![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Iwostin Solecrin 50+, LRP Anthelios tonujący 50+, filtry, mazidła, minerał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Iwostin Solecrin 50+, LRP Anthelios tonujący 50+, filtry, mazidła, minerał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
musze zaznaczyc, ze b wazny przy nakladaniu podkladu mineralnego jest dobry pedzel (najlepiej Flat Top lub LHK EDM ![]() z podkladow moge zaoferowac glownie odcienie oliwkowe. napisz mi prosze czy bardziej zalezy Ci na dobraniu podkladu, czy np. rozu czy cienia, cos wiecej na temat odcienia swojej skory (jasnosc i tonacja) oraz preferowanych odcieni jesli chodzi o cienie do powiek i odcieni jesli chodzi o roz ![]() im wiecej mi napiszesz tym wieksza szansa ze uda sie trafic z ktoryms odcieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Interesują mnie szczególnie podkłady do jasnej-średniej (staram się opalić
![]() Dziękuję za radę co do pędzla, koniecznie muszę się zaopatrzyć w profesjonalny. Za róże podziękuję, a jeśli chodzi o cień, to skłaniałabym się do wypróbowania odrobiny jako bazy – tj. kolor jasnego beżu, ale zdecydowanie zależy mi na podkładzie ![]() Dziękuję i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piszesz ze masz ogniste wlosy, wiec chyba kolor podkladu powinien byc cieply... z cieplych moge Ci zaproponowac 3 sample Lumiere: - podkład Light Medium Beige FF - podkład Light Beige VV - podkład Light Beige Cashmere sa z kategorii beige, kazdy w innej formule. z ta oliwka nie zrozumialam, piszesz ze masz rude wlosy, nie wiem czy chodzilo Ci o poklad czy cos innego? ja z podkladow EDMu mam glownie oliwki (ktorych sama uzywam ![]() ![]() ah, i moge dorzucic tego sampla z ubytkiem EGM Rosie Cover me proponuje umowic sie na wymiane tych rzeczy ktore wymienilam za Twoj tusz (i dorzuce Ci jeszcze jakas/jakies odsypki cieni ![]() tylko odpowiedz mi jeszcze na pytanie o karnacje, kolor wlosow, i co z ta oliwka ![]() tzn. tu: "Kolory pigmentowane od różu po oliwkę i toffi (odpadają wszelakie żółtości)" piszesz o preferencjach dot. czego dokladnie? ![]() mam sporo oliwkowych odcieni podkladow, moglabym poodsypywac, tylko nie wiem jaka jest szansa ze Ci przypasuja ![]() Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2009-08-06 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Już piszę.
Włosy – czerwone. Karnacja jasna, ale ciągle opalana więc już średnia ![]() Podkłady – maniakalnie chomikuję wszystkie oprócz bardzo żółtawych/pomarańczowych (testuję – różowawe, beżowe, toffi i oliwkowe w kierunku zieleni, a nie żółci czy pomarańczu; nie umiem pisać o kolorach ![]() Cienie - beże, zielenie. Cienie nie są moim priorytetem, stawiam na podkłady. Zupełnie nie rozeznaję się w minerałach, o których piszesz (skróty to już w ogóle nic mi nie mówią, trzeba łopatologicznie mi tłumaczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
te 3 sample Lumiere: - podkład Light Medium Beige FF - podkład Light Beige VV - podkład Light Beige Cashmere (Lumiere - firma, FF, VV, Cashmere - to sa rodzaje formul, Beige to kategoria kolorystyczna, Light Beige i Light Medium to jasnosci) czesciowo zuzyty sampel EGM: - Rosie (odcien) Cover Me (formula) do tego odsypki EDM (Everyday Minerals - firma) - odsypki w woreczkach strunowych: - Olive Fair - formula semi matte - Olive Light Almond - formula intensive - Olive Light Almond - formula o-glo i odsypki: - Sparkle Beige - rozswietlacz, swietny jako polyskliwy jasnobezowy cien. i moze jeszcze wymysle jakis cien, to dorzuce odsypke. co Ty na to? ![]() jesli Ci pasuje mozemy przejsc na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Pasuje. Jeszcze tylko zapytam jak wyglądają pełne sample? Tzn. jaka to gramaturka? Jestem w trakcie pakowania więc gdyby zdarzyło mi się nie odpisać, to odezwę się zaraz po powrocie, a będzie to wkrótce, wyjeżdżam tylko na weekend.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
sample Lumiere maja 1/4tsp - w woreczkach strunowych.
sampel EGM nie pamietam ile mial oryginalnie, ale rowniez jest w woreczku strunowym. wizualnie sa to probki raczej niewielkie, ale w przypadku mineralow nalezy pamietac o nakladaniu naprawde niewielkiej ilosci podam Ci linka do posta ze zdjeciem ilosci na 1 aplikacje: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3846 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Alu, jutro minie tydzień odkąd nadałam przesyłkę do Ciebie, czy mam powody do niepokoju (to w końcu polecony priorytet)? Czy już doszła? Ja już wystawiłam Tobie przekupkę, dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Alu, coś u mnie za tonujący Anthelios?? kiedy on był otwarty? widzę, że jesteś zainteresowana mazidłami, mam kofeinę i mocznik...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie był wynoszony poza mój pokój, od dawna leży na dnie ciemnej szuflady. Ma date waznosci 12/10. chetnie przygarnelabym te mazidla - kofeine i mocznik ![]() ciekawi mnie tez u Ciebie kuferek kosmetyczny ![]() a w ogole moze masz jakies ladne niepotrzebne opakowania po kosmetykach (buteleczki max. 200ml, opakowania po szminkach, po blyszczykach, kompaktach, pudrach sypkich etc.)? chetnie bym przygarnela. jesli sie dogadamy bylabym chetna na wymianke osobista w Wwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
mam puste opakowania po pudrze clinique i chanel, obydwa z lusterkiem oraz po kulkach mineralnych z l'oreala z pędzelkiem. Butelki używam bo sama tez robię sobie mazidła... Kuferki są w fazie licytacji z kimś innym, a na osobistą wymiankę oczywiście mogę przystać.
Aha do mazideł mogę dodać kwas salicylowy, prawie 20g, ważny do 10/2010 i kwas askorbinowy ok 30g, ważny do 02/2010 z tym że one były używane, a kofeina i mocznik nie. Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i na pewno chcialabym cos z tych pudeleczek po pudrach, mysle ze najbardziej by mi zalezalo na opakowaniu po l'orealu z pedzelkiem, pewnie przynajmniej 1 z pozostalych tez by mnie interesowal, ale nie chce zabierac Ci czegos w ciemno nie wiedzac czy bedzie mi potrzebne. stad pytanie, czy moglabys wskazac mi gdzies (np. w katalogu KWC lub gdzie indziej w internecie) zdjecia produktow po ktorych to sa opakowania? bylabym wdzieczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
clinique dokładnie taki: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3914
chanel taki, ale z gąbeczką był, na wieczku jest logo: http://www.allegro.pl/item717101776_...chanel_65.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
to moze moj Anthelios za Twoje:
kofeine, mocznik, wit. C, kw. salicylowy, opakowanie z pedzlem L'oreala i opakowanie Clinique? a moze cos jeszcze chcialabys ode mnie dobrac cos niewielkiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Właściwie to podobają mi się jeszcze z EDM sparkle beige i korektor mint, oczywiście mówię o samplach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to moze tak: moj Anthelios i odsypki wielkosci ok. sampla sparkle beige i korektora mint za Twoje: kofeine, mocznik, wit. C, kw. salicylowy, opakowanie z pedzlem L'oreala i opakowanie Clinique co Ty na to? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
a nie umawiamy sie na wymianke osobista?
![]() a w ogole wlasnie obejrzalam jeszcze raz tego Antheliosa i jak teraz patrze to wydaje mi sie ze jest go bardziej 70%? ciezko mi doklandnie okreslic, nawet pod swiatlo nie widac poziomu... Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2009-08-22 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Diary - cień, nowy sampel
- cień 10 items or less - nowy sampel coś u mnie? ![]()
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Wpadł mi w oko prasowaniec EDM...zapraszam do mnie..Mam jeszcze nowiutkie pudełko po sypancu Hauszki z sitkiem....i chyba hydrolat z aloesu...
![]() |
#58 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() pudelko po Hauszce to po tym? :http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13495 poza tym interesuje mnie u Ciebie kilka rzeczy z mazidel, nie wiem ile z nich jeszcze masz (nie wspomnialas o nich) i w jakich ilosciach moglabys oddac. napisze Ci wstepnie co by mnie potencjalnie interesowalo: -olej monoi 50% w zastepczym opakowaniu +guma ksantowa - jeśli ma długą datę ważnosci, ja mam ważną do końca roku + niacynamid B3 - jeśli ma długą date waznosci chetnie przygarne sporo +glinka rózowa - moze byc nawet niewielka ilosc, ale wieksza tez chetnie przyjme jesli data jest dluga ![]() ewentualnie Tonik PHA z biochemii Urody -zostalo 70% jesli sie dogadamy chetnie wymienie sie osobiscie (obie jestesmy z Warszawy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Odpowiadam
![]() odnosnie pudełeczka-tak to jest własnie to pudełeczko ![]() -Hydrolat z aloesu mam cały ( 100ml) ale chcialabym zostawic sobie 50ml bo jeszcze go nie probowalam.. -guma ksantowa ( nowa) wazn do 06/2010 -zostawiłabym sobie z łyzeczke na wszelki wypadek ![]() tonik PHA do wziecia cały ( tj 70%) -glinka rózowa- moge dac 4 łyzeczki ( wazn 12/2011) -olej monoi 50% -niacynamid-ups,wlasnie zobaczyłam ze wazny do 10/2009 ![]() mam jeszcze płyn lawendowy do twarzy -Fitomed ( skora zmeczona) oraz kwas mlekowy 30% z fitomedu... PS. byłabym jeszcze chetna na niezmydlalna frakcje oleju sojowego.. Cytat:
iwona ![]() ![]() wymianka kosmetyczno-azjatycka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586 super ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806 Edytowane przez milena72 Czas edycji: 2009-09-06 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hydrolat oczarowy d.w. 02 2012 I jak, jesteś zainteresowana wymianką 2 sampli na hydrolat i odlewkę? ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nicole Czas edycji: 2009-09-06 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.