Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 09:16   #301
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

a ja juz na nozkach, szykuje sie do spacerku.Pojde zlozyc wniosek o becikowe i bede czekac na pieniazki.
Nocka z jedna pobudka.
Svinecko, kiedy dzieci spia coraz mniej? w ktorym miesiacu?
Idę z włoskami sie ogarnac i conieco sie podrasowac
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 09:23   #302
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Unholy, dziękuję za pomoc
próbowałam wszystkiego co opisałaś...

jest już chyba lepiej, ale potrzeba trochę czasu...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:47   #303
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki
Kuba zasnął (chyba) wiec mam chwilke na Wizaż.
Svinecko jesli chodzi o oczyszczanie macicy po CC to rozmawiałam dzisiaj z mamą. Jeszcze nigdy jak żyje nie spotkała sie z przypadkiem żeby po jakims czasie ponownie czyscic macice. Podczas zabiegu jest dokładnie wszystko usuwane, nie ma prawa nic tam pozostać. A po CC macica sie dłużej obkurcza i może nawet po 6 tyg. jeszcze cos wypływać.
A jesli zaś chodzi o moje krwawienia to napewno dostałam @ Wczoraj pod wieczór leciała juz czysta, czerwona krew, dzisiaj tez.
Nie karmie piersia wiec @ jest jak najbardziej ok.

"Brak miesiączki u kobiet po porodzie jest wynikiem wydzielania przez organizm w okresie połogu hormonu zwanego prolaktyną odpowiedzialnego za proces laktacji. Wydzielana podczas karmienia piersią prolaktyna powoduje hamowanie dojrzewania komórki jajowej oraz owulacji a tym samym opóźnia pojawienie się miesiączki. U kobiet karmiących piersią powrót krwawień miesiączkowych następuje więc znacznie później aniżeli u kobiet karmiących swoje dziecko pokarmem sztucznym. Kobiety karmiące piersią mogą spodziewać się pierwszego krwawienia miesiączkowego po zakończeniu karmienia lub też w przypadku, gdy karmienie nie jest już tak częste. W miarę wzrostu dziecka, potrzebuje ono już nie tylko mleka matki, ale również innych pokarmów, co wiąże się ze zmniejszeniem częstotliwości karmień. Wówczas może powrócić płodność i pojawić się miesiączka. Jeżeli kobieta nie karmi piersią wówczas miesiączka pojawia się najczęściej w 6-8 tygodniu po porodzie czyli po okresie połogu. Mogą jednak pojawiać się pewne rozbieżności w czasie jaki i intensywności krwawienia i jest to sprawa indywidualna. Czasami, u niektórych kobiet występuje jednorazowe krwawienie około 6-8 tygodnia po porodzie, natomiast właściwa miesiączka pojawia się kilka tygodni lub miesięcy później w zależności od sposobu karmienia dziecka. Nie stanowi to jednak żadnej patologii. Pierwsze miesiączki po porodzie mogą być bardziej obfite ale z reguły są one mniej bolesne. Pojawienie się miesiączki nie ma wpływu na ilość lub rodzaj wytwarzanego pokarmu. Na czas pojawienia się pierwszej miesiączki nie ma wpływu sposób ukończenia ciąży.

Żródło ---> http://www.forumginekologiczne.pl/sp...0po%20porodzie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Cass-Tak wiec Laurka popija glukoze zamiennie z herbatka.Ma dni ze wypije strasznie duzo, a są takie że 100ml stoi i stoi i na koniec dnia koncowke lub pół wylewam bo juz stara mi sie ta wydaje.Innym razem-najczesciej jak jestem na spacerku u mamy wypija na raz 100ml i potem sie martwie ze bedzie plakac a ja nie bede miala jej czego dac.
Staram sie tez nie dopajac jej na krotko przed karmieniem bo wtedy mleczka zostawia a zalezy mi zeby pelna porcje wypijala.
Zmienilam jej smoczek na avent z 1 dziurki na 2 bo mialam wrazenie ze strasznie sie meczy pijac-ciagnąc przez mikroszczelinke.To juz z piersi leci o wiele wiecej W szpitalnych butelkach byly czy wyraznie widoczne dziurki a w tych takie tyci tyci Teraz sprawniej jej idzie i szybciej i sie tak nie meczy.A do herbatki 1dziurke zostawilam, bo to troche inna konsystencja.
Są dni, że Kuba wypija nawet 200 ml picia ale to jak byly upały. Teraz tak ok 120 ml w ciągu dnia. I tez nie daje mu pić przed jedzeniem bo wtedy mniej zjada.

Jeśli zas mowa o butelkach to zauwazyłam dokładnie to samo W Avencie 1 jest mikroskopijna dziurka i mały jak pił mleczko to sie stresznie denerwował. Zmieniłam na butle z Campola Lovi, też 1 ale dziurka jest wieksza. Teraz pije bardzo chetnie i wiecej niz do tej pory. Musze dokupic do tej małej butelki z Aventu smoczek 2 bo mam ta duza butle ale ona chyba jeszcze za duża. Znaczy sie sama butla duża bo smoczek ok

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
Witam wszytkie mamusie!
nie wiem czy wogole powinnam tu pisac ale pomyslama że chyba to nie zaszkodzi.
można sie tu przecież dowiedziec wielu pozytycznych rzeczy.
Miałam zostać mamusią w listopadzie a los tak chciał że mój mały Patryczek urodził się w sierpniu i moje biedactwo walczy teraz o każdy dzień życia.
pozdrawiam wszytkie mamusie i ich dzieciątka
Witamy
Oczywiście, że możesz to nas sie przyłączyć i pisać kiedy bedziesz miała ochote
Mamy na wątku mamusie które tez urodziły wczesniej. Jest mały Leo urodzony w 24 tc.

Trzymam mocno kciuki za Twojego Patryczka Napewno wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mamcie jakim moja Weroniczka jest spiochem wczoraj spala w dzien 5 godzin, obudzila sie akurat na kapanie potem spala 4 i dalam jej mleczko i wypila 100ml teraz znou spacznie spi juz 3 godzine
moje brodawki nie maja strupkow, smaruje bepanthenem bo teraz jest nowy nablonek, ale mysle ze za 2 dni i bedzie juz miec swojego cyca, co bedzie wielka wygoda dla mnie, bo nie bede musiala latac po butelke do lodowki i czekac, a ja musze smoczkiem oszukiwac

dzisiaj sie znowu wazylam i znowu 2 kg poszly w dol zostalo mi jeszcze 14kg do wagi przed ciaza

acha jesli chodzi o te masc bepanthen to musze powiedziec ze jest naprawde super,smaruje mala w miejscach gdzie moga powstac odparzenia i ma fajna skore
a do kapieli uzywam mydelka nivea i potem oliwki Hippa, czyli plyn do kapieli narazie czeka

buzi nie smaruje jej niczym-polozna powiedziala ze w ten sposob chroni ja to przed potowkami a w przyszlosci przed tradzikiem, a jak bedzie miec mocno sucha skore to wtedy dopiero posmarowac troszke oliwka...

wczoraj kapalismy ja razem z tż- on ja trzymal a ja ja mylam i jakos sama bym sie bala ja kapac bo ktos musi jej ta raczke przytrzymywac zeby nia nie ruszala .......biedna moja mala

od jakis 2 dni jak ide siku to strasznie mnie cos piecze, w prawdzie nie za kazdym razem ale nie wiem czemu, moze od tego cewnikowania jeszcze, najbardziej po prysznicu, mam nadzieje ze to nie jakies zapalenie.....
Ale głodomorek z Twojej córci, to mój prawie 7 tyg. maluch nie zjada na raz 100 ml

Gratulueje spadku wagi

Ja kąpie w płynie Nivea z oliwką, płynie do kąpieli Hippa i juz kończe Oilatum. Z tego wszystkiego najbardziej jestem zadowolona z Hippa

A buziuni tez nie smaruje, przecieram tylko rumiankiem bo wyskoczyły młodemu potówki.
Całą buzie ma w krostkach I z tyłu na głowce tez ma.

Czekoladko mnie tez po porodzie złapała jakas infekcja cewki, bo jak siusiałam to szczypało Kupiłam Urospet i po 4 dniach jak ręką odjął.

Cytat:
a ja juz na nozkach, szykuje sie do spacerku.Pojde zlozyc wniosek o becikowe i bede czekac na pieniazki.
Nocka z jedna pobudka.
Ale Twoja Laurka slicznie śpi. Ja musze wstawac 2 -3 razy. Dzisiaj Kuba obudził sie godzinke po karmieniu, zaczał marudzic...zastanawiam sie co mu jest... biore go na ręce a on z tyłu od pupci do paszek cały mokry. Nie wiem jak on sie zsiusiał, że przez pampersa przeleciało Musiałam w nocy go przebierać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:02   #304
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Ale głodomorek z Twojej córci, to mój prawie 7 tyg. maluch nie zjada na raz 100 ml

Gratulueje spadku wagi

Ja kąpie w płynie Nivea z oliwką, płynie do kąpieli Hippa i juz kończe Oilatum. Z tego wszystkiego najbardziej jestem zadowolona z Hippa

A buziuni tez nie smaruje, przecieram tylko rumiankiem bo wyskoczyły młodemu potówki.
Całą buzie ma w krostkach I z tyłu na głowce tez ma.

