![]() |
#4831 |
Przyczajenie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Hej
![]() czy znajde jakas chetna na zostanie au pair w irlandii w niedlugim czasie?? bardzo mila rodzinka, na poziomie, 4 dzieci, spedzilam z nimi cudowne pol roku niestety musze ich opuscic... jak ktos chetny, to pisac na gadulca: 10002352 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Stella
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Konto usunięte
|
ja mam forrester ulice niedaleko<hahaha>
i pomyslalam wslanie czy tu leci czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie po staremu, wlsnie pada deszcz :/ co oczywiscie nie jest nowoscia. Za niedlugo sie przeprowadzamy (tzn do 2 miesiecy maja czas) i wlasnie mam problem, najprawdopodobniej nie bede miala juz swojej lazienki i tak sie zastanawiam (do tych co nie maja swojej lazienki) czy wy chodzicie w pizamie po domu czy jak juz to w jakims szlafroku?
![]() |
#4836 |
Konto usunięte
|
ja dzis dola mam
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- nie mam wolne od pon do srody jednak zostaja sie tu. ale nie przez to mam dola. czuje ze sie nie nadaje do tej pracy chyba ![]() albo mala mnie nie lubi czy cos. nie chce byc ze mna sama nawet glupie buty mama ma zalozyc jestem tu by ja odciazyc a mala stale do niej lata i sie czuje z tym cholernie zle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
http://abc.onet.pl/8443,1568929,,uwa...z,kontent.html
Kinia zazdroszcze Krakowa ![]() on wykazal chec przyjechania ale teraz nie ma za duzo kasy bo duzo placi za naprawe motoru :/ i ma poprawki na studiach i opuscil mnie na 6 dni bo poszedl do czestochowy ide sie jutro upic Kachaaa daj jej troche czasu ja mialam to samo na poczatku mala nic nie dala ze soba robic a teraz co chwile tylko ada ada ada ... Mycha nie ma mody online ? Kasia_no87 ja mam swoja lazienke ale i tak nie chodze po domu w pizamie ani w szlafroku glodna jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
adka, jest Moda online, ale wyłącznie dla Polski. Jak widać poza granicami już nie udostępniają :/ A moim zdaniem to nie fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Mycha, tylko mi koleżanka mówiła, że to jest jedno lotnisko, tylko tak adresowane. I że jest międy dwoma tymi miastami.:| Niby w pociągu możemy spać, ale ja strasznie źle znoszę podróże i nie wiem, jak będzie, ale postaramy się wszystko załatwić.
Swoją drogą, czy wiecie, jak to jest z tym wizzairowym lotniskiem? Czy ono jest w Krakowie, czy w Katowicach? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Adka, dziękuję. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
wiece co jest smieszne ? mialam tego swojego niemca, jemu w grudniu znudzil sie zwiazek na odleglosc , cierpialam ale sie z tym pogodzilam. zostalismy kolegami, pisalismy dosc czesto bylo milo. w zwiazku iz w sercu cos tam jeszcze bylo zdecydowalam sie na au pairowanie w niemczech. traktowalam go jak bardzo dobrego kumpla.
dodalam zdjecia z krakowa na facebooku. on dzis do mnie pisze co to za koles i w ogole ( jak juz wspomnialam byl dobrym kumplem pisalismy sobie o wszystkim ) . piszemy i piszemy i w pewnym momencie pytam go czy odiwedzi mnie w berlinie a co on na to ? Sebastian (20:58): i dont want come to curva ![]() i jeszcze sie okazalo ze jutro mam babysitting i nie moge isc sie upic ![]() nic tylko rzucic sie pod S-bahna |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Konto usunięte
|
adka ale łom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Konto usunięte
|
Adka - chłopak boi się zakrętów i tyle
![]() tylko się cieszyć możesz, że Ci z gościem nie wyszło, bo Kacha ma racje - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Organizatorka
|
adka co za palant -.- nie przejmuj sie kretynem !
#4845 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny musze sie Was poradzic.
Chodzi o podrozowanie ![]() Zaczelam sie zastanawiac nad samolotem, nigdy nie latalam .... ![]() Wybaczcie moje zacofanie...
#4846 |
Wtajemniczenie
|
Ada, jestem w ciężkim szoku po tym, co przeczytałam... Chyba nie zmienię zdania o młodych Niemcach, że to wulgarne typy, które do dziewczyn pozwalają sobie o wiele za dużo.
Stella, możliwe. ![]() ![]() Moje dzisiejsze zmartwienie to bolące zęby, byłam u ortodontki i tak mi mocno wszystko naciągnęła. ![]() ![]() Kasia, dziękuję za wiadomość o Katowicach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja Ci moge polecic pania, u ktorej z TZ wynajmowalismy mieszkanie- ok 90 zł za noc za 2 osoby i macie cale mieszkanie do dyspozycji. ale jesli to WIzz, to 100% Katowice. Cytat:
mala sie nie przyzwyczaiła do Ciebie jeszcze, pamietaj to jest dziecko a Ty jestes obcą osobą - to raz a dwa- sam fakt ze jest karmiona piersią wskazuje na to, ze jest baaardzo blisko z matką- potrzebuje czasu, powoli musisz do niej docierac. uda sie. Cytat:
![]() ze co???!!!!!!!! wrrr...! Cytat:
Ja za bilet z Paryza do Katowic zaplaciłam 19,99 e. ale....doliczyli mi oplate za bagaż (10e) opaty mainipulacyjne..wiec i tak wyszlo prawie 4 dychy, wiec sie nie martw, jak kupusz bilet za 1 e to i tak zaplacisz ok 20. ![]() moja pzyjaciolka leciala z Dublina- Marsylia- Paryż- Dublin i ...byla taka promocja na Ryanie, ze sprzedawali bilety za 1 e bez taxów. zaplacila za te loty ...3e. bosko, co? ![]()
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
cu.Kinia - to nie jest pewne na 100procent czy Katowice
![]() ![]() ![]() ktos wspominał o tym, że nie moze sie zalogowac na konto w wizzairze - anulowali to i logowac sie teraz moga tylko biura podrozy/posrednicy w sprzedaży ![]() i sorry, że Was tak podglądam ale zastanawiam się nad byciem au pair w przyszłym "sezonie letnim" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Organizatorka
|
leee ...szkoda, ze ta mozliwosc anulowali :< ale dobrze wiedziec
![]() ![]()
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
devi nie podgladaj tylko uczestnicz!
![]() ![]() no to niedobra wiadomosc, bo chcialam dokupic sobie nadbagaż bo planuje wydac caly moj milion euro ktory tu zarobiłam, i co teraz? złoto, srebro i diamenty przeciez ważą....jak ja to do diabła przewioze. gupi wizz, gupi.
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Sprawdziłam, kod lotu KTK, odbierze nas koleżanka i wsadzi w pociąg.
![]() Czyli teraz biletów wizz nie będzie można kupić indywidualnie? Rany, a mieli takie taniutkie loty na Ukrainę, którymi miałam lecieć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Oho akurat jak zaczelam sie rozgladac za jakims tanim lotem, Wizz mi podpasowal a Oni anulowali mozliwosc idywidualnego zakupu....
Moze znacie jeszcze jakies fajne tanie linie lotnicze, ktore lataja do Warszawy?
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-norwegian -Dniproavia -Aer Lingus -Germanwings -Iceland Express
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
Dzieki Roux i Devi
![]()
#4856 |
Zakorzenienie
|
do usług, jesli tylk mogę- chetnie pomogę
![]() w ogole zapomniałam Wam o mojej wczorjaszej akcji napisac. TZ mi od wczoraj smsy pisze i nimi jestem zaabsorbowana i zapomniałam o....akcji wieczoru. zatem uwaga, siedzicie? wieczór. po obiedzie. czas na kąpiel. wlałam wode do wanny. wziełam bobasa na góre, aby ją rozebrac i zniesc na dół i wrzucic do wanny. pomyslalam, ze to bez sensu ze jej mama rozbiera ją przy wannie, pozniej te ciuchy tam leżą godzinami az ja ich nie podniose i nie wrzuce do kosza na bielizne. wiec...na gorze ją od razu rozebrałam. schodze ze schodów. sms. weszłam do salonu.podnioslam telefon. czytam, trzymajac nagą Sarę na rękach. nagle czuje cieplo na sobie. ONA zrobiła rzadką kupe na mnie. umarłam. wrzuciłam ją do wanny. zdjęłam spodnie, bluzke i do umywalki wrzuciłam i zabrałam sie za dywan. dałam jej zabawki do wanny wiec miala zajecie. siedze na dywanie i zbieram kupe a tu drzwi sie otwieraja. host. widzi mnie na dywanie w majtach i staniku. przeklinam po polsku pod nosem. mała z łazienki cos tam do siebie gada po swojemu. on zdziwiony pyta o co chodzi. ja wstaje i mowie ze no...sarah kupe na mnie zribiła i ....umarlismy ze smuechu...stalismy i smialismy sie . bosko. on juz wie jakie mam majty.
#4857 |
Zakorzenienie
|
Wybacz roux
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Wspolczuje Roux, ciepla kupa na ubraniach.... az mnie ciarki przeszly.
Moj malutki lubi czasami po tym jak Go wyjme z wanny zrobic fontanne, czyli siusiu prosto mi w twarz gdy Go wycieram. A radoche ma przy tym ogromna. Czasami mysle, ze chociaz ma dopiero 9 miesiecy, doskonale wie jak zrobic mi psikusa
#4859 |
Zadomowienie
|
Roux wspolczuje :P
a ja mam w koncu dobra wiadomosc dla mnie ![]() ![]() musze to tylko to hostom powiedziec. wkurza sie bo specjalnie zmieniali godziny malej w przedszkolu ale coz :p zycie ![]() a ja nie rozpaczam bo szczerze mam gdzies jezyk niemieki i ja sie swietnie dogaduje tutaj po angielsku wiec pff xD poza tym np. taka halina ktora tu byla przede mna .. tak sie skupia na niemieckim ze teraz po ang nic nie pamieta a mature zdawala wlasnie z angola ![]() a ja nie planuje tu zostac ( wiem wiem po raz 1000 zmieniam zdanie :p ) wiec mi to rybka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Roux, Twoje małe wygrało!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejna rzecz do Ciebie, moja droga. Właśnie wróciłam od maniciurzystki i ona mówi, że wszyscy jej znajomi latając wizzairem mieli lądowania awaryjne... A jeden znajomy leciał niemalże pionowo. Prawda to, czy nie? Zaczynam się zastanawiać nad powrotem autokarem. ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Mam na myśli, czy wizzair zawsze ma jakieś potknięcia lecąc. ![]() Ada, widzę, że się ostro uwzięłaś na Niemców. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.