|
|
#3121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Natura
ja też dziś byłam w Naturze, ale bardziej jako osoba towarzysząca. siostra kupiła tonik i żel peelingujący z serii Nivea Young i truskawkową mgiełkę Fruttini. dostała komplet gąbek za 1gr, gazet nie było.
zresztą o dodatek za 1gr musiałam się upomnieć (siostra dużo młodsza, więc musiałam jej pomóc ). chciałam gazetę, no ale trudno. do mgiełki dostałyśmy fajny balsam-błyszczyk gratis, no i sama mgiełka kosztowała 8.99, w gazetce jest standardowa cena 13.99, nie wiem czy to błąd w druku, czy tylko ta Natura z okazji swojego niedawnego otwarcia obniżyła cenę. ogólnie mają fajne promocje, których w gazetce nie ma, np. płatki Garnier Czysta Skóra za niecałe 10zł czy tonik L'oreal Visible Results za 9.99. szkoda, ze ten tonik kupiłam kilka dni wcześniej w Rossmannie za 21 zł.
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... na stronie MySecret nie ma adresu natury z mojego miasta ;(
nową gazetkę mam już od wczoraj i muszę przyznać że nawet fajne mają promocje jak dla mnie podobne są w rosmanie nie wiem czy tylko u mnie w naturze jest drożej niż w rosmanie ale m mniejsza z tym mam zamiar kupić pomadkę Sensique , mleczko do ciała Nivea +balsam brązujący i może piankę do włosów Professional Line ( czy ktoś jej używał ? jeśli tak proszę o powiedzenie o niej kilka słów ) |
|
|
|
#3123 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o ceny np. produktów pierwszej potrzeby- pasty do zębów, waciki, chusteczki, itp., to zdecydowanie w Naturze jest bardzo drogo. po te produkty chodzę tylko do Rossmanna.
|
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Także i ja dziś odwidziałam Naturę. Kupiłam maseczkę Perfecta beauty, migdałową w promocji oraz pomadkę Sensique 300. Niestety kolor w opakowaniu różni się od koloru na ustach - zamiar migoczącego bordo - fioletu mam ciemno czerwoną...
Lupiłam bym ta mgiełke, ale wydałam za dużo kasy w tym miesiącu - musze czekac do 15...
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
ojj, gdyby te mgiełki i u mnie kosztowały 8,99 to wzięłabym odrazu 2
jutro zajdę do Natury.
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
ja mgiełek nigdy nie używałam xD
a maseczki Perfecty są chyba też tańsze w rosmanie ale mniejsza z tym xD biala a ile dałaś za szminkę ? poszukuję beżowej xD ja kupiłam jakiś czas temu szminkę Essence i jest okropna nigdy więcej |
|
|
|
#3127 |
|
Konto usunięte
|
kasia- beżowych (naprawdę cielistych) szukaj w Inglocie, jest cała seria takich.
migdałowa maseczka Perfecty jest super.
|
|
|
|
#3128 |
|
BAN stały
|
hey. jest teraz promocja, ze SZAMPONY JOANNA Z APTECZKI BABUNI 300 ml są po 4 zł!!!
ja dzis kupilam 1
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Umbra dzięki za rade ;* a może wiesz po ile one są ? i gdzie będę mogła je dostać bo mieszkam w małym mieście
a co do maseczek Perfecty to ja stosuję taką z gruszką na opakowaniu xD Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-08-06 o 19:47 |
|
|
|
#3130 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
włosy przetłuszczają się po nim jeszcze szybciej (nie wiedziałam, ze to w ogóle możliwe ), śmierdzi tanim kwiatowym mydłem, ma dziwną konsystencję, ani to piany nie robi ani dobrze nie rozprowadza po włosach. szkoda nawet kilku złotych. nie wiem jak inne z tej serii, nie próbowałam.Cytat:
co do Inglota- teraz znajdziesz go już tylko na stanowiskach (sklepy lub 'wysepki') Inglota w galeriach i centrach handlowych wokół marketów. nie wiem ile kosztują, pewnie coś ok. 20-30zł. poszukaj info w wątku o cielistych ustach, tam to się przewijało dużo razy (skorzystaj z wyszukiwania zaawansowanego tylko na tamten wątek). na Wizażystce powstał też wątek ze swatchami Inglota, ktoś już chyba wkleił zdjęcie jednej z cielistych szminek. |
||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
w tubkach to jest w rosmanie jeśli się nie mylę
mi tam saszetka wystarcza na ok 5 razy to dla mnie za drogo niestety , dzięki za info poszperam w tamtym temacie |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
a inne świetne daxowe maseczki w tubkach są za grosze ( ok 5zł
) w wersji "dla Biedronki"
|
|
#3133 |
|
Konto usunięte
|
to Dax je produkuje?
ja w Rossmannie nie trafiłam nigdy na gruszkową w tubce.
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
też się zdziwiłam jak o tym przeczytałam xD
nawet często patrzę na tę maseczki w biedronce jak moja mama ogląda owoce xD u mnie w rosmanie są na najniższej półce obok maseczki w saszetkach , za to ja w rosmanie nie mogę znaleźć kremu świetlikowego pod oczy za 3.50 |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie mają w kwc recencji, bo nie można dodawać produktów wyprodukowanych dla marketów innych niż kosmetyczne.W Gdańsku widziałam zarówno świetlik, jak i maseczkę gruszkową węc muszą być ogólnodostępne. Tyle, że raczej nie widziałam ich w Naturach (chyba nam się wątki plączą )P.S. dla porównania: skład maseczki z glinką biedronkowej różni się od tej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-termalna.html gruszkowej z Perfecty tym, że w biedronkowej nie ma podkreślonych składników. Reszta jest identyczna, nie ma niczego ponadto: Skład: Aqua,Glyceryl Stearate, Steareth-25, Ceteth-20, Stearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Kaolin,Silit, Glycerin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Propylene Glycol, Pyrus Communis, Hydroxyethylcellulose, Triclosan, Dimethicone, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, C.I.19140, C.I.15985 edit: za to ma w 100% identyczny skład, jak ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lementami.html Dax Cosmetics, Perfecta Cera mieszana, Maseczka oczyszczająca i normalizająca skórę z glinką termalną i oligoelementami koniec offtopu
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-08-06 o 21:43 |
|
|
|
|
#3136 |
|
BAN stały
|
Umbra hey. ja kupilam wersje do wlosow suchych. szampon nawilzająco-regenerujący.
ja na razie nie probowalam tego szamponu, ale mysle za 4 zl warto sprobować jak ktoś jeezcze nie mial tego szamponu. Ten szamponik z tego co wiem nie zawiera silikonow i jest bardzo delikatny więc faktycznie moze plątac włoski. mysle, ze dobra odzywka i będzie okej ![]() ja juz mam dosc tych szamponow z silikonami, bo to tylko zludne wrazenie, ze wlosy są ladne. kto sie orientuje w tym temacie ten wie o co chodzi. |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
ja stałam przy stoisku z kremami chyba z 15 minut i szukałam tego kremu pod oczy i nic wyszłam z pustymi rękami
recenzja tych maseczek jest chyba na kafeterii |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam zwykły za 3zł i mi się tak włosy nie przetłuszczają |
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia9513 Pomadka kosztowała w promocji 2.99 - za taką cenę warto spróbować.
Miałam wcześniej maseczkę gruszkową, ale wydawała mi się za tłusta. Teraz przyszła pora na migdałową - tak zachwalaną na kwc... Dziękuję Kasza Manna za informacje. Sama bym na to nigdy nie zwróciła uwagi. Może znasz więcej takich kosmetycznych ciekawostek?
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie polecam czytanie informacji na opakowaniach - jeśli znasz producenta i ufasz mu - możesz spróbować . Albo zapamiętaj produkt i porównaj z "oryginalnym" na kwc ![]() Szkoda, że w Naturze produkty "tylko naturowe" nie są tanie. Rossmannowe odpowiedniki mają korzystniejsze ceny.
|
|
|
#3141 |
|
Konto usunięte
|
dzięki za zwrócenie uwagi na składy, skuszę się na oczyszczającą z Biedronki. użyłam kiedyś próbki oryginału
od koleżanki i bardzo mi podpasowała. |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
a uzywalyscie tego szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...g-shampoo.html ?
co prawda widzialam go w ross ale w naturze tez na pewno jest ![]() zaciekawily mnie opakowania i ogolny wyglad i oczywiscie zapach, kusi
|
|
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie używałam, ale też chętnie się dowiem bo jak przeczytałam w recenzji, że ma waniliowo-kokosowy zapach to...
![]() A ja dzisiaj tylko wstąpiłam do natury i kupiłam tą pomadkę z Sensique na promocji 2,99z i Blubela zielonego
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzis w naturze, mgiełki fruttini serio są po 8,99 czyli był jakiś błąd w gazetce
kupiłam 2, tym samym zyskałam 2 gratisowe balsamy do ustek
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Z tej serii sa dwa dość podobne szampony, jeden niebieski, drugi bardziej granatowy. Oba mają podobne zapachy (nuta kokosa),ale jeden jest bardziej kokosowy, drugi mniej.
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak fajne są |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma boski zapach i włosy są po nim cudne
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden oddałam siostrze [ma 6 lat ] drugi leży i czeka na swoją kolejkę, nie otwierałam go jeszcze nawet bo i tak mam mnóstwo mazideł do ust.---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- fajne są, w sensie balsamy do ust czy mgiełki? ![]() mgiełki świetne na upały, tzn. mam zamair ich używać ciągle, sa niesamowicie odświeżające. zapach naprawdę trwały. owocowy, więc bardziej nadaje się na lato, ale najlepsza mgiełka jaką dotąd miałam (testowałam avonu i undertwenty)
"Zrozum siebie i noś mniej. Najlepszym sposobem, żeby się ubrać, jest dążenie do eleganckiej prostoty." G. Armani http://pajacyk.pl/ http://pustamiska.pl/ Edytowane przez Naaataaaleczkaaa Czas edycji: 2009-08-07 o 17:11 |
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki z balsamów duzych dove w promocji jest nawilzający, ujędrniajacy i ten trzeci? nie rozpoznaje opakowania a zalezy mi na silk glove. Wie któras ? albo moze rozponaje opakowanie w gazetce? help please
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

zresztą o dodatek za 1gr musiałam się upomnieć (siostra dużo młodsza, więc musiałam jej pomóc
). chciałam gazetę, no ale trudno. do mgiełki dostałyśmy fajny balsam-błyszczyk gratis, no i sama mgiełka kosztowała 8.99, w gazetce jest standardowa cena 13.99, nie wiem czy to błąd w druku, czy tylko ta Natura z okazji swojego niedawnego otwarcia obniżyła cenę. ogólnie mają fajne promocje, których w gazetce nie ma, np. płatki Garnier Czysta Skóra za niecałe 10zł czy tonik L'oreal Visible Results za 9.99. szkoda, ze ten tonik kupiłam kilka dni wcześniej w Rossmannie za 21 zł.

jutro zajdę do Natury.

włosy przetłuszczają się po nim jeszcze szybciej (nie wiedziałam, ze to w ogóle możliwe
), śmierdzi tanim kwiatowym mydłem, ma dziwną konsystencję, ani to piany nie robi ani dobrze nie rozprowadza po włosach. szkoda nawet kilku złotych. 
co prawda widzialam go w ross ale w naturze tez na pewno jest