Czekoladko mnie tez po porodzie złapała jakas infekcja cewki, bo jak siusiałam to szczypało Kupiłam Urospet i po 4 dniach jak ręką odjął.

to chyba tez wyprobuje ten plyn Hippa a duzo go wlewasz??

hmm urosept a ja nie wiem czy moge jak daje moje mleczko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:05   #305
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Kurcze widze ze teraz tutaj jest wiekszy ruch niz na poczekalni Chętnie Was podczytuje i nie moge się doczekać kiedy będe mogła tu z Wami pisać

A tak w ogole to wahamy sie z Tż nad dwoma imionami albo będzie Mikołaj albo Tomasz Które podoba Wam się bardziej?
Stary 2009-08-05, 12:42   #306
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba tez wyprobuje ten plyn Hippa a duzo go wlewasz??

hmm urosept a ja nie wiem czy moge jak daje moje mleczko
Płynu wlewam odrobinke, jest bardzo wydajny i dobrze sie pieni. a najbardziej lubie go za śliczny zapach. I skórka Kubusia jest taka mięciutka

Urosept brały dziewczyny w ciąży także nie powinien zaszkodzić. Ale pewna nie jestem, lepiej dopytać.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
A tak w ogole to wahamy sie z Tż nad dwoma imionami albo będzie Mikołaj albo Tomasz Które podoba Wam się bardziej?
Zdecydowanie Tomuś

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-05, 13:29   #307
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czekoladko nie nosze no mi sie nie chce a zarzekalam sie, ze bede nosic 24h i tylko do kapieli sciagac
ale mozesz nosic caly czas - wtedy beda najlepsze rezultaty

katarzynko jejku nie pamietam ale wydaje mi sie, ze tak po 3 miesiacu maly juz spal rzadziej w dzien ale za to w nocy juz budzil sie tylko raz czy dwa - ale reki nie dam sobie uciac

Cass no to dobrze, ze sie dowiedzialas i uspokoilas, no i u Ciebie mozliwy jest okres jak najbardziej, bo u mnie to raczej nie

aczkolwiek uwazam, ze jest mozliwosc niedokladnego oczyszczenia macicy - przeciez lekarze o wiele gorsze rzeczy ludziom przez pomylke robia, wiec pewnie i to sie zdarza

ale moj maly dzis marudny, od rana probuje sie wyszykowac i isc na poczte i cienko mi to idzie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 13:52   #308
Cassandra 23
Zakorzenienie

A my wybieramy sie dzisiaj z Kubaskiem do ortopedy na USG bioderek. Chciałam zapisać go państwowo ale trzeba ponad miesiac czekać, więc idziemy prywatnie.
Potem wstapimy jeszcze do szpitala na oddział noworodkowy skontrolować lewe uszko. Bo jak mały sie urodził i miał badanie słuchu to na jedno nie słyszał. Pediatra nie kazała sie przejmować, poprostu maź płodowa zakleiła kanał słuchowy.
Mielismy sie wybrac 2 tyg. po porodzie ale jakis tak nie było czasu i wogole
Z tego zo zauwazyłam słuch ma dobry ale lepiej dla świętego spokoju to skontrolować.

A ja musze sie wybrac do dermatologa. Od zawsze miałam rogowacenie okołomieszkowe skóry na udach i ramionach. Ale dobrze nawilżałam skóre, robiłam regularnie pellingi, brałam witamine A+E i praktycznie tych krostek nie było widac.
Po porodzie tak mnie zsypało, że nie moge juz na siebie patrzeć. Ramiona mam szorskie jak tarka, nic nie pomaga. Wyczytałam, że to od zmian hormonalnych rogowacenie sie powiększa... ale czy zginie? Nie wiem czy lekarz coś na to pomoże
Chciałambym wybrac sie do solarium, to zawsze likwidowało krostki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-05, 14:20   #309
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Svinecko i Cass dzieki za odpowiedzi

a ja wlasnie zauwazylam u Weroniczki biale krostki pod szyjką to chyba potowki i nie wiem czym to potraktowac.....wykapie ja dzisiaj w plynie Hippa , przesmaruje te krostki spirytusem i dam puderek-myslicie ze dobrze bedzie? czy obejdzie sie bez spirytusu?

boże ja tyle musze sie jeszcze nauczyc
moja mama mowi ze juz nie pamieta wszystkiego bo to bylo tak dawno....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-05, 14:20   #310
Cassandra 23
Zakorzenienie

A to zdjęcia Kubusia z dzisiejszej "sesji" zdjęciowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 040.jpg (39,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 043.jpg (41,5 KB, 35 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-05, 14:23   #311
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Svinecko i Cass dzieki za odpowiedzi

a ja wlasnie zauwazylam u Weroniczki biale krostki pod szyjką to chyba potowki i nie wiem czym to potraktowac.....wykapie ja dzisiaj w plynie Hippa , przesmaruje te krostki spirytusem i dam puderek-myslicie ze dobrze bedzie? czy obejdzie sie bez spirytusu?

Oj nie, tylko nie spirutusem
Jak byłam z małym u lekarza własnie z powodu potówek to kazała tylko i wyłacznie codziennie kąpać w rumianku.
W mały garnek wlewałam wode, zagotowałam i włożyłam do zaparzenia 4 szaszetki rumianku z Herbapola. Wlałam to do wanny i uzupałniłam wodą. Po kilku dniach potówki zeszły.
Nie smarowałam nawet oliwką, żeby nie zatykać porów.
Teraz Kuba ma tylko na twarzy krostki ale codziennie po kilka razy przemywam rumiankiem.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-05, 14:31   #312
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Oj nie, tylko nie spirutusem
Jak byłam z małym u lekarza własnie z powodu potówek to kazała tylko i wyłacznie codziennie kąpać w rumianku.
W mały garnek wlewałam wode, zagotowałam i włożyłam do zaparzenia 4 szaszetki rumianku z Herbapola. Wlałam to do wanny i uzupałniłam wodą. Po kilku dniach potówki zeszły.
Nie smarowałam nawet oliwką, żeby nie zatykać porów.
Teraz Kuba ma tylko na twarzy krostki ale codziennie po kilka razy przemywam rumiankiem.
a jak przemyje rumiankiem to moge dac jeszcze puderek nivei??
Weronika nie ma wogole potowek , tylko pod ta szyjka, na karku tez nie ma......za bardzo ja wczoraj przykrylam do spania chyba i sie musiala spocic

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-08-05 o 14:32
Stary 2009-08-05, 14:41   #313
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
a jak przemyje rumiankiem to moge dac jeszcze puderek nivei??
Weronika nie ma wogole potowek , tylko pod ta szyjka, na karku tez nie ma......za bardzo ja wczoraj przykrylam do spania chyba i sie musiala spocic
Ja nic juz nie stosowałam. Spróbuj przemywac samym rumiankiem, zobaczysz czy pomoże.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-05, 16:08   #314
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli zas mowa o butelkach to zauwazyłam dokładnie to samo W Avencie 1 jest mikroskopijna dziurka i mały jak pił mleczko to sie stresznie denerwował. Zmieniłam na butle z Campola Lovi, też 1 ale dziurka jest wieksza. Teraz pije bardzo chetnie i wiecej niz do tej pory. Musze dokupic do tej małej butelki z Aventu smoczek 2 bo mam ta duza butle ale ona chyba jeszcze za duża. Znaczy sie sama butla duża bo smoczek ok

Ale Twoja Laurka slicznie śpi. Ja musze wstawac 2 -3 razy. Dzisiaj Kuba obudził sie godzinke po karmieniu, zaczał marudzic...zastanawiam sie co mu jest... biore go na ręce a on z tyłu od pupci do paszek cały mokry. Nie wiem jak on sie zsiusiał, że przez pampersa przeleciało Musiałam w nocy go przebierać.
hmmm moze tez kupie ta butelke na probe

Mala tak sama sobie wyregulowala.Ostatnie karmienie o 23-wiec jestem jeszcze na chodzie.O 4 raz ja raz małż-zalezy no i o 8 to juz ja wstaje i ją przebieram z piżamki w ciuszki i zaczyna sie kierat
Ciesze sie ze nie musze sie zrywac w nocy po kilka razy.
Od drugiej nocy spimy bez jakiejkolwiek lampki.Zauwazylam juz w szpitalu ze lepiej spi-twardziej w zupelnej ciemnosci.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

jak dla mnie Mikolaj

Cytat:

juz Cass mnie ubiegła
nie rób spirytusem

Zalatwilam becikowe.Pozostaje czekac.Bylam na mega dlugim spacerze polaczonym z zakupami.Wyglodniala wrocilam do domku, corka pozwolila szybko piersi usmazyc.Wczoraj ugotowalam fasolke, w miedzy czasie ziemniaczki doszly i pozeram obiadek az uszy mi sie trzesa.Zaraz z coronia zaczne drzemac

Stary 2009-08-05, 16:43   #315
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Dopisuję się do wątku. Jak tylko będę miała chwilkę zrobię porządek z listąna pierwszej stronie.

Jesteśmy z małą w szpitalu - od dzisiaj walczymy z żółtaczką. Noce są ciężkie, mała śpi po godzinie, potem płacze przez około 15 minut i dopiero łapie kontakt z piersią. Może dzisiaj będzie inaczej???

Potem coś napiszę więcej, bo teraz chciałabym napisać wszystko naraz.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 17:19   #316
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

To juz tym bardziej nie wiem jakie imie
Stary 2009-08-05, 17:31   #317
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej pisała do mnie skierka:
"Hej co słychac? Co na wątku? U nas ok mała spokojna tylko czasami ma jazdy ale noce ok. Poza tym jakoś się kręci . Buziaki dla wszystkich"

U mnie dzisiaj była położna.Wizyta ok. Mówiła, żebym brała wapno - nowe wytyczne dla kobiet po porodzie. Specyfik nosi nazwę Ostercal 1250 D

Mały dostał wczoraj wieczorem krostek na brzuszku czerwonych i stwierdziła, ze to uczulenie od nivea (oliwka, mydełko mam nivea). Kupiłam Oilan i kosmetyki Hippa - zobaczymy jak będzie.

Też dzisiaj złożyłam papierki o becikowe. Kaska będzie po 15

Idę coś kombinować na drugie danie. Znowu z piersi. Tylko co...Coś gotowanego, bez tłuszczu - takie specjalne Bartusiowe na wątróbkę

Witaj Frida, fajnie, że zajrzałaś
Stary 2009-08-05, 18:49   #318
frida110
Zakorzenienie

Kinga śpi, a ja czekam na odwiedziny.Jedyne co dziwne w tym szpitalu to godziny odwiedzin i rygory w nich zastosowane.Odwiedziny sa od 14 do 16 i od 19.30 do 20.30 do rodzącej po dwie osoby i dzieci poniżej 15 doku życia mają zakaz wejścia. A ja teraz jestem wypisana z oddziału (a nadal na nim jestem) mam osobny pokój i nawet mąż nie może dłużej posiedzieć. Samej mi przykro i smutno, bo byłam przygotowana na dzisiejsze wyjście - a tu najwcześniej za dwa dni oczywiście jeżeli poziom bilirubiny u Kingi spadnie do poziomu około 5 . A jest 13. (norma to 1.2) ale najważniejsze żeby zaczęła spadać. Mojej małej nie mogłam pokazać 3 letniej siostrzenicy, która czekała na korytarzu przed wejściem na oddział, bo siostry zaczęły krzyczeć, że wywożę dziecko i że czymś się zarazi - a tym korytarzem po kilka razy dziennie są przewożone noworodki, zaraz po porodzie (z porodówki na oddział noworodkowy) i z powrotem. Ech - ja chcę do domu!!!!!!! Bez głupich rygorów i zakazów.
Stary 2009-08-05, 20:18   #319
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

I ja chciałam się przywitać na Odchowalni

Czasu mam mało, bo Kubuś domaga się ciągłej uwagi, a ja z przyjemnością Mu ją poświęcam . Podczytuję po troszku wątek od początku, może uda mi się od czasu do czasu coś napisać.

Ściskam Was wszystkie mocno, tęskno mi za Wami

A to nasze Słoneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 00008.resized.jpg (40,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00024.resized.jpg (53,7 KB, 74 załadowań)

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 20:21   #320
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

juz Cass mnie ubiegła
nie rób spirytusem

Zalatwilam becikowe.Pozostaje czekac.Bylam na mega dlugim spacerze polaczonym z zakupami.Wyglodniala wrocilam do domku, corka pozwolila szybko piersi usmazyc.Wczoraj ugotowalam fasolke, w miedzy czasie ziemniaczki doszly i pozeram obiadek az uszy mi sie trzesa.Zaraz z coronia zaczne drzemac
nie robilam......mama dzisiaj wykapal mala.....przemyla ja najpierw rumiankiem a potem woda z plynem hippa a te krostki posmarowalam bepanthenem
tylko ze mala sie obudzila i byla strasznie glodna wiec dalam jej mleczko, a podczas pielegnacji po kapieli normalnie ulala chyba polowe tego co wypila-za mocno sie poruszala podczas kapieli i taki wynik....wczoraj bylo to samo, ale jak ja mam ja wykapac na glodniaka jak ona sie tak wierci??

czy wasze dzieciaczki tez czesto kichają?? bo moja mala czasem i 3 razy pod rzad kicha....nie wiem czy to oznaki katarku? ale jak oddycha to nie slychac nic zeby cos tam miala.....

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kinga śpi, a ja czekam na odwiedziny.Jedyne co dziwne w tym szpitalu to godziny odwiedzin i rygory w nich zastosowane.Odwiedziny sa od 14 do 16 i od 19.30 do 20.30 do rodzącej po dwie osoby i dzieci poniżej 15 doku życia mają zakaz wejścia. A ja teraz jestem wypisana z oddziału (a nadal na nim jestem) mam osobny pokój i nawet mąż nie może dłużej posiedzieć. Samej mi przykro i smutno, bo byłam przygotowana na dzisiejsze wyjście - a tu najwcześniej za dwa dni oczywiście jeżeli poziom bilirubiny u Kingi spadnie do poziomu około 5 . A jest 13. (norma to 1.2) ale najważniejsze żeby zaczęła spadać. Mojej małej nie mogłam pokazać 3 letniej siostrzenicy, która czekała na korytarzu przed wejściem na oddział, bo siostry zaczęły krzyczeć, że wywożę dziecko i że czymś się zarazi - a tym korytarzem po kilka razy dziennie są przewożone noworodki, zaraz po porodzie (z porodówki na oddział noworodkowy) i z powrotem. Ech - ja chcę do domu!!!!!!! Bez głupich rygorów i zakazów.
ja wlasnie tez z powodu takich rygorow zle wspominam pobyt w szpitalu......i ciesze sie ze jestem w domu-mialam ochote uciec stamtad

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Czasu mam mało, bo Kubuś domaga się ciągłej uwagi, a ja z przyjemnością Mu ją poświęcam . Podczytuję po troszku wątek od początku, może uda mi się od czasu do czasu coś napisać.

A to nasze Słoneczko
witaj
podobny do mojej Weroniczki

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-05, 21:09   #321
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, Kubuś śliczności
Prawda, że cudownie być Mamusią

Czekoladko, żeby dziecko nie ulewało w/po kąpieli, to karmić musisz przynajmniej 30 min wcześniej

Frida, współczuję szpitala. Ale już niedługo będziecie w domku

Idę kąpać szkraba. Mam nadzieję, że brzuszek wyładnieje po kąpieli w Oillanie.
Stary 2009-08-05, 21:42   #322
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dzień dobry Dopisuję się do wątku. Jak tylko będę miała chwilkę zrobię porządek z listąna pierwszej stronie.

Jesteśmy z małą w szpitalu - od dzisiaj walczymy z żółtaczką. Noce są ciężkie, mała śpi po godzinie, potem płacze przez około 15 minut i dopiero łapie kontakt z piersią. Może dzisiaj będzie inaczej???

Potem coś napiszę więcej, bo teraz chciałabym napisać wszystko naraz.
wspolczuje z powodu zoltaczki i ciezkich nocek
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Też dzisiaj złożyłam papierki o becikowe. Kaska będzie po 15
tak szybko? ja zlozylam 27 lipca a kase bede miec na koncie dopiero 21 sierpnia
Cytat:
no to rzeczywiscie nie fajnie w tym szpitalu ale pomysl, ze jeszcze troche i bedziesz w domku
Cytat:
A to nasze Słoneczko
slodziak
Cytat:
czy wasze dzieciaczki tez czesto kichają?? bo moja mala czasem i 3 razy pod rzad kicha....nie wiem czy to oznaki katarku? ale jak oddycha to nie slychac nic zeby cos tam miala.....
czekoladko juz o tym pisalam - to normalne, ze dzieci male kichaja i to po kilkanascie razy dziennie, w ten sposob oczyszczaja sobie nosek
Stary 2009-08-05, 22:19   #323
frida110
Zakorzenienie

Dobrze,że napisłyście o tym kichaniu, bo już też dopatrywałam się przeziębieniau Kingi.
Stary 2009-08-05, 23:42   #324
mariolasl
Zakorzenienie

frida110 milo cie znowu czytac . Jeszcze dwa dni i bedziecie w domku. Spo kojnej nocy zycze.

Miramej, Cass Kubusie sa przeslodkie

WrednaAfrodyta osobiscie mam wielki sentyment do Tomkow
--------------
Antonio dzis spal moze 4 razy po 30 minut od 8 rano, padl dopiero po 21 wpatrujac sie w karuzele . W sumie nie placze, tylko czasami troche pojeczy, ale za to wymaga maksimum maminej uwagi. Uwielbiam tego mojego rozrabiake , moglaby, godzinami wpatrywac sie w jego minki. Nawet udalo mi sie cos ugotowac i posprzatac, wiec nie moge w sumie narzekac. Zyje mi sie po prostu intensywniej.

Moja lekarka bbyla w sumie zadowolona, troche pogorszyly mi sie wyniki, a na depreche dalej oczywiscie leki, czyli nic nowego
Stary 2009-08-05, 23:56   #325
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko mnie dzisiaj wykonczylo - i jedno i drugie zreszta

maluch najpierw wstal o 3.30 nad ranem i wojowal do 8 rano, potem przespal sie 2 godz do 10 i znowu amba do 16 prawie, przespal sie 3 godz i jak o 19 wstal to dopiero zasnal teraz a i tak nie wiem czy na dobre, a mialam nadzieje, ze sie wczesniej poloze po tej nocce a tu dupa

oby juz dzis w nocy nie wojowal bo sie wykoncze

a Eryk dzis tez na maksa niegrzeczny, w ogole sie nie slucha, pyskuje, nie chcial jesc obiadu i tak walczyl, ze az zwymiotowal, potem na placu bil sie z kolegami, potem znowu tez afera, nie chcial isc spac i w ogole, ahhh wykonczyli mnie dzisiaj
Stary 2009-08-06, 09:02   #326
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze mala sie obudzila i byla strasznie glodna wiec dalam jej mleczko, a podczas pielegnacji po kapieli normalnie ulala chyba polowe tego co wypila-za mocno sie poruszala podczas kapieli i taki wynik....wczoraj bylo to samo, ale jak ja mam ja wykapac na glodniaka jak ona sie tak wierci??
ja Laurke zawsze na glodniaka kapie.Kapiel trwa 3min,kolejne3 ubranie.Troche lub bardziej poplakuje, wiec tymbardziej niemialabym sumienia z pelnym brzuchem nia machac.Pozatym jak uleje duzo to potem zastanawiam sie czy glodna nie bedzie

Moja kicha.To nic zlegowyjasnila juz Svinecka
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a Eryk dzis tez na maksa niegrzeczny, w ogole sie nie slucha, pyskuje, nie chcial jesc obiadu i tak walczyl, ze az zwymiotowal, potem na placu bil sie z kolegami, potem znowu tez afera, nie chcial isc spac i w ogole, ahhh wykonczyli mnie dzisiaj
u siostry ten sam problem
mały wywija po czym przysiega ze juz nie bedzie
udaje psa,kładzie sie na schodach,albo siusia na nie, nie slucha, chce wszystko sam i po swojemu, a na wieczor rozbrajajaco pyta mamusie"masz czas zeby mnie przytulic" i jak tu sie nie rozczulic.Siorka ma 2 dzieci i stara sie sprawiedliwie dzielic czas ale jak widac maly potrzebuje go wiecej.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

ach, mialam dodac ze kupilam wcz inna butelke.Nie bylo canpola i wzielam nuka,ale ze smoczka to zadowolona nie jestem.Cass ile dziurek ma lovi?czy jest jedna duza?jaki smoczek dobralas?

Stary 2009-08-06, 09:47   #327
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mamusie karmilam dzisiaj w nocy i teraz tez juz z piersi mala sie najada skoro zasnela
tylko nie wiem jak ja karmic teraz tzn. odciagalam pokarm z obu piersi naraz, a ona pije z jednej.......pospi a idaje jej druga......i sie zastanawiam czy dobrze.....albo dac jej troche jednej i troche z drugiej

powiem wam ze te ubranka na 56 Weronika ma za duze.....dodatkowo musi miec troche jakby za male zeby ta raczka nie mogla ruszac
narazie ubieram ja w body z dlugim rekawem i spiochy albo kaftanik z dlugim i spiochy , a te spioszki krzyzuje w zapieciach na przodzie i w ten sposob ma je troche dopasowane

a i umylam ja w plynie Hippa i tez jej pasuje, a te krostki juz zanikaja po bepanthenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Czekoladko, żeby dziecko nie ulewało w/po kąpieli, to karmić musisz przynajmniej 30 min wcześniej
.
lezala ponad pol godziny po jedzonku.......widocznie jej to nie pasuje

Cytat:

czekoladko juz o tym pisalam - to normalne, ze dzieci male kichaja i to po kilkanascie razy dziennie, w ten sposob oczyszczaja sobie nosek

Cytat:
ja Laurke zawsze na glodniaka kapie.Kapiel trwa 3min,kolejne3 ubranie.Troche lub bardziej poplakuje, wiec tymbardziej niemialabym sumienia z pelnym brzuchem nia machac.Pozatym jak uleje duzo to potem zastanawiam sie czy glodna nie bedzie
chyba tez bede na glodniaka, tylko moj maly krzykacz bedzie zdenerwowany

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-06, 10:29   #328
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dzisiejsza noc - Masakra !!!! Nie chodzi o mnie, bo mogę nie spać,ale mała tak placze, jakbym robiła jej krzywdę. Od pierwszej do trzeciej budziła się co pół godziny z krzykiem,nie mogłam jej uspokoić,ale jakoś po około 20 minutach wyciszała się, a od trzeciej do szóstej to już była JAZDA BEZ TRZYMANKI. Nic na nią nie działało. Tak krzyczała.
A teraz cicho śpi pod lampą. Wykąpana i najedzona.

Proszę o trzymanie kciuków, żeby poziom bilirubiny spadł do jutra na tyle, żeby ją wypisać.
Stary 2009-08-06, 10:55   #329
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dzień dobry. Dzisiejsza noc - Masakra !!!! Nie chodzi o mnie, bo mogę nie spać,ale mała tak placze, jakbym robiła jej krzywdę. Od pierwszej do trzeciej budziła się co pół godziny z krzykiem,nie mogłam jej uspokoić,ale jakoś po około 20 minutach wyciszała się, a od trzeciej do szóstej to już była JAZDA BEZ TRZYMANKI. Nic na nią nie działało. Tak krzyczała.
A teraz cicho śpi pod lampą. Wykąpana i najedzona.

Proszę o trzymanie kciuków, żeby poziom bilirubiny spadł do jutra na tyle, żeby ją wypisać.
ja w szpitalu tez mialam takie jazdy z mala, z powodu tego ze byla glodna a ja nie mialam pokarmu.....a polozne nie dokarmily dopiero w dzien wyjscia trafila sie fajna polozna ktora nakarmila mala.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-06, 12:01   #330
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczynki

A to nasze Słoneczko
Przecudne Słoneczko

Cytat:
moje dziecko mnie dzisiaj wykonczylo - i jedno i drugie zreszta

maluch najpierw wstal o 3.30 nad ranem i wojowal do 8 rano, potem przespal sie 2 godz do 10 i znowu amba do 16 prawie, przespal sie 3 godz i jak o 19 wstal to dopiero zasnal teraz a i tak nie wiem czy na dobre, a mialam nadzieje, ze sie wczesniej poloze po tej nocce a tu dupa

oby juz dzis w nocy nie wojowal bo sie wykoncze

Witaj w klubie maluszków-wojowników Mój Maciek też wojuje ze mną. Właśnie zasnął (od 8), a ile pośpi... no cóż tylko on wie
Cytat:
Mamusie karmilam dzisiaj w nocy i teraz tez juz z piersi mala sie najada skoro zasnela
tylko nie wiem jak ja karmic teraz tzn. odciagalam pokarm z obu piersi naraz, a ona pije z jednej.......pospi a idaje jej druga......i sie zastanawiam czy dobrze.....albo dac jej troche jednej i troche z drugiej

powiem wam ze te ubranka na 56 Weronika ma za duze.....dodatkowo musi miec troche jakby za male zeby ta raczka nie mogla ruszac
narazie ubieram ja w body z dlugim rekawem i spiochy albo kaftanik z dlugim i spiochy , a te spioszki krzyzuje w zapieciach na przodzie i w ten sposob ma je troche dopasowane

a i umylam ja w plynie Hippa i tez jej pasuje, a te krostki juz zanikaja po bepanthenie

lezala ponad pol godziny po jedzonku.......widocznie jej to nie pasuje

chyba tez bede na glodniaka, tylko moj maly krzykacz bedzie zdenerwowany
Z tego co się orientuje, to maluchowi daje się jedną pierś całą, bierze się dobicia i proponuje drugą na deserek. Następne karmienie rozpoczyna się od piersi-deserku.

-----------------------------------------------------------------------

No to mały sobie pospał... Lecę do niego.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości