, a innym wystarczy np. 3cm. Wiele razy pisano też, że czasami odrobinę za stanik z większym obwodem układa się lepiej niż stanik z mniejszym. I to nie teraz. Tu ( http://forum.gazeta.pl/forum/w,50580,83222707,0,O.html ) jest wątek sprzed roku, no prawie, bo z 10 sierpnia 2008 roku.

Po prostu wiele osób zaczęło interpretować pojęcie "ciasnego obwodu" zbyt przesadnie. Obwód owszem ma być ciasny, ale nie ma być zbyt ciasny. Ma być wygodny. Zresztą nie bez powodu pierwsze zdaniena LMB (prawie od początku jego istnienia) to "Chcesz mieć wreszcie naprawdę WYGODNY stanik?"
Nie mam zamoiaru się tutaj wymądrzać, klócić, czy dyskutować, bo dobranie staników to dla mnie nie problem, żaden nie wiadomo jak istotny temat czy kwestia egzystencjalna, po prostu znam dziewczyny z nadwagą, które w biuście mają 110-120cm, pod biustem sa dość ścisliwe, a mając pod biustem 87cm zalecano im mierzenie 70siątek (ja mam 72-73 pod i noszę częściej 70 niż 65...), bo jak mają wałki to znaczy, że za duzyy obwód i nie migruje z pleców (no chocby teraz oglądam Ewe Michalak, która mowi w "jak dobrze wyglądać nago:, że wałki na plecach sie usunie za pomocą scisłego obwodu i wygarniania, co doprowadza w pewnych momentach u kompresowalnych dziewczyn do poczucia, że jak mi leci w góry choć troszkę obwód w okolicach zapięcia, to mam za luźny obwód, mimo, ze wzyna sie i robi wałki i bułki na plecach... bo jak inaczej mają myslec wsród wszechobecnych infoormacji, że obwód nie ma prawa podjeżdzac? No przy nadwadze i większej ilosci tłuszczu pod skórą się tego nie uniknie i takie częściowe podjezdzaie obwodu jest normalne...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-08-05 o 23:15
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 00:04   #4671
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam zamoiaru się tutaj wymądrzać, klócić, czy dyskutować, bo dobranie staników to dla mnie nie problem, żaden nie wiadomo jak istotny temat czy kwestia egzystencjalna, po prostu znam dziewczyny z nadwagą, które w biuście mają 110-120cm, pod biustem sa dość ścisliwe, a mając pod biustem 87cm zalecano im mierzenie 70siątek (ja mam 72-73 pod i noszę częściej 70 niż 65...), bo jak mają wałki to znaczy, że za duzyy obwód i nie migruje z pleców (no chocby teraz oglądam Ewe Michalak, która mowi w "jak dobrze wyglądać nago:, że wałki na plecach sie usunie za pomocą scisłego obwodu i wygarniania, co doprowadza w pewnych momentach u kompresowalnych dziewczyn do poczucia, że jak mi leci w góry choć troszkę obwód w okolicach zapięcia, to mam za luźny obwód, mimo, ze wzyna sie i robi wałki i bułki na plecach... bo jak inaczej mają myslec wsród wszechobecnych infoormacji, że obwód nie ma prawa podjeżdzac? No przy nadwadze i większej ilosci tłuszczu pod skórą się tego nie uniknie i takie częściowe podjezdzaie obwodu jest normalne...
bo nosisz ścisłe La senzy, a jest duża różnica między ścisłą a rozciągliwą 70tką

na lobby jedna dziewczyna pisała, że im większy biust tym bardziej trzeba zaniżyć obwód, bo wtedy biust jest cięższy, bardziej ciąży na obwód, obwód się mocniej rozciąga i mniej trzyma, ale zasada ta dotyczy dużych biustów a nie małych i średnich.

poza tym nikt nikogo nie zmusza do ekstremalnego zaniżania obwodów, to są tylko sugestie, każdy musi sam sprawdzić w czym mu wygodnie.

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-08-06 o 00:06
Stary 2009-08-06, 00:14   #4672
201804100943
Konto usunięte

Zapytam Was o radę, bo te kalkulatory jakies dziwne wyniki mi pokazują
Pod biustem mam 73, w biuscie 91. Noszę zwykle 75C. Jeden kalkulator mi pokazał 65G Problem w tym, że ja sama nie mogę się wcisnąć w 70- niewygodnie mi bardzo, nie mogę swobodnego oddechu złapać . I jak tu dobrać odpowiedni rozmiar?

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2009-08-06 o 00:17
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 00:21   #4673
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Zapytam Was o radę, bo te kalkulatory jakies dziwne wyniki mi pokazują
Pod biustem ma 73, w biuscie 91. Noszę zwykle 75C. Jeden kalkulator mi pokazał 65G Problem w tym, że ja sama nie mogę się wcisnąć w 70- niewygodnie mi bardzo, nie mogę swobodnego oddechu złapać . I jak tu dobrać odpowiedni rozmiar?
70 są nie wygodne, bo na pewno przymierzałaś za małą miseczkę
Twój rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD), i z bardziej rozciągliwych modeli 65G/30F

najlepiej idź do dobrze zaopatrzonego sklepu (adresy w pierwszym poście tego wątku) i poprzymierzaj

a staniki które masz załóż wg instrukcji: Jak założyć stanik? nadal są dobre?
Stary 2009-08-06, 00:24   #4674
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

A ja tak w kwestii sześćdziesiątek.
Pour Moi? oraz Mimi Holliday robi sześćdziesiątki.
Mimi jest przeokropnie droga wg mnie, bo ponad 200 zł za stanik to przesada, ale Pour Moi to koszt ok. 100 zł.
Ja sama mam wahania rozmiaru i spodziewam się, że jak przestanę karmić to zatrzymam się na 65B, no może C, ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić.
Na razie napawam się moim 60DD (bardziej rozciągliwe) lub 65D ciasno.
A w kwestii obwodów: sama noszę 60, kiedy obwód jest rozciągliwy, ale np. Pour Moi ma 60 ciasne bardzo: np. 60C to obwód w spoczynku 51, a po naciągnięciu max.62-63.
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 01:07   #4675
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
70 są nie wygodne, bo na pewno przymierzałaś za małą miseczkę
Twój rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD), i z bardziej rozciągliwych modeli 65G/30F

najlepiej idź do dobrze zaopatrzonego sklepu (adresy w pierwszym poście tego wątku) i poprzymierzaj

a staniki które masz załóż wg instrukcji: Jak założyć stanik? nadal są dobre?
dzięki, przy najbliższych zakupach dostosuję się do rad
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 07:16   #4676
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
a mając pod biustem 87cm zalecano im mierzenie 70siątek (ja mam 72-73 pod i noszę częściej 70 niż 65...)
Bo to wszystko zależy od osoby i od konkretnego modelu oraz wielkości biustu. Jedna z 87cm będzie potrzebować stanika z obwodem 80, inna 75, jeszcze inna 70, niektórym z niektórych modeli wystarczyć może też 85. To nie jest nauka ścisła. Jednej osobie wystarczą 3 cm, innej potrzeba 12.
Nie wydaje mi się (nie przypominam sobie) aby osobom, które mają 87cm pod biustem z reguły zalecano obwód 70, raczej zazwyczaj był to obwód 75 (i 80).

Jeśli ktoś pisał wyłącznie o obwodzie 70, to rzeczywiście przesadził. Z drugiej strony, każdy się może pomylić.
Stary 2009-08-06, 07:58   #4677
krolewnasniezka2
Raczkowanie

Dziewczyny, te kalkulatory muszą się mylić!
83 cm pod biustem (max. wydech) i 102 cm w zwisie = brytyjskie 34F! Podczas gdy moje staniki miały (i nadal mają!) rozmiar 36C.
Albo źle się wymierzyłam, albo od zawsze noszę źle dobrany stanik...

80,1kg - 77,6kg - 75,7kg - 74,1kg - 73,4kg - 72,3kg - 71,7kg - 70,8kg - 70,4kg - 68,9kg-66,7kg
a kiedyś będzie 59,99999kg!

krolewnasniezka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 09:00   #4678
LadyXara
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, ja sobie chyba zdałam ostatnio sprawę, że kupuję nieodpowiednie biustonosze, chyba są za małe... znaczy jak mierze to wydaję mi się, że jest dobry. Dopiero po pewnym czasie odkrywam, że jednak nie jest idealny na mnie. Jutro idę kupić sobie biustonosz, trzymajcie kciuki, żebym tym razem dobrała jakiś dobry hehe
LadyXara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 09:05   #4679
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Królewno, ja od zawsze nosiłam zły stanik, bardzo prawdopodobne, że u Ciebie jest tak samo.
Co do oceny Twoich wymiarów, to się nie wypowiadam, bo jestem początkująca.

Kupiłam wczoraj staniczek na allegro, taki ładny za jakieś 50 parę zł. Panache niesamowicie kusił, ale jednak 170 zł. to za dużo dla mnie na etapie szukania odpowiedniego rozmiaru.
http://allegro.pl/item698645189_slod..._rozm_65e.html

Licytowałam jedną ładną bardotkę, ale coś mi się nie zgadzało w aukcji i przestałam, bo co chwilę ktoś podbijał moje ceny, co było raczej niemożliwe, bo wcześniejsza cena była niższa niż ta, którą ja proponowałam a licytowałam późno w nocy.

Nieważne, dziś idę na pocztę i jeśli dojdzie przed moim wyjazdem, to Wam zaprezentuję.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 09:44   #4680
Madlen__18
Zakorzenienie

A ja chyba dzisiaj kupię maskaradkę. Miał ktoś Minervę?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości