Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 11:38   #4741
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez fioletowakasia Pokaż wiadomość
hej
baterie zakupione, więc zrobiłam nowe zdjęcia mam nadzieję, że są ok.
a jak wrócę do domu to się wymierzę
aha i jeszcze jedno: założyłam konto na balkonetce, ale nie bardzo wiem gdzie miałabym tam wrzucić zdjęcia.
Sklep Yoshi w Poznaniu - wybrałam go, bo był na pierwszej stronie wątku
Już raczej nie będę zwracać, ale następnym razem postaram się kupić z szerszymi fiszbinami.

p.s. jaki rodzaj stanika jest najlepszy na szeroko rozstawione piersi?
moim zdaniem fiszbiny powinny się kończyć z 2cm dalej, ale to też zależy jak masz osadzone piersi, jak zdejmiesz ten stanik to nie masz z boku śladów na piersi?

na balkonetce wrzucasz zdjęcia do: moja szuflada

ooo Yoshi też jestem z Poznania i ja uważam, że te dziewczyny tam wcale za dobrze nie doradzają ja miałam do czynienia tylko z jedną, to mi przynosiła chyba wszystko co miała, ale niekoniecznie to co trzeba (a ja i tak potem sama znalazłam na wieszaku jeszcze coś co mogłam przymierzyć a mi nie dała), skracała mi na maxa ramiączka i próbowała mi coś wcisnąć, dobrze chociaż że nie bardzo nachalnie albo po prostu ja nie miałam kasy, więc i tak bym nic nie kupiła

niekoniecznie masz szeroko rozstawione piersi tylko szerokofiszbinowe w wąskofiszbinowym staniku ja bym polecała Panache i Curvy Kate, nie wiem co jeszcze ma szerokie fiszbiny, może Milena?

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-08-07 o 11:40
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:54   #4742
fioletowakasia
Raczkowanie

GG do fioletowakasia

ehh. jednak kupienie dobrego stanika to nie taka prosta sprawa - niestety.
śladów na piersi nie mam bynajmniej po godzinie noszenia
na balkonetce chwilę przed tym jak napisałaś wrzuciłam zdjęcie
czyli następnym razem nie idę do Yoshi. Ja nie z Poznania tylko ze Szczecina, więc u siebie postaram się coś znaleźć zgodnie z waszymi radami.
no cóż zawsze uważałam, że masz szeroki rozstaw. zobaczymy jak będzie jak kupię sobie w końcu dobry stanik. Czyli ma być szerokofiszbinowy. ok. To wieczorem wam tutaj namiary, a teraz idę obiad robić

fioletowakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:57   #4743
simeri
Wtajemniczenie

polcia26, trzeba było zamówić kilka sąsiednich rozmiarów z jednego, bo jeśli to 30DD okaże się za małe/za duże to będziesz wszystkie zwracać.
życzę Ci, żeby jednak pasowały, pochwal się jak je dostaniesz

ja jestem fanką Freyi , ale nie wszystkim pasują ich wąskie fiszbiny

tu jest mały wybór albo tu?
Stary 2009-08-07, 11:59   #4744
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
czyli następnym razem nie idę do Yoshi. Ja nie z Poznania tylko ze Szczecina, więc u siebie postaram się coś znaleźć zgodnie z waszymi radami.
no cóż zawsze uważałam, że masz szeroki rozstaw. zobaczymy jak będzie jak kupię sobie w końcu dobry stanik. Czyli ma być szerokofiszbinowy. ok. To wieczorem wam tutaj namiary, a teraz idę obiad robić
W Szczecinie jest ebras, ul. Jasna 15, pasaż podziemny, box nr 3. Miałam okazję tam być - są panache, są curvy kate, nowa kolekcja cleo, więc warto się przejść i przymierzyć.. co prawda ceny wysokie, ale przecież nie trzeba kupić - można poprzymierzać i później w necie poszukać taniej (choć tam też są czasem promocje- ebras ma również swój sklep internetowy)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 12:00   #4745
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
aha ok

najlepiej zamów ze sklepu internetowego, będziesz mogła spokojnie pomierzyć w domu, wrzucić zdjęcia i odesłać jeśli nie będzie pasować, czasami zdarzają się promocje i nawet z przesyłką wychodzi taniej niż w sklepie
Stary 2009-08-07, 12:03   #4746
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
hej
baterie zakupione, więc zrobiłam nowe zdjęcia mam nadzieję, że są ok.
a jak wrócę do domu to się wymierzę
aha i jeszcze jedno: założyłam konto na balkonetce, ale nie bardzo wiem gdzie miałabym tam wrzucić zdjęcia.
Sklep Yoshi w Poznaniu - wybrałam go, bo był na pierwszej stronie wątku
Już raczej nie b
ędę zwracać, ale następnym razem postaram się kupić z szerszymi fiszbinami.

p.s. jaki rodzaj stanika jest najlepszy na szeroko rozstawione piersi?
Moim (niedoświadczonym) zdaniem masz dużo do zmigrowania. Poza tym fiszbiny są za wąskie, nie celują w środek pachy, a uważam że u Ciebie jest to wskazane.
Curvy Cate jest dość szerokofiszbinowa, reszty nie mam i nie powiem

Simeri - nie strasz mnie że Milena jest szerokofiszbinowa, bo godzinę temu zamówiłam Flamenco , a jestem chyba wąskofiszbinowa... Już nie mogę sie doczekać Cudną masz kolekcję Freyek
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 12:16   #4747
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Moim (niedoświadczonym) zdaniem masz dużo do zmigrowania. Poza tym fiszbiny są za wąskie, nie celują w środek pachy, a uważam że u Ciebie jest to wskazane.
Curvy Cate jest dość szerokofiszbinowa, reszty nie mam i nie powiem

Simeri - nie strasz mnie że Milena jest szerokofiszbinowa, bo godzinę temu zamówiłam Flamenco , a jestem chyba wąskofiszbinowa... Już nie mogę sie doczekać Cudną masz kolekcję Freyek
no może nie szeroko, ale Milena na pewno nie jest wąskofiszbinowa przynajmniej w porównaniu z Freyami

ja się chyba będę pozbywać mojego Flamenco szczególnie po przeczytaniu ww wątku na lobby stwierdziłam, że nie ma sensu się męczyć

a szerokość fiszbin można sprawdzić tu

dziękuję a Zety się też chyba pozbędę
Stary 2009-08-07, 12:24   #4748
Madlen__18
Zakorzenienie

Dlaczego Zety? jednak ci nie pasi czy za ciasna jest?
Ja nie rozumiem tej paranoi z przesadnym ściskaniem.
Nawet jak zamawiałam Minervę to pani z dopasowanej miała wątpliwości czy za szeroka nie będzie, jak ma w spoczynku 63 cm. Ja mam 69 pod biustem (lub 8 jak oczy wychodzą:P), a luźno 71, więc nie widzę problemu. Ma się trzymac, a nie dusić, ostatecznie się podszyje.
Tylko freyę Zetę chciałam raz zamowić 28Dd bo przyćmiło mi rozsądek - zakochałam się w niej Na szczęście zrezygnowałam.

Dzisiaj założyłam Effuniaka, wiecie jaka to jest różnica, jak ma się dwa staniki : jeden effuniak perfekcyjny, drugi stary plunge sprzed uświadomienia, z obwodem mega szerokim ( ale dolnkę robi superrr...tylko jakbym chciała wygarniać jak trzeba to za maly o 2 michy by był...)..i nosi się je na zmianę? W końcu kiedyś effuniaka trzeba prać. Wczoraj miałam na sobie stary stanik, a dzisiaj ten od Ewy i różnica kosmiczna
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 12:26   #4749
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
no może nie szeroko, ale Milena na pewno nie jest wąskofiszbinowa przynajmniej w porównaniu z Freyami

ja się chyba będę pozbywać mojego Flamenco szczególnie po przeczytaniu ww wątku na lobby stwierdziłam, że nie ma sensu się męczyć

a szerokość fiszbin można sprawdzić tu

dziękuję a Zety się też chyba pozbędę
Dziękuję za odnośnik
A mogę zapytać na jakie wymiary jaki rozmiar Flamenco wybrałaś? Ja na 70/87 zamówiłam 70E, bo naczytałam się że jest małomiseczkowe, poza tym mam dużo do wygarnięcia (teraz wiem czemu moja mama miała w moim wieku dużo większy biust niż ja - nie nosiła push-upów ) Po niej widzę jaki mam potencjał, chociaż i tak nie będę aż tak obfita w biuście, na szczęście
Stary 2009-08-07, 12:34   #4750
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
może starczy 65B (30B/C)? np. La senzy są dość ścisłe, możesz je znaleźć na all, ebayu i www.lasenza.co.uk

pochwal się jak coś kupisz
pochwale sie, tylko....
teraz to jzu calkiem zgłupiałam ;D nie wiem czy szukać 60C, czy moze 60D a moze jednak te 65B ktore teraz proponujesz ;D
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 12:47   #4751
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dlaczego Zety? jednak ci nie pasi czy za ciasna jest?
Ja nie rozumiem tej paranoi z przesadnym ściskaniem.
Nawet jak zamawiałam Minervę to pani z dopasowanej miała wątpliwości czy za szeroka nie będzie, jak ma w spoczynku 63 cm. Ja mam 69 pod biustem (lub 8 jak oczy wychodzą:P), a luźno 71, więc nie widzę problemu. Ma się trzymac, a nie dusić, ostatecznie się podszyje.
Tylko freyę Zetę chciałam raz zamowić 28Dd bo przyćmiło mi rozsądek - zakochałam się w niej Na szczęście zrezygnowałam.

Dzisiaj założyłam Effuniaka, wiecie jaka to jest różnica, jak ma się dwa staniki : jeden effuniak perfekcyjny, drugi stary plunge sprzed uświadomienia, z obwodem mega szerokim ( ale dolnkę robi superrr...tylko jakbym chciała wygarniać jak trzeba to za maly o 2 michy by był...)..i nosi się je na zmianę? W końcu kiedyś effuniaka trzeba prać. Wczoraj miałam na sobie stary stanik, a dzisiaj ten od Ewy i różnica kosmiczna
właśnie po Twoim pytaniu zaczęłam się nad nią zastanawiać i stwierdziłam, że jednak jest za duża albo jakoś się nie układa, a mi by się przydał jakiś bardziej praktyczny stanik - cielisty a nie kolejne kolorowe kusidełko ale może komuś innemu będzie lepiej leżeć, ajk to się mówi co biust to gust

a prać możesz wieczorem i rano powinnaś mieć już suchy

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za odnośnik
A mogę zapytać na jakie wymiary jaki rozmiar Flamenco wybrałaś? Ja na 70/87 zamówiłam 70E, bo naczytałam się że jest małomiseczkowe, poza tym mam dużo do wygarnięcia (teraz wiem czemu moja mama miała w moim wieku dużo większy biust niż ja - nie nosiła push-upów ) Po niej widzę jaki mam potencjał, chociaż i tak nie będę aż tak obfita w biuście, na szczęście
wzięłam 65D na 68/82 i ma za ciasny obwód, miski niby nie spłaszczają, ale jakoś też niebardzo zbiera, krawędź powiewała - powiększyłam zakładkę na pionowym szwie i jest ok z kalkulatora mi wyszło 65C/70AA

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
pochwale sie, tylko....
teraz to jzu calkiem zgłupiałam ;D nie wiem czy szukać 60C, czy moze 60D a moze jednak te 65B ktore teraz proponujesz ;D
wszystkich a wybierzesz ten co najlepiej pasuje

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-08-07 o 12:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 12:55   #4752
Julkakulkaa
Rozeznanie

[QUOTE=simeri;13631032]

wzięłam 65D na 68/82 i ma za ciasny obwód, miski niby nie spłaszczają, ale jakoś też niebardzo zbiera, krawędź powiewała - powiększyłam zakładkę na pionowym szwie i jest ok z kalkulatora mi wyszło 65C/70AA

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Mi wyliczyło 70C/75AA (takiego to nigdy nie miałam, nawet nieuświadomiona) Też czytałam na LB o obwodach, dlatego postanowiłam nie zaniżać i tak już ciasnego Flamenco.

Stary 2009-08-07, 14:16   #4753
bosti
Zadomowienie

witam!! zupełnie przez przypadek trafiłam dzisiaj na ten wątek. z ciekawości skorzystałam z kalkulatora bo zawsze czuję pewien dyskomfort w moich 75C i szok wyszło mi 70F. mierzyłam trzy razy bo nie mogłam uwierzyc. tylko gdzie ja w mojej mieścinie dostanę bieliznę w takim dziwnym rozmiarze?? na allegro wybór nawet spory ale ja chciałm poprzymierzac, żeby stwierdzic czy rzeczywiście taki rozmiar będzie ok. małomiasteczkowe sklepy mają tylko "tradycyjną" rozmiarówkę-czyli w porywach max do D a gdzie tam F?? ratunku! pomocy! help! co mam robic??
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 14:49   #4754
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
witam!! zupełnie przez przypadek trafiłam dzisiaj na ten wątek. z ciekawości skorzystałam z kalkulatora bo zawsze czuję pewien dyskomfort w moich 75C i szok wyszło mi 70F. mierzyłam trzy razy bo nie mogłam uwierzyc. tylko gdzie ja w mojej mieścinie dostanę bieliznę w takim dziwnym rozmiarze?? na allegro wybór nawet spory ale ja chciałm poprzymierzac, żeby stwierdzic czy rzeczywiście taki rozmiar będzie ok. małomiasteczkowe sklepy mają tylko "tradycyjną" rozmiarówkę-czyli w porywach max do D a gdzie tam F?? ratunku! pomocy! help! co mam robic??

Nie panikuj, oddychamy, spokojnie, wdech, wydech

Przejrzyj sobie listę sklepów w pierwszym poście, i wybierz do tego, który masz najbliżej. A w sklepach internetowych można sobie zamówić i odesłać, jeżeli Ci nie będzie pasował, w onlyher jest zniżka 10% dla nowych klientów, więc akurat przesyłka wychodzi na zero, płacisz tylko za odesłanie ewentualnie. A właścicielka Ci doradzi, i dziewczyny tutaj też, tylko podaj dokładne wymiary:

1) mierzone ciasto pod biustem, że aż miarka trzeszczy
2) luźno pod biustem
3) w biuście, na linii sutków
4) w zwisie - lekko pochylona, omijając sutki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 15:13   #4755
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie panikuj, oddychamy, spokojnie, wdech, wydech

Przejrzyj sobie listę sklepów w pierwszym poście, i wybierz do tego, który masz najbliżej. A w sklepach internetowych można sobie zamówić i odesłać, jeżeli Ci nie będzie pasował, w onlyher jest zniżka 10% dla nowych klientów, więc akurat przesyłka wychodzi na zero, płacisz tylko za odesłanie ewentualnie. A właścicielka Ci doradzi, i dziewczyny tutaj też, tylko podaj dokładne wymiary:

1) mierzone ciasto pod biustem, że aż miarka trzeszczy
2) luźno pod biustem
3) w biuście, na linii sutków
4) w zwisie - lekko pochylona, omijając sutki
dzięki wiekie za szybką odpowiedź już patrzyłam, że najbliżej mam do Katowic-trzeba będzie się wybrac, żeby poprzymierzac.
co do wymiarów:
1) 77
2) 83
3) 96
4) 100 ale tu nie jesten pewna czy właściwie robię??
proszę o pomoc-czy dobrze przekalkulowałam, że to 70F??
Stary 2009-08-07, 15:38   #4756
mistifi
Przyczajenie

dziewczyny, podczytywałam was regularnie, zmierzyłam rozmiar, dziś byłam w sklepie z brafitterką. dobrała mi stanik który wydaje mi się, że dobrze leży, dobrze się w nim czuję, mam tylko wrażenie, że trochę uciska pod pachami. czy to wszystko się jakoś z czasem dopasuje?

(fiszbina w prawej piersi odstaje bo niestetyy mam widoczną asymetrię)
proszę o komentarze

i jesteście rewelacyjne z tym wątkiem! gdyby nie on to dalej męczyłabym się z 80C

zapomniałam, moje wymiary:
pod biustem: 80
w biuście: 102
rozmiar: 32 FF, Lingerie Showgirl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stanik1.jpg (88,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stanik2.jpg (152,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stanik3.jpg (132,8 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez mistifi
Czas edycji: 2009-08-07 o 15:43
mistifi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 15:43   #4757
velika
Winter is coming

Wg mnie bardzo ładnie leży ten showgirl. Też czekam na taki sam
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:13   #4758
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez mistifi Pokaż wiadomość
dziewczyny, podczytywałam was regularnie, zmierzyłam rozmiar, dziś byłam w sklepie z brafitterką. dobrała mi stanik który wydaje mi się, że dobrze leży, dobrze się w nim czuję, mam tylko wrażenie, że trochę uciska pod pachami. czy to wszystko się jakoś z czasem dopasuje?

proszę o komentarze

i jesteście rewelacyjne z tym wątkiem! gdyby nie on to dalej męczyłabym się z 80C

Wybacz szczerość, ale RANY, ale masz piękne biuścicho!

I uprzedzam, że zupełnie się na tym nie znam, ale ja mam wrażenie, że masz luzy w miseczce, nad fiszbiną, po zewnętrznej stronie.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:18   #4759
mistifi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wybacz szczerość, ale RANY, ale masz piękne biuścicho!

I uprzedzam, że zupełnie się na tym nie znam, ale ja mam wrażenie, że masz luzy w miseczce, nad fiszbiną, po zewnętrznej stronie.
dziękuję
tak, mam minimalny luz w prawej miseczce, ale stanik jest dobrany do lewej piersi - większej. ta falbanko-koranka sprawia takie wrazenie "odstawania", też to widzę, mimo że mieseczka w lewej piersi jest dobrana na styk. ale to takie szczegóły...
może te braki w prawej uda się zniwelować wygarnianiem
mistifi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 16:20   #4760
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Leży doskonale gratulujemy pomyślnego uświadomienia

Co do Mileny- fiszbiny w Magnolii standardowe w kierunku wąskich, rozciągliwe.
Stary 2009-08-07, 16:36   #4761
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
dzięki wiekie za szybką odpowiedź już patrzyłam, że najbliżej mam do Katowic-trzeba będzie się wybrac, żeby poprzymierzac.
co do wymiarów:
1) 77
2) 83
3) 96
4) 100 ale tu nie jesten pewna czy właściwie robię??
proszę o pomoc-czy dobrze przekalkulowałam, że to 70F??
tak, masz rozmiar brytyjskie 70F (32F) i polski 70G, ze ścisłych modeli możesz brać UK 75DD(34DD) i EU 75E, ale ścisłych jest mało.

załóż swój stanik wg instrukcji: Jak założyć stanik? i sama zobacz o ile jest za mały
Stary 2009-08-07, 16:43   #4762
bosti
Zadomowienie

Cytat:
tak, masz rozmiar brytyjskie 70F (32F) i polski 70G, ze ścisłych modeli możesz brać UK 75DD(34DD) i EU 75E, ale ścisłych jest mało.

załóż swój stanik wg instrukcji: Jak założyć stanik? i sama zobacz o ile jest za mały
wielkie dzięki czyli od dziś należę do elitarnego grona kobiet biuściasto uświadomionych od dawna przypuszczałam, że mam za małe miseczki
Stary 2009-08-07, 16:52   #4763
strawberka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Leży doskonale gratulujemy pomyślnego uświadomienia

Co do Mileny- fiszbiny w Magnolii standardowe w kierunku wąskich, rozciągliwe.
Milenki to ponoć ściśliwce, więc jeśli mam wymiary 75/89 i zwykle z LaSenzy biorę 70d i jest wygodny, to jaki rozmiar brać w Milenie- też 70D?

Edytowane przez strawberka
Czas edycji: 2009-08-07 o 17:03
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:12   #4764
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Celuj raczej w 75B lub właśnie 70D, zależnie od Twojej wytrzymałości na ścisk (chodzi o miękkie staniki jak toffino, flamenco, magnolia, które są baaardzo ścisłe)
Ja przy 64 pod biustem i 90 w biuście wzięłam 65G i noszę na środkowej haftce, miska na styk.
Stary 2009-08-07, 17:23   #4765
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
Milenki to ponoć ściśliwce, więc jeśli mam wymiary 75/89 i zwykle z LaSenzy biorę 70d i jest wygodny, to jaki rozmiar brać w Milenie- też 70D?
Jeśli Magnolia jest tak samo ciasna jak Flamenco to ja bym radziła 75B albo C? bo one są małomiseczkowe (a brzeg miseczki odstaje niezależnie od rozmiaru).

A tak a propos Mileny to, wiecie jak działają zapisy? wysłałam maila do Mileny w tej sprawie i znowu mi nie odpisali

Pojawiła się Romantica 60E ale teraz się zastanawiam czy jednak nie lepiej kupić 65C
I nie działa mi kod promocyjny
Stary 2009-08-07, 17:35   #4766
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja z mileny miałam okazję ostatnio poprzymierzać kilka staników
moje wymiary 72,77/91,93
teraz mam toffino 70F i spłaszcza ale miski ok; fiszbiny na styk
flamenco 75E miski ok ale spłaszcza, fiszbiny były za krótkie
glamour 70E miski ok, obwód w miarę ok ( na pewno będę podszywać) ale trochę mało stabilny przez to że tylko jeden rząd i 2 haftki; fiszbiny są na styk
Scarlett 70E tak jak glamour ale fiszbiny za krótkie
romantica 65G robi trochę dzioby ale mam nadzieję że to się wyrobi po praniu, fiszbiny są ok
roses bardotka 70E obwód trzymał głównie przez te silikonowe taśmy a nie przez swoją ściśliwość ale góra miseczki się wbijała i stanik był za maly przez to

zostawiłam sobie glamour i romanticę, romantica oprócz dziobów i trochę mało stabilnego obwodu jest ok i jej fiszbiny najbardziej mi pasują, glamour (zostawiłam głównie dlatego że potrzebuję jakiegoś białego stanika bo nie mam kompletnie nic pod jasne bluzki i koszule a w końcu jest lato) wydawało mi się że fiszbiny ok jak mierzyłam ale dzisiaj wydaje mi się że są mocno na styk, bo kończą się tuż za piersią i dziwnie się w nich czuję, ale może to jest kwestia tego że ostatnio często chodzę w criss crossie CK 65FF i on ma szerokie fiszbiny ale z takimi czuję się lepiej dlatego teraz szukam czegoś fajnego z CK 65FF lub 70E ale nic w promocji nie mogę znaleźć

simeri, romantica jakoś strasznie ściśliwa nie jest a na pewno się rozciągnię więc ja bym próbowała z 60, a kod promocyjny to DwudziestolecieMileny (wcześniej wchodził 20latMilena) i ja zamawiałam z evene.pl bo wysyłka zawsze jest darmowa a akurat moje rozmiary były

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-08-07 o 17:39
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:45   #4767
simeri
Wtajemniczenie

dobra, zamówiłam sobie Romanticę 60E
Stary 2009-08-07, 17:51   #4768
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Nie mam flamenco, ale skoro przy moich wymiarach nie pochodziłabym długo na trzeciej haftce, to raczej ścisła
Stary 2009-08-07, 18:33   #4769
fioletowakasia
Raczkowanie

GG do fioletowakasia

No to jestem w domu
Wymierzyłam się i wyszło mi... hmm dziwnie. Albo nie umiem się mierzyć. Wychodzi tak:
1.86
2.93
3.102
4.106-to akurat nie mam pojęcia czy prawidłowo.

Twoje wymiary: 86/102UK34F (75F) PL75G
i lekkie zdziwienie, bo jednak w sklepie wyszło co innego... Bo rozumiem, że może jednak panie źle doradzały, ale chyba mierzyć powinny umieć...
No cóż nie wiem już nic Dziewczyny pomóżcie mi, bo głąb jestem.

fioletowakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 18:42   #4770
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez mistifi Pokaż wiadomość

proszę o komentarze

Prześliczny stanik i piękny,że tak powiem bardzo apetyczny dekolt

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Chyba trzeba jakiś fan klub Tease Me założyć.Ja jestem nim na prawdę zachwycona .
Wogólę tak coś czuję,że bardziej przywiążę się do Curvy Cate.Zamówiłam wczoraj na Brastopie Portię 32F coral/aqua i strasznie jestem ciekawa jak się będę czuła w miękkim staniku.Do tego dorwałam jeszcze szorty po 2funty,też CK,nie wiem jednak zupełnie jak jest z rozmiarami majtek brytyjskich marek.Na dopasowanej zamówiłam stringi Panache,niby 38 ale są na prawdę duże,mimo że moja szanowna część tylna do małych nie należy

Fioletowakasiu,czy na pewno pod biustem mierzysz się odpowiedni ścisło,miarka jest równolegle do podłogi na całej szerokości?Czy w biuście luźno?

Edytowane przez burn-it-up
Czas edycji: 2009-08-07 o 18:47
burn-it-up jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości