Szampony Kerastase - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-27, 16:27   #31
NadiaM
Raczkowanie

Dot.: Szampony Kerastase

Dzięki Soft za odpowiedź ale jakoś nie umiem się przełamać do kupowania kosmetyków na allegro Może to i racja, może kiedyś spróbuję
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 14:59   #32
larela
Przyczajenie

Większość sprzedawanych kosmetyków Kerastase na allegro jest oryginalna, szczególnie dotyczy to tych sprzedawców, którzy od dawna zajmują się sprzedażą profesjonalnych kosmetyków, nie tylko tej firmy i nie mają negatywów dotyczących wątpliwości co do jakości kosmetyku. Nie mniej trzeba uważać i pytać o datę ważności, a jeżeli brak polskich etykiet to dobrze by sprzedający podał kod by móc samemu zintepretować, czy kosmetyk aby nie był przestarzały. Mnie się zdarzyło zakupić kiedyś kosmetyk Kerastase i okazało się po odkodowaniu, że był wyprodukowany w 2003 r. (zakup w 2007) żenada!!! Dodam jeszcze, że sprzedający miał status "super sprzedawcy".
larela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 14:02   #33
AfroJAzz
Rozeznanie

Pamietajcie dziewczyny ze te szampony dzialaja wtedy gdy sa stosowane w parze z odzywka-bo tak sa opracowane-otwieraja luski wlosow i odzywka ma latwiejsza droge do ich wzmocnienia i wygladzenia....stosowanie samego szamponu moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku-....takie otwarte luski wystawic na dzialanie czynnikow zewnetrznych..brrrr...
Ja osobiscie uzywalam szamponu przeciwko wypadaniu wlosow, plus ciment...i jednoczesnie bralam skrzyp, wg mnie efekty widac-zwlaszcza gdy przejade reka po skorze glowy-czuje jak rosna nowe wloski, a i mniej wypada-to akurat bardzo latwo obserwuje podczas kapieli....juz nie zostawiam garsci wlosow! wiec chyba pomagalo wszystko razem. Jutro wybieram sie do fryzjera i napewno poradze sie co stosowac teraz....
Stary 2008-08-28, 10:59   #34
LadyMadalena
Wtajemniczenie

A moglybyscie podac nick jakiegos sprawdzonego sprzedawcy kerastase?
A i mam problem z kerastase... Mam ta serie cementu(z salonu fryzjerskiego). Szampon plus odzywka do splukiwania i mam wrazenie ze tak po 2-3 tyg kuracji strasznie zaczely mi wypadac wlosy. Nie wiem co robic. Martwic sie ze to kerastase czy szukac gdzie indziej przyczyny. Zastanawialam sie nad tym czy kladzenie zbyt blisko skory glowy odzywki nie powoduje tego wypadania(wypadlo mniej wlosow ale tez sporo). Dla proby umylam glowe raz loreal cement plus ceramidy(ten dla zwyklych smiertlenikow zolty) po tym nalozylam odzywke z tej serii i nic nie wypada Martwic sie... czy nie...martwic....?
Pomocy dziewczyny ;(
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 12:14   #35
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Ojej jestem w szoku.Uzywam calej serii(pomaranczowej)od kilku lat i mam super wloski po tej serii
Na pewno nie stalo sie to od kerastese
Pierwszy raz cos takiego slysze,a gdzie kupowlas kosmetyki,moze jakas podroba?ja kupuje w Austrii wszystkie kosmetyki,bo do Pl jestem uprzedzona

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 12:19   #36
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Być może podrażnia Cię jakiś składnik zawarty w Kerastase, a którego nie ma w Elseve.
Ja poużywałabym teraz Elseve przez te trzy tygodnie, dla porównania.
Jeśli problem ustąpi, tzn. że Kesrastase nie jest przyjazne dla Twojej skóry głowy i trzeba go odstawić. Jeśli problem wróci - spróbować jakiegoś łagodniejszego szampony z mniejsza ilością substancji drażniących.
A jeśli i wtedy nie ustąpi - szukać przyczyn gdzies indziej.

Może też tak się zdarzyć, że wypadanie jest rezultatem innych, niż kosmetyki, czynników i niepotrzebnie wiążesz je z szamponem czy odżywką. Do takich czynników należą stres albo przebyta choroba, nawet zwykłe przeziębienie, które dają swoje efekty w postaci wypadania włosów z nawet kilkumiesięcznym opóźnieniem.

przeanalizuj zatem wszystkie przyczyny zewnętrzne, jakie mogły mieć na to wpływ.

Sandrunia, takie kategoryczne wypowiedzi mogą wprowadzić innych użytkowników w błąd. Jak najbardziej to się może zdarzyć po Kerastase, jak i po każdym innym kosmetyku. Nie wiesz, na co reaguje organizm innych osób, więc tym samym, nie pisz, że to niemożliwe.

Nie dalej jak kilka tygodni temu inna z Wizażanek skarżyła się na problemy po użyciu preparatów tej firmy.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 12:21   #37
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Kupilam w salonie Jean Louis David w warszawie... Watpie zeby mieli podroby?
Czyli pewnie to jakis inny czynnik powodujacy wypadanie wlosow?

Dzieki postosuje elseve i najwyzej pozniej bede sie martwic. Jeszcze nie wylysialam wiec jest ok

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-28 o 12:45 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
Stary 2008-08-28, 15:39   #38
ekstradyska
Raczkowanie

może to sie wyda dziwne, ale ja zauwazyłam, że przy stosowaniu odzywki z seri profesjonalnej welli wypadało mi dość sporo włosów w wannie...
i działo się to tylko wtedy, gdy uzyłam tej odzywki, dajmy na to - za dwa dni uzyłam innej maski-odżywki i włosy mi tak nie leciały, wypadły może ze 3 przy spłukiwaniu
mi sie wydaje że ta odżywka mi po prostu nie słuzyła i wogóle nie byłam z niej zadowolona, wyrzuciłam resztke do smieci
ale troche to trwało zanim obcykałam, że faktycznie przy uzyciu tej odzywki włosy maja ochote opuszczać głowe
mysle że kosmetyki to jest sprawa bardzo indywidualna, i trzeba metoda prób i błedów (niestety portwel cierpi) dobierać sobie najlepsze dla siebie
może kerastase jest dla ciebie po prostu za silny (z tego co wiem oczyscza dośc mocno)

ja sama miałam tylko jeden szampon kerastase - nutriactive satin bain 2 - włosy mi po nim nie wypadały, nawet może sie troche wzmocniły, ale od razu po spłukaniu tej kąpieli były straszliwie szorstkie, oczywiscie odzywka maska i było dobrze -
nie powtórzyłam zakupu , bo cena 80 zł jak na ten produkt to moim zdaniem troche za duzo, nie chodzi o to że jest zły, po prostu nie miałam ochoty kupować go tylko dlatego że to kerastase i wyzsza półka cenowa.
heh ale znając moją manie to pewnie kupie jeszcze jakiś z kerastase - mysle o oleo relax, bain satin 3 , ten nowy do włosów farbowanych riche, albo własnie ten z cementem
ale wiecie co ja chyba teraz wypróbuje coś z firmy joico, bo tak mnie kusi, szczególnie rekonstruktor i hydrator, że olalala
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:18   #39
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Ja chyba zrobilam blad kladac pare razy odzywke na skore glowy rowniez(troche szczypalo). Problem polega na tym ze uwielbiam juz to kerastase bo mam wlosy cienkie i jednoczesnie poprawia mi to wyglad wlosow nie robiac z nich ani pierza ani nie przylizuje mi moich cienkich wloskow;] wiec ciezko przezyje strate kerastase jesli okaze sie ze to przez niego Swoja droga myslicie ze kladzenie odzywki jak najdalej od skory glowy bedzie ok? Ze bedzie dzialac ale nie powodowac wypadania?
Stary 2008-08-28, 16:25   #40
'Estelle'

Szampony Kerastase mają to do siebie, że podobno silnie rozchylają łuski włosa, stąd szorstkość. Dlatego nawet sam producent zaleca, by stosować je w towarzystie masek, które wtedy wnikają pod łuski i mają okazję lepiej zadziałać przy jednoczesnym wygładzeniu ich powierzchni.
Stary 2008-12-26, 02:20   #41
LadyMadalena
Wtajemniczenie

A ktorych teraz bys polecila? Bo ci sprzedawcy maja zamkniete konta a szukam oszczednej wersji kerastase ale oryginalnej;p
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 14:00   #42
asik123456789
Zakorzenienie

Smile Dot.: Szampony Kerastase

Ja chyba juz sie zrazilam do kerastase. Na poczatku kupilam pianke z cementem zwiekszajaca objetosc. Pachniala przepieknie, naprawde najlepszy zapach kosmetyku do wlosow jaki mialam. No ale...miala zwiekszac objetosc a wrecz ja zmniejszala (nie dawalam za duzo), nie odzywiala, praktycznie nie robila nic. Tylko pachniala
Pozniej kupilam szampon oleo curl i maske masquintense do wlosow cienkich. Szampon...jak szampon. Pachnie przecietnie, nie zwieksza skretu. Jedyny plus to to ze jest straaaaaaaaaasznie wydajny. Wystarczy malutka kropelka i pieni sie tak bardzo ze nie wiadomo ci robic z ta piana Starczy na okolo 3 miesiace codziennego mycia albo i wiecej. (zwykly szampon starczal mi na miesiac). I tak ten szampon to najlepsza rzecz z kerastase jaka mialam bo maska jest beznadziejna. Nie odzywia wcale. Moje zdrowe wlosy przesuszyla. Jako zwykla odzywka ok. Pachnie jak krem nivea wiec normalnie. No i bardzo niewydajna.

Wedlug mnie profesjonalny loreal jest o niebo lepszy. POlecam AR, IR i age densiforce.
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:17   #43
kokosi19
Raczkowanie

to są bardzo drogie kosmetyki, dostałam raz na prezent cała linie bo mam zniszczone czarna farba włosy, ale nie podziałały tak super. Słyszałam ,że szampon nie musi być drogi ale odżywka powinna być raczej lepsza. Ja używam matrix, i tez kosmetyki prostujące są z tej firmy dobre, serum wygładzające super jest
kokosi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 19:33   #44
asik123456789
Zakorzenienie

Podnosze
Moze ktos stosowal jeszcze jakies kosmetyki Kerastase? Jest naprawde malo opinii i sa bardzo podzielone. Czy stosowal ktos volumactive?

I oczywiscie Asia jest na tyle glupia, ze znowu dala sie nabrac kupilam dzisiaj maske i szampon volumactive...i pomyslec ze niedawno pisalam ze juz sie zrazilam i ze nie ufam kerastase...jaka ja glupia bede informowac jak uzyje i pozniej tez napisze jak po czasie Cholera jaka ja glupia jestem! I mam wyrzuty 250zl wydalam...na jakis syf na pewno. No ale musze poczekac do jutra zeby uzyc bo dzisiaj nie zdaze. Kurcze jestem naiwna i na dodatek chyba jestem okropna kosmetykoholiczka

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-02-10 o 08:44 Powód: Post pod postem
Stary 2009-02-19, 18:53   #45
Ogryzia
Raczkowanie

GG do Ogryzia

Ja zastosowałam rytuał cementujący

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186130&page=3

Spodziewałam się szoku, było po prostu nieźle. Włosy faktycznie miękkie, puszyste, bardzo błyszczące.
Generalnie polecam
Stary 2009-02-19, 21:08   #46
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Podnosze
Moze ktos stosowal jeszcze jakies kosmetyki Kerastase? Jest naprawde malo opinii i sa bardzo podzielone. Czy stosowal ktos volumactive?

I oczywiscie Asia jest na tyle glupia, ze znowu dala sie nabrac kupilam dzisiaj maske i szampon volumactive...i pomyslec ze niedawno pisalam ze juz sie zrazilam i ze nie ufam kerastase...jaka ja glupia bede informowac jak uzyje i pozniej tez napisze jak po czasie Cholera jaka ja glupia jestem! I mam wyrzuty 250zl wydalam...na jakis syf na pewno. No ale musze poczekac do jutra zeby uzyc bo dzisiaj nie zdaze. Kurcze jestem naiwna i na dodatek chyba jestem okropna kosmetykoholiczka
No i jak Asik jak wloski sie maja po kuracji Volumactive? Pytam bo mam zamiar te serie kupic,lacznie z maska.Nie przejmuj sie nie jestes jedyna maniaczka kosmetykow do wlosow,ja musze chowac moj najnowszy zakup przed mama bo wydaje mnostwo na wlasnie moje nieszczesne loki...Takze wydaje mi sie ze najwet jak nie widzimy wiekszego efektu w lustrze to na zdjeciach dopiero ukazauje sie blask naszych wlosow...
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 21:39   #47
desti
Zakorzenienie

Ja uzywam produktow tej firmy od paru lat ... aktualnie posiadane produkty zalaczam. Mialam wczesniej dosc spore problemy z wlosami (skora na glowie) i produkty tej firmy pomogly mi sie z tym wszystkim uporac. Lubie je za wydajnosc, zapach i to ze sprawdzaja sie w roznych warunkach.

-> z serii Kérastase Résistance mialam lub mam: pianke nadajaca objetosc z cementem, Lakier wzmacniajacy wlosy z cementem, odzywke ochraniajaca wlosy przed suszeniem, szampon Bain Age Recharge wzmacniajacy wlosy i nawilzajacy skore glowy, maseczke wzmacniajaca i serum w ampulkach Lipo-Recharge
ogolnie: bardzo dobra seria, ze wszystkich produktow bylam zadowolona, pianka swietnie nadaje objetosc przy czym nie obciaza wlosow.

-> z serii Kérastase Reflection mam szampon Bain Chroma Riche do wlosow farbowanych i to jest moj ulubieniec a przy tym slicznie pachnie i olejek Chroma Riche choc ten mnie akurat nie zachwycil

-> z serii Kérastase Dermo-Calm mialam serum Noctocalm Nacht i szampon Bain Dermo Vital ... oba produkty rewelacyjne przy problemach ze skora glowy... swietnie nawilzaja i przywracaja rownowage

z serii Kérastase Spécifique swietny jest szampon Bain Divalent przy tlustej skorze glowy i suchych, cienkich wlosach

-> z serii Kérastase Soleil swietne sa szampony Bain Après-Soleil jeden do farbowanych, drugi do normalnych wlosow... rewelacyjne na wakacje gdy wlosy sa czesto mokre (slona woda) i gdy przebywamy duzo na sloncu.

-> z serii Kérastase Biotic polecam Bain Bio-Recharge (normales Haar) wzmacniajacy skore glowy (szczegolnie doby do wrazliwej skory)

-> z serii Kérastase Nutritive moj favoryt olejek Oléo-Relax (Anti-Frizz) i spray Nutridéfense wygladzajacy wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5686.jpg (19,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6203.jpg (46,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5684.jpg (14,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7933.jpg (30,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2009-02-20 o 10:54 Powód: dodanie zdjecia
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 23:29   #48
Vahina
Raczkowanie

No zaszalam dzisiaj i wydalam ponad 400 zlotych na produkty Kerastase....kupilam maske z serii Kerastase Resitance Age recharge,pianke do zwiekszenia objetosci,szampon nadajacy blask,mleczko do spukiwania nadajace blask,szampon do wzmnocnienia wlosow oraz szampon do zwiekszenia objetosci wlosow.

Dzis umylam wlosy szamponem do zwiekszenia objetosci oraz nalozylam maske na glowe, i musze przyznac ze wlosy sa gladsze,zdrowsze i ladnie pachnace
Stary 2009-02-20, 09:45   #49
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Ja chyba juz sie zrazilam do kerastase. Na poczatku kupilam pianke z cementem zwiekszajaca objetosc. Pachniala przepieknie, naprawde najlepszy zapach kosmetyku do wlosow jaki mialam. No ale...miala zwiekszac objetosc a wrecz ja zmniejszala (nie dawalam za duzo), nie odzywiala, praktycznie nie robila nic. Tylko pachniala
Pozniej kupilam szampon oleo curl i maske masquintense do wlosow cienkich. Szampon...jak szampon. Pachnie przecietnie, nie zwieksza skretu. Jedyny plus to to ze jest straaaaaaaaaasznie wydajny. Wystarczy malutka kropelka i pieni sie tak bardzo ze nie wiadomo ci robic z ta piana Starczy na okolo 3 miesiace codziennego mycia albo i wiecej. (zwykly szampon starczal mi na miesiac). I tak ten szampon to najlepsza rzecz z kerastase jaka mialam bo maska jest beznadziejna. Nie odzywia wcale. Moje zdrowe wlosy przesuszyla. Jako zwykla odzywka ok. Pachnie jak krem nivea wiec normalnie. No i bardzo niewydajna.

Wedlug mnie profesjonalny loreal jest o niebo lepszy. POlecam AR, IR i age densiforce.
jesli tak sie stalo powiedzialabym ze mialas niewlasciwie dobrane kosmetyki albo nie splukiwalas ich wlasciwie, ponadto jak ktos wspomnial wczesnmiej keraste dzialaja w duetach, sam szampn na przyjklad moze ci strasznie utrudnic rozczesywanie i narazic na niszczenie luski i wlosa, wiec jesli sie cos stosuje to najlepiej zdecydowac sie tez na odzywki/maski itd...byc moze pianka byla za uciazliwa dla wlosow-bowiem jej nie splukujesz.... a maska jest moze za silna i obciaza Twoje wlosy, jak sama nazwa mowi-maska-ma duzo wieksze natezenie srodkow dzialajacych i moze to byc dla Twoich wlosow za duzo
naprawde wiele zalezy od wlasciwego doboru....
ja osobicie zanim kupie szampon rozmawiam z fryzjerem, ktory zajmuje sie moimi wlosami od 2 lat, i to on wlasnie polecil mi Kerastese, stosowalam4 serie jak narazie i z wszystkcih 4 jestem bardzo zadowolona, wrecz nie zamienilabym na inny-a probowalam! po kilku tygodniach moje wlosy robily sie beznadzieje i za kazdym razem wracalam do Kerastee....mam cieniutkie wlosy i ogromny problem z objetoscia....na wszystko dzialalo... mialam klopoty z wypadaniem-pomagaly, mialam farbowane wlosy-dzialaly a teraz mam nawilzajacy szampon Kerastese z serii Bio i tez jestem bardzo zadowolona. Ponadto aby zauwazyc efekty nalezy stosowac szampon dluzej niz 2 -3 tygodnie

---------- Napisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
No zaszalam dzisiaj i wydalam ponad 400 zlotych na produkty Kerastase....kupilam maske z serii Kerastase Resitance Age recharge,pianke do zwiekszenia objetosci,szampon nadajacy blask,mleczko do spukiwania nadajace blask,szampon do wzmnocnienia wlosow oraz szampon do zwiekszenia objetosci wlosow.

Dzis umylam wlosy szamponem do zwiekszenia objetosci oraz nalozylam maske na glowe, i musze przyznac ze wlosy sa gladsze,zdrowsze i ladnie pachnace
mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz, ja osobiscie nie znam w swoim kregu osob ktore bylyby rozczarowane, fakt faktem jest mi latwiej ten szampon czy odzywke kupic, bo mieszkam poza PL i relacje finansowe pewnie so nieco inne, ale ja w zyciu nie zalowalam ani jednego centa wydanego na te szampony i odzywki itd

DESTI wow, jestem od wrazeniem! masz niebywala kolekcje, balam sie ze tylko ja jestem nienormalna w milosci do Kerastese majac na polce 5 produktow!

Edytowane przez AfroJAzz
Czas edycji: 2009-02-20 o 09:47
AfroJAzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 10:48   #50
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
wow, jestem od wrazeniem! masz niebywala kolekcje, balam sie ze tylko ja jestem nienormalna w milosci do Kerastese majac na polce 5 produktow!
Ja je uwielbiam ... i cieszy mnie, ze po dlugich poszukiwaniach w koncu trafilam na firme ktora mi odpowiada ... do tego zarazilam mojego tz i teraz tez ma swoje dwa szampony
Wiadomo jedne produkty lubie mniej inne bardziej ale ogolnie to byl strzal w 10 ... i fajnie, ze co jakis czas wypuszczaja cos nowego.

Vahina super zakupy ... oby Ci wszystkie produkty dobrze sluzyly

Asik pianka sprawdza sie swietnie jak sie ja nalozy na wilgotne wlosy a wlosy nawinie na walki albo suszy sie modelujac... nigdy nie mialam z nia problemu i uwazam, ze to najlepsza pianka bo przy tym nie obciaza wlosow. Szampon ktory kupilas z serii Nutritive oleo curl jest do wlosow kreconych a maska do cienkich, pomijajac ze maski maja to do siebie ze kazdy musi znalezc taka zeby mu odpowiadala. Teraz kupilas z tego co sie somyslam maske, ktra w sumie jest odbudowujaca, wiec potrzeba sporo czasu zeby bylo widac efekty.

Mi na przyklad kosmetyki loreal professionnel wcale nie sluzyly ... wiec nie mozna powiedziec, ze ta jest be a tamta fajna bo kazdemu bedzie co innego pasowac.
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 22:45   #51
Vahina
Raczkowanie

A co myslicie o produktach z wyzej polki takich jak Puerology czy Fekkai? Ja dzis kupilam Puerology Nanoworks mask,Puerology Nanworks shampoo Purelogy Nanoworks conditioner.puerology Pure Volume serious color care, Fekkai produkt z proteiny mleka do wcierania na noc,Chi Noursih intense silk hair masque,Schwarzkopf Bonacure Q10 hairtherapy mask.Ponoc to super produkty ale cena astronomiczna,wydalam 328 dolarow

Apropo musze przyznac ze nie zaluje zakupienia Kerastase tylko musze lepiej splukowac bo mnie glowa swedzi po masce...
Stary 2009-05-27, 11:42   #52
asik123456789
Zakorzenienie

Ja naprawde nie bylam zadowolona z efektow po kerastase. Moj pierwszy zakup-pianka volumactive nie dodawala moim wlosom objetosci. Dodam, ze uzywalam jej tak samo jak innych pianek-wczesuje przy nasadzie i susze. Inne pianki dodaja objetosci a ta nie. Mam cienkie wlosy, lekko krecone. Dlatego kupilam szampon do kreconych i maske nawilzajaca do cienkich (i moze tu byl blad ze z roznych serii) Szampon byl ok-ale tylko ok bo dzialal jak kazdy inny szampon. Maska zupelnie mi nie odpowiadala-zuzylam 500ml i nic. Wcale nie odzywiala moich suchych na koncach wlosow. Absolut repair daje mocniejszy efekt. Po zuzyciu tej maski musialam sie wlasnie absolutem ratowac bo moje wlosy byly z zlym stanie. Myslalam juz ze moze kupilam przez internet podroby (w co watpie bo kupowalam u bardzo dobrego sprzedawcy, szampon byl zabezpieczony fabrycznie takim sreberkiem pod nakretka. Kupilam jeszcze pozniej szampon i maske volumactive. Ta seria byla ok ale uwazam ze za takie pieniadze oczekuje sie czegos wiecej niz ok. Kosmetyki byly dobrze dobrane. Nie obciazaly, po prostu nie dzialaly na moich wlosach. Wole kosmetyki fekkai i loreal professionnel.
Stary 2009-08-06, 19:04   #53
PauLiNeeCzKaaa
Raczkowanie

GG do PauLiNeeCzKaaa
Question L'oreal Thermo Repair = Kerastase Cement Termiczny??

Szukam na forum, ale nie znalazłam opinii ani na KWC ani tutaj. Zamierzam kupić cement z Kerastase, ale na allegro kilku sprzedawców podaje, że te dwa kosmetyki, zarówno Kerastase i L'oreal maja identyczny skład tylko róznią sie nazwą. Jestem ciekawa, czy tak jest rzeczywiście. Może któraś z Was może coś napisać na ten temat, ma jakieś porównanie?
PauLiNeeCzKaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 16:55   #54
www iStyl pl
BAN stały

Dot.: L'oreal Thermo Repair = Kerastase Cement Termiczny??

Witam
Skład jest podobny.
Działanie również podobne lecz Kerastase to wyższa półka.
Max działanie przy użyciu ciepła które zwielokrotnia działanie produktu.
Pozdrawia www iStyl pl
www iStyl pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 18:57   #55
la dra
Raczkowanie

Szampony Kerastase uczulenie na składnik?

Już od dłuższego czasu walczę z moimi kłakami, stosowałam dużo naturalnych nieinwazyjnych metod, ale ze słabym skutkiem, dlatego postanowiłam zainwestować w Kerastase. Już używam ich odżywek i są nawet dobre, ale mimo, że mam wersję najlżejszą (mleczko odżywcze nutritive) używam chyba zbyt słabego szamponu (już po południu włosy są przetłuszczone - [konkretnie yes to carrots]) i zastanawiam się, żeby dokupić jakiś kerastasowy, ALE niestety mam uczulenie na kwas salicylowy, który jest w ichniejszych szamponach. zastanawiam co mogłoby się stać, gdyby stężenie było zbyt duże - łupież, podrażnienie?
Pytam trochę bardziej z ciekawości, bo wiem, że na ślepo nie warto ryzykować 100 zł w bloto.
Jednak na próbki też chyba nie mam co liczyć, bo już pytałam w kilku salonach kerastase i nieważne kiedy przyjdę panie są "przed dostawą". Byłam już skłonna nawet za nie zapłacić, ale nadal nic.

la dra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 19:06   #56
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Szampony Kerastase uczulenie na składnik?

skoro w połowie dnia masz przetłuszczone włosy to możlwie ze masz łojotok, wiec może warto sie przejść do dematologa, zamiast kupować szampon za stówe
Stary 2009-09-16, 19:47   #57
'Estelle'

Poza tym możesz wybrać taki szampon, który nie zawiera kwasu salicylowego, gama jest na tyle szeroka, że jest w czym przebierać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 17:13   #58
la dra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
skoro w połowie dnia masz przetłuszczone włosy to możlwie ze masz łojotok, wiec może warto sie przejść do dematologa, zamiast kupować szampon za stówe
Małe prawdopodobieństwo, bo jak nie użyję tej kerstasowej odżywki to wszystko jest ok, to znaczy po prostu są suche, ale nie przetłuszczają się tak szybko.

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Poza tym możesz wybrać taki szampon, który nie zawiera kwasu salicylowego, gama jest na tyle szeroka, że jest w czym przebierać.
Jasne, po prostu jestem ciekawa tego szamponu. A gama jest aż za szeroka ;o. Poszukam na KWC, dzięki.

la dra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 23:03   #59
innabajka
Przyczajenie

Talking Dot.: Szampony Kerastase

Ja używam szamponu bain satin 1 jestem bardzo zadowolona jednak nastepny szamponik kupie na objetosc
innabajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 11:07   #60
AfroJAzz
Rozeznanie

ja nadal jestem wierna fanka Kerastase i dla przekonania sie czy to moje widzimisie i wmawianie sobie czy tez poprostu kosmetyki te dzialaja, probowalam juz wielu produktow z polki sredniej, taniej i drogiej, ale za kazdym razem wracam do Kerastase. jak wiele dziewczyn wierze ze trzeba prob i bledow aby dobrac kosmetyk do wlosow, jestem przekonana ze kazda z nas ma inne potrzeby i inan skore i struktura wlosa moze tez byc inna, wiec nic dziwnego ze dla niektorych z nas kosmetyki sa idealne a dla innych inna marka dziala lepiej...nie mozna sie uprzedzac ani tez oceniac na podstawie jeden osoby bo dopoki samemu nie sprobuje sie to sie tak naprawde opinii nie ma.
ja teraz wrocilam do Serii Age Recharge i jestem bardzo zadowolona, mam tez odzywke do wlosow z cementem i uwielbiam efekt po myciu, wlosy sa odzywione, blyszczace i zdrowe.
probowalam masek i maseczek i praktycznie nie mam zastrzezeni do zadnej z serri, jedyne zastrzezenie to cena, ale jak szampon wystarcza mi na 3 miesiace to nie zaluje 18 euro odzywki sa drozsze owszem, ale maja tez duzo wiecej do zdzialania...poza tym sama chetnie probowalam bnym tez Fekkai itd, wiec jak skoncza mi sie produkty Kerastase byc moze sie skusze, gdyby jednak ktoras z was miala pytania chetnie doradze

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości