|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
DOMator
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Ale i tak ten jest lepszy od tego białego staniczka o miseczkach wielkości łupiny orzecha, który mógłby co najwyżej zakryć sutki, a nie podtrzymać całe piersi. Dzisiaj osiagnęłam sukces - koleżance, która chciała kupić 85D tak długo mówiłam o ciaśniejszym obwodzie, większej misce, że stopniowo doszłyśmy do 80F. Już przy 80E zauważyła róznicę i uznała, że faktycznie przy większej miseczce biust lepiej się układa ![]() Mam nadzieję, że teraz już będzie wiedziała jakie stanik kupować w przyszłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zobacz jakie one maleńkie, za małe dla większości dziewczyn którym wyszedł ten rozmiar http://www.balkonetka.pl/katalog/size/60c http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28c Cytat:
![]() ![]() 32DD jest na 91,5cm a 70E jest na 91cm w biuście 75E jest na 96cm w biuście tabelka rozmiarów brytyjskich i polskich ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Twój rozmiar to brytyjskie 30C (65C) i polskie 65B/C ![]() mały biust też może ładnie wyglądać nawet w miękkim staniku http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-05 o 20:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!
Wczoraj przyszedł do mnie Effuniak z wymianki. Miałam beżowy rozmiar 70DD i był zdecydowanie za mały. Udało mi się wymienić na 70E biały ![]() Tylko sama nie wiem, nie powoduje ten stanik u mnie zachwytu, tzn nie leży idealnie na moim biuście ![]() Może nie pasujemy do siebie ![]() ![]() ![]() Raczej go zostawię, bo pomimo poszukiwań białego/cielistego stanika pod jasne bluzki w rozm 65FF to jedyny taki stanik, który obecnie posiadam ![]() Chciałabym się Was dopytać jaki rozmiar Effuniaków brać w przyszłości, bo już nie mam pojęcia. Oto zdjęcia: |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Raczkowanie
|
dzięki za wszytskie rady
![]() jutro wymieniam ehem ![]() byleby na dobry.
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Raczkowanie
|
Bardzo przydatny temat
![]() Dziś odkryłam, że mam dobry stanik, tylko miałam za bardzo wydłużone ramiączka. Po maksymalnym skróceniu z wizualnego B przeszło na wizualne DD :P Wreszcie to się dobrze trzyma. A teraz zagadka: jak przekonać do zakupu stanika 75G osobę, która uparła się, ze nie wyda więcej niż 20 zł? Próbowałam przekonać ciocię, że powinna nosić ok. 75 FF/G, bo co tu dużo mówić tyle ma. Mierzyłyśmy ją trzy razy, za każdym wymiary wskazywały na 75F, a to niemożliwe, bo między nami jest przepaść, a nie dwa rozmiary. Po godzinie wyszło, że piersi były na dole przyciśnięte biustonoszem i rozmiar wychodził mniejszy. Niestety nie udało mi się jej przekonać, że powinna zainwestować w dobrą bieliznę i nadal nosi za małe :/ Przeglądnęłyśmy katalogi w necie i nic, chociaż się zachwycała haftami i kolorami. Chyba muszę jej kupić sama.
#4657 |
Zakorzenienie
|
Z 60C masz cła kolekcje Panache Cleo. A one sa kolorowe.
#4658 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Wtajemniczenie
|
Ale jeszcze tylko w tej i najbliższej kolekcji. Wiosna/lato 2010 będzie już bez rozmiarów 60C i 65C.
![]() http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...nadziei-i.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Raczkowanie
|
Przyłażę, żeby was pochwalić
![]() Do dziewczyn świeżo nawróconych. Nie przejmujcie się ścisłymi obwodami, wielkimi miseczkami. Po 2 tyg. noszenia nie czuć, że ma się na sobie stanik, a wszystko jest na swoim miejscu. Takie moje spostzreżenie. W ubraiu biust optycznie mi zmalał, a bez urósł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a 60C i 65C nie będzie pewnie dlatego, że się źle sprzedają, bo są źle skrojone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam kolejna rozterkę stanikową.
![]() W wolnej chwili poszłam do kolejnego sklepu z bielizną. Zapytałam, czy mają 65D. Oczywiście nie było. Dziewczyna zaproponowała mi 70D. Przymierzałam, w końcu nic nie traciłam. No i może pomożecie mi z rozwiązaniem rozterki, bo sama nie wiem, czy mogłam brać, czy nie. Zapinając stanik na pierwszą haftkę nie był zbyt ciasny, ale na drugiej już tak. Zrezygnowałam, bo wyznacznikiem jest zawsze pierwsza haftka. Druga sprawa, to latanie piersi. Lekko poruszałam i piersi się ruszały. Już nie wiem, czego to wina, czy zabudowy stanika, czy czego, ale zawsze piersi mi się ruszają, a wiem, że dobrze dobrany stanik nie powinien na to pozwalać. Trzecia sprawa to buły. Nie wiem, do którego momentu traktować "wybrzuszenia" jako winę kroju stanika, a kiedy jest to już bułkowanie wynikające ze złego rozmiaru. ![]() No i załamuję się, bo dobrze by było, żeby któraś z Was była wtedy przy mnie i powiedziała wprost, co jest źle. Fałdek na skórze nie miałam po naciągnięciu na ta drugą haftkę. A, no i kolejna rzecz, to przyleganie stanika do mostka. Ten przylegał dobrze na samiutkim dole, góra troszkę odstawała. Ten moste ma oddzielać piersi od siebie, czy może na górze trochę odstawać? Ratunku, jaka ja jeszcze jestem durna w tym temacie. W efekcie nic nie kupiłam, bo szkoda mi było 120 na " próbowanie ", poszukam czegoś na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Wtajemniczenie
|
cu.Kinia, najlepiej idź do sklepu z brafittingiem poprzymierzać (chociaż ja bym tego brafittingu w bieliźniakach też nie przeceniała
![]() pooglądaj na balkonetce jak wyglądają dobrze dobrane staniki i źle dobrane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
BAN stały
|
KOniecznie przeczytajcie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...ODOW_.html?v=2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz, po setki razy napisanych tego typu radach nagle zmienia się front i pisze, że... no moze jednak buły plecowe to jednak nie wina tego, ze cyc uciekl na plecy, ale drastycznego zanizania obwodów, powodujcego migrację w tył... co widać na fotach na balkonetce.
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu wiele osób zaczęło interpretować pojęcie "ciasnego obwodu" zbyt przesadnie. Obwód owszem ma być ciasny, ale nie ma być zbyt ciasny. Ma być wygodny. Zresztą nie bez powodu pierwsze zdaniena LMB (prawie od początku jego istnienia) to "Chcesz mieć wreszcie naprawdę WYGODNY stanik?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-08-05 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na lobby jedna dziewczyna pisała, że im większy biust tym bardziej trzeba zaniżyć obwód, bo wtedy biust jest cięższy, bardziej ciąży na obwód, obwód się mocniej rozciąga i mniej trzyma, ale zasada ta dotyczy dużych biustów a nie małych i średnich. poza tym nikt nikogo nie zmusza do ekstremalnego zaniżania obwodów, to są tylko sugestie, każdy musi sam sprawdzić w czym mu wygodnie. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-06 o 00:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Konto usunięte
|
Zapytam Was o radę, bo te kalkulatory jakies dziwne wyniki mi pokazują
Pod biustem mam 73, w biuscie 91. Noszę zwykle 75C. Jeden kalkulator mi pokazał 65G ![]() ![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2009-08-06 o 00:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twój rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD), i z bardziej rozciągliwych modeli 65G/30F najlepiej idź do dobrze zaopatrzonego sklepu (adresy w pierwszym poście tego wątku) i poprzymierzaj ![]() a staniki które masz załóż wg instrukcji: Jak założyć stanik? nadal są dobre? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Raczkowanie
|
A ja tak w kwestii sześćdziesiątek.
Pour Moi? oraz Mimi Holliday robi sześćdziesiątki. Mimi jest przeokropnie droga wg mnie, bo ponad 200 zł za stanik to przesada, ale Pour Moi to koszt ok. 100 zł. Ja sama mam wahania rozmiaru i spodziewam się, że jak przestanę karmić to zatrzymam się na 65B, no może C, ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić. Na razie napawam się moim 60DD ![]() A w kwestii obwodów: sama noszę 60, kiedy obwód jest rozciągliwy, ale np. Pour Moi ma 60 ciasne bardzo: np. 60C to obwód w spoczynku 51, a po naciągnięciu max.62-63. |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się (nie przypominam sobie) aby osobom, które mają 87cm pod biustem z reguły zalecano obwód 70, raczej zazwyczaj był to obwód 75 (i 80). ![]() Jeśli ktoś pisał wyłącznie o obwodzie 70, to rzeczywiście przesadził. Z drugiej strony, każdy się może pomylić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, te kalkulatory muszą się mylić!
83 cm pod biustem (max. wydech) i 102 cm w zwisie = brytyjskie 34F! ![]() Albo źle się wymierzyłam, albo od zawsze noszę źle dobrany stanik... ![]()
![]() |
#4678 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, ja sobie chyba zdałam ostatnio sprawę, że kupuję nieodpowiednie biustonosze, chyba są za małe... znaczy jak mierze to wydaję mi się, że jest dobry. Dopiero po pewnym czasie odkrywam, że jednak nie jest idealny na mnie. Jutro idę kupić sobie biustonosz, trzymajcie kciuki, żebym tym razem dobrała jakiś dobry hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
Królewno, ja od zawsze nosiłam zły stanik, bardzo prawdopodobne, że u Ciebie jest tak samo.
![]() Co do oceny Twoich wymiarów, to się nie wypowiadam, bo jestem początkująca. ![]() Kupiłam wczoraj staniczek na allegro, taki ładny za jakieś 50 parę zł. Panache niesamowicie kusił, ale jednak 170 zł. to za dużo dla mnie na etapie szukania odpowiedniego rozmiaru. ![]() http://allegro.pl/item698645189_slod..._rozm_65e.html Licytowałam jedną ładną bardotkę, ale coś mi się nie zgadzało w aukcji i przestałam, bo co chwilę ktoś podbijał moje ceny, co było raczej niemożliwe, bo wcześniejsza cena była niższa niż ta, którą ja proponowałam a licytowałam późno w nocy. Nieważne, dziś idę na pocztę i jeśli dojdzie przed moim wyjazdem, to Wam zaprezentuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba dzisiaj kupię maskaradkę. Miał ktoś Minervę?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.