![]() |
#4231 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Tak się zastanawiam, bo naczytałam się o wyrywaniu, a potem o schodzeniu się ząbków. U mnie sytuacja wygląda tak, że ogólnie mam wszystkie zęby z ósemkami oprócz 1 szóstki. Orto nie kazała nic wyrywać, ale ciekawa jestem jak one się zejdą, bo cały łuk na dole nie może się przemieścić (zgubi się ta symetria z górą), a siódemka i ósemka też nie mogą się całkowicie zejść do piątki, bo braknie jednego zęba w stosunku do górnych... Jak myślicie co ona powinna zrobić, żeby mi nie zepsuć tego mojego zgryzu?
którą możesz mieć dzisiaj." A. Huxley Edytowane przez biemka Czas edycji: 2009-08-06 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
licealistka18 pewnie że efekty widać! i to jakie, 3 weszła ju ż do łuku i się elegancko umiejscowiła, mam pytanie ortodonta sam wymyślił Ci zalożenie oósemek z gumek czy to Ty zaproponowałas? Chcę przy nastepnej wizycie poprosić żeby mi tak zalozył ale może nie wie jak albo nie zrozumie o co mi chodzi, nie wiem wstydze się co powiem wie pan tak w internecie widziałam ;D
![]() |
#4233 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ICE to rodzaj zamków kryształowych. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
acha to nawet nie wiedziałam, poczekam może mi sam tak założy... ;D
![]() |
#4235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ile to mi tak dokładnie nie mówiła mówiła coś o 2 latach. Tylko że z górą to nie jest tak źle gorzej jest z dołem. http://images45.fotosik.pl/176/cae7265f17c13b7dmed.jpg http://images48.fotosik.pl/176/2a5c9c4cce2d4dc2med.jpg http://images38.fotosik.pl/171/d99a8035913fe852.jpg Pod koniec wrzesnia będę mieć zakładany dół, także wszystko się okaże. Moja orto się zdziwiła że tak szybko mój kiełek mi się wsunął ![]() ![]() ![]() Napisane przez jaaparatka--licealistka18 pewnie że efekty widać! i to jakie, 3 weszła ju ż do łuku i się elegancko umiejscowiła, mam pytanie ortodonta sam wymyślił Ci zalożenie oósemek z gumek czy to Ty zaproponowałas? Chcę przy nastepnej wizycie poprosić żeby mi tak zalozył ale może nie wie jak albo nie zrozumie o co mi chodzi, nie wiem wstydze się co powiem wie pan tak w internecie widziałam ;D Mi moja orto zakładała sama takie ósemki ![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() Edytowane przez Licealistka18 Czas edycji: 2009-08-06 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
Siemanko ;*
Byłam wczoraj u ortodontki i się dowiedziałam że nie wytworzyłam własnej prawej trójki ! Fajnie że się dowiedziałam o tym po 1,5 roku noszenia aparatu ![]() Znaczy w sumie nie wiem czy nie wytworzyłam,b o jak się jej pytałam to ona mi że on jest ale jets jakiś krzywy i że on gdzieś jest i że trzeba było go ściągać... Mogła by chociaż wytłumaczyć po polskiemu... No i mi mówi że lepiej uzupełnić.. ;/ Boże drogi.
![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kuzynka nie ma 5 chyba i ma aparat i bedzie robiła szpary specjalne tez na implanty i juz zaczeła składac ![]()
![]() |
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
hass ma sie rozumiec?
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np jedna kobieta z tą wadą co ja mam miała w młodości wyrwane 2 piątki w celu uniknięcia stłoczenia, ktore i tak wystłąpiło. Teraz orto odtworzył jej miejsce na piątki i musiała wsadzać implanty... choć mogła mieć swoje i nie bulić tyle kasy ![]() ![]() a teraz cytat z innego forum dent. : 'Dziaslo bedzie rozciete. Potem zaloza Ci szwy. Krew sie saczy z tydzien, albo dwa z takiej rany. Po zabiegu jestes opuchnieta, masz przykry zapach z buzi (krew!) nie wiadomo jak cokolwiek zjesc,a do tego moze byc goraczka. Oczywiscie to jest optymistyczny wariant. Istnieje ryzyko naruszenia nerwu w żuchwie i paralizu czasowego badz trwalego dolnej wargi lub jezyka. No i oczywiscie boli. Jeski dojdzie do wyplukania skrzepu, co jest zazwyczaj od pacjenta nie zalezne, to tego bolu nie ma jak usmierzyc. Pocieszylem? Pewnie nie, ale prawda jest wiecej warta niz te wszystkie rozczulania.' Ja nie wiem po co chłopina tak straszy takimi komplikacjami. Przecież wiekszość z Was, które dłutowały nie miały komplikacji.. Zjechałam gościa :-P ![]() Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2009-08-06 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4241 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie - symetria nie zawsze ma coś wspólnego z prawidłowym zgryzem. Wypowiadał się na ten temat ortodonta na forum gazeta.pl Po trzecie - wątpię że ktoś z nas Ci powie co Twoja ortodontka ma zrobić, bo nie ma wśród nas ortodonty ![]() Obawiasz się asymetrii - powiedz o tym orto, to jej zadanie tym się zająć i podkreśl, że dla Ciebie to ważna sprawa, może uda się ją zachować. Jednakże są przypadki, gdzie nawet jak nie usuwa się zębów symetrycznie, to orto tak ustawia zęby że symetria jest zachowana.
![]() |
![]() |
#4242 |
BAN stały
|
lisealistka18 - ja mam bardzo podobnie, tez na dole większe stłoczenie i jakos za miesiac zakładam dół . tylko ze u mnie jest takie stłoczenie tych czterech siekaczy ze jeden trzeba usunac zeby to sie wyszstko pomiescilo w buzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
Ja tez miałam STRASZNE stłoczenie na dole zęby mi się nie mieściły i poprzecznie się ustawiły, nie miałam nic wyrywanego i po woli się ustawiają, zobaczymy jak to będzie;/
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
ja miałam cos takiego
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1245617545 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1245617545 jak widac na dole stłoczenia nie ma, juz wyrwana była jedna 4ka, ale góra to jeden wielki trójkat ![]()
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4246 |
BAN stały
|
jaaparatka- widzisz..co ortodonta to inna opinia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dzięki za odp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
a zanim nacieszymy sie zebami to zaczna nam wylatywac i bedziemy miesz sztuczne szczęki
![]()
![]() |
#4249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ty nosisz już górę? Od kiedy?
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4250 |
Raczkowanie
|
Rudo-zielona - jestem, jestem tutaj też - ino zanim się zorientowałam, że w złym wątku napisałam było już za późno ;-]
No a jak z Twoją asymetrią? Są jakieś efekty. Ja mam aparat 2,5 mc'a krócej niż Ty więc szaleństwa nie ma. Ale przynajmniej mój nieco wystający (biały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4251 |
BAN stały
|
licealistka18- mam górę dokladnie od wczoraj;D i narazie nie mam ustalonego kiedy będzie dół zakladany ale z tego co lekarz mowil przy planie leczenia to najprawdopodobniej srodek/koniec wrzesnia. Wizytę mam na początku wrzesnia wiec wtedy sie dowiem wyszstkiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wywnioskowałam asymetrią będziemy się przejmować później. Wrzucę Ci nowe zdjęcia, albo poszukam tych sprzed miesiąca ![]() Najpierw niech się piękne łuczki porobią, później pomyślimy ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Tu masz zęby po 2 miesiącach... http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=802 Wrzucę niedługo stan aktualny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
I co,bardzo były widoczne puste dziury?Ja muszę jeszcze usunąć jedną czwórkę i właśnie zastanawiam się kiedy to zrobić,żeby jak najkrócej świecić szczerbą
![]() Licealistka18 mam do Ciebie pytanie:jaki typ aparatu nosisz?To jest zwykły czy Damon?Bo zameczki takie malutkie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
te zameczki wcale nie są takie małe. Damony zazwyczaj mają mniejsze zamki ale troszke bardziej odstające, a te zwykłe są większe przez co bardziej spłaszczone. To od orto zależy jaki typ będziesz mieć
P.S. Jak się czyta Damon? bo chciałabym się zapytac orto czy takie mam a nie wiem czy powiedzieć DAMON czy po ang ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
są naprawdę śliczne i ślicznie wyglądają na ząbkach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.