![]() |
#3841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
tabletki antykoncepcyjne NIE są najlepszym lekarstwem na trądzik. Proponuje zmienić dermatologa na mniej leniwego i bardziej doświadczonego ![]()
![]() |
#3842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiekszosc z nas bierze te tabletki z innego powodu ![]() Jesli chodzi o moja cere to po 4 opakowaniach nie widze ani poprawy ani pogorszenia jej stanu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak ogólnie zdaje mi się, że większość dziewczyn mówiła, że cera wcale im się nie poprawia po Yazie.
![]() |
#3844 |
Przyczajenie
|
HEJ, dziewczyny mam WIEEEELKI problemm ;((((
Dzis kochalam sie z moim chlopakiem i on 2 razy skonczyl we mnie. jestem na pierwszym opakowaniu YAZ na tabletce 11. w toalecie probowalam napinac miesnie aby to ze mnie wyplynelo. Potem zaczelo mnie bolec na samym dole brzucha cos mniej wiecej miedzy jajnikami tak nisko. pozniej zaczelam krwawic. ale bylo to jednorazowe wyplyniecie krwi. jak myslicie dlaczego tak sie stalo ? jestem bardzo przestraszona bo to moje pierwsze tabletki. PROSZE odpiszcie jak najwiecej na ten temat ;((
![]() |
#3845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ból może być spowodowany hmmmm... baaaardzo namiętnym seksem ![]() krwawienie też, może jakieś uszkodzenie albo zranienie w środku- nie miałaś uczucia suchości? bo jeśli tak, to podrażnienie tam w środku jest bardzo możliwe.
![]() |
#3846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy któraś z Was tez tak ma? Na początku wszystko jest świetnie, ale już przy samej końcówce dostaje jakiegoś osuszenia klimatu (;P) i suchość jest już odczuwalna dla nas obojga. Czy to jest.. normalne?! :P
![]() |
#3847 |
Raczkowanie
|
Ja rzucam Yaz glownie ze wzgledu na suchosc oraz na praktycznie zerowa ochote na sex.
Dziewczyny mam do was pytanie, moze ktoras mi odpowie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3849 |
Przyczajenie
|
ja nie mialam uczucia suchosci, wrecz przeciwnie. wczoraj on pierwszy raz zakonczyl we mnie odkad sie kochamy czyli od jakis 7 miesiecy.
nie wiem z kad ta krew, bojee siee ;(((
![]() |
#3850 |
Przyczajenie
|
czy jesli dostalam dzis okresu i zostala mi 1 biala tabletka to mam ja wziasc czy zaczac od nowa rozowe???prosze o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() Widzę, że nie jestem jedyną osobą na tym forum, która swoją przygodę z tabletkami zaczyna właśnie od Yaz. Starałam się prześledzić z grubsza wątek, jednak przy prawie 130 stronach staje się to niemożliwe. Stąd wybaczcie mi, może powtarzające się pytania ![]() Otóż, czy któraś z Was zna aptekę w Warszawie, gdzie dostanę to cudo za mniej niż 40 zł? Drugie moje pytanie, czy przy stosowaniu środka Zineryt (stosowany zewnętrznie, jednak jes to antybiotyk) i tabletek zachodzi jakaś interakcja? Do dermatologa idę 12.08 ale ciekawa jestem Waszej opinii ![]() Pozdrawiam Edytowane przez Olgierd Czas edycji: 2009-08-07 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
bierzesz wszystkie tabletki różowe, potem wszystkie białe i zaczynasz nowe opakowanie. bez względu na to czy krwawienie dostałaś na 1 czy 4 białej. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post13358055 interakcje tabletek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post13561290
![]() |
#3853 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Jak już zdobędę tabletki i będę je przyjmować, będę Was odwiedzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny..:
![]() Brałam yaz przez pol roku...a teraz postanowiłam zrobic sobie przerwe..chyba troche za wczesnie...:/.... Jednak sex bez tabletek jest dla mnie strasznie stesujacy...(zawsze brałam tabletki)...jak myslicie moge wrocic po miesiacu do tabletek?..czy trzeba robic dluzsze przerwy..? |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Wizazanki
![]() po 6 miesiacach przyjmowania i ja się podzielę moimi obserwacjami na temat Yazu. (zaznaczam że to są moje pierwsze pigułki) u mnie praktycznie ze skutków ubocznych to w trakcie pierwszego blistra było plamienie, aczkolwiek mało uciążliwe i zaledwie kilka dni, jako kolejny skutek uboczny który utrzymywał się aż do 4 opakowania to był ból piersi, był on o tyle uciążliwy że ciężko było spać na brzuchu, jednakże wraz z kolejnym opakowaniem przeszło jak ręką odjął. i to by było na tyle ze skutków ubocznych w trakcie przyjmowania Yazu ![]() Ale ... wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt że przy 6 opakowaniu, 20 i 21 tabletce wystąpiło plamienie, zupełnie nieoczekiwanie, na dodatek połączone z bólem brzucha jak na miesiączke. i teraz moje pytanie czy któraś z was też tak miała, że wszystko było w porządku i teraz taka niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny poradziły,abym poszła do lekarza bo może to być nadżerka.Albo zwyczajnie za ostro szalałam z TŻ,było tam za sucho i to jakieś otarcia.Ale ten wariant wykluczyłam bo raz,że w tym czasie nie kochałam się,a poza tym na suchość narzekać nie mogę.A wręcz przeciwnie ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Przyczajenie
|
witam drogie forumowiczki!
mam pytanie dotyczace tabletek. tak jak ktoras z Was wspomniala jest tu tyle stron, ze nie jestem w stanie calosci przejzec. Rozpoczelam pierwsze opakowanie tabletek YAZ , 1 dniu okresu. moje pytanie jest takie: okres bedzie dalej czy zaniknie? dzisiaj wezme 3 tabletke i wlasciwie okresu nie mam. powinien byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Nie, nie.. Nie o to mi chodzi. Na suchość też nie narzekam, po prostu pojawia się ona na sam koniec stosunku.
![]() |
#3859 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny musze sie wam pochwalic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze dieta. Zadnej czekolady, kakao, pikantnego, kawy, alkoholu, z octu, kiszonego. Duużo zwykłej wody, ciemne pieczywo, witamina A+E, B2, B6. I odpowiedni dermatolog. Zawsze myjesz buzie przegotowaną wodą - żel, później tonik i krem, później lecznicza maść. Dwa razy w tygodniu maseczka do cery trądzikowej. Bez specjalistycznych maści się nie obejdzie, więc lekarz jest niezbędny. Ja używam Klindacin T, Metronidazol, Skinoren.
![]() |
#3863 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Ja kupiłam dziś Yaz w Wawie na świętokrzyskiej za 39 zł. Przerażają mnie te ceny, tak miesiąc w miesiąc..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Przyczajenie
|
Ja walczę z trądzikiem od uhuhuuu, gimnazjum. Tak naprawdę pomógł dopiero upływ czasu. Teraz stosuję zineryt, i zastanawiam się nad jego działaniem wraz z Yaz. Obecnie mam niemal gładziutką buzię, pozostały małe blizny do redukcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Raczkowanie
|
Ja też się do Was przyłączam jako nowy biorca Yaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() twierdzą, że schudły, ja tam nie widzę różnicy. co do zatrzymywania wody w organizmie, to nie zatrzymują. jeszcze to odczujesz na pęcherzu ![]() ja przynajmniej odczuwam.
![]() |
#3867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do zatrzymywania wody i pęcherzu - zgadzam się, również tak mam xD
Edytowane przez ironcia Czas edycji: 2009-08-07 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
niemozliwe, cena YAZ w Wawie na Swietokrzyskiej 32 - 35,90
moze do niewlasciwej apteki trafilas.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Przyczajenie
|
Czyli jak masz? ![]() Ja mam taką wątpliwość... Otóż brałam Yasminelle, a teraz gin przepisała mi Yaz [ze względu na bóle głowy, mówi, że jeśli ból występuje podczas przerwy to może teraz, przy innym schemacie, przestanie boleć] i już od pierwszej tabletki bolą mnie piersi i to tak dokuczliwie, że ciężko spać na brzuchu. Czy to możliwe, że jest taka różnica pomiędzy jednymi a drugimi tabletkami, mimo że skład ich jest identyczny? |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Przyczajenie
|
Witam!
Zwracam sie z pytaniem do doswiadczonych.. Otoz mam maly dylemat...bylam niedawno u ginekologa poniewaz zarazilam sie drozdzyca...i przy okazji poprosilam o tabsy antykoncepcyjne (dostalam yaz). Czekalam jednak do okresu (ktory w wakacje zawsze mam przyspieszony o pare dni). Kiedy zauwazylam lekkie plamienie stwierdzilam ze to pierwszy dzien okresu (mimo ze powinien sie pojawic pare dni pozniej) i zazylam pierwsza tabletke Yaz(Wczesniej nie bralam zadnych srodkow antykoncepcyjnych). Jednak pare godzin po spozyciu tabletki przestalam zupelnie krwawic ... Na nastepnyu dzien zaczelam brac tabletki na moja dolegliwosc i w sumie juz prawie sie wyleczylam z niej...ale mam pytanie, czy skoro zaczelam brac Yaz w zeszly wtorek, to czy w tym tygodniu moge się już kochać bez innego zabezpieczenia? dodam tylko,ze pytalam ginekologa czy moge spozywac wszystkie srodki jednoczesnie i nie bylo zadnych przeciwwskazan ... Dziekuje bardzo za odpowiedzi z gory ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.