|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
cześć dziewczynki
Cytat:
ja wczoraj byłam u lekarza dał mi skierowanie na mocz i posiew z pochwy ale zrobie je po 35 tyg?? a wy kiedy robicie to badanie??
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry dziewcznki
ja ma za soba kolejna ciezka noc- ale tym razem nie z powodu swojej bezsennosci, tylko meza (wiercil sie i krescil, a ja przez to non stop sie budzilam) echhh nie dane mi sie wyspac.czuje ze dzisiaj bedzie ciazki dzien- jakos od rana czuje sie zmeczona ![]() ![]() ![]() ale wczoraj wieczorem mielismy ubaw jak maz bawil sie z synkiem ![]() tylko ze ja teraz sie zastanawiam czy przypadkiem moje dziecko nie jest polozone poprzecznie no bo skoro maly odpychal sie nozkami z prawej strony i ja w tym czasie czulam jego inna czesc ciala po drugiej stronie brzucha - to musiala to byc dupa badz glowka![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- ja zrobilam wyniki tydzien temu- czyli w 30 tygodniu- ale wyniki bede miala dopiero w przyszlym tygodniu bo wtedy mam wizyte. |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja jakoś też źle spałam. I nie potrafię zliczyć ile razy byłam w ubikacji. Jakoś mi coraz ciężej się robi jak wstaję rano to czuję ucisk w klatce piersiowej tak jakby mi było mało powietrza. Słyszałam że to normalne i najlepiej spać na na lewym boku ale ile tak można.
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc laseczki
Nie wyspalam sie, bo juz od 5 00 nie spie, bo nie dosc, ze maly szalal to jeszcze mi ten Polak caly czas po schodach latal , juz go op******Mslalam, ze bede miec wielkie bable na paluszkach ale jest OK i moge pisac uuufff ![]() Cytat:
![]() My jesli juz to raczej w Europie zostaniemy ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
no to zaszalałas z teoriami Cytat:
a ja wczoraj się dowiedziałam, ze jak wrócę po macierzyńskim, to jestem tylko tyle w pracy na ile mam umowę, potem mnie już nie chcą
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ktory juz tez jakis czas temu zdjelam i spytal co sie stalo![]() Cytat:
, on sie wscieka jak go naciskam , jak mnie obudzi w nocy to nawet lepiej brzucha nie dotykac, bo szalenstwo go ogarnia![]()
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Co do wagi to ja przytyłam już 8 kg czyli tak jak tu czytam tyle ile powinnam przytyć przez całą ciążę a jestem 31 tyg. ciekawe ile mi jeszcze mi przybędzie. Boję się tej wagi że zostanie mi po porodzie nie chcę wyglądać jak potwór. Trochę mnie pocieszyła moja pani doktor stwierdziła że to będzie duże dziecko. Zawsze jednak zostają rozstępy jejku ale ja mam paskudne na udach. Tak mi poleciały nogi że bajka. Czy to normalne że obwód bioder powiększył mi się o 15 cm. Słyszałam różne opinie na ten temat.
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy tantum rosa ma spełnić rolę płynu do higieny intymnej, czy oprócz niego spakować do szpitala jeszcze zwykły płyn?
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mowisz ze obwod bioder powiekszyl ci sie o 15cm i masz taki maly przyrosy wagi? a brzuszek masz duzy? bo mi oprocz brzuszka i piersi to praktycznie nigdzue nie przybylo.---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- z tego co mowili w szkole rodzenia oraz u mnie w szpitalu nie trzeba brac zadnego plynu do higieny intymnej, tylko wlasnie tantum rose (no wlasnie po to zeby sie tam szybciej i ladnie goilo) |
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
ja jestem typową sroką, i kocham się w złocie, zawsze namawiałam Go na każde święto, na złoty pierścionek, i to taki ponad 8 gramów, nie mniejszy jeden mam ponad 11 gramów, zrobiłam na zamówienie, no i bransoletka, koniecznie miała być z mediolanu, od śliwińskiego! teraz noszę tylko obrączkę i zaręczonowy, mąż jest w szoku, i uwierzyć nie może a jak dowiedzieliśmy się o ciąży, żeby to uczcić, kupił mi śliczne złote kolczyki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#3521 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie piję poranną kawkę, kolejna niespana noc, tym razem cholerne komary
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nieeee, nie mam siły dziś.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dzięki za wszystkie ciepłe słowa, wczoraj miałam jakiś zły dzień, może przez tą niespaną noc... po prostu naszły mnie te wszystkie złe myśli, niepokoje i lęki. Nie wiem co bym zrobiła , gdyby cokolwiek stało się tej małej kruszynce w moim brzuchu. Dopadła mnie taka panika, że przeryczałam pół wieczoru na ramieniu męża, któremu w końcu udało się mnie uspokoić i wytłumaczyć, że on wie , bo czytał, że im bliżej porodu tym kobiety są bardziej niespokojne.... ale potem siadł do kompa, poczytał i tokso i tuż przed zaśnięciem oznajmił mi, że też się boi i że musimy koniecznie powtórzyć badanie...ciekawe tylko jak ja przekonam położną.... dziś muszę posprzątać, bo teściowa jutro przyjeżdża na cały dzień, poplotkujemy sobie pójdziemy na wystawę i kawkę do miasta, fajnie. PS: któraś z Was pytała o konsekwencje zarażenia tokso - ale wizaż zjadł mi post oczywiście... konsekwencje mogą być bardzo poważne, od poronienia ( to w pierwszych tyg ciąży) do małogłowia, wodogłowia, uszkodzenia tęczówki, siatków, ślepoty, upośledzenia... wszystko zależy od tego na jakim etapie ciąży zarazi się kobieta i jak szybko infekcja jest wykryta...np zarażenie się w pierwszym trymestrze dziecko ma najmniejsze szanse za zarażenie się od matki ale w razie zarażenia skutki są najcięższe, a już w 3 trym szanse na zarażenie się dziecka są największe ( ok 70%) ale konsekwencje infekcji stosunkowo małe. niektóre dzieci rodzą się z tokso bez żadnych objawów, ale kłopoty mogą pojawić się później...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-06 o 10:02 |
||||||||||
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, TZ poprostu myslal, ze cos sie stalo, ze jestem zla czy cos, albo co gorsze chce z nim skonczyc![]() No i mialam sie pochwalic, wczoraj znalazlam w pomieszczeniu za kuchnia (tam stoi piec od centralnegi i rozne nasze szpargaly ) martwa mysz z odgryziona lapka![]() A dzis gdy siedzialam w ogrodku z kawka skubana przecisnela sie przez siatke i poleciala do stajni , w koncu jakis kot, albo pies (bo tu codziennie z ONkiem przyjezdzaja ja upoluje![]() , ale i tak madra, ze domu sie trzyma
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-06 o 10:01 |
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=woman31;13608512]wow 8kg i ty sie przejmujesz????????? ja tez jestem w 31 tyg i uwazam ze przytylam TYLKO 8kg do tej pory i jestem bardzo zadowolona ze TYLKO TYLE. pozatym wiekszosc znajomych zazdrosci mi tak malej wagi.
mowisz ze obwod bioder powiekszyl ci sie o 15cm i masz taki maly przyrosy wagi? a brzuszek masz duzy? bo mi oprocz brzuszka i piersi to praktycznie nigdzue nie przybylo.Ja się boję wagi bo już przed ciążą dobrze wyglądałam. Brzuch mam taki średni ani mały ani duży przynajmniej tak mi się wydaje. Nigdzie więcej u mnie tych kilogramów nie widać. Piersi mało mi się powiększyły może są teraz bardziej pełne ale nie zmieniałam staników. Tylko te biodra koszmar. Żeby mieć wąskie przed ciążą tobym się tak nie martwiła ale ja już prze ciążą miałam szerokie... |
|
|
|
#3524 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dzidzia duża ja mam wizyte 21 sierpnia, i juz chodze jak na szpilkach ... bo potem zostanie tylko miesiac ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do życzeń o sny ... to poproszę takie codziennie! Dzisiaj nie wstawałam siku (pierwszy raz od bardzo długiego czasu) ... ale wstawałam ratować mojego kota upolował na balkonie olbrzymiego pająka i chciał go zjeść, a jak już go wtrynił okazało się, że wcale go nie zabił ... i ten żywy pająk "wylazł mu" spowrotem ze wszystkim co miał w żołądku ... a troche tego było ... i tak latałam a to ze szmatką, a to do kotka z kropelkami, a to z ciapem za pająkiem ... PRZEPRASZAM, JEśLI KOMUś ZEPSUłAM śNIADANIE ![]() Cytat:
![]() Jak dwa miesiące temu byłam w urzędzie pracy (miałam się zgłosić, jako bezrobotna) to usłyszałam ... "co zarejestrowała się pani dla ubezpieczenia? nie chce sie chodzic do pracy, latwiej jako bezrobotny nie??" grzecznie odpowiedzialam, ze ubezpiecza mnie tato, poniewaz sie ucze (zaocznie), a po drugie jestem w ciazy i nikt mnie teraz do pracy nie przyjmie (tym bardziej, że na początku ciąża była zagrożona i wogóle) to usłyszałam: "przyjść 26 sierpnia, jak będzie z ciążą wporządkum to wyślemy panią na staż. Dowidzenia" Miesiąc przed porodem chcą mnie na staż wysłać???? Boże jaki chory system! Nie wspominając, że baba była nie miła, arogancka i zachowywała się jakby za kare tam siedziała. Kawka za kawką i chyba mózg im się lasuje powoli ... rozumiem, że jak bym jej przerwała ważne posiedzenie, albo coś mogłaby być zła, ale ta kobieta jak weszłam do pokoju gadała z drugą jakie buty na wesele sobie kupić Teraz na staż chcą mnie wysłać, a jak chodziłam w tamtym roku od pażdziernika do stycznia i prosilam, błagałam o staż to, że na własną rękę mam szukać ... i szukałam złożyłam 20 podań, 20 cv i nawet nikt nie oddzwonił ... Cytat:
Ja już się obudziłam, ponudzimy się razem ???Dzisiaj w nocy oprócz ratowania mojego kociątka ![]() Obudził mnie silny ból podbrzusza jak przy okresie i miałam strasznie twardy i obolały brzuch ... jeśli to był skurcz to ja chyba nie chcę rodzić!!! Trwało to minutę i tak dwa razy, myślałam, że wyjdę z siebie ![]() Muszę zaglądnać do mojego dzienniczka ze studiów, bo coś tam uzupełnić miałam na wrzesień i chyba najwyższa pora
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3526 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maleństwo na poczatku wiecej spi i je, stymulacja rozwojowa w tym czasie uważam ze z lekko przesadzona to bardziej moze irytowac ciagle śpiace dziecko taki szal kolorów maty itd, to samo grzechotki, zreszta zobaczycie w praniu wyjdzie wszystko dziecko ja bedzie mialo z 3 miechy dopiero w zględnie madrze zaczyna kumac co sie wokół niego dziejeCytat:
dobrze nawet Tz swierdizł ze "lepiej wyglądam " w tej ciazy niz w poprzedniej, szybciej puchłam itd Miło zebarc komplementa od TZ tylko czemu w pierwszej nic nie mowił ze wyglądam źle ![]() Cytat:
i faktycznie było tak że uderzyła sie w głowe podrapała i biegla dalej takie mialczące dzieci nigdy mi sie nie podobaly a tu zong... przyszedł pewien okres w zyciu mojej Werki i... od jakiegos miecha jest lament na zasadzie "o mamo spojs siniaczek" , mam nadzieje ze jej to minie![]() Cytat:
i przemywaalm rane nad WC.a ja ma dzis wizyte o 14, ciekawe czy Nadia jest nadal Nadią
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-06 o 10:10 |
||||
|
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat znajomi wrócili dopiero co z tego samego hotelu i też z rocznym dzieckiem i bardzo sobie chwalą.Co do alergii to mnie dopadała na proszek do prania (wspominałam) i jedyne czym się wspomagałam to wapno, więc właściwie dopiero teraz wysypka zlazła mi z nóg (po kąpielach w Rossmannowskim płynie z pompką-fajnie łagodzi podrażnienia) a męczyłam się z nią od maja. A z wiadomych przyczyn nie chciałam brać żadnego typowego leku jaki bym w tym wypadku zażyła. Cytat:
|
||
|
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nawet nie wyglądam jak potwór ... no może bardziej przypominam bestię (z piękna i bestia ![]() a w biodrach 109 czy mam zacząć panikować?Tantum rosa jest do nasiadówek i dobrze sprzyja przy leczeniu krocza, ale raczej nie jest używany jako płyn do giegieny intymnej!
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
co mi dzisiaj jest???
![]() ![]() ![]() nic jeszcze nie zrobilam oprocz umycia naczyn a jestem juz strasznie zmeczona, nogi mam ociezale, dlonie jakby lekko spuchniete i ogolnie czuje sie jakos nie swojo ![]() cos wisi w powietrzu ? scisnie spada? co za cholera??? hmmmm |
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Fasoleczka 4 czy ja dobrze widzę jesteś z Chełma tego lubelskiego?
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello Dziewczęta
My z synusiem wstaliśmy już o 8, bo musieliśmy tatusia do pracy odwieźć. Potrzebuję autko na dzisiaj, bo psiutka idzie dzisiaj do fryzjera. Sprawdzałam dzisiaj w banku i okazało się, że zaksięgowali wypłatę tych 100 zł, których nie wydał mi bankomat Muszę iść złożyć reklamację Cytat:
![]() Cytat:
Głowę ma na dole i to nią uciska pęcherz Mój synek reaguje podobnie jak jedziemy samochodem z psem. Mój pies lubi sobie patrzeć przez szybę, więc siada mi tyłkiem na brzuchu a łapami opiera się o drzwi auta. Widocznie synek tego nie lubi i stara się wypchnąć uciskającego go psa. I tak całą drogę Zawsze się z mężem chichramy, że już się kłócą
|
||
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
tak a co???
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
To mieszkamy kochana w jednym miasteczku
|
|
|
|
#3534 | |||
|
Zadomowienie
|
Kikunia81 - i właśnie to mnie denerwuje, bo Tobie mówią jedno, a mi drugie i nic się nie pokrywa. I w jaki sposób człowiek ma się czegokolwiek dowiedzieć i spać spokojnie, skoro z każdej strony słyszy sprzeczne opinie?
Ja nie mam alergii w ciąży, mąż tylko reagował na trawy, pyłki itd., lało mu się z nosa i chodził struty. Ja byłam strasznym alergikiem jako dziecko, leciałam na Nutramigenie, nie na cycu, potem wszystko mnie uczulało, im jestem starsza tym jest lepiej. Astmy nie mamy. Cytat:
edytte - biodra faktycznie bardzo Ci się rozrosły, ale nie potrafię powiedzieć czy to źle czy dobrze. A co do wagi - niczym się nie martw - większość kilogramów tracisz pierwszego dnia, a potem codziennie 700kcal (niektóre źródła podają, że nawet 1000kcal ) tracisz na karmienie, więc raz dwa wróci figura sprzed ciąży albo nawet lepsza Cytat:
Dawaj mi ją tu!!! A tak na serio - dla świętego spokoju może zrób to badanie na własną rękę. Ja się baaardzo bałam tego badania, bo u teściów są koty i teściowa średnio przestrzega zasad higieny takiej typowo ciążowej, np. bawi się z kotem, nie myje potem rąk i podaje coś do stołu, ale nauczyłam się stawiać na swoim i z mężem każemy jej myć ręce itd. albo ja odmawiam jedzenia W każdym razie wynik wyszedł negatywny, a ja wreszcie jestem spokojna Cytat:
Brrr... Historia z pająkiem - nie na moje nerwy ![]() Co do ubezpieczenia - skoro uczysz się zaocznie to przecież masz ubezpieczenie ze szkoły, po co w takim razie szłaś do UP? Ja też chciałam się zarejestrować jako bezrobotna, ale z definicji bezrobotnego wynika, że muszę zgłaszać chęć podjęcia pracy, więc musiałabym się stawiać w Urzędzie co jakiś czas na dowód tego, że chcę pracę podjąć, a wiadomo, że na razie taka opcja odpada. |
|||
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja jestem bystra jak woda w klozecie, że dopiero teraz to zauważyłam a tyle już piszemy.
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy pępku to ja czuje takie "jajo"- wczesniej stawialam na dupke, ale teraz to juz sama nie wiem
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) widzi na bardzo małą odległość, więc te wszystkie rzeczy mające je stymulować nie pełnią swojej roli b) reaguje tylko na kolory czarny i biały, więc ten szał kolorów i tak nie robi na nim wrażenia |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [/LEFT] Brrr... Historia z pająkiem - nie na moje nerwy ![]() Co do ubezpieczenia - skoro uczysz się zaocznie to przecież masz ubezpieczenie ze szkoły, po co w takim razie szłaś do UP? Ja też chciałam się zarejestrować jako bezrobotna, ale z definicji bezrobotnego wynika, że muszę zgłaszać chęć podjęcia pracy, więc musiałabym się stawiać w Urzędzie co jakiś czas na dowód tego, że chcę pracę podjąć, a wiadomo, że na razie taka opcja odpada.[/QUOTE] Bo w szkole mnie nie ubezpieczyli, powiedzieli mi ze ojciec ma mnie ubezpieczyc w zakladzie pracy i tak jest ... co trzy miesiace podbija mi ksiazeczke i on mnie ubezpiecza ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
ja tez czuje w talii kopniaki i po prawej stronie ta sa nozie u mnie a po lewej dupencja, główka w dole
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cop do takich skurczy to ja też takie miewam o różnych porach dnia i nocy. no cóż...macica ćwiczy przed porodem... Cytat:
Cytat:
w dodatku od paru dni dokucza mi gardło, jakby mi coś tam ciągle siedziało...ciągle muszę albo kaszleć, albo odchrząkiwać, co wcale nie pomaga... w dodatku będzie duszny dzień a mi się naprawdę nic nie chce....
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jest to, że nało leków naszych tam pomaga, np pomaga Nifuroksazyd ale on może być podawany gdzieś około 6 roku życia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

Nareszcie doczekałam się deszczu, jest świeżutkie powietrze normalnie bosko

echhh nie dane mi sie wyspac.

no bo skoro maly odpychal sie nozkami z prawej strony i ja w tym czasie czulam jego inna czesc ciala po drugiej stronie brzucha - to musiala to byc dupa badz glowka

, on sie wscieka jak go naciskam

, ale i tak madra, ze domu sie trzyma