Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 07:22   #1441
Heksa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

SUPER, ŻE z PATRYKIEM LEPIEJ!

Jeśli chodzi o butelki to my na początku używaliśmy tych Aventu, ale szczerze mówiąc nie spodobały mi się. Mały dużo powietrza łykał pijąc z nich a potem go straszne gazy męczyły. Przerzuciliśmy się na butelki MAM i Tommee Tippee - jest znaczna poprawa. Dziewczyny w moim wątku majowo-czerwcowym polecały też butelki Lovi. Dr.Brown jest niezastąpiony przy kolkach u maluchów - lekarze je polecają. Oczywiście ile mam tyle opinii, wiem że u wielu butle Aventu się sprawdziły, u Nas niestety nie i musieliśmy szukać czegoś innego

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:24   #1442
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

dobry pomysł Bravurko mi się podoba, zreszta jakbym miała możliwośc pokoi oddzielnychh dla dzieci to byłyby własnie pod dzieci pomalowane i zrobione - to ma byc ich dziecięcy śiwat

Malino avent tez ma system antykolkowy, tylko w samym smoczku, natomiast dr brown's ma rurkę i coś tam - ale tak pisze obie firmy u mnie się sprawdziły a Iza od samego prawie początku była na butelce, a jak karmiłamją dwa tygodnie przez kapturki to mi się non stop darła, po zmianie nie miała kolek, no może nie do końca zawdzięczamy to butelkom ale poprawa była, bo było bez kolek

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-08-07 o 07:26
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:26   #1443
domi7ks
Zakorzenienie

Bravurko to cudownie

A ja straciłam humorwczoraj zamówilismy komode i od rana juz dzis mialam w planie zobaczyc co tam mam za ciuszki i sobie ich ukladac (te, ktore mia mam z ciucholandu przyniosla). I teraz polowe rzeczy ide jej oddac wiec prawie nic nie zostalo mi. Na kazdym jakas plama, szorstkie, te zapinki pordzewiale, ze az mi sie odechcialo tego ukladac i ogladac, siedze wkurzona i rycze
nie bede mojego dziecka ubierala w takie starocie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:29   #1444
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Bravurko to cudownie

A ja straciłam humorwczoraj zamówilismy komode i od rana juz dzis mialam w planie zobaczyc co tam mam za ciuszki i sobie ich ukladac (te, ktore mia mam z ciucholandu przyniosla). I teraz polowe rzeczy ide jej oddac wiec prawie nic nie zostalo mi. Na kazdym jakas plama, szorstkie, te zapinki pordzewiale, ze az mi sie odechcialo tego ukladac i ogladac, siedze wkurzona i rycze
nie denerwuj sie tak kochana
zdarzycie jeszce kupic coś fajnego napewno
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:29   #1445
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi jeszcze zdążysz zakupy zrobić, w ciuchlandach na maluchy jest masa ładnych tylko trzeba się nałazic i naszukać, ale mam przeciez chciała dobrze pomyśl, ze będziesz miała frajde kupując sama
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:31   #1446
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Domi jeszcze zdążysz zakupy zrobić, w ciuchlandach na maluchy jest masa ładnych tylko trzeba się nałazic i naszukać, ale mam przeciez chciała dobrze pomyśl, ze będziesz miała frajde kupując sama
popieram
i nie wolno się tak denerować
Stary 2009-08-07, 07:38   #1447
konspiracja
Zakorzenienie

TAkie wspaniałe wieści od rana!!!
Bravurko, a widzisz? Patryk to dzielny chłopczyk

Domi, nie placz. Powiedz mamie ze sama byś chciala troszkę sobie polazić po sklepach, pochodzic i poszukać. W końcu to radośc i przyjemność dla przyszlej mamusi i wolisz sama. Na pewno chciala dobrze, ale ja bym jednak wolala sama wybierac. Co innego jakis prezent okazjonalny, ale wyprawke to chyba Ty powinnas sobie kompletowac i niech mama Cie nie wyręcza...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 07:45   #1448
domi7ks
Zakorzenienie

No włanie
moja mama mówi, że dziecku sie zmienia kilka razy ciuszki i naznosila takich róznych a ja nie moge na to patrzec w ogóle nie są odpinane w kroku, szorstkie i ogólnie...nieładne tylko kilka rzeczy mi sie spodobało, a reszta do kasacji...

Stary 2009-08-07, 07:54   #1449
gucia6
Zakorzenienie

Bravurko, jakze sie ciesze, ze jest poprawa u Patryka .
A co do ewentualnego braku internetu, to moze daj ktorejs z dziewczyn swoj nr komorki. Tak jak Dudziakowa, ktora kontaktuje sie z nami sms-owo poprzez Tarasie.
A tak swoja droga, ty sama samochod naprawiasz? Podziwiam.
A ubranka tez sliczne zakupilas. Rozmiarem sie nie martw. Zanim sie obiejrzysz, to synus bedzie potrzebowal juz wiekszych

A u mnie jest spoko. Troche zle spalam i mnie dzis szyja boli, ale co tam, przejdzie .
I czeka mnie jeszcze tylko jeden tydzien pracy . Dzis jest moj ostatni piatek Teraz reszta pojdzie juz piorunem.
A wczoraj to chyba wymeczylam moja corcie, bo poszlam na basen Cudowna byla taka ochloda przy upalach.
Stary 2009-08-07, 07:59   #1450
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Bravurko, jakze sie ciesze, ze jest poprawa u Patryka .
A co do ewentualnego braku internetu, to moze daj ktorejs z dziewczyn swoj nr komorki. Tak jak Dudziakowa, ktora kontaktuje sie z nami sms-owo poprzez Tarasie.
A tak swoja droga, ty sama samochod naprawiasz? Podziwiam.
A ubranka tez sliczne zakupilas. Rozmiarem sie nie martw. Zanim sie obiejrzysz, to synus bedzie potrzebowal juz wiekszych

A u mnie jest spoko. Troche zle spalam i mnie dzis szyja boli, ale co tam, przejdzie .
I czeka mnie jeszcze tylko jeden tydzien pracy . Dzis jest moj ostatni piatek Teraz reszta pojdzie juz piorunem.
A wczoraj to chyba wymeczylam moja corcie, bo poszlam na basen Cudowna byla taka ochloda przy upalach.

nom nareszcie poprawa
a z interentem to nie wiem
bo wszytko rochodzi się o ten samochód. bo jak by mi się udało go naprawic to bym nie musiała się do lublina w sumie przenosić bo bym mogła dojedzac . to tylko 50 kma jak bym się przprowadziła do lublina na jakiś czas to bym nie miała tam inteernetu

no saochód to ja naprawiam. a czemu by nie? co to tylko męskie zajecie
znaczy narazie nie naprawiam bo mi klucza takiego barkuje

nom a ubaranek jeszce musze dzisaj troche poszukać w tych mniejszy rozmiarach bo ogarneło mnie szaleństwo zakupów.

tez chce na basen!!!!!!!!!!:cmo k:
Stary 2009-08-07, 07:59   #1451
malina81
Zadomowienie

Cytat:
No włanie
moja mama mówi, że dziecku sie zmienia kilka razy ciuszki i naznosila takich róznych a ja nie moge na to patrzec w ogóle nie są odpinane w kroku, szorstkie i ogólnie...nieładne tylko kilka rzeczy mi sie spodobało, a reszta do kasacji...
Domi nie denerwuj sie i nie odnoś nic mamie bo poczuje sie urażona a na pewno chciała dobrze. Moja mama tez nieraz kupiła cos dla Kuby co mi sie kompletnie nie podobało no ale poprostu chowałam to do szafki. sama sobie kupisz ciuszki a te od mamy mozesz zakładać na noc
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:10   #1452
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

WITAM WAS MAMUSIE

Cześc już wczoraj obgadaliśmy wszystko jak Grzesiek wrócił z pracy wygoniłam Natalie i Nikole na plac zabaw.Kochaliśmy się ale to był ostatni raz,bo powiedziałam że już niepowinnam się kochać bo to grozi wczesnemu porodowi chyba zrozumiał.

BRAVURKA-CIESZĘ SIE ZE JAKIEŚ WIADOMOŚCI DOBRE Z RANECZKA SĄ JEJU AŻ KRZYKŁAM PRZY KOMPIE I MOJA SIOSTRZENICA SIĘ ZAPYTAŁA CO SIE STAŁO,BARDZO SIE UCIESZYŁAM CIUSZKI SĄ SUPER.TRZYMAJ SIE MOCNO NA NOGACH PAMIETAJ KOCHANIE

DZIŚ NA WIECZÓR JADE DO SZCZECINA DO REALA W GAZETCE WIDZIAŁAM ŁADNY 13-CZĘŚCIOWY KOMPLET TJ,WYPRAWKA DLA DZIECKA.ALE ŚLICZNA JEST ZA 49 ZŁ I TO 13-CZĘŚCI TO SUŻO A NORMALNEJ WYPRAWCE JEST TYLKO 4 ZA 34ZŁ.AŻ NIEMOGE SIE DOCZEKAĆ JAK TO ZOBACZĘ.:jupi :

IDĘ ROBIĆ SNIADANIE PÓŻNIEJ NAPISZE
Stary 2009-08-07, 08:13   #1453
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Tez mi sie podobają Tommy Tippe ale koleżanka uświadomiło mi jedną wadę tych butelek- przy nakrętce sa tak dziwnie wyprofilowane- mają taki rowek i sporo mleczka tam zostaje... Wiec chyba jednak wybiore sprawdzony Avent
o widzisz o tym rowku nawet nie pomyslalam.. no ale ja korzystalam w 90% z butelek aventu + canpol mialam ze 2 butelki

Cytat:
Kropka ja mam z tej firmy - szerokie jedna 240 ml a druga 120 ml, a to co wkleiłam to tylko jedna z wielu butelek tej firmy
z aventu mam 3 przy laktatorze i pewnie na początku ich będe używać jak znowu przyjdzie mi ściągać pokarm, a chyba tak będzie, bo cyce mi urosły olbrzymie a sutki dalej mam małe
ja do tych butelek zarówno jednych jak i drugich musze kupic smoczki, ale polecam obie firmy bo obie znam i uważam za równie dobre tylko cenowo sie różnią
powiem ci ze bardzo mi sie podobaja te butelki co wkleilas Adrian mial kolki ale on tak pil jakby mial to byc ostatni posilek w zyciu wiec niz dziwnego ze sie nalapal powietrza nawet przy avencie
co do sutkow to tez mam male i nawet najmniejszy rozmiar nakladek z aventu byl za duzy na mnie.. a piersi mialam ogromne za to ciezko bylo mlodemu zlapac sutka
Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
i odrazu nowe wieści o Patryczku
coraz lepiej lekarze nie moga się

Cytat:
a ja tak sobie całą noc myślam o pokoiku dla małego i chyba na suficie namaluje mu chmurki co wy o tym sądzicie?
może jeszce jakieś słoneczko
maluj
wszelkie misie, sloneczka, literki sa jak najbardziej na miejscu dzieci uwielbiaja takie malowidla

Cytat:
nie rycz
jak ja dostalam od kogos ubranko ktore mi sie nie bardzo podobalo (kolezanka byla mistrzynia- kupowala rzeczy z falbankami, malo praktyczne) to oczywiscie dziekowalam a ubranko lezalo w szafce.. bylo tego sporo ale zawsze jak kolezanka przychodzila to "byly w praniu" te ubranka

Cytat:
Domi nie denerwuj sie i nie odnoś nic mamie bo poczuje sie urażona a na pewno chciała dobrze. Moja mama tez nieraz kupiła cos dla Kuby co mi sie kompletnie nie podobało no ale poprostu chowałam to do szafki. sama sobie kupisz ciuszki a te od mamy mozesz zakładać na noc
dokladnie..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:18   #1454
bravurka
BAN stały

kurcze chyba mnie jakieś przeziębienie dopadło;(
Stary 2009-08-07, 08:20   #1455
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

i tak zrobie
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
nie rycz
jak ja dostalam od kogos ubranko ktore mi sie nie bardzo podobalo (kolezanka byla mistrzynia- kupowala rzeczy z falbankami, malo praktyczne) to oczywiscie dziekowalam a ubranko lezalo w szafce.. bylo tego sporo ale zawsze jak kolezanka przychodzila to "byly w praniu" te ubranka

dokladnie..
dziekuje Wam za pocieszenie tak też zrobie

Dziewczyny naprawde seks, (tak jak napisala Paczka) grozi wczesniejszemu porodowi?ja też mam takie obawy

Stary 2009-08-07, 08:23   #1456
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

no saochód to ja naprawiam. a czemu by nie? co to tylko męskie zajecie
znaczy narazie nie naprawiam bo mi klucza takiego barkuje

nom a ubaranek jeszce musze dzisaj troche poszukać w tych mniejszy rozmiarach bo ogarneło mnie szaleństwo zakupów.

tez chce na basen!!!!!!!!!!:cmo k:
No z samochodem to rewelacja Ja za mojego bym sie nawet nie ruszala, bo jest zbyt zelektronizowany Chociaz zawsze chcialam sie nauczyc naprawy samochodu, ale raczej dam sobie juz spokoj.

A na basen z pewnoscia wkrotce bedziesz mogla sie wybrac i to nie sama, ale z synkiem

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:32
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:24   #1457
malina81
Zadomowienie

Cytat:
kurcze chyba mnie jakieś przeziębienie dopadło;(
masz osłabiony organizm wiec łatwo złapać jakies choróbsko Pij herbatkę z cytryną- moze nic sie nie rozwinie...
Stary 2009-08-07, 08:28   #1458
bravurka
BAN stały

Cytat:
No z samochodem to rewelacja Ja za mojego bym sie nawet nie ruszala, bo jest zbyt zelektronizowany Chociaz zawsze chcialam sie nauczyc naprawy samochodu, ale raczej dam sobie juz spokoj.

A na basen z pewnoscia wkrotce bedziesz mogla sie wybrac i to nie sama, ale z synkiem
ja kiedys jak miałam 15 lat rozkreciłam tacie cały samochód pózniej 3 dni skrecałam i nic z tego juz nie wyszło
teraz to już mi znacznie lepiej idzie naprawianie

a kiedys jak mnie mały kopał to mysłam że bedzie piłkarzem
ale może być pływakiem

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
masz osłabiony organizm wiec łatwo złapać jakies choróbsko Pij herbatkę z cytryną- moze nic sie nie rozwinie...
no jak by sie nie daj boże rozwineło to bym nie mogła być długo z małym a to by była targedia

nowy zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiochy2.jpg (85,3 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez bravurka
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:32
Stary 2009-08-07, 08:31   #1459
malina81
Zadomowienie

Cytat:
i tak zrobie

dziekuje Wam za pocieszenie tak też zrobie

Dziewczyny naprawde seks, (tak jak napisala Paczka) grozi wczesniejszemu porodowi?ja też mam takie obawy

Podczas orgazmu dochodzi do skurczów macicy. Nie są one jednak sygnałem przedwczesnego porodu. Nie jest to niebezpieczne, jeśli twoja ciąża przebiega prawidłowo. W ciąży wysokiego ryzyka lekarze niemal zawsze zalecają zrezygnowanie z seksu.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326672.html

Wiec Domi jesli lekarz nie zabraniał to nie masz sie czym martwić. U mnie ze względu na "zbyt twardą " macicę takie skurcze nie są wskazane. Jak byłam w ciązy z Kuba yo ginek nawet mi nie pozwoliła masować brzucha bo mówiła ze to tez pobudza macice do skurczów a ja miałam wczesnie ujście otwarte na 2cm (w 34tc) Ale w normalnych przypadkach nie jest to niebezpieczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 08:33   #1460
gucia6
Zakorzenienie

Bravurko z przeziebieniem, to mysle, ze to raczej przemeczenie. Ostatnie tygodnie nie byly dla ciebie najlzejsze. Staraj sie odpoczywac jak najwiecej, gdy jestes w domu. Pamietaj, ze zdrowa mamusia = zdrowe dziecko

Domi, z tym seksem to prawda. Raz, ze w spermie jest cos tam, co uwalnia u nas jakis hormon powodujacy skurcze i rozwieranie szyjki (wskazane, gdyby ciaza byla 'przeterminowana' ), a samo pozytywne zakonczenie powoduje skurcze macicy.
Ja wlasnie pzez zbyt czeste skurcze mam zakaz :/
Stary 2009-08-07, 08:35   #1461
bravurka
BAN stały

Cytat:
Bravurko z przeziebieniem, to mysle, ze to raczej przemeczenie. Ostatnie tygodnie nie byly dla ciebie najlzejsze. Staraj sie odpoczywac jak najwiecej, gdy jestes w domu. Pamietaj, ze zdrowa mamusia = zdrowe dziecko

Domi, z tym seksem to prawda. Raz, ze w spermie jest cos tam, co uwalnia u nas jakis hormon powodujacy skurcze i rozwieranie szyjki (wskazane, gdyby ciaza byla 'przeterminowana' ), a samo pozytywne zakonczenie powoduje skurcze macicy.
no w nosy to wogole nie spie;/

a z tym sexem to tez własnie słyszałam że sperma działa skurczowo
Stary 2009-08-07, 08:40   #1462
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
a ja tak sobie całą noc myślam o pokoiku dla małego i chyba na suficie namaluje mu chmurki co wy o tym sądzicie?
może jeszce jakieś słoneczko
Kochanie, u nas tez tak namalujemy wlasnie Sufit jako niebieskie niebo w chmurki i na to gwiazdki takie, ktore swieca w ciemnosci...a slonko to juz lampa...

Piekne wiadomosci, od razu lepszy dzien sie zaczyna

Rozmawialam wczoraj z moim ginem o Patryczku i gin powiedzial, ze najmniejszy noworodek jakiego odebral wazyl 520 gr i dzisiaj ma 5 lat i w niczym nie rozni sie od rowiesnikow...potem jeszcze przypomnial sobie blizniaki, ktore urodzily sie w 26 tyg ciazy i kazde z nich wazylo troche ponad 600 gr...dzisiaj maja 3,5 roczku i biegaja i hasaja na calego Takze twoje wspomnienia kochana beda w przyszlosci na pewno tez pociecha dla innej mamusi takiego wczesnego-wczesniaczka, zobaczysz

U nas wizyta wczoraj poszla dobrze...wszystko jest ok, maly ulozony glowka w dol. Mielismy pierwsze ctg i przy tej okazji moj synio pokazal swoj charakterek - tak kopal prosto w sonde do mierzenia jego ekg, ze babka byla juz lekko zdesperowana... staralam sie nie smiac, ale to byla naprawde walka - ona przykladala sonde i bylo bicie serduszka, za sekunde kopniak w sonde i sonda zjezdza wiec nie ma sygnalu, to ona jeszcze raz i przyciska ta sonde do brzuszka a André jeszcze mocnijeszy koniak prosto w sonde i tak caly czas....
Szyjka tez zamknieta - prawie 39 mm wiec ok...

Po drodze kupilam malemu pare ciuszkow...pozniej wstawie....

Dzien dobry Mamusie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopie von IMG_0234.jpg (20,6 KB, 6 załadowań)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:40   #1463
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
i Dziewczyny naprawde seks, (tak jak napisala Paczka) grozi wczesniejszemu porodowi?ja też mam takie obawy
Nie, ja mysle ze to oficjalna wersja ktora podała Paczka dla swojego Grześka

w normalnej, zdrowo przebiegajacej ciąży, tak jak napisala Malinka nie ma przeciwskazań, a dzidziuś podobno nawet to lubi. No i na pewno czuje ze mama jest poźniej w dobrym nastroju, on jest lepiej dotleniony...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-08-07, 08:43   #1464
katekatee
Zadomowienie

Witam piątkowo Wczoraj była u mnie koleżanka i posiedziałyśmy do późnych godzin nocnych Tż był w pracy i tylko dzwonił sprawdzić czy już spię jakbym dzieckiem była i musiała po bajce od razu spać iść

Cytat:
Witam
i odrazu nowe wieści o Patryczku
coraz lepiej lekarze nie moga się nadziwić.

Wczoraj nie dawali mu szans a mały świetnie sobie radzi
może dla tego ze dostał nowy antybiotyk .
Bardzo się ciesze że już lepiej, trzeba być dobrej myśli. Mały jest silny i napewno da radę A ciuszki ślizne i takie maluteńkie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ja tez już mam ochotę wszy tko poprać, poprasować, poskładać, ale jeszcze za wczśnie...

Agusia nie strasz proszę, bo jutro mnie to czeka własnie byłam zakupić cytrynę, co by znieść to w mniejszych bólach
a z przytulankami to strasznie przekoloryzowane jest w tych wszystkich książkach,poradnikach, podręcznikach, ani jednego posta nie przeczytałam, który by potwierdził te cuda... ech, nadrobimy sobie później
Też bym już to poprała i poszykowałaA będzie wszystko prać ręcznie czy w pralce? Bo ja słyszałam różne opinie i tak sobie myślę jak ja to w 9 miesiącu upiorę ręcznie to chyba przy tym urodzę
U Nas z przytulankami jest tak żę ja chcę a tż się boi, on ciągle mówi to małego, dotyka jak się rusza i sobie chyba wymyślił że tak jak on czuje małego przez skóre tak mały czuje "uderzenia" i jak tylko napomne o przytulankach to jest oburzony Ale czasem mi się coś uda wynegocjować A glukoza nie jest taka zła, ja wypiłam prawie duszkiem Także ty też dasz radę

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
tak właśnie mi powiedziała lekarka, na czczo pobierają krew, wypija się miksturę i za godzinkę drugie pobranie. Mi lekarka kazała oprócz glukozy przynieść cytrynę, żeby było bardziej znośne do wypicia..

Malina- chyba jesteś jedyną Mamusią jak dotąd od ktorej słyszę, że smakowało
Nie jest jakaś smaczna ale też nie jest zła. Piłam gorsze rzeczy

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Magda 60ml?? malutkie musza byc te buteleczki..
ja uzywalam aventu i teraz tez chyba przy avencie zostane.. mysle jeszcze o tommee tippee bo maja dobre opinie
Cytat:
Kropka ja mam z tej firmy - szerokie jedna 240 ml a druga 120 ml, a to co wkleiłam to tylko jedna z wielu butelek tej firmy
z aventu mam 3 przy laktatorze i pewnie na początku ich będe używać jak znowu przyjdzie mi ściągać pokarm, a chyba tak będzie, bo cyce mi urosły olbrzymie a sutki dalej mam małe
ja do tych butelek zarówno jednych jak i drugich musze kupic smoczki, ale polecam obie firmy bo obie znam i uważam za równie dobre tylko cenowo sie różnią
Dziewczyny a powiedzcie, jeżeli ja mam zamiar karmić piersią to też muszę kupować dużą ilość butelek?? Napiszcie proszę jakie kupić tak żeby mieć na wszelki wypadek. Bo wiadomo różnie to bywa a nie chce od razu wydać tyle kasy na butelki a mogłoby się okazać że niepotrzebnie.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:43   #1465
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
a z tym sexem to tez własnie słyszałam że sperma działa skurczowo
halo, dziewczyny to prawda ale dopiero od 36 czy 38 tygodnia....wcześniej nie ma takiej możliwości

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-08-07, 08:45   #1466
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Kochanie, u nas tez tak namalujemy wlasnie Sufit jako niebieskie niebo w chmurki i na to gwiazdki takie, ktore swieca w ciemnosci...a slonko to juz lampa...

Piekne wiadomosci, od razu lepszy dzien sie zaczyna

Rozmawialam wczoraj z moim ginem o Patryczku i gin powiedzial, ze najmniejszy noworodek jakiego odebral wazyl 520 gr i dzisiaj ma 5 lat i w niczym nie rozni sie od rowiesnikow...potem jeszcze przypomnial sobie blizniaki, ktore urodzily sie w 26 tyg ciazy i kazde z nich wazylo troche ponad 600 gr...dzisiaj maja 3,5 roczku i biegaja i hasaja na calego Takze twoje wspomnienia kochana beda w przyszlosci na pewno tez pociecha dla innej mamusi takiego wczesnego-wczesniaczka, zobaczysz

U nas wizyta wczoraj poszla dobrze...wszystko jest ok, maly ulozony glowka w dol. Mielismy pierwsze ctg i przy tej okazji moj synio pokazal swoj charakterek - tak kopal prosto w sonde do mierzenia jego ekg, ze babka byla juz lekko zdesperowana... staralam sie nie smiac, ale to byla naprawde walka - ona przykladala sonde i bylo bicie serduszka, za sekunde kopniak w sonde i sonda zjezdza wiec nie ma sygnalu, to ona jeszcze raz i przyciska ta sonde do brzuszka a André jeszcze mocnijeszy koniak prosto w sonde i tak caly czas....

Dzien dobry Mamusie
no to niezły rozrabiaka z twojego synka
super że u ciebie wszytko dobrze
no mój "malutki" nie jest znowu taki bardzo mały.
wiec wierze że bedzie dobrze wszytko.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
halo, dziewczyny to prawda ale dopiero od 36 czy 38 tygodnia....wcześniej nie ma takiej możliwości
a to się nie znam.
nie no ale jeśli ciąza przebiega prawidłowo i nie ma przeciwskazań to napewno można.
Stary 2009-08-07, 08:45   #1467
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie, ja mysle ze to oficjalna wersja ktora podała Paczka dla swojego Grześka

w normalnej, zdrowo przebiegajacej ciąży, tak jak napisala Malinka nie ma przeciwskazań, a dzidziuś podobno nawet to lubi. No i na pewno czuje ze mama jest poźniej w dobrym nastroju, on jest lepiej dotleniony...
Zaraz wydrukuje to co napisałaś i podam tżtowi razem ze śniadaniemDziękuję:cmok :

Stary 2009-08-07, 08:48   #1468
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Dzien dobry Mamusie
Super, ze u André wszystko ok.
A widze, ze synus charakterny tak jak moja corunia. Moze to te geny poludniowcow Jak ostatnio mialam ktg (ctg to nazwa niemiecka), to tez mala sie rozszalala i ciagle kopala sonde, ze sygnal co chwile uciekal
Stary 2009-08-07, 08:50   #1469
bravurka
BAN stały

no i teraz własnie zaczynam wam zazdrościc że jeszce macie swoje dzidzie w brzuszku
Stary 2009-08-07, 08:54   #1470
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
no i teraz własnie zaczynam wam zazdrościc że jeszce macie swoje dzidzie w brzuszku
Ej no co ty Nie smutaj się. Nie chcemy żebyś się smuciła że przez to co piszemy. Każda się cieszy że u niej wszystko w porządku. A u każdej jest w porządku na inny sposób. Jedne mają dzidzie w brzuszkach a jedne już nie. Jedne leżą w szpitalu a inne nie mają żadnych dolegliwości. Tak to już niestety jest. Najważniejsze żeby u wszystkich było takie same szczęśliwe zakończenie czyli powrót ze zdrową dzidzią do domku

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości