Miłośniczki Zary - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 17:16   #241
lora2009
Raczkowanie

Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**

Nie sadzicie ze kolekcje zary sa podobne do koleji balmain? Mi ta kolekcja wydaje sie bardzo podobna.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zara, balmain.jpg (42,3 KB, 122 załadowań)
lora2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:27   #242
boszenka69
Zakorzenienie

Większość ciuchów Zary inspirowana jest kolekcjami największych projektantów Ja to zawsze mówiłam, że Zara to taka 'kserokopiarka'
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:31   #243
la dra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Większość ciuchów Zary inspirowana jest kolekcjami największych projektantów Ja to zawsze mówiłam, że Zara to taka 'kserokopiarka'
i chwała im za to! Czasami ^^

la dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:35   #244
sunny belle
Rozeznanie

Widzialam wczoraj tą kamizelkę futrzaną wczoraj, i już dolączyla do mojej listy must have jest naprawdę śliczna i ladnie się prezentuje.

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:42   #245
laiamand
Raczkowanie

-> Boszenka:
Masz rację. Celem założyciela Zary było umożliwienie kobietom noszenia supermodnych ubrań za przyzwoite pieniądze. Pewnie ktoś już to pisał, ale "Zara" znaczy "Caryca" - bo każda kobieta miała się tak czuć w tych ciuchach. Nie ma jak hiszpańska fantazja

Mnie podobają się tam przede wszystkim buty, są fenomenalne Niedawno kupiłam sobie balerinki z wężowej skóry zapinane na trzy paseczki za 60 zł.

Niestety z Zary wychodzę z reguły zdołowana, bo wszystko w udach za wąskie, w biuście za szerokie i jakieś takie niewymiarowe. Ale cóż, Hiszpanki mają inne sylwetki.

Edytowane przez laiamand
Czas edycji: 2009-08-06 o 18:43
laiamand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:13   #246
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lora2009 Pokaż wiadomość
Nie sadzicie ze kolekcje zary sa podobne do koleji balmain? Mi ta kolekcja wydaje sie bardzo podobna.
Masz rację, podobnie zresztą jak niektóre rzeczy z poprzedniej

Cytat:
Otóż to, fajnie że można znaleźć w niej rzeczy inspirowane tymi z największych domów mody w przystępnej cenie. Co jak co ale oni chyba najbardziej nadążają za trendami ze wszystkich sieciówek

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
Widzialam wczoraj tą kamizelkę futrzaną wczoraj, i już dolączyla do mojej listy must have jest naprawdę śliczna i ladnie się prezentuje.
Czyżby mowa było o tej na zdjęciu poniżej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZARA (1).jpg (22,1 KB, 98 załadowań)

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:45   #247
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was była może ostatnio na dziale dla facetów? Są może jakieś fajne płaszczyki, kurtki z nowej kolekcji? Albo poprzeceniane?

Załącznik 2419904Załącznik 2419905

Zalezy jakiej kurtki szuka twoj TZ, moj szukal takiej zwyklej do biegania na codzien, ze sciagaczem bez udziwnien i kupil ostatnio, to jest bodajze nowa kolekcja, kolorki grafit, czarny i ciemny bezo-braz, kosztuja bodajze 39 euro

Z innej beczki...dolaczam rowniez do milosniczek ZARY...mieszkam w Irlandii i tu mam okolo 10 sklepow w odleglosci kilku kilkunastu km i czesto zwiedzam je wszytskie, szczegolnie polujac na okazje, bo ceny sa naprawde smiesznie niskie..aczkolwiek sporo rzeczy jest lumpowata, butow tez mam sporo par, jedne lepsze drugie gorsze ale za taka cene jaka je nabywam nie placze szczegolnie z tego powodu, poprostu czesciej kupuje nowe wracam niebawem do Polski i juz jestem zalamana, ceny w Polsce sa przytlaczajace ...heh i tylko jeden sklep w Gdansku, ktory zreszta mi sie nie podoba, wystroj rozmieszczenie towaru itp nie zacheca do zakupow...W Barcelonie tez bylam w kilku Zarkach i tam te sklepy sa naprawde przeogromne i jest duzo wiecej towaru aniezeli w irl czy Polsce..takze na zakupy bede chyba latala do Irlandii przy okazji wizyt u znajomych hehe bo bilety za grosze mozna zakupic
Btw jutro znow wyruszam do Zary
marea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 07:37   #248
lora2009
Raczkowanie

Jestem szczeslią posiadaczka zamszowej torebki zara. Ta kobaltowa z łańcuszkami. Ma pytanie- czym czyśćicie swoje torebki zamszowe?
lora2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:05   #249
PaTrYcJa1989
Wtajemniczenie

gdzies n tym watku doczytalam sie ze Buty z ZARY sa kiepskiej jakosci ? to prawda ..bo ostatnio upatrzylam sobie jedne ;p sliczne zamszowe ;p zreszta wiekszosc butow w ZARZE jest boska ;p ....gdzybym mogla kupilabym wszystkie

PaTrYcJa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:52   #250
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaTrYcJa1989 Pokaż wiadomość
gdzies n tym watku doczytalam sie ze Buty z ZARY sa kiepskiej jakosci ? to prawda ..bo ostatnio upatrzylam sobie jedne ;p sliczne zamszowe ;p zreszta wiekszosc butow w ZARZE jest boska ;p ....gdzybym mogla kupilabym wszystkie
Ja mam ok 10 par butow z zary i na jakosc poki co nie narzekam, raczej czepialabym sie tego ze niestety nie wszytskie sa wygodne
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:00   #251
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Zgadzam się buty zary moim zdaniem są ok jeżeli chodzi o jakoś, chociaż za tą cenę ( średnio to ok 300 zł za parę) można by wymagać czegoś więcej.
Niestety tak jak Nombre uważam że potrafią być niewygodne.
innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 09:02   #252
gabi1234
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**

Cytat:
ja mam ponad 20 par zarowych i z żadnymi NIGDY nic się nie działo! fakt faktem, że ja też przesadnie dbam o swoje buty :/ (takie małe zboczenie staram się też kupowac wygodne buty - jeśli już w sklepie widzę/ czuję że są źle wyprofilowane, niewygodne, to choćby nie wiem jak mi się podobały nie kupię i tyle.
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:10   #253
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez lora2009 Pokaż wiadomość
Jestem szczeslią posiadaczka zamszowej torebki zara. Ta kobaltowa z łańcuszkami. Ma pytanie- czym czyśćicie swoje torebki zamszowe?
Ja jeszcze jej nie czyściłam, ale pewnie użyję takiego sprayu który mam do czyszczenia ugg-ów. Myślę że się nadaje
innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:59   #254
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy na jakie buty trafisz. Jezeli chodzi o komfort noszenia, to czesc jest bardzo wygodna i swietnie wyprofilowana, a czesc wymaga posiadania zdolnosci niemal akrobatycznych. Tych dugich po prostu nie kupuje. Czesto z wielkim zalem, ale lepsze to niz chodzic pozniej jak pokraka z powykrecanymi na boki stopami Zreszta, jak juz w sklepiej ciezko sie chodzi podczas przymiarki, to co bedzie podczas normalnego uzytkowania? Zawsze mozesz buty kupic i pochodzic troche w domu, zeby sie przekonac.

Nie da sie ukryc, ze Zara kusi glownie wzornictwem, bo ani jakosc ciuchow, ani butow nie jest powalajaca.

Jednak na buty nie moge zbytnio narzekac. Wprawdzie mam tylko okolo 10 par z Zary, ale wszystkie sie swietnie trzymaja. Z tym, ze ja mam butow sporo i w zwiazku z tym, nie eksploatuje non-stop jednej pary. Stosunek cena-jakosc tez jest ok - dotyczy butow skorzanych. Chociaz mam jedne plastikowe szpilki na cienkim obcasie i sa swietne. Zaplacilam za nie okolo 300 zl, gdzie normalnie nie zaplacilabym tyle za buty ze sztucznego tworzywa, ale sa takie wygodne, ze smigam w nich caly dzien.

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2009-08-07 o 10:10
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 10:00   #255
XS-ka
Zadomowienie

a ja byłam wczoraj w Zarze i dorwałam króciutkie spodenki z białego jeansu i to za 30 zł przecenione z 96zł. w tamtym tyg było u nas jak już pisałam dołożone parę rzeczy z magazynu w cenie 45 zł. już wtedy zastanawiałam się nad nimi, ale że pewna nie byłam to dałam sobie spokój. A wczoraj wchodzę i leży jedno kochane, malutkie xs czekające na mnie stwierdziłam że do długiej koszuli noszonej niczym sukienka będą idealne bo koszula jednak ciut prześwituje.

Rozczarowałam się jednak bo szukałam czarnej skórzanej ramoneski,ale tak maksymalnie prostej [o takiej jak na zdjęciu]. Liczyłam na Zarę a tu klapa. Ramoneska czarna była jedna na TRF i pełna jakiś zamków.

Ale za to skuszę się jednak chyba na zipową spódnicę z TRF. Nie wiem czy widziałyście: przodem idzie od góry do dołu zamek [jak w tych z atmosphere] do tego ma kieszenie i po obu stronach zamka marszczenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7506052.jpg (29,9 KB, 251 załadowań)
Stary 2009-08-07, 10:18   #256
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Zalezy na jakie buty trafisz. Jezeli chodzi o komfort noszenia, to czesc jest bardzo wygodna i swietnie wyprofilowana, a czesc wymaga posiadania zdolnosci niemal akrobatycznych. Tych dugich po prostu nie kupuje. Czesto z wielkim zalem, ale lepsze to niz chodzic pozniej jak pokraka z powykrecanymi na boki stopami Zreszta, jak juz w sklepiej ciezko sie chodzi podczas przymiarki, to co bedzie podczas normalnego uzytkowania? Zawsze mozesz buty kupic i pochodzic troche w domu, zeby sie przekonac.
buty tez bez problemu mozna zwracac jesli sa z metkami itd? mam jedne szpilki upatrzone, ale nie wiem, czy dam rade w nich chodzic, wiec wolalabym pochodzic w nich po domu i dopiero zdecydowac
Stary 2009-08-07, 10:44   #257
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
buty tez bez problemu mozna zwracac jesli sa z metkami itd? mam jedne szpilki upatrzone, ale nie wiem, czy dam rade w nich chodzic, wiec wolalabym pochodzic w nich po domu i dopiero zdecydowac
Mozna - przynajmniej w UK, ale w PL pewnie tak samo. Nawet ostatnio kupowalam sandaly z przybrudzona podeszwa i poprosilam pania o zaznaczenie tego na paragonie, zebym nie miala pozniej problemow z ewentualnym zwrotem. Skoro przyjmuja ubrania bez metek, to czemu nie mieliby przyjac butow z metkami?

Z kolei mistrzem w przyjmowaniu zwrotow jest Aldo. Buty mozna oddac w ciagu... 12 miesiecy od zakupu...

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2009-08-07 o 10:50
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:22   #258
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Z kolei mistrzem w przyjmowaniu zwrotow jest Aldo. Buty mozna oddac w ciagu... 12 miesiecy od zakupu...

łał ciekawe czy u nas w PL jest tak samo
ale dla mnie to bardzo dobrze gdyż osobiście często kupuje dużo niekoniecznie wiedząc co do czego założę. I tak często buty leżą, i leżą...po miesiącu zmienia mi się gust i już mi się przestają podobać...więc ta możliwość zwrotu w tak długim czasie dla mnie byłaby bardzo korzystna.
Stary 2009-08-07, 16:24   #259
Kaska86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
łał ciekawe czy u nas w PL jest tak samo
ale dla mnie to bardzo dobrze gdyż osobiście często kupuje dużo niekoniecznie wiedząc co do czego założę. I tak często buty leżą, i leżą...po miesiącu zmienia mi się gust i już mi się przestają podobać...więc ta możliwość zwrotu w tak długim czasie dla mnie byłaby bardzo korzystna.
W PL jest 4 albo 7 dni.
Why you mad? Cause I came up and I ain't changed.
Kaska86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 16:48   #260
Ms.Torres
Rozeznanie

mam pytanie do tych, którzy są na bieżąco z ofertą: po ile są te buty z 3 paskami(błyszczące, pierwsze z prawej): http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1249541558
czarny żakiecik(drugi z lewej)-podobny będzie w H&M:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1249541558

no i ta czarna bluzka(kopia fioletowej z wiosennej kolekcji Balmain )-pierwsza z prawej:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1249541558

jestem na wakacjach, nie mam teraz dostępu do Zary i zastanawiam się, czy już odkładać kasę

to już 18 lat na Wizażu
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 18:52   #261
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ms.Torres Pokaż wiadomość
mam pytanie do tych, którzy są na bieżąco z ofertą: po ile są te buty z 3 paskami(błyszczące, pierwsze z prawej): http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1249541558
czarny żakiecik(drugi z lewej)-podobny będzie w H&M:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1249541558

no i ta czarna bluzka(kopia fioletowej z wiosennej kolekcji Balmain )-pierwsza z prawej:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1249541558

jestem na wakacjach, nie mam teraz dostępu do Zary i zastanawiam się, czy już odkładać kasę
nie widzialam jeszcze w sklepach tych rzeczy
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:41   #262
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
nie widzialam jeszcze w sklepach tych rzeczy
Ja też nie
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 23:45   #263
lotuus
Zadomowienie

Wiem,że wiele z Was poszukiwało żakietu niezapinanego jasnego z dłuższym przodem, jaki ma na pewno Anies. Melduję, że dziś widziałam jedną jedyną S w Arkadii .
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 13:28   #264
olliecoco
Raczkowanie

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś jeszcze tą marynarke? Dzwoniłam już do Łodzi i Krakowa ale tam nie ma. Może w Warszawie jeszcze zostały? Prosze dajcie znać jeśli ją widziałyscie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marynarka.jpg (71,3 KB, 52 załadowań)
olliecoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 15:50   #265
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
Wiem,że wiele z Was poszukiwało żakietu niezapinanego jasnego z dłuższym przodem, jaki ma na pewno Anies. Melduję, że dziś widziałam jedną jedyną S w Arkadii .
Cytat:
Napisane przez olliecoco Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy widziałyście gdzieś jeszcze tą marynarke? Dzwoniłam już do Łodzi i Krakowa ale tam nie ma. Może w Warszawie jeszcze zostały? Prosze dajcie znać jeśli ją widziałyscie.

Czy naprawdę tak trudno jest przeczytać kilka wiadomości wstecz zanim zada się pytanie, hm? Na drugi raz polecam zapoznanie się z wątkiem, w którym się pisze. Daleko chyba szukać odpowiedzi by nie trzeba..

Ostatnio w Arkadii widziałam tylko XL (tę brudną ), ale może coś mi umknęło jak wczoraj byłam
Są jeszcze L i XL w GM dla zainteresowanych

Edytowane przez mademoiselle jeanne
Czas edycji: 2009-08-08 o 15:54
Stary 2009-08-09, 10:03   #266
lotuus
Zadomowienie

Chryste..^^.

Hm. skoro dałam niejasny opis, to tak- chodziło mi właśnie o taką.
Stary 2009-08-09, 10:31   #267
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Chryste..^^.

Hm. skoro dałam niejasny opis, to tak- chodziło mi właśnie o taką.
Lotuus, moja odpowiedź nie była adresowana do Ciebie tylko do koleżanki wyżej, która zadała pytanie odnośnie tej marynarki zamiast przeczytać jedną wiadomość wyżej, gdzie napisałaś, że widziałaś ją w Arkadii
Zacytowałam Ciebie w nadzi, że może w ten sposób zróci na Twoją wypowiedź uwagę, bo zadała już to samo pytanie w kilku wątkach na modowym.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 10:40   #268
lotuus
Zadomowienie

Ależ wiem . Po prostu to, jak niektórzy czytają forum, jest straszne. Ba, i nie chodiz o ileś stron do tyłu,ale o jeden post wyżej. Także przepraszam, jeżeli odebrałaś moje oburzenie jako skierowane pod Twoim adresem.
Stary 2009-08-09, 11:04   #269
sunny belle
Rozeznanie

Dziewczyny, kojażycie może kremowe balerinki z nowej kolekcji? Jeśli tak, to myślicie że one są ze skóry? Pytam się, bo w najbliższym czasie nie będę miala możliwości pójścia do Zary i zobaczenia, a rozważam ich kupno. Z góry dziękuje

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 11:21   #270
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ wiem . Po prostu to, jak niektórzy czytają forum, jest straszne. Ba, i nie chodiz o ileś stron do tyłu,ale o jeden post wyżej. Także przepraszam, jeżeli odebrałaś moje oburzenie jako skierowane pod Twoim adresem.
Nie ma za co Napisałam na wszelki wypadek, żeby nie było żadnych niejasności odnośnie tego, do kogo były adresowane moje słowa
Masz całkowitą rację, niestety

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kojażycie może kremowe balerinki z nowej kolekcji? Jeśli tak, to myślicie że one są ze skóry? Pytam się, bo w najbliższym czasie nie będę miala możliwości pójścia do Zary i zobaczenia, a rozważam ich kupno. Z góry dziękuje
Takie z lekko hmm wężową fakturą i wiązane?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości