![]() |
#1441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
SUPER, ŻE z PATRYKIEM LEPIEJ!
Jeśli chodzi o butelki to my na początku używaliśmy tych Aventu, ale szczerze mówiąc nie spodobały mi się. Mały dużo powietrza łykał pijąc z nich a potem go straszne gazy męczyły. Przerzuciliśmy się na butelki MAM i Tommee Tippee - jest znaczna poprawa. Dziewczyny w moim wątku majowo-czerwcowym polecały też butelki Lovi. Dr.Brown jest niezastąpiony przy kolkach u maluchów - lekarze je polecają. Oczywiście ile mam tyle opinii, wiem że u wielu butle Aventu się sprawdziły, u Nas niestety nie i musieliśmy szukać czegoś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł Bravurko mi się podoba, zreszta jakbym miała możliwośc pokoi oddzielnychh dla dzieci to byłyby własnie pod dzieci pomalowane i zrobione - to ma byc ich dziecięcy śiwat
Malino avent tez ma system antykolkowy, tylko w samym smoczku, natomiast dr brown's ma rurkę i coś tam - ale tak pisze obie firmy u mnie się sprawdziły a Iza od samego prawie początku była na butelce, a jak karmiłamją dwa tygodnie przez kapturki to mi się non stop darła, po zmianie nie miała kolek, no może nie do końca zawdzięczamy to butelkom ale poprawa była, bo było bez kolek
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-08-07 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Bravurko to cudownie
![]() A ja straciłam humor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie bede mojego dziecka ubierala w takie starocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() zdarzycie jeszce kupic coś fajnego napewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Wtajemniczenie
|
Domi jeszcze zdążysz zakupy zrobić, w ciuchlandach na maluchy jest masa ładnych tylko trzeba się nałazic i naszukać, ale mam przeciez chciała dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
TAkie wspaniałe wieści od rana!!!
![]() ![]() ![]() Bravurko, a widzisz? Patryk to dzielny chłopczyk ![]() Domi, nie placz. Powiedz mamie ze sama byś chciala troszkę sobie polazić po sklepach, pochodzic i poszukać. W końcu to radośc i przyjemność dla przyszlej mamusi i wolisz sama. Na pewno chciala dobrze, ale ja bym jednak wolala sama wybierac. Co innego jakis prezent okazjonalny, ale wyprawke to chyba Ty powinnas sobie kompletowac i niech mama Cie nie wyręcza...
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
No włanie
![]() moja mama mówi, że dziecku sie zmienia kilka razy ciuszki i naznosila takich róznych a ja nie moge na to patrzec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Bravurko, jakze sie ciesze, ze jest poprawa u Patryka
![]() A co do ewentualnego braku internetu, to moze daj ktorejs z dziewczyn swoj nr komorki. Tak jak Dudziakowa, ktora kontaktuje sie z nami sms-owo poprzez Tarasie. A tak swoja droga, ty sama samochod naprawiasz? ![]() A ubranka tez sliczne zakupilas. Rozmiarem sie nie martw. Zanim sie obiejrzysz, to synus bedzie potrzebowal juz wiekszych ![]() A u mnie jest spoko. Troche zle spalam i mnie dzis szyja boli, ale co tam, przejdzie ![]() I czeka mnie jeszcze tylko jeden tydzien pracy ![]() ![]() A wczoraj to chyba wymeczylam moja corcie, bo poszlam na basen ![]()
#1450 | |
BAN stały
|
Cytat:
nom nareszcie poprawa ![]() a z interentem to nie wiem bo wszytko rochodzi się o ten samochód. bo jak by mi się udało go naprawic to bym nie musiała się do lublina w sumie przenosić bo bym mogła dojedzac . to tylko 50 kma jak bym się przprowadziła do lublina na jakiś czas to bym nie miała tam inteernetu no saochód to ja naprawiam. a czemu by nie? co to tylko męskie zajecie znaczy narazie nie naprawiam bo mi klucza takiego barkuje ![]() nom a ubaranek jeszce musze dzisaj troche poszukać w tych mniejszy rozmiarach bo ogarneło mnie szaleństwo zakupów. tez chce na basen!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
WITAM WAS MAMUSIE
![]() ![]() Cześc już wczoraj obgadaliśmy wszystko jak Grzesiek wrócił z pracy wygoniłam Natalie i Nikole na plac zabaw.Kochaliśmy się ale to był ostatni raz,bo powiedziałam że już niepowinnam się kochać bo to grozi wczesnemu porodowi chyba zrozumiał ![]() BRAVURKA-CIESZĘ SIE ZE JAKIEŚ WIADOMOŚCI DOBRE Z RANECZKA SĄ JEJU AŻ KRZYKŁAM PRZY KOMPIE I MOJA SIOSTRZENICA SIĘ ZAPYTAŁA CO SIE STAŁO,BARDZO SIE UCIESZYŁAM CIUSZKI SĄ SUPER.TRZYMAJ SIE MOCNO NA NOGACH PAMIETAJ KOCHANIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DZIŚ NA WIECZÓR JADE DO SZCZECINA DO REALA W GAZETCE WIDZIAŁAM ŁADNY 13-CZĘŚCIOWY KOMPLET TJ,WYPRAWKA DLA DZIECKA.ALE ŚLICZNA JEST ZA 49 ZŁ I TO 13-CZĘŚCI TO SUŻO A NORMALNEJ WYPRAWCE JEST TYLKO 4 ZA 34ZŁ.AŻ NIEMOGE SIE DOCZEKAĆ JAK TO ZOBACZĘ. ![]() ![]() IDĘ ROBIĆ SNIADANIE PÓŻNIEJ NAPISZE ![]()
#1453 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do sutkow to tez mam male i nawet najmniejszy rozmiar nakladek z aventu byl za duzy na mnie.. a piersi mialam ogromne za to ciezko bylo mlodemu zlapac sutka ![]() ![]() Cytat:
![]() wszelkie misie, sloneczka, literki sa jak najbardziej na miejscu ![]() Cytat:
![]() jak ja dostalam od kogos ubranko ktore mi sie nie bardzo podobalo (kolezanka byla mistrzynia- kupowala rzeczy z falbankami, malo praktyczne) to oczywiscie dziekowalam a ubranko lezalo w szafce.. bylo tego sporo ale zawsze jak kolezanka przychodzila to "byly w praniu" te ubranka ![]() Cytat:
![]() |
#1454 |
BAN stały
|
kurcze chyba mnie jakieś przeziębienie dopadło;(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak zrobie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny naprawde seks, (tak jak napisala Paczka) grozi wczesniejszemu porodowi?ja też mam takie obawy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na basen z pewnoscia wkrotce bedziesz mogla sie wybrac i to nie sama, ale z synkiem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-07 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() teraz to już mi znacznie lepiej idzie naprawianie ![]() a kiedys jak mnie mały kopał to mysłam że bedzie piłkarzem ![]() ale może być pływakiem ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
nowy zakup ![]() Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-08-07 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podczas orgazmu dochodzi do skurczów macicy. Nie są one jednak sygnałem przedwczesnego porodu. Nie jest to niebezpieczne, jeśli twoja ciąża przebiega prawidłowo. W ciąży wysokiego ryzyka lekarze niemal zawsze zalecają zrezygnowanie z seksu. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326672.html Wiec Domi jesli lekarz nie zabraniał to nie masz sie czym martwić. U mnie ze względu na "zbyt twardą " macicę takie skurcze nie są wskazane. Jak byłam w ciązy z Kuba yo ginek nawet mi nie pozwoliła masować brzucha bo mówiła ze to tez pobudza macice do skurczów a ja miałam wczesnie ujście otwarte na 2cm (w 34tc) Ale w normalnych przypadkach nie jest to niebezpieczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Bravurko z przeziebieniem, to mysle, ze to raczej przemeczenie. Ostatnie tygodnie nie byly dla ciebie najlzejsze. Staraj sie odpoczywac jak najwiecej, gdy jestes w domu. Pamietaj, ze zdrowa mamusia = zdrowe dziecko
![]() Domi, z tym seksem to prawda. Raz, ze w spermie jest cos tam, co uwalnia u nas jakis hormon powodujacy skurcze i rozwieranie szyjki (wskazane, gdyby ciaza byla 'przeterminowana' ![]() Ja wlasnie pzez zbyt czeste skurcze mam zakaz :/
#1461 | |
BAN stały
|
Cytat:
a z tym sexem to tez własnie słyszałam że sperma działa skurczowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piekne wiadomosci, od razu lepszy dzien sie zaczyna ![]() Rozmawialam wczoraj z moim ginem o Patryczku i gin powiedzial, ze najmniejszy noworodek jakiego odebral wazyl 520 gr i dzisiaj ma 5 lat i w niczym nie rozni sie od rowiesnikow...potem jeszcze przypomnial sobie blizniaki, ktore urodzily sie w 26 tyg ciazy i kazde z nich wazylo troche ponad 600 gr...dzisiaj maja 3,5 roczku i biegaja i hasaja na calego ![]() ![]() U nas wizyta wczoraj poszla dobrze...wszystko jest ok, maly ulozony glowka w dol. Mielismy pierwsze ctg i przy tej okazji moj synio pokazal swoj charakterek - tak kopal prosto w sonde do mierzenia jego ekg, ze babka byla juz lekko zdesperowana... ![]() ![]() Szyjka tez zamknieta - prawie 39 mm wiec ok... ![]() Po drodze kupilam malemu pare ciuszkow...pozniej wstawie.... ![]() Dzien dobry Mamusie ![]() ![]()
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w normalnej, zdrowo przebiegajacej ciąży, tak jak napisala Malinka nie ma przeciwskazań, a dzidziuś podobno nawet to lubi. No i na pewno czuje ze mama jest poźniej w dobrym nastroju, on jest lepiej dotleniony... ![]()
![]() |
#1464 | |||||
Zadomowienie
|
Witam piątkowo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U Nas z przytulankami jest tak żę ja chcę a tż się boi, on ciągle mówi to małego, dotyka jak się rusza i sobie chyba wymyślił że tak jak on czuje małego przez skóre tak mały czuje "uderzenia" i jak tylko napomne o przytulankach to jest oburzony ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1466 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() super że u ciebie wszytko dobrze ![]() no mój "malutki" nie jest znowu taki bardzo mały. wiec wierze że bedzie dobrze wszytko. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
nie no ale jeśli ciąza przebiega prawidłowo i nie ma przeciwskazań to napewno można. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widze, ze synus charakterny tak jak moja corunia. Moze to te geny poludniowcow ![]() ![]()
![]() |
#1469 |
BAN stały
|
no i teraz własnie zaczynam wam zazdrościc że jeszce macie swoje dzidzie w brzuszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-08-07 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.