Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 11:44   #4231
biemka
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Tak się zastanawiam, bo naczytałam się o wyrywaniu, a potem o schodzeniu się ząbków. U mnie sytuacja wygląda tak, że ogólnie mam wszystkie zęby z ósemkami oprócz 1 szóstki. Orto nie kazała nic wyrywać, ale ciekawa jestem jak one się zejdą, bo cały łuk na dole nie może się przemieścić (zgubi się ta symetria z górą), a siódemka i ósemka też nie mogą się całkowicie zejść do piątki, bo braknie jednego zęba w stosunku do górnych... Jak myślicie co ona powinna zrobić, żeby mi nie zepsuć tego mojego zgryzu?

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności,
którą możesz mieć dzisiaj."
A. Huxley

Edytowane przez biemka
Czas edycji: 2009-08-06 o 11:45
biemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 11:48   #4232
jaaparatka
Raczkowanie

licealistka18 pewnie że efekty widać! i to jakie, 3 weszła ju ż do łuku i się elegancko umiejscowiła, mam pytanie ortodonta sam wymyślił Ci zalożenie oósemek z gumek czy to Ty zaproponowałas? Chcę przy nastepnej wizycie poprosić żeby mi tak zalozył ale może nie wie jak albo nie zrozumie o co mi chodzi, nie wiem wstydze się co powiem wie pan tak w internecie widziałam ;D
Stary 2009-08-06, 12:00   #4233
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
a ja piję hoop cole, czy to coś złego? ofc w małych ilościach..
iii co to znaczy to ICE? w podpisie?:P

Tylko Coca-Cola
ICE to rodzaj zamków kryształowych.

Cytat:
Napisane przez jaaparatka Pokaż wiadomość
licealistka18 pewnie że efekty widać! i to jakie, 3 weszła ju ż do łuku i się elegancko umiejscowiła, mam pytanie ortodonta sam wymyślił Ci zalożenie oósemek z gumek czy to Ty zaproponowałas? Chcę przy nastepnej wizycie poprosić żeby mi tak zalozył ale może nie wie jak albo nie zrozumie o co mi chodzi, nie wiem wstydze się co powiem wie pan tak w internecie widziałam ;D
Orto robią ósemki jak chcą podziałać na zęby z większą siłą więc nie koniecznie musi się zgodzić, może mu to nie konweniować z planem leczenia.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 12:02   #4234
jaaparatka
Raczkowanie

acha to nawet nie wiedziałam, poczekam może mi sam tak założy... ;D
Stary 2009-08-06, 12:09   #4235
Licealistka18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
jasne ze widać efekt;p ja bym sama chciala zeby moja góra wyglądała tak po 4 miesiącach) a na ile masz przewidziany czas leczenia?????

Na ile to mi tak dokładnie nie mówiła mówiła coś o 2 latach. Tylko że z górą to nie jest tak źle gorzej jest z dołem.
http://images45.fotosik.pl/176/cae7265f17c13b7dmed.jpg
http://images48.fotosik.pl/176/2a5c9c4cce2d4dc2med.jpg
http://images38.fotosik.pl/171/d99a8035913fe852.jpg
Pod koniec wrzesnia będę mieć zakładany dół, także wszystko się okaże. Moja orto się zdziwiła że tak szybko mój kiełek mi się wsunął więc może leczenie będzie krótsze miż mi się wydaje

Napisane przez jaaparatka--licealistka18 pewnie że efekty widać! i to jakie, 3 weszła ju ż do łuku i się elegancko umiejscowiła, mam pytanie ortodonta sam wymyślił Ci zalożenie oósemek z gumek czy to Ty zaproponowałas? Chcę przy nastepnej wizycie poprosić żeby mi tak zalozył ale może nie wie jak albo nie zrozumie o co mi chodzi, nie wiem wstydze się co powiem wie pan tak w internecie widziałam ;D
Mi moja orto zakładała sama takie ósemki nic jej nie mówiłam. od samego początku takie miałam. A twoj orto jak ci zakłada gumeczki?
Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje....
~~~~~~~~~~~~
1 październik studentka UŁ
3 września chyba ściągamy aparacik

Edytowane przez Licealistka18
Czas edycji: 2009-08-06 o 12:18
Licealistka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 12:09   #4236
roka12345
Raczkowanie

Siemanko ;*
Byłam wczoraj u ortodontki i się dowiedziałam że nie wytworzyłam własnej prawej trójki ! Fajnie że się dowiedziałam o tym po 1,5 roku noszenia aparatu I mówi mi że póżniej sobie uzupełnie tym implantem.. Wiecie ile może to kosztować za jednego ząbka.. Matko... Ma ktoś jeszcze tak? Czy to ja mam tylko takiego pecha... ?
Znaczy w sumie nie wiem czy nie wytworzyłam,b o jak się jej pytałam to ona mi że on jest ale jets jakiś krzywy i że on gdzieś jest i że trzeba było go ściągać... Mogła by chociaż wytłumaczyć po polskiemu... No i mi mówi że lepiej uzupełnić.. ;/ Boże drogi.
Stary 2009-08-06, 12:20   #4237
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roka12345 Pokaż wiadomość
Siemanko ;*
Byłam wczoraj u ortodontki i się dowiedziałam że nie wytworzyłam własnej prawej trójki ! Fajnie że się dowiedziałam o tym po 1,5 roku noszenia aparatu I mówi mi że póżniej sobie uzupełnie tym implantem.. Wiecie ile może to kosztować za jednego ząbka.. Matko... Ma ktoś jeszcze tak? Czy to ja mam tylko takiego pecha... ?
Znaczy w sumie nie wiem czy nie wytworzyłam,b o jak się jej pytałam to ona mi że on jest ale jets jakiś krzywy i że on gdzieś jest i że trzeba było go ściągać... Mogła by chociaż wytłumaczyć po polskiemu... No i mi mówi że lepiej uzupełnić.. ;/ Boże drogi.
kochana masz zrobione sdjecie zabków panoramiczne? gdzie widac wszystkie zabki? to zajrzyj tam i sobie policz czy masz ta 3 czy nie a jak tak to obacz gdzie ona jest
moja kuzynka nie ma 5 chyba i ma aparat i bedzie robiła szpary specjalne tez na implanty i juz zaczeła składac ale ile to kostet to nie wiem

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 12:21   #4238
Cranky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
i dobrze sama bym chciała miec rozszerzaną
a jaki zakładasz?
No najpierw ten rozszerzany na pół roku, a potem stały na 2,5 ^^
Cranky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 12:22   #4239
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cranky Pokaż wiadomość
No najpierw ten rozszerzany na pół roku, a potem stały na 2,5 ^^
hass ma sie rozumiec?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-06, 12:25   #4240
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roka12345 Pokaż wiadomość
Siemanko ;*
Mojej mamy koleżanka, która wymieniała wszytskie zęby na implanty płaciła 4,5 tyś za jeden ząbek.

Np jedna kobieta z tą wadą co ja mam miała w młodości wyrwane 2 piątki w celu uniknięcia stłoczenia, ktore i tak wystłąpiło. Teraz orto odtworzył jej miejsce na piątki i musiała wsadzać implanty... choć mogła mieć swoje i nie bulić tyle kasy: rolleyes:

a teraz cytat z innego forum dent. :

'Dziaslo bedzie rozciete. Potem zaloza Ci szwy. Krew sie saczy z tydzien, albo dwa z takiej rany. Po zabiegu jestes opuchnieta, masz przykry zapach z buzi (krew!) nie wiadomo jak cokolwiek zjesc,a do tego moze byc goraczka. Oczywiscie to jest optymistyczny wariant. Istnieje ryzyko naruszenia nerwu w żuchwie i paralizu czasowego badz trwalego dolnej wargi lub jezyka. No i oczywiscie boli. Jeski dojdzie do wyplukania skrzepu, co jest zazwyczaj od pacjenta nie zalezne, to tego bolu nie ma jak usmierzyc. Pocieszylem? Pewnie nie, ale prawda jest wiecej warta niz te wszystkie rozczulania.'
Ja nie wiem po co chłopina tak straszy takimi komplikacjami. Przecież wiekszość z Was, które dłutowały nie miały komplikacji.. Zjechałam gościa :-P

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2009-08-06 o 12:30
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 12:31   #4241
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez biemka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, bo naczytałam się o wyrywaniu, a potem o schodzeniu się ząbków. U mnie sytuacja wygląda tak, że ogólnie mam wszystkie zęby z ósemkami oprócz 1 szóstki. Orto nie kazała nic wyrywać, ale ciekawa jestem jak one się zejdą, bo cały łuk na dole nie może się przemieścić (zgubi się ta symetria z górą), a siódemka i ósemka też nie mogą się całkowicie zejść do piątki, bo braknie jednego zęba w stosunku do górnych... Jak myślicie co ona powinna zrobić, żeby mi nie zepsuć tego mojego zgryzu?
Po pierwsze primo - zadaniem ortodonty jest NAPRAWIANIE zgryzu a nie jego psucie. To nadrzędny cel leczenia ortodontycznego.
Po drugie - symetria nie zawsze ma coś wspólnego z prawidłowym zgryzem. Wypowiadał się na ten temat ortodonta na forum gazeta.pl
Po trzecie - wątpię że ktoś z nas Ci powie co Twoja ortodontka ma zrobić, bo nie ma wśród nas ortodonty

Obawiasz się asymetrii - powiedz o tym orto, to jej zadanie tym się zająć i podkreśl, że dla Ciebie to ważna sprawa, może uda się ją zachować. Jednakże są przypadki, gdzie nawet jak nie usuwa się zębów symetrycznie, to orto tak ustawia zęby że symetria jest zachowana.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 12:32   #4242
belineaa
BAN stały

lisealistka18 - ja mam bardzo podobnie, tez na dole większe stłoczenie i jakos za miesiac zakładam dół . tylko ze u mnie jest takie stłoczenie tych czterech siekaczy ze jeden trzeba usunac zeby to sie wyszstko pomiescilo w buzi jeden dolny siekacz jest tez mocno cofnięty do tyłu, także zobaczymy jak to wyjdzie. ale widze ze w podobnym czasie bedziemy mialy zakladany dół
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 12:37   #4243
jaaparatka
Raczkowanie

Ja tez miałam STRASZNE stłoczenie na dole zęby mi się nie mieściły i poprzecznie się ustawiły, nie miałam nic wyrywanego i po woli się ustawiają, zobaczymy jak to będzie;/
Stary 2009-08-06, 12:44   #4244
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja miałam cos takiego
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1245617545
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1245617545

jak widac na dole stłoczenia nie ma, juz wyrwana była jedna 4ka, ale góra to jeden wielki trójkat

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-06, 12:57   #4245
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Licealistka18 Pokaż wiadomość
Na ile to mi tak dokładnie nie mówiła mówiła coś o 2 latach. Tylko że z górą to nie jest tak źle gorzej jest z dołem.
http://images45.fotosik.pl/176/cae7265f17c13b7dmed.jpg
http://images48.fotosik.pl/176/2a5c9c4cce2d4dc2med.jpg
http://images38.fotosik.pl/171/d99a8035913fe852.jpg
Pod koniec wrzesnia będę mieć zakładany dół, także wszystko się okaże. Moja orto się zdziwiła że tak szybko mój kiełek mi się wsunął więc może leczenie będzie krótsze miż mi się wydaje
widać, że te dolne ścierały Ci górne jedynki, dobrze, że teraz robisz z tym pożadek u mnie też by tak było, ale mniej.
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 13:02   #4246
belineaa
BAN stały

jaaparatka- widzisz..co ortodonta to inna opinia mi wogole powiedizal ze nie poleca tego całego systemu damona i poszerzania szczeki bo to nie jest stabilne i po kilku latach sie znowu zeby porozłażą...i ze nienaturalną rzecza jest zmienianie kształtu (szegolnie dolnej) szczeki poniewaz potem wada predzej czy pozniej wraca...wiec w sumie to pewnie kazda metoda ma swoje plusy i minusy ..liczy sie EFEKT) ja sie w koncu pozbywam siekacza a co z tego wyniknie za 10 czy 20 lat to sie okaze;]] zawsze są implanty;D hehe
Stary 2009-08-06, 13:02   #4247
biemka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Po pierwsze primo - zadaniem ortodonty jest NAPRAWIANIE zgryzu a nie jego psucie. To nadrzędny cel leczenia ortodontycznego.
Po drugie - symetria nie zawsze ma coś wspólnego z prawidłowym zgryzem. Wypowiadał się na ten temat ortodonta na forum gazeta.pl
Po trzecie - wątpię że ktoś z nas Ci powie co Twoja ortodontka ma zrobić, bo nie ma wśród nas ortodonty

Obawiasz się asymetrii - powiedz o tym orto, to jej zadanie tym się zająć i podkreśl, że dla Ciebie to ważna sprawa, może uda się ją zachować. Jednakże są przypadki, gdzie nawet jak nie usuwa się zębów symetrycznie, to orto tak ustawia zęby że symetria jest zachowana.
Ja to wiem i moja orto chyba też Bo nawet coś mówiła, że nie zejdzie mi się ta dziura w całości i trza będzie jakiś implant. Zapytałam z ciekawości tak dla siebie, jak ona to może zrobić żeby było dobrze... No nie wiem, np. zastopować te zęby żeby się od pewnego momentu nie przemieszczały... Wizytę mam dopiero pod koniec sierpnia i nie omieszkam się tej mojej wypytać A naczytałam sie tu tez o orto- partaczach i tak sie zastanawiam, bo może ktoś też miał podobnie lub taki ciekawski jest jak ja
Ale dzięki za odp

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności,
którą możesz mieć dzisiaj."
A. Huxley

biemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 13:06   #4248
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a zanim nacieszymy sie zebami to zaczna nam wylatywac i bedziemy miesz sztuczne szczęki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-06, 13:32   #4249
Licealistka18
Raczkowanie

Cytat:
lisealistka18 - ja mam bardzo podobnie, tez na dole większe stłoczenie i jakos za miesiac zakładam dół . tylko ze u mnie jest takie stłoczenie tych czterech siekaczy ze jeden trzeba usunac zeby to sie wyszstko pomiescilo w buzi jeden dolny siekacz jest tez mocno cofnięty do tyłu, także zobaczymy jak to wyjdzie. ale widze ze w podobnym czasie bedziemy mialy zakladany dół
Ja dokładnie 22 września w sumie to się doczekać nie mogę już Mi powiedziała że najlepiej jakbym też usunęła jednego zeba z przodu albo którąś z jedynek albo z dwójek. Ale to nie jest konieczne i ja wkocu nie usuwam. Powiedziała że potem po zdjęciu będę musiała taki retendencyjny nosić (nie wiem jak on sie dokładnie nazywa )
A ty nosisz już górę? Od kiedy?
Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje....
~~~~~~~~~~~~
1 październik studentka UŁ
3 września chyba ściągamy aparacik
Licealistka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 15:17   #4250
Vesnaa
Raczkowanie

Rudo-zielona - jestem, jestem tutaj też - ino zanim się zorientowałam, że w złym wątku napisałam było już za późno ;-]

No a jak z Twoją asymetrią? Są jakieś efekty. Ja mam aparat 2,5 mc'a krócej niż Ty więc szaleństwa nie ma. Ale przynajmniej mój nieco wystający (biały kieł został wepchnięty do łuku.
Vesnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 15:41   #4251
belineaa
BAN stały

licealistka18- mam górę dokladnie od wczoraj;D i narazie nie mam ustalonego kiedy będzie dół zakladany ale z tego co lekarz mowil przy planie leczenia to najprawdopodobniej srodek/koniec wrzesnia. Wizytę mam na początku wrzesnia wiec wtedy sie dowiem wyszstkiego ja sie dołu tez nie mogę doczekac bo szczerze mowiac to mi bardziej zalezy na wyprostowaniu dołu...na gorze tragedii nie bylo
Stary 2009-08-06, 15:59   #4252
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vesnaa Pokaż wiadomość
Rudo-zielona - jestem, jestem tutaj też - ino zanim się zorientowałam, że w złym wątku napisałam było już za późno ;-]

No a jak z Twoją asymetrią? Są jakieś efekty. Ja mam aparat 2,5 mc'a krócej niż Ty więc szaleństwa nie ma. Ale przynajmniej mój nieco wystający (biały kieł został wepchnięty do łuku.
Moje zęby stoją. Tzn nie chcą się podnosić a na tym zależało mojej orto. Dlatego mam przesunięty termin zakładania dołu. Nie będzie tak prosto jak mi się wydawało. Miałam obiecane 18 miesięcy z aparatem. Zapewne zamknie się to w 2-2,5 roku jak u wszystkich.
Z tego co wywnioskowałam asymetrią będziemy się przejmować później.
Wrzucę Ci nowe zdjęcia, albo poszukam tych sprzed miesiąca
Najpierw niech się piękne łuczki porobią, później pomyślimy

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Tu masz zęby po 2 miesiącach...
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=802

Wrzucę niedługo stan aktualny
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 16:09   #4253
Alien :*
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wprawe w wyrywaniu 4ek nie mam żadnej
I co,bardzo były widoczne puste dziury?Ja muszę jeszcze usunąć jedną czwórkę i właśnie zastanawiam się kiedy to zrobić,żeby jak najkrócej świecić szczerbą Myślicie,że mogę dzień przed załozeniem separacji?

Licealistka18 mam do Ciebie pytanie:jaki typ aparatu nosisz?To jest zwykły czy Damon?Bo zameczki takie malutkie....
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 16:17   #4254
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Pokaż wiadomość
Licealistka18 mam do Ciebie pytanie:jaki typ aparatu nosisz?To jest zwykły czy Damon?Bo zameczki takie malutkie....
Damony nie mają gumek, a Licealistka18 jak widać ma gumki i to nawet fajnie 'wplecione' xD

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
jaaparatka- widzisz..co ortodonta to inna opinia mi wogole powiedizal ze nie poleca tego całego systemu damona i poszerzania szczeki bo to nie jest stabilne i po kilku latach sie znowu zeby porozłażą...i ze nienaturalną rzecza jest zmienianie kształtu (szegolnie dolnej) szczeki poniewaz potem wada predzej czy pozniej wraca...wiec w sumie to pewnie kazda metoda ma swoje plusy i minusy ..liczy sie EFEKT) ja sie w koncu pozbywam siekacza a co z tego wyniknie za 10 czy 20 lat to sie okaze;]] zawsze są implanty;D hehe
co za bzdury? to po co by byl ten caly aparat Damona jesli wada mialaby wrocic. ;/? to nie jest reguła i wada może wrócić nawet u tych zwykłych drutexów. A u niektorych nie wraca, zalezy od zebow.
Stary 2009-08-06, 16:22   #4255
Alien :*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
Damony nie mają gumek, a Licealistka18 jak widać ma gumki i to nawet fajnie 'wplecione' xD[COLOR="Silver"]
To ja też będę mieć takie małe zameczki?
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 16:25   #4256
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
te zameczki wcale nie są takie małe. Damony zazwyczaj mają mniejsze zamki ale troszke bardziej odstające, a te zwykłe są większe przez co bardziej spłaszczone. To od orto zależy jaki typ będziesz mieć

P.S. Jak się czyta Damon? bo chciałabym się zapytac orto czy takie mam a nie wiem czy powiedzieć DAMON czy po ang ;d
Stary 2009-08-06, 16:28   #4257
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Moja oburzona koleżanka kiedyś dochodziła dlaczego mam mniejsze zamki od niej. Wniosek: mamy inne zęby..
Czym większe zęby tym zamki wydają się mniejsze.
W tej chwili chyba wszyscy orto zakładają zamki mini.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 16:30   #4258
Cranky
Raczkowanie

Cytat:
hass ma sie rozumiec?
A, nie wiem, nie znam się na tym
Cranky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 16:46   #4259
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez Licealistka18 Pokaż wiadomość
Chciałam się Was poradzić czy wy widzicie jakieś postepy w noszeniu mojego aparatku? Pierwsze zdjęcie przed aparatem, drugie w trakcie (pod koniec sierpnia będzie 4 miesiące jak do nosze), szczególnie chodzi mi o ząb zaznaczony w kółeczku
http://images40.fotosik.pl/171/421c99851505b232.jpghttp://images39.fotosik.pl/172/4dff0e5a3592832fmed.jpg

Elinka20 moim zdaniem ładnie ci się ząbki prostują, oby tak dalej
Super Ci się ząbki prostują Jaki masz przewidziany czas leczenia? Będziesz zakładać dół?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 17:36   #4260
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaaparatka Pokaż wiadomość
angela0033 jak mi sie miło zroiło, pierwsze takie słowa usłyszałam to rózowe coś to poprostu rózowe gumeczki ale stare "sprane" juz , na zdjęciu mam je z miesiąc .

są naprawdę śliczne i ślicznie wyglądają na ząbkach

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości