Praca jako au-pair - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 15:27   #4831
asiulaak
Przyczajenie

Dot.: Praca jako au-pair

Hej
czy znajde jakas chetna na zostanie au pair w irlandii w niedlugim czasie??
bardzo mila rodzinka, na poziomie, 4 dzieci, spedzilam z nimi cudowne pol roku niestety musze ich opuscic...
jak ktos chetny, to pisac na gadulca: 10002352
asiulaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:33   #4832
mychamycha
Zakorzenienie

Stella No to w De też nie będzie działać A w Niemczech w grudniu 2008 wstrzymali emisję. ehhh nic, będę musiała przesiadywać tylko na naszym wizażowym wątku o modzie, bo nic innego mi nie zostanie
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:40   #4833
2018070520180950
Konto usunięte

ja mam forrester ulice niedaleko<hahaha>

i pomyslalam wslanie czy tu leci czy nie
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:43   #4834
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja mam forrester ulice niedaleko<hahaha>

i pomyslalam wslanie czy tu leci czy nie
Stary 2009-08-06, 16:50   #4835
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Moja mama twierdzi, że wtedy jest taniej, więc bardzo prawdopodobne, ale sama nie sprawdzałam. No i nie wiem, jak w godzinach nocnych, ale po południu właśnie mniej więcej te godziny są na topie.

Czy Wasi hości też mają suszarkę do prania? Moi mieli, nie wiem po co im to, czasem wkładali 3 bluzki na krzyż i dawaj 2 godziny rąbania tą maszyną.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

No i Roux, dzięki za uświadamianie, bo z moim załatwianiem biletów jest jak jest.

Swoją drogą, dziewczyny, czy któraś z Was jest z Krakowa, bądź ma kogoś w Krakowie, kto mógłby przenocować mnie i mojego chłopaka? Bo z moimi zdolnościami nie lecimy do Warszawy, lecz na lotnisko Kraków/Katowice, które nie wiem, czy jest bardziej krakowskie, czy katowickie i mamy malutki problem. Przylatujemy ok.23, jadąc pociągiem bylibyśmy ok 6. w Warszawie i cała noc nieprzespana, jeśli znacie jakieś schroniska, czy cokolwiek, to bardzo proszę o pomoc.
hmmm a jak zalatwisz noclek w krakowie a sie okaze ze lecisz do katowic? Lepiej sie najpierw dokladnie dowiedz, zawsze mozecie spac w pociagu na zmiane

U mnie po staremu, wlsnie pada deszcz :/ co oczywiscie nie jest nowoscia.

Za niedlugo sie przeprowadzamy (tzn do 2 miesiecy maja czas) i wlasnie mam problem, najprawdopodobniej nie bede miala juz swojej lazienki i tak sie zastanawiam (do tych co nie maja swojej lazienki) czy wy chodzicie w pizamie po domu czy jak juz to w jakims szlafroku?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:45   #4836
2018070520180950
Konto usunięte

ja dzis dola mam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

nie mam wolne od pon do srody jednak zostaja sie tu.

ale nie przez to mam dola.
czuje ze sie nie nadaje do tej pracy chyba
albo mala mnie nie lubi czy cos.
nie chce byc ze mna sama nawet glupie buty mama ma zalozyc jestem tu by ja odciazyc a mala stale do niej lata i sie czuje z tym cholernie zle
Stary 2009-08-06, 18:27   #4837
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

http://abc.onet.pl/8443,1568929,,uwa...z,kontent.html

Kinia zazdroszcze Krakowa pomoglabym ci ale nie znam kolesia jeszcze wystarczajaco dobrze
on wykazal chec przyjechania ale teraz nie ma za duzo kasy bo duzo placi za naprawe motoru :/ i ma poprawki na studiach i opuscil mnie na 6 dni bo poszedl do czestochowy

ide sie jutro upic

Kachaaa daj jej troche czasu ja mialam to samo na poczatku mala nic nie dala ze soba robic a teraz co chwile tylko ada ada ada ...

Mycha nie ma mody online ?

Kasia_no87 ja mam swoja lazienke ale i tak nie chodze po domu w pizamie ani w szlafroku

glodna jestem

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:45   #4838
mychamycha
Zakorzenienie

adka, jest Moda online, ale wyłącznie dla Polski. Jak widać poza granicami już nie udostępniają :/ A moim zdaniem to nie fair.
Stary 2009-08-06, 19:36   #4839
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Mycha, tylko mi koleżanka mówiła, że to jest jedno lotnisko, tylko tak adresowane. I że jest międy dwoma tymi miastami.:| Niby w pociągu możemy spać, ale ja strasznie źle znoszę podróże i nie wiem, jak będzie, ale postaramy się wszystko załatwić.
Swoją drogą, czy wiecie, jak to jest z tym wizzairowym lotniskiem? Czy ono jest w Krakowie, czy w Katowicach? Bilety na pociąg też bądź co bądź musimy kupić.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Adka, dziękuję. Rozumiem, jeśli nic nie znajdziemy, to trudno. W ogóle wpadłam na pomysł, żeby zjechać Bułgarię z chłopakiem od Warny do Burgas w ciągu tych 12 dni, bo i tak lecimy z Burgas, tylko boję się tak na dziko, czy ktokolwiek nas przyjmie bo jak ze spaniem? Na plaży? A umyć się itp.?
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:27   #4840
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Mycha, tylko mi koleżanka mówiła, że to jest jedno lotnisko, tylko tak adresowane. I że jest międy dwoma tymi miastami.:| Niby w pociągu możemy spać, ale ja strasznie źle znoszę podróże i nie wiem, jak będzie, ale postaramy się wszystko załatwić.
Swoją drogą, czy wiecie, jak to jest z tym wizzairowym lotniskiem? Czy ono jest w Krakowie, czy w Katowicach? Bilety na pociąg też bądź co bądź musimy kupić.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Adka, dziękuję. Rozumiem, jeśli nic nie znajdziemy, to trudno. W ogóle wpadłam na pomysł, żeby zjechać Bułgarię z chłopakiem od Warny do Burgas w ciągu tych 12 dni, bo i tak lecimy z Burgas, tylko boję się tak na dziko, czy ktokolwiek nas przyjmie bo jak ze spaniem? Na plaży? A umyć się itp.?
Wizzair to w Katowicach.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:37   #4841
adka0401
Zadomowienie

wiece co jest smieszne ? mialam tego swojego niemca, jemu w grudniu znudzil sie zwiazek na odleglosc , cierpialam ale sie z tym pogodzilam. zostalismy kolegami, pisalismy dosc czesto bylo milo. w zwiazku iz w sercu cos tam jeszcze bylo zdecydowalam sie na au pairowanie w niemczech. traktowalam go jak bardzo dobrego kumpla.
dodalam zdjecia z k
rakowa na facebooku. on dzis do mnie pisze co to za koles i w ogole ( jak juz wspomnialam byl dobrym kumplem pisalismy sobie o wszystkim ) . piszemy i piszemy i w pewnym momencie pytam go czy odiwedzi mnie w berlinie a co on na to ?
Sebastian ‎(20:58):
i dont want come to curva

i jeszcze sie okazalo ze jutro mam babysitting i nie moge isc sie upic

nic tylko rzucic sie pod S-bahna

stylishtravlr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 20:44   #4842
2018070520180950
Konto usunięte

adka ale łom
Stary 2009-08-06, 20:49   #4843
201607211724
Konto usunięte

Adka - chłopak boi się zakrętów i tyle

tylko się cieszyć możesz, że Ci z gościem nie wyszło, bo Kacha ma racje -
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:04   #4844
Aerith
Organizatorka

adka co za palant -.- nie przejmuj sie kretynem !

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:30   #4845
stella06
Raczkowanie

Dziewczyny musze sie Was poradzic.
Chodzi o podrozowanie Wracam pod koniec sierpnia, mam juz co prawda wykupiony bilet autobusowy ( kupilam odrazu powrotny juz w Polsce, tak na wszelki wypadek - opcja OPEN ) ale sredni mi sie usmiecha znowu tluc poltora dnia...
Zaczelam sie zastanawiac nad samolotem, nigdy nie latalam .... wiem zacofana jestem, no i ciagle zylam w przekonaniu ze to kosmicznie drogi srodek lokomocji, ale czytajac Was weszlam na strone Wizzair i okazalo sie ze ceny sa naprawde przystepne. Czy to mozliwe zeby lot z Mediolanu do Warszawy kosztowal od 19.90 EURO do 59.90 EURO ?? Bo az mi sie wierzyc nie chce...

Wybaczcie moje zacofanie...
Stary 2009-08-06, 22:07   #4846
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ada, jestem w ciężkim szoku po tym, co przeczytałam... Chyba nie zmienię zdania o młodych Niemcach, że to wulgarne typy, które do dziewczyn pozwalają sobie o wiele za dużo.

Stella, możliwe. Doczytaj tylko o wszelkich dodatkowych opłatach i możesz sobie wtedy wszystko wykalkulować. Załóż konto na wizzair, o ile już działa i podlicz wszystko na koniec, jeśli wyjdzie Ci za drogo, to po prostu nie zapłacisz i tyle.

Moje dzisiejsze zmartwienie to bolące zęby, byłam u ortodontki i tak mi mocno wszystko naciągnęła. W ogóle powiem Wam, że źle znoszę aklimatyzację w Polsce, ciągle boli mnie głowa, jest mi niedobrze.

Kasia, dziękuję za wiadomość o Katowicach.
Stary 2009-08-06, 22:19   #4847
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:

[/COLOR]No i Roux, dzięki za uświadamianie, bo z moim załatwianiem biletów jest jak jest.

Swoją drogą, dziewczyny, czy któraś z Was jest z Krakowa, bądź ma kogoś w Krakowie, kto mógłby przenocować mnie i mojego chłopaka? Bo z moimi zdolnościami nie lecimy do Warszawy, lecz na lotnisko Kraków/Katowice, które nie wiem, czy jest bardziej krakowskie, czy katowickie i mamy malutki problem. Przylatujemy ok.23, jadąc pociągiem bylibyśmy ok 6. w Warszawie i cała noc nieprzespana, jeśli znacie jakieś schroniska, czy cokolwiek, to bardzo proszę o pomoc.
nie ma za co
ja Ci moge polecic pania, u ktorej z TZ wynajmowalismy mieszkanie- ok 90 zł za noc za 2 osoby i macie cale mieszkanie do dyspozycji.
ale jesli to WIzz, to 100% Katowice.

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja dzis dola mam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

nie mam wolne od pon do srody jednak zostaja sie tu.

ale nie przez to mam dola.
czuje ze sie nie nadaje do tej pracy chyba
albo mala mnie nie lubi czy cos.
nie chce byc ze mna sama nawet glupie buty mama ma zalozyc jestem tu by ja odciazyc a mala stale do niej lata i sie czuje z tym cholernie zle
Kacha Kacha Kacha..
mala sie nie przyzwyczaiła do Ciebie jeszcze, pamietaj to jest dziecko a Ty jestes obcą osobą - to raz
a dwa- sam fakt ze jest karmiona piersią wskazuje na to, ze jest baaardzo blisko z matką- potrzebuje czasu, powoli musisz do niej docierac.
uda sie.

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
wiece co jest smieszne ? mialam tego swojego niemca, jemu w grudniu znudzil sie zwiazek na odleglosc , cierpialam ale sie z tym pogodzilam. zostalismy kolegami, pisalismy dosc czesto bylo milo. w zwiazku iz w sercu cos tam jeszcze bylo zdecydowalam sie na au pairowanie w niemczech. traktowalam go jak bardzo dobrego kumpla.
dodalam zdjecia z k
rakowa na facebooku. on dzis do mnie pisze co to za koles i w ogole ( jak juz wspomnialam byl dobrym kumplem pisalismy sobie o wszystkim ) . piszemy i piszemy i w pewnym momencie pytam go czy odiwedzi mnie w berlinie a co on na to ?
Sebastian ‎(20:58):
i dont want come to curva

i jeszcze sie okazalo ze jutro mam babysitting i nie moge isc sie upic

nic tylko rzucic sie pod S-bahna

ze co???!!!!!!!! wrrr...!

Cytat:
Napisane przez stella06 Pokaż wiadomość
Czy to mozliwe zeby lot z Mediolanu do Warszawy kosztowal od 19.90 EURO do 59.90 EURO ?? Bo az mi sie wierzyc nie chce...

Wybaczcie moje zacofanie...
Jak najbardziej.
Ja za bilet z Paryza do Katowic zaplaciłam 19,99 e. ale....doliczyli mi oplate za bagaż (10e) opaty mainipulacyjne..wiec i tak wyszlo prawie 4 dychy, wiec sie nie martw, jak kupusz bilet za 1 e to i tak zaplacisz ok 20.

moja pzyjaciolka leciala z Dublina- Marsylia- Paryż- Dublin i ...byla taka promocja na Ryanie, ze sprzedawali bilety za 1 e bez taxów. zaplacila za te loty ...3e. bosko, co?

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:31   #4848
devi
Raczkowanie

cu.Kinia - to nie jest pewne na 100procent czy Katowice wejdź na stronę wizzair i wyszukaj ten lot co nim lecisz i jak z lewej strony jest potem kolumna "o cenie" i jak masz tam KTW to lecisz do Katowic a jak KRK to do Krakowa I nie wiem czy wiesz ale lotnisko w Katowicach wcale nie jest w Katowicach tylko Pyrzowicach czyli jakieś 30km od Katowic

ktos wspominał o tym, że nie moze sie zalogowac na konto w wizzairze - anulowali to i logowac sie teraz moga tylko biura podrozy/posrednicy w sprzedaży

i sorry, że Was tak podglądam ale zastanawiam się nad byciem au pair w przyszłym "sezonie letnim"
devi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:39   #4849
Aerith
Organizatorka

leee ...szkoda, ze ta mozliwosc anulowali :< ale dobrze wiedziec i witamy

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:50   #4850
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

devi nie podgladaj tylko uczestnicz! Witam!

no to niedobra wiadomosc, bo chcialam dokupic sobie nadbagaż bo planuje wydac caly moj milion euro ktory tu zarobiłam, i co teraz? złoto, srebro i diamenty przeciez ważą....jak ja to do diabła przewioze.
gupi wizz, gupi.

Stary 2009-08-06, 23:20   #4851
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Sprawdziłam, kod lotu KTK, odbierze nas koleżanka i wsadzi w pociąg.

Czyli teraz biletów wizz nie będzie można kupić indywidualnie?
Rany, a mieli takie taniutkie loty na Ukrainę, którymi miałam lecieć...
Stary 2009-08-07, 08:59   #4852
stella06
Raczkowanie

Oho akurat jak zaczelam sie rozgladac za jakims tanim lotem, Wizz mi podpasowal a Oni anulowali mozliwosc idywidualnego zakupu....
Moze znacie jeszcze jakies fajne tanie linie lotnicze, ktore lataja do Warszawy?
Stary 2009-08-07, 09:33   #4853
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Oho akurat jak zaczelam sie rozgladac za jakims tanim lotem, Wizz mi podpasowal a Oni anulowali mozliwosc idywidualnego zakupu....
Moze znacie jeszcze jakies fajne tanie linie lotnicze, ktore lataja do Warszawy?
zalezy gdzie, ale z Wawy to (z tanich):
-norwegian
-Dniproavia
-Aer Lingus
-Germanwings
-Iceland Express

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 10:13   #4854
devi
Raczkowanie

Cytat:
ale logowanie jest tylko potrzebne do płacenia przelewem jak chcesz płacić kartą to nadal można indywidualnie kupić na stronie
devi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:27   #4855
stella06
Raczkowanie

Dzieki Roux i Devi
Stary 2009-08-07, 12:01   #4856
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Dzieki Roux i Devi
do usług, jesli tylk mogę- chetnie pomogę

w ogole zapomniałam Wam o mojej wczorjaszej akcji napisac. TZ mi od wczoraj smsy pisze i nimi jestem zaabsorbowana i zapomniałam o....akcji wieczoru.
zatem uwaga, siedzicie?

wieczór. po obiedzie. czas na kąpiel. wlałam wode do wanny. wziełam bobasa na góre, aby ją rozebrac i zniesc na dół i wrzucic do wanny. pomyslalam, ze to bez sensu ze jej mama rozbiera ją przy wannie, pozniej te ciuchy tam leżą godzinami az ja ich nie podniose i nie wrzuce do kosza na bielizne. wiec...na gorze ją od razu rozebrałam. schodze ze schodów. sms. weszłam do salonu.podnioslam telefon. czytam, trzymajac nagą Sarę na rękach. nagle czuje cieplo na sobie. ONA zrobiła rzadką kupe na mnie. umarłam. wrzuciłam ją do wanny. zdjęłam spodnie, bluzke i do umywalki wrzuciłam i zabrałam sie za dywan. dałam jej zabawki do wanny wiec miala zajecie. siedze na dywanie i zbieram kupe a tu drzwi sie otwieraja. host. widzi mnie na dywanie w majtach i staniku. przeklinam po polsku pod nosem. mała z łazienki cos tam do siebie gada po swojemu.
on zdziwiony pyta o co chodzi. ja wstaje i mowie ze no...sarah kupe na mnie zribiła i ....umarlismy ze smuechu...stalismy i smialismy sie .
bosko.
on juz wie jakie mam majty.

Stary 2009-08-07, 12:04   #4857
mychamycha
Zakorzenienie

Wybacz roux
Stary 2009-08-07, 12:56   #4858
stella06
Raczkowanie

Wspolczuje Roux, ciepla kupa na ubraniach.... az mnie ciarki przeszly.
Moj malutki lubi czasami po tym jak Go wyjme z wanny zrobic fontanne, czyli siusiu prosto mi w twarz gdy Go wycieram. A radoche ma przy tym ogromna. Czasami mysle, ze chociaz ma dopiero 9 miesiecy, doskonale wie jak zrobic mi psikusa
Stary 2009-08-07, 14:06   #4859
adka0401
Zadomowienie

Roux wspolczuje :P

a ja mam w koncu dobra wiadomosc dla mnie bo mialam isc na kurs od wrzesnia ( 8km dziennie w 1 strone rowerem i koszt 100 eur ktore sama musze placic ) no ale sie okazalo ze nie ma dla mnie juz miejsca
musze to tylko to hostom powiedziec. wkurza sie bo specjalnie zmieniali godziny malej w przedszkolu ale coz :p zycie
a ja nie rozpaczam bo szczerze mam gdzies jezyk niemieki i ja sie swietnie dogaduje tutaj po angielsku wiec pff xD
poza tym np. taka halina ktora tu byla przede mna .. tak sie skupia na niemieckim ze teraz po ang nic nie pamieta a mature zdawala wlasnie z angola
a ja nie planuje tu zostac ( wiem wiem po raz 1000 zmieniam zdanie :p ) wiec mi to rybka angielski jest dla mnie wazniejszy i jak nic nie wyjdzie z krakowiakiem to zmiatam do angli albo do usa ( bede au pair mojej siostry - rodzi za miesiac )

stylishtravlr
Stary 2009-08-07, 14:13   #4860
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Roux, Twoje małe wygrało! No i host znowu widział Cię w dziwnej sytuacji, po tych akcjach z wchodzeniem sobie do kibla/łazienki.

Kolejna rzecz do Ciebie, moja droga. Właśnie wróciłam od maniciurzystki i ona mówi, że wszyscy jej znajomi latając wizzairem mieli lądowania awaryjne... A jeden znajomy leciał niemalże pionowo. Prawda to, czy nie? Zaczynam się zastanawiać nad powrotem autokarem.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Mam na myśli, czy wizzair zawsze ma jakieś potknięcia lecąc.

Ada, widzę, że się ostro uwzięłaś na Niemców. Ale zostajesz tu rok, tak? Szkoda tego kursu, chociaż sama byś za niego płaciła, to myślę, że sporo by Ci dało i mogłabyś od razu po powrocie zrobić certyfikat, choćby dla papierka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości