|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
A ja się dzisiaj pół dznia głowiłam kto to jest Magdalena K...
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
Sandruniu własnie obejrzałam twoje zdjecia na nk i jestem pod wrażeniem
jestes modelką
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Przydaloby sie naprawde zrobic liste bo mozna sie pogubic
I z 1 str pouzupelniac. Szczerze to ja Was rozpoznowalam po imionach dzieciaczkow
|
|
|
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po Damianku nadal masz taką figurkę??? Jak tak to zazdraszczam strasznie... I tak jeszcze dla ciekawości zapytam ile dałaś za cycki?? Śliczne są:P
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Sandruni zdjęcia z CKM już kiedyś widziałam. Laseczka, że hohoh.
Ja to jestem MM lat 26 (!) z miasta ks. Rydzyka ![]() Byłam dziś na lodach o smaku gumy donald. Pychotka. Powrót do dzieciństwa.
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja też się pogubiłam już nieco na NK. Mnie chyba łatwo rozszyfrować, bo imię to samo i pierwsza litera nazwiska jak w nicku, a mieszkam w N n N.
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Jej normalnie szał na nk ogarnął mamusie. Jako, że mam tylko Skoję to u niej Was oblukam i zaproszenia powysyłam jak to jakoś ogarnę
i porozpoznaję. Ze mną problemu nie będzie bo nick mam od imienia a na głownym zdjęciu na nk mam skrzydłaBartuś dziś się trochę poprawił. I jeszcze byliśmy na spotkaniu w realu z koleżanką z wizażu z innego wątku w którym się udzielam.
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro chyba zrobie notatki kto jest kim na nk i porozsyłam.
Przyznam, że rozponaje osoby po imionach dzieciaczków Tymczasem idę dołączyć do klubu czytelnika (mój tż).Buziole i do jutra babeczki. Ps. Teraz czuje się z Wami jeszcze bardziej zżyta. (jakie ż???)
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem Kasia K** Kielce/Kraków
jestem na profilu passion więc tam mnie znajdziecie
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem J.H. Poznań
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie musze nikomu pisac która to ja- ale dla scisłości- Barbara K. W profilu umieszczone imiona całej trójcy
![]() To dziewczyny- klepiemy posty aby mieć Świerzy wąteczek
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Teraz każda z nas zmienia się w dochodzeniowo-śledczych
i tropi . Pozwolę sobie napisać, iż okazało się że koleżanka Cacharel i ja pochodzimy z tej samej miejscowości. A to wszystko dzięki pomysłowi z kontaktami na NK.
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posłałam zaproszenia kilku dziewczynom, które oblukałam u bezsenność - jestem też u niej w znajomych (Basiu, dzięki za "przyjęcie"). Mam na imię Agnieszka i czarnobiałe zdjęcie (ślubne) - to jakby co ![]() Dobranoc ![]() Nie byłam w stanie wszystkim wysłać, bo nie bardzo kojarzyłam. Edytowane przez freshona Czas edycji: 2009-08-05 o 22:25 |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem Ewelina z Dublina
![]() kurde ale nas jest... tez jeszcze nie doszłam kto jest kto... ![]() jutro pogłówkuje ...A ja nie mam Sandry na nk.... ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2009-08-05 o 22:47 |
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Coś fajnego na dobranoc
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_PHnR...eature=related |
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, cóż tu dziś za szał z cyklu "Poznajmy się"
na nk.Ja trochę z innej beczki, wkleję Wam dzisiejszy post na moim blogu. Pół roku temu o tej porze leżałam dygocząc ze strachu na zimnym stole, a moje oczy raziło ostre światło, niestety nie oślepiając na tyle, by zetrzeć z moich oczu widok ostrza, które za chwile przetnie mój brzuch. Pół roku temu zostałam Matką. Wcześniej nazwać się mogłam jedynie Brzemienną, Przy Nadziei, Oczekującą. Dopiero stawałam się Matką, i nagle, jednym pociągnięciem skalpela chirurg stworzył mnie, wciąż nieśpiącą po nocach, w lęku, gotową do poświęceń, ciągle oczekującą, bo wszystko teraz w moim życiu i w życiu mojego dziecka dzieję się po raz pierwszy. Pierwsze karmienie, uśmiech, słowo, krok, najpierw niepewny, a kiedyś tak daleko od mamy, w nieznane… Pamiętam, parę godzin później leżałam coraz mniej sparaliżowana i coraz bardziej obolała i myślałam tylko o tym, że gdzieś tam jest Moje Dziecko, Mój Synek, oddzielony ode mnie tak brutalnie, odebrany mi tak nagle. Może któreś z tych płaczących właśnie dzieci to on, a ja nawet nie mogę go utulić i powiedzieć „Cicho Kochanie, mamusia jest przy Tobie” tak jak powtarzam mu to teraz za każdym razem, gdy dotyka go Życie. A przecież jeszcze niedawno byliśmy ze sobą połączeni, on we mnie, ja nad nim jak parasol z ludzkiej skóry, jaskinia, matczyna grota, skorupka jajka chroniąca go przed światem. Będę Cię dalej chronić, ale i przygotowywać dla Świata i dla Innych, a kiedyś dla Tej Wymarzonej, dla Innej Kobiety, która jednak nigdy nie odbierze mi mojego miejsca w Twoim życiu, więc nie muszę się bać, że Cię stracę. KOCHAM CIĘ ANTOSIU. Mama
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Mar_go! 100 lat dla Antosia
Piekne słowa napisalaś - prawie pod kazdym moge sie podpisać ( ja nie bałam sie cesarki - dla mnie to byla radocha ze wreszcie z porodówki mnie wypuszcza po 12 godzinach jęczenia )
|
|
|
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładnie napisane Margo. Najlepsze życzenia dla Antosia! Nasz kolejny półroczniak!!!
Wiesz mam zupełnie inne odczucia z porodu, mnie Wiktorkę położyli od razu na brzuch i wtedy ją czyścili. Ale ja byłam na dolarganie i głównie szczęśliwa z powodu, że to już za mną (tak mi się przynajmniej wtedy wydawało). Kurcze, to pół roku już. I tak to rzeczywiście przeleci... Piszesz bloga? Jak nie masz nic przeciwko temu- to podaj linka
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny- jest druga w nocy koncze robote i miedzy czasie poczytuje to tu to tam...
I skopiuje wam pare textow z pewnego forum nt" dzieciowe historyjki" - ja do tej pory łzy wycieram "- Mamo, a czy kupkę robimy pupą czy wacusiem? - Pupą. - A czy ty też masz pupę? - Mam. - A wacusia? - Nie mam. - Dlaczego? - Bo nie potrzebuję. - Oooooj, nie martw sie mama. Pójdziemy do sklepu i kupimy ci wacusia. Ale one drogie są. Takiego dużego ci kupimy i babci Bogusi też! - Yyyy... - A czy jak przekleję wacusia do tyłu a pupkę do przodu, to czy będę robił siusiu pupką a kupkę wacusiem? - Eeeee... Raczej nie da się tego zrobić... - Mama, a co zobaczymy w środku jak przekroimy wacusia?" "Bart do dziś nie umie wymówić tw w słowie np twój, mówi za to ch i tak, poszliśmy do lekarza, Bart wchodzi, doktor wyjmuje stetoskop, Bartek do niego: to chuj słuchawki doktor: ze co proszę Bart nie zrazając się: to chuj słuchawki natomiast mniej zabawnie jest w kosciele kiedt to Bartek sobie przypomina i mói: mamusiu bo ja jestem chuj" "poszlismy na wystawe zabawek - ja, mama i brat. jednym z eksponatow bylo mini-zoo z takimi dosc sporymi pluszakami. moj brat stanal przed nimi i ryknal 'mamo, mamo, popatrz - czar pancerna (czarna pantera) iiii....' tu mama domyslajac sie dalszego ciagu pobladla 'jaka duza k u r w ica' (lwica)...." "młody skacze właśnie po kanapie, rozbierając się do kąpieli. Macha zdjętą właśnie koszulką "Mama! Idę na bal! Na bal po*****ańców!!! (przebierańców)" )))Edytowane przez bezsenność Czas edycji: 2009-08-06 o 02:17 |
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Witam Rybenki moje
Dziekuje za zaproszonka ![]() Pije sobie kawke i od razu do Was zagladam tak jak obiecalam Jestem troche padnieta,bo Damianek jadl o 5 i obudzil sie o 7 30,ale jak juz wstalam to jakos daje rade ![]() Dzis moja milosc konczy 7 miesiecy!!!!!!!!!!! Ale ten czas polecila dziewczynki ![]() Dzis wreszcie jest slonko i az zyc sie chce,bo od niedzieli bylo okropnie Pozdrwiam Was kochane moje ![]()
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaki dla naszych solenizantów. Mar_go - pięknie napisane. Ja też bym chętnie poczytała Twojego bloga. Wychodza ukryte talenty
![]() A co do poznawania się na nk, to mój tż stwierdził, że jestem stuknięta ( ) i że to nienormalne tak się spoufalać z osobami poznanymi na necie.
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziweczyny za zaproszenia
Bezsenność - dobre ![]() Mar_go - wszystkiego naj, dla Antosia. Mama pięknie pisze (mimo, że o tak bolsnym przeżyciu) będzie miał piękną pamiątkę.
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cycusie robiłam 9lat temu i wtedy kosztowały 10tyś,ale chciałabym zrobić sobie większe tzn 400ml do jednej,a teraz mam 220 w jednej.Po drugim dziecku jednak mam troszkę skóry i denerwuje mnie to Dziewczynki jak wyglądają wasze blizny po cc,zagiły się?Moja czerwona jest i wkurz mnie to.Zastanawiam się czy to nie od solarium ale nie ma takiej możliwości żebym tam nie chodziła[QUOTE=passionfruit;136034 12]Sandruni zdjęcia z CKM już kiedyś widziałam. Laseczka, że hohoh. [QUOTE=kellysss;13605271] A ja nie mam Sandry na nk.... ![]() No wiesz? Mnie to tak łatwo znalezć Sandrunia Niepoń i już masz
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
hej laleczki.
ogladam reszte fotek. maly spi. Sandrunia to prawdziwa piękność ![]() poza tym moj mąż zaczzal glowkowac i chce bysmy wynajeli mieszkanie, jezeli mamy byc razem. musze sie gleboko zastanowic, przetrzymac go w niepewnosci. nareszcie mysli facet. tylko czy nie bedzie plakal za mama i tata? ....
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!!!
Już sie wyjaśniło dlaczego Oliwierek miał takie kiepskie noce ostatnio - wczoraj wylazły mu dwie 1nki na dole;-) Czuć je palcem i takie fajne kreseczki widać Nika83, ja dokładnie miksuję blenderem Jak są jakieś grudki to Oli wypluwa.Margo, pięknie napisałaś!!! Podpisuję się pod każdym słowem!!! Ja nie potrafiłabym tak nazwa ć swoich odczuć ![]() Szkoda, że nie mam nk w pracy...Aha, i mnie to chyba nie trudno znaleźć - pierwsze imię tutaj widać, a nie jest ono zbyt pospolite
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mezus sie przyzwyczai, moj tez był synkiem mamusi i przez pierwsze miesiace malzenstwa codziennie musiał u niej byc a teraz juz to powoli w nim zanika ![]() Dominik wczoraj pobił swoj własny rekord usypiania, Maz jak wrocił z pracy bawił sie z nim, podrzycał, robił samoloty, mały siał sie i szalał, a w pewnym momecie w czasie kolejnego podrzutu usnął smacznie ![]() maz az sie przestraszył, bo w monencie zrobił sie niewładny, a mały se poprostu spał. SZOK!!kiedys bawił sie na kocu, ja go wzielam na rece, połozyłam poziomo a ten juz spi???? czasem sie boje o niego!!
|
|
|
#3868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przed slubem bylo ok. super. poza tym oni budowali mu dom. juz wykonczenie. utopili w nim fortune - nie wiem po co skoro moj maz ma 2 lewe rece do prac fizycznych. zaden z niego gospodarz...... w lutym 1 raz sie poklocilismy, przez tesciow - i oni stwierdzili, ze chce go zostawic i zabiore polowe kasy z domu......wiec kazali mu przepisac go nanich notarialnie.... i on sie zgodzil, bo nic nie wlozyl w te budowe. teraz ludzie na wsi smieja sie z niego i z nich, bo mysleli, ze mi cos udowodnia, a tak naprawde - zabrali synowi wlasny kat, ktory mu obiecywali i o ktory w tych czsach tak ciezko. on to zrozumie. poza tym tescie mysleli, ze sa tacy madrzy... niech no ktore teraz umrze....rodzenstwo meza, mimo ze ma swoje firmy i domy - na pewno , znajac zycie, wyciagnie lape po kase z budowy albo po sam dom. sami sie wkopali. a ja mam coraz wieksca satysakcje, ze on jednaj wybiera mnie. i jesli rzczywiscie wynajmiemy - moja tesciowa bedzie mogla sobie gadac co chce. ja jej nie bede musiala ogladac ani znosic ma szurnietych rodzicow. maja ok 70 lat a ich pazernosc jest wrecz parszywa.widze, ze mu zalezy. chce ze mna byc, ale wie, ze z rodzicami nie zamieszkam znowu.
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski. Oglądam Wasze zdjęcia na n-k i widzę same piękne kobiety
![]() U nas noc taka sobie, młoda nad ranem się budzi i wierci, obraca tak po kilkanaście razy. Zębów na razie nie widzę, więc nie wiem czemu. Ze szczepienia dziś nici - doktor na urlopie. Młoda nie za bardzo chce pić to mleko HA, wypija po 60-70 ml i finito. Sukces, jak wypije 100. Nie wiem, czy się jeszcze pomęczyć czy w końcu dać jej zwykłą mieszankę. |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrunia - Moja blizna tez jest czerwona, i swedzi czasami, zwlaszcza w upaly, kiedy sie spoce. Z czasem bedzie blednac, jestem tego pewna, bo mam juz jednego sznyta na szyi, po operacji tarczycy. Tyle, ze to moze zajac kilka lat - wtedy powinna byc prawie niewidoczna.
Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za zaproszenia, ale ja nie mam konta na naszej klasie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

jestes modelką
Adaś
Po Damianku nadal masz taką figurkę??? Jak tak to zazdraszczam strasznie... I tak jeszcze dla ciekawości zapytam ile dałaś za cycki?? Śliczne są:P

. Pozwolę sobie napisać, iż okazało się że koleżanka Cacharel i ja pochodzimy z tej samej miejscowości. A to wszystko dzięki pomysłowi z kontaktami na NK.