Wieczór panieński z wielką kłótnią - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 09:44   #31
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: Wieczór panieński z wielką kłótnią

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13626721]Asiu, ja zlewam te uszy Rzecz ma drugie dno [/QUOTE]

Rozumiem
Stary 2009-08-07, 09:58   #32
Albe
Raczkowanie

3 dychy to nie az tak duzo. moze nie warto sie klucic o takie sprawy. pomysl jak panna mloda zareaguje, napewno bedzie jej milo i bedzie zadowolona. uszow nie musisz nosic na imprezie, a moze przez nie bedzie o wiele weselej???
Albe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 09:58   #33
201710120930
Konto usunięte

Niech osoba mi powie.... -napisałas w stylu Pshemko
he he

Żebyś tylko w pracy nie miała drobnych spięć z mamą tej osoby.
Jeśli już jej zdążyła przekablować takie pierduty
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 10:19   #34
diamentowa
Zakorzenienie

Hehe rozbawiło mnie to, bo moja mama ma identyczną koleżankę. Uwielbia się rządzić, gustu nie ma za grosz, nienawidzi pytać innych o opinię gdyż uważa się za pępek świata i jest zawsze wielce urażona (delikatnie mówiąc), gdy ktoś nie wyśpiewuje peanów na cześć jej pomysłów i wspaniałego talentu organizatorskiego . W dodatku bawić nadal lubi się w stylu "my super sweet sixteen" chociaż jest już po 40.

Olewka na taką , nie trzeba przecież przyklaskiwać jej we wszystkim co robi- zwłaszcza bez wcześniejszego ustalenia. A jeżeli Twój komentarz nt tych jakże rozrywkowych uszu wszedł jej na ambicję- to już raczej jej problem .
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 10:29   #35
BrigitteBardot
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624642]
I teraz pytanie - która miała rację? Czy faktycznie utrudniam i focha ja walę, czy - osoba?
[/QUOTE]

Ale przecież ta dziewczyna zorganizowała całą akcję bez konsultacji z innymi uczestniczkami! Wyciągnęła wam kasę z portfela nie pytając, czy macie ochotę i jesteście w stanie zapłacić... to się kwalifikuje pod chamstwo, brak klasy, głupotę, brak dobrego wychowania, najzwyklejsze prostactwo.

Tu nie chodzi o jakiś brak luzu, czy niechęć do założenia tego, ale wypadałoby zapytać, czy dziewczyny chcą płacić za coś takiego. W głowie mi się nie mieści, jak można rozporządzać czyjąś kasą, nieważne czy to jest 5 zł czy 500.

Szczerze? Powinnyście się na nią wypiąć i powiedzieć: ależ cudownie, że kupiłaś takie śliczne uszka, ale nasze budżety nie przewidują płacenia za nikomu nie potrzebne głupoty. No ale skoro tak bardzo chciałaś nosić uszka króliczka, to fajnie, że pomyślałaś też o nas i NAM JE ZAFUNDOWAŁAŚ.

Ale mogła by wyjść z tego awantura, a nikt chyba nie chce psuć wieczoru młodej.

Z czystej ciekawości - ta panienka to jakaś bliska rodzina młodej, czy tylko koleżanka?

Mam nadzieję, że masz z niej niezły ubaw - ja bym miała.

Mimo wszystko - udanej zabawy

Edytowane przez BrigitteBardot
Czas edycji: 2009-08-07 o 10:36
BrigitteBardot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 10:39   #36
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
szajajaba ciesz sie, że to królicze uszy. Ostatnio widziałam na mieście panny z opaskami, a na opaskach duże, włochate penisy. A Panna Młoda miała wielka czape w kształcie penisa...
o matko i córko

Szajajaba, dołączam się do chórku który mówi, że dobrze zrobiłaś.
Masakra. za 30zł od osoby można wymyśleć coś dużo ciekawszego... w ogóle co za pomysł, najpierw wydawać kasę a później po prostu komunikować że macie zapłacić tyle i tyle. mam nadzieję, że wieczór mimo wszystko będzie ok, zwłaszcza dla młodej bo to najważniejsze w tym całym króliczym bałaganie

dlatego ja już postanowiłam - na wieczór panieński zaproszę 5-6 osób i sama go zorganizuję. będziemy siedzieć w spa, albo pogramy w paintball, albo pójdziemy na kurs barmański albo coś w tym stylu. żadnych uszu ani innych durnych gadżetów/striptizerów/walenia wódy bez opamiętania!

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 11:14   #37
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Albe Pokaż wiadomość
3 dychy to nie az tak duzo. moze nie warto sie klucic o takie sprawy. pomysl jak panna mloda zareaguje, napewno bedzie jej milo i bedzie zadowolona. uszow nie musisz nosic na imprezie, a moze przez nie bedzie o wiele weselej???
Zgadzam sie, z jednym zastrzezeniem, ze takie sprawy powinny byc konsultowane wczesniej.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 11:15   #38
Fresa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624642]Wątek mega absurdalny. I co ja na to poradzę...?

Sprawa wygląda tak: idę jutro na wieczór panieński. Pisze do mnie osoba, którą widziałam 2 razy w życiu (raz, gdy schlała się i wymiotowała przy stole na balu karnawałowym, drugi - przelotem w drzwiach). Otóż owa osoba zamówiła dla uczestniczek świecące USZY królicze (koszmar), jakieś różdżki dla panny młodej i jakieś coś jeszcze i wyskakuje, loża do tego i że zapłaciła daną kwotę i na osobę wychodzi to 30zł.

Szczerze mówiąc -zdębiałam. Osoba spytała, co ja na to, odpisałam, że nieszczególnie mi się pomysł podoba, ale - by przykrości jutro młodej nie robić - zwrócę jej pieniądze. Osoba walnęła lekkiego focha, ale olałam. Dodałam tylko zapobiegawczo, że niech też może poinformuje inne jutro obecne o sprawie i podałam nr gg. Osoba w szoku: to co, nie możesz sama im napisać? A ja: no wiesz, chyba , skoro zorganizowałaś, to dasz radę sama dziewczyny powiadomić? (zagranie celowe: wiedziałam, że jej głupio - ale dlaczego ja mam jej ułatwiać?)

Po czym za chwilę osoba pisze, że - popatrz, o, takie uszy! I pokazuje paskudztwo. Oczywiście pytanie "jak ci się podobają?". Na co ja, że WCALE Są tandetne, błyszczące i osobiście nie gustuję w uszach króliczych jako ozdobie.

I usłyszałam - że jestem stara dewota, emerytka a nie młoda (a ja się pytam - co uszy mają do młodości???), że trzeba się pobawić itd.

A czy ja się muszę w uszach bawić, co? Do tego teksty, jak to ja marudzę, że ona organizuje a ja utrudniam, że ją atakuję, że jak to ja mogę tak źle reagować, że ona chciała dobrze...

Na koniec: osoba stwierdza, że mogła mi kupić czarną kominiarkę (skwitowałam - nie, szkoda by było moich pięknych oczek zasłaniać ), że mam się zastanowić, co piszę, że wykazać odrobinę szacunku... Po czym tekst: moja mama nie sądziła, że jesteś taka nieprzyjemna (pracuję z ową mamą). I to był szok - osoba ma 27 lat, a z mamusią dyskutuje, jeśli ma ścięcie?

I teraz pytanie - która miała rację? Czy faktycznie utrudniam i focha ja walę, czy - osoba?

Z ciekawości wątek, gdyż - sytuacja nietypowa Aczkolwiek nie będzie mi snu z powiek spędzała.[/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624898]Oczywiście, że kasę zwrócę - choćby dlatego (no dobra, tylko dlatego), by młodej nie robić przykrości niesnaskami właśnie A sprawa, cóż - też mnie rozbawiła w sumie [/QUOTE]
Gdyby mi się ten pomysł nie podobał, to bym kasy nie zwróciła także dlatego, że osoba organizująca wieczór panieński powinna skonsultować się w sprawie jak on ma wyglądać, z pozostałymi uczestniczkami. Tak ciężko było zagadać na gadu czy umówić się w kawiarni i wspólnie coś ustalić?
A nie - stawia tu przed faktem dokonanym - masz założyć uszy królika i jeszcze 3 dychy za tę przebierankę zapłacić

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 11:58   #39
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dużo, nie dużo. Jedna z dziewczyn, która tam będzie, nie ma tych pieniędzy. Zwyczajnie nie ma. Akurat tak się złożyło. A "organizatorce" zwyczajnie nie przeszło to przez myśl.

I już pisałam - faktycznie posiadanie na głowie uszu jest wyznacznikiem dobrej zabawy i "będzie weselej"?

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Niech osoba mi powie.... -napisałas w stylu Pshemko
he he

Żebyś tylko w pracy nie miała drobnych spięć z mamą tej osoby.
Jeśli już jej zdążyła przekablować takie pierduty
Pewnie będę miała. Ale poradzę sobie, nie jest to moja przełożona

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
Ale przecież ta dziewczyna zorganizowała całą akcję bez konsultacji z innymi uczestniczkami! Wyciągnęła wam kasę z portfela nie pytając, czy macie ochotę i jesteście w stanie zapłacić... to się kwalifikuje pod chamstwo, brak klasy, głupotę, brak dobrego wychowania, najzwyklejsze prostactwo.

Tu nie chodzi o jakiś brak luzu, czy niechęć do założenia tego, ale wypadałoby zapytać, czy dziewczyny chcą płacić za coś takiego. W głowie mi się nie mieści, jak można rozporządzać czyjąś kasą, nieważne czy to jest 5 zł czy 500.

Szczerze? Powinnyście się na nią wypiąć i powiedzieć: ależ cudownie, że kupiłaś takie śliczne uszka, ale nasze budżety nie przewidują płacenia za nikomu nie potrzebne głupoty. No ale skoro tak bardzo chciałaś nosić uszka króliczka, to fajnie, że pomyślałaś też o nas i NAM JE ZAFUNDOWAŁAŚ.

Ale mogła by wyjść z tego awantura, a nikt chyba nie chce psuć wieczoru młodej.

Z czystej ciekawości - ta panienka to jakaś bliska rodzina młodej, czy tylko koleżanka?

Mam nadzieję, że masz z niej niezły ubaw - ja bym miała.

Mimo wszystko - udanej zabawy
Siostra młodego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:11   #40
cholernarejestracja
Copyraptor

Szajajabo, specjalnie dla Ciebie, tuning avatarka

I podpisuję się czterema łapami pod zniesmaczonymi wizażankami, ja bym powiedziała, że nie zapłacę. Bo jestem w takiej sytuacji, że 30zł to dla mnie dużo. Więc szkoda by mi było wydać te pieniądze na pierdoły, skoro mogę za to zrobić zakupy na kilka dni

cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:17   #41
Dotka90
Zakorzenienie

Poza tym - nawet jakby to było 10zł, a nie 30, to liczą się fakty - nic nikomu nie powiedziała, a kasę trzeba dać, tak się nie robi.
Nie lubię takich sytuacji, nawet jak chodzi o 5zł. Dla kogoś i 5zł może to być dużo, bo za 5zł ma dwa bochenki chleba. Trzeba myśleć też o innych, nie każdy jest w świetnej kondycji finansowej, a jednak 30zł na taką kompletną głupotę jak jakieś badziewne królicze uszy, to moim zdaniem zupełnie zbędny wydatek.
Ja np. za 30zł mogę przejechać samochodem 200km, więc zdecydowanie bardziej wolałabym na to wydać te pieniądze, a nie na jakieś uszy, które włożę raz, a potem je pewnie wywalę, bo nie lubię takich zbędnych rzeczy trzymać w domu.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2009-08-07 o 12:18
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:18   #42
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość

No i dobrze jej w króliczych uszach, dla mnie rewelka
Stary 2009-08-07, 12:24   #43
Konto usunięte

Cytat:

Cholerko, dziękuję z całego serca Cudny avik

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Poza tym - nawet jakby to było 10zł, a nie 30, to liczą się fakty - nic nikomu nie powiedziała, a kasę trzeba dać, tak się nie robi.
Nie lubię takich sytuacji, nawet jak chodzi o 5zł. Dla kogoś i 5zł może to być dużo, bo za 5zł ma dwa bochenki chleba. Trzeba myśleć też o innych, nie każdy jest w świetnej kondycji finansowej, a jednak 30zł na taką kompletną głupotę jak jakieś badziewne królicze uszy, to moim zdaniem zupełnie zbędny wydatek.
Ja np. za 30zł mogę przejechać samochodem 200km, więc zdecydowanie bardziej wolałabym na to wydać te pieniądze, a nie na jakieś uszy, które włożę raz, a potem je pewnie wywalę, bo nie lubię takich zbędnych rzeczy trzymać w domu.
Również się zgadzam

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
No i dobrze jej w króliczych uszach, dla mnie rewelka
No ba Ma się te uszy...

Ciekawa jestem, co na to ten taki, co to miał problem z Azjatkami
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:29   #44
cholernarejestracja
Copyraptor

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13629719]Cholerko, dziękuję z całego serca Cudny avik [/QUOTE]

ojaaa, moje dzieło obiegnie (obuja) cały wizaż

To teraz wyskakuj z 30zł
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:36   #45
AnetaYa
Raczkowanie

utrudniasz i walisz focha :/

ta czarna kominiara to git pomysł
Stary 2009-08-07, 12:38   #46
Konto usunięte

Cytat:
ojaaa, moje dzieło obiegnie (obuja) cały wizaż

To teraz wyskakuj z 30zł
Ugryź się Niech ci wystarczy, że Twój av znany będzie

Cytat:
Napisane przez AnetaYa Pokaż wiadomość
utrudniasz i walisz focha :/

ta czarna kominiara to git pomysł
ZP
Stary 2009-08-07, 12:39   #47
Krakoska87
Raczkowanie

Dziewczyna organizuje wieczór pannie młodej. I to jej mają podobać się gadżety itd. Jeśli jej to odpowiada, myślę,ze nie masz wyjścia- albo bawisz się jak zagrają, albo nie idziesz na imprezę.

Sama też organizuję wieczór panieński, uzgadniam wszystko tylko z jedną znajomą, reszta ma się dostosować. Pannie młodej nasze pomysły bardzo sie podobają i to się liczy.

Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:40   #48
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Cytat:

Tu raczej nie rozchodzi się o kwotę a o postawienie przed faktem dokonanym bez jakiś wcześniejszych ustaleń.
Zrobiłabym dokładnie to samo co szajajaba-powiedziałabym tej pannie co o tym pomyśle szczerze myślę. A pieniądze wolałabym wydać na jakiś ładny, konkretny prezent dla panny młodej

szajajaba
Cudowny Av Te uszy pokreślają kolor Twoich oczu i autoironię
Stary 2009-08-07, 12:43   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyna organizuje wieczór pannie młodej. I to jej mają podobać się gadżety itd. Jeśli jej to odpowiada, myślę,ze nie masz wyjścia- albo bawisz się jak zagrają, albo nie idziesz na imprezę.

Sama też organizuję wieczór panieński, uzgadniam wszystko tylko z jedną znajomą, reszta ma się dostosować. Pannie młodej nasze pomysły bardzo sie podobają i to się liczy.
A to ja ci gwarantuję, że młodej NIE SPODOBAJĄ się gadżety I wiesz, fajnie, jak wieczór organizuje dobra koleżanka/przyjaciółka młodej. A nie - osoba, z którą młoda się nie lubi, osoba, która organizuje wsio tylko dlatego, że lubi się wcinać. I mam też tę pewność, że gdyby młoda kogoś usunęła z tej imprezy, to - ową osobę, a nie mnie

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Tu raczej nie rozchodzi się o kwotę a o postawienie przed faktem dokonanym bez jakiś wcześniejszych ustaleń.
Zrobiłabym dokładnie to samo co szajajaba-powiedziałabym tej pannie co o tym pomyśle szczerze myślę. A pieniądze wolałabym wydać na jakiś ładny, konkretny prezent dla panny młodej

szajajaba
Cudowny Av Te uszy pokreślają kolor Twoich oczu i autoironię

No ba
Stary 2009-08-07, 12:43   #50
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

Nikt nie musi się dostosowywać do czyjegoś widzimisię

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 12:48   #51
Krakoska87
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13630035]A to ja ci gwarantuję, że młodej NIE SPODOBAJĄ się gadżety I wiesz, fajnie, jak wieczór organizuje dobra koleżanka/przyjaciółka młodej. A nie - osoba, z którą młoda się nie lubi, osoba, która organizuje wsio tylko dlatego, że lubi się wcinać. I mam też tę pewność, że gdyby młoda kogoś usunęła z tej imprezy, to - ową osobę, a nie mnie [/QUOTE]
a to już inna bajka. swoją drogą, z jakiej paki ona to organizuje? Bo lubi się wcinać? I młoda na to pozwala? A gdzie jest w tym wszystkim świadkowa?
Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Nikt nie musi się dostosowywać do czyjegoś widzimisię
Więc tak jak napisałam, nie musi przychodzić na imprezę. Bo impreza jest dla młodej tak? Więc ktoś może raz w życiu się dostosować, wrzucić na luz i po prostu się bawić a nie pokazywać nie wiadomo po co że coś tam mu się nie podoba.

Stary 2009-08-07, 12:49   #52
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Daj znac jak sie te uszy sprawdziły a imprezie i jak sie udała
Moze tez sobie takie sprawie na nastepny weekend, jak to gwarancja dobrej zabawy
Stary 2009-08-07, 12:53   #53
Konto usunięte

Cytat:
a to już inna bajka. swoją drogą, z jakiej paki ona to organizuje? Bo lubi się wcinać? I młoda na to pozwala? A gdzie jest w tym wszystkim świadkowa?

Więc tak jak napisałam, nie musi przychodzić na imprezę. Bo impreza jest dla młodej tak? Więc ktoś może raz w życiu się dostosować, wrzucić na luz i po prostu się bawić a nie pokazywać nie wiadomo po co że coś tam mu się nie podoba.
Świadkowa jest w takiej sytuacji rodzinnej, że nie jest w stanie organizować imprezy. Bywa. I młoda nie liczyła na to, że któraś samowolnie się za to weźmie, chciała spotkać się z koleżankami i tyle. Odetchnąć po przedślubnej bieganinie.

Nie muszę przychodzić, ale - chcę I czytaj uważnie: WIEM, że młodej pomysł się nie spodoba. I WIEM, że jeśli któraś miałaby zniknąć z imprezy - to nie ja.

I nie pokazuję, że COŚ mi się tam nie podoba, tylko - nie podoba się rządzenie MOIMI pieniędzmi. I strzelanie focha, że nie przyklasnęłam pomysłowi.

Zauważ - osoba jest dla mnie obcym kimś, widziałyśmy się 2 razy w życiu, z czego -raz osoba się schlała na imprezie oficjalnej z prezydentem miasta i rzygała przy stole do miseczki, a drugi raz - w drzwiach mieszkania. I tyle. I nie uważam, by osoba miała prawo rozporządzać i moimi funduszami, i sposobem spędzania czasu.
Stary 2009-08-07, 12:56   #54
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy na pewno będzie jej miło. Przecież nie każdej pannie młodej musi się coś takiego podobać. Dla mnie na przykład to kicz.

Siostra młodego - omg, współczuć młodej szwagierki...
Stary 2009-08-07, 12:57   #55
Krakoska87
Raczkowanie

Nie no, napisałam tak ogólnie,w przypadku gdy młoda zgadza sie na pomysły organizatorki. A jeśli się nie zgadza, sama powiedz młodej,że pomysł jest taki i taki i jeśli nie chce żenady to niech sama tej dziewczynie to z głowy wybije.

Stary 2009-08-07, 13:08   #56
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, napisałam tak ogólnie,w przypadku gdy młoda zgadza sie na pomysły organizatorki. A jeśli się nie zgadza, sama powiedz młodej,że pomysł jest taki i taki i jeśli nie chce żenady to niech sama tej dziewczynie to z głowy wybije.
Dokładnie. Tylko, że teraz to już chyba po sprawie, bo uszka zakupione, z tego co zrozumiałam?

Ja tam młodej nie znam, ale wiem, że sama byłabym mocno zdenerwowana, jakby mi ktoś (a już zwłaszcza ktoś, kogo nie lubię) z takim czymś wyskoczył na mojej imprezie, bo nie znoszę rzeczy bez gustu
Stary 2009-08-07, 13:12   #57
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BrigitteBardot Pokaż wiadomość
Ja tam młodej nie znam, ale wiem, że sama byłabym mocno zdenerwowana, jakby mi ktoś (a już zwłaszcza ktoś, kogo nie lubię) z takim czymś wyskoczył na mojej imprezie, bo nie znoszę rzeczy bez gustu
Bez gustu, czy z gustem - znając absurdalne poczucie humoru moje i moich znajomych przypuszczam, że moglibyśmy mieć niezły ubaw z takimi uszkami. Znając nas to pewnie mielibyśmy jeszcze różowe puchate ogonki. I puchate kapcie. Ale to nie ważne. Tutaj dochodzi upierdliwa osoba, która rozporządza czyimiś pieniędzmi. I jeszcze robi to bez konsultacji i strzela focha. Rozumiem Cię szajajabo, zareagowałabym pewnie tak samo. Albo znając mnie jeszcze gorzej.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 13:15   #58
tygrysek007
Raczkowanie

pierwszy raz spotykam sie z tym, ze wieczor panienski organizuje 1 osoba i nie pyta o zdanie innych uczestnikow przed powzięciem decyzji i zakupem czegokolwiek

jesli takie uszy zaakcpetuje duza wiekszosc uczestnikow wieczoru i wiadomo ze mlodej sie spodoba - to ja bym skonczyla na powiedzeniu ze dla mnie to bez sensu, ale sie dostosuje i sprobuje dobrze bawic

30zl poza tym to nie fortuna....myslalam ze na takie wieczorki w zaleznosci ile jest osob zaproszonych to minimum 100 zl sie wydaje... :/
Stary 2009-08-07, 13:19   #59
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tygrysek007 Pokaż wiadomość
pierwszy raz spotykam sie z tym, ze wieczor panienski organizuje 1 osoba i nie pyta o zdanie innych uczestnikow przed powzięciem decyzji i zakupem czegokolwiek

jesli takie uszy zaakcpetuje duza wiekszosc uczestnikow wieczoru i wiadomo ze mlodej sie spodoba - to ja bym skonczyla na powiedzeniu ze dla mnie to bez sensu, ale sie dostosuje i sprobuje dobrze bawic

30zl poza tym to nie fortuna....myslalam ze na takie wieczorki w zaleznosci ile jest osob zaproszonych to minimum 100 zl sie wydaje... :/
Jeśli ma się kupę szmalu do wydania - owszem

Gdybyś przeczytała cały wątek, to dowiedziałabyś się, że jedna z dziewczyn zwyczajnie nie ma tych 30zł. Inna tu dziewczyna napisała, że za 30zł ma kilkudniowe jedzenie - bywa i tak. Też miewam takie okresy w życiu. I po raz kolejny - choćby to było 5gr, to moje pieniądze i kupowanie czegokolwiek bez mojej zgody i wiedzy jest chamstwem.
Stary 2009-08-07, 13:45   #60
MissBella86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
psychlog sie znalazla
Jeszcze nie, ale myślę nad tym kierunkiem

Cytat:
co ty piszesz, ze "ludzie w dzisiejszych czasach podchodza do zycia bardzo powaznie",
Piszę to co widzę. A ten wątek tylko potwierdza moje obserwacje.

Cytat:
a co powiesz na tlumy nacpanych i pijanych mlodych ludzi, laski drace sie na ulicy, ze je slychac prawie km etc.?
A co mam powiedzieć? Dla mnie to idiotyczne zachowanie. Ćpają = niszczą sobie zdrowie. Laski wydzierają się na ulicy = zakłócają ciszę i spokój.
Co ma piernik do wiatraka?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Tak, jesli ktos zamawia jakies krolicze uszy i przede wszystkim chce, zeby ktos inny za to placil, to jest zakichanym obowiazkiem tej osoby sie skonsultowac z uczestnikami imprezy, czy to pierwsza komunia, czy wieczor panienski.
Takie jest Twoje zdanie. Ja swoje też już wyraziłam.
Dodam tylko, że taki wieczór organizowany jest dla panny młodej a nie dla reszty uczestniczek.
Cytat:
Jakie organizowanie - bo jak dotad nie padla wzmianka, ze ta osoba to czy tamto ogranizuje...
Wywnioskowałam to ze słów Szajibaji. Kupiła uszy i inne gadżety, zbiera pieniądze... Chociaż fakt, że ta organizacja pozostawia wiele do życzenia.

Cytat:
Swoja droga, to super ogranizuje, jesli probuje sie wyreczyc innymi przy przekazywaniu informacji.
Prawda?
Koszmarna ta organizacja. Dziewczyna ma tupet żeby wyręczać się innymi przy przekazywaniu informacji.

Cytat:
Ty, no patrz, a ja zawsze myslalem, ze to o panne mloda chodzi, a nie o zdanie jakiejs ogranizatorki.
Ty, a wiesz, że dokładnie o to mi chodzi?
Cytat:
Napisane przez MissBella86
Uważam, że skoro wymieniona przez autorkę osoba organizuje ten wieczór, to jest tego jakiś powód, że to właśnie ona a nie ktoś inny a co za tym idzie, że zna dobrze pannę młodą i wie co będzie się jej podobało a co nie. Do niej więc należy ostateczny głos co zostanie zorganizowanie.
Zakładam przecież, że ta organizatorka kieruje się zdaniem panny młodej a nie swoim. Być może nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi: zdanie pogrubione wynika ze zdania podkreślonego. chodziło mi o to, że ona organizatorka decyduje bo zna pannę młodą. Czytaj wszystko a nie wybrane fragmenty.

Cytat:
Czyli uwazasz, ze jesli mezczyzna ogranizuje kolegom i przyszlemu panu mlodemu wieczor kawalerski i mu sie zamani sproszenie prostytutek, to nikomu nic do tego i nikt nie zmusza do przychodzenia?
Chyba żyjemy w innym świecie skoro przyrównujesz prostytutki do króliczych uszu. Nigdy nie sądziłam, że dla kogoś może mieć to taką samą wagę. Cóż, ciągle uczę się czegoś nowego.

Cytat:
Wytlumacz mi prosze, skad wzielas zalozenie, ze ktokolwiek zlecil tej osobie organizowanie czegokolwiek i na jakiej podstawie uwazasz, ze ta osoba jest bliska przyszlej pannie mlodej ?
Z moich obserwacji wynika, że tak się właśnie praktykuje, że to właśnie osoba bliska pannie młodej, często świadkowa zajmuje się organizacją jej wieczoru panieńskiego.

Cytat:
A jakim cudem miala zebrac cokolwiek, jesli nikomu o tym nie powiedziala ? No sorry, jej glupota, moze bedzie miala nauczke
No dokładnie. O tym samym pisałam przecież:
Cytat:
Ogólnie jeżeli dobrze zrozumiałam, to dziewczyna na własne życzenie się nieźle wkopała bo nie zebrała pieniędzy wcześniej tylko będzie je ściągać od reszty już na tym panieńskim. Bardzo ryzykowała postępując w ten sposób bo teraz pewnie i tak całej kasy nie zbierze.
Jej błąd. Tak to jest jak się zabiera do takich rzeczy w ostatniej chwili.

Cytat:
Ty patrz no, zeby sie bawic trzeba miec jakies debilne uszy
Ty, no popatrz, a wiesz że to nie o to tutaj chodzi?

Cytat:
Ja naprawde nie wiem, jak Ty nie zauwazylas, ze autorce przeszkadza tupet i samowolka opisywanej osoby, a dopatrujesz sie tego, ze autorka nie chce czy nie umie sie bawic
Bo dla mnie autorka robi z igły widły. Nadaje tym uszom rangę większą niż w ogóle są tego warte. I wcale nie jest tak, że nie zauważyłam.

Cytat:
Fajnie ze tak sie znasz na zachowaniu i odczuciach wiekszosci ludzi... ale, zupelnie nie trafiasz wg mnie w sedno tego o czym pisze autorka
Jestem dobrą obserwatorką Wnioskuję na podstawie pewnej grupy osób bo niemożliwością jest zbadanie zdania w danej sprawie wszystkich ludzi na świecie przecież.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A ja doskonale rozumiem, co chciała przekazać MissBella.
Moja przyjaciółka znalazła się ostatnio w takiej sytuacji, ze jako świadkowa organizowała wieczór panieński. Oczywiście chciala się z resztą towarzystwa skonsultować, zrobić jakąś burzę mózgów itd. Ale reszta zaproszonych dziewczyn nie wykazywały się żadną inicjatywą, mimo wielu prób ze strony mojej przyjaciółki. Żadna nie wykazała chociaż maleńkiej chęci pomocy. Więc była skazana na własne pomysły, nie chciała zawieść panny młodej Co prawda, na królicze uszka nie wpadła... Ale co usłyszała, kiedy przyszlo do poinformowania wszsystkich? A to, ze lokal za drogi, a to że muza w tym miejscu nie taka. A najlepsze, ze jedna z dziewczyn miała pretensje, ze nie zorganizowała im wszystkim powrotu To miłe nie jest. Chyba, w sytuacji kiedy się nie kiwnęło nawet palcem zacisnąć zęby nawet jak się coś nam nei podoba?
No dokładnie. Tutaj chodzi o wykazanie minimum dobrej woli a nie pokazywanie, że się jest anty.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Tak. Bo gdy w grę wchodzą JAKIEKOLWIEK pieniądze, elementarna kultura wymaga konsultacji, a przynajmniej spytania, czy zgadzam się na to [/QUOTE]
Wiesz, zrozumiałabym gdyby ta dziewczyna wymyśliła sobie wyjazd na weekend zagranicę np. do Turcji w ramach panieńskiego i nagle ściągała od wszystkich po 1000 zł bez wczesniejszej konsultacji.
Zrozumiałabym gdyby wymysliła sobie wybranie się na dyskotekę w kostiumach kąpielowych.
Nie sądziłam jednak, że o jakieś królicze uszy będzie taka afera i że potrzebna jest na to zgoda.
A co z niespodziankami? Gdyby powiedziała, że jest składka po 30zł. a na Twoje pytanie co jest w ramach składki powiedziałaby, że to niespodzianka? jak się ma do tego kultura?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]
A co, nie ma prawa mieć swoich pomysłów? Czy dorośli ludzie nie mogą wtrącić swojego elementu do zabawy? [/QUOTE]
Każdy ma prawo. A okazję do wdrożenia swoich pomysłów będzie miał w momencie gdy sam będzie organizował taki wieczór i wtedy proszę bardzo i życzę powodzenia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Guzik wiesz Ona tylko dlatego wieczór organizuje, że kocha się wcinać tam, gdzie nie trzeba, uwielbia być w centrum uwagi. I NIE MA POJĘCIA, co młodej się spodoba, gwarantuję to [/QUOTE]
To jest Twoja opinia o niej. Mimo wszystko wypadałoby chyba nieco docenić, że dziewczynie chciało się cokolwiek wymyślić, nie sądzisz?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Panna młoda zapraszała gości i tylko ona. [/QUOTE]
To zmienia postać rzeczy. Wcześniej o tym nie pisałaś, dokonałam więc wsłanego założenia.

Ależ ja dowiedziałam się, co jest w ramach tej "dobrowolnej" składki Tyle, że nikt o zdanie nie pytał, zostałam poinformowana. [/QUOTE]
jak widać pomysł Ci się nie spodobał. Teraz pomyśl sobie, że ta dziewczyna uwględnia Towje zdanie i wymyśla coś nowego dzwoni do wszystkich i Tobie się podoba ale z kolei innej uczestniczce nie. Więc dziewczyna wymysla kolejną rzecz ale znowu komuś nie pasuje itd.
Oczywiście jest jeszcze jedna opcja: dziewczyna nic nie organizuje. idziecie np. wszystkie do jakiegoś baru, spędzacie wieczór na plotach a po kilku godzinach się rozstajecie. Czyli zwyczajny wieczór, niczym się nie wyróżniacie.

Owszem, zrobię. NIGDZIE nie napisałam, że jest to uwłaczające, nie nadinterpretuj [/QUOTE]
Można było tak wywnioskować.

A przepraszam bardzo, skoro ona to organizuje, jest to sytuacja wielce niezręczna, bo zdecydowała za osoby których na oczy nie widziałą - dlaczego JA mam za nią sprawę załatwić? Widzisz powód? Ja - ŻADNEGO Jest od dawna dorosła, postąpiłą nierozważnie - niech ponosi konsekwencje. A najlepsze jest, że nie poinformowała tych dziewczyn, do których dałam jej namiar - to świadczy o czymś, prawda?[/QUOTE]
Dokładnie. Zgadzam się z Tobą w pełnej rozciągłości
Dlatego też gdyby mną chciała się wyręczać to bym ją wyśmiała o czym już pisałam.

Ależ dlaczego ja mam obcą osobę głaskać pomgłówce i utwierdzać w przekonaniu, że jest cool, skoro - w moich oczach nie jest?[/QUOTE]
Ależ nie musisz jej głaskać po główce. Wystarczyłoby minimum dobrej woli a nie podejście anty.

Uszy, jakieś tam różki (RÓŻKI, nie różdżka, źle napisałam), loża, i jakiś certyfikat czy coś tam dla młodej. [/QUOTE]
Tylko tyle? Za 30zł na osobę? Ja myślałam, że w tym oprócz tych gadżetów to jeszcze macie jakieś picie, jedzenie itd.
To drooogo.

A kwota jaka by nie była - porządziłą MOIMI pieniędzmi, których za wiele nie mam. Nikt nie ma tego prawa, nawet bliskie mi osoby, a co dopiero obca.[/QUOTE]
Ale przecież to dla panny młodej a nie dla niej.
W ogóle nie bierzesz tego pod uwagę?

Nawiasem mówiąc - mam wrażenie, jakbyś była ową organizatorką Co prawda nie mam pojęcia, czy ona wizażuje, ale - wszystko możliwe [/QUOTE]
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Tak ciężko było zagadać na gadu czy umówić się w kawiarni i wspólnie coś ustalić?
Uwierz, czasem jest baaaardzo ciężko znaleźć taki czas i takie miejsce żeby wszystkim akurat pasowało się spotkać czy pogadać.
MissBella86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości