|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2
a ja dziś jeszcze nic.
ale mam jakiś dzień taki dziwny, nawet mi się nie chce.. ale się zaraz zbiorę na chociaż jakieś 15-20 min. Ale za to dziś było duuużo jazdy rowerkiem. Przejechałam jakieś 45-50 km.. I było czasami ciężko, bo albo pod górkę, albo słońce mocno grzało i czasem mocny wiatr się zerwał. Ale było fajnie. )
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!....zaczne skakac z Wami!
Skakanke ostatni raz uzywalam jako mala dziewczynka a minelo juz sporo czasu! Od kilku miesiecy uzywam prawie codziennie rower stacjonarny a latem codziennie plywam! no i czuje sie swietnie ale i tak nie mam super sylwetki a waga nie spadla az tak duzo! Czy skakanka sprawi jakis cud? jak dlugo mam skakac przez pierwsze dni? czy Wy robicie to codziennie? |
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Dziś 1200 + 150 brzuszków + 15 km rowerek
|
|
#2104 |
|
BAN stały
|
A mi dzis tata powiedzial zebym przestala skakac bo to i tak nic mi nie daje.... I chyba ma racje. Chyba odstawie skakanke i wezme sie za rower albo hula hop i cwiczenia silowe. Skakac bardzo lubie, robie to bardziej dla przyjemnosci niz dla sportu ale skacze codziennie przez 30 min i skoro efektow nie ma to wezme sie za cos bardziej efektywnego. Tymbardziej ze ostatnio jak zginam kolana to mnie miesnie i stawy bola....
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Madame długo skaczesz, ale jak Ty skaczesz...? Tak raczej stałym tempem
Bo wiesz, tutaj wyczytałam, a dziś nawet w zupełnie innych artykułach, że takie aeroby nic nie dadzą (dziwne...), a nawet potem otłuszczają organizm Dlatego ja od wczoraj zaczęłam HIIt na skakance, może się jeszcze w tym tak nie orientuję, ale mam nadzieję, że się coś ruszy, swoje już schudłam przez skakankowe aeroby, skaczę duużo, ale organizm się przyzwyczaił jak widac, więc trzeba urozmaicic.Dziś 10 min - 1600 skoków (ale zła nie jestem )
Zdobyć świata szczyt to jest najważniejszy cel.. Edytowane przez Rozzz Czas edycji: 2009-08-06 o 23:37 |
|
|
|
#2106 |
|
BAN stały
|
Skacze stalym raczej srednio szybkim tempem. Na czym polega HIIT na skakance? I jakie te skakankowe aeroby wykonywalas?
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Bo skakanka to należy do aerobów, a wykonywałam też ze stałym tempem raczej. Ja nie będę mówiła na czym polega te HIIT, bo jeszcze się nie dedukowałam dokładnie, więc radzę samemu sobie zobaczyć i przynajmniej to będzie prawda
![]() http://magicsport.pl/news/mezczyzna/...ining,N35.html Ale znalazłam fajny artykulik taki jasny do zrozumienia. szczególnie te zdanie nad nagłówkiem 'Pamiętaj'...
Zdobyć świata szczyt to jest najważniejszy cel.. Edytowane przez Rozzz Czas edycji: 2009-08-07 o 00:36 |
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Dziś było już 30 min.
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis 250 tylko
ale zawsze cos
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Skakankoholiczki
Postanowiłam do was dołączyć, choć skakać na razie nie potrafie zbytnio . Na początek pierwsze 500 za mną i mam ochotę wzywać pogotowie. Pozdrawiam was i mam nadzieje że wytrwam w tej ciężkiej skakankowej pracy nad udami .
|
|
|
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też chcesz się pozbyć co nieco z ud??:P
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-> wypróbowane z efektami
could have had a castle and worn a ring but no... you stole my star lalalalalalala.... Edytowane przez dudusiu Czas edycji: 2009-08-07 o 18:31 |
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Takie duże co nieco
. Dziewczyny czy jak zaczynałyście skakanie też co chwilka potrzebowałyście przerwe, czy to tylko ja jestem bez formy. Teraz czuje się świetnie ale myślałam, że mi serce gardłem wyskoczy jak ćwiczyłam
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz jest dobrze, wyjście po jakichkolwiek schodach, ile by ich nie było sprawia mi samą przyjemność, bo się nie męczę więc jak dla mnie to warto się pomęczyć na skakance, nawet jeśli efekty w obwodzie wolno przychodzą, to kondycja po takim wysiłku cieszy![]() ja mam dzisiaj ostatni z gorszych dni @, więc jutro skaczę dalej
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś tylko 400
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
zaniedbałam strasznie skakankę. Nie pamiętam kiedy tu ostatnio zaglądałam, ani kiedy ostatnio skakałam. Spróbuje się poprawić, ale nie będzie łatwo, bo jakoś nie mam motywacji do skakanki
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co to za cwiczenia ? wogole to witam was chyba sie do was przyłącze, bo widze ze jak trzeba motywacji to na was mozna liczyc a mi potrzeba w 100% mam jeszcze jedno pytanie, czy skakanka dziala na spalanie tłuszczu na brzuchu tez ? czy tylko na nogi itp ? no a ja.. wczoraj pierwszy dzien - 20 min skakania.
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
Ufff dzisiejsza 500 za mną
], więc skakanka działa nie tylko na nogi lecz na całe ciałko.Dziewczyny znacie jakieś fajne ćwiczenia rozciągające ?, bo po wczorajszym mam straszne zakwasy w łydkach [tycie jest znacznie przyjemniejsze ![]()
|
#2120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam was dziewczyny,że robicie tyle podskoków
Ja robię 30,minuta odpoczynku i znów 30, i dochodzę do 100 więcej nie daję rady.Kiedy skakałam 1 raz to nie mogłam potem chodzić przez tydzień, tak bolała mnie łydka. Teraz już nic nie boli,ale kondycja jest zerowa.
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
heej (kieedyś kiedyś się witałam, ale odpuściłam na jakiś czas więc się ponownie witam)
mobilizacja do skakanki mi wzrosła i wczoraj przeskakałam 2ooo , dzisiaj liczę na to samo ale jeszcze się zobaczy..co do rozciągania - ja najbardziej lubię opierać się o biurko i pochylona jedną nogę wyprostować i dociskać mocną piętę, czuuuć łydki
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() .
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj 600 podskoków
ja też robię 100 i odpoczynek, a to dlatego bo skaczę szybko, jakoś wolniej mi nie idzie. muszę popracować nad wolniejszymi podskokami. bardzo lubię skakankę
|
#2126 |
|
Przyczajenie
|
Witam
60 min. 516 kcal |
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
oj akurat (u mnie) 2000 nie jest bez wysiłku, ostatnie 5 minut jest coś jakby 'no kieeedyy to sie skończy'
ale postanowienie jest i mam nadzieję wytrwać ![]() co do chmurki, fajnie godzine skakać (gratz) ale z tego co czytałam to strrasznie niezdrowo dla stawów. /no i dzisiejszej serii nie będzie :C zaczęłam skakać i mnie kostki bolą, dam odpoczynek..
[50 49 48 47 46 45] Edytowane przez nnann Czas edycji: 2009-08-08 o 21:44 |
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej. ![]() Widzę, że do niskiej wag dążysz.. A ile masz wzrostu, jeśli można spytać? Ja mam 158 i chciałabym tak z 47 ważyć.. Aktualnie waga stoi na 50-51. :/ W zeszłe wakacje ważyłam 46-47 i było dla mnie idealnie. ![]() A ja dziś niestety nic nie skakałam. ajj. baty się należa. ale nie miałam w ogóle czasu i siły. Ale jutro mam nadzieję, że nadrobię. ;]---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- 60 min. ? podziwiam. Mi najdłużej się udało 45. Ale właśnie też słyszałam, że nie powinno się tak długo skakać.. Podobno tak do 30 min najlepiej... |
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
i znow 20 min za mna
))a Wam dziewczyny gratuluje 'a co powiecie na skakanke + cos takiego : http://allegro.pl/item705286298_moty...is_okazja.html ??
Sukces Jest Umiejętnością Wytrwania Tam, Gdzie Inni Rezygnują ![]() Edytowane przez BmadziaB Czas edycji: 2009-08-08 o 23:24 |
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale skaczecie na jedną nogę cz na dwie ?
I wiecie może ile kcal się spala np. w 5 minut ciągłego skakania ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

ale mam jakiś dzień taki dziwny, nawet mi się nie chce.. ale się zaraz zbiorę na chociaż jakieś 15-20 min.
)

Bo wiesz, tutaj wyczytałam, a dziś nawet w zupełnie innych artykułach, że takie aeroby nic nie dadzą (dziwne...), a nawet potem otłuszczają organizm
Dlatego ja od wczoraj zaczęłam HIIt na skakance, może się jeszcze w tym tak nie orientuję, ale mam nadzieję, że się coś ruszy, swoje już schudłam przez skakankowe aeroby, skaczę duużo, ale organizm się przyzwyczaił jak widac, więc trzeba urozmaicic.
)

], więc skakanka działa nie tylko na nogi lecz na całe ciałko.
Ja robię 30,minuta odpoczynku i znów 30, i dochodzę do 100 więcej nie daję rady.Kiedy skakałam 1 raz to nie mogłam potem chodzić przez tydzień, tak bolała mnie łydka. Teraz już nic nie boli,ale kondycja jest zerowa.