![]() |
#4741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
na balkonetce wrzucasz zdjęcia do: moja szuflada ![]() ooo Yoshi ![]() ![]() ![]() ![]() niekoniecznie masz szeroko rozstawione piersi tylko szerokofiszbinowe w wąskofiszbinowym staniku ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-07 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
ehh. jednak kupienie dobrego stanika to nie taka prosta sprawa - niestety.
śladów na piersi nie mam bynajmniej po godzinie noszenia ![]() na balkonetce chwilę przed tym jak napisałaś wrzuciłam zdjęcie ![]() czyli następnym razem nie idę do Yoshi. Ja nie z Poznania tylko ze Szczecina, więc u siebie postaram się coś znaleźć zgodnie z waszymi radami. no cóż zawsze uważałam, że masz szeroki rozstaw. zobaczymy jak będzie jak kupię sobie w końcu dobry stanik. Czyli ma być szerokofiszbinowy. ok. To wieczorem wam tutaj namiary, a teraz idę obiad robić ![]()
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
polcia26, trzeba było zamówić kilka sąsiednich rozmiarów z jednego, bo jeśli to 30DD okaże się za małe/za duże to będziesz wszystkie zwracać.
życzę Ci, żeby jednak pasowały, pochwal się jak je dostaniesz ![]() ja jestem fanką Freyi ![]() tu jest mały wybór albo tu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepiej zamów ze sklepu internetowego, będziesz mogła spokojnie pomierzyć w domu, wrzucić zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Curvy Cate jest dość szerokofiszbinowa, reszty nie mam i nie powiem ![]() Simeri - nie strasz mnie że Milena jest szerokofiszbinowa, bo godzinę temu zamówiłam Flamenco ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się chyba będę pozbywać mojego Flamenco ![]() a szerokość fiszbin można sprawdzić tu dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego Zety? jednak ci nie pasi czy za ciasna jest?
Ja nie rozumiem tej paranoi z przesadnym ściskaniem. Nawet jak zamawiałam Minervę to pani z dopasowanej miała wątpliwości czy za szeroka nie będzie, jak ma w spoczynku 63 cm. Ja mam 69 pod biustem (lub 8 jak oczy wychodzą:P), a luźno 71, więc nie widzę problemu. Ma się trzymac, a nie dusić, ostatecznie się podszyje. Tylko freyę Zetę chciałam raz zamowić 28Dd bo przyćmiło mi rozsądek - zakochałam się w niej ![]() Dzisiaj założyłam Effuniaka, wiecie jaka to jest różnica, jak ma się dwa staniki : jeden effuniak perfekcyjny, drugi stary plunge sprzed uświadomienia, z obwodem mega szerokim ( ale dolnkę robi superrr...tylko jakbym chciała wygarniać jak trzeba to za maly o 2 michy by był...)..i nosi się je na zmianę? W końcu kiedyś effuniaka trzeba prać. Wczoraj miałam na sobie stary stanik, a dzisiaj ten od Ewy i różnica kosmiczna ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mogę zapytać na jakie wymiary jaki rozmiar Flamenco wybrałaś? Ja na 70/87 zamówiłam 70E, bo naczytałam się że jest małomiseczkowe, poza tym mam dużo do wygarnięcia (teraz wiem czemu moja mama miała w moim wieku dużo większy biust niż ja - nie nosiła push-upów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to jzu calkiem zgłupiałam ;D nie wiem czy szukać 60C, czy moze 60D a moze jednak te 65B ktore teraz proponujesz ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a prać możesz wieczorem i rano powinnaś mieć już suchy ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-08-07 o 12:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=simeri;13631032]
wzięłam 65D na 68/82 i ma za ciasny obwód, miski niby nie spłaszczają, ale jakoś też niebardzo zbiera, krawędź powiewała - powiększyłam zakładkę na pionowym szwie i jest ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Mi wyliczyło 70C/75AA (takiego to nigdy nie miałam, nawet nieuświadomiona) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
witam!! zupełnie przez przypadek trafiłam dzisiaj na ten wątek. z ciekawości skorzystałam z kalkulatora bo zawsze czuję pewien dyskomfort w moich 75C i szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Nie panikuj, oddychamy, spokojnie, wdech, wydech ![]() Przejrzyj sobie listę sklepów w pierwszym poście, i wybierz do tego, który masz najbliżej. A w sklepach internetowych można sobie zamówić i odesłać, jeżeli Ci nie będzie pasował, w onlyher jest zniżka 10% dla nowych klientów, więc akurat przesyłka wychodzi na zero, płacisz tylko za odesłanie ewentualnie. A właścicielka Ci doradzi, i dziewczyny tutaj też, tylko podaj dokładne wymiary: 1) mierzone ciasto pod biustem, że aż miarka trzeszczy 2) luźno pod biustem 3) w biuście, na linii sutków 4) w zwisie - lekko pochylona, omijając sutki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do wymiarów: 1) 77 2) 83 3) 96 4) 100 ale tu nie jesten pewna czy właściwie robię?? proszę o pomoc-czy dobrze przekalkulowałam, że to 70F?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, podczytywałam was regularnie, zmierzyłam rozmiar, dziś byłam w sklepie z brafitterką. dobrała mi stanik który wydaje mi się, że dobrze leży, dobrze się w nim czuję, mam tylko wrażenie, że trochę uciska pod pachami. czy to wszystko się jakoś z czasem dopasuje?
![]() (fiszbina w prawej piersi odstaje bo niestetyy mam widoczną asymetrię) proszę o komentarze ![]() i jesteście rewelacyjne z tym wątkiem! gdyby nie on to dalej męczyłabym się z 80C ![]() zapomniałam, moje wymiary: pod biustem: 80 w biuście: 102 rozmiar: 32 FF, Lingerie Showgirl Edytowane przez mistifi Czas edycji: 2009-08-07 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Winter is coming
|
Wg mnie bardzo ładnie leży ten showgirl. Też czekam na taki sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() I uprzedzam, że zupełnie się na tym nie znam, ale ja mam wrażenie, że masz luzy w miseczce, nad fiszbiną, po zewnętrznej stronie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tak, mam minimalny luz w prawej miseczce, ale stanik jest dobrany do lewej piersi - większej. ta falbanko-koranka sprawia takie wrazenie "odstawania", też to widzę, mimo że mieseczka w lewej piersi jest dobrana na styk. ale to takie szczegóły... może te braki w prawej uda się zniwelować wygarnianiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
Leży doskonale
![]() ![]() Co do Mileny- fiszbiny w Magnolii standardowe w kierunku wąskich, rozciągliwe.
![]() |
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załóż swój stanik wg instrukcji: Jak założyć stanik? i sama zobacz o ile jest za mały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Milenki to ponoć ściśliwce, więc jeśli mam wymiary 75/89 i zwykle z LaSenzy biorę 70d i jest wygodny, to jaki rozmiar brać w Milenie- też 70D?
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-08-07 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
Celuj raczej w 75B lub właśnie 70D, zależnie od Twojej wytrzymałości na ścisk
![]() Ja przy 64 pod biustem i 90 w biuście wzięłam 65G i noszę na środkowej haftce, miska na styk.
![]() |
#4765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak a propos Mileny to, wiecie jak działają zapisy? wysłałam maila do Mileny w tej sprawie i znowu mi nie odpisali ![]() Pojawiła się Romantica 60E ![]() ![]() I nie działa mi kod promocyjny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
ja z mileny miałam okazję ostatnio poprzymierzać kilka staników
moje wymiary 72,77/91,93 teraz mam toffino 70F i spłaszcza ale miski ok; fiszbiny na styk flamenco 75E miski ok ale spłaszcza, fiszbiny były za krótkie glamour 70E miski ok, obwód w miarę ok ( na pewno będę podszywać) ale trochę mało stabilny przez to że tylko jeden rząd i 2 haftki; fiszbiny są na styk Scarlett 70E tak jak glamour ale fiszbiny za krótkie romantica 65G robi trochę dzioby ale mam nadzieję że to się wyrobi po praniu, fiszbiny są ok roses bardotka 70E obwód trzymał głównie przez te silikonowe taśmy a nie przez swoją ściśliwość ale góra miseczki się wbijała i stanik był za maly przez to zostawiłam sobie glamour i romanticę, romantica oprócz dziobów i trochę mało stabilnego obwodu jest ok i jej fiszbiny najbardziej mi pasują, glamour (zostawiłam głównie dlatego że potrzebuję jakiegoś białego stanika bo nie mam kompletnie nic pod jasne bluzki i koszule a w końcu jest lato) wydawało mi się że fiszbiny ok jak mierzyłam ale dzisiaj wydaje mi się że są mocno na styk, bo kończą się tuż za piersią i dziwnie się w nich czuję, ale może to jest kwestia tego że ostatnio często chodzę w criss crossie CK 65FF i on ma szerokie fiszbiny ale z takimi czuję się lepiej ![]() ![]() simeri, romantica jakoś strasznie ściśliwa nie jest a na pewno się rozciągnię więc ja bym próbowała z 60, a kod promocyjny to DwudziestolecieMileny (wcześniej wchodził 20latMilena) i ja zamawiałam z evene.pl bo wysyłka zawsze jest darmowa a akurat moje rozmiary były ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-08-07 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
dobra, zamówiłam sobie Romanticę 60E
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Nie mam flamenco, ale skoro przy moich wymiarach nie pochodziłabym długo na trzeciej haftce, to raczej ścisła
![]()
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
No to jestem w domu
![]() Wymierzyłam się i wyszło mi... hmm dziwnie. Albo nie umiem się mierzyć. Wychodzi tak: 1.86 2.93 3.102 4.106-to akurat nie mam pojęcia czy prawidłowo. Twoje wymiary: 86/102UK34F (75F) PL75G i lekkie zdziwienie, bo jednak w sklepie wyszło co innego... Bo rozumiem, że może jednak panie źle doradzały, ale chyba mierzyć powinny umieć... No cóż nie wiem już nic ![]()
31.07.09 - dbam o pazurki ![]() Szczęście nie jest kolorowym motylem, za którym musisz pobiec, jeśli chcesz go złapać. Szczęście jest jak cień: podąża za tobą nawet wtedy, gdy o nim nie myślisz. Phil Bosmans |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba trzeba jakiś fan klub Tease Me założyć.Ja jestem nim na prawdę zachwycona ![]() Wogólę tak coś czuję,że bardziej przywiążę się do Curvy Cate.Zamówiłam wczoraj na Brastopie Portię 32F coral/aqua i strasznie jestem ciekawa jak się będę czuła w miękkim staniku.Do tego dorwałam jeszcze szorty po 2funty,też CK,nie wiem jednak zupełnie jak jest z rozmiarami majtek brytyjskich marek.Na dopasowanej zamówiłam stringi Panache,niby 38 ale są na prawdę duże,mimo że moja szanowna część tylna do małych nie należy ![]() Fioletowakasiu,czy na pewno pod biustem mierzysz się odpowiedni ścisło,miarka jest równolegle do podłogi na całej szerokości?Czy w biuście luźno? Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2009-08-07 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.