|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część III
Cytat:
masakra u nas z prawem w ogóle. Normalnie kupując mieszkanie trzeba wszystko po 10 razy sprawdzić, żeby się nie okazało, że się kupuje mieszkanie z lokatorem na ten przykład. aż strach kupować własne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
KrystleA co do instalacji to zgodnie z ustawa Prawo budowlane z 1994 r. (Dz.U. z 2006 r. nr 156, poz.1118) urządzenia budowlane są to urządzenia techniczne związane z obiektem budowlanym, zapewniające możliwość użytkowania obiektu zgodnie z jego przeznaczeniem, jak przyłącza i urządzenia instalacyjne, w tym służące oczyszczaniu lub gromadzeniu ścieków, takze przejazdy, ogrodzenia, place postojowe i place pod śmietniki.
Lemirka nie jest z tym prawem u nas aż tak źle uwierz mi. Wszystko można sprawdzić i być ostrożnym. Poza tym dobrze jest czasami skorzystać z porady prawnika... Edytowane przez angel of sadness Czas edycji: 2009-08-07 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje (nie?)szczęście we mnie już jakiś czas temu się obudził. Wiem, że to jeszcze nie czas, bo studia nieskończone, bo pracy brak, bo TŻ się jeszcze nawet nie oświadczył (jeszcze! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mogę się doczekać bycia w ciąży ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-08-07 o 21:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Rozeznanie
|
ale ja mam problem z izolacją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wracając do tematu tego wątki trochę (w zasadzie co tutaj jest tematem) to czy ktoś mógłby mi zrobić szybki kurs rysowania kreski na oku... napatrzyłam się a makijaże cathy...cudo ![]() mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem wynika to z tego, że na studia dostają się dzieci prawników, prokuratorów czy sędziów nawet jeśli nie powinien się dostać. Potem produkują takich prawników z aplikacją u cioci, mamusi, tatusia, wujka czy innej rodziny i znajomych i wychodzi co wychodzi. A najbardziej to nie lubię notariuszy - odpowiedzialność prawie żadna (tylko za poprawnie sporządzoną umowę, ale czy wszystko co jest poświadczane jest zgodne z prawem to już nie) a kasa to się z urzędu należy. Dobrze, że chociaż opłaty zostały obniżone bo kiedyś to była masakra. a już największą niechęcią pałam do komorników - za brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za ich błędy i samowolkę. jak słyszę o licytacji samochodów za 20 zł długu czy też licytowanie własności przez pomyłkę, bądź próby zarabiania na długach w sposób nieetyczny to mi się nóż w kieszeni otwiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
Lemirko Porady prawnika nie są takie strasznie drogie od 50-100 zł (jak kupujesz np mieszkanie to ta stowa może Ci uratować życie)
Co do dzieci prawników to nie generalizuj proszę, ja pochodzę z rodziny prawniczej z tradycją (4 pokolenia) i jestem z tego dumna. Sama studiuję prawo, ale nie zwalnia mnie to konieczności posiadania wiedzy, uczenia się itp. Tylko, że boję się przyznawać do "tego" bo wszyscy zawsze mówią, że i tak tato mi załatwił ![]() Co do notariuszy to oni poświadczają wg tego co im ludzie powiedzą, nie mają środków i sankci umożliwiających weryfikacje tak jak np. w sądzie. A co do kosztów to utrzymanie kancelarii notarialnej jest bardzo kosztowne. Jak w każdym zawodzie i tutaj znajdą się szuje... media lubią takie przypadki, rozdmuchują je i pokazują tylko wszystko z jednej strony... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
faa, gratuluje braciszka
![]()
#520 |
Rozeznanie
|
angel
![]() ![]() hmm... zaczęłam sią zastanawiać jaką forma jest poprawna - pani prawnik czy prawniczka? czy mamu tu polonistkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczyłam koleżanke , wiec Ci poge tylko podszepnąc co ona żle robila.Moze to błache ale cisnelam ja z godzine bo sama sobie nie mogla. Musisz najpierw ustabilizowac reke , czyli lokiec nie ma sobie latac w tą i w tamtą. Przycisnij łokiec do cycka..i problem drgan w pionie masz z glowy. Jak juz reka stabilna, malujac kreseczke wykonuj ruch tylko w nadgarstku..bo przecież lokiec przy cycuszku odpoczywa.No i ostatnie, naciagnij sobie powieke jak chinka lewą reka i zaczynaj na poczatek od lini tuz przy lini rzes..z czasem bedziesz je sobie wydluzac.... Plis nie nabijajcie sie ze mnie:P ale na moja lewuske psiapsiule podzialalo ![]() ![]() PS. na poczatek moze kup sobie cos w formie kredki , albo jeszce lepiej mazaka.Rimmel ma takiego pisaka ![]() ![]()
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
selene to bardzo ciekawe z tym cyckiem, mi zawsze łokieć lata. A naciąganie oka nie wyzmarszczy mnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do naciagania poradzimy sie Ciebie o jakis dobry krem napinajacy ..gdyby sie rozciagneło ![]()
![]() |
#524 | ||
Wtajemniczenie
|
Oj, przydały się
![]() ![]() zdecydowanie tak ![]() Przekażę, ale ze ściskaniem to cięzko moze być ![]() Cytat:
![]() 86Paula super wygladasz ![]() faa, ale duży chłopak ![]() Cytat:
Współczuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Organizatorka
|
rozi no nie moge z wymarszczeniem hahaha
ja polecam pedzel do kresek czarny z pomaranczowa koncowka scieta z CS, wg mnie nawet poczatkujacy nim zrobi, a poraduy selene na tak |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mistrzynią w robieniu kresek nie jestem, bo dopiero niedawno nauczyłam się posługiwać kredką, mimo, że nastolatką już dawno nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do notariuszy - moim zdaniem prawo powinno nakładać na notariusz obowiązek (i jednocześnie ułatwić mu jego realizację) weryfikowania prawdziwości informacji zawartych w dokumencie - żeby nie było, że ktoś sprzedaje nie swoją działkę. Wiem, że utrzymanie kancelarii kosztuje - ale jak dla mnie to nie jest argument - każda działalność kosztuje. Moim zdaniem większa dostępność do specjalistów pozwoliłaby na obniżenie cen i wybicie się tych zdolnych i z wiedzą a nie markujących posiadanie wiedzy. Wiem, że w każdym zawodzie są szuje - ale jakoś komornicy to mi się nigdy dobrze nie kojarzyli - na szczęście ja jeszcze nie miałam tej wątpliwej przyjemności. Jak ja będę kupować mieszkanie nie omieszkam spotkać się z prawnikiem. Tylko jak znaleźć tego dobrego. Kiedyś kłóciłam się z jednym prawnikiem u mnie w firmie i normalnie mi ręce opadły - nie ważne o co chodziło, ważne jest to że kiedy kazałam mu wskazać podstawę prawną zgodnie, z którą zanegował moją opinię (ja prawnikiem nie jestem) nie był w stanie - powiedział tylko, że "tak mu się wydaje". I właśnie takich pseudoprawników powinno być jak najmniej. a tutaj link do kreski http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290475 poza tym polecam pędzelki z Inglota do kresek oraz kredki Urban Decay Edytowane przez Lemirka Czas edycji: 2009-08-07 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
Pastereczko, masz na myśli ten pędzelek- Black Taklon Angle Liner?
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Organizatorka
|
Tak, i z edm jest dobry chociaz dla mnie za miekki troszke a i rozowy z CS jest calkiem calkiem.
co do dostepu do palestry zgadzam sie z Lemirka i spoleczenstwem, lemirko przeslesz mi umowe i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką umowę? a tak mi się przypominało że ja Ci coś winna jeszcze prawda? Edit: jak kupię mieszkanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
wtrace sie do rozmowy o prawnikach
![]() ![]()
#532 |
Wpisz tu zomzing
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
Mnogosc tematow.. pozwole sobie odniesc sie tylko do jednego: Viollet, ja urodzilam mojego syna w swoje 30 urodziny i absolutnie nie zaluje, ze nie wczesniej. Wyszalalam sie, pojezdzilam po kontynentach, porobilam kariery
![]() Mam pytanie bardziej przyziemne, upieklam drozdzowe rogaliki i nie wiem, jak je przechowac do jutra, zeby TZ rano na kacu skosztowal w najlepszym mozliwym stanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez nie lubie form prawniczka, psycholozka itp. sufiksy -k(a) zmieniaja odcien semantyczny na lekko ironiczny, wiec jesli oficjalnie i powaznie o kimś mowimy, to pani prawnik itp.
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-08-07 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
ech no wreszczie się przydobrywieczoruję panienkom
![]() to i ja wtrącę swer cośtam co mi się wydaje, co jeszcze ze studiów pamiętam. Chyba w takiej wspólnocie czy spółdzielni to KPA obowiązuje bo to nadrzędna jednostka z podrzędnym czy coś tam. Więc musza Ci odpowiedziec na piśmie w ciągu 30 dni. jak tego nie zrobia to automatycznie jakby Ci przyznali rację (więc może gdzieś im schować ![]() Faa bobasek słodki!!! i jaki duuuuzzzziiiiii ![]() no i wczorajsze świętujące dla Was mnóstwo buziaczków i minerałków!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Organizatorka
|
Lemirko tak,, jak bedziesz kupowac, a jakiegos grosika rzuc wg uzanaia za tamte, bede dla Ciebie miala ten cien sliwkowy a bezoskwini Ci nie dam bo najlepszy jest korektor peach z edm to sobie sama zamowisz
Pranie, na deske drewniana i przykryc sciereczką (ewentualnie torebki papierowe, puszka) Psycholożka to jedna z najgorszych adaptacji pilotka? inzynierka? itd hehe Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-08-07 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
Na co ten peach? zamawiac?
![]() Pastereczko, na siateczce drucianej i przykryte sciereczka moga byc? Dobre wyszly, zrobilam polowe z jagodami, polowe z pasta orzechowa, ale ksztalt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do "grosika" - eno tak się nie robi ![]() ![]() a korektor z edm mam - nie próbowałam jeszcze jako cienia. Tak, psychlożka chyba mnie najbardziej rozbraja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.