Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 11:09   #4771
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

A to nic dziwnego, czemu czasami nie wiem, o czym mówicie, skoro macie tę swoją listę Ale w sumie ja się mało udzielam, więc da się to przeżyć
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:18   #4772
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja wyczytalam 10zł za metr2 a 10.000 za działke to moim zdaniem bardzo malo i taka kupilabym od ręki
No za m2, też umiem czytać, nie widziałam potrzeby tego dopisywać
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
10 tys. za 1000 m2 to jest taniocha. Zwykle ceny zaczynaja się od 45 zł za m2 a tu tylko 10 zł. Chyba żle mnie zrozumiałaś
potrafię czytać i przeczytałam dobrze, to, ze nie napsiałam "10 tysięcy za 1 m2" nie oznacza, że nie o tym pisałam. O to mi właśnie chodziło Widziałam już różne ceny ziemy, nawet po prawie 5 tyś za m2, ale po 10 to pierwsze słyszę, nawet w super dzielnicy z ziemią najwyższej klasy (której u nas jest jak na lekarstwo)

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-08-06 o 11:21
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:19   #4773
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A to nic dziwnego, czemu czasami nie wiem, o czym mówicie, skoro macie tę swoją listę Ale w sumie ja się mało udzielam, więc da się to przeżyć
no jasne, ze da sie przezyc
tam sa juz poruszane sytuacje ekstremalne glowna dyskusja toczy sie tutaj, bo po to jest ten watek, a lista jest jak juz ktos musi sie wygadac na 'kozetce u psychologa'. a ze w naszym watku juz nie raz zdarzaly sie podczytujace siostry, kolezanki czy PMki, ktore w rzeczywisci mozemy znac lub takie ktore nas moga kojarzyc z widzenia co rowna sie koncu anonimowosci (a czasami konfliktami rodzinnymi ) to jednak jestesmy ostrozne
wiec nie ma sie co obrazac, a to co wrzuci czasem Claris nie nalezy brac do siebie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:25   #4774
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a Claris czepia sie naszej listy dyskusyjnej na gmailu, bo zalozylysmy ja zeby tam w zaufanym gronie dzielic sie swoimi prywatnymi fotkami, problemami, ktorych nie poruszamy na forum, bo sa zbyt intymne albo zbyt emocjonalne (czasem przeklenstwa plyna potokiem - tu bylby ban ). poczatkowo do listy dopisywalysmy kazda dziewczyne, ktora przez dluzszy czas z nami byla na watku. jednak okazalo sie, ze dziewczyny nagle znikaly,w ogole sie nie wypowiadaly, swoich zdjec nie wklejaly - rownoczesnie majac uprawnienia do czytania naszych intymnych zwierzen czy ogladania fotek. wtedy moderatorka listy zrobila czystke i dziewczyny te zostaly usuniete z listy - jedna z nich byla Claris, ktora nie udzielala sie ani na watku ani na liscie, a jak tylko zostala z niej usunieta to wpadla tu z wielkim oburzeniem i stala sie bardzo zlosliwa (dzis mialas probke). zostala do listy przywrocona, ale ze sytuacja sie nie zmienila, a Claris wpadala tu tylko zeby posaczyc troche jadu to znow zostala usunieta. i taka to historia. sparzylysmy sie troche przyjmowaniem kazdego jak leci - ale co sie dziwic - niektore dziewczyny nie zachowaly sie fair. teraz jestesmy juz znacznie ostrozniejsze (na liscie sa glownie dziewczyny, ktore juz od ponad roku sie tu udzielaja, a nie pojawiaja sie i znikaja ). a do pokazywania fotek innym dziewczynom po czesci zaczela sluzyc Picasa, bo w jej przypadku nie trzeba nalezec do zadnej listy - wystarczy dostac linka

i tyle wyjasnienia. a Claris wpada tu na watek co jakis czas i probuje nas podburzac przeciwko sobie, wlasciwie wypowiadajac sie tylko na ten temat (dlatego pisalam o wywolywaniu wilka z lasu). widocznie juz tak ma...
to teraz wszystko jest clear dla mnie, czyli jeśli dobrze rozumuję tak jak pisała Kasia, jednak do "pw" czyt. gmail nie należę, bo trzeba mieć długi "staż" na forum chociaż jak ładnie poproszę to mogę dostać linka do zdjęć na pw normalnym na picasie nice and easy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:28   #4775
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
to teraz wszystko jest clear dla mnie, czyli jeśli dobrze rozumuję tak jak pisała Kasia, jednak do "pw" czyt. gmail nie należę, bo trzeba mieć długi "staż" na forum chociaż jak ładnie poproszę to mogę dostać linka do zdjęć na pw normalnym na picasie nice and easy
I każdy jest zadowolony
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:29   #4776
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
potrafię czytać i przeczytałam dobrze, to, ze nie napsiałam "10 tysięcy za 1 m2" nie oznacza, że nie o tym pisałam. O to mi właśnie chodziło Widziałam już różne ceny ziemy, nawet po prawie 5 tyś za m2, ale po 10 to pierwsze słyszę, nawet w super dzielnicy z ziemią najwyższej klasy (której u nas jest jak na lekarstwo)

chyba sie zgubilam

ale obca pisala o ziemi za 10zł za m2 a nie za 10 tys. zł za m2 10zł a 10 tys. to jest delikatna roznica
Stary 2009-08-06, 11:31   #4777
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
no jasne, ze da sie przezyc
tam sa juz poruszane sytuacje ekstremalne glowna dyskusja toczy sie tutaj, bo po to jest ten watek, a lista jest jak juz ktos musi sie wygadac na 'kozetce u psychologa'. a ze w naszym watku juz nie raz zdarzaly sie podczytujace siostry, kolezanki czy PMki, ktore w rzeczywisci mozemy znac lub takie ktore nas moga kojarzyc z widzenia co rowna sie koncu anonimowosci (a czasami konfliktami rodzinnymi ) to jednak jestesmy ostrozne
wiec nie ma sie co obrazac, a to co wrzuci czasem Claris nie nalezy brac do siebie

a jesli my będziemy miały ( czyt. inne pM nie z listy ) sytuacje ekstremalne i będziemy chciały się wygadać komuś, żeby inne nie przeczytały ( np, właśnie koleżanki, rodzina ) tzn że musimy sobie nową listę założyć, albo po prostu zdusić problemy w sobie i ich nie uzewnętrzniać? Fajnie No ale rozumiem że forum jest dla części "nowej" ściśle zamknięte i się nie będę za to obrażać

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 11:36   #4778
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
No za m2, też umiem czytać, nie widziałam potrzeby tego dopisywać

nie wątpie, że umiesz czytać, ale bylas tak zaskoczna kwotą 10 000 za działke, że wolałam sie upewnić

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:43   #4779
BlackAngel
Adwokat diabła

Niah niah, jutro równo rok do ślubu

Certina
, polemizowałabym z Twoim zdaniem..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 11:48   #4780
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
a Claris czepia sie naszej listy dyskusyjnej na gmailu, bo zalozylysmy ja zeby tam w zaufanym gronie dzielic sie swoimi prywatnymi fotkami, problemami, ktorych nie poruszamy na forum, bo sa zbyt intymne albo zbyt emocjonalne (czasem przeklenstwa plyna potokiem - tu bylby ban ). poczatkowo do listy dopisywalysmy kazda dziewczyne, ktora przez dluzszy czas z nami byla na watku. jednak okazalo sie, ze dziewczyny nagle znikaly,w ogole sie nie wypowiadaly, swoich zdjec nie wklejaly - rownoczesnie majac uprawnienia do czytania naszych intymnych zwierzen czy ogladania fotek. wtedy moderatorka listy zrobila czystke i dziewczyny te zostaly usuniete z listy - jedna z nich byla Claris, ktora nie udzielala sie ani na watku ani na liscie, a jak tylko zostala z niej usunieta to wpadla tu z wielkim oburzeniem i stala sie bardzo zlosliwa (dzis mialas probke). zostala do listy przywrocona, ale ze sytuacja sie nie zmienila, a Claris wpadala tu tylko zeby posaczyc troche jadu to znow zostala usunieta. i taka to historia. sparzylysmy sie troche przyjmowaniem kazdego jak leci - ale co sie dziwic - niektore dziewczyny nie zachowaly sie fair. teraz jestesmy juz znacznie ostrozniejsze (na liscie sa glownie dziewczyny, ktore juz od ponad roku sie tu udzielaja, a nie pojawiaja sie i znikaja ). a do pokazywania fotek innym dziewczynom po czesci zaczela sluzyc Picasa, bo w jej przypadku nie trzeba nalezec do zadnej listy - wystarczy dostac linka

i tyle wyjasnienia. a Claris wpada tu na watek co jakis czas i probuje nas podburzac przeciwko sobie, wlasciwie wypowiadajac sie tylko na ten temat (dlatego pisalam o wywolywaniu wilka z lasu). widocznie juz tak ma...
Nawet ja zostałam przez nią "wplątana" I miałam "zaszczyt" być "szanowną"
Stary 2009-08-06, 11:50   #4781
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość

Certina
, polemizowałabym z Twoim zdaniem..
Ja to tak rozumiem, że Wy macie swoją listę a my mamy tylko forum publiczne.

Każdy ma prawo do swojego zdania, wg mnie wygląda to właśnie tak jak opisałam, choć oczywiście rozumiem Waszą chęć ukrycia przed innymi pewnych faktów, zdarzeń, ja przez chęć ukrycia właśnie musiałam zmienić nick. Innej możliwości nie miałam..., bo nie byłam na liście gdzie mogłabym opisywać zdarzenia żeby nie zostać rozpoznaną. Ale nie chcę się kłócić, co najwyżej czekam na rozsądną wymianę zdań, jeśli masz inne na ten temat

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 11:56   #4782
motylek1007
Zakorzenienie

ja powiem tylko tyle, ze wiem iż cieżko wbić sie w jakis wątek, jak jest któraś tam część, bo zazwyczaj jest "podstawowa grupa" mająca swoje skróty, sprawy itp itd a "nowy" czesto nie wie o co chodzi

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-06, 11:59   #4783
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a jesli my będziemy miały ( czyt. inne pM nie z listy ) sytuacje ekstremalne i będziemy chciały się wygadać komuś, żeby inne nie przeczytały ( np, właśnie koleżanki, rodzina ) tzn że musimy sobie nową listę założyć, albo po prostu zdusić problemy w sobie i ich nie uzewnętrzniać? Fajnie No ale rozumiem że forum jest dla części "nowej" ściśle zamknięte i się nie będę za to obrażać
a ja widze, ze juz sie obrazasz. szkoda. ale mam nadzieje, ze to jakos przetrawisz
poprostu juz raz sie mocno sparzylysmy i wiecej tego bledu powtarzac nie chcemy. liczymy na zrozumienie (z reszta jest wsrod nas grono radykalne, ktore jest za tym zebyliste zamknac raz na zawsze, bo nie czuja sie pewnie piszac o sobie, a nie wiedzac kto jeszcze w przyszlosci bedzie mial to dane czytac...)

ale jak pisalam - na pierwszym miejscu jest forum. a lista to jakis tam malutki dodatek i tyle... jakby lista byla podstawa to bysmy tu tyle nie produkowaly
Stary 2009-08-06, 12:01   #4784
motylek1007
Zakorzenienie

ja to nawet nie wiem o jaką liste chodzi

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-06, 12:09   #4785
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja widze, ze juz sie obrazasz. szkoda. ale mam nadzieje, ze to jakos przetrawisz
poprostu juz raz sie mocno sparzylysmy i wiecej tego bledu powtarzac nie chcemy. liczymy na zrozumienie (z reszta jest wsrod nas grono radykalne, ktore jest za tym zebyliste zamknac raz na zawsze, bo nie czuja sie pewnie piszac o sobie, a nie wiedzac kto jeszcze w przyszlosci bedzie mial to dane czytac...)

ale jak pisalam - na pierwszym miejscu jest forum. a lista to jakis tam malutki dodatek i tyle... jakby lista byla podstawa to bysmy tu tyle nie produkowaly

Lain nie obrażam się, szanuję zwyczaje panujące na forum, jestem nowa, więc nie zamierzam wpychać się nigdzie na siłę. Ale chyba potwierdzisz że dobrze rozumiem istotę Waszego "pw".

Ja też chciałabym kiedyś móc pokazać Wam moje fotki w sukni, jak ją już będę kiedyś mierzyła czy w ogóle z wyjazdów wakacyjnych, ale teraz nie wiem już co mam o tym myśleć. Z jeden strony dobrze się stało że jako Jedyna odważna napisałaś o Waszej liście, bo teraz już wiadomo że nie jest to normalne pw, więc przynajmniej dla nowych wizazanek skrót " na pw" które jak się domyślałam nie znaczy "zwykłe pw" jest już jasny, a z drugiej strony wszystkie chciałybyśmy się móc wygadać, co często jak sama wiesz na forum publicznym możliwe do końca nie jest. Oczywiści że to strawię, nie ja tu ustalam reguły.

Dziękuję Lain, doceniam szczerość

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-06, 12:11   #4786
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja powiem tylko tyle, ze wiem iż cieżko wbić sie w jakis wątek, jak jest któraś tam część, bo zazwyczaj jest "podstawowa grupa" mająca swoje skróty, sprawy itp itd a "nowy" czesto nie wie o co chodzi
Masz rację, owszem, ale np. ja szybko się tutaj zaaklimatyzowałam, złapałam wspólny język z jak to nazwałaś "podstawową grupą" choć nie jestem na liście PW. Myślę, że chodzi po prostu o to, jak często się udzielamy, bo gdybym pisała tutaj raz na tydzień, to z pewnością ta aklimatyzacja jeszcze by nie nastąpiła
Stary 2009-08-06, 12:12   #4787
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądam ogłoszenia dotyczące działek budowalanych. I ktoś chce sprzedać w miejscowośći w której chcemy mieszkać i uwaga chcą 10 zł za m2. Szok normalnie. A działka jest duża, na pewno by nam odpowiadała.
To bardzo tanio, tym bardziej, że teraz ziemia podskoczyła w górę. Mój brat płacił 75zł za m2 za małą działkę we wsi 15 km od dużego miasta. Teraz ceny tam sa już ok100zł za m a nawet 150.
Cytat:
ja wyczytalam 10zł za metr2 a 10.000 za działke to moim zdaniem bardzo malo i taka kupilabym od ręki
Ja też bym brała

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
U mnie też!!! Jak szybko ten rok zleciał, jutro minie też równy rok od kiedy zamówiliśmy salę

Wiecie co, dzisiaj siostra mi mówiła, że w tej sali co mam zamówione wesele podnoszą ceny na 3 m-ce przed ślubem. Podpisując umowę wiedziałam, że cena może wzrosnąć, ale zastanawiam się czy tak znacznie--- my mamy na umowie 150zł od osoby za wesele+poprawiny a teraz parom wołają 180 czy 190 zł. Czy to możliwe, żeby aż tyle podnieśli?

Byłam dziś przy okazji u fotografa w salonie i zapytałam o filmowanie wesela i zdjęcia.Powiedział 1200zł za filmowanie i 10 zł za zdjęcie w plenerze/kościele itp. W studiu droższe, ale nie chcemy studia, bo wg mnie zdjęcia są sztuczne tandetne i oklepane-wszyscy mają takie same pozy na tych samych tłach. A wy ile płacicie za kamerzystę i zdjęcia?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 12:17   #4788
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
To bardzo tanio, tym bardziej, że teraz ziemia podskoczyła w górę. Mój brat płacił 75zł za m2 za małą działkę we wsi 15 km od dużego miasta. Teraz ceny tam sa już ok100zł za m a nawet 150.

Ja też bym brała

U mnie też!!! Jak szybko ten rok zleciał, jutro minie też równy rok od kiedy zamówiliśmy salę

Wiecie co, dzisiaj siostra mi mówiła, że w tej sali co mam zamówione wesele podnoszą ceny na 3 m-ce przed ślubem. Podpisując umowę wiedziałam, że cena może wzrosnąć, ale zastanawiam się czy tak znacznie--- my mamy na umowie 150zł od osoby za wesele+poprawiny a teraz parom wołają 180 czy 190 zł. Czy to możliwe, żeby aż tyle podnieśli?

Byłam dziś przy okazji u fotografa w salonie i zapytałam o filmowanie wesela i zdjęcia.Powiedział 1200zł za filmowanie i 10 zł za zdjęcie w plenerze/kościele itp. W studiu droższe, ale nie chcemy studia, bo wg mnie zdjęcia są sztuczne tandetne i oklepane-wszyscy mają takie same pozy na tych samych tłach. A wy ile płacicie za kamerzystę i zdjęcia?
Ja mam osobno fotografa i osobno kamerzystę. Fotograf 2200zł a kamerzysta 1100zł. A co do tego podnoszenia cen za salę, to często słyszałam o takich praktykach. Nawet ostatnio szef mojego TŻta wykłócał się z firmą, ponieważ chcieli mu podnieść cenę, ale powołał się na podpisaną umowę, w której cena została ustalona i firma nie wskórała nic
Stary 2009-08-06, 12:19   #4789
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

Mojej koleżance przed ślubem wzrosło o 15zł /os, ze 150 na 165zł,. Wy płacicie 150zł za 2 dni? jeśli dobrze rozumiem, to wg mnie bardzo dobra cena, u nas w LBN 150zł za jeden dzień to spokojnie chociaż można i za 190zł mieć wesele jednodniowe .

Mi też się nie podobają zdjęcia ze studia, dawno to już wyszło z mody, a nawet jak wszyscy się upierali że trzeba w studiu to ja i tak mówiłam że dla mnie są beznadziejnie sztuczne, nie ma to jak plener w jakimś fajnym miejscu

Ja kamarzystę będę miała załatwianego przez znajomych rodziny więc nie wiem, nie chca powiedzieć, a za foto to jeśli uda mi się żeby nie miał zaklepanego terminu to ok 1 500zł za zdjęcia od przygotowań do pleneru. A jak będzie miał zajęty termin to może sam plener zrobimy, a zdjęcia i tak bedą robić rodzina i znajomi

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 12:21   #4790
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

ja też chciałabym się tu bardziej udzielać, ale czasami nie wyrabiam z czytaniem postów i to był mój powód dla którego się odłączyłam w chyba 1 części.

Co do sukni to ciągle zmieniają mi się gusta, aktualnie chyba najbardziej podoba mi się suknia White one 450 w kolorze białym http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...e-one-450.html

Wcześniej myślałam o sukni bez ramiaczek, ale po tym jak zobaczyłam na All zdjęcia pań, które suknię i biust miały na wysokości żołądka, to mi się odechciało i chce jakieś delikatne ramiączka. Co myślicie o tej sukni?
Podoba mi się tez White One 205 http://www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=3.205
Stary 2009-08-06, 12:25   #4791
motylek1007
Zakorzenienie

ja podczytuje, odkad zaczelam tu pisac, ale czasami cieżko sie polapac, nie kapuje wszystko, ale to dlatego, ze nie jestem wtajemniczona

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-06, 12:27   #4792
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ja mam osobno fotografa i osobno kamerzystę. Fotograf 2200zł a kamerzysta 1100zł. A co do tego podnoszenia cen za salę, to często słyszałam o takich praktykach. Nawet ostatnio szef mojego TŻta wykłócał się z firmą, ponieważ chcieli mu podnieść cenę, ale powołał się na podpisaną umowę, w której cena została ustalona i firma nie wskórała nic
z tym, że u nas w umowie jest wzmianka, że ze względu na wzrost cen jedzenia, prądu itp, cena może ulec zmianie, ale myślałam, że coś w granicach 10-15 zł. To jeszcze mogę przełknąć, ale 40 to już byłaby przesada.

Cytat:
Mojej koleżance przed ślubem wzrosło o 15zł /os, ze 150 na 165zł,. Wy płacicie 150zł za 2 dni? jeśli dobrze rozumiem, to wg mnie bardzo dobra cena, u nas w LBN 150zł za jeden dzień to spokojnie chociaż można i za 190zł mieć wesele jednodniowe .
Tak, na umowie jest za 2 dni 130 zł wesele+20 poprawiny., dzieci od 3-12 lat 85zł

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-08-06 o 12:28
Stary 2009-08-06, 12:32   #4793
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym, że u nas w umowie jest wzmianka, że ze względu na wzrost cen jedzenia, prądu itp, cena może ulec zmianie, ale myślałam, że coś w granicach 10-15 zł. To jeszcze mogę przełknąć, ale 40 to już byłaby przesada.

Tak, na umowie jest za 2 dni 130 zł wesele+20 poprawiny., dzieci od 3-12 lat 85zł
A to jesli macie w umowie taki zapis, to jak najbardziej mogą Wam cenę podnieść. I w zasadzie o tyle o ile im się spodoba, skoro w umowie nie było zapisane że np. ze względu na wzrost cen jedzenia, prądu itp, cena może ulec zmianie o ....... zł czy ...... %.
Ta druga suknia która wkleiłaś bardziej mi się podoba.
A jeszcze odnośnie wątku, ja akurat mam taką sytuację, że mogę często tutaj zaglądać i się udzielać, niebawem jednak to się zmieni i również nie będę miała możliwości aby pisać duzo i często Mimo wszystko uzależniły mnie te PMki i będę zaglądała jak najczęściej
Stary 2009-08-06, 12:40   #4794
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain nie obrażam się, szanuję zwyczaje panujące na forum, jestem nowa, więc nie zamierzam wpychać się nigdzie na siłę. Ale chyba potwierdzisz że dobrze rozumiem istotę Waszego "pw".
istota jest taka jak opislam nic wiecej ponad to
\
Cytat:
tam gdzie ja mam ziemie (pod Krk) grunty sa teraz za ok. 110zl/m2, ale sa tez pod krk gminy (np. Zielonki, Michalowice czy Zabierzow itp.) gdzie cena siega 250zl
wiec 10zl/m2 to na prawde okazja

Cytat:
Co do sukni to ciągle zmieniają mi się gusta, aktualnie chyba najbardziej podoba mi się suknia White one 450 w kolorze białym http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...e-one-450.html

Wcześniej myślałam o sukni bez ramiaczek, ale po tym jak zobaczyłam na All zdjęcia pań, które suknię i biust miały na wysokości żołądka, to mi się odechciało i chce jakieś delikatne ramiączka. Co myślicie o tej sukni?
Podoba mi się tez White One 205 http://www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=3.205
w 450 nie podobaja mi sie te ramiaczka
a druga bardzo ladna

Cytat:
a nie ma klauzuli o ile ta cena moze wzrosnac?? zazwyczaj daje sie, ze nie wiecej niz wielkosc inflacji albo nie wiecej niz 10%. 30-40zl na cenie to ogrmona roznica

Cytat:
za fotografa 1750 (od przygotowan do oczepin + plener w wybranym przez nas dniu), a kamerzysta ktorego mam na oku bierze 2500

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-08-06 o 12:44
Stary 2009-08-06, 12:40   #4795
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jesli macie w umowie taki zapis, to jak najbardziej mogą Wam cenę podnieść. I w zasadzie o tyle o ile im się spodoba, skoro w umowie nie było zapisane że np. ze względu na wzrost cen jedzenia, prądu itp, cena może ulec zmianie o ....... zł czy ...... %.
Ta druga suknia która wkleiłaś bardziej mi się podoba.
A jeszcze odnośnie wątku, ja akurat mam taką sytuację, że mogę często tutaj zaglądać i się udzielać, niebawem jednak to się zmieni i również nie będę miała możliwości aby pisać duzo i często Mimo wszystko uzależniły mnie te PMki i będę zaglądała jak najczęściej
No ja też z początkiem września będę niestety bardzo zajęta, już właściwie zamiast spędzać tyle czasu na wizazu powinnam robić inne rzeczy, ale wizaz uzależnia

Cytat:

ale tanio super że się Wam tak udało myślę że 40zł to Wam nie poskoczy cena, ale na rynku lubelskim co roku o 10-15-20zł zrasta cena, właśnie ze względu m.in na koszt jedzenia. My mamy w umowie że 40% może nam się zmienić cena, ale właścicielka spoko babka jest i zapowiada że nie sądzi żeby więcej niż 20zł wzrosło, a poza tym w tym roku tez miało wzrosnąć, a zmieścili się w starej cenie. Także głowa do góry myślę że tak strasznie nie będzie, ale nie wiem czy zauważyłaś że wszystkie usługi ślubne drożeją, foto zamówiony 2 lata wcześniej był tańszy często nawet o 500zł- 1 000zł i to nie ściema, tylko prawda, a jak chodziliśmy szukać sali to w niektórych z góry mieli ceny na2-3 lata do przodu i różniły się 10zł. A pomyśleć że na ślubach naszych rodziców płaciło się kiedyś 40-60zł /os, teraz to można pomarzyć o takich cenach.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-06, 12:42   #4796
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja podczytuje, odkad zaczelam tu pisac, ale czasami cieżko sie polapac, nie kapuje wszystko, ale to dlatego, ze nie jestem wtajemniczona
ja mysle, ze nie tyle nie jestes wtajemniczona ile poprostu my przez rok zdazylysmy sie juz poznac trszeczke. wiemy kto ma jaka rodzine, z kim sa problemy i takie tam
choc Asiulek widze dobrze sobie radzi i juz wie jaka jest sprawa ze szwagrem Tancerki czy jakie jest podejscie Kaski do O wiadomo, ze nie od razu wszystko jest jasne, ale z biegiem czasu sie rozjasnia
Stary 2009-08-06, 12:48   #4797
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mysle, ze nie tyle nie jestes wtajemniczona ile poprostu my przez rok zdazylysmy sie juz poznac trszeczke. wiemy kto ma jaka rodzine, z kim sa problemy i takie tam
choc Asiulek widze dobrze sobie radzi i juz wie jaka jest sprawa ze szwagrem Tancerki czy jakie jest podejscie Kaski do O wiadomo, ze nie od razu wszystko jest jasne, ale z biegiem czasu sie rozjasnia
Tak tak, nawet byłam tutaj już podczas akcji "oddajmy 1% podatku na Tadzisława" Kasiu przepraszam
Stary 2009-08-06, 12:55   #4798
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Nie boli mnie, tylko śmiać mi się chce, jak za wszelką cenę próbujecie to ukryć
gorzej niż dzieci w przedszkolu

Cytat:

amen

Cytat:
Masz rację, owszem, ale np. ja szybko się tutaj zaaklimatyzowałam, złapałam wspólny język z jak to nazwałaś "podstawową grupą" choć nie jestem na liście PW. Myślę, że chodzi po prostu o to, jak często się udzielamy, bo gdybym pisała tutaj raz na tydzień, to z pewnością ta aklimatyzacja jeszcze by nie nastąpiła
dokładnie tak

a tak w ogóle to cześć
jeju jak mi ten tydzien ucieka szybko, nie wiem w ogóle co, jak i kiedy

u mnie w umowie z restauracją jest też wspomniane, że ceny mogą wzrosnąc, ale że nie powinnym przekroczyć 5 zł... więc pozostaje mi się tylko cieszyć

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 12:57   #4799
centipede
Zadomowienie

Cześć PM
Ile mi zeszło znowu nadrabianie
Wilczyco bardzo mi przykro, trzymaj się mam nadzieję, że będziesz nas odwiedzać
Aniołku ale jesteś rozchwytywana! Super!
Kasia zdecydowaliście się jednak na dzienne trzymam kciuki!

Widzę, że toczyła się tu ciekawa dyskusja chciałabym, żeby nowe PM szybko się odnajdywały w naszym gronie i mam nadzieję, że tak będzie

My płacimy za fotografa 800zł-1000zł, jeśli się zdecydujemy na kamerzystę to pewnie dojdzie kolejne 800 zł ale ja dalej nie wiem czy chcę

Motylku co do figurek, to my chyba nie chcemy ale wszystko "wyjdzie w praniu"

Zaraz do pracy, lenia mam
Stary 2009-08-06, 12:59   #4800
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
jeju jak mi ten tydzien ucieka szybko, nie wiem w ogóle co, jak i kiedy
mi tez zadziwiajaco szybko ucieka ale ja sie ciesze jeszcze dzisiaj wieczorem ploty z moja swiadkowa w jakiejs milej knajpce przy rynku, a jutro wielkie pakowanie i jedziemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości