|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wymiana party - Kraków?
Czyli tym razem spotykamy się w Cafe Zaćmienie
![]() Proponuję około godziny 11 - popołudnie może być zatłoczone ;( co prawda będziemy mieć własną salę, ale wędrówki do łazienki, lustra etc. Kawiarnia jest na Sławkowskiej 3, myślę że google maps lepiej wytłumaczy dojazd niż ja ![]() I jeszcze kilka spraw, które mi przyszło do głowy: 1. Czy dołączamy kosmetyki (za ciemny puder, krem który zapchał czy żel którego zapach się znudził...)? 2. Co z przelicznikiem? Punktowy tak jak proponowała Mirell? Jeśli tak to dobrze byłoby opracować jakieś rozsądne i jasne kryteria (ilość, jakość? - trochę się boję, czy to nie będzie zbyt subiektywne). |
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
ja co prawda się nie wybieram, ale widziałam kiedyś program o takim wymiana party
![]() I generalnie 'bilecik' był tylko na wejście, nie mial nic wspolnego z tym ile i jakich rzeczy sie przynioslo. Z rzeczami bylo tak, ze każda oznaczała przyniesione rzeczy swoim znakiem (metka, naklejka, cokolwiek) i wygladalo to tak, jakby miala swoje 'stoisko' - po prostu rozkladala ciuchy na krzesle i chodzilo sie od kupki do kupki dla pewnosci mozna prowadzic jakas ewidencje, zeby nikomu nie przyszly do glowy dziwne pomysly, kiedy akurat nie bbylo dziewczyn przy swoich rzeczach
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos cicho na temacie od paru dni
Ale mam nadzieje,ze wszystko aktualne?szyrek ma racje,trzeba opracowac kryteria, tez sie nad tym zastanawialam. http://dilemmasmagazine.pl/ tu jest krociutki tekscik o swap parties, hmm moze trzeba by bylo po prostu namierzyc kogos,kto bral udzial w tych wymianach w warszawie czy cos? |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Ja w ogóle proponuję jakoś ciekawie nazwać naszą taką krakowską wymianę ciuszków, zrobić jakieś logo czy cuś. Skoro już taki fajny pomysł powstał to może zrobić taką coroczną serię spotkań. Załóżmy 4 razy do roku w niezmiennych terminach. Na pewno któraś z Krakowianek pracuje, ma znajomych w jakimś lokalu, który zgodził by się na poparcie takiego przedśięwzięcia i użyczenie nam sali.
Pomysł kosmetyków jest bardzo fajny ![]() A jeśli chodzi o samą wymianę ciuszków to może niech poszczególne Panie dogadują się ze sobą. Już stwierdziłyście że "punktowanie" czy "bilecikowanie" ubrań jest bardzo subiektywne, np: Pani X spodoba się wielka czerwona broszka z psem, którą z chęcią przywłaszczy oddając piękną kwicistą kieckę. A jeśli Pani Z (właścieicelka broszki) dostała by za nią 1 pkt to wymieniła by ją na średniociekawy pierścionek też za 1 pkt. A ta sukienka strasznie wpadła jej w oko. Jeśli jednak dogadały by się ze sobą bo Pani X szukaal własnie takiej broszki a Pani Z właśnie takiej kiecki to obie wyszłyby zadowolone. Wiem że strasznie to pogmatwałam i można tego nie zrozumieć. Nie sugeruję też że ten pomysł jest dobry, poprostu myślę że uniknełybyśmy stwierdzeń czy "ta broszka" jest obiektywnie ładna czy brzydka, cenna czy badziewna - I jak tu ją ocenić? No chyba że poprostu wszsytkie spódnice są po 2 pkt i wszystkie żakiety za 5. To też jest jakas myśl
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tez się pisze na 9ty sierpnia
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm a moze rozreklamowac troche te nasza wymiane? Np na facebooku jeszcze? Ja wkleilam linka do tematu na jednym z watkow krakowskich wizazanek.
Inna sprawa,ze troche szafiarek jest z krakowa tez ![]() No i oczywiscie trzeba ponamawiac kolezanki
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
jestem za!!!!
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
o! fantastyczny pomysł z tą wymianą, ja też bardzo chętnie wziełabym udział w czyms podobnym
mam mnóstwo ubrań, ze sklepów i lumpeksów, które kupiłam bo się zakochałam, nie zważając na to, ze są za małe/za duze albo zupełnie "nienoszalne" dla mnie jako osoby . bardzo chętnie przyłaczę się do akcji, niestety, ale nie mam żadnego zaprzyjaźnionego lokalu, który moglabym udostępnić ani nic w tym stylu .
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
to juz chyba ustalone,ze w niedziele w tym Zacmieniu prawda?
![]() juz ciuchy przygotowuje i tak ulozylam grafik,zeby miec wolne w niedziele
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli 9ty sierpnia nadal będzie aktualny to mi również pasuje
Co do punktowania, to w prawdzie nigdy nie brałam udziału w takiej wymianie ale wydaje mi się tak jak już 123maja123 napisała, że może lepiej zostawić to do dogadania się między poszczególnymi dziewczynami, bo np. mi może mniej zależeć na jakiejś droższej rzeczy i chętnie wymienie ją na coś mniej wartościowego w czym zakocham się od 1 wejrzenia
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się 9 w zaćmieniu, punkt 11, wyposazona w torbę ciuchów
. to mój pierwszy raz na takiej imprezie, mam nadzieję, że moje ciuchyprzypadną komuś do gustu, rzeczy mam w rozmiarach 34-38 . oczywiście spróbuje zaprosić jakieś koleżanki.
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Może poczekajmy jeszcze na jakąś informacje od organizatorki?
To na 100% pewne? ![]() Żeby się nie okazało, że nagle w zaćmieniu pojawi się 20 dziewczyn z torbami w ręce, a w kawiarni nic nie będą wiedzieć ![]() EDIT: doczytałam już ![]() A btw Zaćmienie nie jest przypadkiem na ul. Szczepańskiej? Przynajmniej ja tak kojarzę
Edytowane przez ishtar Czas edycji: 2009-08-05 o 10:48 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli to ta kawiarnia to adres jest na ul. Szczepańskiej. Do organizatorki- mam rozumieć, że ul. Sławkowska to pomyłka czy może chodzi o jakąś inną kawiarnię?
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co się zorientowałam to dziewczyny jesteście tak bardziej w wieku studencko-dorosłym. Czy będzie Wam przeszkadzac obecnośc trochę młodszej dziewczyny (albo 2, staram się namówic przyjaciółkę).
Jeszcze nie jestem na 100% pewna czy się pojawię ale jeśli wszystko się ułoży to jak najbardziej.Tak pozatym może przyniesiemy coś do przekąszenia, ja z chęcią upiekłabym ciasto. I tak dla uściślenia Szczepańska czy Sławkowska? |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe a mnie 2 kolegow spytalo,czy faceci tez moga,ale chyba nie bardzo beda z kim sie mieli wymieniac
![]() Ja mam glownie XS i S, troche kolczykow pewnie tez sie znajdzie i torebek
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Ja też się piszę na takie coś! Dzięki Anijka za info na Essence |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze Zaćmienia są dwa
tyle ze jedno za szczepańskiej a drugie w okolicach ul. Grodzkiej (chyba na poselskiej); dlatego dziwi mnie informacja o sławkowskiej ![]() W razie czego rposiłabym o dokładny adres
|
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
Zapewne chodzi o to, że to ma być Zaćmienie na ul. Szczepańskiej zaraz przy Sławkowskiej, ponieważ w tamtych okolicach jest tylko jedno Zaćmienie i to właśnie na rogu tych ulic
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
dla ścisłości niedziela o 11 w zaćmieniu przy rynku tak? a jest moze ktoras z bronowic? w 2 bedzie razniej
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec w razie czego możemy sie jakoś umówić. Tyle ze mi blizej na opolską ![]() Wzglednie zmusze go by mnie podwiózł pod onet
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny ale fajny pomysł, tylko szkoda, że w wakcję, akurat na sierpnień wróciłam do domu i nie ma mnie w krakowie ;(
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie chyba sekund kilka moge spoznic,bo jednak ide do kina na 2h rano kolege zastapic
A w ogole to hmm jak poznamy kto jest kto,moze karteczki z ksywami przy rzeczach? |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
a w którym kinie pracujesz?
|
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
w kijów.centrum, kiedys to sie zwalo po prostu kino kijow
![]() Rozreklamowalam wlasnie watek na zakupowym,tam masa osob z krakowa zaglada i gdzie jak gdzie,ale stale bywalczynie watku na pewno bylyby chetne
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka szkoda, że to w tą niedzielę. Akurat w piątek wyjeżdżam, a miałabym trochę nowych, nieużywanych ciuszków na wymianę
![]() Mam nadzieję, że będą jeszcze takie akcje w przyszłości.
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że uda mi się je przesunąć na popołudnie lub wieczór. Dam tu znać jutro wieczorem czy się udało i jeśli tak, to się z wami umowie.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

.

Ja też się piszę na takie coś! Dzięki Anijka za info na Essence